Resultat lördag

Fyran:

Andersbergs IK-RGIF 0-0

För andra matchen i rad spelade RGIF oavgjort. Nu 1-1 mot Andersberg i en "Skitmatch" där AIK hade de vassaste chanserna. AIK spelade sista kvarten med en man mindre efter en utvisning.

Femman:

GIF/VIF-K/HFF 1-1 (1-1)
Mål GIF/VIF: Fabian Andersson
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk

Som helhet ett ganska rättvist resultat. K/HFF får nog vara lite nöjdare med poängen då GIF/VIF var det bättre laget rent spelmässigt. K/HFF var dock det starkare laget på slutet. GIF/VIF inledde som vanligt med mycket energi och hård press. K/HFF tilläts inte komma in i matchen och 1-0 var varken ologiskt eller orättvist när det kom i den 20:e matchminuten. Målet kändes dock lite slumpässigt. En höjdboll dumpades mot K/HFF:s mål. Henric Johansson i hemmakassen borde nog tagit hand om bollen men istället kunde Fabian Andersson sticka in huvudet och nicka kulan i nät. Bra gjort av Andersson, mindre bra av Johansson, som dock gjorde vad han skulle i övrigt. Mindre logisk var K/HFF:s kvittering tio minuter senare. Även det var ett slumpmål. GIF/VIF:s mittbackar hade löst situationen med bättre kommunikation. När tillfälle ges hugger K/HFF:s specielle målskytt, Fredrik Junefalk, som en kobra. Han fläkte sig fram och tryckte bollen i mål bakom en chanslös Dan Boson. Efter målet kom K/HFF in bättre i matchen.

Även andra halvlek inleddes ganska starkt av GIF/VIF. De där tydliga chanserna skapade man dock inte. Samtidigt ställde hela tiden den väldigt bollskicklige Ruslan Tetroyev och vasse Fredrik Junefalk till bekymmer för GIF/VIF:s försvar. En bit in i andra kändes det som att båda lagen ville slå vakt om poängen. Känslan var att inget lag gick för seger. Sista 20 var K/HFF starkare. Man bytte in Marcus Theander, Martin Lundgren och Anders Lilja. Tunga spelare att möta och tillsammans med Tetroyev och Junefalk fick man lite tryck mot GIF/VIF:s mål, främst på fasta situationer. Anders Lilja gjorde ett piggt inhopp, han kämpade, slet och stressade GIF/VIF:arna. Det var också Lilja som ordnade frisparken som skulle resultera i matchens bästa möjlighet, utöver de det blev mål på.

Junefalk mötte bollen perfekt med pannan och fick en hård nick mot mål. Dan Boson i GIF/VIF:s kasse stod dock för matcens räddning då han fick bollen till en resultatlös hörna. Matchen avslutades med att GIF/VIF fick en frispark. Bollen studsade som en flipperkula i K/HFF:s straffområde innan den slutligen gick ut till hörna. Denna hann dock inte slås då skicklige domaren, Åke Fredrikssons klocka visade full tid och slutsignalen ljöd. K/HFF gjorde ingen bra match. Mot GIF/VIF levde man på ett bra försvarsspel samt på individuellt skickliga spelare framåt. GIF/VIF fungerade bättre som lag och gjorde ett piggare intryck. Beröm till samtliga spelare på planen för hanteringen av den minst sagt strikte mannen i svart. I princip alla spelare höll flabben under hela matchen trots att man inte alltid var nöjda med domsluten. Endast en varning delades ut och det till GIF/VIF:s Robin Hansen. 

KIK-Lidhults GoIF 2-1
Mål KIK: Jonathan Pettersson 2

KIK tog andra raka via att hemmabesegra Lidhult. Viktigt att Jonathan Pettersson är igång. För mig är han en av, om inte den allra bästa anfallaren i femman.

Sexan:

Sennan/Sperlingsholms IF-YBK 6-0 (1-0)

YBK förlorade stort på bortaplan mot Sperling/Sennan.

YBK:s Tomas Karlsson:

Nere på jorden!

Allt som kan gå fel gick verkligen fel i bortamötet mot nybildade Sperlingsholmskombinationen. Det började med att YBK hade med sig sitt svarta matchställ...i det närmaste identiskt med motståndets svarta hemmaställ....Således på med västar för YBK och dumstrut på oss....

Ordern innan match var; "är vi bara med i matchen efter paus så vet vi att vi är starka". Denna order var ungefär lika missvisande som Hitlers planer på att invadera Ryssland....Efter tre minuter gjorde Ysbys bäste Nils Carlsson olyckligt nog, luftspark i eget straffområde och bollen landade hos en iskall SIF;are som lirkade in ledningen för SIF. Resten av halvleken präglades av kamp. YBK hade mer boll än SIF men hade oerhört svårt att skapa någonting som påminde om en målchans. Istället var det SIF:s duktiga anfallstrio som var närmast att öka på målskörden. 

Sen kom det här med starka i andra halvlek....Efter ca 3 minuter i andra halvlek strulade YBK till det för sig och en hörna blev resultatet. På denna följde en skottkavalkad mot täckande YBK:are och på sista skottet studsade bollen förrädiskt och ställde stackars Anton i mål. Målet var nog själva definitionen på "psykologiskt viktigt mål". YBK hade gått ut till halvleken med spirande hopp. Ett mål att hämta igen och vi kände verkligen att vi var med i matchen på allvar. Dessutom visste vi att vi kunde spela mycket bättre än i första halvlek. Tyvärr kunde vi också - skulle det visa sig - spela mycket sämre....

Efter tvåan ryckte de västklädda upp sig något och skapade faktiskt lite tryck mot hemmakassen. Dock var det främst efter hörnor och frisparkar som de bästa chanserna uppstod. Ett mål på alla dessa lägen borde YBK definitivt gjort men å andra sidan kunde SIF gjort ett antal till på alla sina omställningar. Anton Hansson i målet räddade flera gånger heroiskt. Bästa läget fick Tobias Johansson som fick drömläge på rullande boll rakt framför SIF - målvakten. Dock täckte motståndare bort bollen. Istället var det SIF som med kvarten kvar spikade igen den berömda kistan. Ur misstänkt offside kunde duktige Brorsson (tror jag...) vinkla in bollen. I samband med detta kastade undertecknad (spelande tränare) in handduken och vill klargöra att det berodde på bröstsmärtor och sjukt obehaglig hjärtklappning, inte dåligt humör....

Från sidan fick jag sedan beskåda hur YBK likt dödsstjärnan i Star Wars demolerades och förstördes. Med luft under vingarna sprintade SIF:arna sönder YBK - försvaret som bara ville att matchen skulle ta slut. Sista kvarten var en plåga att beskåda (sannolikt spädde det på hjärtklappningen att titta på skiten...). Det extremt spelskickliga SIF hade hur kul som helst och de stackars YBK:arna försökte freda sig. Fyran, femman och sexan trillade dit och när domaren till sist blåste av mardrömmen så lyste siffrorna 6-0 hånfullt på tavlan. 

Det skall sägas med en gång att vinsten var odiskutabel. Allt annat än hemmaseger hade varit lika orättvist som den friande domen i OJ - Simpsonmålet MEN 6-0 var definitivt för mycket. Någon sade, "det är för dåligt att rasa ihop så sista kvarten. Fyra bollar på en kvart skall man inte släppa in"! 

Jag håller med men vet att sådant faktiskt händer (fråga Linus Klasen i MIF...) även på högre nivå. Hur som helst, stort grattis till det skickliga SIF. Vi i YBK får ta oss i kragen och prestera bättre. Om inte så lär det nog bli svårt att plocka poäng.... 

Vi kommer tillbaka! Alltid!

SIF-FF Serbiska 1-3 (0-2)
Mål SIF: Pontus Johansson

Ett fall framåt för SIF. Pontus Johanssons drömmål räckte inte, det blev ändå förlust mot Serbiska med två bollar. Serbiska hade 3-0. Med kvarten kvar fick Serbiska en spelare utvisad och SIF kunde reducera.

//P.

Resultat fredag

Elitfyran:

Trönninge BK-LFK 3-2 (2-1)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku

Snöplig förlust för LFK, som lika gärna kunde vunnit. Man hämtade upp underläge 2-0 till 2-2 innan TBK avgjorde. LFK föll på eget grepp och brände mängder med målchanser. TBK borta får nog ändå anses vara en av säsongens svårare matcher.

Femman:

BKW-Oskarströms IS 2-0 (1-0)
Mål BKW: Nderim Peci, Arton Behrami

BKW:arna knöt nävarna och tog en riktig kämpaseger.

Pelle Persson:

Äntligen - som Gert Fylking skulle utropat. Det var på tiden att vi tar poäng mot Oskarström. Tror vi får gå tillbaka till det glada 80-talet när det hände sist. Resultatet 2-0 var följden av en väl genomförd match från Walldianernas sida. Som hade det mesta av spelet i första halvlek. Men Niklas Andersson i OIS målet lyckades freda sina domäner. Man var beredd att plita ner 1-0 efter 35 minuter när Nderim Peci hakades upp i ett friläge och domare Persa pekade på straffpunkten. Nderim lägger själv straffen. Välplacerat nere vid Anderssons högerstolpe, men Andersson gör en fantastisk räddning och tar även returen som även den har Peci som exekutor. Nderim får sin revansch med 2 minuter kvar av första halvlek när han behärskat placerar in 1-0 i burgaveln efter ett vänsterinlägg av Albin.

I andra halvlek försvarar sig Walldia bra och rider ut en viss OIS anstormning. Riktigt nära kvittering är det när Peter Stangenfjord har ett bra läge till vänster i straffområdet men Simon Andersson kan till sin lycka se bollen gå precis utanför hans vänsterstolpe. Så gick det som det brukar gå när ett lag trycker på. I en kontring kommer Robban runt på vänsterkanten och får in bollen till inbytte Arton Behrami som behärskat på volley sätter dit tvåan. På min klocka återstod då i princip ingenting men enligt domare Persa var det ca 5 kvar. Mycket märkligt. Men inte ens tiden kunde rubba oss idag. Fältherren Johan Agnvall personifierar Walldias vilja idag när han sittande vinner en duell med 3 Oskarströmspelare.

LTIK-Trönninge IF 0-3 (0-0)

Historien upprepade sig. LTIK förlorade på nytt klart/stort mot Trönninge IF på hemmaplan. Det var tredje året i rad som LTIK är bättre i första halvlek innan TIF tar över fullständigt i andra. Är det sådant som kallas för mentalt övertag?

Inhoppande matchjälten Emil Lund var den stora skillnaden lagen emellan under fredagkvällen. Efter första halvlek borde LTIK haft ledningen med ett eller ett par mål. Bortsett från inledningen, där TIF skapade tre hörnor på rad, så var halvleken LTIK:s. Trots att koncentrationen var dålig vid frisparkar och hörnor, där LTIK tidigare varit bra och att passningsspelet stundtals var slarvigt, fick LTIK ändå ett rejält tryck mot TIF:s mål. Rödblåtts spelande tränare Patrik Åkesson tillsammans med nyförvärvet Magnus Nilsson (senast i RGIF) bidrog med tyngd framåt och LTIK fick fast bollarna på ett bättre sätt än i tidigare matcher. Pricken över i:et saknades dock i form av ett mål, trots flera tydliga chanser. Philip Walhed i TIF:s mål stod för flera ingripanden. Trots att Walhed inte var särskilt greppsäker fanns han ändå på rätt plats och fick bort bollarna. Magnus Nilsson avslutade, Håkan Karlsson avslutade, Patrik Åkesson avslutade och Conny Strömberg avslutade. Var inte Walhed ivägen så gick avsluten strax utanför. TIF var inte mycket sämre spelmässigt, men såg tröga och uddlösa ut. Troligen väntade TIF-spelarna, visa av erfarenhet, bara på andra halvlek.

Inledningen på andra blev mycket olycklig för LTIK. Trots att hemmalaget visste att TIF pressade högt spelades en egen avspark, via mellanpass, hela vägen ned till Jonas Nilsson i LTIK-kassen. Denne blev något stressad, men fick ändå iväg bollen, Håkan Karlsson fick inte kontroll på kulan, som studsade till Emil Lund, som på halvvolley drog till från 40 meter. Ett drömmål för oss vanliga dödliga, ett normalt mål, ett i mängden liksom, för kanoniären Lund. 0-1 var ett faktum och en minut var inte spelad av den andra halvleken. Bara tre minuter senare gjorde Kristoffer Romano 2-0 till TIF efter svagt försvarsspel från LTIK. Kändes som ett slumpmål, men än dock. Som den målskytt Romano är fanns han naturligtvis där det hände och tryckte in bollen. Efter den inledningen hämtade sig LTIK aldrig. Ingen kan veta vad som hänt om LTIK hållt ut längre än fyra minuter efter paus. Nu blev det i varje fall så att TIF tog över fullständigt och LTIK får vara nöjda att det inte blev fler mål än tre i baken. Den definitiva spiken i kistan satte TIF kring den 70:e minuten. Emil Lund sköt ett hårt skott som Jonna i LTIK:s mål styrde åt sidan. Naturligtvis var det ändå en vit, i form av (ex-skyttekungen [många år sedan, men ändå...]) Joseph Wahlund, som var etta på returen, 0-3. Efter det hade ex-GIF/VIF:aren Sebastian Ekstrand en boll i stolpen och Jonna gjorde dessutom en bra räddning efter ett avslut från Kristoffer Romano. LTIK:s bästa möjlighet i andra kom på en frispark som Simon Vedin nöp till på från håll. Bollen smet strax utanför. 

Efter andra halvlek kan man inte förklara bort TIF:s vinst. De vita vann rättvist. LTIK har fortsatt problem med anfallsspelet. Det går inte att förneka det faktum att LTIK nu inte gjort mål på 180 minuter. Första halvlek var dock ett fall framåt om man jämför med Oskarströmsmatchen. Men fotboll går ut på att få kulan i nät. Förhoppningsvis kommer det i nästa match. Det såg som skrivet lovande ut med det nya anfallsparet Åkesson/Nilsson i första. Glänste då gjorde också LTIK:s ytterbackar Tobias Ewertsson och Tom Hjälmefjord samt den inre mittfältaren Conny Strömberg. Som helhet kan dock ingen spelare få godkänt efter andra halvlek. En ljuspunkt för LTIK var att duktige nyförvärvet Linus Jerkesten kunde göra sina första minuter i seriespelet efter skada. Han kommer att lyfta laget framöver. I TIF får man naturligtvis höja Emil Lund. Han var, som skrivet, den stora skillnaden lagen emellan.   

Sexan:

Vapnö IF-HIS 4-2 (2-1)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson, Mattias Alm

Rättvis Vapnö-seger. Seriefavoriterna var det bättre laget i matchen trots att man inte spelade på topp. HIS var vassa när de kom fram och Fredrik Gustavsson vållade som vanligt en del bekymmer för motståndarna. Med en kvart stod det faktiskt bara 3-2 och HIS kunde mycket väl tryckt in en kvittering, istället avgjorde Vapnö med ett 4-2-mål.

Haverdals IF-VBoIS 2-0 (2-0)

BoIS har nu två förluster på de tre första matcherna och det är oväntat även om HIS och Haverdal är bra lag som kommer att finnas med på den övre halvan.

VBoIS Jim Leandersson:

Vi börjar matchen i bra tempo och styr spelet till en början. Efter slarv på mitten tappar vi bollen på den hoppiga planen och Haverdal skapar sin första chans. Jesper tvingas att fälla sin motståndare med straff som följd. Straffen placerades kyligt i målvaktens högra hörn, stolpe in. Därefter slarvar vi återigen och tvingas ge bort en hörna till Haverdal, hörnan resulterar i ännu ett hemmamål. Bollen letade sig turligt in via undertecknads fot och under Jonas i målet. Där hade vi fan inte marginalerna på vår sida.

Sedan tar vi tag i spelet igen och vi radar upp en hel del riktigt bra chanser. En boll i ribban, en som ev. var inne men domaren tyckte inte det, 2st nickar från nära håll som räddas utav deras duktiga målvakt osv.....

Frågan var inte om utan när bolljäveln skulle leta sig in, det gjorde den aldrig! Vi skapar lägena, speciellt i första halvlek men vi är för omständiga i sista momentet. Istället för att klippa till när lägena uppstod så försökte vi skapa ett ännu bättre läge men då försvann chansen. I andra halvlek har vi mycket boll och det mesta spelet förläggs på deras planhalva. Henrik O hade en boll i ribban och vi hade lite andra halvchanser men Haverdal försvarade sig på ett bra sätt. Vi borde gjort en del mål idag, framförallt i första halvlek men det ville sig inte. Haverdal har ett starkt lag, all heder till dem men att lämna Wegeli IP utan poäng idag kändes inte alls bra. Vi var MYCKET besvikna efter matchen Vi gräver ner oss och kommer igen!!!


HIF:s Pontus Johansson:

Vi var inställda på en tuff match och så blev det. Våxtorp är förmodligen det laget i serien som har tydligast spelide. Ständigt farliga med sitt offensiva kantspel och väldigt löpvilliga över hela banan. Vi fick dock en smakstart när vi tidigt kunde ta ledningen på straff efter att vår kvicke yttermittfältare Mikael Vinberg blir kapad när han är på väg igenom. Straffen sätter Sture säkert och några minuter slår Sture till igen. 2-0 efter endast 10 min spel. Därefter tar Våxtorp över helt och har en period på 10-15 minuter där de skapar ett ordentligt tryck med bl.a. ett skott i ribban. Vi lyckas dock hålla 2-0 halvleken ut. I andra halvlek försvarar vi oss bättre. Våxtorp är det spelförande laget men tillåts inte att komma till särskilt många avslut, dock har de ett kanonskott i ribban men ikväll hade vi marginalerna med oss. Serien är lång och det skulle förvåna mig om inte Våxtorp är ett topplag när omg 22 är spelad. En härlig kämparinsats från vår sida där vår målvakt Staffan visade hur bra han är när han är som bäst.

SBK-Gullbrandstorps AIS 7-0 (2-0)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen 2, Kim Andersson 2, Kristian Johansson (straff) Patrik Nilsson, Pontus Torstensson

GAIS var lika dåliga som sitt rykte i den här matchen. Man hade inget att hämta mot ett överlägset SBK, som hade profiler som Cralle, Bya-Mange, Kricke och Mini på plan samtidigt från start. Det var nog några år sedan sist... Ett minst sagt spektakulärt resultat då SBK som bekant förlorade med 6-0 i förra omgången. Bara i sexan!

//P.


Inför helgen

Fredag:

Elitfyran:

Trönninge BK-LFK kl 18:45, Håstens IP

TBK föll mot Kvibille med 2-0 i förra omgången. LFK vann med 3-0 mot Lerkil. Ny LFK-vinst?

Femman:

BKW-Oskarströms IS kl 18:45, Wallevi

BKW är revanschsuget efter förlusten mot KIK. OIS vann med 1-0 mot LTIK. Jag tror BKW plockar årets första trea hemma på Wallevi.

LTIK-Trönninge IF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Trönninge slog Dalen med 3-2 efter underläge 2-0 i tisdags. LTIK föll med 1-0 mot Oskarström i förra omgången. LTIK har haft svårt mot TIF på hemmaplan under de senaste åren.

Sexan:

Vapnö IF-HIS kl 18:30, Vapnö IP

Vapnö spelade 2-2 mot Örnia förra helgen. HIS föll mot Haverdal med 5-2. Vapnö är favoriter, men HIS lär vara taggade.

SBK-Gullbrandstorps IF kl 18:45, Skogaby IP

SBK föll med 6-0 mot Kurdiska i förra omgången. GAIS förlorade mot YBK med 2-1. SBK är stora favoriter, men GAIS kommer mer och mer och är bättre än ryktet.

Haverdals IF-VBoIS kl 18:45, Wegeli

Haverdal slog HIS med 5-2 i förra omgången. Ett HIS som slog BoIS i första omgången. BoIS kom dock tillbaka starkt och slog Serbiska med 5-1 senast. Jag tror på en jämn fight. Kryss? 

Lördag:

Fyran:

Andersbergs IK-RGIF kl 14:00, Halmstad Arena

AIK föll tungt mot fysiska Lilla Träslöv i förra omgången. Kan RGIF utnyttja sin fysik och ställa till det för AIK de också? RGIF spelade 1-1 mot Rinia i lördags.

Femman:

GIF/VIF-K/HFF kl 13:00, Veinge IP

K/HFF vann med 2-1 mot Dalen efter underläge 1-0 i förra omgången. GIF/VIF spelade 0-0 med Böljan. K/HFF blir, efter sin start, favoriter i den här matchen. GIF/VIF lär dock vara mycket sugna på mål och tre poäng.

KIK-Lidhults GoIF kl 14:00, Lagavallen

Lidhult hämtade sig efter smällen mot K/HFF i första omgången och vann starkt mot Trönninge med 3-0 i förra omgången. KIK slog BKW med 3-1 på bortaplan. KIK favoriter här i favör av hemmaplan.

Sexan:

Sennan/Sperlingsholms IF-Ysby BK kl 13:30, Sennans IP

Sennan/Sperling krossade SIF i förra omgången. Ny kross eller YBK står upp bättre? Jag tror YBK kommer att ge SIF/SIF en match. YBK tog sin första seger på nära tre år i förra omgången då man hemmaslog GAIS med 2-1.

SIF-FF Serbiska kl 14:00, Gröningen

Två lag som föll tungt i förra omgången. Serbiska mot VBoIS och SIF mot Sennan/Sperling. Det blir troligen jämnare här. Halmstadlaget får stå som favoriter.

//P.

500

Under lördagen som gick hade bloggen för första gången över 500 unika läsare på en och samma dag. En siffra jag trodde var ouppnåelig och som jag aldrig kunde föreställa mig när jag började en gång i tiden.

Tack för att du tittar in. Lämna gärna ett spår efter dig i kommentarfältet.

/Plogen


Resultat lördag

Elitfyran:

LFK-Lerkils IF 3-0 (0-0)
Mål LFK: David Pinot, Tobias Lundgren, Robert Nilsson

Det blev en händelserik eftermiddag på Glänningepark. Hemmalaget spelade med sorgeband på armarna då LFK-legendaren Kenneth Thronée hastigt gått bort under veckan. Thronée leder, om jag inte missminner mig, LFK:s maratontabell före sonen för Per.

När det gäller matchen var det inget snack om saken. LFK var bättre rakt igenom mot svagt motstånd. Segern kunde och borde t o m varit större.

LFK hade i matchen ett gott stöd i form av SBKW-Ultraz, som förde ett jävla liv på läktaren och gjorde allt för att få LFK att lyfta och även allt för att sänka Lerkil (inte så trevligt kanske, men kul i mindre dos om man gör det med glimten i ögat).

Klacken stal showen fullständigt i den 68:e matchminuten då "Pinnens" ett-nolla kom. Då tändes nämligen en bengal av någon individ i den månghövdade klacken. Domaren hade innan matchen varnat klacken att han skulle bryta om det hände och så blev det också. Samtliga på plan visades in i omklädningsrummet. Bengalen kastades då in på plan. Besart Mazreku agerade rådigt då han släckte elden med en vattenflaska (tydligen kan man inte släcka en bengal med vatten, så den brann väl ut av sig själv). Alex Pettersson och Johan Green pratade med klacken och Jocke Gunnarsson förklarade i micken att matchen strax skulle återupptas, vid upprepad bengalantändning skulle dock matchen brytas för gott. Detta ville Lerkil skulle ske direkt, förmodligen såg de chansen att få en pappersseger med 3-0 mot övermäktigt motstånd på plan. Efter det ca sju minuter långa avbrottet skötte sig klacken med den äran och tackades av LFK:arna efter matchen. Allt i sig en helt unik händelse på distriktsnivå. Rena Söderstadion-varningen jue!

Fyran:

RGIF-Rinia IF 1-1 (1-1)
Mål RGIF: Vedad Karupovic

Det blev kryss för RGIF på hemmaplan mot tuffa Rinia.

Femman:

IF Böljan-GIF/VIF 0-0

GIF/VIF fick med sig en pinne hem från Falkenbergs IP. Laget är mållöst efter två spelade matcher.

Sexan:

HIS-Haverdals IF 2-5 (1-2)
Mål HIS: Robert Persson, Mihai Gegö

Storförlust för HIS mot rutinerade Haverdal.

HIF:s spelande asscoach Pontus Johansson:

Vi får en tung start när vår ena mittback slår en slarvig passning rakt i gapet på en motståndare som strax utanför straffområdet sätter bollen i mål med ett riktigt snyggt avslut. Efterhand kommer vi in mer och mer i matchen och vår specielle målskytt Mats Rosengren kan mkt elegant nicka in kvitteringen. Sen tar vi ledningen när vår andre anfallare "Sture" snappar upp en retur som Hasslövs målvakt släpper till lite billigt. 1-2 i paus. Sen får vi tidigt 3-1 i andra när Mats återigen nickar in bollen efter en fin frispark från vårt nyförvärv "Kisti". Dock drabbas vi snabbt av ett bakslag när vår balansspelare på mitten får sitt andra gula och får lämna planen. När sedan Hasslöv reducerar kort därefter i misstänkt offside är det match igen. Men vi tar oss samman och gör 4-2 på straff efter att vår speedkula Mikael Winberg blivit nersparkad. Sture sätter straffen mkt säkert intill vänstra stolpen. Mats fastställer slutresultatet till 5-2 med sitt tredje mål för dagen. Viktigt för oss med tre pinnar efter den snöpliga förlusten i premiären.


FF Serbiska-VBoIS 1-5
Mål VBoIS: Jim Leandersson 4, Henrik Olsson

Storvinst för BoIS på bortaplan mot Serbiska.

VBoIS Jim Leandersson:

Vi börjar matchen riktigt bra idag och skapar direkt en farlighet när Henrik O så när tåar in bollen. Bra bolltempo och mkt spel via vårt centrala mittfält ledde till många bra lägen. 0-1 gör Henrik O med magen efter att undertecknad gjort ett alldeles för hårt inlägg, ibland ska man ha tur! 0-2 kom strax därefter. Slangen skarvar vidare en boll till mig som jag kunde bryta in i banan med och tunnla målvakten. Efter målen stack Serbiska upp i några anfall utan att skapa några farliga chanser. Stort beröm ska hela backlinjen ha som knappt släppte till någon chans idag.

Därefter tog vi tag i taktpinnen igen och jag kunde göra 0-3 efter framspelning av Filip E. Efter paus var det lite rörigt hos Våxtorpsspelarna som inte riktigt hittade rätt i positionsspelet. Men efter ett tag bättrade det sig och vi kunde göra 0-4. Slangen slår ett perfekt inlägg längs marken som jag bara kunde stöta i mål. Där dog matchen, Serbiska reducerade dock 5 min senare men det var för sent. Dem var riktigt trötta i slutet och gick runt och spelade fotboll. 1-5 kom med 10 min kvar efter skott från undertecknad. En riktigt bra laginsats där alla 15 spelare gör vad dem ska. Idag var det inget snack om saken, det märktes att vi ville revanschera oss sedan den snöpliga uddamålsförlusten mot Hasslöv senast.

//P.


Resultat fredag

Femman:

BKW-KIK 1-3 (0-0)
Mål BKW: Magnus Eriksson
Mål KIK: Jonathan Pettersson, Kalle Svensson, Johan Jönsson

BKW fick ingen revansch mot KIK utan föll med 3-1 (samma siffror som ifjol) efter underläge 3-0. Skönt för KIK efter den snöpliga förlusten i premiären. Åke Fredriksson dömde och som vanligt haglade korten. Sex gula och ett rött till BKW och ett gult och ett rött till KIK. Manfred Walldéns utvisning i början av andra vid ställning 0-0 känns matchavgörande.

BKW:s Pelle Persson:

Det börjat bli en” le ovana” som en Våxbo hade uttryckt det – att förlora mot KIK. Första halvlek måste vara den sämsta insats rent viljemässigt som Walldia presterat på mången god dag. Försvaret gjorde en bra insats och höll Walldia kvar i matchen. Men framåt var likgiltigheten frapperande. Inga löpningar för varandra. Gamnacke så fort man blev av med bollen osv. Det värsta var att Knäred var inte bra men vi var sämre. 0-0 i paus ska vi vara glada för. I andra halvlek blev det bättre viljemässigt men Walldia blev reducerade till 10 man redan 5 minuter in i andra halvlek när Manne fick sitt andra gula. Det gjorde det inte direkt lättare. Knäred sprang ifrån till 0-3 innan vi reducerade till 1-3 genom Mange Eriksson i slutminuten. Underhållningsvärdet var inte på topp direkt. Det enda man kunde skratta åt efteråt var den svarte pajasen som sprang omkring och provocerade spelarna så fort han fick en möjlighet. Han skulle som så många gånger förr få spela huvudrollen. Det är det minsta man behöver en sådan kväll. OBS! Detta är ingen bortförklaring för förlusten. Bara ett konstaterande. Det skriver säkert KIK också under på.

K/HFF-Simlångsdalens IF 2-1 (0-1)
Mål K/HFF: Martin Jönsson, Ruslan Tetroyev


K/HFF tog andra raka via att hemmaslå svårspelade Dalen med uddamålet. Ett väntat resultat för mig.

Oskarströms IS-LTIK 1-0 (0-0)

Snöplig 0-1-förlust för LTIK, välförtjänt seger för OIS. Så kan man sammanfatta det hela. Efter en jämn och långt ifrån välspelad första halvlek, där troligen båda lagen kände i paus att de hade betydligt mer att ge, så rivstartade den andra halvleken med betydligt bättre tempo från båda lagen. LTIK fick en mardrömsöppning då OIS redan i den 47:e matchminuten gjorde 1-0 genom lagets notoriske målskytt Peter Stangenfjord. Som vanligt kom målet till på ett inlägg, snöpligt för LTIK då detta aldrig skulle fått slås. Kändes som att rödblått hade kontroll på situationen. Resten av halvleken jagade LTIK utjämning utan någon större lycka. Bortalaget fick släppa lite på defensiven i sin jakt framåt. OIS skapade ett par väldigt tydliga målchanser och borde avgjort matchen på någon av dem.

Istället kunde LTIK äntligen skapa lite mot slutet. Närmst var Simon Vedin två gånger om, men bollen ville inte studsa LTIK:s väg denna kväll och OIS kunde ta en knapp, men rättvis hemmavictoria. OIS hade puttat in ett par rutinerade och fysiska spelare extra jämfört med den senaste matchen. Trots att laget inte glänste så överglänste man än dock LTIK via sitt fysiska spel. Väldigt få spelare i rödblått kom upp i normal kapacitet, förhoppningsvis är de flesta hungriga och sugna på betydligt mer framöver. OIS behärskade den glatta hemmamattan bäst och vann välförtjänt. Det är ingen skam att förlora med 0-1 borta mot OIS, på Esperedsvallen kommer de flesta lagen i serien att få det svårt i år, men LTIK:s anfallsspel måste bli bättre framöver. Bäst i LTIK i matchen var mittback Henrik Nilsson. Bortsett från en felpass i första var insatsen i det närmsta fläckfri.

Sexan:

YBK-Gulbrandstorps AIS 2-1 (1-0)
Mål YBK: Anton Olsen, Olle Larsson

Det blev som väntat vinst för YBK. Den första i seriespel på ett par år. Härligt! Vinstmarginalen blev något mindre än vad jag på förhand trott, men än dock. Grattis YBK! Mer komma skall.

YBK:s Tomas Karlsson:

Ett jävla passningsspel, ett jävla drömmål, ett jävla fuskmål och tre jävla poäng!

Väntan är över! Kungen har abdikerat. Det har regnat i öknen. Marcus Schenkenberg har lärt sig dansa. Pamela Anderson har somnat på rygg. Ysby har tagit tre poäng och GUD vad det var skönt! 

I matchen mot GAIS var tydligen favoritskapet på Ysbys axlar. GAIS är bottentippat och enligt expertplogen så utmålades YBK som favoriter i drabbningen. Det plötsliga favoritskapet var lika oväntat som en Irakier i Sverigedemokraternas partitopp men mottogs såklart som en utmaning. Matchen inleddes med att YBK pressade stenhårt mot GAIS backlinje. Ett antal målchanser vaskades fram direkt och hemmaspelarna var heta som strykjärn och surrade kring GAIS backlinje. Dock skapades främst ett antal halvchanser och det där riktigt klara läget lyste med sin frånvaro. Istället var det GAIS som vaskade fram den första riktiga chansen när Nenad Pavlovic (över 40 år men snabb som Usain Bolt) lurade tränare Karlsson och sprang sig fri med Anton i målet som tokräddade! Situationen satte sig tydligen  i hemmalagets psyken för efter detta tappade laget allt! Passningarna var fantastiskt felriktade. Emellanåt verkade det som om YBK gemensamt och tvångsmässigt skänkte bollen till tacksamma GAIS:are. Spelet var minst sagt bedrövligt. 

Men som en blixt från klar himmel lyste plötsligt fru Fortuna sitt ansikte mot YBK och i en tilltrasslad situation blev Anton Olesen fri. Kallt placerade han in 1-0 för hemmalaget till stor glädje för den entusiastiska publiken. Resten av halvleken spenderades med att YBK spelade bollen till GAIS som anföll mot ett vilt kämpande försvar. 

Andra halvlek inleddes med en uppryckning från YBK - håll. Passningarna var inledningsvis bättre. Ett riktigt bra anfall nådde till sist Erik Mattsson som så när nickade in tvåan. Men likt i första halvlek så bestämde sig YBK för att börja vara givmilda. Bollen skänktes åter till GAIS:arna som tacksamt tog emot. Nenad skapade på egen hand två fina lägen och kunde mycket väl gjort ett mål eller två. Dessutom knorrade den duktige , men något sävlige centern en frispark som Anton Hansson hade oerhörda problem med. 

Kvitteringen skulle komma och som den kom. Ett fegare mål har sällan skådats! Är ingen överdriven förespråkare av Fair Play själv men det måste finnas gränser i helvetet. En boll seglade mot YBK:s backlinje. Duktige Fredrik Nicklasson nickade bort den. Domaren blåste dock för GAIS:frispark (tveksam som Juholts budget) och GAIS:aren föll handlöst till marken. Han vrålade och tog sig för huvudet. Hjärnskakning i bästa fall hann man tänka. Oroliga YBK:are, domare och GAIS:are var framme för att kolla till den döende spelaren. Under tiden som spelare från båda lagen solidariskt tittar till den sårade så slår en GAIS:are frisparken. En kort passning till en medspelare som enkelt rullar in bollen i tomt mål! YBK protesterade såklart som galningar. Domaren menade dock att han frågat liket på planen om denne var ok och denne hade sagt JA!!! Då får man ju slå frisparken snabbt och således kan inte domaren blåsa av!! Således ett helt korrekt mål enligt bolljuridiken. MEN FÖR HELVETE!!! Hur osportsliga får man bli? Kan det bli mer omanligt, mer fegt, mer ynkligt än att spela skadad (huvudskada) för att sedan slå en frispark när oroade motståndare är framme och tittar till? Själv är jag också tveksam till domaren. Kan ej reglerna men situationen var helt bisarr och borde med det sunda förnuftet såklart blåsts av! Den skyldige GAIS:aren visade sig också från den mest mogna sidan. Han hånade YBK:s Jimmy Ivarsson med orden "fy fan va snyggt det var". All heder dock åt Nenad Pavlovic (spelande tränare i GAIS) som direkt efteråt bad om ursäkt till undertecknad. Men vad hjälpte det? 

Dock tände rånet YBK:arna som i det närmaste blev skogstokiga. All taktik försvann all världens väg. All sans likaså och YBK började satsa allt framåt! Poängen var ingenting värd kändes det som och YBK kastade in allt man hade framåt. Trycket var konstant mot GAIS målvakt. Dessutom började YBK vinna närkamper, tacklas och ta löpningar. Den hittills ganska avvaktande strikern Olle Larsson började plötsligt visa sina kvaliteter. Gång på gång sprang han sig fri och var i det närmaste ostoppbar. GAIS:arna viftades bort som flugor av den väldige centern. En frispark från tränare Karlsson, ett skottläge för Felix Bolmgren och en hörna på mållinjen var nära att resultera. Med kvarten kvar kom dock revanschen och som den kom! Olle Larsson tog bollen på högerkanten. Puttade till en attackerande motståndare och utmanade tillstötande back. Med en enkel vrickning lade Olle över bollen på vänsterfoten och drog till. Det sa bara pang! Från straffområdeskanten till krysset for bollen som en raket. Målvakten hann inte reagera och ett av de vackraste fotbollsmålen jag någonsin skådat var ett faktum. Förlösande minst sagt! Efter målet förvandlades nämnde Olle Larsson. Från att i första 75 minuter vara okej så blev han nu en titan på planen. Ostoppbar. Bollmottagare. Djupledslöpare. Avslutare. Framspelare. På tiden att monstret visade klassen! 

Sista kvarten var det inget snack. YBK hann missa flera olika fina lägen. Bland annat satte Alexander Bengtsson en boll som gick stolpe, stolpe ut. GAIS:arna blev allt mer frustrerade och drog på sig ett rött kort med några minuter kvar. När domaren blåste av infann sig lättnaden! Att jämföra med att tillfriskna från en allvarlig sjukdom är månne att ta i, men gud vad vilken lättnad. Så många matcher. Så många förluster. Så många tunga baklängesmål! Och så nu, TRE SKÖNA POÄNG!!! 

GAIS var inte så svaga som man förutspått. De spelade fin fotboll och hade flera flinka lirare i anfallet. Bäst av alla var hyperfarlige Nenad Pavlovic vars löpsteg är helt sinnessjukt! På tre meter är han snabbare än något jag någonsin skådat! Matchen kunde slutat hur som helst! 

Känslan i omklädningsrummet var underbar. Den svettiga och lite halvsunkiga hamburgaren smakade lika väl som oxfile. Den ljumma hallonsodan var som en Pina Colada vid poolen och varje grattis kändes som en dubbning av den engelske drottningen. Hybris? Ja till 100%. Överdrivet? Ja, sannolikt! Men det skiter vi i nu! Vi har vunnit! Vi har tagit tre poäng! Vi är Ysby BK och just ikväll är vi KUNGAR!!! 

Sperlingsholm/Sennan IF-SIF 7-0

Ett SIF utan flera ordinarie spelare (bl a avstängda Oskar och Erik Moberg) kunde inte överhuvudtaget rå på Sperlingsholm/Sennnan, som var överlägsna.

Kurdiska IF-SBK 6-0 (3-0)

Ett ordinarie SBK kunde på inga vis rå på Kurdiska. 3-0 i paus till kurderna var tungt för SBK. I den 60:e minuten blev Håkan Gustavsson målchansutvisad för SBK:s del. Påföljande straff sattes i mål bakom "Cralle". Efter det rann ytterligare två bollar in.

- Det var inte bra idag och jag själv får ta på mig tre av målen. Resultatet var väl lite i överkant, men de var riktigt bra, så segern till dem är inget att snacka om. Nya tag, kommenterar Cralle efter matchen.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

BKW-KIK kl 18:30, Wallevi

Hemmapremiär för BKW och säsongens första derby i femman. BKW har revansch att utkräva för förra årets två förluster (ifjol vann KIK båda matcherna mot BKW, LTIK vann båda matcherna mot KIK och BKW vann båda matcherna mot LTIK). BKW inledde med att spela 0-0 mot Unnaryd. KIK förlorade med 1-0 mot Böljan trots spelövertag. Det lär vara taggade KIK:are som går ut på Wallevi. Anmärkningsvärt i BKW:s trupp är att Jonas Nilsson, 43 år i år, gör comeback. Det var ju sagt att han skulle sluta. Eller anmärkningsvärt och anmärkningsvärt. Vi noterar det och tillägger också att hans fysik behövs i laget. Det är minst sagt ett fysiskt fenomen vi pratar om.

K/HFF-Simlångsdalens IF kl 19:00, Kornhults IP

Så får då äntligen Dalen begå premiär. Förra helgens match blev inställd pga ospelbar plan. Dalen är av tradition ett fysiskt och svårspelat lag. K/HFF vann sin premiär mot Lidhult och blir favoriter även i denna match. Man har ett försprång gentemot motståndarna och även hemmaplan.

Oskarströms IS-LTIK kl 19:00, Esperedsvallen

OIS borta får på förhand ses som en av säsongens svåraste upgifter. LTIK inledde bra på Esperedsvallen ifjol och hade OIS i gungning. Rutinen fällde dock avgörande och OIS kunde till slut ta en bekväm seger. Samma rutin har OIS inte i år, men det är fortfarande ett starkt lag med en mycket bra defensiv. OIS inledde med att slå GIF/VIF med 2-0. LTIK vann mot Getinge med 1-0. LTIK:s lag är intakt sedan förra matchen. Viktiga Linus Jerkesten och Emil Olsson saknas dock fortsatt pga skador. 

Sexan:

Kurdiska IF-SBK kl 18:30, Halmstad Arena

Kan SBK göra en liknande insats som mot Sperling/Sennan kan man mycket väl klippa Kurdiska också. Nu är dessutom troligen OGH (Olle Günther Hanssen) helt kurant igen. Frågetecken i SBK:s trupp finns för irationelle Mattis Kindblom. Kurdiska inledde med 3-2-seger mot Haverdal efter en stark upphämtning (underläge 2-0).

Sennan/Sperlingsholm IF-SIF kl 18:30, Sennans IP

SIF har stor revansch att utkräva efter krossen i träningsmatchen mot Sennan/Sperling. Det är dock helt klart att det blir verkligt tufft. SIF har båda bröderna Moberg (Oskar och Erik) avstängda efter två gula vardera i likamatchen mot Örnia. Dessutom lär Sperling/Sennan vara mycket taggade efter det för dem själva oväntade nederlaget mot SBK i förra omgången.

YBK-Gullbrandstorps AIS kl 18:30, Munkavallen

För första gången på ett par år blir YBK favoriter till att vinna en match. GAIS har tappat hela laget sedan ifjol, man bygger nytt på ungt och ihopskrap. Laget tar året som en läroperiod och siktar redan på nästa säsong och man lär också sluta sist i tabellen. YBK inledde säsongen med en snöplig 1-0-förlust mot seriefavoriten Vapnö. Nu siktar laget på tre poäng. GAIS föll tungt i premiären mot Serbiska med 6-2.

Lördag:

Elitfyran:

LFK-Lerkils IF kl 13:00, Glänningepark

Hemmapremiär för LFK då man tar emot svårspelade Lerkils IF, som föll med 1-0 i premiären mot topptippade Varberg. LFK vann mot Ginsten med 3-1 efter en bra första halvlek och en mindre bra andra. Mot Lerkil krävs troligen mer än 45 minuter. LFK sägs få bra stöd i matchen då Johan Green ryktas samla trupperna i SBKW-Ultraz nu när det är hemmapremiär och allt.

Fyran:

RGIF-Rinia IF kl 14:00, Björkvallen

RGIF tar emot tuffa Rinia i sin hemmapremiär. Ett Rinia som RGIF-coach Ulf Wernersson tippade som etta i serien inför säsongen. Rinia slog Norvalla med 4-3 i premiären. RGIF föll orättvist mot Centern med 3-0 och är säkerligen taggade till tusen. Man får tillbaka rutin i de bakre leden i form av Patrik Philipsson samt Daniel Petoletti, som båda missade Centern-matchen.

Femman:

IF Böljan-GIF/VIF kl 14:00, Falkenbergs IP

GIF/VIF har haft rena sjukstugan i veckan och något lag är i skrivande stund inte uttaget. Det finns flera frågetecken bland de som spelade mot Oskarström pga förkylningar och känningar. Tur då att GIF/VIF:s trupp är bred. GIF/VIF föll i premiären mot OIS. Trots förlusten var det en match som lovade mer för GIF/VIF:s del. Laget lär vara mycket revanschsuget. Böljan är på förhand topptippade i serien. Laget imponerade dock inte i premiären då man, visserligen, slog KIK med 1-0. KIK var det bättre laget och endast Böljans målvakt samt KIK:s ineffiktivitet räddade Falkenbergarna i den matchen. I matchen mot Böljan lär GIF/VIF:s nyförvärv från HBK U19, Charlie Boson, göra debut.

Sexan:

HIS-Haverdals IF kl 13:00, Hasslövs IP

HIS imponerade i premiären då man bortaslog VBoIS med 1-0. Haverdal föll olyckligt mot Kurdiska med 3-2. Haverdalarna hade 2-0-ledning med kvarten kvar. HIF har ett rutinerat och bra lag. Frågetecken finns dock för orken. Kan HIS vara med i början finns således goda möjligheter till poäng. 

FF Serbiska-VBoIS kl 14:00, Halmstad Arena

VBoIS föll tungt i premiären mot HIS. Nu är det ett revanschsuget förmodat topplag som åker till Halmstad för att visa var skåpet ska stå. Serbiska slog GAIS med 6-2 i sin premiär. Det resultatet är dock intetsägande med tanke på GAIS status för tillfället.

//P.

PS. Tippa omgångens matcher via LT-tipset. Fina priser och delpriser i potten. Det är asenkelt med det nya webbaserade systemet som du hittar här. DS.

Resultat söndag

Femman:

Unnaryds GoIF-BKW 0-0

Ett relativt rättvist resultat. Det var dock BKW som hade de hetaste chanserna. Bl a en boll i ribban.

Enligt uttalande i dagens LT från BKW:s coach "Gus" borde BKW vunnit. Man dominerade enligt kommentarerna första halvlek och skapade flera tydliga lägen även i andra.

Lidhult GoIF-K/HFF 0-2 (0-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2

Första halvlek var helt klart K/HFF:s. I andra får Lidhult mer at säga till om, dock utan att skapa de där tydliga lägena. Istället kunde K/HFF gå upp och göra 2-0 via lagets specielle målsskytt Fredrik Junefalk. väntad K/HFF-seger för mig.

//P.

Resultat lördag

Elitfyran:

GoIF Ginsten-LFK 1-3 (0-3)
Mål LFK: David Pinot, Besart Mazreku, Johan Green

LFK dominerade första halvlek stort och 3-0 var i underkant. I andra var allt det som var bra i första dåligt. Vad är det med LFK? En match varar i 90 minuter. Nu räckte det den här gången, men det kommer det inte att göra mot vassare motstånd. Hur som, en skön start på serien för LFK.

Snöstorp/Nyhem FF-Kvibille BK 0-2 (0-1)
Mål KBK: John Kenneth Wilson 2

Denna lördageftermiddag valde jag bort det lokala för att se Mattias Olofssons debut i Kvibille-tröjan i elitfyran. Extra intressant möte mot ett S/NFF med bröderna Dennis och Alex Nilsson i laget. Det var överraskande nog Kvibille som vann matchen. S/NFF var naturligtvis stora favoriter inför matchen och man dominerade stundtals spelmässigt. KBK agerade dock mycket diciplinerat. Laget låg rätt i positionerna, jobbade hårt för varandra och släppte endast igenom S/NFF på kanterna, där hemmalagets inlägg sällan hotade tillräckligt. KBK gick på omställningar och gjorde det bra. Lagets forward John Kenneth Wilson är mycket vass och han var efter ett par hårfina offsidelöpningar distinkt när läget dök upp, 0-1. Det resultatet stod sig till paus. I andra halvlek var det tryck mot KBK:s mål. S/NFF:s kvitering låg i luften, då gjorde KBK ologiskt 0-2, åter igen genom Wilson. Orättvist i det skedet sett till matchbilden. KBK:s andra mål föregicks av en handssituation som är mycket svårbedömd för domaren och jag köper att S/NFF reagerade kraftigt. Nu kunde KBK slå vakt om ledningen och man höll distansen ut. S/NFF lyckades aldrig skapa någon klar möjlighet att reducera.

Mattias Olofsson spelade 90 minuter på högerkanten i KBK. Gediget arbete matchen igenom, dock ganska lite delaktig i spelet. KBK anföll främst på vänsterkanten, där unge Emil "Lövet" Lövestedt var energisk. Olofsson spelade enkelt i första och slog inte bort en passning. I andra tror jag inte att han rörde bollen första kvarten under S/NFF:s press. Sedan mer delaktig igen och målet kommer till efter inspel från Olofssons högerkant. I den 80:e minuten dök läget upp. "Lövet" crossade bollen till Olofsson, som gjorde en fin nedtagning på bröstet och fick sedan iväg ett bra avslut. Det klingade till i stolpen. Synd, hade varit fint och där hade matchen varit helt stängd. Olofsson säkerligen ändå nöjd med insatsen, ja hela KBK var ordentligt glada efter matchen, av förklarliga skäl. Matchplanen följdes så nära det gick och laget fick en trea i premiären i en av de, på förhand, svåraste matcherna under säsongen. Agerar KBK likadant framöver blir man att räkna med i år. Fredrik Fransson och Henrik Jönsson på lagets mitt lade ned ett otroligt jobb och det såg stabilt ut även i övrigt. Också S/NFF:s bröderna Nilsson spelade 90 minuter. Dennis på mitten, tillsammans med återvändande Berat Sulejmani (som bara hann vända i Rinia) och Alex först på högerbacken och sedan sista 20 på mitten istället för Sulejmani. Som vanligt goda arbetsinsatser från båda, men de kan bättre. 

Fyran:

IF Centern-RGIF 3-0

Centern kommer inte sist i fyran, det är de helt enkelt för bra för. Tung start för RGIF. Grönvitt gjorde ändå en bra match. Resultatet var således missvisande. T o m Centerns tränare erkände att oavgjort hade varit rättvist. Coach Wernersson ansåg att RGIF borde vunnit. IFC gjorde bl a två hörnmål.

Femman:

GIF/VIF-Oskarströms IS 0-2 (0-0)

Såg första. GIF/VIF stod upp väl och var minst lika bra som ett Oskarström, där ungefär halva laget bytts ut sedan ifjol. OIS fick straff. GIF/VIF:arna protesterade häftigt. Straffen var dock solklar. GIF/VIF:aren kommer in sent och helt i onödan då Dan Boson i hemmakassen bara skulle till att plocka upp bollen. Boson räddade påföljande straff på ett fint sätt. GIF/VIF tände på det och fick tryck mot OIS, dock utan att skapa det där farliga läget. Närmst var Kewin Hansen med ett skruvat skott utifrån. OIS hotade med bollar upp på forwards, som skarvade centralt i djupled eller ut på kant. I inledningen av andra hade GIF/VIF bra press på OIS. Då fick bortalaget en ny straff. Åter igen solklar och jätteonödig. GIF/VIF:aren kommer sent, när situationen är över. GIF/VIF:arna ville haft frispark i förstaläget, men det var delade meningar kring det. Nu missade OIS inte. Efter 0-1 blev det kämpa, kämpa och åter kämpa. Tufft spel och grinigt åt båda håll. OIS avgjorde på ett snöpligt sätt. En GIF/VIF-försvarare slog en bakåtpassning som på den studsiga planen gick över, alternativt under Bosons fot och in i GIF/VIF:s mål. Hemskt för GIF/VIF naturligtvis. Det resultatet stod sig tiden ut. Totalt sett var det en match som saknade de där riktigt heta målchanserna. GIF/VIF stod emot OIS och kommer att resa sig efter den här förlusten. Det unga laget har tuffat till sig och klev på ordentligt. OIS är inte lika stabila och giftiga som ifjol, det kunde bekräftas efter lördagens match.

KIK-IF Böljan 0-1 (0-1)

KIK föll i premiären med 1-0 efter ett tidigt Böljanmål i minut 14. Orättvist enligt tränare Tonne i dagens LT. KIK hade matchen, målet saknades.

Sexan:

VBoIS-HIS 0-1 (0-0)
Mål HIS: Fredrik Gustavsson

HIS visade omgående att man blir att räkna med i år genom att slå favorittippade VBoIS med 1-0. Även ifjol vann man i premiären borta mot BoIS. Åslaget är inga drömmotståndare för boysen direkt. (Var tydligen hemmamatchen HIS vann. I Våxtorp blev det oavgjort.)

- De gör det jävligt bra efter sina förutsättningar, säger BoIS tränare Jim Leandersson och fortsätter:

- Kalle From är slipad och de spelade taktiskt bra, de läste oss väl. Vi hade mycket boll igenom hela matchen, främst i andra, men vi kom inte runt på kanterna som vi brukar och skapade inte så många tydliga lägen.

- Första halvlek är inte bra från vår sida, vi har ganska mycket boll, men inget tempo. Vi har ett läge där domaren blåser av märkligt för offside. Snöpligt.

-I andra är de knappt över på vår planhalva första tio och jag har ett avslut i kryssribban, strax efter får de hörna och gör naturligtvis 1-0 på den genom duktige Fredrik Gustavsson. Han är jobbig att möta, säker i bollmottagningarna och sätter nästan alltid tillbaka bollen till rätt adress.

- Vi trycker på efter målet och skapar en sex, sju hörnor, men inga solklara chanser bortsett från Henke Ohlssons närskot som deras målvakt (Henrik Tillberg) räddar.

- Tung förlust! Lika hade varit rättvist. Vi gav det en chans, men det räckte tyvärr inte idag, avslutar Leandersson.

SIF-IS Örnia 2-2 (1-1)
Mål SIF: Ted Ewertsson, Oskar Moberg (straff)

Pow! Imponerande SIF.

Haverdals IF-Kurdiska IF 2-3 (0-0)

HIF:s asscoach Pontus Johansson mejlar:

I första händer inte mycket, väldigt få målchanser och 0-0 i paus är rättvist. I andra lyckas vi göra 1-0 i 52:a och sedan öka på till 2-0 i 71:a. Men matchen vänder efter att Kurdiska med kvarten kvar får in en reducering. Ett riktigt skitmål där bollen till slut rullar mellan benen på vår målvakt, knappt med styrfart och ett par decimeter innanför linjen. Sedan kommer 2-2 sex minuter senare och inte nog med det för i 86:e minuten avgör Kurdiska med en snyggt slagen frispark. Ridå ner för Haverdal. Mest positivt i Haverdal var att Mats Rosengren visade hur nyttig han kommer vara framöver. Han spelade endast sista 35 eftersom han tränat väldigt lite men han med att göra ett mål och såg farlig ut i övrigt.

Mer utförligt mail nästa vecka när vi beger oss till Hasslöv.

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-Getinge IF 1-0 (0-0)
Mål LTIK: Daniel Hellsten

Ingen champagnefotboll men rättvis LTIK-seger sett till skapade chanser. Hellsten avgjorde med ett frisparksmål från håll i den 80:e minuten. Skönt för LTIK, tungt, tungt för ett väl kämpande Getinge.

Seriepremiär för LTIK hemma mot nykomlingen Getinge, som nyligen slagit ut BKW ur DM. I och med den vinsten var LTIK varnade. Inledningsvis var det lite spänt, som det brukar vara i en premiär. Gräset är hoppigt och bidrar inte till att man blir lätt och ledig. LTIK skapade två möjligheter efter hörnor. Den ena bollen dansade på mållinjen efter att Fredrik Marinovic hållit sig framme. Getinge hotade med bollar ut på sina yttrar. LTIK:are hann dock emellan och avstyra. Tobias Ewertsson blev ren framför Getinges mål, men studsen var förrädisk och avslutet blev ett lätt byte för Getinges långskjutande målvakt Fredrik Svensson. Strax efter dundrade Max Martinsson bollen över i bra läge. Getinges bästa möjlighet kom efter inspel. LTIK:s Daniel Hellsten hann dock emellan och styrde bollen över det egna målet till hörna. LTIK:s omskolade mittback, Peter Jönsson, som nu spelade på topp, är stark och snabb. Jönsson var på väg att rinna igenom helt, men i sista stund studsade bollen upp, samtidigt som LTIK-forwarden fick en rutinerad och precis lagom knuff av en Getinge-försvarare.

Strax efter kom även LTIK:s frejdige högerback, Tom Hjälmefjord, helt ren mot Getinges mål. Vinkeln blev dock för snäv och bollen smet strax utanför. LTIK hade en klar down-period runt den 30:e matchmiunten. Det blev för stillastående och LTIK:s mitback Daniel Hellsten tvingades till några långa bollar utan adress. Då händer matchens grej of the day. Getinges nummer 11, Linus Eliasson, utbrister: - Kom igen Getinge, de slår ju bara långt! I momentet efter får Eliasson bollen på fötterna och väljer då att slå en lång boll med feladress. Snacka om att kasta sten i glashus. Jag log förnöjsamt och mindes tillbaka till BKW-matchen då samme Getinge-spelare mitt i BKW:s propaganda-spel drar till med samma kommentar sedan BKW valt en lite längre boll för att vända spelet. LTIK gjorde en ganska bra halvlek defensivt och med de chanserna borde man haft ledningen med en boll i paus.

I andra halvlek spelade LTIK upp sig något och man kunde ta över allt mer vad det led och det mycket tackvare Håkan Karlsson på det inre mittfältet. Ändå imponerade man långt ifrån spelmässigt. Chanser var det inte brist på i andra heller. Patrik Åkesson nickade tätt utanför. Simon Vedin och Håkan Karlsson hade ett varsitt genombrott och Conny Strömberg hade en nick inne i mål som blev bortdömt för offside. Mycket tveksamt enligt publik i linje då Strömberg kom i fin fart. Omöjligt för mig att avgöra från min position och inga större protester från LTIK:arna. Getinges bästa chans kom från höger efter en omställning. Daniel Hellsten hann dock emellan igen. Mot slutet av matchen var Getinge tröttkörda. Man drog på sig en frispark i "Hellsten-läge". Kan det varit 25, 30 meter från mål strax till höger? Daniel Hellsten drog till och bollen tog sig vobblande in i mål, 1-0. En bra frispark. LTIK lyckades, trots viss halvpanik, hålla undan sista tio utan att Getinge kom till något riktigt farligt läge. Det sista som hände var att Getinge fick frispark i bra läge. Bollen nådde dock aldrig fram till Jonas Nilsson i LTIK:s kasse. Skön seger för LTIK.

Naturligtvis en mycket tung förlust för Getinge, som kämpade väl, försökte spela hela matchen och var så nära att åka hem med en pinne. Sett till skapade målchanser var det dock, som skrivet, rättvist att LTIK vann. Getinge lyckades aldrig sätta "Jonna" i hemmakassen på några större prov. Getinge är dock svårspelade och lär ge de flesta lagen i serien huvudbry. Jag rekommenderar att Getinges spelande tränare Markus Hulander spelar sig själv mer än vad han gjort. Det är en klasspelare på den här nivån och han är blott 26 år gammal vill jag minnas. Mot LTIK spelade han sista kvarten som mittback. Samtliga LTIK-spelare kan bättre, men alla kämpade väl. Bäst betyg kvitterar mittlås Daniel Hellsten och Henrik Nilsson ut. Tryggt låter omdömet. Då var Nilsson långt ifrån på topp pga en förkylning, t o m tveksam till start inför matchen.  

Domare: Patrik Berg, Halmstad. Klart godkänd insats.

Sexan:

SBK-Sperlingsholm/Sennan IF 2-1 (2-0)
Mål SBK: Håkan Johansson (straff), Olle Günther Hanssen

Sennan/Sperlingsholm var det bättre laget rent spelmässigt, främst i andra. SIF lyckades dock aldrig testa "Cralle" i SBK:s mål ordentligt och sett till skapade målchanser var SBK:s seger rättvis. SBK spelade diciplinerat och dessutom skapade man som skrivet betydligt mer än SIF, främst på fasta situationer, där man såg riktigt starka ut. Båda målen kom även till på fasta. Patrik "Mini" Nilsson blev kapad (se bild i lördagens LT) och "Cralle" var säker från elva meter. 2-0 gjorde Günther Hanssen på nickskarv efter frispark från Kristian "Kricke" Johansson. Günther Hanssen var febersjuk och spelade bara sista tio i första och sista tio i andra. Det räckte tydligen.   

Vapnö IF-YBK 1-0 (1-0)

Tung förlust för YBK, som verkligen pressade favorittippade Vapnö. I andra halvlek var det ett våldsamt tryck mot Vapnös mål och YBK missade bl a öppet mål från två meter. Upp med hakan YBK! Var ni med här, är ni med mot alla lag.

Tomas Karlsson, YBK:

Bittert, bittert, bittert. Surt som fan. Trist som attan. Besviken som satan. När mörkret lagt sig över Halland och besvikna YBK:are duschat färdigt i det extremt gosvänliga duschrummet, väntade en bilresa hem från Mjölklagets fina idrottsplats som var tyngre än tyngst. Månne var det rättvist med Vapnövinst men det gör inte besvikelsen mindre...

Favorittippade Vapnö började matchen bäst och pressade mot YBK:s för dagen mycket stabila backlinje. Hörnor och halvchanser var det bästa de rödklädda åstadkom. YBK kämpade väl och spelade periodvis fin fotboll. En kombination på kanten ledde till att Tobias J tråcklade sig igenom i straffområdet men i sista stund studsade bollen för långt ifrån den hale mittfältaren. Vapnö spelade å sin sida fin fotboll med bra tempo och varierade uppspel. Allsvenskt meriterade Sulejamani (eller nåt)
(Shulemaja [reds. anmärkning]) dominerade i backlinjen och brodern var mycket vass på mitten. Hela laget gav ett solitt och bollskickligt intryck. Vapnö var bollförande och YBK kontrade. Efter 33 minuter tappade dock YBK bollen på mittplan och omställningen ledde till att Vapnös tunge striker kom loss på vänsterkanten. Med känsla som Messi chippade han bollen i en vacker båge över motrusande försvarare och bollen damp vackert ner vid bortre stolpen där framryckande Vapnöspelare kunde trycka in ett noll till hemmalaget. Surt men ändock välförtjänt. Efter målet spelade YBK upp sig och Olle Larsson kom nära att näta men sista dribblingen blev misslyckad. 

I andra halvlek började YBK ta över tillställningen. Mjölkaspelarna såg trötta ut medan de svartklädda malde på i hög takt. Vapnö ägnade mest tid åt att maska, sparka bort bollen och gnälla på allt som rörde sig. Att man får tackla i fotboll verkade vara en fullständig överraskning för hemmalaget. Utmärkte domaren viftade friskt med de gula korten åt protesterande Vapnöspelare. Samme domare måste också fått en fullständig blackout i mitten av halvleken. En Vapnöanfallare  stod ungefär 30 (trettio) meter offside när bollen kom farande mot YBK:s mål. Han hade varit nere i tidigare anfall och inte orkat springa hem. YBK:s backlinje struntade såklart i bollen och lät den gå mot Anton i målet. När offsidestående spelaren tog bollen (förmodligen för att fördröja spelet lite, han såg döende ut...) blåste såklart domaren.......eller nej just det HAN BLÅSTE INTE. Alla blev chockade. Anton i målet rusade mot anfallaren. Anfallaren insåg att domaren fått hjärnsläpp och avslutade men duktige Anton räddade. Undertecknad och övriga skrek som galningar på den stackars domaren som förmodligen drabbats av något som alla drabbas av på fredagskvällen, total förvirring. Som tur var ledde inte incidenten till mål...
 


Efter detta fortsatte YBK att pressa men utan att skapa mycket farligt. Den stora chansen kom med kvarten kvar. Efter en hörna fick Alexander B helt öppet mål MEN nickade över. Allt gick mycket snabbt och ingen skugga över Alexander. Fortsättningen av halvleken blev händelserik. Broder Sulejmani (eller nåt) trillade olyckligt och svimmade av på planen. Ambulans fick tillkallas och vi i YBK håller tummarna för att den duktige mittfältaren snart är tillbaka. Storebro Sulejmani (eller nåt) blev utvisad efter en vårdslös tackling men även med tio man kunde Vapnö freda sitt mål. 

Stor stor besvikelse i YBK - lägret. Trist att förlora en match med uddamålet och trist att bra spel och god vilja inte ger poäng. Det hade varit ljuvligt att börja säsongen med ett rån... Summa sumarum var resultatet rättvist. Vapnö kommer bli svårslagna men YBK skall ha all heder av sin insats. Bra närkampspel, goda intentioner i spelet och felfritt försvarsspel. Dessutom kul att se tillresta bortasupportrar engagera sig! 

Skönt också att ingen YBK:are verkade nöjd med bara det goda spelet när nu inte poängen kom. Istället var det deppiga ansikten (som sig bör efter en torsk) och visst är det så, den tappre stannar till tre på Mårtensson och går sedan hem ensam, den bäste går hem redan vid ett och har sällskap...

Vi tar nya tag.....

//P.

Inför seriestarten

Fredag:

Femman:

LTIK-Getinge IF kl 18:45, L:a Tjärby IP

LTIK inleder mot nykomlingen Getinge. Blir en svår match om man ser till GIF:s DM-vinst mot BKW med 4-2. Getinge är ett hårt arbetande lag och LTIK får se upp med anfallsesset Daniel Pålsson. LTIK kommer från 4-0-förlust mot Harplinge i DM. Laget drabbades av en tung skada på sista träningen innan match då Linus Jerkesten gick sönder. Tradigt då han sett mycket het ut. Vi vet ännu inte statusen på skadan, men Jerkesten har gott läkekött så vi hoppas ha honom tillbaka till nästa match. LTIK:s lagkapten Emil Olsson kommer att missa ett antal matcher i inledningen av säsongen pga knäskada. Conny Strömberg är åter i truppen efter skada, men inleder på bänken.

Sexan:

SBK-Sennan/Sperlingsholm IF kl 18:15, Skogaby IP

SBK får en bra värdemätare direkt. Sperling/Sennan har gjort en bra försäsong, det har å andra sidan SBK också, i varjefall om man ser till resultaten. Sperling/Sennan förlorade i sin senaste match mot Andersberg med 8-1 i ett DM-möte. Innan det slog man dock Snöstorp/Nuhem U med 5-4. SBK vann mot YBK med 3-0 i sitt genrep. Ett lag som SIF spelade 1-1 mot.

Vapnö IF-YBK kl 18:45, Vapnö IP

Tuffast möjliga start för stackars YBK. Det blir en ordentlig värdemätare direkt. Jag har tippat Vapnö som etta i serien. Står YBK upp här behöver de inte frukta något lag i serien. YBK förlorade mot SBK i sitt genrep. Vapnö förlorade också, med 3-1 mot Unnaryd i DM.

Lördag:

Trean:

GoIF Ginsten-LFK kl 14:00, Ginstvallen

Ginsten kom fyra i elitfyran ifjol. Enligt egen utsago har man hen bred trupp, men man saknar spets. Ginstens tränare håller LFK som favoriter till att ta serien. LFK kommer från 2-0-vinst mot RGIF.

Fyran:

IF Centern-RGIF kl 14:00, Kärlekens IP

Enligt förhandstipsen och oddsen får vi redan nu ett bottenmöte i fyran. Jag är dock tveksam, jag tycker att båda lagen ser starka ut (har sett båda spela på försäsongen). IFC visade styrka för ett par veckor sedan då man slog ut Alet ur DM genom att vinna med klara 3-0. RGIF kommer från 2-0-förlust mot LFK samt från 2-1-vinst mot Ballingslöv. Jag tycker att detta ska vara en jämn match mellan två fysiskt starka lag. RGIF saknar sina rutinerade försvarare Patrik Philipsson och Daniel Paulisson pga bröllop (ja, inte dem emellan. Ett annat.) Mats Lindström och Marcus Kjellsson är dock turligt nog hemma från Norge för tillfället. Därför bör det gå bra ändå. Mats är en briljant vänsterback och Marcus har spelat mittback i BKW med gott resultat. Även om båda egentligen är offensivt lagda.

Femman:

GIF/VIF-Oskarströms IS kl 13:00, Veinge IP

Tuffast möjliga startför GIF/VIF? Nja, kanske. Ser man till förra säsongen hade det varit det. Oskarström är inne i en generationsväxling och har blandat och givit i träningsmatcherna. Laget är inte lika stabilt och rutinerat som ifjol. Men i vilket fall är det lika bra för GIF/VIF att ta tjuren vid hornen direkt. Laget är intakt så när som på nyförvärvet Charlie Boson, som inte hunnit bli klar. Simon Nilsson är åter i truppen efter skada, han inleder dock på bänken. GIF/VIF föll i genrepet mot Strömsnäsbruk med 5-4. 

KIK-Böljan IF kl 14:00, Knäreds IP

Spännande match för KIK. Böljan är en ny bekantskap som vi här nere har dålig koll på. Böljan är av vissa sedda som favoriter att ta hem årets femma. Detta är dock något de själva vill slå ifrån sig. Kanske får vi ett mått på deras styrka i matchen mot KIK. KIK föll i sitt genrep och det mot Lönsboda med 4-3.

Sexan:

VBoIS-HIS kl 14:00, Våxtorps IP

För tredje året i rad tar BoIS emot HIS hemma på Våxtorps IP i säsongspremiären. Ifjol vann HIS en match och det andra mötet slutade oavgjort. Jämna kamper! På pappret är det här de två starkaste Laholmslagen i sexan. BoIS är favoriter, men HIS kommer att sälja sig mycket, mycket dyrt. HIS vann mot Hov med 2-0 i genrepet. BoIS spelade internmatch som genrep.

SIF-IS Örnia kl 15:00, Gröningen

Grönt mot grönt. Hoppas SIF kan ställa upp med bästa möjliga lag mot Örnia. Då kan det bli en trevlig tillställning, annars riskerar det att bli ensidigt, tyvärr. ISÖ föll mot K/HFF i tisdags med 3-1. SIF föll mycket tungt i sitt genrep mot Simlångsdalen.

Söndag:

Unnaryds GoIF-BKW kl 14:00, Strandvallen

Lika bra att ta årets tråkigaste resa direkt. BKW åker ut i skogarna med ett revanschsuget lag efter DM-fiaskot mot Getinge. Unnaryd sägs vara starka i år och vann sin DM-match mot Vapnö med 3-1.

Lidhults GoIF-K/HFF kl 15:00, Lomövallen

Skogsslag! K/HFF tar en av årets tyngsta resor direkt. Lika bra! Jag håller K/HFF som favoriter i den här matchen. Lidhult kommer troligen att vara hämmade av snålt matchande på försäsongen i inledningen utav serien. K/HFF vann senast och det var i DM-matchen mot Örnia.

//P.

Äntligen premiär

Lite inför seriepremiären. Information och spekulationer. Har även tagit mig friheten att ta ut startelvor i alla lag. Naturligtvis kommer de inte att stämma överens med verkligheten alltid. Dessutom har jag säkert glömt några namn. Så blir det när man rör sig med bortåt en 200 spelare.

Mycket nöje!

Det har varit ett jävla tjat om inställning när det gäller Laholms FK. Rätt attityd och rätt inställning, ja då är man med där uppe. Det tål väl att upprepas. Truppen är stark på pappret, att springa genom serien lär man dock inte göra. För flera lag är LFK-mötena årets match. Snöstorp/Nyhem har nästan lika bra lag som LFK. I S/NFF härjar bröderna Nilsson från Veinge, Dennis och Alex, på lagets mitt. De lär bli mycket tunga att möta. Även Varbergs GIF och Lerkils IF är bra. Dessutom har nykomlingen Hyltebruks IF hårdsatsat. Spännande möten för LFK blir det också mot Alet med Ola Jönsson i laget, där har LFK revansch att utkräva samt mot Kvibille BK med Mattias Olofsson och ex-LFK:aren Fredrik Fransson. LFK:s trupp känns mer balanserad efter Kristian Åkessons och Eric Lindbergs avhopp. Det är inte lika många som ”kräver” en startplats och risken för osämja har minskat. Det var olyckligt att spelarna som lämnade båda var mittbackar, men Fredrik Johnsson har gjort intressanta tester, Andreas Martinsson är ett alternativ och förstaalternativen i Mattias Bengtsson och Emil Axelsson är kvar. På mittfältet är LFK starkast. Lite tunnare framåt, Johan Green känns given som spets, men det finns alternativ i Besart Mazreku, David Pinot, Peter Calsson och Perparim Beqaj. När det gäller LFK:s elva har jag tagit ut den som spelat oftast under försäsongen. Det är så jämnt att Peter Carlsson, Andreas Martinsson, Besart Mazreku och Simon Olsson kan gå in för vem som helst i elvan. Egentligen är det löjligt att ha Mazreku utanför laget då han är den bäste där är, men det är när han själv vill.

Mitt lag, LFK:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Emil Axelsson, Fredrik Johnsson,
David Pinot,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Petter Gustafsson, Jonatan Jacobsson,
Johan Green

Peter Björnsson, Besart Mazreku, Andreas Martinsson, Peter Carlsson, Perparim Beqaj, Simon Olsson, Michael Einarsson, Rasmus Liedman, Hannes Persson.

Ränneslövs GIF är starkare än ifjol, det finns mer alternativ, främst framåt, där det ifjol var mycket tunt vid säsongens start. Nu är Henrik Olsson med från start, Vedad Karupovic har anlänt och är ett bra nyförvärv och dessutom har man två prima jokrar i Mats Lindström och Marcus Kjellsson, som spelar när de är hemma från jobb i Norge. Fyran är en tuff serie och RGIF slipper inte nödvändigtvis kamp för överlevnad trots att man gör en bättre säsong ifjol. RGIF bör ha lag som Skrea, Lilla Träslöv och Åsa bakom sig. Det är svårt att säga vilka som tar serien. Jag tror att det är Harplinges tur. Andra favoriter är Lekin, Rinia och Torup/Rydö. RGIF är mycket stabilt med Johan och Oscar Nilsson som defensiva mittfältare framför en rutinerad backlinje med Patrik Philipsson som general. Daniel Hellstens inställning och vänsterfot är säkert saknad, men som helhet är RGIF starkare. När det gäller elvan har jag bortsett från Mats Lindström och Marcus Kjellsson då de max kommer att kunna vara med i si sådär var tredje match. Åtminstone Lindström skulle annars vara given i laget. Troligen även Kjellsson, som var lagets offensiva motor 2010. Det är mycket jämnt om målvaktskampen. Jag väljer ”Nilo” före grundat på insatsen mot LFK. Pelle är dock där i hasorna. Det lär bli en träningsflitsfråga och med talangen Olle Borg i bakfickan har RGIF det välbeställt på målvaktsfronten i år. Christopher Holgersson lär starta i många fall. Det är en av coach Wernerssons favoriter. I min elva fick han dock inte plats den här gången.

Mitt lag, RGIF:

Niklas Nilsson,
Mathieu Kerleroux, Patrik Philipsson, Jens Strömberg, Daniel Petoletti,
Oscar Nilsson, Johan Nilsson,
Dino Karupovic, Vedad Karupovic, Visar Demaj,
Henrik Olsson

Pelle Pettersson, Mats Lindström, Marcus Kjellsson, Christopher Holgersson, Simon Tideman, Henrik Ragnarsson, Jerry Strömberg, Sonny Nilsson, Piere Nilsson, Marcus Johansson.

Femman är oerhört svårtippad i år. Jag tror på riktigt att alla lag kan slå alla. Det kommer att handla om vilket lag som är i bäst slag för dagen och vilka som i längden kan klara av att hålla en jämn nivå på det hela under längst sträckor i serien. Böljan har en klar fördel av att ligga avsides. De slipper derbyn och kan vackert titta på när övriga lag snor poäng från varandra i kämpamatcher. Oskarström kom tvåa ifjol. De är inne i en generationsväxling. 30-plussarna höll laget på en hög nivå ifjol, trots att träningsfliten inte var på topp. Rutinen vägde helt enkelt tyngre, även om det då inte räckte hela vägen. Andersberg blev till slut för svåra att rå på där längst uppe. OIS kommer inte att vara lika stabila som de var förra året, men det kan ändå bli en topplacering. Lidhult kom trea förra säsongen. Laget är oerhört svårbedömda i och med att man endast spelat ett par träningsmatcher (man har haft otur med motståndare som inte fått ihop lag). Man har tappat seriens skyttekung, Jacob Söderblom, till Hyltebruk. Söderblom gjorde 29 mål i femman ifjol och blir naturligtvis svårersatt. Man har fått in ett färgstarkt nyförvärv i Gullbrandstorps ex-kapten Nicky Andersson. Han kan spela forward, men gör sig i mina ögon bäst på det inre mittfältet. Ersättaren när det gäller målskjutandet tror jag att man redan har i truppen i Joakim Johansson. Han kan kanske kliva fram ur Söderbloms skugga. Lidhult lär inte bli heta i inledningen av säsongen då spelarna knappast kan ha kommit upp i matchtempo, men man har ett bra lag. Trönninge kom femma ifjol. Laget har blandat och givit i träningsmatcherna. TIF har varit skadedrabbat under försäsongen. Värst är skadan på skyttekungen Kristoffer Romano, som kommer att missa premiären. Vindsnabbe Ludvig Kirkhoff har lämnat för Andersberg, där han gjort det mycket bra. Kirkhoff var dock, trots flera grymma inhopp, aldrig ordinarie i TIF. TIF hamnar säkert på den övre halvan även i år.

Unnaryd slutade sjua ifjol. De var tunga att möta redan då och känns bättre i år. Laget siktar på att ta sig tillbaka till fyran Starkt nyförvärv har man i målvakten Damir Hadrovic från Trönninge BK. Unnaryd får med sin tränare Andreas Enggren samt Hadrovic seriens bästa målvaktspar. Simlångsdalen kom åtta förra säsongen. Laget är jobbiga att möta, fysiska och hårt kämpande. Motståndarnas försvarare får aldrig vara i fred för en ständigt löpande Caspar Swederman. Efter en något tung inledning på försäsongen har det sett bättre och bättre ut. Laget siktar högt i år. Getinge IF är tilsammans med K/HFF och GIF/VIF nykomlingar underifrån. Laget slutade tvåa i den mellersta sexan ifjol. Det är ett hårt arbetande och målglatt gäng. Spetsar har man i ex-TIF:arna Daniel Pålsson och spelande tränaren Marcus Hulander. ”Pålle” vann skytteligan ifjol med 29 mål. Ett bra nyförvärv är Joakim Häggström från Kvibille. Man har tappat Hans ”Brasse-Hasse” Nilsson. En tung förlust, även om han inte kunde vara med fullt ut ifjol. Försäsongen har haft sina ups and downs och tror det eller ej. Laget blir svårbedömt! Så till Laholmslagen. Samtliga fem lags tränare anser sig vara bättre rustade än ifjol och alla lagen siktar högt.

BK Walldia kom fyra förra säsongen och lagets tränare, Mikael Gustafsson, har gått ut och sagt att de ska vara med och slåss om seriesegern. Man har tappat seriens kanske bäste i Johan Green till Laholm. Man har dock kvar en av seriens absolut bästa mittfältare i Gus grabb, Emil Gustafsson. Han har ägt mittfältet i BKW under de två senaste säsongerna och är lagets klart viktigaste spelare. I ett lag där det redan fanns många tekniska och snabba spelare har man förstärkt med duktiga bollspelare som Miridon Berisha, Egzon Behramaj, Arton Behrami, Martin Agnvall, Kastriot Svarca och Magnus Ericsson. Samtliga är spektakulära när de är i slag. Flera av dem har dock varit skadedrabbade trots att de är unga. Berisha kan bli en av BKW:s bästa spelare, om han tränar ordentligt och tycker att det är skoj. BKW har också fått in Linus Borg från LFK. En stabil och lojal spelare som kan ta ansvar när de andra spelarna flyger framåt. Frågetecken finns dock för honom då han skadat knät i en träningsmatch. Arlind Halimi har återvänt till BKW efter bara en försäsong med Andersberg. Marcus Kjellsson har lämnat för RGIF, där gör han sig bättre än i BKW. Rutinerade Jonas Nilsson sägs ha lagt skorna på hyllan. Är alla spelare tillgängliga blir det mycket svårt för Mikael Gustafsson att ta ut laget, främst offensivt. Jag har tvingats peta favoriten Nderim Peci i min elva. Jag tror dessutom att Egzon Behramaj, Arton Behrami och Magnus Ericsson kommer att spela mycket. Alla fyra har dock varit väldigt skadedrabbade, av just den anledningen väljer jag andra före den här gången. Jonathan Roslund lär ta skadade Linus Borgs plats i mittlåset. Annars kan Manfred Walldén med fördel flyttas ned.

Mitt lag, BKW:

Simon Nilsson,
Marcus Pettersson, Johan Agnvall, Linus Borg, Stefan Mårtensson,
Miridon Berisha, Emil Gustafsson, Arlind Halimi, Robert Andersson,
Kenan Ramadani, Manfred Walldén

Simon Andersson, Egzon Behramaj, Arton Behrami, Magnus Ericsson, Martin Agnvall, Nderim Peci, Jonathan Roslund, Kastriot Svarca, Andreas Persson, Albin Halimi, Mattis Fritzon, Patrik Rasmussen.

Lilla Tjärby IK slutade sexa förra säsongen. Laget hade dock bara två poäng upp till andraplatsen. LTIK har som målsättning att toppa fjolårsplaceringen. Man har tappat en del offensiv kraft då man blivit av med Mattias Olofsson till Kvibille samt Jacob Björk och Oscar Gustafsson till GIF/VIF, Miridon Berisha till BKW och Henrik Olsson till VBoIS. Till en redan stark defensiv har man förstärkt med tre försvarare från högre sammanhang i Daniel Hellsten från RGIF, Henrik Nilsson från LFK och Linus Jerkesten från Skrea. Hellsten har varit en tongivande spelare i RGIF under de senaste åren och blir en fin förstärkning. Henrik Nilsson har inte hållt en ordinarieplats i LFK, bortsett från våren 2010, då han var gjuten i mittlåset. Nilsson har dock spelat mycket ändå och höll gott och väl i trean. Linus Jerkesten var ordinarie ytterback i Skreas elitfyra-lag ifjol och enligt utalande från Skrea i HP är Jerkesten lagets tyngsta förlust inför den här säsongen. Jerkesten själv förerdrar en plats högre upp i banan. Framåt har nyförvärvet från LFK U, Max Martinsson, gjort mest väsen av sig. Men även Pontus Pettersson från Myckleby och Anders Thid från Skrea är förstärkningar. Likaså comebackande Fredrik Marinovic, som missade fjolåret pga skada. Simon Vedin har sett mycket stark och fin ut under försäsongen och kan bli en attraktion i femman. I och med spelaromsättningen är LTIK svårbedömda. Dessutom har man i princip uteslutande matchat mot lag från högre sammanhang under träningsmatcherna. LTIK har stått upp väl, men man har inte direkt fått någon vinnarkänsla i laget. Emil Olsson missar inledningen av serien pga en knäskada och det är naturligtvis ett stort avbräck för LTIK att tvingas spela utan sin lagkapten och powerforward.

Mitt lag, LTIK:

Jonas Nilsson,
Tom Hjälmefjord, Henrik Nilsson, Daniel Hellsten, Håkan Karlsson,
Max Martinsson, Conny Strömberg, Simon Vedin, Linus Jerkesten,
Fredrik Marinovic, Emil Olsson

Tobias Ewertsson, Mattias Johansson, Hisham Gassim, Anders Thid, Ola Wernersson, Peter Jönsson, Patrik Åkesson, Casper Larsson, Pontus Pettersson, Daniel Huttunen, Jacob Carlmalm, Ola Nilsson, (Fredrik Wersch och Björn Öberg tillkommer i maj).

Knäreds IK hade ett tufft fjolår. Skador på nyckelspelarna Marcus Åkesson och Kalle Svensson ställde till det. När de återkom under hösten tillsammans med Jonathan Pettersson lyckades KIK samla ihop sig och hålla sig kvar i serien. KIK har en mer skadefri trupp i år och tycks vara starkare än ifjol. Jonathan Pettersson verkar hålla ihop och blir en av seriens bästa forwards. Tung, tung förlust i målvakten Mikael Holvigsson, som var lagets bästa spelare ifjol, ja han var rentav en utav seriens bästa. Man har värvat två nya målvakter och flyttar upp en från P16-laget. Ingen kan dock ersätta Holvigsson. Mittbacken Joakim Larsson från LFK är ett bra nyförvärv. Jag tycker att KIK:s lag ser starkt ut och tränare Tony Andersson har en delikat uppgift varje vecka då laget ska tas ut. Min namne, Johan Jönsson, är en av mina favoritspelare i kommunen. Olyckligt nog fick jag inte plats för honom i min KIK-elva.

Mitt lag, KIK:

Alen Krupic,
Mattias Ragnarsson, Marcus Åkesson, Joakim Larsson, Christoffer Olsson,
Simon Andersson, Pelle Svensson,
Joel Åkesson, Kalle Svensson, Emanuel Hultberg,
Jonathan Pettersson

Joachim Bondesson, Johan Jönsson, Simon Silvandersson, William Sandberg, Adam Jönsson, Alfred Karlsson, David Axelsson, Viktor Svensson, Dan Karlsson, Benjamin Ekberg, Martin Andersson

Kornhult/Hishult FF är äckliga. De håller sig på avstånd och sig på sin kant och är inte kartlagda av moståndarna. Jag vet dock vad tränarna Kent Person och Patrik Borgström står och går för. Det är ingen blyg nykomling vi talar om, de kommer att bli en obehaglig överraskning för många lag. En sen förstärkning av en vältränad Kristian Åkesson från LFK höjer kvaliteten på ett redan starkt lag. Comebackande Martin Berntsson och nyförvärvet Anders Lilja är stabila spelare. K/HFF har bara tappat Christian Broman till Markaryd i övrigt är man intakta sedan ifjol och redan då imponerade man, trots att man bara spelade i sexan. Mittback Anton Karlsson och forward Fredrik Junefalk blir bra även i femman. Mattias Nätterqvist som är avstängd under hela vårsäsongen kommer att vara saknad, men Åkessons inträde ger fler alternativ. K/HFF kan mycket väl bli ett topplag i år. Elvan är mycket svår för mig att ta ut och det lär vara den med mest fel. K/HFF är tillsammans med YBK, det enda lag jag inte sett spela i år. Dan Olsson lär ta Nätterqvist mittbacksplats under våren. Mikael Alm och Marcus Theander kommer att spela mycket men fick inte plats i min elva.

Mitt lag, K/HFF:    

Henric Johansson,
Samuel Markow, Anton Karlsson, Mattias Nätterqvist, Filip Karlsson,
Ruslan Tetroyev, Martin Berntsson, Kristian Åkesson, Martin Jönsson,
Fredrik Junefalk, Anders Lilja

Dan Olsson, Mikael Alm, Andreas Johansson, Björn Ottosson, Henrik Sunesson, Marcus Theander, Daniel Johansson, Ratmir Tetroyev, Martin Lundgren.

Genevad/Veinge IF är precis som många andra lag svårbedömda. Man har ett mycket spännande lag, där medelåldern troligen kommer att vara den lägsta i serien. Det kan bli toppen, men det kan också bli botten. Lag med ung medelålder brukar gå lite upp och ner. GIF/VIF kommer dock att kunna slå alla lag i serien med det lag man har. För mig är detta den svåraste uttagningen av elva hos samtliga gäng eftersom att så många spelare är så jämna. Charlie Bosons inträde i laget (från HBK U19) gör laget spetsigare. Det är en spelare som sticker ut från allt det jämna. Bästa nyförvärvet har man dock i Jacob Björk. Används han på rätt sätt blir han GIF/VIF:s bästa spelare i år. Förstärkningar är också Robin Hansen, Oscar Gustafsson och bröderna Sabri och Nijazi Behrami. Den sistnämnda är även assisterande tränare. Magnus Ekman och Michael Johansson har både slutat/trappat ner, men finns tillgängliga vid behov. Det är ändå mycket tunga förluster för laget. Två kvalitetsspelare på den här nivån med oerhört mycket rutin. Robin Hansen blir nu pappa i laget. Dan Boson håller inte ännu Ekmans klass, men det är en målvakt med kvaliteter som på sikt kan bli stabil och mycket bra. Noak Petterssons flytt till HBK U19 är så klart också en förlust. Men där har man ersättare. Simon Nilsson är lagets naturliga försvarsgeneral och därmed även den viktigaste spelaren. Sist GIF/VIF var uppe i femman hade man problem i båda boxarna. Där har man blivit bättre och Nilsson är en av anledningarna. Framåt är det tight om den centrala rollen i GIF/VIF:s tremannaanfall. Sabri Behrami är en bättre målskytt än vad Robin Möller är, men den sistnämnde har ett bredare register.

Jag tar också det tunga beslutet att sätta även lillebror och asscoach Behrami på bänken i mitt lag. Han är bollskickligast av GIF/VIF:s mittfältare, men jag väljer snabbare fötter och större arbetskapacitet. Försvaret känns klart till trefjärdedelar. Anders Pettersson är en ung och lovande försvarare. Rivig och snabb, har fortfarande lite att lära i positionsspelet, men det kommer. Han har spelat i princip samtliga träningsmatcher från start. Känns också tungt att behöva sätta spelare som Johan Stråhle, Timmy Johansson, Armin Darban och personliga favoriten, Lucas Andersson, på bänken. Det är otroligt trångt på mitten. GIF/VIF får spela med egentliga mittfältare i både försvar och anfall för att få in de bästa spelarna på plan samtidigt. Jag hade viljat ha Charlie Boson längre ner i banan egentligen då han riskerar at bli för isolerad på en kant där framme. Jag är mycket glad att jag inte är Kim Gustafsson. GIF/VIF har haft ca 40 spelare i träning under försäsongen. Det kommer att bli grymt svårt att ta ut laget/lagen till varje omgång och att hålla alla nöjda kommer i princip att bli omöjligt. Jag har den största respekt för Gustafsson som tränare och är övertygad om att han kommer att gör det bästa av situationen. Jag avundas honom dock inte. Förresten så hade jag haft GIF/VIF som favoriter att ta hem Klass 3 i år om inte Andersberg blivit nedflyttade till samma serie. Nu lär de sistnämnnda ta det. Med GIF/VIF som god tvåa.

Mitt lag, GIF/VIF:

Dan Boson,
Anders Pettersson, Ola Andersson, Simon Nilsson, Fabian Andersson,
Robin Hansen,
Jacob Björk, Kewin Hansen,
Oscar Gustafsson, Robin Möller, Charlie Boson 

Nijazi Behrami, Armin Darban, Lucas Andersson, Johan Stråhle, Timmy Johansson, Sabri Behrami, Edwin Fagerholm, Aron Ingemarsson, Oliwer Hansen, Robin Persson, Henrik Niit

I sexan finns på förhand tre klara topplag. Vapnö, Kurdiska och VBoIS. Det bör vara topp-tre. Vilken inbördes plats de kommer på är svårt att säga. Jag skriver Vapnö etta, VBoIS tvåa och Kurdiska trea. Bakom de tre finns några lag som kan blanda sig i toppstriden i HIS, Sperlingsholm/Sennan, Haverdal, Örnia, Serbiska och SBK. Haverdal har ett bra, men ålderstiget lag och lär inte hålla hela vägen. Sperling/Sennan och Örnia kan hänga på, men är svårbedömda. SBK och Serbiska kommer att kunna sno poäng från topplagen men blir inte tillräckligt stabila. Jag tror HIS har bra chanser att ta fjärdeplatsen igen. YBK kommer tia, SIF elva och Gullbrandstorp tolva. Det sistnämnda laget har tappat i stort sett samtliga spelare sen ifjol.

Med Eric Lindbergs inträde i laget vore det ett fiasko om inte Våxtorp BoIS kom topp tre. Truppen ser oerhört stark ut och när man dessutom värvat en rutinerad målvakt i Carlos Fragoso och en målskytt i Henrik Olsson ja, då är det bara Vapnö och eventuellt Kurdiska som i längden ska kunna lägga sig i högst uppe i tabellen. Jag sätter press på BoIS, men det bör man tåla, ja man tål till och med ett par skador. Den egna målsättningen för laget är topp-två. Jim Leandersson kommer att få stora, men angenäma problem då startelvan tas ut. Michael Svensson lär spela mycket, men han fick inte plats i min elva.

Mitt lag, VBoIS:

Carlos Fragoso,
Jesper Mårtensson, Eric Lindberg, Jesper Öhrn, Albert Bengtsson,
Håkan Pettersson, Oscar Andersson,
Robin Leandersson, Anders Gustafsson, Jim Leandersson,
Henrik Olsson

Rasmus Rudolfsson, Robin Johansson, Filip Eriksson, Rasmus Larsson, Michael Svensson, Alexander Leandersson, Anton Sigurdsson, Joakim Svantesson, Johan Bengtsson, Tony Persson, Jacob Eriksson, Johan Andersson

Skogaby BK har gått bra i träningsmatcherna. Trots det har man haft ojämn närvaro både vid tränings- och matchtillfällen. Vid ett par matcher har man knappt fått ihop till ett A-lag, men ändå vunnit påföljande match. Man är faktiskt inne i en generationsväxling, otroligt men sant och flera unga spelare pockar på A-lagsdörren. Bland de stabila som tränar ordentligt finns t.ex. Jonas Håkansson, Markus Bengtsson och det evigt gröna trädet Håkan ”Cralle” Johansson. Men i bakfickan finns namn som Magnus Andersson, Kristian ”Kricke” Johansson, Patrik ”Mini” Nilsson, Håkan Gustafsson och Magnus Bergman. Dessutom har man spets i Kim Andersson och främst Olle Günther Hanssen. Nye tränaren Krister Alexandersson har tränat mycket på SBK:arnas detaljer. Han har också infört en ny uppställning med libero. Lite slarvigt beskrivet 1-4-4-1 när SBK försvarar sig och 3-4-3 när man anfaller.

Mitt lag, SBK:

Håkan Johansson,
Jonas Håkansson,
Andreas Strömberg, Markus Bengtsson, Andreas Örjansson, Måns Torstensson,
Pontus Torstensson, Rickard Göransson, Kim Andersson, Mattis Kindblom,
Olle Günther Hanssen

Marcus Johansson, Magnus Andersson, Patrik Nilsson, Kristian Johansson, Magnus Bergman, Håkan Gustafsson, Jimmie Strömberg, Jonas Strömberg, Mårten Torstensson, Filip Jönsson, Jesper Sunesson, Dennis Bengtsson, Robin Einarsson, Noak Potocki  

Hasslövs IS slutade fyra förra säsongen, i år har man spetsat laget något ytterligare och man siktar på att toppa placeringen. Det kan gå, men HIS kan mycket väl komma femma, sexa trots att man inte presterar sämre rent spelmässigt än ifjol. Fredrik Jonsson är ett mycket starkt nyförvärv som tidigare spelat i Västra Karup och HBK U. Som liten palt spelade han dock i Skottorp/Hasslöv. Ett annat bra förvärv är ytterbacken Fredrik Johansson från Trönninge IF och ett tredje rutinerade Mattias Alm från SIF. Kalle From är kvar vid rodret och det borgar för rutin och kunskap i massor på HIS bänk. Har HIS alla spelare tillgängliga blir det faktiskt riktigt svårt att ta ut HIS elva för tränare From.

Mitt lag, HIS:

Henrik Tillberg,
Fredrik Johansson, Lasse Palmgren, Markus Hedström, Jimmie Ivarsson,
Tobias Nilsson, Fredrik Jonsson, Kalle Samuelsson, Emil Hermansson
Fredrik Gustafsson, Albin Lundgren

Nadeem Riaz, Mattias Alm, Rasmus Emilsson, Conny Gullberg, Joel Johansson, Stefan Malm, Dennis Larsson, Stefan Palmqvist, Johan Peterson, Karl Pålsson, Philip Trollér  

Skottorps IF har haft en darrig försäsong med flera storförluster i bagaget. Det ska mycket till om man inte slutar elva eller tolva i tabellen. Förhoppningen är att bli just bättre än det. Som jag ser det är bara Gullbrandstorp i SIF:s klass för tillfället i serien. Får SIF ihop alla tilltänkta A-lagsspelare har man ett hyggligt lag som kan störa de flesta gängen i serien. Tyvärr lär det dock inte hända särskilt ofta och truppen är ganska tunn. Coach Jonas Klippfors kommer att satsa ungt i år och som vanligt premieras träningsflit. SIF har faktiskt bättre snitt på träningarna nu än vid samma tid förra säsongen. Svår elva för mig att ta ut då jag känner till de unga spelarna dåligt.

Mitt lag, SIF:

Joel Lovén,
Alexander Lindhe, Oskar Moberg, Robin Palm, Oscar Cronqvist,
Pontus Johansson, Andreas Jönsson, Erik Moberg, Arton Ginovci,
Kenneth Einarsson, Magnus Magnusson

Per Lassagård, Pontus Andersson, Simon Cerwinski, Richard Kaschner, Mats Johansson, Simon Hantoft, Mattias Svensson, Marcus Andersson, Love Larsson, Olle Bergholm

Ysby BK kan inte bli sämre än ifjol, det är i princip omöjligt. Då vann laget inte en match på hela säsongen för egen maskin (dock wo-seger mot Serbiska). Nu har man redan vunnit en match på försäsongen. Laget är ungt, hungrigt och vältränat. Troligen kommer man att ge många lag en tuff match i år. Att B-laget startas upp igen är av stor vikt. Ett fungerande B-lag är grunden för ett bra A-lag. Uttagningen av YBK:s elva är något komplicerad för mig pga alla nyförvärv. Dessutom är det det enda laget, tillsammans med K/HFF, jag inte sett spela under försäsongen. Tror ändå att jag hittat något så när rätt. Jimmy Ivarsson eller Erik Mattsson lär dock vara med mycket i starttuppställningen. Deras rutin och inställning kommer att behövas.

Mitt lag, YBK:

Anton Hansson,
Nils Carlsson, Tomas Karlsson, Emil Olsen, Fredrik Nicklasson
Tobias Johansson, Ehab El-Ali, Felix Bolmgren,
Zed Ibrahim, Olle Larsson, Robert Bäckström 

Filip Nilsson, Anton Olsen, Erik Mattsson, Jimmy Ivarsson, Alexander Bengtsson, Marcus Gustafsson, Ahmed El-Ali, Robin Henriksen, Dennis Ljungberg

/Plogen


Silly season 2012

Laholms FK

Klara in: Johan Green, f, BKW, Peter Carlsson, mf, comeback, Erik Lindberg, b, VBoIS, Rasmus Liedman, mf, LFK U, Hannes Persson, b/f, LFK U.

Klara ut: Mats Lindström, mf, RGIF, Linus Borg, b, BKW, Joakim Larsson, b, KIK, Kristtian Åkesson, b, K/HFF, Henrik Nilsson, b, LTIK, Eric Lindberg, b, VBoIS.

Tränare: Mats Gustavsson (tredje året), Alex Pettersson (ny)

Ränneslövs GIF

Klara in: Mats Lindstöm, mf, LFK, Vedad Karupovic, mf, Båstads GIF, Alexander Törnqvist, mf, LFK U, Marcus Kjellsson, f, BKW, Tim Wikström, mf, LTIK, Denis Maliqaj, mf, Båstads GIF.

Klara ut: Daniel Hellsten, b, LTIK, Nijazi Behrami, mf, GIF/VIF, Sabri Behrami, f, GIF/VIF, Albert Bengtsson, mf, VBoIS, Egzon Behramaj, mf, BKW.

Tränare: Ulf Wernersson (andra året)

BK Walldia

Klara in: Linus Borg, b, LFK, Miridon Berisha, mf, LTIK, Magnus Ericsson, f, comeback, Arton Behrami, f, K/HFF, Egzon Bajramaj, mf, RGIF, Martin Agnvall, f, SBK, Filip Nilsson, mf, LFK U, Arlind Halimi mf, Andersbergs IK.

Klara ut: Johan Green, f, LFK, Arlind Halimi, mf, Andersbergs IK, Arton Ajvaci, f, Andersbergs IK, Jonas Nilsson, b, slutar, Marcus Kjellsson, f, RGIF.

Tränare: Mikael Gustafsson (tredje året)

Lilla Tjärby IK

Klara in: Daniel Hellsten, b, RGIF, Björn Öberg, mf, Hargs BK, Anders Thid, mf, Skrea IF, Max Martinsson, mf, LFK U, Linus Jerkesten, b/mf, Skrea IF, Pontus Pettersson, f, Myckleby IK, Henrik Nilsson, b, LFK.

Klara ut: Mattias Olofsson, mf, Kvibille BK, Miridon Berisha, mf, BKW, Oscar Gustafsson, b, GIF/VIF, Henrik Olsson, f, VBoIS, Johan Andersson, b, VBoIS, Jacob Björk, mf, GIF/VIF.

Tränare: Patrik Åkesson (tredje året), Freddy Pettersson (ny)

Knäreds IK

Klara in: Joakim Larsson, b, LFK, Alen Krupic, mv, SBK, Joachim Bondesson, mv, Strömsnäsbruk IF, Martin Andersson, b, Bromölla IF, Joakim Nelson Berg, b, Sätrabrunn IK, Robin Listerberg, b, Öckerö IF.

Klara ut: Jesper Nilsson, f, K/HFF, Pierre Malm, mf, Markaryds IF, Mikael Holvigsson, mv, slutar.

Tränare: Tony Andersson (andra året)

Kornhult/Hishult FF

Klara in: Henrik Fridberg, f, VBoIS, Anders Lilja, f, VBoIS, Jesper Nilsson f, KIK, Dan Olsson, mf, Markaryds IF, Martin Berntsson, mf, comeback, Kristian Åkesson, b, LFK.

Klara ut: Christian Broman, b, Markaryds IF, Arton Behrami, f, K/HFF.

Tränare: Kent Persson, Patrik Borgström (andra året)

Genevad/Veinge IF

Klara in: Nijazi Behrami, mf, RGIF, Sabri Behrami, f, RGIF, Oscar Gustafsson, b, LTIK, Robin Hansen, mf, Strömsnäsbruk IF, Egzon Bajramaj, mf, LFK U, Jacob Björk, mf, LTIK.

Klara ut: Magnus Ekman, mv, slutar, Michael Johansson, f, slutar (?), Noak Pettersson, mf, HBK U17, Sebastian Ekstrand, mf, Trönninge IF, Robert Bäckström, f, YBK.

Tränare: Kim Gustafsson (tredje året), Nijazi Behrami (ny)

Hasslövs IS

Klara in: Mattias Alm, mf, SIF, Fredrik Jonsson, mf, Västra Karup IF, Fredrik Johansson, b, Trönninge IF.

Klara ut:

Tränare: Karl-Erik Frohm (tredje året)

Skogaby BK

Klara in: Andreas Thid, mf, Tim Olsen, mf, Patrik Nilsson, f, samtliga comeback, Azem Peci, f, YBK.

Klara ut: Martin Agnvall, f, BKW, Alen Krupic, mv, KIK.

Tränare: Krister Alexandersson (ny)

Våxtorps BoIS

Klara in: Albert Bengtsson, mf, RGIF, Henrik Olsson, f, LTIK, Johan Andersson, b, LTIK, Carlos Fragoso, mv, Båstads GIF, Pontus Eriksson, f, Skånes/Fagerhult FF, Rasmus Rudolfsson, mf, LFK U, Eric Lindberg, b, LFK.

Klara ut: Eric Lindberg, b, LFK, Anders Lilja, f, K/HFF, Henrik Fridberg, f, K/HFF, Ted Ewertsson, mf, SIF.

Tränare: Jim Leandersson (tredje året).

Skottorps IF

Klara in: Ted Ewertsson, mf, VBoIS, Peter Olsson, b, Mats Johansson, b, Kenneth Einarsson, f, Magnus Magnsson, f, samtliga comeback.

Klara ut: Oscar Andersson, f, LFK U, Mattias Alm, mf, HIS, Martin Fasth, mf, Skäldervikens IF, Marcus Gustafsson, mf, YBK.

Tränare: Jonas Klippfors (andra året)

Ysby BK

Klara in: Ehab El-Ali, b, LFK U, Emil Olsen, b, LFK U, Tobias Johansson, mf, LFK U, Tobias Tagesson, mf, RGIF, Ahmad El-Ali, mf, SBK, Emil Davidsson, LFK U, Dorlind Zogaj, f, LFK U, Olle Larsson, f, LFK U, Robert Bäckström, f, GIF/VIF, Marcus Gustafsson, mf, SIF, Karl-Johan Månsson, f, LFK U, Albin Olsen, mf, LFK U, Drillon Behrami, b, LFK U, Zaur Lepiev, mf, LFK U.

Klara ut: Azem Peci, f, SBK.

Tränare: Tomas Karlsson (andra året)

//P.

K/HFF vidare

DM-match:

IS Örnia-K/HFF 1-3 (0-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Ruslan Tetroyev, Dan Olsson

Blev väntad K/HFF-vinst i mötet med Örnia. Laholmslaget är därmed vidare till omgång två i Intersport-cup. Fredrik Junefalk gav K/HFF ledningen efter halvtimmen spelad. Ruslan Tetroyev utökade till 2-0 strax efter paus. ISÖ reducerade i den 57:e minuten innan Dan Olsson satte punkt med 3-1 i minut 66.

//P.

Match tisdag

DM-match:

IS Örnia-K/HFF kl 18:30, Alevallen

K/HFF blir naturligtvis stora favoriter mot division sex-laget.

//P.

Resultat söndag

DM-matcher:

BKW-Getinge IF 2-4 (1-1)
Mål BKW: Nderim Peci, Miridon Berisha

Såg första halvlek. BKW var överlägsna första halvtimmen. Getinge fick mycket sällan låna bollen, passningarna inom det gröna laget var lätträknade. Trots det var det Getinge som tog ledningen med 1-0. BKW:s spelskickliga lag är inte lika fysiskt starka, man kommer att ha en klar nackdel på defensiva hörnor och frisparkar då avsaknaden av längre huvudspelare är total. Getinge kunde trycka just en frispark i mål. Mycket orättvist i det skedet. BKW spelade med ett varierat passningsspel och vände ut mycket bollar på Nderim Peci och Robert Andersson på kanterna. Framåt jobbade Kenan Ramadani hårt och stressade Getingespelarna till hafsiga upspel. Efter dryga halvtimmen kom Getinge med mer i matchen. Man hade några passningskombinationer och sekvenser där man höll bollen inom laget. Då kvitterade naturligtvis BKW. Ologiskt nog var det dessutom på hörna. Emil Gustafsson pricksköt en fristående Nderim Peci på bakre, som enkelt kunde placera in bollen invid första stolpen. Mer hände inte innan paus. Klar fördel BKW i halvtid. Man borde skapat fler tydliga målchanser på det spelövertag man hade. Närmst utöver målet var man på ett par fräsande skott utifrån, varav det ena smet tät, tätt utanför.

Pelle Persson, BKW:

Daniel "Pålle" Pålsson blev mannen som avgjorde i DM-mötet mot Getinge IF. Den förra Trönningespelaren gjorde både 1-2 och 1-3. Eventuellt gjorde han något av de 2 andra målen också vilket jag inte såg. Walldia dominerade första halvlek stort men hade så förtvivlat svårt att omsätta möjligheterna i nätrassel. Getinge tog sig något i andra halvlek men gjorde 4 mål på 5 avslut på mål. Denna matchen skulle vi dödat i första halvlek. Nu är cupäventyret slut innan det börjat. Och utmynnar bara i en stor huvudvärk för Micke hur han ska formera laget i seriepremiären mot Unnaryd på söndag. Då duger det inte med knallpulver i frontlinjen. En ljuspunkt dock var Mirres snygga 2-3 mål som han snyggt knoppade in på Eggas frispark. Walldias första mål i första halvlek som kvitterade Getinges ledning kom genom Nderim Peci.

LTIK-Harplinge IK 0-4 (0-1)

Hoppas LTIK slipper Harplinge i DM nästa år. Det är ett oerhört tråkigt lag att möta. De är bra och de är tunga. Tänk er RGIF, sen tänker ni två klasser mer fysiska. Ungefär så är HIK. LTIK är inget småväxt lag och kommer att stå sig väl fysiskt i femman, mot HIK räcker det dock inte till. Förra året förlorade LTIK med 5-1 sedan man drabbats av en utvisning runt paus efter två gula. Tre mål släppte man då in under sista kvarten. Nu släppte LTIK in två mål sista tio och drabbades även av målchansutvisning med påföljande straffmål i matchens sista minut. HIK var klart bättre i första halvlek. Man skapade flera hörnor och alla blev farliga. LTIK räddades av försynen och virket. 1-0 till HIK skulle ändå komma innan paus på just hörna (minut 28). LTIK:s chanser var lätträknade. Den bästa fick Max Martinsson ur klar offsideposition.  Andra halvlek inleddes piggare av LTIK, som var med mer i spelet och kom fram till några halvchanser, främst efter fasta. Tom Hjälmefjord var mycket nära att nicka en frispark i mål. Då kom 2-0 till HIK på en omställning. LTIK:s försvar borde rett ut situationen, men gjorde det inte och HIK:s notoriske målskytt, med åtta mål under försäsongen, Maths Salo kunde trycka in sitt lags tvåa på bortre efter ett inspel (minut 70).

Mot slutet kom såväl 3, som 4-0. Trean på en omställning efter hörna. HK:s spelare fick vandra från en bra bit innan mittplan ända fram till mål och skjuta in bollen (minut 82). Händer det i serien blir jag totalt vönsinnig! Egen hörna ska inte bli till målchans för motståndarna. Finns bara inte. 4-0 kom i matchens sista minut (alltså minut 90). En LTIK-försvarare ställdes av studsen och bollen gick till HIK:are som kom fri mot mål. Tom Hjälmefjord hann ikapp och rev ned motståndaren. Målchansutvisning och straff. LTIK:s målvakt Jonas Nilsson var på bollen, men straffen var välplacerad och hamnade i nät. Matchen blåstes av utav duktige domare Joakim Bjerker direkt på följande avspark. Ett steg i rätt riktning sedan Väröbacka-matchen. Andra halvlek är okej om man bortser från tre dåliga insläppta mål för LTIK som man inte bör släppa (å andra sidan kunde HIK lett med någon boll till i paus). LTIK:arna kände sig något nedslagna efter förlusten. Naturligtvis ska man inte vara nöjd efter en förlust, men att sänka självförtroendet i botten finns det ingen anledning till. Ett lag likt Harpinge finns det inte i årets upplaga av division fem södra. Bäst i LTIK i matchen: Håkan Karlsson på det inre mittfältet. Han stod upp väl fysiskt, vann mycket boll och tog ansvar.

Träningsmatch:

RGIF-Ballingslövs GoIF 2-1 (0-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson, Dino Karupovic

Anders Jönsson, RGIF:

På ett som vanligt soldränkt och sommarvarmt Björkvallen, kanske inte riktigt men nära på....., tog vi idag emot nya bekantskapen Ballingslöv GOIF. Vi ställer idag upp med en nästan helt nykomponerad backlinje, ja helt och hållet efter 10 minuter när Pauli får gå ut och Mats komma in, efter återbud från Philipson och Jensa. Första halvlek påminde mest om en tipsextramatch från mitten av sjuttiotalet med Tottenham inblandat, regnigt, lerigt och många bortslagna passningar. Efter en jämn första halvlek är det rättvist 0-0 i paus. Andra halvlek fortsätter som den första, med den skillnaden att Tottenham nu verkar ha gått av planen eftersom passningarna sitter bättre och närkamperna vinns oftare. Trots detta är det gästerna som tar ledningen med 1-0 5 minuter in i halvleken. Olsson kvitterar sedan mycket snyggt men en volleylobb i målvaktens bortre och Dino sätter tvåan efter genombrott på kanten där assisterande ser att bollen är över linjen.

Matchen slutar med vinst, 2-1.

Konplockare Jönssons betyg:

3 röda koner: Nja, ingen idag
2 röda koner: Mats, enorm arbetsinsats och kan spela på i princip vilken position som helst.
1 röd kon: Oscar, framförallt för sin andra halvlek där han går segrande ur de flesta dueller.

1 överkryssad rosa kon: Fotbollssektionens ordförande, som på grund av en liten, liten, liten blåsa (eller nåt...) under vänster lilltå måste avbryta efter cirka 10 minuter. Så här i påsktider är ju kyckling det man kommer tänka på......


//P.

Resultat långfredag

Träningsmatcher:

LTIK-Väröbacka GIF 1-3 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin

Vad är det man säger? Dåligt genrep... ja, det får LTIK:arna hoppas på, frågan är dock inte om det här var i sämsta laget ändå. Passningsspelet var under all kritik och det var tunt framåt samt segt bakåt. Väröbacka tog ledningen på ett mål som LTIK:s målvakt Jonas Nilsson får ta på sig. Han skrek, då flyttade sig LTIK:s försvarare och då nickades bollen i mål av Värö-spelare. Jonna revanscherade sig sedan i andra då han räddade ett friläge. LTIK började matchen hyfsat, men allt eftersom blev det bara sämre och sämre fram till pausen. I andra halvlek spelade LTIK upp sig något, men det var fortfarande inte bra. Värö gjorde 2-0 på en omställning efter ett misslyckat LTIK-uppspel. LTIK reducerade genom Simon Vedin, Linus Jerkesten stod för förarbetet. Ett snyggt mål. LTIK var på väg in i matchen och skapade ett par möjligheter, men istället stängde Värö matchen med ett 3-1-mål som LTIK:arna ville få till offside. Det resultatet stod sig tiden ut. LTIK är väl rustade konditionsmässigt, Värö-spelarna var betydligt tröttare när matchen blåstes av. Det spelar dock ingen roll att du är vältränad om du inte kan omsätta springet i benen till spel.

Värö är fysiska, rutinerade och smarta. De gjorde det trångt på mitten och behärskade det blöta och hoppiga underlaget beydligt bättre än LTIK. Värö var närmare 4-1 än vad LTIK var 2-3. Knappast någon LTIK:are kan få godkänt som helhet. Samtliga måste höja sig till DM-matchen mot Harplinge på annandagen, annars blir det stordäng där. LTIK:s tränare har en del att fundera över i helgen, för detta var inte bra. Värö är en bra värdemätare och det är bra killar. Stämningen är altid god på plan när lagen möts. Domare Masar Krasniqi hade mycket lite att bestyra. Flera av LTIK:s A-lagsspelare ville stanna och spela B-lagsmatchen också. "Det känns inte bra att åka hem efter en så här dålig insats." Hem fick de dock åka och tänka över sina synder då B-lagstruppen var full. I år vann LTIK B-lagsmötet med 5-3 efter bl a ett hattrick från nye forwarden Pontus Pettersson. Förra årets B-match vanns av Värö med 2-0. A-lagsmatchen slutade då 2-2 efter reducering och kvittering av LTIK.

KIK-Lönsboda IK 3-4 (2-2)
Mål KIK: Joel Åkesson, Jonathan Pettersson, självmål

Läs i kommentarerna.

GIF/VIF-Strömsnäsbruk IF 2-3 (1-2)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Johan Stråhle

GIF/VIF inledde matchen bra och ägde tillställningen de första 15. Man gör också 1-0 på straff genom Robin Möller sedan Oscar Gustafsson blivit hårt tagen i Strömsnäs straffområde. Möjligen gick det för "lätt" för GIF/VIF i början, man slog av på takten och Strömsnäs kom in i matchen. Kvitteringen lät inte vänta på sig. Strömsnäs gör även 2-1 och 3-1 lite väl enkelt och billigt. Efter Strömsnäs trea höjer sig GIF/VIF igen och man avslutar matchen bra. Reduceringen kommer på nick från Johan Stråhle efter inlägg från Jacob Björk. Med lite flyt kunde GIF/VIF både kvitterat och tagit ledningen. Det skapade man chanser för. Bra början, bra på slutet. GIF/VIF kan dock bli jämnare i sin prestation sett över en hel match.

Vejby IF-BKW 2-2 (2-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2

Pelle Pettersson, BKW:

Walldia ryggar i första halvlek för den intensiva hemmapressen. Man hamnar också i underläge med 2-0. I andra halvlek tar man sig dock och tar över det mesta. Walldia jagar mål. Men det dröjer till det återstår 10 minuter innan de för dagen vitklädda Walldianerna får utdelning. Först reducerar Kenan. Och med 2 minuter kvar kommer den rättvisa kvitteringen genom samma man. Stor glädje bland Walldianerna som hade bud på fler mål. Men som helhet ett rättvist resultat efter Vejbys dominans i första halvleken.

YBK-SBK 0-3 (0-2)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen, Kim Andersson, Mattis Kindblom

YBK:s spelande tränare Tomas Karlsson :) :

Dåligt var temat för dagen.
 
Ibland går det inte att skriva käcka målande matchreferat. Istället sammanfattas dagens genrep mot SBK såhär;

Vädret = Dåligt. Regn, blåst, rusk, kallt, regn i sidled, snöblandat regn. Brrrr

Planen = Bulig

Bollen = Hanterades som en handgranat av YBK. Stirrigt, med rädsla och utan kontroll....samt att ingen ville ha den. 

Närkampspelet =  Som ärliga skattedeklarationer - obefintligt. 

Första halvlek = Som en svartvit film av Charlie Chaplin. Lång, dålig och utan mening. 

Pausen = Helt ok. Varmare.

Taktiksnack i pausen = Gör något! Sparka på dem! 

Andra halvlek = Som en film med Jackie Chan. Lång, lite mindre dålig men ändå helt utan mening. 

Målen = Som miss universum - snygga. 

Resultatet = Lika rättvist som om det prövats i domstol. 

Egen insats = Tänk Patrik Andersson i sina glansdagar. Tänk sen motsatsen. 

Bäst på plan i YBK = Felix Bolmgren

Slutsats = Det kan bara bli bättre. Annars blir det inte många poäng. 

Roligast idag = SBK:s bänk. Leder med tre mål mot noll. Träningsmatch. Bollen rullar iväg. Bänken vägrar stoppa den. Avbytare gör en ansats. Ledare vrålar "ta inte den, vi leder"! 

Dagens underdrift = "Vi är lite för snälla i närkamperna"

Vi kommer igen....

K/HFF-Göteryds BK 3-0
Mål K/HFF: Filip Karlsson, Kristian Åkesson, Fredrik Junefalk

K/HFF fortsätter att gå starkt i träningsmatcherna. Har det gått för lätt eller är man så här bra? Trots att man är nykomling kan man ändå räkna med lite favorittryck på sig. Framförallt efter en vältränad Kristian Åkessons inträde i laget.

SIF-Simlångsdalens IF 2-12
Mål SIF: ?

Kommentar överflödig.

//P.

Inför påskhelgen

Genrep för många lag. Det är efter någon egen träning och ett par sedda gräsmatcher uppenbart att omställningen mellan konstgräs och den riktiga varan kommer att bli större i år än vad den varit tidigare år då övergången skett främst mellan grus och gräs. Lagen som får minst pass och matcher på vanligt gräs kommer vara klart missgynnade inför seristarten. Planerna är hoppiga till och med för att vara i början av april då de inte hunnit "sätta sig" ordentligt pga nattkylan, och det sägs ju inte bli varmare på ett tag.

Långfredag:

LTIK-Väröbacka GoIF kl 11:00, L:a Tjärby IP

Som traditionen föreskriver möter LTIK Väröbacka i ett dubbelmöte inför seriestarten. Värö är ett Halländskt division fem-lag hemmahörande på den övre halvan i tabellen. Det brukar bli jämna och bra möten lagen emellan. Förra helgen föll LTIK med uddamålet, 3-2 mot Andersberg, trots ledning 2-0. LTIK får klara sig utan Conny Strömberg och Emil Olsson mot Värö. Ytterligare en match väntar för LTIK innan seriestarten. Harplinge i DM på anandagen.

KIK-Lönsboda kl 11:00, Björkvallen

Skånskt division fem-gäng väntar för KIK i genrepet. Det var ett tag sedan KIK spelade match då man förra helgen var på träningsläger och då inte valde att matcha. 

GIF/VIF-Strömsnäsbruk IF kl 12:00, Glänninges konstgräs

GIF/VIF genrepar mot det småländska division fem-laget Strömsnäsbruk. Förra helgen slog GIF/VIF Kurdiska med 3-2. GIF/VIF fortsätter att laborera med laget trots att det är sista A-matchen innan genrepet. Laboreringen är medveten och förklaringen står på lagets hemsida. För mig förefaller det ändå en smula märkligt. Försvaret fungerade bra mot Kurdiska, ändå är två gubbar nya till nästa match, trots att åtminstone en av de andra finns tillgänglig. Samtidigt köper jag det på något sätt. GIF/VIF har ett överflöd på mittfältare och man har inte riktigt hittat lösningen för att få in de bästa spelarna på plan samtidigt. Kanske klarnar det efter fredagens match. Man saknar fortfarande Simon Nilsson pga skada.

Vejby IF-BKW kl 12:30, Vejby IP

BKW ställs mot skånskt division fem-motstånd. Det var ett tag sedan BKW spelade match då förra helgens kamp blev inställd.

YBK-SBK kl 13:30, Munkavallen

Bara helgen innan seristarten möts två blivande seriekollegor. YBK saknar några viktiga pjäser (se lagets hemsida), men SBK är aldrig ordinarie, så det jämnar väl ut sig skulle jag tro. Det blir säkert en jämn match.

K/HFF-Göteryds BK kl 15:00, Kornhults IP

Småländskt division fem-motstånd för K/HFF i genrepet. I förra matchen förlorade K/HFF med 5-1 mot norska Torp.

SIF-Simlångsdalens IF kl 15:00, Gläninges konstgräs

Mycket svår match för SIF som förra helgen föll mot SBK med 2-0 trots en helt okej insats. Dalen spelar i femman och krossade förra helgen Gullbrandstorp med tvåsiffrigt.

Annandagen (måndag):

DM-matcher:

BKW-Getinge IF kl 13:00, Wallevi

Oerhört tråkigt att två lag från samma serie lottas mot varandra naturligtvis. Men så är det. BKW favoriter.

LTIK-Harplinge IK kl 14:00, L:a Tjärby IP

För andra året möts LTIK och Harplinge i första omgången av DM, otroligt men sant. Harplinge är ett mycket fysiskt lag som är väldigt tunga att möta. De hör hemma i division fyra och lär där, precis som ifjol, hamna på övre halvan. Förra årets möte vann Harplinge med 5-1. LTIK hängde med hyfsat länge, men en tidig utvisning i andra efter två gula gjorde det i längden för tungt och Harplinge kunde göra tre mål mot slutet och åka hem med en rättvis victoria i bagaget. HIK självklart stora favoriter även nu.

Träningsmatch:

RGIF-Ballingslöv GoIF kl 13:30, Björkvallen

RGIF genrepar mot det i skåne hemmahörande division fyra-laget Ballingslöv. RGIF gjorde en bra insats under skärtorsdagen då man föll mot LFK med 2-0.

Ett förstärkt VBoIS (Eric Lindberg åter från LFK) spelar internmatch under lördagen.

//P.

Resultat skärtorsdag

Träningsmatcher:

RGIF-LFK 0-2 (0-1)
Mål LFK: Peter Carlsson, Besart Mazreku

LFK var så klart spelförande långa stunder, man hade dock svårt att riktigt sätta det där höga tempot på Björkvallens studsiga vårplan. RGIF stod emot väl och var nog så bra som LFK stundom, främst i inledningen av andra. De främsta målchanserna fanns i första halvlek. Henrik Olsson sköt tidigt tätt utanför sedan han löpt på djupet längs vänsterkanten. Kort därefter fick "Nilo" i hemmakassen sträcka ut på ett bra skott från Tobias Lundgren. Peter Carlsson sköt över i helt öppet läge (vi skyller på planen). Carlsson fick revansch då han tryckte en hörnretur i mål, 0-1. Patrik Philipsson var nära att trycka in en hörna för RGIF:s del. Bollen dansade på mållinjen. Robert Nilsson testade "Nilo" igen och på returen var Peter Carlsson nära att få bollen i nät. I inledningen av andra kändes det som att LFK slog sig till ro något. Man kände att man var det bättre laget, men samtidigt som man slappnade av spelade RGIF upp sig. Visar Demaj hade kommit in på RGIF:s vänsterkant och var företagsam. Demaj är mycket skicklig med bollen och står sig tekniskt mycket väl med LFK:arna.

Bara någon offsidelöpning och en avgörande pass var RGIF ifrån bra lägen. Bästa möjligheten fick dock Johan Nilsson, men avslutet blev bedrövligt (vi skyller på planen). LFK kunde utöka ledningen till 2-0 genom ett vackert nummer från Besart Mazreku, som drog till på halvvolley. Mazreku hade det annars tufft med hård bevakning från RGIF:arnas sida. Men det är nog bara att vänja sig för Mazreku inför seriespelet. LFK tog över mer igen vad det led. Fler mål blev det dock inte. "Nilo" i RGIF:s kasse hade en bra afton och försvarsmässigt gjorde hela hemmalaget en bra insats. LFK visade stundom klass och var närmre 3-0 än vad RGIF var 1-2. Samtidigt var matchen en väckarklocka för LFK:arna. Så fort inte rätt attityd finns där så är motståndaren väl så bra. Rent fysiskt liknar RGIF troligen i mångt och mycket motståndet i elitfyran. För många lag kommer LFK-matcherna att vara årets matcher, så det gäller att inställningen finns där hos Laholmarna. Detta var sista matchen för respektive lag innan seriestarten nästa helg.

RGIF:s lag:

Niklas Nilsson,
Mathieu Kerleroux, Simon Tideman, Patrik Philipsson (K), Daniel Petoleti,
Oscar Nilsson, Johan Nilsson,
Christopher Holgersson, Mats Lindström, Dino Karupovic,
Henrik Olsson

Visar Demaj, Marcus Kjellsson, Henrik Ragnarsson

RGIF saknade Jens Strömberg och Vedad Karupovic (småskadade)

LFK:s lag:

Peter Björnsson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Emil Axelsson, Fredrik Johnsson,
David Pinot (K),
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Petter Gustafsson, Jonatan Jacobsson,
Peter Carlsson

Besart Mazreku, Simon Ohlsson, Rasmus Liedman

LFK saknade Johan Green (sjuk), Andreas Martinsson och Perparim Beqaj (småskadade)

HIS-Hovs GoIF 2-1
Mål HIS: Fredrik Jonsson, Dennis Larsson

//P.

Matcher skärtorsdag

Träningsmatcher:

RGIF-LFK kl 18:00, Björkvallen

Har LFK rätt inställning vinner de med ett par, tre bollar. Är man högfärdiga efter vinsten mot Halmia vinner RGIF. Giffen saknar småskadade Jens Strömberg och Vedad Karupovic. I övrigt är man ordinarie.

HIS-Hovs GoIF kl 18:00, Hasslövs IP

Skånskt division sex-motstånd för HIS. Nu ska man kunna ha bättre möjligheter än mot Halmia i tisdags.

//P.

HIS förlorade

Resultat DM-match:

HIS-IS Halmia 1-8 (1-5)
Mål HIS: Fredrik Gustafsson
Mål ISH: Calle Genberg 2 (en straff), Bujar Mazreku 2, Nehat Bregaj 2 (en straff), Ronny Sabo, Niclas Taube

Matchen såg ut ungefär som väntat. Jag tänkte innan matchen, släpper HIS in mindre än tio är det okej. Det blev åtta, så det var, okej. Tog 26 minuter för ISH att spräcka duktige HIS-målvakten Henrik Tillgrens nolla. Nehat Bregaj blev nergjord och Calle Genberg satte säkert dit straffen. 2-0 gjorde Bujar Mazreku efter fint förarbete från Jonas Lindh. Under första halvleks fem sista minuter föll fyra mål. Bujar Mazreku, Ronny Sabo och Niclas Tabue gjorde mål för ISH. HIS Fredrik Gustafsson gav ISH:s backlinje vissa besvär när man väl kom upp och han var säker när läget dök upp. 1-5 var paussiffror. 6-1 nickade Calle Genberg in på Nehat Bregajs hörna. 7-1 gjorde Bregaj på straff sedan Genberg fått en arm i ansiktet. 8-1 dröjde tills matchens absoluta slutskede och kom från Bregaj. Försynen och skicklige Tillgren i mål räddade HIS från ett större nederlag. Samtliga HIS-spelare slet förtjänstfullt, men någon tid att utöva ett eget passningsspel fick man överhuvudtaget inte. ISH idkade sin vana trogen ett passningsspel längs backen, ofta var spelarna osjälviska och valde ett passningsalternativ före dribbling. Man kan naturligtvis ifrågasätta värdet av matchen, för båda lagen. Nog borde ISH seedas och komma in lite senare i DM-spelet. Vi pratar ändå om ett lag som har goda möjligheter att vinna hela rasket. HIS saknade sina två bästa i Fredrik Jonsson (tidigt skadad och utbytt) och Emil Hermansson. De hade behövts för att hålla i lite boll samt för att ge Fredrik Gustafsson lite understöd där framme.

//P.

DM-match tisdag

Intersport-cup:

HIS-IS Halmia kl 18:00, Hasslövs IP

Mycket svår match för HIS naturligtvis. Enligt uppgift ställer ISH upp med bästa tänkbara lag. Sällskapet siktar på att ta hem DM i år. Det som kan rädda HIS från storförlust är att matchen spelas på blåsiga och, för tillfället, knutiga Hasslövs IP.

//P.

Fotbollsbilagan

Glöm för guds skull inte att inhandla en Laholms Tidning i morgon tisdag. Den lokala fotbollsbibeln (bilagan) ingår. Intressant läsning utlovas. Främst Lars-Åke Englund, men även Linda Weinstock har lagt ned ett hästjobb i år också för att den spännande läsningen skulle bli verklighet. Själv har man också fått vara med och bidra på ett hörn.

//P.

Resultat söndag

Träningsmatch:

LTIK-Andersbergs IK 7-1 (2-0)
Mål LTIK: Fredrik Marinovic 4, Simon Vedin 3

LTIK fullständigt pulveriserade ett ordinrie AIK med hela 7-1. Det ser onekligen lovande ut inför seriepremiären om LTIK lyckas konservera den form som man visade under söndagen. Fredrik Marinovic  gjorde smått otroliga fyra mål. Simon Vedin var inte långt efter med sina tre och ett äkta hattrick i andra halvlek. Tre mål i obruten följd.

LTIK:s tränare Freddy Pettersson har lovat att gå in i kommentarfältet och skriva sin syn på matchen.

//P.

Tackar

Det må ha gått lite knackigt för Skottorps IF under träningsmatcherna, men pratar vi utanför planen är SIF fortfarande bäst. Jag vill passa på att tacka alla inblandade för en mycket trevlig Kick-off, i vanlig ordning. Det var fjärde året SIF körde Kick-off och det var även fjärde året som undertecknad fick äran att vara med på ett hörn och spekulera lite king den kommande säsongen. I år var platsen utmärkta restaurangen Strandpensionatet i Skummeslöv.

/Plogen

RSS 2.0