Resultat lördag

Trean:
 
IFK Fjärås-LFK 3-4 (1-2)
Mål LFK: Romario Hulea, Fredrik Johnsson, Jonatan Jacobsson, Tobias Lundgren
 
LFK gjorde tidigt ett och två noll. Forwardsparet Romario Hulea och Fredrik Johnsson gjorde ett varsitt. I den ordningen. Sedan vände jumbon Fjärås på steken och hade 3-2 innan LFK kvitterade genom Jonte och avgjorde genom Tobbe.
 
Skön seger för LFK, som var klart för fortsatt division tre-spel sedan tidigare, men klara jumbon ska man naturligtvis inte åka dit mot.
 
Femman:
 
BKW-LTIK 2-2 (2-1)
Mål BKW: Besart Mazreku 2
Mål LTIK: Jacob Björk, Daniel Hellsten

Det var säsongsavslutning. Som vanligt möttes BKW och LTIK. Det brukar vara så. Lagen var i olika situationer. BKW klar tabelltvåa och klart för kval. Det kan göra att inställningen till en betydelselös match som den som LTIK naggas lite i kanten. Å andra sidan kunde man spela avslappnat. Dessutom gjorde Besart Mazreku sin blott tredje match i BKW (avstängd i förra omgången mot KIK). Han fick sällskap av debuterande lillebror Bujar i laguppställningen. Buj inledde dock på bänken. De båda skulle säkert vara spelsugna.

I BKW saknades Robert Andersson, Petter Gustafsson och Jonathan Roslund till matchen. Samtliga hade troligen funnits med om det varit kvalmatch. Nu vilade de av olika anledningar. I BKW:s trupp noterade jag att inhoppande ur-BKW:aren Andreas Persson och högerbacken, GIF/VIF- samt HBK-fostrade, Magnus Ericsson var de enda i hemmalagets uppställning som inte spelat U-, B- eller A-lagsfotboll med LFK, inklusive tränare ”Gus”. Det måste vara helt unikt.

LTIK å sin sida låg pyrt till i den extremjämna tabellen. För att säkra fortsatt spel i femman till nästa säsong krävdes en poäng. Extremt tufft. LTIK brukar inte gå bra på Wallevi. Men ändå möjligt. Glöden borde ju vara bättre hos rödblått. Lagets främsta poängspelare, Simon Vedin, var bortrest och missade matchen. Tungt återbud av viktige kantspringaren Linus Jerkesten samma dag på grund av sjukdom. LTIK:s offensiv är inte lika bred eller spetsig som BKW:s. Därför slår naturligtvis återbud från de offensiva spetsspelarna hårt. Starke innermittfältaren Jacob Björk var åter i truppen efter att ha missat Getingematchen. Viktigt.

BKW inledde matchen bra. Det såg tufft ut för LTIK direkt. Besart var mycket riktigt spelsugen. Han sög in bollarna och rörde sig hela tiden smart. Efter tio minuter small det. Det hade känts som en tidsfråga. Skicklige Emil Gustafsson fick tid på sig att stå och måtta. Crossbollen var suverän. En sådan man sällan ser på den här nivån. Nderim Peci tog med bollen i steget och med farten uppe gick han ned till kortlinjen där han serverade Besart som satte dit 1-0 utan chans för Andrée Pettersson i LTIK:s kasse.

BKW malde på. Koncentrationen i avsluten var dock inte den allra bästa. Dessutom slet LTIK:s försvar på ett förtjänstfullt sätt. Och Andrée Pettersson hade en bra dag på jobbet. I och med Vedins och Jerkestens frånvaro startade LTIK med en defensiv uppställning med Anton Hemhagen och Alexander Ekstrand på kanterna. Det fungerade väl då ytterbackarna fick mycket och välbehövlig hjälp.

Efter 25 minuter small det igen. Besart fick boll, vände på en femöring, LTIK hade bevakning men hann helt enkelt inte med. Besart fick fri lejd och gott om tid på sig att sikta. Någon i LTIK borde tagit en taktisk varning. Enda sättet att stoppa Mazreku där. Nu satt det studsande avslutet perfekt och precist vid Petterssons högerstolpe. Tungt för rödblått.

Trots BKW:s ledning kändes det ändå inte som att det skulle rinna iväg. Inställningen i LTIK var god och hela laget kämpade tillsammans. Väl medvetna kring att varje mål, såväl bakåt som framåt var viktigt. LTIK:s anfall var inte så många, oftast korta och med lite folk. Forwardsparet Oskar Hemhagen och Olle Günther Hanssen kunde dock hota, på olika sätt och emellanåt tillsammans. Inbytte Lucas Pettersson (född 1998) har god teknik, fin blick och ett bra steg. Han var direkt pigg och sysselsatte BKW:s backlinjen och skapade också LTIK:s bästa möjlighet.

BKW:s Nderim Peci sprintade sig fri på en ny längre boll, misstänkt offside, och rättvisa skipades då Pettersson kom ut fint och klarade. I minut 32 reducerade LTIK efter hörna. Inövad variant. Jacob Björk och Oskar Hemhagen samspelade. Björk flyttade bollen inåt och en gång till innan han mycket läckert tyckte upp kulan i Peter Björnssons bortre burgavel fram till 1-2. Det resultatet stod sig till paus.

LTIK var nära. Kämpaglöden fans där och dessutom hade man lite flyt med BKW:s missriktade avslut. LTIK:s ledning tog beslutet att inte kontakta de idrottsplatser där resultat spelade in på rödblåtts fortsatta förehavanden i femman. Det var ju bara ett mål upp och kryss skulle innebära klarat kontrakt. Bra snack i paus om karaktär, moral och vilja vad som än händer. Lagkapten Daniel Hellsten hamrade in orden: - Varje mål är viktigt. Både framåt och bakåt.

I paus bytte BKW in Bujar och Egzon Behramaj samt Andreas Persson och bytte ut ex-LFK U-spelarna Otto Nilsson, Kalle Karlsson och Simon Axelsson. Andra halvlek började inte bra för gästerna. BKW hade fullständig lekstuga. Det var klackar, kickar och onetouchfotball. LTIK hade dock mer att ge.

Rödblått var det lag som hade mest att spela för. Det syntes i närkampsspelet, som under stundom var på gränsen från LTIK:s sida. Men också en viktig ingrediens för att få stopp på lekstugan. BKW fick inte in fler mål och tröttnade, både på att missa och att bli skavda på.

Pettersson i LTIK:s mål gjorde en suverän benparad på avslut från Nnderim Peci. Men kunde i övrigt ägna sig att stå och komma ut rätt. LTIK var faktiskt det lag som kom närmst tvåan innan den kom då Olle Günther Hanssen snodde runt efter en upprullning längs högerkanten. Olle prickade stolpen.

Sista halvtimmen jämnades spelet ut och det syntes vilket lag som hade mest att spela för. BKW:s tankar ägnades allt mer åt det stundande kvalspelet och att det var onödigt att ta några risker inför det. I minut 71 fick LTIK utmärkt frisparksläge. Daniel Hellsten stegad fram och skruvade bollen över muren. Björnsson fanns på rätt plats men lyckades inte hålla bollen, som gick i nät. Björnsson är lite matchotränad då han vilat på grund av en besvärande rygg. Möjligen lös det igenom här, 2-2.

Sista 20 blev en pärs. LTIK skapade inte så där förtvivlat mycket, men behövde ju inte heller gå för vinst. 2-2 var dock bräckligt och BKW var nära ett segermål ett par gånger om. Men med skicklighet och tur redde LTIK ut det. Mycket märklig situation på slutet då LTIK:s duktige högerback Kristoffer Nilsson konstruerar ett tält av Egzon Behramajs tröja. Domare Josip Tukaric, som varit ojämn i bedömningarna åt båda håll under hela matchen, blåser frispark till… LTIK.

Behramaj blir vild och håller på att da på sig ett rött kort men klarar sig från en gult. Troligen för att han sedan tidigare hade ett i matchen. Naturligtvis hade Behramaj rätt. Men där måste man tänka lite större än så. Egzon är ordinarie kantspringare i BKW och kommer att behövas i ett kval.

Var resultatet 2-2 rättvis? Svårt att säga. BKW kunde vunnit med bättre precision. LTIK var effektivare och visade bättre glöd. BKW spelade bättre under en längre period och skapade mer men gjorde inte fler.

Flera av spelarna i BKW har gjort bättre matcher. Det var dock kul att se Besart och vilken skillnad det är på nivån. Han gjorde en mycket fin första timme. Bujar blev skadad i ett motlägg och hann inte visa så mycket. Enligt rapporterna såg det inte bra ut. Trist.

Jag har svårt att se vad som ska hindra BKW i ett kval. Lägg till Petter, Robban och Lill-Jonte på de som spelade idag. Man har spelet och spelarna. Dessutom rutin i massor med Emil Axelsson, Petter och Bes. Annebergs IF är det lag man ska ta sig an.

Det som laget saknade i år för att ta serien var rätt och slätt Manfred Walldéns kvickhet, balans, skott och killerinstinkt. Med sin främsta målskytt hel hade man tagit hem femman år. Jag tror att det var det lilla som saknades (lilla och lilla. Manne hade troligen öst in en 20 baljor i år). Ska bli kul att se honom på det lag man har idag i fyran nästa år. ;) Kenan Ramadani bäste målskytt i BKW i år med tolv påsar. Lika många som LTIK:s främste Simon Vedin.

Som någon spelare i LTIK sade på slutsignal. - Ta nu hem kvalet så att vi slipper komma hit nästa år! Det är naturligtvis inte hat det handlar om. Det är bara så jävla tråkigt att komma till Wallevi och få stryk varenda säsong. Därför skriver vi i LTIK lycka till i kvalet BKW. Ni är väl värda den chansen.

LTIK var det enda laget utöver seriesegrande Getinge som tog poäng mot BKW i båda matcherna (1-1 hemma).

För LTIK blev krysset på Wallevi livsviktigt. Pulsen var hög mot slutet. De avslutande 20 minuterna var en pärs. Det är ju så skönt att säkra platsen på eget resultat. Efter matchen fick vi rapport att alla resultat gått åt helvete för LTIK:s del. Unnaryd och Torup kryssade och Oskarström lyckades slå Halmstad FF. LTIK hade alltså varit ute om inte man nallat poäng mot BKW. Nu slutade rödblått istället sexa (!). Alltså mitt i tabellen.

Hela LTIK:s trupp stod för en fin kämpainsats mot BKW. Det var kniven mot strupen men samtliga tog sig an uppgiften på ett bra sätt.

Pettersson i mål var mycket stabil med ett par matchavgörande räddningar på kontot. Tom Hjälmefjord och Daniel Hellsten har ofta varit de främsta i backlinjen. När vi nu fick spela med ordinarie backlinje var samtliga bra. Framförallt Henrik Nilsson (jättematch) och Kristoffer Nilsson (suverän som högerback. Fullt upp med svåre Nderim, men gjorde det jävligt bra.)

När Henke tappade boll vid ett tillfälle och BKW:are höll på att komma igenom fanns dock mittbackskollega Hjälmefjord på plats och avvärjde. Hjälmefjord har varit en klippa i LTIK under säsongen. Väl förtjänt av sin roll som vice kapten efter Hellsten. Har dock störts av ett krånglande knä från och till. Förutom att bli poängräddare var Hellsten oerhört viktig matchen igenom med sitt snack och påmanande.

Jacob Björk och Håkan Karlsson har varit det som får betecknas som mest ordinarie innermittfält. Åtminstone i höst. Viktiga mot BKW. Tuffa i närkamperna och lade ner ett stort jobb. Björks mål var dessutom riktigt snyggt.

Anton Hemhagen gjorde i princip hela matchen på högerkanten. Kanske bästa insatsen för säsongen i A-laget. Positions- och spelsäker. Lugn med bollen och hårt jobb.

Unge Lucas Pettersson spelade 75 minuter och var bland de bättre på plan. Hal som en ål. En stor talang. BKW hade mycket svårt att fånga ålen.

Olle Günther Hanssen förlorade knappast en nickduell eller närkamp i vanlig ordning. Har växt in i division fem-kostymen under säsongen och kommer bara att bli bättre.

Oskar Hemhagen. Effektiv och elegant på samma gång med sin teknik och spelförståelse samt sina snabba och pigga fötter.

Alexander Ekstrand, Casper Larsson, Hisham Gassim och Hossein Rezaie var också delaktiga i det viktiga krysset. Hossein spelade dock inte. Alex startade på vänsterkanten och tog som vanligt sig an uppgiften med bästa inställning. Cappe hade problem i sitt första inhopp. Men gjorde sedan ett mycket starkt andra inhopp och spelade då fram till slutsignal. Hisham stark och energisk i duellspelet och som bollhållare.

Man kan ju inte låta bli att lida med RGIF, Trönninge och HFF. Det var stenhårt om platserna nedåt. Lagen från fjärdeplatsen till jumboplatsen var jämna och tillfälligheter avgjorde. Alla lagen är egentligen för bra för sexan och det känns hårt att tre lag måste lämna. I norra femman hade 23 poäng (jumbon RGIF:s skörd) räckt för en åttondeplats. Helt jävla sjukt!

Varför var LTIK indragna i bottenstriden trots bättre trupp än ifjol då man slutade trea? Det har blivit för mycket hattande. Väldigt sällan har man kunnat spela med samma lag. Dessutom har det skett en ”ofrivillig” generationsväxling där spelare som Jonas Nilsson (målvakten), Conny Strömberg, Emil Olsson och Patrik Åkesson inte varit med alls eller har kunnat vara med fullt ut. Spelare som varit viktiga kuggar i flera år. Yngre spelare har fått ta ett stort ansvar.

Dessutom har andra spelare inte kunnat vara med alltid av olika anledningar. Günther Hanssen har varit borta pga jobb. Likaså Kristoffer Nilsson. Jacob Björk fick vårsäsongen förstörd av sjukdom. Kom tillbaka starkt i höst men har då pga jobb i restaurangbranschen missat matcher (t.ex. RGIF hemma och Getinge hemma). Även Hjälmefjord har som skrivet missat matcher.

Bristen på kontinuitet har varit en stor faktor. Det som kanske till viss del räddade LTIK kvar var att träningsnärvaron hela tiden varit god. Många spelare har använts i A-laget och orken har det aldrig varit fel på. 25-30 spelare på försäsongens och vårens träningar och 20-25 under höstens är så klart bra.

Det har märkts också i B-laget där LTIK som nykomlingar slutade på en fjärdeplats i Klass 2 (en poäng upp till Centern på tredje. LTIK enda lag förutom ettan Andersberg och tvåan LFK med plusmålskillnad.) Där har de unga spelarna betytt oerhört mycket. Bredden har också gjort att det är nu först mot slutet av hösten som det varit tvunget med dubbleringar emellanåt. I övrigt noteras att RGIF åker ur även här, som nästjumbo, och att BKW slutade sexa.

I LTIK står det klart att Patrik ”Packi” Åkesson lämnar tränarsysslan efter fyra framgångsrika säsonger. Skönt att lämna efter säkrat kontrakt. Packi tyckte själv att det var tid att lämna över. I dagsläget tror han på ett sabbatsår från fotbollen.

Inte omöjligt att LTIK kan få nytta av hans tjänster i någon form även under nästa säsong. Han är trots allt fortfarande LTIK-spelare (totalt närmre 300 matcher och 60 mål på kontot). Freddy Pettersson har kontrakt även över nästa säsong. Tränartalangen skall kompletteras med något namn. Med uppemot 30 man på träningarna blir det tungrott på egen hand.

Avslutar med att gratulera Getinge IF till seriesegern. Laget känns redo för fyran. Starka nyförvärv som levererat och en skicklig tränare i HBK:s ex-skyttekung Rutger Backe.        

RGIF-KIK 3-4 (1-2)
Mål RGIF: Simon Olsson, Oskar Nilsson, Fredrik Nilsson
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Jonathan Petersson

Giffen sorgligt nog ur femman. Det lag man spelat under slutet av hösten är alldeles för bra för att spela i sexan. Otur med skador, dålig träningsnärvaro och brist på kontinuitet (hänger ihop) har gjort att jumboplatsen bivit ett faktum.

Coach Ulf Wernersson (en av de allra bästa) fortsätter lojalt i RGIF även nästa säsong. Under hans ledning harlaget fallit rakt igenom två divisioner. Det är dock inget Wernersson kan lastas för.

KIK på en fin tredjeplats. Laget har gjort en bra säsong. Några plumpar i protokollet nu i höst har gjort att man inte kunde vara med om andraplatsen hela vägen. Jonathan Petersson tvåa i skytteligan med sina 18 mål.

Sexan:

HIS-VBoIS 0-1 (0-0)
Mål VBoIS: Michael Svensson

BoIS avslutade på snyggaste vis och vann toppmatchen mot HIS med 1-0.  BoIS sedan tidigare klar tabelltvåa. HIS slutar på en klart godkänt femteplats. En poäng upp till K/HFF på fjärde. 

K/HFF-SIF 8-2 (5-2)
Mål KHFF: Fredrik Junefalk 4, Roy Carlsson 2, Tobias Johansson, Daniel Alexandersson
Mål SIF: Fredrik Gustavsson, Mattias Alm

KHFF hade inga större problem att avfärda SIF i serieavslutningen. KHFF slutar fyra. En liten missräkning. Tyvärr har man allt för sällan kunat spela med bästa laget, eller i närheten av det. Därför klarade man inte topp-två, som måste varit målet med den trupp man hade inför säsongen. Fredrik Junefalk tvåa i skytteligan med imponerande 32 mål. Örnias Göran Medjed gjorde 33. SIF slutar jumbo. Sju inspelade poäng. Fyra färre än ifjol. Inte godkänt.

YBK-GIF/VIF 2-2 (0-1)
Mål YBK: Fabian Andersson, Jack Gustafsson
Mål GIF/VIF: Jakob Johlin, Andreas Håkansson

Kryss i publikfestmatchen. Det kom inte 337 personer. Men väl omkring 240. Ändå ganska mäktigt. GIF/VIF slutar sexa. En logisk placering med tanke på tappade spelare inför säsongen. Fler poäng än de 20 inspelade hade man dock säkert räknat med. YBK sjua. Mycket starkt gjort. 16 poäng, fyra fler än ifjol. YBK tar små steg säsong för säsong.

YBK:s Tomas Karlsson:

"Årets sista match var derbyt mellan YBK och Genevad/Veinge. September visade sig från sin bästa sida och Munkavallen lyste grön och vacker i strålande solsken. Apelrydskolan hade bjudit upp till fest och de över 200 åskådarna fick förutom en het derbykamp även chansen att fiska godis i dammen, bli ansiktsmålade och delta i lotterier.

Matchen var en kamp mellan två inspirerade lag som ville visa storpubliken att siffran sex som i division sex, är lika missvisande som Lisbeth Palme i en vittneskonfrontation. Tempot var uppskruvat och det smällde i närkamperna. GIF/VIF styrde spelet något mer än YBK men YBK kontrade vasst och kom närma ett ledningsmål då centern Nisse Carlsson blev tokfri med målvakten men brände läget. Å andra sidan small det till nere hos Anton Hansson i hemmamålet vid flera tillfällen.

Dennis Ljungberg höll på att komma igenom, Jakob Johlin tvingade målvakten att sträcka ut sig till Max men Inget mål föll. I slutet av halvleken pressade GIF/VIF på för ett ledningsmål och det skulle komma. En höjdboll damp ner utanför straffområdet. Tränare Karlsson missade. Backen Kasper missade och en ytterlöpare i GIF/VIF fick måtta inlägg. Inne i boxen fanns en allena stående bortaspelare som var lika ouppvaktad som en Kommunist på lidingö dansbana. Denne nickade kallt in ledningsmålet.

I paus var det kaos i kioskkön och de stackars eleverna fick flippa burgare för glatta livet innan det var dags för avspark igen. Plötsligt sket sig allt. YBK spelade sämre än blinda apor och bortalaget tog för sig. En boll damp ner i straffområdet. Ingen fara på taket hann jag tänka. Målvakt Anton rusade ut för att ta hand om bollen. Det samma gjorde Robban Bäckström. Pang sa det. Aj som fan hann jag tänka när Robban föll till marken likt en skjuten kråka. Jävla skit hann jag tänka när tillrusande anfallare snappade upp den övergivna bollen och likt en tjuv i natten vandrade förbi de i plågor liggande hemmaspelarna. 2-0 var ett faktum. Robban i enorma plågor. Knäet såg ut som om det träffats av en handgranat och Anton Hansson i målet såg lika chockad ut som om han beskådat en trillingfödsel i ett sudanskt flyktingläger...

Efter målet vaknade YBK. Matchen var ju inte slut än och de tappra 230 åskådarna förtjänade mer än ett lag som lagt sig ner för att dö. YBK klev upp ur skyttegravarna och började anfalla. Med 25 minuter kvar spelade sig Jakob Johlin och Robin Nicklasson fram på kanten. Robin släppte kallt till Jakob som mycket elegant stänkte in reduceringen. Nu for YBK fram som vargar på jakt. Laget hade fått vittring på poäng och ville så gärna höra publikjubel en sista gång. Kvitteringen skulle komma, med kvarten kvar skruvade coach Karlsson en hörna som nådde inbytte Andreas Håkansson. Denne satte med stor precision foten till bollen och tryckte in den efterlängtade kvitteringen. Stort jubel!

Matchen var dock inte slut än och matchens bästa prestation kom med 7 sekunder kvar att spela. GIF/VIF pressade på och en boll for ner mot Anton i målet. Domare Ström missade en solklar offside och en bortaspelare fick fritt läge. Vore typiskt. Årets sista match och att förlora i sista sekunden... Ysbys Filip Nilsson ville dock annat. Han såg att bara en sak kunde rädda laget. Nämligen att sparka ner den friställde spelaren. Och det gjorde han. Pang rätt över smalbenen. Likt Schwarz 94 rörde han inte en min. Bortabänken vrålade. Hemmabänken jublade. Erkänner att vi sket fullständigt i allt vad fair play heter. Filip sopade ner anfallaren och vi vann en poäng!

Med ett rött kort avslutades så säsongen 2013. YBK tog 16 poäng. Mindre än vi trodde men mer än vad vi hade som minimål. Vi tar nya tag och önskar två saker:
Att alla ni som är intresserade av att spela i laget som har Sveriges finaste idrottsplats nyttjar frimånaden till att besöka Munkavallen . Ni är varmt välkomna!
2) Att Lidhult inte spelar i södra sexan...

Tack för i år

 
Tomas"
 
Lidhults GoIF-SBK 5-2 (1-0)
Mål SBK: Victor Johansson, Patrik Nilsson
 
SBK föll klart mot tabelltrean i den avslutande matchen. SBK slutar åtta. Okej, men tolv poäng är för lite. Man har en ganska bra trupp men borde oftare kunna använda sig av de flesta av sina stöttespelare i en och samma match.
 
//P.

Inför helgen

Lördag:
 
Trean:
 
IFK Fjärås-LFK kl 15:00, Ögärdets IP
 
LFK kan ta sig an tabelljumbon IFK Fjärås, som redan är klart för nedflyttning, på ett avslappnat sätt då man redan är klart för fortsatt division tre-spel.
 
Men naturligtvis vill man avsluta så snyggt som möjligt och komma så högt upp i tabellen som möjligt (en tredjeplats är möjlig vid sex poäng på de två sista matcherna. Det vore exeptionellt bra.) 
 
Femman:
 
RGIF-KIK kl 15:00, Björkvallen
 
RGIF måste naturligtvis försöka sitt och slå redan klara tabelltrean KIK. KIK är dock ett lag som sällan slår av på takten. Framförallt inte i derbyna. Matchen kan säkert bli tät och publikvänlig.
 
För att RGIF ska bli kvar i femman krävs, förutom seger, att en rad resultat går lagets väg.
 
BKW-LTIK kl 15:00, Wallevi
 
LTIK behöver inte nödvändigtvis slå redan klara tabelltvåan BKW för att vara klara för fortsatt division fem-spel. Men då måste man förtlita sig på att inte allt skiter sig gällande övriga resultat.
 
Traditionellt sett har LTIK haft väldigt svårt på Wallevi. Seger vore en skräll. Det som ger rödblått en chans är att BKW redan har tankarna i kval (det visade man i förra omgången) och att man så klart inte vill riskera skador och avstängningar inför det.
 
Sexan:
 
HIS-VBoIS kl 12:00, Hasslövs IP
 
HIS måste vinna för att inte riskera att gås om av KHFF, som vid vinst mot SIF går om vid kryss eller bortaseger i ovanstånde match. HIS blir trea om man vinner samtidigt som Lidhult förlorar mot SBK. 
 
K/HFF-SIF kl 12:00, Kornhults IP
 
Vid seger kan KHFF bli fyra. Men då måste HIS tappa poäng mot BoIS.
 
YBK-GIF/VIF kl 12:00, Munkavallen
 
YBK ska försöka slå publkrekordet i sexan i hela Sverige under 2013. 336 personer har jag för mig att det ligger på. Någon Stockholmsmatch. YBK kan göra det. Eleverna på Apelrydskolan som sköter arrangemanget runt matchen var hoppfulla då undertecknad fick en pratstund för tidningens räkning i onsdags.
 
Biljettpriset är sänkt till 20 kronor från 30 vid förköp. Då finns även möjlighet till fina vinster i lotteriet. Biljetten fungerar som lott. Enligt uppgift finns det priser för tusentals kronor.
 
Matchen kommer att omgärdas av jippo, evenemang och förhoppningsvis publikfest. Apelrydskolan står som matchvärd och har som mål att 300 besökare skall komma till matchen.

Förköpsbiljetter kan förköpas av Daniel Frisk på telefon 070 44 51 249. Det går såklart också bra att köpa biljett på plats men då missar man lite vinstchanser på de fina lotterierna. 
 
Lidhults GoIF-SBK kl 12:00, Lomövallen
 
//P.

KIK vann

Resultat söndag:
 
Femman:
 
Knäreds IK-BK Walldia 4-1 (1-0)
Mål KIK: Emanuel Hultberg 2, Joel Åkesson, Peter Carlsson
Mål BKW: Jonathan Roslund
 
//P.

Resultat lördag

Trean:
 
LFK-Vinbergs IF 3-2 (1-1)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson, David Pinot, Gabi Morad
 
Stark insats av ett LFK som nu spelar vidare i trean även efter nästa säsong.
 
Vinberg är tvåa i tabellen och inte för inte. Det är ett mycket kompetent lag med spets på i stort varje position.
 
Detta visade man prov på i första då man drog upp tempot och LFK fick slita ont.
 
0-1 efter kvarten spelad. Inlägg, nick, mål.
 
LFK kvitterade precis innan paus. Läcker frispark av Jonatan Jacobsson, 1-1.
 
Trevligt för LFK att ha med sig in i paus mot skickliga tabelltvåan.
 
Drömöppning på andra för LFK: Vinbergs kapten utvisad, straff till LFK. Gabi Morad sköt den dock inte bättre än att Vinbergs keeper klarade till hörna. Inte oväntat då Gabi var den som blev ruffad och dessutom fick vänta väldigt länge på att slå elvametaren.
 
Den påföljande hörnan gick ut till LFK:s kapten David Pinot, mycket bra i matchen, som dunkade in 2-1.
 
Vinberg tappade kraft efter utvisningen.
 
Ändå kunde man kvittera på billigt dömd straff. Markus Johansson (bra i matchen) dock nära att klara den svaga straffen, 2-2.
 
Precis som vid den förra hemmatchen (Stafsinge) blev även nu Gabi Morad matchhjälte då han förpassade Hannes Perssons inlägg i mål med pannan till 3-2.
 
LFK under press mot slutet. Man lyckades dock hålla undan via bland annat två räddningar av Johansson.
 
Stark seger av LFK! Grattis till säkrat kontrakt skriver undertecknad.
 
Femman:
 
LTIK-Getinge IF 1-6 (0-1)
Mål LTIK: Olle Günther Hanssen
 
LTIK tillbakatryckta i första halvlek. Getinge var och är bra. 0-1 i paus fick LTIK vara nöjt med, även om man kom starkt på slutet och lyckades sätta lite press på Getinge.
 
1-1 tidigt i andra då Olle Günther Hanssen nickade bollen i mål på hörna.
 
Målet kom möjligen för tidigt.
 
Getinge taggade till.
 
1-2 olyckligt för LTIK. Domaren missar att LTIK ska ha hörna. Inspark Getinge, sedan går det snabbt och bollen i mål.
 
Sedan rann det tyvärr, ur LTIK:s synpunkt, iväg.
 
De sista två målen oturliga. LTIK:s ena mittback halkade vid 5-1 och skott, styrning, LTIK:s målvakt Andrée Pettersson chanslös på 6-1.
 
Det är bara att gratulera Getinge till seriesegern. Som tabellen vittnar om är det tillsammans med BKW seriens klart bästa lag.
 
Man hade förstärkt på bred front inför säsongen och satsningen gick hem.
 
För LTIK blir sista omgången en pärs. Man behöver nödvändigtvis inte vinna mot ett BKW, som är klar tabelltvåa, men då måste resultaten gå LTIK:s väg. 
 
Haverdals IF-RGIF 1-1 (1-0)
Mål RGIF: självmål
 
RGIF är i praktiken klart för spel i sexan. Man hade behövt seger mot Haverdal för att ha en riktig chans.
 
Sorgligt eftersom att det lag man nu spelar med är alldeles för bra för sexan. Tyärr har man allt för sällan kunnat spela med bästa laget. Långt ifrån. 
 
Sexan:
 
VBoIS-KHFF 4-2 (1-1)
Mål VBoIS: Filip Eriksson, Håkan Petersson, Jim Leandersson, Daniel Pålsson
Mål KHFF: Martin Jönsson, Anton Karlsson
 
BoIS klart för femman som tabeltvåa i sexan. Stort grattis!
 
Matchen mot ett KHFF utan anfallsduon Fredrik Junefalk (avstängd) och Henrik Friberg blev nervös.
 
KHFF inledde bäst och gjorde 1-0 via Martin Jönsson, som stötte upp bollen i nättaket efter ett fint anfall.
 
BoIS fick straff och Hampus Markow blev målchansutvisad. En omdiskuterad situation. KHFF:s coach Mattias Berggren var mycket upprörd.
 
Som någon sa. När Ola Ström väljer att blåsa straff där blir han också tvungen att visa ut Hampus. Sådana är reglerna. Berggren ville få det till att Markow tog bollen klockrent före spelare. So may be it. 
 
Nu brände Daniel Pålsson straffen. Eller rättare skrivet, Henric Johansson klarade. Viss rättvisa skipades (?). Men KHFF fick spela vidare med tio man... 
 
BoIS började skapa lägen. Främst genom pigge kantlöparen Jim Leandersson.
 
Kvitteringen kom på inövad hörnvariant från vilken BoIS blivit inspirerade av efter ett möte med LTIK B ((;).
 
Filip Eriksson avslutade och bollen förbi Henning, 1-1.
 
Det resultatet stod sig till paus.
 
Håkan Petersson gav BoIS ledningen i miut 53.
 
I minut 64 kvitterade Anton Karlsson till 2-2.
 
I 70:e gjorde Jim Leandersson 3-2.
 
I minut 82 avgjorde Daniel Pålsson med 4-2.
 
Äntligen för BoIS del. Man har varit favoriter att ta steget upp i flera år. Nu, med en spelande tränare i Daniel Pålsson, som öser in mål, och hans gamla Trönninge IF-kamrat, Kalle Samuelsson, målvakten med det mäktiga tillslaget, har det äntligen givit den effekt som fört ett brett och starkt kolllektiv upp en division.
  
SBK-YBK 2-5 (1-1)
Mål SBK: Stefan Mårtensson, Victor Johansson
Mål YBK: Jonathan Gunnarsson 3, Nils Carlsson 2
 
GIF/VIF-FF Serbiska 5-0 (1-0)
Armin Darban 3, Robin Möller, Fabian Andersson
 
SIF-Lidhults GoIF 3-4 (1-2)
Mål SIF: Oskar Andersson, Johan Kurtz, Fredrik Gustafsson
 
IS Örnia-HIS 2-2 (1-1)
Mål HIS: Emil Johansson, Mikael Alm
 
//P.

Inför helgen

Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Vinbergs IF kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
LTIK-Getinge IF kl 14:00, L:a Tjärby IP
 
Haverdals IF-RGIF kl 14:00, Wegeli
 
Sexan:
 
VBoIS-KHFF kl 14:00, Våxtorps IP
 
SBK-YBK kl 14:00, Skogaby IP
 
GIF/VIF-FF Serbiska kl 14:00, Veinge IP
 
SIF-Lidhults GoIF kl 14:00, Gröningen
 
IS Örnia-HIS kl 14:00, Alevallen
 
Söndag:
 
KIK-BKW kl 12:00, Lagavallen
 
//P.

BKW vann

Resultat söndag:
 
Femman:
 
Halmstad FF-BK Walldia 0-1 (0-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani
 
Såg slutet av matchen.
 
En orgie av missade målchanser för BKW:s del.
 
Ibland tog man helt enkelt inte avslut, ibland ställde vätan till det, ibland var det ren oflyt, någon gång oskicklighet.
 
Känslan var att bollen skulle hamna i HFF:s nät.
 
Men tiden tickade iväg...
 
Då klev Kenan Ramadani fram. Snodde starkt, på karakteristiskt vis, runt och förpassade distinkt bollen i mål i kamp med en HFF-försvarare.
 
I de lägena är Ramadani stark. HFF kallade på frispark. Man hade nog inte kunnat protestera allt för mycket om domaren blåst. Men det kändes fifty, fifty. Starkt av domaren att ta det för honom obekväma beslutet att blåsa mål.
 
Domaren över huvudtaget bra av det jag såg. Tog ingen skit, tolererade spontana reaktioner men inte upprepat gnäll.
 
HFF skapade en bra möjlighet på en omställning. Simon "Vispen" Nilsson gjorde en sanslös räddning då han vände i luften och klarade till hörna. Mycket bra gjort med tanke på att han stått sysslolös långa stunder.
 
BKW tog en viktig seger och kröp närmre Getinge i topp. Nu fyra poäng upp. Kvalplatsen dessutom säkrad.
 
//P.

Resultat lördag

Trean:  

Snöstorp Nyhem FF-LFK 4-1 (2-1)
Mål LFK: Gabi Morad  

LFK fortsätter att vinna och förlora omvartannat. Vid förlusterna släpper man även in en hel del mål.

Matchen mot SNFF var jämn spelmässigt men LFK släppte in enkla mål och tappar gällande målskillnad.

Femman:  

RGIF-Vapnö IF 3-1 (2-0)
Mål RGIF: Simon Olsson 2, Oskar Nilsson

KIK-Oskarströms IS 1-5 (0-2)
Mål KIK: Peter Carlsson

Sexan:  

SBK-VBoIS 1-6 (1-3) Mål SBK: Håkan Johansson (straff)
Mål VBoIS: Daniel Pålsson 2, Håkan Petersson, Albert Bengtsson, Albin Lundin, Jim Leandersson  

KHFF-YBK 6-2 (2-0)
Mål KHFF: Fredrik Junefalk 2, Ola Sandberg 2, Roy Carlsson, Daniel Alexandersson
Mål YBK: Jakob Johlin 2
 
HIS-FF Serbiska 4-3 (2-2)
Mål HIS: Emil Hermansson, Christopher Holgersson, Fredrik Johnsson, Rasmus Emilsson

SIF-IS Örnia 0-10 (0-5)

//P.

LTIK vann

Resultat fredag:
 
Femman:
 
Trönninge IF-L:a Tjärby IK 2-5 (0-3)
Mål LTIK: Linus Jerkesten, Olle Günther Hanssen, Jacob Björk, Simon Vedin, Anton Hemhagen
 
LTIK tog under fredagskvällen en mycket viktig trepoängare mot "mardrömsmotståndet" Trönninge IF på Tuvasvallen.
 
LTIK hade 3-0 då jag anlände sent till matchen.
 
Matchstart var redan 17:45. Jag jobbade till kl 18 och missade över halvtimmen spel.
 
1-0 till LTIK kunde Linus Jerkesten rulla över mållinjen efter missförstånd i TIF:s försvar/målvakt.
 
2-0 till LTIK sköt Olle Günther Hanssen i nät.
 
3-0 sköt Jacob Björk i mål från höger. Bollen mellan målvakt och ribba. Förarbetet stod Lucas Pettersson för. Undertecknad bevittnade målet från parkeringen.
 
Jag var uppsatt som ledare på laguppställningen. Men hade inte mage att gå över till bänken. "Det kan bara bli sämre." Lagledare Jörgen Larsson samt tränarparet Freddy Pettersson och Patrik Åkesson fanns alla vid sidan. Packi då han inte hämtat sig efter stukningen i den senaste matchen.
 
Någon ledarbrist var det således inte. Och vad är det man säger? Ju fler kockar...
 
Nu höll det ändå på att gå åt helvete. Matchen var lika viktig för TIF som för LTIK. Man hade ringt in bland annat Jacob Bruhn. Mannen som är mest känd för att vara den som kastar världshistoriens längsta inkast.
 
Det blir förstås alltid farligt. LTIK lyckades dock freda sig mot detta vapen fram till paus. TIF vassa på hörnor, frisparkar och nämnda inkast. I övrigt LTIK bättre.
 
LTIK fick sämsta möjliga start på andra halvlek. Redan i minut 47 kunde Kristoffer Romano stöta in 1-3 efter en frispark. "Fan, reduceringen kom för tidigt!"
 
LTIK saknade inte möjligheter. TIF:s försvar var darrigt och när resten av laget ville upp och jaga på långa bollar fick detsamma inte mycket hjälp.
 
Hemmamålvakten Jesper Nilsson spelade dock upp sig och klarade avslut från såväl Simon Vedin som Olle Günther Hanssen.
 
LTIK:s målvakt André Pettersson var också bra. Han redde ut flera inkast, frisparkar och hörnor under matchen.
 
2-3 kom efter ett Bruhnnikast. I stort sett var det en kopia av 1-3. Inkast, istället för frispark, mot främre och där kunde Romano störta fram och sätta till foten och stöta bollen i nät.
 
Mycket återstod av matchen. TIF hade någon chans att kvittera. Men bollen smet strax utanför. Pettersson i LTIK:s kasse tycktes dock ha hyfsad kontroll då han släppte till inspark.
 
Jacob Björk testade på uppstuds. Nilsson klarade på nytt.
 
LTIK gjorde 4-2 då Simon Vedin stötte bollen i nät från nära håll.
 
Matchen avgjordes definitivt i minut 86 då inhoppande Anton Hemhagen behärskat rullade in 5-2.
 
LTIK luftade relativt tidigt bänken och samtliga fem avbytare avslutade matchen och tog det i hamn på ett trryggt sätt med pigga ben.
 
Segern var förstås en som tillhörde laget/ truppen. Det syntes inte minst i målprotokollet med hela fem målskyttar representerade.
 
Denna gång tål dock lagkapten och vänsterback Daniel Hellsten att lyftas fram. Han tog sin uppgift på ett bra sätt. Snackade och manade på och var sedan den som satte igång segersången i omklädningsrummet (bara en sådan sak).
 
Lucas Pettersson, född -98, fick mycket speltid i matchen och har stått för imponerande mogna inhopp under hela hösten. Nu var han på nytt mycket bra.
 
Men mot TIF lyfts helst kollektivet LTIK fram.
 
Segern var mycket viktig. Nu slipper LTIK spela med kniven med strupen mot Getinge och BKW i de avslutande omgångarna. Nu kan rödblått gå in mer avslappnat.
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
Trönninge IF-LTIK kl 17:45, Tuvasvallen
   
Lördag:
 
Trean:
 
Snöstorp Nyhem FF-LFK kl 14:00, Skedalapark
 
Femman:
 
KIK-Oskarström IS kl 14:00, Lagavallen
 
RGIF-Vapnö IF kl 15:00, Björkvallen
 
 
SBK-VBoIS kl 14:00, Skogaby IP
 
K/HFF-YBK kl 14:00, Kornhults IP
 
HIS-FF Serbiska kl 14:00, Hasslövs IP
 
SIF-IS Örnia kl 14:00, Gröningen
 
Lidhults GoIF-GIF/VIF kl 14:00, Lomövallen
 
Söndag:
 
Femman:
 
Halmstad FF-BKW kl 13:00, Sannarps IP
 
//P.

Resultat lördag

Trean:
 
LFK-Stafsinge IF 1-0 (0-0)
Mål LFK: Gabi Morad
 
Trött tillställning fram till minut 92 då Romario Hulea osjälviskt spelade fram Gabi Morad, som kunde lägga bollen i öppet mål fram till 1-0 och seger för LFK.
 
Rättvist resultat sett till de få chanser som skapades. 0-0 hade dock inte varit ologiskt.
 
Viktig LFK-seger. Resultaten gick med Laholmarna (se tabellänk), som lämnar bottenträsket bakom sig.
 
Femman:
 
BKW-Trönninge IF 10-2 (4-1)
Mål BKW: Besart Mazreku 3, Kenan Rahmadani 3, Emil Axelsson, Petter Gustafsson, Egzon Behramaj, Albin Halimi
 
BKW slaktade Trönninge och har nu i och med KIK:s överraskande förlust ett gott utgångsläge att klara åtminstone kval till fyran.
 
Unnaryds GoIF-KIK 4-2 (1-2)
Mål KIK: Joel Åkesson, Benjamin Ekberg
 
Förvånande KIK-förlust. Laget släppte troligen kvalplatsen uppåt till BKW nu.
 
Sexan:
 
YBK-Lidhults GoIF 1-6 (0-2)
Mål YBK: Jacob Johlin
 
GIF/VIF-SIF 2-3 (1-1)
Mål GIF/VIF: Henrik Niit, Arnin Kamphuak
Mål SIF: Pontus Johansson 2, Johan Kurtz
 
SIF tog andra raka och andra segern totalt av bara farten. Jämn tillställning där SIF började bäst. Men där GIF/VIF tog ledningen med såväl 1-0 som 2-1.
 
2-2 en riktig delikatess av SIF:s skicklige nyförvärv Johan Kurtz.
 
3-2 av vane målskytten Pontus Johansson, som redan innan dundrat in 1-1 via ribban.
 
Notera att SIF missade straff vid 1-0-underläge i första. Dan Boson klarade Oskar Mobergs elvametare.
 
HIS-SBK 4-0 (2-0)
Mål HIS: Tobias Nilsson 2, Otto Carlsson, Christoffer Holgersson
 
IS Örnia-VBoIS 1-1 (1-1)
Mål VBoIS: Håkan Pettersson
 
1-1 i sexans seriefinal. Håkan Pettersson gav VBoIS ledningen med 1-0 inan Göran Medjed kvitterade för grönt.
 
BoIS har tre poäng upp till ISÖ med tre omgångar kvar.
 
FF Serbiska-KHFF 1-5 (0-1)
Mål KHFF: Henrik Friberg 2 (en straff), Fredrik Junefalk, Ola Sandberg, Pontus Brantberg
 
//P.

RGIF vann

Resultat fredag:
 
Femman:
 
L:a Tjärby IK-Ränneslövs GIF 1-3 (1-1)
Mål LTIK: Patrik Åkesson
Mål RGIF: Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Visar Demaj
 
RGIF tog under fredagskvällen sista chansen att stanna kvar i femman då man lyckades bortaslå LTIK med 3-1.
 
Första halvklek var relativt värdelös. LTIK gjorde 1-0 då Patrik Åkesson stötte Linus Jerkesten inlägg i mål efter 20 minuter.
 
Bara en minut senare nickade Patrik Philipsson in 1-1 på Visar Demajs frispark.
 
Inte mycket mer av värde hände i den första halvleken.
 
I andra inledde LTIK bäst mot ett vad det verkade tröttkört RGIF.
 
Såväl Oskar Hemhagen som pigge inhoparen Lucas Pettersson träffade stolpen.
 
Istället kunde RGIF ta ledningen då Jens Strömberg dröjde sig kvar efter ett inkast och drog till på andrabollen. Kulan satt otagbart för LTIK:s målvakt Andrée Pettersson. 1-2 i minut 65.
 
LTIK försökte flytta fram men blottade sig bakåt och Visar Demaj kunde kruta in 3-1 till ett RGIF som fått ny energi.
 
Simon Olsson hade fyran inne för RGIF men målet blev tveksamt bortdömt för offside.
 
LTIK hade en nick av Henrik Nilsson i utmärkt läge efter hörna och en ribbträff av Simon Vedin. Men RGIF kunde relativt komfortabelt bevaka sin tvåmålsledning fram till slutsignalen.
 
Giffen har fyra poäng upp till rätt sida och måste troligen ta en hel del av de återstående nio det finns kvar att kampa om.
 
LTIK behöver åtminstone tre pinnar till på de avslutande tre matcherna för att vara hyfsat i hamn.
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
LTIK-RGIF kl 18:00, L:a Tjärby IP
   
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Stafsinge IF kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
BKW-Trönninge IF kl 14:00, Wallevi
 
Unnaryds GoIF-KIK kl 14:00, Strandvallen
 
 
YBK-Lidhults GoIF kl 13:30, Munkavallen
 
GIF/VIF-SIF kl 14:00, Veinge IP
 
HIS-SBK kl 14:00, Hasslövs IP
 
IS Örnia-VBoIS kl 14:00, Alevallen 
 
FF Serbiska-KHFF kl 14:00, Halmstad Arena
 
//P.

RSS 2.0