Den röda muren föll till slut

Måndag:

Intersport-cup (DM)

SBK-Hyltebruks IF 2-2 (2-2) 2-3 (förlängning)
Målskytt SBK: Anders Thid 2

Ett heroiskt kämpande SBK föll till sist mot Elitfyralaget Hylte som senast för ett par veckor sedan spelade 1-1 mot LFK. Visst hade Hylte det mesta av spelet, men SBK skapade också chanser. Hylte tog ledningen med 1-0, innan Anders Thid vackert kvitterade till 1-1, Hylte tog åter ledningen med 2-1, innan Anders Thid på nytt kvitterade, nu efter en fin hörna av Kim Håkansson. I inledningen av den andra halvleken skapade SBK ett par fina chanser, efter detta backade man hem och lät Hylte föra spelet. SBK är bra på att försvara sig. Patrik Mini Nilsson och Johan Angvall samsades om att vara ensam forward medan resten i laget hela tiden låg rätt sida om boll. Första förlängningskvarten redde man ut bra, i den andra blev det för tungt och med endast fem minuter kvar av matchen kunde Hylte trycka in bollen i mål. Jävligt tungt för det så hårt kämpande SBK. Vid straffar hade SBK haft bra chans då man har många rutinerade och säkra herrar att välja mellan.

Mycket roligt att Andreas Lillen Johansson verkar ha tagit sitt förnuft till fånga och comebackar tidigare än väntat efter "sabbatsåret", han betyder otroligt mycket. Kul också att Kristian Kricke Johansson och Mini är igång igen hos de röda, tillsammans med Håkan Cralle Johansson, Jonas Håkansson, Magnus Andersson, Kim Håkansson och Johan Angvall utgör de en stomme som gör att nästan vem fan som helst kan fylla ut de övriga platserna i laget och det går bra ändå. Inte för att föringa någon av de andra frenetiskt kämpande spelarna i SBK. Cralle var bäst på plan, det var mycket, mycket länge sedan jag såg den gamle så bra. Flera enastående räddningar, men framförall stabilitet, trygghet och tydlighet, varenda inlägg och varenda hörna fanns han där och redde ut med bravur. Den röda muren är tillbaka!

//P.

Resultat

Lördag:

RGIF-GIF/VIF 6-0 (3-0)
Målskyttar: Piere Nilson 2 (en straff), Daniel Hellsten, Johan Bergman, Anders Nilsson, Mats Lindström

Resultatet talar ju sitt tydliga språk, men jag såg första halvlek och tycker inte att GIF/VIF är så långt efter spelmässigt. MEN RGIF är tunga och det finns många spelare med spetskvaliéer och med riktigt bra känsla i fötterna. GIF/VIF skapade inte särskilt mycket, men man hade två hyfsade lägen under den första halvleken, i andra skapade man enligt uppgift ingenting. RGIF är bra, de är riktigt bra och hade alla tränat på så bra som de gör nu hade laget aldrig behövt trilla ur fyran. För mig är RGIF favoriter i årets division fem-serie, framför KHFF. GIF/VIF blir bra i sexan, denna matchen förändrar inte min inställning där.

SBK-HIS 5-0
Målskyttar: Johan Angvall 2, Markus Bengtsson, Håkan Gustavsson, Peter Svensson

HIS hade ingenting att sätta emot, och SBK vann rättvist, siffrorna kunde varit större.

YBK-Skånes Fagerhult 1-0
Målskytt: Ola Möller

Samtliga YBK-spelare var revanschsugna efter förnedringen sist och nu gjorde man årets bästa insats. Man jobbade, kämpade och slet för varandra.

LFK B-LTIK 2-4 (0-3)
Målskyttar LFK: självmål, Albert Bengtsson
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Richard Frankland, Sabri Behrami, Vecki Demirovic

LTIK stod för årets bästa insats så här långt mot LFK B och det imponerar att man kan göra det så bra trots att hela sex man "saknades" sedan matchen mot BKW i torsdags. Det var aldrig något snack om saken och LTIK ledde med 4-0 innan man omedvetet slappnade av och släppte in två billiga mål på egna misstag. 1-0 gjorde Emil Olsson framspelad av Richard Frankland, 2-0 gjorde Frankland själv på en mycket vacker lobb med högerfoten (!), 3-0 gjorde Sabri Behrami framspelad av Frankland. Sabri lobbade uppmärksamt in bollen från nästan halva plan. 4-0 gjorde Vecki Demirovic på en av Franklands fantastiska hörnor. Richard Frankland var bäst på plan och stod följdaktligen för ett mål och tre assist. Han var överallt! LFK B ställde upp med fyra juniorer samt med Peter Andersson i backlinjen, Andreas Drängen Håkansson på topp och med Peter Olsson på bänken. Övriga spelare tillhörde ordinarie truppen. Roligast i LFK var Kim Einarssons comeback. Efter LFK-LTIK vann LFK J mot KIK B med Ulf Throné och Johan Larsson i laget, LFK då alltså.

LTIK hade andretränaren Fredrik Gummi Jacobsson i kassen, trots att Pidda väl känner Gummi som både människa och fotbollsspelare och vet att han inte är någon målvakt så testades inte Gummi en enda gång av LFKare, jag tror knappt att LTIK släppte till ett enda avslut på mål förutom de båda målen och där var Gummi chanslös.

VBoIS-KIK 1-4
Målskytt VBoIS: ?
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Markus Åkesson, Jonathan Pettersson, självmål

BoIS var inte bra och hade inte mycket att sätta emot KIK.

Sämst på plan var KIKs Pelle Svensson.

Söndag:

LFK-Rydaholm 1-1 (1-0)
Målskytt LFK: Ronny Sabo

Helt klart ett fall framåt. LFK spelade stundtals trevligt och man skapade ett par skapliga chanser, även om Rydaholm totalt sätt hade ett bättre spel. Tråkigt att Mattias Bengtsson blev skadad tidigt, det här var nog en match som den gamle LFKaren hade sett framemot.

I LFK gläds man över att Sabo skrev på för klubben i torsdags.

KHFF slog Odenses J-lag med 6-1 i Danmark. Träningslägret rapporteras även i övrigt varit lyckat.

//P.

Inför helgen

Lördag:

YBK-Skånes Fagerhult IF kl 11:00, Munkavallen, Ysby

YBKs spelare är förmodligen taggade till max efter förnedringen sist och mot division sju-gänget SFIF ska man väl ha en chans?

SBK-HIS kl 11:00, Skogaby IP

HIS kommer stärkta av vinsten mot IF Centern till mötet med SBK. HIS har förstärkt under vintern med några spelare från Båstads GIF och Simlångsdalen, fler är dessutom på ingång. Spelaren som hängde två baljor mot IF Centern kommer från Litauen, trots det Brasilianskt-klingande namnet Edmundas. Han har mycket fin teknik och ett riktigt bra skott. Från HIS-håll har det sagts att det är löjligt att en spelare av den kalibern ska lira så lågt som division sex i år. Stabila SBK blir väl trots allt favoriter. Eller?

RGIF-GIF/VIF kl 11:00, Björkvallen, Ränneslöv

RGIF är i stort sätt ordinarie, bara Andreas Randevik saknas. I GIF/VIF finns inte Timmy Johansson och lagkaptenen Robin Hansen med, men väl Björn Olsson och Jens Axeldahl. RGIF blir favoriter och är ju tippade som ett topplag i femman i år, men man väntar sig en mycket svår match mot GIF/VIF som förväntas ligga med i den yttersta toppen av sexan.

LFK B-LTIK kl 13:00, Laholms gamla IP

Både LFK och LTIK saknar mycket folk. LFK har fortsatt mycket skador och dessutom spelar man med A-laget på söndagen och man tvingas därför undvara spelare. Kim Einarsson gör troligen årsdebut i LFK. I LTIK byts hela sex man ut från truppen mot BKW och målvaktsfrågan är i skrivande stund inte löst. Väldigt oförutsägbar match...

Speciellt för Jonas Nilsson att vakta målet i "fel" kasse mot den förening han själv tillhört i 29 år. Simon Vedin slipper att möta sina kamrater i LTIK pga spel med A-laget på söndagen och det är han tacksam över.

VBoIS-KIK kl 13:00, Våxtorps IP

Jag vill veta var BoIS står i år!

Söndag:

LFK-Rydaholms GoIF kl 14:00, Laholms gamla IP

LFK möter ett lag från den östra trean och möjligen kan man få en fingervisning om hur man ligger till mot ett lag i samma division.

SIF matchar försiktigt och har inte match förrän nästa helg då man åker på träningsläger. Räcker verkligen den minimala matchning SIF får inför serien till för att de ska komma väl förberedda?  KHFF är på träningsläger i Danmark och BKW som skulle varit på träningsläger håller fritt i helgen och slickar såren efter matchen mot LTIK. Föreningarnas B-lag möts under söndagen.

//P.


LTIK vann över BKW

BKW-LTIK 1-7 (0-2)
Målskytt BKW: Kenan Ramadani (straff)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson 2 (straffar), Jim Nilsson, Henrik Olsson, Mikael Rydert, Emil Olsson, Miridion Berisha

Det var isande kallt på Wallevi under torsdagskvällen, efter ca 60 minuters spel kände jag inte mina fötter och det var med nöd och näppe jag lyckades vagga till omklädningsrummet från sidlinjen efter matchen. Nu ca tre timmar senare börjar känseln komma tillbaka. Är det här något jag borde kolla upp? Det var alltså inte några perfekta förutsättningar för att spela fotboll. Kallt, ålandsvind och hoppig plan. Men samtliga inblandade var oerhört tacksamma över att slippa betongplattan i Veinge och över att äntligen få beträda en riktig gräsmatta inom kommunens gräns för matchspel.

Vinden störde inte, trots att den var kraftig, nämnvärt i inledningen av matchen. Både BKW och LTIK vill gärna hålla bollen på marken i alla fall och båda lagen försökte att spela boll. LTIK fick matchens första chans när Conny Strömberg testade Jonas Nilsson i BKW-kassen en bit utanför straffområdet genom ett skott som hemmamålvakten styrde bort. LTIK spelade med lite för liten marginal och med lite för lite tryck i passningarna inledningsvis och pigge Manfred Walldén kunde ett par gånger läsa spelet och sno några lama passningar ifrån LTIkarna. Efter en av gångerna kom Walldén hela vägen in i straffområdet och kanske borde han ha fått straff då han blev ganska omilt behandlad av LTIK-försvaret. Kort därefter uppstår ytterligare en straffsituation i LTIKs straffområde, domare Ola Ström valde åter att fria.


LTIK tar efter ca 20 minuters spel över ganska så rejält och bortalaget bjuder på en hel del läckra kombinationer framåt, ofta regisserade av duktige Mattias Olofsson som styrde LTIKs anfallsspel. 1-0 till LTIK kom på en intränad hörnvariant, Richard Franklands hörna blev dock bättre än vad den egentligen från början var då vinden stannade bollen i perfekt läge ovanför Jim Nilsson som enkelt drog in LTIKs första mål. LTIK fortsatte att vara det bättre laget och man utökade ledningen innan paus till 2-0 genom Henrik Olsson som från håll på halvvolley sköt in bollen över den långt utstående BKW-keepern. BKWs bästa chans under den första halvleken får Patrik Åkesson på frispark strax utanför LTIKs straffområde, skottet går dock stenhårt i LTIK-muren.

Under den korta pausen gjorde LTIK fyra byten och strax därefter kom även det femte. LTIK hade svårt att hitta rätt i positionerna inledningsvis under den andra halvleken och man lyckades inte få några långa anfall. BKW tryckte tillbaka LTIKs lag som hamnade i knäet på nye säkre målvakten Jonas Wallin. BKW lyckades trots spelövertaget inte skapa mer än någon halvchans. LTIKs fina spel från den första halvleken var som bortblåst och man fick inrikta sig på kontring, något som skulle visa sig vara lyckosamt.


Befriande 3-0 kom på straff av Mattias Olofsson sedan Richard Frankland blivit ruffad efter en offensiv räd från sin vänsterbacksposition. Olofsson var som vanligt säker från straffpunkten. Efter 3-0 slappnade LTIKarna av mer och trots att spelet inte fungerade tillfredsställande så lugnade alla spelare ner sig en aning. BKW hade fortsatt tryck mot LTIK-kassen, så fort BKW tappade bollen så slog LTIKarna om på kontring och endast efter tre, fyra tillslag så skapades målchans efter målchans. BKWs backlinje stod rak på mittplan under BKWs tryck mot LTIK och man fick väldeliga problem mot de kvicka offensiva spelarna i motståndarlaget.


4-0 gjorde Emil Olsson vackert framspelad av Mikael Rydert, 5-0 gjorde Mattias Olofsson på en ny straff sedan Rydert blivit neddragen och 6-0 gjorde Rydert själv på ett friläge. LTIKs sjunde och sista mål gjorde Miridon Berisha framspelad av Emil Olsson. Emil snodde bollen efter en BKW-frispark, bollen sattes i spel av hemmalagets högerback utan att detta uppmärksammades av lagkamraterna runt omkring, därför kunde Emil ta hand om bollen och spela fram Berisha som enkelt kunde lägga in 7-0. Förutom målen hade LTIK en boll i ribban, ett mål inne som felaktigt dömdes bort för offside (en blå spelare spelade fram bollen till Berisha och inte Rydert som domaren menade) och dessutom hade LTIK ytterligare två frilägen. BKWs tröstmål kom på straff sedan en LTIKare ruffat en BKWare i LTIKs straffområde. Korrekt blåst av Ström och säkert inprickat av Kenan Ramadani till 1-7.


I LTIK förtjänar hela laget beröm för en gedigen insats, extra beröm till nye målvakten Jonas Wallin, som inte testades jättehårt av BKWarna, men han gjorde en hyfsad benparad och ett par andra distinkta ingripanden, i övrigt agerade han lugnt och säkert, han skänkte hela laget trygghet. Beröm också till nye mittfältaren Olof Håkansson som agerade stabilt bredvid Olofsson på mitten och lät parhästen emellanåt glänsa, samt till Mikael Rydert som skapade oväntat mycket oreda tack vare sin kvickhet och stora arbetskapacitet.


I BKW var Manfred Walldén duktig i inledningen av matchen, rutinerade Stefan Palmqvist var den som höll ihop laget och utan honom föll BKW ihop i andra halvlek. LTIKs ledarstab var också imponerad av Nderim Peci som har spetskvalité utöver det alldeles vanliga, fint driv i steget, härlig teknik och bra touch på bollen. Enligt LTIKs tränare Mats Johansson förtjänar en sådan spelare en mer fri roll centralt i banan. Under matchen blev Peci stundtals hårt tagen av LTIKs Richard Frankland, efter LTIKs 7-0 fick både Peci och domare Ström nog av varandra, Peci förklarade vad han tyckte om Ströms agerande och domaren var inte sen med att både hala upp det röda kortet samt anteckningsblock och penna. BKW har som lag mycket kvalité och man måste ha i åtanke att laget är ungt och då har man rätt till dippar både under matcher och under säsongen. Men visst måste man ta det kyligare i vissa situationer och behärska sig. Laget har inte råd att ha spelare avstängda i parti och minut.


Man saknade Magnus Johnsson, Robert Andersson och Kastriot Svarca mot LTIK och i varje fall två av de här tre spelarna går rakt in i laget. LTIK var så nära ordinarie som man kan vara. BKW har lite målvaktsproblem och Magnus Johnsson och Jonas Nilsson har lovat att ställa upp och stå varannan match. Det är inte optimalt eftersom att båda egentligen behövs ute på plan. Laget kan och vill rulla och spela boll, men man behöver fler spelare som tar löpningar i "onödan" för att dra isär motståndarna och frigöra ytor, man behöver dessutom bli mer raka i sitt anfallsspel, men framförallt så måste man sluta med den högt stående raka backlinjen. Varenda lag i sexan kommer att utnyttja den och det kvittar ju faktiskt hur trevligt BKW än spelar om inga matcher vinns.


Trots att det var BKW som hade det mesta av spelet och tryck mot LTIKs mål under den andra halvleken så lyckades man bara göra ett mål, medan LTIK lyckades göra fem. På bara tre, fyra tillslag hade LTIKarna slagit om och skapat en målchans och så enkelt får det naturligtvis inte vara. Det var som någon LTIK-spelare sade efter matchen, det här handlar ju inte om att BKW är ett dåligt lag, det här handlar ju bara om taktik, usel taktik. Själv kan jag inte särskilt mycket om sådant, men lite har man ju snappat upp under årens lopp. BKW kommer förmodligen att bli ett mittenlag i år i sexan, femteplatsen från i fjol kanske upprepas i år. En sak är säker, man kommer att vara ett trevligt mittenlag att titta på. Full fart framåt, fritt blås bakåt!


Tråkigt nog måste LTIK byta ut sex spelare till lördagens match mot LFK B gentemot torsdagens mot BKW. Det är trist att vi så sällan får vara ordinarie, men så är det. Andra spelare får chansen att visa upp sig och det viktigaste är såklart att samtliga spelare finns tillgängliga när serien drar igång.

//P.


Träningsmatch

Torsdag:

BKW-LTIK kl 18:15, Wallevi, Vallberga

Det känns kul att de här två lagen kan få mötas en gång innan serien när man till sist hamnade i olika divisioner. Förra året utspelades två jämna fighter lagen emellan. Förmodligen har vi en tredje jämn kamp att vänta. Det börjar bli dags att spela ihop ett lag nu och både LTIK och BKW ska i stort sätt vara ordinarie, om inga sena återbud kommer under torsdagen. Sedan tidigare är Magnus Johnsson och Robert Andersson försatta ur spel i BKW.  Andersson har ordinerats vila i en till två månader av doktor då han kollapsade för några dagar sedan pga problem med pumpen. Otäcka saker och där kan man bara hoppas på tillbättring. Krya på dig Robban! I LTIK saknas förmodligen bröderna Olsson, Emil arbetar som bekant på annat håll i landet fram till att serien börjar, medan lillebror Henrik har varit ganska så rejält sjuk under veckan (Efter sena besked torsdag eftermiddag sägs dock båda bröderna vara redo för match mot BKW). LTIKs nya målvakt Jonas Wallin gör intressant debut i rödblått. Wallin har tidigare vaktat Åstorps mål i division tre men var förra året burväktare i Östra Ljungby som vann en av de skånska sexorna på ett övertygande vis och gick upp i division fem.

//P.

Ny tung förlust för LFK

Ljungby-LFK 2-0 (2-0)

Resultatet i sig kanske inte låter så illa. Men när anfallsspelet i princip är obefintligt och då man inte skapar en enda rejäl målchans på hela matchen förstår man att det är illa. Ljungby var långt ifrån lika bra som HBK U, men man spelade trevlig fotboll med bra fart och mycket bollrullande, man kunde vunnit med större siffror då man förutom målen hade en boll i stolpen och två frilägen. LFK får inte fast bollen på offensiv planhalva och det blir väldigt mycket jaga boll och inriktat på försvar för Laholmarnas del. LFK måste få något positivt att jobba med inför seriestarten nu, det positiva får gärna komma mot Rydaholm på söndag.

//P.

Dags för upprättelse LFK

Tisdag:

Ljungby-LFK kl 19:30, konstgräset, Ljungby

Laholms FK får chans att komma över helgens förnedring snabbt. Nu väntar division två-laget Ljungby, en tuff uppgift naturligtvis, men kan LFK göra en bra match så är resultatet inte det viktigaste. Men det får inte bli slakt igen... Mats Gustavsson är tillbaka i laget efter skada och går in på mitten tillsammans med Dennis Nilsson. Mats rutin betyder förmodligen mycket för LFK. Snart är dessutom ytterst viktige Christer Nilsson på gång in i laget igen. Han är truppens enda "rutinerade" mittback, en spelskicklig försvarare som LFK kommer att bli beroende av för att få det att fungera där bak. Henrik och Daniel Nilsson fungerar inte tillsammans som mittbackar och Emil Axelsson är bäst som ytterback.

//P.

Ordning och reda igen

Hemma från ett lyckat träningsläger i Tilsvilde, Danmark på Sankt Helene-centrat. Allting var i princip bra, det bästa boendet så här långt, fin mat, riktigt gräs (!), bra stämning och inga skador. Ja som så när på mig själv då som lyckades stuka foten kraftigt när jag stod och "trixade" lite efter träningsmatchen. Ren idioti... Gjorde annars själv första passet där jag är med i spelet på träning på över ett år under lägret. Ungefär hur kul som helst, även om jag varken vill eller kan löpa ut fullt än (har jag någonsin gjort det?). Richard Frankland kommer inte bara att tillföra energi på plan, äldste spelaren på lägret, mest energi på alla plan. Vilken kille!

Träningsmatchen var väl det som var det sämsta med lägret. Vi var lovade Danskt division fem-motstånd, men fick istället möta det mycket duktiga och hårdsatsande division fyra-laget Hovås hemmahörande i Göteborg. Laget har förövrigt den fd IFKaren och landslagsbacken Mikael Nilsson som tränare. Matchen slutade 6-1 till göteborgarna, resultatet var något i överkant då vi släppte in ett par billiga mål men i ärlighetens namn hade vi inte mycket att sätta emot, Hovås var rappa och snabba och gav oss inte en chans. Det var inte optimalt att möta så tufft motstånd för oss med tanke på att flera av de tilltänkta A-lagsspelarna inte var med på lägret. Dessutom var det mycket tunga ben hos många, frågan är om Hovås inte kom samma dag som vi lirade för de var oförskämt pigga i benen, samtidigt hade de gott om små och lätta lirare. Henrik Olsson fortsätter att leverera och gjorde LTIKs enda mål i matchen. Kampen spelades på en fantastisk och ovanligt stor konstgräsplan av nyaste sort strax utanför Köpenhamn.

Det är bara till att gratulera KIK som om två veckor åker till samma anläggning som LTIK var på.

Nu ska vi se om vi kan få ordning på saker och ting. Det hinner hända mycket på en helg...

Torsdag:

KHFF-SIF 2-1 (0-1)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2
Målskytt SIF: Toni Kamberi

Jag trodde nästan att SIF skulle ro hem detta då KHFF saknade flera av sina mer framstående spelare och dessutom hade utespelaren Fredrik Gräddis Håkansson i kassen. Matchen höll hur som helst bra klass, SIF tog ledningen på en fin frispark signerad Jeton Kamberi, KHFF avgjorde mötet i slutet av matchen genom Henrik Fridberg som med sina två kassar visar att målformen är konserverad trots ett vinteruppehåll.

Lördag:

HBK U-LFK 6-0 (3-0)

Förnedring och pinsamt agerande av LFK. Det var faktiskt närmare 10-0 än 6-1. HBK missade bla en straff. LFKs spel var obefintligt och försvaret hade grova problem med HBKs kvicka spelare. Just nu ser LFK mer ut som ett division fyra-lag än ett div tre-lag. Jag tror att både RGIF och KHFF hade haft goda chanser att slå LFKs A-lag i det skick de för tillfället befinner sig i. Jag hoppas verkligen att samtliga spelare och ledare i LFK knyter näven i fickan. Det kan bli så att LFK kommer att få kriga för sin existens i division tre. Nu hoppas jag inte det och jag har ingen koll på motståndarna i serien. Men det känns som att man ska vara med i matchen mot HBK U om man är ett division tre-lag.

GIF/VIF-Getinge 6-1 (3-1)
Målskyttar GIF/VIF: Thomas Filipsson 3, Robin Möller (straff), Mikael Johansson, Oscar Gustafsson

GIF/VIF ägde första halvlek och spelade mycket bra, man kostade på sig att missa en hel del chanser i början av kampen. I andra halvlek kontrollerade man händelserna på plan, Getinge stack endast upp vid ett fåtal tillfällen. Väntad storseger för GIF/VIF!

YBK-Gullbrandstorp 0-7 (0-2)

Resultatet säger tydligen allt. Förnedring...

RGIF-BKW 7-3 (2-2)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 4, Mats Lindström 2, Johan Bergman
Målskyttar BKW: Kastriot Svarca, Patrik Marku, Nderim Peci

RGIF började inte bra och BKW hade ledningen med både 1-0 och 2-1 och var faktiskt det något bättre laget under den första delen av matchen. I andra halvlek tog RGIF över och efter att två BKWare gjort bort sig och blivit utvisade (varav en grovt) var RGIF överlägset. Piere Nilssons fyra mål imponerar. 

VBoIS-SBK 0-0

Ingen höjdartillställning. SBK var bättre under den första halvtimmen och borde gjort något mål. När bortalaget trots ett visst tryck inte lyckades få hål på BoIS så växte de in i matchen och i andra halvlek var hemmalaget bättre. BoIS brände en straff i första halvlek. SBK var försvagat pga en rad återbud.

Råstorp/Timsfors-KIK 6-1 (4-1)
Målskytt KIK: Kalle Svensson

Sämsta insatsen så här långt ifrån KIKs sida. En riktig plattmatch. Samtidigt var motståndet bra.

HIS-IF Centern 3-2 (0-0)
Målskytt HIS: Delmundo 2, Anton Andersson

Helt otroligt! Hur länge sedan var det HIS vann en match sist? Så går de och slår självaste IF Centern, ett stabilt division fem-lag som ställde upp med bästa laget (B-lagen möttes efteråt, där hade HIS inget att sätta emot) och hade ett spelövertag. Men ändå... Vem fan är Delmundo?

TIF-KHFF 0-3 (0-0)
Målskyttar KHFF: Martin Nilsson, Mikael Ahlm, Ola Jönsson

Vet inget om matchen, men resultatet imponerar. TIF låg i Elitfyran förra säsongen. KHFF kunde ställa upp med ett starkare lag än mot SIF under torsdagen, fortfarande saknades dock Jonatan Jacobsson och Kim Dahlman.

Söndag:

SIF-LFK B 0-3 (0-2)

LFK har åtta man skadade i seniortruppen, detta medförde att hela sju juniorer fick vara med i mötet mot SIF. Trots detta vann man klart. Ronny Sabo som tillhör HBK, men som förra året spelade i Halmia var oerhört bra och stod för två mål och en assist. Sabo är systerson till LTIKs legendariske fd andretränare Oskar Remeni. Remeni är numera lagledare i Halmia A. Hoppas att LFK löser Sabo, det hade verkligen behövts, framförallt då man hamnat i onåd hos Besart Mazreku. Något slags kontraktbråk med LFK tydligen och nu är han på semester och funderar över framtiden. Mazreku sägs åter vara aktuell för KHFF där bla gode vännen Nijazi Behrami spelar. Det troliga är dock att LFK kommer överens med Besart och ger honom den där tian på ryggen. Vissa tycker att LFK måste visa lite stolthet. Jag tycker inte att man har råd med det...

//P.

Inför helgen

LTIK åker på träningsläger till Danmark under torsdagen, jag är en av de som följer med. Har ingen aning om jag kommer att ha tillgång till internet under helgen. Om inte så sker någon ny uppdatering inte förrän sent under söndagen. Det är som tidigare skrivits fritt för alla att skriva in resultat, målskyttar och rapporter i kommentarer. Det kan vara en schysst gest mot era medläsare.

LTIK kommer under fredagen att spela match mot ett danskt lag på en konstgräsplan strax utanför Köpenhamn.

Torsdag:

KHFF-SIF kl 19:00, grusplanen, Kornhult

SIFs första träningsmatch för året. Man ställer upp med följande lag:

Joel Lovén,
Alexander Knudsen, Petter Johansson, Markus Hultin, David Eriksson,
Lars Johansson, Jim Gunnarsson, Martin Fasth, Arton Ginovci,
Toni Kamberi,
Pontus Johansson

Erik Nilsson, Oskar Moberg, Robin Phalm

Saknas gör: Robert Cerwinski, Mats Johansson, Fredrik Maxe, Daniel Bergman och Kenneth Einarsson.

KHFF ställer upp med starkast möjliga lag. Nijazi Behrami saknas dock pga av en spricka i lilltån som beräknas hålla honom borta från spel i ca fyra veckor. Måltjuven Henrik Fridberg gör årsdebut i KHFF.

Lördag:

GIF/VIF-Getinge IF kl 11:00, Hallaberg, Genevad

GIF/VIF tar väll Getinge från mellansexan som en munsbit till lördagsförmiddagsfikat, eller?

YBK-Gullbrandstorps AIS kl 11:00, Munkavallen, Ysby

Härligt med gräs! Munkavallen är av tradition i gott skick väldigt tidigt och dessutom tillhör den en av de bättre i kommunen. Ska YBK ta första vinsten för året mot GAIS ifrån den mellersta sexan? Halmstadlaget åkte nyligen på däng av Halmia U med hela 8-0. Är GAIS så dåliga eller ISH så bra?

RGIF-BKW kl 11:00, Björkvallens grusplan, Ränneslöv

RGIF var riktigt bra mot LTIK för två veckor sedan och man var hyfsade, men ställde upp med ett halvt B-lag mot Leikin för en vecka sedan. Ska det förväntade topplaget i femman göra mos av BKW eller ska Vallbergalaget stå upp? Ett hett derby mellan grannbyarna som flera spelare ifrån båda lagen länge har sett fram emot.

LFK-HBK U kl ?, konstgräsplanen, Sannarp

Mycket svår utmaning för LFK. HBK U var för några år sedan i klass med de bättre lagen i division tre. Man blir ständigt bättre och håller nu division två-klass. I den senaste matchen slog man division två-laget Högaborgs BK med 4-3. LFK håller ungefär didision fyra-klass för tillfället och måste upp ett par snäpp om man ska ha någon som helst möjlighet mot Robban Nordströms gäng.

VBoIS-SBK kl 13:00, Våxtorps IP

Mycket intressant för oss alla att få se hur VBoIS ligger till inför årets seriespel. SBKs 4-3-3-system sätter sig alltmer och visst är man favoriter mot BoIS. Ska Sjökvisten göra mål för fjärde matchen i rad för de röda?

Råstorp/Timsfors-KIK kl 14:00, Sparbanksvallen, Markaryd

Småländskt division fyra motstånd för KIK. I Småland har man precis som i Halland en Elitfyra.

Det är mycket tråkigt att KIK, VBoIS och HIS inte har några fungerande hemsidor. Uppmärksamheten kring lagen i blir minimal och det är i princip omöjligt för mig att följa föreningarna om jag inte vill ringa till folk inom klubbarna inför och efter varje match. Vi skriver i år 2009!

//P. 

Gästbloggare # 2

Den som är nummer två ut efter Hans Fridlund är SBKs engagerade ordförande Sten-Ole Olsen. Ta chansen och följ Hans och Sten-Oles exempel, skicka mig en text över mailen och få den publicerad. Under onsdagen lästes bloggen av 170 unika besökare.

//P.Nyligen publicerade Aftonbladets Lars Nylin en lista över de mest vidskepliga spelarna, lagledarna och tränarna inom fotbollen. Det finns förmodligen lika många historier som det finns fotbollsspelare. Även i den lokala fotbollen finns det en mängd historier om hur spelare hade en massa konstigheter för sig före matcherna. En del grejer är inte så märkvärdiga men ändå märkliga. Ni har säkert sett och märkt att vissa spelare absolut ska sitta på exakt samma plats år ut och år in. Jag minns en kille som aldrig någonsin kunde tänka sig en annan plats i omklädningsrummet än just den hörna han hade valt ut. Mina kompisar, ganska stora och stöddiga, bestämde en dag att ändra på rutinerna. De satte sig, väldigt tätt, i just det hörn som killen alltid haft. Vad gör man i ett sådant läge, han var för snäll för att säga något, han var för svag för att flytta dem och var för blyg för att be dem ta en annan plats. På en idrottsfest många år senare kom historien upp. Då erkände han sin vidskepelse och påminde oss om att just den matchen hade vi förlorat stort och han hade missat en straff. Vi var väl inte lika mycket överraskade av bekännelsen som över hans minne.


En annan kille i vårt lag, jag ska för hans skull inte nämna något namn, blev alltid oerhört skitnödig vid samlingen. Det hade väl gått an om inte just hans skitande luktade värre än en surströmmingsfest i Norrland. Det fanns inga toalettdörrar som kunde hålla inne den stanken. Det slutade med att vi övriga spelare förbjöd honom att gå in på toaletten innan alla andra hade gjort sitt. Det betydde att han väldigt ofta kom springande ut till planen precis vid matchstart, mycket försenad. Långt senare kom vi på, (vi var inte så smarta på den tiden, heller) att vi kunde "motat" in honom i motståndarnas omklädningsrum för att göra ifrån sig. Kanske vi hade kunnat få fler poäng fast förmodligen hade det inneburit ett sämre rykte.


En annan grej som än i dag brukas av en del proffs är att man tvunget ska gå ut sist av alla från omklädningsrummet. Vi hade en kille med den idén. Många av oss försökte låtsas vara sena men vi fick skyndsamt rusa ut för att inte missa avspark och han lyckades trots allt vara sist ur omklädningsrummet. En gång gick det riktigt galet, en av våra spelare behövde lindas, domaren var påtalad om att vi skulle starta andra halvlek med tio man. Det var ju bara det att vår specielle kille tvunget skulle vara sist ur omklädningsrummet. Domaren räknade spelarna och frågade varför vi bara var nio. Vi fick ljuga och säga att det var två spelare som skulle lindas. Vad gör man inte för sina vidskepliga kamrater.


Än i dag finns det vidskepliga spelare i vår klubb. Det finns en som alltid ska ha samma parkeringsplats (det finns fler med samma mani). Det finns inget roligare än att sno just den platsen fast man får räkna med att få onda ögat. Ännu roligare är det om någon annan, intet ont anande, som tar "fel" parkeringsplats. De får onda ögat men förstår inte varför.


En grej som var viktig förr och kanske än i dag är att få sitt "eget" nummer på tröjan. Jag minns en kille som alltid skulle ha nummer 10 eller 11. Det betydde att han fick jämvikt på tröjan. En gång var dessa nummer redan tagna. Han blev tvingad att ta nummer 7. Jag har aldrig sett en människa halta så mycket som han gjorde på grund av den ensiffriga tröjan. Finns spelare som även i dag har favoritnummer och tack vare smarta lagledare (som skriver laguppställningen) blir det sällan kontroverser.


Den mest bisarra händelsen jag hört/läst är Lars Nylins text som handlar om hans tredjeplats på listan: (Stavfelen är hans, inte mina)


3) Midlands Portland Cement

Vidskepligheterna i listan är mer eller mindre fåniga, men ändå harmlösa. Det gällde knappast det som förra året drabbade Midlands Portland Cement, en klubb från den södra divisionen av Zimbabwes andraliga. På väg till en viktig match mot Sao Paolo tyckte klubbens ledare att det fanns behov av andeutdrivning, i den religisösa tradition som kallas juju. De illvilliga andarna skulle skrämmas bort genom att Midlands tog en simtur i Zambezifloden. 16 spelare klädde av sig och simmade ut. Tyvärr kom bara 15 upp. Kvar på stranden låg en kostym och en mobiltelefon. Som om det inte var nog med det bisarra den dagen så spelades ändå matchen. Sao Paolo vann med 2-0. Jujucermonin hade misslyckats på mer än ett sätt.


Med vänlig hälsning

Sten-Ole Olsen


LFK fick oavgjort

Västra Karup-LFK 0-0

På en mycket blåsig plan i Förslöv mötte LFK Västra Karup under tisdagskvällen. Västra Karup hade motvind i första halvlek och verkade på något sätt ha fördel av det. Skånelaget var klart bäst under de första 45 minuterna av matchen, LFK fick faktiskt knappt låna bollen av rappa och fyndiga Karupspelare. LFKs motståndare kändes dock ganska uddlösa och några direkta chanser lyckades man inte skapa, två stycken frisparkar var närmast att gå i mål. Dennis Nilsson och Peter Joza på LFKs mitt hade stora problem att få fatt i bollen och blev utdominerade av matchens bästa spelare, Västra Karups nummer 7.

I andra halvlek är det LFK som har motvind och mycket riktigt tar man också över spelet, man är lite tyngre än division fyralaget och det märks att LFK spelar en division högre upp under den andra delen av matchen. Västra Karup skapar trots detta andra halvleks bästa chans då man har en boll i stolpen. Västra Karups nummer 7 spelade mittback under den andra halvleken och kanske var det därför LFK kunde ta över tillställningen.

0-0 mot ett division fyralag imponerar sannerligen inte. Samtidigt ska man ha i åtanke att skånefyran motsvarar elitfyran i Halland då man där istället har behållit division sju. Men det är ändå en division under LFK och Laholmslaget kommer ju från tvåan och vill gärna tillbaka dit redan i år. Det verkar bli svårt. Kanske håller Patrik Philipsson lite väl hårt i handbromsen, nog borde man våga släppa lite på defensiven när man möter lag från lägre divisioner. Precis som backarna är även mittfältarna väldigt mycket inriktade på att försvara. Nu tycker iofs även jag att ett lag ska byggas bakifrån...

David Pinot skadade sig på nytt, fast nu i det andra knäet, tidigt i matchen. Det finns risk för att det kan vara allvarligt då det inte såg alls bra ut. Mycket tråkigt för den sympatiske och duktige fotbollsspelaren.

Jonas Nilsson var stabil i LFK-kassen, men ganska sysslolös. Bäst i LFK var pigga inhopparna Rasmus Larsson, som lirade forward och Emil Axelsson, som kom in som mittback.

KHFFs B-lag vann över SIFs B-lag med 3-2 efter 1-0 i paus. SIF var något bättre i den första halvleken, medan KHFF hade andra halvlek. Matchen höll gott tempo för att vara en B-lagsmatch och framförallt KHFF visade prov på fin fotboll emellanåt, därför vann man också rättvist, även om det var nära att det blivit 3-3. Nenad Pavlovic stod för ett hattrick i KHFF och han sänkte därmed sitt gamla lag. Bröderna Oskar och Erik Moberg gjorde ett varsitt mål för SIF.

//P.

LFK möter div fyra-lag

Tisdag:

Västra Karup-LFK kl 19:00, konstgräsplanen, Förslöv

LFK bör dominera mot det skånska div fyra-gänget om man ska ha chans på framskjutna placeringar i div tre. Jonas Nilsson gör intressant debut i LFK-målet, även den andra LTIKaren, Simon Vedin gör debut från start efter att han i de två inledande träningsmatcherna gjort bra ifrån sig under de sista 20 minutrarna.

SIFs B-lag möter under tisdagen KHFFs B-lag, inte förrän på torsdag gör SIF A sin första träningsmatch för året och då mot KHFF A.

//P.

LTIK klara för division V

I söndags efter att Sperlingsholm förlorat klart mot GIF/VIF med 2-0 fick LTIKs fotbollsordföranden Per Vedin ett samtal från Gert-Inge Svensson på HFF. LTIK blir efter tredjeplatsen i kvalet, erbjudna att ta Sperlingsholms plats i division fem södra. Efter att Mats Johanssons reaktion på erbjudandet varit positiv och efter att spelarrådets reaktion varit positiv tackade vi under måndagen ja till platsen. Jag är också positiv, men lite kluven.


Jag tycker att det på något vis känns rättvist efter den säsong LTIK gjorde förra året, vi hamnade med väldigt liten marginal på plats tre i serien, istället för på plats två, det innebar kval, i kvalet presterade vi bra fotboll och ansågs av samtliga de andra tre lagen vara det bästa laget i kvalserien, vi hade dock inget flyt alls och lyckades inte förvandla vårt fina spel till mål. Nu skulle lag som vi slagit under säsongen (Glommen, Sperlingsholm, Torup/Rydö) få spela i division fem, men inte vi.


Det var svårt att glädjas över lagets bästa säsong på fem år när allting slutade i besvikelse över det misslyckade kvalet. Vi fick aldrig fira. Sperlingsholms medverkan i seriesystemet 2009 överhuvudtaget var tidigt tveksam. Vi ringde HFF och Sperlingsholm innan kvalet för att kolla om två eller tre lag skulle ha möjlighet att gå upp. I Sperlingsholm var allting uppåt just då, föreningen jubilerade, 75 år tror jag.


Hade vi fått platsen i femman i höstas hade vi haft andra förutsättningar än vad vi har nu. Man inser ju att det kan bli tufft, mycket tufft. Samtidigt finns det ingenting som säger att det blir enklare att nå plats ett eller två i sexan än vad det blir att hålla sig i mitten av femman. Sexan kommer att bli ett getingbo i år. Jag tror att HIS, VBoIS och YBK kommer att ta hand om de tre sista platserna i serien, även om man hoppas att i varje fall något av lagen kan skrälla och hamna på den övre halvan. Bland övriga lag känns det helt öppet, det innebär att med lite flyt och om man slipper skador kan man ta hand om första- eller andraplatsen, samtidigt som väldigt lite kan göra att man lika gärna hamnar sexa eller sjua. Ett par tre förluster i början, sen blir det tufft att komma igen i en tiolagsserie.


Jag är inte alls säker på att LTIK klarat av topp tre i år i sexan, därför säger det sig självt att det kan bli jobbigt i femman. Samtidigt tycker jag att det känns rätt att ta chansen, kanske klarar vi att hålla oss i mitten, kanske klarar vi oss kvar, men på den nedre halvan, kanske vi får kvala, men då får vi ändå möta lag som vi hade varit tvungna att slå för att komma etta eller tvåa i sexan. Det är alltid lättare att hålla sig kvar i en serie än att vinna en serie.


Förutsättningarna är som skrivet inte optimala, men jag tycker ändå att fördelarna överväger nackdelarna. Samtidigt känns det ju lite bittert att man vet om att två, tre av de spelarna som lämnat oss hade stannat kvar om vi tidigare vetat att vi skulle hamna i femman. Dessutom hade vi ett par riktigt fina nyförvärv på gång som vi vet skulle ha kommit till oss om vi varit klara för femman tidigare. Vi hade också kunnat locka duktiga spelare till klubben med spel i både Division 5 och Klass 2.


Vi vet inte hur det blir med speldagarna, att ta Sperlingsholms tider rakt av känns inte som någon jättebra lösning. Vi har ju önskningar och dagar samt tider vi inte gärna spelar på. Vi får se hur det blir.


Det är som sagt lite kluvet, samtidigt sa jag: -självklart ska vi gå upp, när jag fick frågan. Det känns bra att vi byter plats med Sperlingsholm (som enligt uppgift vill börja om i sexan pga spelarförluster), det hade varit riktigt tråkigt om det bara blivit en niolagsserie. Sexan är hyperintressant i år och jag kommer att följa serien med största intresse. Som utlovat kommer jag också att tippa serien, samt försöka ge mig på att tippa ungefärliga placeringar för lagen i femman samt för det enda i trean.


Hoppas att övriga lag i sexan inte kommer att sakna LTIK alltför mycket, se det så här, i Sperlingsholm får ni en svagare motståndare än vad LTIK hade varit och därmed en konkurrent mindre om de framskjutna placeringarna. Och bara för att LTIK inte spelar i sexan så innebär det inte att jag kommer att följa lagen från Laholm i den serien mindre. Jag är en alldeles för stor fotbollsidiot för att låta bli.


Känns bra att kunna önska samtliga Laholmslag i division sex stort lycka till inför seriestarten. Jag tycker också att det känns bra att kommunen kan bidra med fyra lag i division fem, jag är dessutom glad att LTIK får fira 30 år med att ligga i Division 5 med A-laget och i Klass 2 med B-laget. 


//P.


PS. Under måndagen skrev en målvakt med division tre spel bakom sig på för LTIK. En bastant och väldigt trevlig keeper på 22 år som härstammar från norra skåne. Återstår att se vad han kan bidra med för LTIK i femman, förhoppningsvis med mycket, det lär behövas. Jag återkommer med mer information om målvakten så fort övergången är helt klar. DS.


Resultat

Lördag:

Bjärnum-KHFF 2-0 (1-0)

Vet inget om matchen, men jag trodde nog att KHFF skulle klara av div fem-laget från skåne. Flera spelare i truppen hade dock bytts ut sedan förra helgen.

TIF-KIK 4-2
Målskyttar KIK: ?, ?

KIK gjorde en okej insats, TIF ska ju bara vara bättre. De visade att de var bollskickliga mot LTIK, där lyckades de dock endast göra ett mål.

YBK-SBK 0-2
Målskyttar SBK: Håkan Gustavsson, Martin Angvall

SBK var det bättre laget och man ser spännande ut inför serien. Angvall den yngre gjorde sitt andra mål i SBK-tröjan och han verkar bli en bra förstärkning för det röda laget, hans entré i laget har medfört att storebror Johan flyttats ner som mittback och dessutom är han ny lagkapten. Båda rollerna hade han allt som oftast i LFKs J-lag när det begav sig. Rutinerade Håkan Gustavsson gjorde mål för tredje matchen i rad, mannen med den mycket känsliga vänsterfoten verkar trivas fint med det nya 4-3-3-systemet där han kan hålla till på flanken både på mitten och längst fram.

BKW-Skälderviken 3-3 (1-2)
Målskyttar BKW: Alexander Ekstrand, Robert Andersson, Nderim Peci

Sämsta insatsen hittills av BKW i år. Sjukdommar ställde till det en aning. Man gläds dock åt riktigt vackra mål, framförallt Pecis skott från 30 meter upp i krysset.

Leikin-RGIF 1-2 (0-2)
Målskyttar RGIF: Mats Lindström, Piere Nilsson

Leikin ställde upp med ett rent B-lag, det kan nästan ses som ett hån mot RGIF då Leikins B-lag faktiskt spelar i klassen under RGIFs eget. Nog hade ett ordinarie RGIF kunnat mäta sig med Leikins A-lag. Nu ställde också RGIF upp med ett halvt B-lag i matchen mot Leikin då Hellsten, Rådlund, Paulisson, Oskar och Johan Nilsson samt Randevik av olika anledningar saknades gentemot mötet med LTIK. Dessutom fanns inte Fredrik och Magnus Nilsson samt Henrik Olsson med. Anders Nilsson gjorde dock årsdebut på mitten iförd kaptensbindeln för de Celtic-randiga. Jag såg första halvlek, Leikin rullade likt BKW mycket fin fotboll, precis som de blåa hade även Leikin svårt att skapa de där heta målchanserna. RGIF var tyngre, vassare och rakare i sitt spel och skapade en hel del möjligheter. Tidigt tog man ledningen genom duktige Mats Lindström och strax därefter ökade man på sin ledning till 2-0 genom skicklige Piere Nilsson.

Piere hade ytterligare en boll inne efter ca 35 minuter, Nilsson blåstes dock av förr ruff och målet underkändes. Helt felaktigt enligt mig som stod i bra position vid sidan av planen. Piere blev så irriterad att han lyckades dra på sig två gula kort i tät följd för snack. Mycket onödigt naturligtvis! Temperamentet är en av de få svagheter RGIF-spelaren har.

I övrigt kan ju skrivas att det inte råder några som helst tvivel om att Leikin kommer att ta hem Klass 3 i år. Serien blir pga det lite död då bara ett lag går upp, plus bästa tvåan. Trist naturligtvis för lag som BKW som har en bred trupp och för GIF/VIF och KHFF som har rustat och breddat sina trupper rejält. Talade med en skolkamrat till mig i Leikin innan matchen och han förklarade att det inte ska bli så där jätteinspirerande att spela i Klass 3 i år, han ligger själv på gränsen till A-laget och räknar med att få spela en hel del i B-laget. Truppen ska vara mycket jämn utan några direkta toppar. Markus Van Horik, som man lyckades snuva LFK på, ska vara den som sticker ut över mängden hos de orangea.

Söndag:

GIF/VIF-Sperlingsholm 2-0 (0-0)
Målskyttar GIF/VIF: Mikael Johansson, Kewin Hansen

Sperlingsholm var relativt stabila överlag, men man saknade all form av spetskomptens och det hände inte mycket framåt. Spelmässigt var det hyggligt jämnt, Sperling rullade boll medan GIF/VIF spelade ganska mycket på chans och dumpade upp bollar som framförallt Micke Johansson fäste fast. Ett par gånger blixtrade GIF/VIFs yngre garde till och bjöd på läckra kombinationer, det vill man gärna se mer av. GIF/VIF vinner tillställningen rättvist då man har fler bollsspelare än Sperling, för Halmstadlaget väntar nog en tuff säsong i femman. Björn Olsson och Magnus Ekman gjorde årsdebut i GIF/VIF, Ekan var stabil, men tämligen sysslolös, Olsson var ganska osynlig och behöver säkerligen ett antal pass till i benen. Inte en gång fick man se Björn dra iväg på sina patenterade raider i djupled med boll. Bäst i GIF/VIF: mittbacken Johan Svensson, löser alla situationer innan det uppstår farligheter. 15-årige Simon Nilsson gjorde en charmant och totalt oblyg insats som vänsterback i andra halvlek. Kul att se!

//P.


Träningsmatcher

LFKs match mot division fyra-laget Västra Karup som skulle spelats på konstgräset i Förslöv under torsdagskvällen blev inställd pga snöandet. Den kommer istället att spelas på tisdag och det är inte omöjligt att jag kommer att följa med Vedin den äldre ner och kolla. Både Simon Vedin och Jonas Nilsson finns med i LFKs startuppställning till denna match.

LTIK har som bekant redan spelat fyra träningsmatcher och kommer denna helg att spela internmatch i kombihallen i Halmstad.

Lördag:

Bjärnums GoIF-KHFF kl 11:00, konstgräsplanen, Bjärnum

KHFF ställs mot skånskt div fem-motstånd och bör ha goda chanser trots att man bytt sex spelare från truppen mot Harplinge. B-laget möter HIS under söndagen.

TIF-KIK kl 11:00, Trönninge

Division fyra motstånd för KIK. Tuff match!

YBK-SBK kl 11:00, grusplanen, Veinge

Hade gärna sett den här matchen om inte LTIKs internmatch varit samtidigt. Det är liksom i fjol ett till stora delar nytt YBK som Dallas och Blerim förfogar över. Träningsnärvaron var usel i början men nu har det börja arta sig, troligtvis pga att träningsmatcherna börjar. SBK blir favoriter.

BKW-Skäldervikens IF kl 13:00, grusplanen, Veinge

Skånskt div sex-motstånd för BKWs del. B-laget möter Skäldervikens bilaga under söndagen.

Leikin-RGIF kl 13 el 14:00 (?), Sannarps konstgäsplan, Halmstad

Elitfyra motstånd för RGIF. Coach Perra får chans att slå sitt gamla lag.

Söndag:

GIF/VIF-Sperlingsholm kl 15:00, grusplanen, Veinge

Sperling sägs ha mycket dålig närvaro på träningarna så här långt. De spelar trots allt i div fem, jag tror ändå på knapp GIF/VIF vinst.

Tisdag:

Västra Karup-LFK kl 19:00, konstgräsplanen, Förslöv

LFK bör dominera mot div fyra-gänget om man ska ha chans på framskjutna placeringar i div tre. Jonas Nilsson gör intressant debut i LFK-målet.

KHFF-SIF kl 18:45, grusplanen, Kornhult

SIFs första träningsmatch. Återkommer med förutsättningarna.

//P.

Gästbloggare

Jag söker gästbloggare. Vill du skriva om din förening eller om dina tankar kring den lokala fotbollen? Ta chansen och skicka ett mail med en text till mig, jag publicerar naturligtvis inte vad som helst, det får vara någorlunda vettigt och relevant. Din text kommer att läsas av ca 150 personer per dag och över 500 personer i veckan. Ta chansen!

Jag har redan ett par gästbloggare på g. Först ut är Hans Fridlund, den i Malmö boendes Skottorpsanhängaren.

//P.Småklubbsfotboll är ett uttryck jag inte är helt förtjust i. Myntat av föreningar med mer kapital för att kväsa uppstudsiga kvarters-och landsortsklubbar. Lillebror ska hållas på minst en armlängdsavstånd och absolut inte släppas in i finrummet.


Vad menas förresten med "småklubbsfotboll"? Ett rätt slarvigt, generaliserande, uttryck i min mening. Det inkluderar dåligt skötta föreningar med endast ett seniorlag, klubbar som kanske vartannat år skrapar ihop tillräckligt med folk för att vara med i seriesammanhang, föreningar helt i avsaknad av ungdomsverksamhet. Å andra sidan räknas i generaliseringen klubbar som Skottorps IF in. SIF är en förening med bred medlemsbas, en aktiv och utvecklande ungdomssektion samt damlag i HaSko. Det är väldigt mycket mer än vad majoriteten av Sveriges "småklubbar" kan skryta med. När en såhär bred verksamhet frodas i division sex säger det väldigt mycket om vilket enormt ideellt arbete som ligger bakom. Ideellt arbeta är ansträngningar som ofta tar väldigt mycket tid i anspråk utan att det syns på det erkända lönekontot. Istället betalar det av sig i en kanske än finare form. Man ser hur fler och fler av bygdens ungdomar söker sig till SIFs ungdomslag, att tjejer i nioårsåldern sparkar boll i HaSko och spelare i SIFs representationslag väljer att stanna kvar i föreningen och spelare som varit på utflykt kommer tillbaka. Alla fakta som vittnar om en välmående och trygg förening. Välmående och trygghet, två väldigt bra grundpelare att bygga på inför den kommande säsongen. I ett utskick förra året stod det att Skottorps IFs representationslags mål 2009 var att ta steget upp till division fem. Med den breda trupp och fotbollskunskaperna som den besitter har tränarparet David och Pär-Åke ett lovande år framför sig där visionen om division fem mycket väl kan besannas. Det vore ett steg i rätt riktning för hela föreningen. Det är dags att glömma förra säsongen där uddamålet ofta föll till vår nackdel och ta sig i kragen, löpa de sista viktiga metrarna och kämpa för att de avgörande bollarna blir till vår fördel.


Häromdagen var jag och tittade på en träningsmatch mellan allsvenska Malmö FF och division två laget Lyngby. Det var obehagligt få plusgrader och spelet hjälpte inte till att höja temperaturen. Det var omöjligt att se vilket av lagen som lirade division två och vilket som varit mästare i sitt land 2004. Cirka femhundra MFF-anhängare bevittnade elva extremt loja spelare som verkade träna på att ställa sig i passningsskugga. Ingen jobbade för sina kamrater och tankarna var definitivt någon annanstans än på Träningsplan 9. "Men dom får ju sin lön ändå..." Man kan inte undgå att tänka tanken. För att förtränga misären på planen framför mig lätt jag också mina tankar försvinna till ett betydligt trevligare minne...


Lagavallen ligger extremt vackert beläget en bredsida ifrån Lagan och med ett härligt strövområde i anknytning. En härlig fredagskväll i augusti, jag och tre kompisar har gjort resan till Knäred ifrån Malmö och löser entré till tonerna av en hit från svensktoppen som ljuder ifrån uråldriga högtalare. Det är molnfritt, vindstilla, och vi tar plats på träläktaren. Matchen håller rätt hög standard för att vara division sex. Knäred ligger bra till för uppflyttning medans Skottorp kämpar på en bit längre ner. En bit in i andra står det två noll till KIK. Men Skottorp trummar på bra och vi på läktarplats gör vårt för att stötta Di Gröne. Så kommer också 2-1 målet! Trots två noll underläge har inte SIF vikt ner sig det minsta utan fortsatt spela med stort hjärta, ta löpningarna, hållit positionerna och det har gett utdelning. Till följd vinns mittfältet och pressen mot KIK-keepern ökar och Skottorp spelar frejdig publikfriande anfallsfotboll. Tyvärr kontrar Knäred in 3-1, men Skottorp visade på härlig moral och kampvilja och blir applåderade av supportrarna efter matchen...


Äntligen blåser domaren av debaclet på Träningsplan 9. MFF har vunnit med 1-0. Några plikttrogna applåder sköljer över läktaren. Läktare och läktare förresten... Träningsplan 9 gränsar till parkeringen till ett större köpcentrum så där finns inga omedelbara utrymmen för läktarsektioner runt planen. Vad MFF då har gjort är att dom hr satt upp provisoriska läktare bakom det 7meter höga gallerstaketet som gränsar till parkeringen. Men för att om möjligt försämra synen för åskådarna så står där också med jämna mellanrum träd framför sektionerna.  Det krävs alltså med andra ord viss röntgensyn för att ta del av skeendena på planen som är belägen ett bra antal meter framför en. Kommer det som en överraskning att MFF har stor publik på försäsongen? Fanns det ingen annan spelplats bättre lämpad ur supportersynvinkel i Malmö-regionen? Eller är det faktiskt så att MFF hellre sparar in några futtiga tusenlappar på att inte hyra in sig på en riktig idrottsplats än att visa lite tacksamhet till sina medlemmar och supportrar genom att  välja en publikvänlig plats?


Det kan mycket väl vara så att Skottorps IP har Hallands vackraste vy med Hallandsås som blickar mot en bakom det södra målet. En molnfri matchdag då Skottorps IFs emblem vajar från flaggstången med Hallandsås i bakgrunden tvivlar jag på att det finns något finare att vila ögonen på. Stolarna i rätt färg på hemmasidan erbjuder bekväm sittplats och naturlig ståplats finns i rikt överflöd. Närheten till spelet gör också extremt mycket för att åskådarna ska känna sig delaktiga i matchen. På Skottorps IP sitter du i princip på sidlinjen! Väldigt trevligt och ger en bra mycket bättre upplevelse än Champions League på teve. Enda nackdelen kan vara feladresserade bollar som då och då viner ut bland publiken.


En annan sak som gör ett besök på Idrottsplatsen i Skottorp lika trevligt var gång är att man alltid blir bemött med ett leende! Denna enkla gest av öppenhet och välkomnande är på utdöende i högre divisioner runt om i världen där glädjen och leendena försvinner på löpande band till förmån för pengahungriga spelare och ledare. Dom har för länge sedan glömt vad det handlar om, att vara stolt över att få företräda sin förening. På Skottorps IP behöver man aldrig gå längre än till kiosken när kaffesuget kallar för att få ett leende på köpet.


Skottorps IF är beroende av sina medlemmar.* Givetvis på grund av ekonomiska skäl men än viktigare är att vi som medlemmar bidrar med hjälp, åsikter och agerar på ett sätt som stärker och utvecklar föreningen. I en förening som SIF kan varje medlem vara med och påverka och se sina åsikter och gärningar omsättas i verklighet, något som i stort sett är omöjligt i högre divisioner.


Så var stolta över ert medlemskap och se det som en möjlighet att föra Skottorps IF framåt!


Hans Fridlund

Supporter*Medlem blir du genom att sätta in 100kr på plusgiro 377840-4 eller prata med en styrelsemedlem!


Resultat

Lördag:

GIF/VIF-SBK 2-1 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Mikael Johansson, Edwin Fagerholm
Målskytt SBK: Håkan Gustavsson

GIF/VIFs lag:

Joakim Liljedahl,
Oscar Gustafsson, Johan Svensson, Petter Svensson, Alexander Johansson,
Johan Stråhle, Robin Hansen, Timmy Johansson, Thomas Filipsson,
Robin Möller, Mikael Johansson

Andreas Hansen, Oliwer Hansen, Kevin Hansen, Edwin Fagerholm, Robin Persson

Efter en stund gick GIF/VIF över till att spela 4-3-3 och då flyttades Micke ned till mitten tillsammans med Robin och Timmy, medan Thomas och Stråhle tog flankerna på varsin sida om Möller framåt. I paus byttes samtliga avbytare in.

Jag såg lite mer än en timme. Håkan Gustavsson gav SBK ledningen tidigt i matchen genom en lobb med högerfoten (!). Jag tycker dock att GIF/VIF har det mesta av spelet matchen igenom (av det jag såg) och bollen är oftast på SBKs planhalva. 1-1 gjorde Micke Johansson sedan han väldigt elegant blivit framspelad av Oscar Gustafsson som gjort ett upplopp längs högerkanten. 2-1 kom kort därefter genom mycket duktige Edwin Fagerholm som från distans fick till ett lurigt skott.

I andra halvlek spelade fyra bröder Hansen tillsammans i GIF/VIF.

Hylte-LFK 1-1 (0-0)
Målskytt LFK: David Pinot

Siffrorna imponerar inte. Det gjorde tydligen inte LFK heller. I en sådan här match ska man vara bättre, under matchen mot Hylte krånglade man ofta till det alldeles för mycket. Faktum är att LFK får vara nöjda med resultatet, Målis var bäst på plan och räddade ett flertal klara målchanser.

RGIF-LTIK 6-2 (3-2)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2, Sonny Nilsson 2, Johan Bergman, Stefan Rådlund

Målskyttar LTIK: Henrik Olsson, självmål

RGIF börjar bra tycker jag, men man blottar sig bakåt och tidigt har LTIKs Miridon Berisha en boll i ribban. Ränneslövarna har flera med känsliga fötter och gång på gång läggs mackor in på löpande kantspringare och forwards, LTIK lyckas dock freda sig inledningsvis. LTIK gör 1-0 efter en bjudning av en av RGIFs försvarare. Henrik Olsson blir helt frispelad av hemmabacken och han lägger behärskat in bollen bakom Tony Andersson i RGIF-kassen. 1-1 gör RGIFs Piere Nilsson (kommer dock inte ihåg hur, det var för många RGIF-mål att hålla reda på). LTIK tar åter ledningen, nu på en ännu större bjudning av RGIF-försvaret. En hemåtpass letade sig in i mål förbi hemma-keepern som var på väg ut och stod på fel fot då passningen kom. LTIK har också 3-1 inne i mål, Henrik Olsson blir dock mycket tveksamt avblåst för offside. RGIF tillåts göra både 2-2 och 3-2 innan halvleken är slut. LTIKarna är med hyfsat spelmässigt under den första delen av matchen, men RGIFarna känns lite hetare och mer alerta, samtidigt som LTIKs försvar inte är på tårna i boxen.

Andra halvlek tillhör i princip RGIF totalt. LTIKs mittback Håkan Karlsson blir tidigt och ganska billigt målchansutvisad och efter det klarade man inte av att stå emot RGIF-trycket. Den andra delen av matchen vinner RGIF med 3-0 och man är bättre på det mesta. Lite oroväckande att LTIK släpper in hela sex mål, under fjolårssäsongen hade man inga ras och släppte max in tre bollar. RGIF är ett något bättre lag än LTIK och då måste samtliga elva på plan göra jobbet fullt ut om det ska fungera, försvarsarbetet måste göras från forwards till målvakt. På tal om målvakt, Morgan Johnson var LTIKs bästa spelare, han stod även B-matchen, där hade LTIK ännu mindre chans och förlorade med klara 5-0, Johnsson var den som räddade bortalaget från ännu mer förnedrande siffror i båda matcherna. Bäst i RGIF tycker jag att Piere Nilsson är, mycket duktig fotbollsspelare som RGIF kommer att ha stor glädje av under säsongen. 

I Mats Johanssons frånvaro hade Fredrik Jacobsson huvudansvaret för LTIK under lördagen. Någon i B-laget sade efter matchen: -Det var ingen imponerande start på tränarkarriären Gummi. Den på flera plan rutinerade andretränarens replik var blixtsnabb. -Nä, men sen kan jag inte trolla heller.

RGIF var helt enkelt för bra den här gången, jag accepterar en förlust mot ett bättre lag. Men att släppa in sex bollar känns inte bra. Sju bollar hade varit pinsamt och förnedring. Ungefär exakt där går gränsen enligt mig.

KHFF-Harplinge 1-1 (1-0)
Målskytt KHFF: Mikael Ahlm

Össjö-YBK 1-0 (0-0)

Se kommentarer.

Söndag:

BKW-KIK 1-2 (1-1)
Målskytt BKW: Kastriot Svarca
Målskytt KIK: Jonathan Pettersson, Markus Åkesson

Regnigt och gyttjigt, ganska svåra förhållanden att spela fotboll i således. BKW tog en tidig ledning, KIK kvitterade mot slutet av första och tog sedan ledningen i mitten av andra. Det var ganska mycket kamp och relativt jämnt, KIK kändes lite stabilare rakt över men man led av att sakna kreative Kalle Svensson på mitten. BKW rullade stundtals bra men man hade svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. BKWs Nderim Peci var den spelare som utmärkte sig över mängden under matchen på Björkvallen, härlig teknik och bra speed.

//P.

Träningsmatcher

Lördag:

GIF/VIF-SBK kl 09:00, grusplanen, Veinge

GIF/VIFs prelimenära startelva:

Joakim Liljedahl,
Oscar Gustafsson, Johan Svensson, Alexander Johansson, Petter Svensson,
Johan Stråhle, Robin Hansen, Timmy Johansson, Kewin Hansen,
Robin Möller, Mikael Johansson

Andreas Hansen, Oliwer Hansen, Thomas Filipsson, Edvin Fagerholm och Robin Persson

Detta lag är bra och kan slå vilket lag i sexan som helst bekvämt, laget är dock för ungt enligt min mening, det kommer inte att kunna hålla den jämnhet över en hel säsong som krävs för att vinna en serie. För att få in den jämnheten behöver man få in Magnus Ekman, Björn Olsson och/eller Jens Axeldahl. Det troliga är dock att i varje fall två av tre kommer att dyka upp i laget till seriepremiären. Mikael Johanssons start är tydligen den mest tveksamma och utan honom blir laget ännu yngre. Duktige högerbacken Ola Andersson saknas mot SBK då han är i Thailand. I övrigt ser man ut att vara ordinarie. Man har dock både Johan Lindholm och Hampus Nilsson i bakfickan, två stycken mycket kompetenta lirare på den här nivån, men de tränar inte särskilt ofta. Petter Svensson och Timmy Johansson är tillbaka i GIF/VIF på allvar efter halvhjärtade fjolårssäsonger och de tillför inte bara bredd till truppen utan även spetskompetens med de kvalitéer de besitter. Kul att fyra bröder Hansen finns med redan i första matchen, hade varit skoj att få se dem spela tillsammans allihop.

SBK vann bekvämt mot Dalen i söndags, men har de något att sätta emot seriefavoriterna GIF/VIF? Jag tror det, det brukar bli jämnt. Det här är sydhallands hetaste derby!

Sinnessjukt med matchstart kl 09:00. Spelarna får gå upp kl sex på morgonen för att komma väl förberedda till matchen. Flera spelare tycker att det är jobbigt med match kl 11:00 då kroppen inte är igång rejält så tidigt på dagen. För min del passar det dock utmärkt med match kl nio mellan GIF/VIF och SBK. Det innebär nämligen att jag hinner se nästan hela mötet innan LTIK samlas för match mot RGIF. Perfekt!

Hyltebruk IF-LFK kl 10:00, Örnavallens konstgräs, Hyltebruk

Denna helg blir LFK favoriter då de möter ett Elitfyralag.

RGIF-LTIK kl 12:00, Björkvallens grusplan, Ränneslöv

RGIF ställer upp med följande lag i årets första träningsmatch:

Tony Andersson,
Sonny Nilsson, Jens Strömberg, Daniel Paulisson, Daniel Hellsten,
Erik Lindström, Mikael Fransson, Stefan Rådlund, Mats Lindström,
Johan Bergman, Piere Nilsson

Andreas Randevik, Patrik Strömberg, Jack Ekenberg

Följande spelare finns ej tillgängliga i RGIF i mötet med LTIK: Anders Nilsson och Jacek Miller är i fjällen, Henrik Olsson är sjuk, Fredrik och Magnus Nilsson is recovering efter innebandysäsongen, Andreas Thedeby har inte börjat träna än, inte säkert att han gör det alls, inte heller Markus Kjellsson finns med. Trots detta ställer RGIF upp också med ett B-lag mot LTIK, genom ett par dubbleringar löste man det och det är vi glada för då vi den här helgen har gott om folk. 

KHFF-Harlinge IK kl 13:00, grusplanen, Kornhult

KHFFs prelimenära startuppställning:

Henric Johansson,
Henrik Sunesson, Martin Nilsson, Kristian Åkesson, Kim Dahlman,
Nijazi Behrami, Ola Jönsson, Jonatan Jacobsson,
Mikael Ahlm, Mattias Nätterqvist, Ulrik Persson

Calle Bengtsson, Niclas Stridh, Conni Jensen

Fem av nyförvärven testas, intressant. Startelvan är egentligen oitressant då man kommer att rulla mycket i laget, de flesta spelarna kommer att få ungefär lika mycket speltid. Johan Nilsson, Christian Karlsson, Roy Karlsson, Henrik Fridberg och Simon Nilsson finns inte med mot Harplinge.

Össjö IS-YBK kl 15:00, grusplanen, Munka Ljungby

De som tränat mest och de som hört av sig om de inte dyker upp och tränar är de som deltar i YBKs första träningsmatch. Följande 17-mannatrupp är uttagen till mötet med det skånska div sju-laget Össjö IS: Blerim Rrahmani, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Tobias Johansson, Robin Henriksen, Azem Peci, Viktor Svensson, Robin Einarsson, Shpetim Hajrullahi, Mirzet Sehmehmedovic, Jesper Banck, Edin Mehmedovic, Andreas Felix, Filiph Banck, Visar Demaj, Anton Benson, Martin Månsson.

Söndag:

BKW-KIK kl 14:00, Björkvallens grusplan, Ränneslöv

BKW kan ställa upp med ett något starkare lag denna helg jämfört med förra. BKWs hårdhandskar resulterade i mer ordning och reda från klubbens spelares sida. Förhoppningsvis kan man bjuda KIK på en match.

//P.

Stor humor

Jag skrattar så jag gråter... En utav spelarna i Andersberg knäckte näsan i en duell med en LTIK-spelare under tisdagens match. AIK-spelaren åkte till Halmstad-lassarett, blev omplåstrad, skjutsad tillbaka till Veinge och gick otroligt nog in på plan igen och fortsatte att spela. Just det var kanske inte så kul, om än ganska anmärkningsvärt. Men jag läste AIKs hemsidas gästbok nyss, jag saxar följande:

Jag har en finare näsa nu än vad jag hade innan tjärby matchen,jag måste söka upp killen som knäckte skiten för att ge han en buket blommer och ett stort tack.

Passar även på att tacka hysi för att han tog sig tid och vissa omtänksamhet genom att köra mig till sjukhuset och sitta där å vänta med mig vissar prov på stor ledarskap och en bra personlighet.

Tack så hemskt mycket.

/Labbe

//P.

LTIK förlorade mot AIK

Resultat träningsmatch:

LTIK A/B-Andersbergs IK 2-4 (1-2)
Målskyttar LTIK: Mikael Rydert, Andreas Bladh

Den anlitade domaren dök inte upp, som "tur" var fick Emil Olsson känning i ljumsken på uppvärmningen och kunde ikläda sig rollen som domare i stället för att spela själv. Tio minuter sent blåstes matchen igång och nästan omgående tog AIK ledningen, vid målet förvärrades målvakt Per-Åke Karlssons känning i vaden och han fick utgå, allrounde assisterande tränaren Fredrik Jacobsson tog på sig nävarna och ställde sig i kassen. LTIKarna kom inte alls igång, AIK däremot hade några spelare som var riktigt sugna på lir. AIK var också det något bättre laget halvleken igenom. LTIKs mål gjordes av Mikael Rydert som efter en rusch längs högerkanten placerade in bollen bredvid AIK-keepern.


LTIK skapade ytterligare en riktigt bra chans då Henrik Olsson slet sig loss på högerkanten, istället för att spela snett inåt bakåt till fristående medspelare avslutade han själv utanför. 2-1 gjorde AIK efter schabbel i LTIK-försvaret mot slutet av halvleken. A-lagarna i LTIK var efter halvleken mycket besvikna på sin egen insats, det blev lite stressigt och flera spelare försökte på egenhand att uträtta saker då det kändes som att det fanns tidsbrist i o m att man bara hade en halvlek på sig att åstadkomma något. En sak kan dock skrivas, spelar vi lika oinspirerat på lördag mot RGIF så blir det stordäng. AIK var bättre än oss i första halvlek, men de var långt ifrån jättebra, vi var i det närmsta usla.


I andra halvlek byttes hela laget ut, som så när på målvakt Fredrik Jacobsson. B-laget spelade betydligt bättre utefter förutsättningarna jämfört med A-laget. Samtidigt var AIKarna lite trötta. Andreas Bladh gjorde 2-2 till LTIK sedan han brutit ett uppspel, gått rakt på mål och behärskat placerat in bollen bredvid målvakten. AIK skapade en fin chans, efter en hörna fick den ena mittbacken kalasträff och rammade ribban med skottet. Det var Scholes-klass på den! AIK tilläts göra både 3-2 och 4-2 och matchen kändes avgjord. Sista chansen fick dock LTIK, efter en hörna av Andreas Bladh nickade Andreas Persson i ribban.


I första halvlek var ingen i LTIK särskilt bra, Richard Frankland visade kvalité vid ett par tillfällen, men jag vill ha mer! I den andra halvleken var mittbacken Peter Jönsson LTIKs främste, snabb, brytningssäker och lugn med bollen. Beröm också till capitano Bladh. Bäste man på plan var dock domare Emil Olsson, trygg, väldigt tydlig, krävde och fick respekt av båda lagen. Vackert jobbat!


//P.


Träningsmatch

Ny extrainsatt träningsmatch för LTIK. Kommer LTIKarna att bränna ut sig redan innan serien börjar? Nja, knappast troligt, redan i de två inledande träningsmatcherna har det rullats runt på ganska mycket folk och i matchen mot Andersbergs IK kommer ett A-lag att spela första halvlek, medan ett B-lag kommer att spela den andra. När A-laget spelar löper B-laget vid sidan av plan och vice versa. Coach Mats tror att det ger mer att spela match än att träna, jag håller med honom. Man måste självklart träna för att bli bättre, men på ett träningspass får du aldrig riktigt fram den där intensiteten som man får på en match. Troligen kommer en del nytt folk som är på ingång att testas i matchen också.

Följande spelar första halvlek: Per-Åke Karlsson, Håkan Karlsson, Mattias Johansson, Tim Jensen, Conny Strömberg, Mattias Olofsson, Richard Frankland, Emil Olsson, Henrik Olsson, Sabri Behrami, Mikael Rydert.

Följande spelar andra halvlek: Johan Andersson, Daniel Hansson, Douglas Mattsson, Robin Hindgren, Andreas Persson, Andreas Bladh, Fredrik Persson, Marcus Johnsson, Peter Jönsson samt potentiellt nyförvärv.

Miridon Berisha, Jim Nilsson, Jacob Carlmalm, Morgan Johnsson, Ola Nilsson och Fredrik Wersch saknas i mötet med AIK.

Träningsmatch:

Tisdag:

LTIK A/B-Andersbergs IK kl 20:00, grusplanen, Veinge

//P.

RSS 2.0