Resultat helgen

Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Stafsinge IF 6-2 (3-0)
Mål LFK: Felix Albrektsson 2, Melvin Sjöland, André Josefsson, Alfred Karlsson, Jonatan Eriksson
 
LFK slutar fyra (var klart redan inför mötet). Godkänd säsong även om man hoppats på mer. LFK har blivit bättre och bättre men har tagit för få poäng mot topplagen för att vara med i toppstriden.
 
Avslutningen med 6-2-seger i Hallandsderbyt mot Stafsinge var snygg. Melvin Sjöland gjorde sin första match från start och stod för ett mål och en assist. Jonatan Eriksson hoppade in efter sin hjärnskakning och satte sin egen straffretur. Jonte vann skytteligan på 23 mål. Ett bra facit.
 
Högaborg vann serien före Lerkil. Onsala slutar trea. Stafsinge klarade sig kvar trots storförlusten. Snöstorp Nyhem får kvala. Klarar SNFF eller Åsa sig till en division 3-plats förblir strecken kvar där de är just nu. Tar inget av de Halländska kvallagen platsen i trean ryker ytterligare ett lag ur respektive serie.
 
Femman:
 
K/HFF-IF Centern 1-3 (0-2)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk
 
K/HFF har varit lite för tunna för att klara femman. Oflyt med både skador och snedstudsar blev för mycket när truppen inte var bredare. Hade man fått vara lika intakta som under de senaste åren hade kontraktet gått att rädda. Nu blev degraderingen tidigt klar.
 
Bua IF-GIF/VIF 3-2 (2-2)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2
 
Trots förlusten vann GIF/VIF serien då Norvalla inte klarade att gå ikapp målmässigt. GIF/VIF var en favorit som hölll. "Värvningarna" inför säsongen var av god kaliber. Ändå starkt att stå upp mot förväntningarna. Det klarade inte den andra favoriten Centern av. GIF/VIF har tre seriesegrar på fyra säsonger. Hatten av och guldhatten på. 
 
Charlie Boson vann skytteligan med 24 baljor. Sju av målen kom på straff. Ett av dem på en magnifik volley för någon vecka sedan. K/HFF:s Fredrik Junefalk gjorde 13 mål. Bra gjort då det var nära hälften av lagets kassar totalt. 
 
Sexan:
 
LTIK-Oskarström IS 2-1 (1-0)
Mål LTIK: Simon Vedin 2
 
LTIK slutar femma och blev bästa Laholmslag i sexan. Som nykomling är en placering på övre halvan godkänt. LTIK siktade dock på topp-tre. Bristande kontinuitet på målvaktssidan är den stora anledningen. LTIK har släppt in för mycket (billiga) mål. Då räckte det inte att göra tredje flest framåt. Simon Vedin slutade tvåa i skytteligan med 19 mål.
 
Simlångsdalens IF-HIS 5-0 (2-0)
 
Hasslöv slutade sexa. Som nykomling uppifrån hade man hoppats kunna blanda sig i toppstriden. För många bottennapp och avsaknaden av en riktig målskytt gjorde att det inte gick. HIS kan dock titulera sig som derbykungar efter sex poäng mot LTIK och fyra mot RGIF.
 
Alets IK-RGIF 11-0 (4-0)
 
Förutsättningarna för RGIF var tuffa redan inför säsongen. Spelarna slöt inte upp under försäsongen och när lagmaskinen RGIF hackade betänkligt trillade poängen inte in. Det finns få spelare som kan göra det lilla extra och bryta mönstret. Att RGIF skulle få det svårt var ganska väntat. Nästjumboplatsen är inte ologisk men med bättre ork och lite mer flyt kunde man varit med och slagits om platserna ovanför strecket med lag som Trönninge, Harplinge och Slöinge. 
 
Sjuan:
 
LFK Akademi-KIK 7-1 
Mål LFK: Victor Johansson 2, Max Sjöstrand, Viggo Persson, Stojan Weijerhed, Jonatan Jacobsson, Andreas Håkansson 
Mål KIK: Sigge Jönsson
 
Det hade varit katastrof för LFK om man inte avancerat. Under våren var det ibland svårt att motivera spelarna för division 7-spel men under hösten visade Akademin vilket lag som var seriens bästa. LFK vann serien fem poäng före Sperlingsholm. Victor Johansson vann skytteligan på imponerande 52 mål.
 
KIK har gjort en klart godkänd säsong sett till förutsättningarna där över en hel startelva försvann och sent inkommen tränare. KIK har blivit bättre och bättre och har inte lämnat wo i någon match. Imponerande.
 
SIF-BKW 1-1 (1-0)
Mål SIF: Pontus Johansson
Mål BKW: Nderim Peci 
 
Skottorp hade som mål att sluta topp-två och slippa spela i lägsta serien under 100-årsjubileet. SIF var seriens bästa lag i våras. I höst har Akademin och Sperling varit bättre. Sett till hur det sett ut de senaste säsongerna har SIF gjort en bra säsong trots att målsättningen inte infriades. Johan Green blev trea i skytteligan med 33 mål.
 
BKW har som väntat blandat och givit. Med tanke på att man inte gjort en träning sedan i somras är det imponerande att man lyckas fullfölja säsongen. Även om det varit tufft i vissa matcher har man ändå fått ihop lag till nästa match. 
 
YBK-Skuggan BoIS 1-0 (0-0)
Mål YBK: Daniel Pålsson
 
YBK siktade högre men slutade till slut fyra i tabellen efter direkt avgörande match mot Skuggan som avgjordes sent. YBK blir bättre och bättre och men räckte inte till mot seriens tre suveräner i topp. Hade YBK börjat serien bättre hade man kunnat vara med och hugga om platserna topp-tre. Otto Nilsson gjorde 34 mål och slutade tvåa i skytteligan.
 
Unnaryds GoIF-VBoIS 0-1 (0-1)
Mål VBoIS: Semere Major
 
VBoIS slutar åtta i tabellen. En ganska väntad placering. BoIS har blandat och givit. Tuffa förutsättningar när tränaren hoppade av sent på grund av familjeskäl. Efter det tog spelare över innan en helt grön tränare lotsade laget vidare. Inte konstigt att det varit upp och ner för Våxtorp.
 
Inter FC-SBK 3-4 (3-4)
Mål SBK: Daniel Andersson, Arnon Khamphuak, Conny Strömberg, Mattis Kindblom
 
SBK blir lite bättre för varje år. Niondeplacering och 28 inspelade poäng är klart godkänt. SBK gjorde en bra vår men har haft problem med målskyttet i höst, även om man gjorde fyra kassar i epilogen. SBK har ett spännande lag som till i år stabilserats upp med lite mer rutin. Det kan säkert bli ännu bättre nästa säsong. 
 
//P.

RSS 2.0