Resultat lördag

Träningsmatcher:

SIF-SBK 0-2 (0-1)
Mål SBK: Magnus Bergman, Olle Güther Hanssen

SBK vann välförtjänt. Man var under stora delar det spelförande laget, även om man på intet sätt var överlägsna. SBK skapade också flest chanser. 1-0 kom efter hörna i första halvlek. Magnus Bergman nickade tillbaka bollen mot mål där den stöttes i mål av grön spelare som blev störd av Andreas Strömberg. 2-0 gjordes mot slutet av matchen. Azem Peci och Magnus Bergman kombinerade och Peci fick fram bollen mot mål där Olle Günther Hanssen fläkte sig fram och fick kulan i nät. Utöver målen hade SBK ett par bra chanser i inledningen i första. Hade Bergman gjort ett par träningar hade han satt dit en boll. Dessutom kostade SBK på sig att missa en straff som Håkan "Cralle" Johansson slog över. Båda lagen var tunna, det saknades en hel del folk. SBK fick ringa in ett par gubbar som inte tränat alls. Bl a Bergman då. Han visade att han håller än och han betyder fortfarande mycket för SBK när han är med. I SIF utgjorde Pontus Johansson det största hotet framåt. Pontus Andersson borde dessutom gjort ett mål på ett friläge.

GIF/VIF-Kurdiska IF 3-2 (0-0)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk, Sabri Behrami, Charlie Boson

En ganska jämn match där GIF/VIF var något bättre spelmässigt och dessutom skapade lite mer. Efter en mållös första halvlek blev det fem kassar i andra. GIF/VIF hade första halvleks bästa chans via en frispark i ribban från Nijazi Behrami. GIF/VIF tog ledningen på just frispark, denna gång från Jacob Björk. Frisparken slogs mot mål och gick in i detsamma trots att det nog var menat som ett inlägg. Frisparken var lös och i rätt höjd för Kurdiskas målvakt, som ändå inte lyckades nypa kulan. Bra av Björk att slå bollen mot mål, det är ju då större risk att den hamnar i nät. Så klart. GIF/VIF gjorde även 2-0. Sabri Behrami fick en perfekt boll av Armin Darban på fötterna i en löpning mellan Kurdiskas mittbackar. Behrami hade missat ett bra läge redan och två i rad missar han sällan. Bollen säkert i nät. GIF/VIF gjorde även 3-0. Provspelande Charlie Boson, som så långt varit anonym i matchen, klackade bollen i nät ala Maradona. Elegant. 3-0 till GIF/VIF var i det läget i överkant sett till matchbilden. Kurdiska reducerade till 1-3 på frispark. Liknande den Björk slog i nät för GIF/VIF. Denna gång var det Dan Boson i GIF/VIF:s kasse som nog borde fått fatt i bollen. Boson gjorde i övrigt en stabil match med några bra ingripanden och räddningar. 2-3 gjorde Kurdiska på straff. Upp i nättaket, otagbart för Boson. Bara minuter efter blåste domaren av matchen. Å gött va det för oss som tittade på, för det var nåt djävulskt kallt på Glänningepark denna "vårdag".

YBK-Össjö IS 2-0
Mål YBK: Robert Bäckström, Tobias Johansson (straff)

Så här mejlar YBK:s tränare Tomas Karlsson om matchen:

År 2009 blev Asuncion i Paraguay kulturhuvudstad i världen, Uganda tog plats i säkerhetsrådet i FN, Svininfluensafall rapporteras i Mexiko med massvaccinering i Sverige som konsekvens, Honduras president störtas i militärkupp, Samoa övergår till vänstertrafik, AIK vinner allsvenskan och Ysby BK noteras för en vinst.
 
Nu två och ett halvt år senare har det äntligen hänt igen, dvs YBK har vunnit en fotbollsmatch!
 
Össjö IS stod för motståndet på Munkavallen när Ysby tog emot. Hemmalaget saknade Figge Nicklasson, Nisse Carlsson, Zed Ibrahim och Olle Larsson av olika skäl. Fyra spelare som alla konkurrerar om en startplats. Detta till trots bärgades första segern mot det Skånska divisionsjulaget. Första halvlek präglades av ett evgt blåsande (vinden då alltså...) och det var YBK som hade medvind. I anfall efter anfall stormade de svartklädda mot Össjös mål men sista passningen eller avslutet höll inte klassen. Alexander Bengtsson som med bravur ersatte Olle som striker hade ett och ett halvt friläge, duktige Tobias Johansson hade flera fräsande skott och tränare Karlsson lyckades att missa öppet mål på en frispark samtidigt som bortamålvakten hade fullt sjå med att organisera en mur. YBK var uteslutande det spelförande laget och imponerade med snabbt passningsspel och finurlighet. Felix Bolmgren trivdes i sin nya roll på mittfältet och serverade flera gånger yttrarna Johannson och Beckström fina mackor. Försvarsspelet var även det klanderfritt. Med kvarten kvar hade dock hemmalaget problem. Det var fortfarande mållöst och stärkta av detta började Össjö ta över matchen i slutet av halvleken. Dock utan att skapa några målchanser. Istället var det YBK som med retroaktiv rättvisa tog ledningen. Kortast på plan, Robban Beckström, höll sig framme efter en hörna och skyfflade in ledningsmålet.
 
I paus ersatte Erik Mattsson mittfältsankaret Ehab El Ali och Marcus Gustavsson fick göra debut för YBK (ny från SIF) på topp istället för Alexander Bengtsson. Nu var vinden i Össjös rygg och laget började pressa mot et YBK som fick ägna första kvarten åt att slå ifrån sig. När lägena väl kom stod dock säkre Anton Hansson i vägen för tämligen lama avslut som avlossades. Men vana trogen så drog såklart YBK på sig en straff även denna gång (detta är i sig helt sjukt, det händer verkligen VARJE gång...) och det var gamnackade hemmaspelare som såg Össjöcentern lägga bollen på straffpunkten. Straffen slogs dock i stolpen och efter detta kändes det som om YBK fick ny luft under vingarna. Det började smälla i närkamperna, mittfältet började vinna mer boll och backlinjen lyckades gräva sig ur skyttegraven framför eget straffområde. Efter en halvtimmes spel var det återigen YBK som styrde och ställde. Ahemd El Ali kom in på kanten och spelade flera gång på Sedinvis sig igenom med hjälp av brorsan Ehab som åter kommit in på plan. Den sistnämnde drogs strax efteråt ner innanför straffområdet och den efterföljande straffen stänkte Tobias Johansson in 2-0 till YBK.
 
Därefter var det kattens lek med råttan. Össjöspelarna visade dåligt humör och YBK:arna rann igenom gång efter annan. Bland annat nickade Marcus Gustavsson bollen över ribban i helt fritt läge. Össjös spel kan rakt igenom matchen (men främst sista kvarten) kallas för teatraliskt och våldsamt. Spelarna föll som käglor vildsint vrålandes men mirakulöst nog så lyckades de självläka och återkomma till spel bara minuter senare. Vid flera tillfällen var det något komiskt att se vuxna män vrida sig i plågor efter att t.ex. fått bollen på foten eller blivit lätt knuffade i bröstet. Det våldsamma spelet personfierades av en back vars ambition var att till varje pris undvika bollen i tacklingar och att med samma besatthet kapa YBK:are. Utmärkte domaren höll en låg profil matchen igenom men andades säkert ut, när 90 minuter (inte en sekund mer...) hade gått och han kunde blåsa av den tickande bomben...
 
Rakt igenom en bra match av YBK. Trots dåliga väderförhållanden och trots många saknade spelare så höll laget spelet väl uppe, försvarade sig med bravur och visade en kondition som vida överglänste Össjös. Bortalaget skall ha beröm för sin ambition att vilja rulla boll i alla lägen men helhetsintrycket drogs ner av ovan beskrivna Italienska filmningar kombinerat med tv-spelstacklingar...
 
Bäst i YBK var Tobias Johansson som i sin fria roll gång på gång skapade massor av oreda i Össjöförsvaret. Stort plus också till Alexander Bengtsson som likt en joker i leken blir allt viktigare för YBK. Summa sumarum, ett gott dagsverket OCH en seger för YBK. Det var minsann inte igår.... Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till nästa tillfälle....
 
YBK:s lag
Anton Hansson -
Anton O, Tomas K, Emil O, Filip N -
Jimmy I (c), Ehab El Ali, Felix B-
Robert B, Alexander B, Tobias J
 
Avb: Kasper P, Ahmed E, Marcus G, Erik M

HIS-Sperlingsholm/Sennan IF 2-2 (1-1)
Mål HIS: Fredrik Johnsson, Fredrik Gustavsson

Jämn match där Sperlingsholm/Sennan började bäst och turligt kunde göra 1-0 på frispark från lagets specielle målskytt Daniel Brorsson. HIS var inte med inledningsvis men jobbade sig in i det efterhand och tog så småningom även över. Fredrik Johnsson kunde kvittera till 1-1 via ett vackert distansskott. Andra halvlek hann knappt börja innan Fredrik Gustavsson gjorde 2-1 till HIS och sedan fortsatte HIS att bara mala på. Man var det bättre laget i andra halvlek, men SIF kunde ändå kvittera efter en retur från HIS duktige målvakt Henrik Tillberg.

VBoIS-Fjälkinge IF 0-6 (0-2)

BoIS förlorade stort mot ett bra Fjälkinge. Skåningarna vann hur rättvist som helst men siffrorna blev väl stora. Tre av Fjälkinges mål var direkt individuella misstag från BoIS sida. Bortser man från resultatet gjorde BoIS ändå en okej insats. Samtliga spelare i truppen som fanns tillgängliga fick speltid. Man fick klara sig utan några av sina startspelare pga av skador.

- Bra inställning av samtliga spelare, tråkigt att det rann iväg med målen, kommenterade BoIS tränare Jim Leandersson.

Detta var lagets sista träningsmatch innan seriestarten. Nästa helg spelar man internmatch.

//P.

Inför helgen

Träningsmatcher:

Lördag:

SIF-SBK kl 11:00, Glänninges konstgräs

Nytt prestigemöte mellan kommande seriekombatanter. SBK vann förra veckan mot HIS med 2-1. SIF spelade 2-2 mot KIK B. SBK är favoriter i den här matchen men jag tror att det kan bli jämnt.

HIS-Sperlingsholm/Sennan IF kl 11:00, Hasslövs IP (gräs)

HIS förlorade med 2-1 mot SBK förra helgen. Sperling/Sennan har tidigare mötts av SIF, VBoIS och YBK. SIF förlorade, BoIS vann och YBK spelade oavgjort. Vad gör HIS?

GIF/VIF-Grevie IK kl 13:00, Glänninges konstgräs

GIF/VIF ställs efter den försmädliga förlusten mot Skälderviken nu mot nytt skånskt motstånd i form av division fem-gänget Grevie. Samma lag skulle mött BKW i torsdags men fick inte ihop folk. Luktar tunt lång väg. GIF/VIF saknar Kewin Hansen samt Simon Nilsson. Den sistnämnde blir borta ytterligare någon vecka med sitt käkbrott.

YBK-Össjö IS kl 13:30, Munkavallen (gräs)

Efter 2-2 mot Sperling/sennan och förlust 2-0 (med ett kombinerat lag) mot K/HFF B väntar nu skånskt division sju-motstånd för YBK.

VBoIS-Fjälkinge IF kl 15:00, Danmark

BoIS är på träningsläger i Ringe på Fyn. Under lördagen möter man skånskt division fem-motstånd i form av Fjälkinge. I den senaste matchen vann man mot Haverdal med 4-2.

Söndag:

LTIK-Andersbergs IK kl 13:00, Glänninges konstgräs

Tuff match för LTIK. Jag har sett AIK en halv match i år. På den tiden hann man göra det bästa intryck på mig något lag hunnit göra i år rent spelmässigt. Efter ca 50 minuters spel mot GIF/VIF för dryga månaden sedan ledde man med 3-0. Sedan gick jag hem. Matchen slutade 3-2. AIK spelade under den tiden jag såg med ett varierat och säkert passningsspel. Nu har man hunnit med ytterligare ett par matcher (8-0-seger mot Getinge och 4-4 mot Centern). Dessutom har man spetsat truppen med ett par fina nyförvärv. Bl a speldirrigenten Vildan Raskaj, som återvänt från Rinia. LTIK räknar med en svår match mot division fyra-laget. Laholmarna är något skadeskjutna. Det finns en del skavanker i truppen och laget är i skrivande stund inte klart. (Dock ingen fara med folk till B-lagsmatchen mot LFK U). Klart är att Linus Jerkesten, Henrik Nilsson (som förövrigt skrivit på för LTIK nu. Ett bra nyförvärv.) samt Emil Olsson missar matchen. För den sistnämnde är även seriepremiären i stor fara. Oyckligt för LTIK, som kommer att sakna sin powerforward och lagkapten.

BKW håller spelledigt i helgen, man skulle mött Grevie i torsdags men de fick inte ihop till ett "slagkraftigt" lag. RGIF kör träningsläger på hemmaplan och skippar match. LFK spelade som bekant mot Halmia i torsdags (vinst 3-2). KIK är på träningsläger i Danmark och har ingen raporterad match. K/HFF är även de på träningsläger i Danmark, de möter AIK Ströby (Danskt lag), men de har inte skrivit när.

//P.

LFK vann

Träningsmatch:

IS Halmia-LFK 2-3 (1-2)
Mål ISH: Ronny Sabo, Nehat Bregaj
Mål LFK: Emil Axelsson, Robert Nilsson, Johan Green


LFK kan om de vill! Laget tog en överraskande seger mot spelskickliga och topptippade division två-laget IS Halmia med 3-2. Det var LFK:s blott andra seger i träningsmatcherna. Den första kom mot LTIK (3-0). Innan det har det blivit förluster mot Alet (1-2), Snöstorp/Nyhem (1-2), Stafsinge (1-2) samt HBK (0-3). Detta var den sista träningsmatchen LFK sedan tidigare hade inplanerad innan seriestarten (matchen mot HBK U21 brände ju inne pga belysningen och matchen mot HIF U19 pga att HIF inte fick ihop lag). Man har dock en extrainsatt träningsmatch mot RGIF på skärtorsdagen.

ISH hade en hel del boll i matchen. LFK försvarade sig dock bra och diciplinerat, dessutom vågade man hålla i bollen när det behövdes. Hela laget stod för en god arbetsinsats. Man gjorde jobbet tillsammans helt enkelt.

Bäst i LFK var de centrala offensiva mittfältarna Besart Mazreku och Petter Gustafsson. Hannes Persson från U-laget gjorde sin första A-lagsmatch då han kom in som vänsterback efter paus. Persson visade ingen respekt gentemot det tuffa motståndet, var helt orädd och stod för en bra insats. Hannes Persson är den spelare i U-laget som gjort störst framsteg sedan ifjol. Han har varit klart bäst under försäsongen. Har tidigare använts främst som anfallare, men har visat sig vara så pass allround att han även gjort det bra såväl i backlinje som på mittfältet.

Nu gäller det att LFK tar med sig den här instatsen, främst arbetet. Man får inte slå sig för bröstet allt för mycket. Är inte inställningen där får man problem mot elitfyra-lagen. Gör man jobbet lär man dock vara med i toppen. Det har man lag för.

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Robert Nilsson, Emil Axelsson, Mattias Bengtsson, Fredrik Johnsson,
David Pinot,
Tobias Lundgren, Petter Gustafsson, Besart Mazreku, Perparim Beqaj,
Johan Green

Peter Björnsson, Jonatan Jacobsson (sen från jobbet, därav "petningen"), Simon Olsson, Hannes Persson

Kim Einarsson jobbade och Peter Carlsson samt Andreas Martinsson dras med lättare skador.

Eric Lindberg har slutat i LFK. Han trivdes bra men saknade troligen kamraterna i BoIS för mycket. LFK:s högre träningsdos sägs vara en annan orsak. BoIS spetsar därmed truppen ordentligt och man kommer att få ett rejält favorittryck på sig i årets sexa.

LFK söker nu efter någon eller ett par förstärkningar. Man har varit i kontakt med ett par namn. En mittback att komplettera Bengtsson/Axelsson hade ju inte varit fel. Även om Martinsson kan spela där. Rasmus Liedman och Hannes Persson flyttas troligen upp från U-laget. 

//P. 

Match torsdag

Träningsmatch:

IS Halmia-LFK kl 17:30, Halmstad Arena

//P.

Resultat söndag

GIF/VIF-Skäldervikens IF 4-5 (2-3)
Mål GIF/VIF: Kewin Hansen 2, Charlie Boson, Oscar Gustafsson

Detta borde inte GIF/VIF förlorat. Man hade mest boll och det mesta av spelet mot ett defensivt Skälderviken. GIF/VIF klarade dock inte skåningarnas omställningar, på vilka man släppte in fyra mål. Det femte gjorde Skälderviken på en tveksamt dömd straff. Noterbart från matchen är att provspelande Charlie Boson hoppade in och gjorde mål för GIF/VIF i andra halvlek. Boson spelade senast i HBK U19. Nu lutar det åt spel i moderföreningen GIF/VIF igen, om det inte blir fortsatt satsning på lite högre nivå.

KIK B-SIF 2-2
Mål KIK: Adam Jönsson, David Axelsson
Mål SIF: Alexander Lindhe, Erik Moberg

HBK U17-KIK 4-2 (1-1)
Mål KIK: Emanuel Hultberg, Joel Åkesson

Från HBK:s hemsida:

Hemmalaget var det laget som började bäst, de blåa laget skapar en hel del halvchanser första 20 minuterna. Främst skapas det målchanser via inlägg från kanterna. Efter 30 minuter får KIK en hörna och den förvaltar man väl, målet är deras första avslut på mål och kommer lite överraskande. Innan halvtid kommer kvitteringen, boll i djupled av Max Eggertsson till Adnan Maljoki, han slår ett inlägg till Valmir Berisha som sätter bollen i mål.

- Ingen bra halvlek av oss, vi har för mycket bolltransport och för lite rörelse, konstaterar lagets tränare Jonas Axeldal.

I andra halvlek är det ett helt annat hemmalag. 2-1. 3-1. och 4-1 kommer inom en 6 minuters preiod där Alexandros Shehadehs distansskott var dagens behållning. Stenhårt skott ribba in från 40 meter. KIK reducerar till 4-2 via en omställning med halvtimmen kvar. Det är HBK för hela slanten i andra halvlek och Knäreds IK, som spelare i femman, ser slitna ut mot slutet. Det skapas mängder med målchanser men det vill sig inte riktigt med avsluten.

- Vi är inte tillräckligt ödmjuka i spelet idag, vi ska vara ett lag som ska spela på ett och två tillslag, speciellt i sådana här matcher där vi har stort bollinnehav måste vi vara bättre på det. När vi väl gör det så skapar vi massor av målchanser och vi borde ha gjort ett fler mål idag, fortsätter Jonas.

//P.

Resultat lördag

HBK U19-LFK 3-0 (2-0)

Från L-Å Englunds facebook:

HBKu19-LFK 2-0 i paus. H har dominerat stort, L har stora problem i försvaret. En riktig chans, Green i stolpen, Jonte returen via täck till hörna. Nästanchans i slutet. Bättre spel sista fem av LFK.

‎3-0 slut. Såg bättre ut i andra halvlek, men skapades inga direkta målchanser.

Från HBK:s hemsida:

En lättare träningsvecka med enbart två fotbollsträningar gjorde susen för U-19. Ett piggt, rörligt och aggressivt HBK satte tonen direkt och innan uret nått fem minuter hade U-19 vaskat fram tre frilägen som borde renderat i hemmaledning. Ledningsmålet skulle ändå komma i 10:e minuten då Stefan Stojkovic (bilden) löpte sig fri efter en delikat framspelning av anfallskollegan Patrik Lundemo. Stefan avslutade iskallt med att placera in bollen i målvaktens vänstra kryss. U-19 fortsatte att trumma på och kom allt som oftast förbi på kanterna där Sebastian Möller och Simon Silverholt firade stora triumfer och tog sig igenom i parti och minut. 2-0 skulle dock dröja till 35:e minuten då Kristian Stefaniga (bild på huvudsida) och Sebastian Möller väggspelade sig igenom LFK försvaret och "Krille" distinkt pricksköt in i målvaktens högra gavel. Gästerna från södra Halland skapade bara en målchans värd namnet de första 45 minuterna, och det var efter ett HBK slarv där vi onödigt tappar boll på mitten. 2-0 stod sig till halvtids vilan och det skall nog gästerna vara nöjda med.

I upptakten av andra halvleken är det fortfarande U-19 som bestämmer ute på planen, dock utan att skapa lika mycket som under första halvleken. LFK tillåts ha mer eget spel där duktige inhopparen Beszart Masreku i LFK får i gång sydhallänningarna. 3-0 skall dock komma efter timmen spelad och återigen är det anfallarna i HBK-laget som ligger bakom. Stefan Stojkovic är stark i luftrummet och serverar en delikat passning till anfallskollegan Patrik Lundemo (bilden) som behärskat slår in bollen i mål. Matchen tappar sen lite i tempo ur hemmalagets synpunkt och LFK tillåts komma närmre U-19:s mål och skapar några halvchanser. Kompakt försvarsspel innebär att LFK inte kan spräcka U-19:s och målvakten Malkolm Nilssons nolla. Slutresultatet skrivs därmed till hemmavinst med 3-0.

-Stabilt, kompakt och många bra anfallskombinationer säger nöjde tränaren Mats Jingblad som avslutar med att inte höja någon enskild spelare utan att berömma kollektivet, samt extra kul att mittfältaren Simon Silverholt gjorde sin första match på länge.

HIS-SBK 1-2 (1-0)
Mål HIS: ?
Mål SBK: Olle Günther Hansen, Jonas Håkansson

HIS bäst i första, SBK i andra.

K/HFF-Torp 1-5 (1-1)
Mål K/HFF: Anders Lilja

Från K/HFFF:s sportchef Peter Åbergs facebook:

Enligt norrmännen spelar de i den norska motsvarigheten till svensk div 2. Jag har ingen aning.

"De var jävligt bra!" Citat Henrik Sunesson.

K/HFF B-YBK A/B 2-0 (2-0)
Mål K/HFF: Hampus Markow (straff), Pontus Brantberg (straff)

YBK:s tränare Tomas Karlsson mejlar sin syn på matchen:

Matchen mellan KHFF och YBK slutade med hemmaseger efter att YBK dragit på sig två straffar inom fem minuter i första halvlek. Det var en match i högt tempo som utspelade sig på den ojämna gräsplanen i Kornhult. YBK ställde upp med samtliga spelare som ännu ej matchdebuterat och förstärktes av några spelare från matchen mot Sennan/Sperlingsholm. Spelet i första halvlek var helt jämnt men chansmässigt till YBK:s fördel. Dock var kylan framför målet inte den bästa. Alexander Bengtsson (ny i YBK) hade ett skott som tog stolpens insida och på returen mirakelräddade duktigt KHFF - målvakten Ysbycentern Olle Larssons närskott. Vid flera tillfällen snurrade YBK:anfallarna friskt i motståndarnas straffområde men utan att få dit bollen. 

Istället var det KHFF som spräckte målnollan efter dryga halvtimmen spelad. Mittback Malmström kom fel i en närkamp och tvingades dra ner löpande anfallare med straff som resultat. Straffen förvaltades säkert bakom Anton Hansson i YBK-målet. Bara någon minut senare var det dags igen. Ett inspel träffade en YBK:are på handen och ny straff förvaltades precis lika väl. 

I paus bytte YBK in fyra nya spelare och spelet var likt första halvlek jämt och i hyfsat högt tempo. Olle Larsson visade gång på gång att han blir att räkna med i division sex och hade varit väl värd ett mål men idag kom han bara nära...

Ehab El Ali byttes in och höll på att vrida in bollen efter en soloräd, tidigare nämnde Alexander Bengtsson fortsatte att imponera och var konstant ett hot mot KHFF. Med kvarten kvar att spela krigade duon fram bollen på högerkanten och en dubbelchans räddades till hörna. På denna uppstod kalabalik och bollen damp ner på mållinjen. Framrusade Lasse Hansson sänktes av en spark i huvudet och lämnade blodig planen. Domaren blåste osannolikt nog inte straff. Istället dömdes hörna då Lasse enligt domaren haft huvudet i för låg höjd....

Sista kvarten dominerade YBK och bilden av ett fysiskt starkt lag förstärktes ytterligare. Dock spräcktes ej nollan. Närmst kom debuterande Emil Davidsson som i helt fritt läge lade bollen över motståndets ribba. 
Laget skall ha beröm för inställningen, viljan att spela boll efter marken och det extremt välorganiserade försvarsspelet över hela banan. Mindre bra är bristen på kyla i avgörande lägen. Alltför ofta missas sista passningen, sista dribblingen eller sista inspelet.  Detta blir till att träna på. Allt som allt är vi i YBK ändå nöjda över våra två träningsmatcher. Alla har fått speltid, flera spelare har testats i nya positioner och viljan har överlag varit mycket god. Också skönt att straffar mot YBK är en trend som håller i sig.....är nog på väg mot någon form av rekord. Dock ingen skugga över domarinsatsen. Allt korrekt bedömt...

Idag imponerade Nisse Carlsson på sin nya position som högerback. Även Olle Larsson visar tecken på att komma in i matchtempo och nye Alexander Bengtsson visade att han blir en attraktion om kondisen förbättras. 
KHFF hade flera rutinerade pjäser i laget och deras förmåga att rulla boll även i trängda lägen var imponerande. Målvakten skall också ha extra beröm. Flera fina räddningar kombinerat med bra spel längs marken gav ett gott intryck. 

YBK:s lag

Anton H

Nisse C, Filip N, Martin M, Tobias T - 
Erik M, Albin O, Anton O - 
Alexander B, Olle L, Ahmed E

Avb: Emil D, Lasse H, Ehab E, Kasper E

RGIF-Västra Karup IF 1-1 (0-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson

Från RGIF:s hemsida. Skribent Anders Jönsson.

Första halvlekens spel kan delas in i tre 15-minuters delar, där den första delen är jämn med en del halvchanser åt båda hållen. Andra delen har Ränneslöv lite mer boll och i den tredje delen så tar Västra Karup över och är det hetare laget. Första halvlek kan summeras med att vi är alldeles för tafatta och ibland knappt trea på bollen, vilket Coach Uffe lät spelarna veta om i paus... Andra halvlek börjar vi betydligt bättre och har två bra chanser direkt i inledningen. Den första får Henrik Olsson som kommer ensam mot två försvarare som han lyckas ta sig förbi, när skottet väl ska avlossas strax utanför straffområdet så blir det beslutångest vilken fot som ska användas, tyvärr valdes fel... Andra chansen får Johan Nilsson som mitt framför målvakten får bollen från kanten och har egentligen bara att sätta in den i maskorna men får den mitt på målvakten. Med drygt halva andra spelad så vinner Stoffe Holgersson en utspark från Västra Karups målvakt, spelar fram Olsson i mitten som denna gång gör allting rätt och placerar bollen snyggt vid sidan om målvakten, 1-0. Med 4-5 minuter kvar kvitterar sedan Västra Karup på hörna efter att ha haft ett par farliga chanser dessförinnan. Matchen slutar mycket rättvist 1-1 efter två halvlekar med mycket kamp och inte så mycket skönspel. En mindre bra första halvlek (dålig rent av) följs upp av betydligt bättre inställning i andra.

LTIK A/B-IS Örnia 3-1 (1-0)
Mål LTIK: Fredrik Marinovic, Tom Hjälmefjord, Max Martinsson

En dag på jobbet för LTIK.

- Ingen bra match från vår sida, konstaterade LTIK:s tränare Packi efter matchen.

LTIK spelade med ett kombinerat lag och gjorde sex byten i paus. Det var meningen att det skulle varit sju, men ett återbud skedde under förmiddagen.

LTIK skapade omgående en bra möjlighet då Fredrik Marinovic nickade i stolpen. Flera LTIK:are var på väg att börja jubla innan ”klinget” hördes. Efter Marinovic möjlighet avslutade Max Martinsson strax utanför i bra läge. Örnia stack upp och tvingade Jonas Nilsson i LTIK:s mål till ett ingripande. LTIK fortsatte att skapa chanser utan att övertyga spelmässigt. Marinovic sköt över från nära håll, Tom Hjälmefjord nickade mot mål efter en hörna och i kalabaliken efteråt höll bollen på att tryckas i nät, Simon Vedin stod för ett genombrott och avslutade tätt över och LTIK borde även fått straff då Tobias Ewertsson blev upphakad i ISÖ:s straffområde. Ett mål skulle LTIK i varje fall lyckas göra och det av Fredrik Marinovic som tryckte Daniel Hellstens inspel i nät, 1-0. Andra halvlek var segare än den första. LTIK spelade stundtals mer boll, men skapade trots det färre målchanser. Örnia tröttnade och piggnade inte till förrän mot slutet igen. Tom Hjälmefjord gjorde 2-0 till LTIK på nick efter hörna. ISÖ reducerade på straff med tio minuter kvar innan LTIK punkterade matchen då Max Martinsson satte 3-1 efter en perfekt boll från Daniel Hellsten.

Max Martinsson var nära ytterligare en gång då ett lobbavslut tog i ribban. Dessutom kunde Tom Hjälmefjord nickat in ytterligare en hörna och Simon Vedin sköt rakt på ISÖ:s målvakt efter ännu ett genombrott. ISÖ:s bästa möjlighet i andra var ett avslut som tog i utsidan av stolpen sedan LTIK:s duktige målvakt i andra halvlek, Andrée Pettersson, tagit ett felsteg. Som helhet ingen bra match av LTIK, men en vinst. Man borde punkterat matchen i första och gått till halvlek med ett par bollars ledning till. Bäst betyg kvitterar Casper Larsson och Daniel Hellsten ut. Larsson för sin första halvlek som anfallare då han var energisk och företagsam och låg bakom flera av LTIK:s möjligheter. Hellsten för den defensiva insatsen och de två assen. Hellsten höll ihop försvaret på ett föredömligt sätt. Mittbacken valde i sin tur att berömma sin kollega i mittförsvaret: Daniel Huttunen. Hellsten/Huttnen spelade drygt 70 minuter tillsammans då startande Håkan Karlsson tvingades utgå med känning i knäet. ISÖ? Som vanligt fysiskt och som vanligt försökte man rulla. Bäst i laget var stabile mittbacken och lagkaptenen Alex Eriksson, som var en klippa i grönvitt.

- Vi kom inte igång med passningsspelet alls i första. De satte tempot i matchen lika mycket som vi. Visst skapade vi chanser och visst fanns det vissa bra kombinationer, men det kändes inte bra, det fanns ingen glädje i det. I andra halvlek har vi lite bättre passningsspel, men det är ändå inte tillräckligt bra, kommenterar en LTIK-spelare efter matchen.

- Det kändes tungt i benen, huvudet ville, men benen ville inte, vi har kört mycket intervaller och det känns. Jag längtar tills vi släpper upp lite på löpningarna på träningarna så att man får mer pigga ben på matcherna, kommenterade en annan.

VBoIS-Haverdals IF 4-2 (2-2)
Mål: Håkan Pettersson, Jakob Eriksson, Jim Leandersson, Henrik Olsson

VBoIS vann mot seriekollegan Haverdal med 4-2 efter 2-2 i paus.

- Vi mötte ett svagt Haverdal. De saknade många spelare. Jag räknar med betydligt bättre motstånd i serien. De gjorde mål på sina två chanser i första. Vi hade alldeles för dålig inställning, säger VBoIS tränare Jim Leandersson och fortsätter:

- I andra halvlek var det spel mot ett mål, vi brände otroligt mycket och borde gjort minst fyra till utöver de två vi gjorde. Jag är sådär nöjd med insatsen som helhet. Det är okej fram till straffområdet, vi klarade inte studsarna riktigt nu när det var första matchen på gräs, avslutar Leandersson och berömmer inhoppande ynglingarna Simon Johansson och Alex Hansson.

HIF:s assccoach Pontus Johansson kommenterar matchen i ett mejl:

Vi är mkt nöjda med matchen med tanke på förutsättningarna. För ett dygn sen var det aktuellt att lämna wo eftersom vi under fredagen fick fem återbud och sedan tidigare saknade nio spelare. 4 st killar från vårt pojklag (födda 97) kunde dock ställa upp vilket räddade matchen, varav två spelade från start. Våxtorp vann välförtjänt och siffrorna kunde varit större då de missade flera kvalificerade målchanser framförallt i andra halvlek, då de höjer sig och vi orkar inte stå emot deras långbollar. Vill passa på att lyfta fram våra 15-åringar som gjorde bra ifrån sig. I serien lär det bli en helt annan match när vi möts.

Förslövs IF-BKW 4-1 (2-0)
Mål BKW: Arton Behrami

Från BKW:S hemsida. Skribent Pelle Persson.

Walldia söker fortfarande efter formen. De blåa gjorde ingen bra match på det dimmiga Bjärevallen. Men spelmässigt är det mycket missvisande siffror. Förslöv började bäst men Walldia tuggade sig in i matchen efter hand men var inte kalla nog i de lägen som skapades. I andra halvlek fortsatte Walldia att dominera spelmässigt och reducerade till 1-2 genom Arton Behrami. Man väntade nu bara på att kvitteringen och segermålet skulle komma. Men hemmalaget lyckades rida ut anstormningen med en bra defensiv och utnyttjar en del individuella misstag i de vanligtvis så stabila bakre blå linjerna. Man gör både 3-1 och 4-1 de sista 15 minuterna och vinner matchen. Inte nog med förlusten. Walldia drabbades åter av en skada som kan visa sig vara allvarlig. Linus Borg råkade ut för någon form av snedbelastning på sitt knä och tvingades åka akut in till sjukhuset. Verkar vara en tradition snart för Walldianerna. Förra våren bröt Johan Agnvall armen på samma arena i mötet med Grevie som vi möter igen nu på torsdag. Egzon Bajramaj, som hoppade in i andra halvlek, visade än en gång att han blir en stor tillgång i Walldia under kommande säsong.

//P.

Inför helgen

Träningsmatcher:

Lördag:

HIS-SBK kl 11:00, Glänninges konstgräs

Intressant prestigemöte mellan två seriekombatanter. SBK spelade oavgjort mot Arvidstorp förra helgen, HIS förlorade mot KIK.

Förslövs IF-BKW kl 11:00, Bjärevallen

Efter förra veckans förlust mot Harplinge möter nu BKW division fem-laget Förslöv. Lagens bilagor möttes under torsdagskvällen. Matchen slutade 6-2 till BKW. Möjligen en fingervisning kring hur det kommer att gå i A-mötet?

K/HFF B-YBK kl 11:00, Kornhults IP (gräs)

Efter förra helgens oavgjorda möte mot Sperlingsholm/Sennan väntar nu K/HFF:s B-lag för YBK. Gulsvart ställer enligt tränare Tomas Karlsson upp med de spelare som inte fick speltid mot Sperlingsholm/Sennan. Låter märkligt att övriga spelare ska behöva vila två veckor innan nästa match.

RGIF-Västra Karups IF kl 13:00, Björkvallen (gräs)

RGIF stöter på tufft motstånd i form av förre tränaren, Svenne Bergströms, Västra Karup, hemmahörande i den skånska fyran. VKIF pulveriserade förra helgen Kvibille med 5-2 (5-0 !). Låt vara att Kvibille gjorde en riktig plattmatch, men ändå, det är en satsande elitfyra-klubb vi skriver om. Kan RGIF göra det bra är det ett riktigt styrkebesked. Förra veckan förlorade man mot HBK U17 med 3-1.

LTIK A/B-IS Örnia kl 13:00, Glänninges konstgräs

LTIK har haft dubbelmatcher (både A- och B-match) de tre senaste helgerna. Nu i helgen blir det bara en match och det passar bra då LTIK har en del folk borta. Från senaste A-matchen saknas bl a Linus Jerkesten, Henrik Nilsson och Emil Olsson pga skador. Simon Vedin är åter i truppen efter två missade matcher pga skidresa. LTIK ställer upp med en blandad och stor trupp mot Örnia. Samtliga som är med i truppen har blivit garanterade minst 45 minuters speltid av tränarparet. På kvällen väntar samkväm i klubbstugan för LTIK:arna. Riktlinjerna inför tävlingssäsongen ska dras upp. Efter det kommer eventuellt en och annan bägare att svingas.

VBoIS-Haverdals IF kl 15:00, Våxtorps IP (gräs)

Efter BoIS stabila seger mot Örnia förra helgen ställs man nu mot en ny seriekollega i Haverdal, som för ett par veckor sedan förlorade mot SBK med 2-1.

LFK-HBK U19 kl 16:00, Halmstad Arena

LFK fortsätter att matcha lite tuffare, nu mot HBK:s U-lag. Förra helgen förlorade LFK mot Stafsinge med uddamålet.

Torp-K/HFF kl 17:00, Förslövs konstgräs

K/HFF spelade 1-1 i en träningsmatch mot division fem-laget Bjärnum i onsdags. K/HFF:s mål gjordes av nyförvärvet Anders Lilja. Motståndet under lördagen är norskt. Det är det vi vet. Noterbart är att Mattias Nätterqvist är uttagen att spela matchen. Har K/HFF med framgång överklagat sin kaptens avstängning? (Det har man alltså inte. Nätterqvists avstängning börjar gälla först vid seriespelets start).

Söndag:

GIF/VIF-Skäldervikens IF kl 11:00, Glänninges konstgräs

GIF/VIF möter, efter uddamålssegern mot Hinneryd, nu skånskt division sex-motstånd i form av Skäldervikens IF. Kommer GIF/VIF:s andra seger nu?

KIK B-SIF kl 15:00, Glänninges konstgräs

Kanske en lagom match för SIF, som förra helgen förlorade stort mot LFK U.

HBK U17-KIK kl 16:00, Halmstad Arena

Tufft motstånd för KIK. HBK U17 vann förra helgen mot RGIF med 3-1. KIK slog HIS med samma siffror.

//P.

Resultat söndag

Träningsmatcher:

Sperlingsholm/Sennan IF-YBK 1-1 (0-0)
Mål YBK: Tobias Johansson

YBK:s spelande tränare Tomas Karlsson ger sin syn på matchen i ett mejl:

YBK premiärpselade mot Sperlingsholm/Sennan på konstgräset i Sannarp mot seriekollegorna som krossat Skottorp och GAIS. Ysby ställde upp med ett lag uttaget utifrån träningsfliten på försäsongen och ett antal a - lagsaktuella spelare saknades i matchtruppen. Många nya spelare fanns med i truppen och flera av de gamla spelarna fick prova på nya positioner. Bland annat var förra årets mittfältsmotor Nisse Carlsson duktig som högerback och fjolårets center Felix Bolmgren spelade på innermittfältet. Dessutom var Tobias Johansson (ny från LFK) placerad i en fri roll på vänsterkanten. På topp spelade Olle Larsson som gjorde sin första fotbollsmatch på tre år.
 
Matchen var tämligen jämn och förvånansvärt välspelad. SIF hade mer boll än YBK men YBK skapade flera farliga chanser på kontringar då vindsnabbe Robert Beckström (ny från Veinge) rann igenom. Kylan i den sista passningen eller kvaliteten i avsluten höll dock inte tillräckligt hög klass från YBK:arna för att kunna spräcka målnollan. Försvarsmässigt och taktiskt sett spelade dock YBK lysande. Enligt tränaren för SIF var Ysby det mest välorganiserade motståndet de stött på än så länge.
 
SIF skapade en riktig målchans men då räddade Anton Hansson i YBK - målet på ett lysande sätt. I övrigt var första halvlek helt jämn.
 
I paus bytte YBK ut fem spelare och det märktes direkt att de många bytena fick laget något ur balans. SIF skrapade fram ett antal chanser och till sist lyckades Halmstadgänget överlista Anton i målet. 1 - 0 tämligen välförtjänt efter ca 55 spelade minuter. Därefter kom dock YBK åter in i matchen och började ta över spelet mer och mer. Zed Ibrahim stod för en dribblingsräd av Maradonaklass men fälldes i det avgörande skottögonblicket. Domaren friade och YBK:arna protesterade. YBK och straffar är tydligen ingen bra kombination (straff mot sig i 8 raka matcher hade YBK ifjol).
 
Modet avtog dock inte hos YBK:arna som pressade på allt mer. Fakirträningen i Båstad hos MMA - mästaren Mauro Salamou har tydligen skapat ett lag med järnkondition. Sista tio minuterna var det SIF som fick slå ifrån sig och mycket rättvist sköt Tobias Johansson in kvitteringen med fem minuter kvar att spela. Målet föranleddes av ett anfall där bollen fem gånger gick mellan YBK:arna. Ett riktigt fint fotbollsmål! Att just Tobias, i sin nya position, fick kvittera var extra skönt då han genom hela matchen slet föredömligt men även vårdade bollen ömmare än vad Carema vårdar åldringar...
 
Slutresultatet var rättvisa 1 - 1. Bäst i YBK var nye Ehab El Ali som styrde mittfältet föredömligt. Tyvärr blev Ehab, helt korrekt, utvisad med 10 minuter kvar att spela. Stämplingen i ansiktet var inte medveten men tog väldigt illa på SIF:aren och vi från YBK hoppas att denne repar sig snabbt. Otäckt såg det i alla fall ut. Tack också till SIF:arna som undvek hämndaktioner och fortsatt uppträdde väl.
 
Samtliga YBK:are förtjänar beröm för insatsen och skönast av allt är att mål gjordes i redan första matchen. Förra året spelade laget nämligen sex matcher (träningsmatcher inkluderat) utan mål innan nollan spräcktes i den härliga 4 - 1 förlusten mot Haverdal...
 
Laguppställning:

Anton Hansson
Nils Carlsson, Tomas Karlsson, Emil Olsen, Fredrik Nicklasson
Ehab El Ali (c), Jimmy Ivarsson, Felix Bolmgren
Robert Beckström, Olle Larsson, Tobias Johansson

Avbytare: Erik Mattsson, Drillon Behrami, Anton Olsen, Filip Nilsson, Zed Ibrahim
 
HBK U17-RGIF 3-1 (1-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson

RGIF fick Visar Demaj utvisad för grov förseelse i mitten av första halvlek och fick spela resterande match med tio man. Dimman låg tät över Sannarp, man såg inte över hela plan.

Noak Pettersson gjorde ett av HBK:s mål.

Arvidstorps IK-SBK 3-3
Mål SBK: Håkan Johansson (straff), Patrik Nilsson, Pontus Torstensson

SBK stod för en bra prestation då man vände underläge 3-0 till oavgjort 3-3.

VBoIS-IS Örnia 3-0 (1-0)

Mål VBoIS: Håkan Pettersson (straff), Jakob Eriksson, Robin Johansson

BoIS tränare delger sin syn på matchen i ett mejl:

Fjärde raka vinsten för i år kom mot Örnia idag. Vi börjar i bra tempo och äger mkt boll, Örnia satt ingen press på vår backlinje så vi kunde helt ostört rulla bollen mellan varandra. Efter hand som tiden gick så tappade vi bolltempo och det offensiva spelet blev  lidande. Örnia blev kompakta och vi spelade stundtals väldigt omständigt. Jakob som för dagen var mkt duktig tog sig igenom på sin kant och avslutade och gjorde 1-0 (trodde vi) men domaren tyckte inte att bollen var över linjen. Det var den, men inte lätt för den duktige domaren att se det från dennes position. Strax därefter blev Jim nersparkad i straffområdet med straff som följd. Håkan Pettersson satte säkert dit straffen till 1-0. I halvlek gör vi tre byten, Micke, Slangen och Jesper M kom in. Den stora skillnaden i andra halvlek är just bolltempot. Vi hittar även mkt passningar till Slangen som i sin tur serverade våra forwards. Slangen gör en mkt bra halvlek och tar hand om mycket boll vilket stärkte oss offensivt. Efter kvarten spelad bryter Jakob in från kanten och dunkar in 2-0 med ett välplacerat hårt skott. I andra halvlek är det i stort sett bara spel på Örnias planhalva. 3-0 gör nyss inbytta Robin J efter att bollen letat sig fram till honom i straffområdet. Det var bud på fler mål men det stannade vid 3-0. En godkänd insats från våran sida, dock borde vi vunnit med något större siffror. Jag tror definitivt att vi får möta ett bättre Örnia i serien än vad vi fick idag. Lite extra beröm till redan nämnda Jakob & Slangen men även till lagkapten Håkan P som gör ett jättejobb på centrala mittfältet. Även hela backlinjen gör en stabil insats matchen igenom.

//P.

Resultat lördag

Träningsmatcher:

Stafsinge IF-LFK 3-2 (1-1)
Mål LFK: Robert Nilsson, Kristian Åkesson

Ny uddamålsförlust för LFK. Nu var motståndet åtminstone från en högre division. Såg första halvlek. Ganska jämnt, LFK tog ledningen innan Stafsinge kvitterade efter hörna.

LFK tog ledningen även med 2-1, innan Stafsinge gjorde två raka. Det var egentligen jämnt skägg hela matchen. Ett steg framåt för LFK.

Jonatan Jacobsson var oerhört nyttig för LFK på lagets mitt i första halvlek. Bäst så länge jag kollade.

Harplinge IK-BKW 5-2 (3-2)
Mål BKW: Miridon Berisha, Jonathan Roslund

Fysiskt starka Harplinge, hemmahörande i division fyra, dominerade sundtals händelserna på plan och vann rättvist mot BKW, som saknade bortreste Emil Gustafsson mycket.

Stafsinge IF B-LTIK 3-1 (0-1)
Mål LTIK: Conny Strömberg

LTIK gjorde en ganska bra första halvtimme mot division tre-laget Stafsinge IF:s bilaga. Det var innan matchen sagt att LTIK:arna skulle vara mer ordentliga och rejäla bakåt i början för att undvika det nonchalanta som funnits i inledningen under de två senaste matcherna. Det fungerade väl och det tog 20 minuter innan Andrée Pettersson i LTIK:s mål tvingades till något ingripande. LTIK spelade bra försvarsspel och hittade upp på forwards som kunde sätta tillbaka eller skarva vidare. LTIK tog ledningen med 1-0 efter ca tio minuters spel. Håkan Karlsson spelade fram Conny Strömberg en bit utanför straffområdet. Strömberg fick bra träff och bollen for i mål över Stafsinges keeper. Ett vackert fotbollsmål. LTIK hade fler farliga chanser. Tobias Ewertsson testade skott, som målvakten klarade och både Patrik Åkesson och Emil Olsson avslutade tätt utanför.

Sista kvarten i första tog Stafsinge över och så fortsatte det sedan. Stafsinge tog över mer och mer, medan LTIK tappade greppet. Samtliga Stafsinges mål föll i andra halvlek och alla kom efter inspel från kanten. LTIK tvingades byta ut två av de främsta aktörerna på plan från första halvlek i Emil Olsson och Linus Jerkesten kring pausvilan pga lättare skador. Det bidrog till att Stafsinge fick mer och mer kontroll. Som helhet var det ingen bra match från LTIK:s sida, även om man ta med sig första halvtimmen. Det var inte någon spelare som kom upp i någon vidare nivå sett över 90 minuter. Samtliga kan bättre. Samtidigt var Stafsinge faktiskt ganska bra. De höjde sig ett par snäpp efter hand och de hade ett bra passningsspel. Laget bestod av fotbollsspelare i sin bästa ålder (varken juniorer eller gubbar syntes till). LTIK:arna såg lite tyngre och stummare ut än vanligt. Någon skyllde på mötet med LFK i tisdags.

Hinneryds IF-GIF/VIF 1-2 (0-0)
Mål GIF/VIF: Armin Darban, Jacob Björk

GIF/VIF ledde med 2-0 och ägde hela andra halvlek efter den mållösa första. 1-0 gjordes av Armin Darban efter hörna och 2-0 av Jacob Björk, som avslutade en soloraid kyligt. Förutom målen hade GIF/VIF även en ribbträff och ett avslut tätt, tätt över. Hinneryds mål gjordes efter frispark ur misstänkt offsideposition.

- En seger, inte mer, kommenterar GIF/VIF:s vänsterback Oscar Gustafsson.

K/HFF-IFK Rössjöholm 3-0 (2-0)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Anders Lilja

Stabilt! , anonym givare.

SIF-LFK U 1-8
Mål SIF: Pontus Johansson
Mål LFK U:
Hannes Persson 2, Alexander Knudsen, Jesper Wennström, Oskar Andersson, Otto Nilsson, Simon Axelsson

Nåja, SIF fick ju göra sitt första mål i alla fall. För LFK U gjorde två spelare med SIF som moderklubb mål i Alexander Knudsen och Oskar Andersson. Båda spelade i SIF ifjol.

//P.

KIK vann

Resultat träningsmatch:

HIS-KIK 1-3 (0-2)
Mål HIS: Kalle Samuelsson
Mål KIK: Johan Jönsson, Mattias Ragnarsson, Joel Åkesson

KIK dominerade som väntat matchbilden. Mot slutet, med ca 20 kvar, släpptes HIS in mer och mer. KIK hade 3-0 och slappnade av något. Det gjorde att HIS kunde sticka upp och skapa en del chanser. Bl a den det blev mål på. En HIS-kontring ledde till frispark strax utanför KIK:s straffområde till vänster. Bollen krutades direkt i mål av HIS hårdskjutande mittfältare Kalle Samuelsson. Båda lagen hade ytterligare chanser att göra mål i slutet av matchen. KIK fick mycket tid på sig på mittfältet och vände spelet på ett bra sätt via sina innermittfältare. Nu gjorde man tre mål, men det borde blivit fler. Värre dock om man inte skapat. HIS är säkert relativt nöjda med resultatet samt med att man stod emot så pass bra man gjorde. Med lite flyt kunde man petat in ytterligare någon boll.

//P.

Inför helgen

Träningsmatcher:

Fredag:

HIS-KIK kl 19:00, Glänninges konstgräs

Äntligen match för HIS igen efter förra helgens uppehåll efter återbud. KIK bli naturligtvis favoriter här. Di gule blir ordinarie så när som på viktige forwarden Jonathan Pettersson, som får vila även denna match (säkerhetsåtgärd). KIK var det bättre laget i den senaste matchen, men föll ändå mot Rössjöholm med 3-1.

Lördag:

Harplinge IK-BKW kl 10:00, Halmstad Arena

Tuff match för BKW mot fysiskt starka division fyra-laget Harplinge. BKW bör dock ha möjligheter att störa med sitt flinka lag. Förra helgens 5-0-vinst mot Vapnö ger säkert råg i ryggen.

Stafsinge IF B-LTIK kl 10:30, Kristineslätt

LTIK får säkerligen bra motstånd i division tre-lagets B-uppställning. Förmodligen får man möta ett vältränat lag. Där ska dock LTIK klara hänga med bra. Det visade man mot LFK i tisdags. Förhoppningsvis är LTIK lite mer på tårna från början nu. Dessutom ska väl anfallsspelet kunna vässas något. LTIK ordinarie så när som på Simon Vedin, som kommer hem från Sälen senare under dagen (återbud även från Tom Hjälmefjord och Fredrik Marinovic).

SIF-LFK U kl 11:00, Glänninges konstgräs

SIF skulle behöva en vinst för självförtroendets skull. LFK U är dock rena vinstmaskinen och jag sätter U-laget som favoriter. SIF förlorade mot division fyra-laget Eket med 5-0 förra helgen.

Hinneryds IF-GIF/VIF kl 12:00, Hinneryds konstgräs

GIF/VIF förlorade mot RGIF med 3-0 förra helgen. Kanske kommer lagets första seger nu då man möter det småländska division fem-laget Hinneryd. K/HFF slog samma lag med 5-2 förra helgen. GIF/VIF ordinarie så när som på tidigare saknade Simon Nilsson, som får vila ytterligare en tid.

Stafsinge IF-LFK kl 12:30, Kristineslätt

Innan segermatchen mot LTIK (3-0) hade LFK två raka uddamålsförluster mot seriekonkurrenter. Har vinsten lättat upp knutarna något? Nu väntar en tuff match mot förra årets motståndare i trean; Stafsinge IF, som precis som LFK tillhörde botten.

K/HFF-IFK Rössjöholm kl 13:00, Kornhults IP

Rössjö fortsätter att matcha mot Laholmskt motstånd. Spännande i och med att K/HFF:s blivande seriekonkurrenter BKW och KIK båda förlorat mot Rössjö, trots stort spelövertag. Ska K/HFF lyckas segra? Laget tycks vara i bra slag och vann mot Hinneryd med 5-2 förra helgen.

Söndag:

Sennan/Sperlingsholm IF-YBK kl 10:00, Halmstad Arena

YBK:s första match för säsongen. Förra helgen spelade man dock internmatch. Sennan/Sperling har spelat ett antal och bl a slagit SIF och förlorat mot VBoIS. En bra värdemätare för YBK med andra ord.

HBK U17-RGIF kl 14:00, Halmstad Arena

RGIF slog GIF/VIF med komfortabla 3-0 förra helgen. Nu väntar HBK U17, som i sin tur slog GIF/VIF med 3-1. Kanske blir det en jämn match mellan RGIF:s fysik och HBK:s teknik. RGIF får klara sig utan rutinerade försvarana Patrik Philipsson och Daniel Petoletti. Åter i truppen är viktiga försvararna Mathieu Kerleroux och Jens Strömberg. Dessutom en nygammal spelare i Marcus Kjellsson, som återvänder efter en säsong i BKW. Kjellsson var ju så viktig för RGIF:s offensiv för två år sedan. Nu kommer han och spetsar till RGIF ordentligt. I övrigt värt att notera att RGIF lägger ett dubbelmöte mot HBK dagen efter ett egetarrangemang på Solbacken. Korkat eller ett utmärkt sätt att få städade spelare att ställa upp som funktionärer vid festen?

Arvidstorp IK-SBK kl 14:30, Kristineslätt

SBK ställs nu mot ett lag från den mellersta sexan. Förra helgen slog man Haverdal med 2-1.

VBoIS-IS Örnia kl 15:00, Glänninges konstgräs

VBoIS slog Sperling/Sennan med 4-2 föra helgen. ISÖ förlorade mot Simlångsdalen med 2-1. BoIS får åter tidigare saknade Anders Gustafsson, Albert Bengtsson, Robin Leandersson, Filip Eriksson och Rasmus Larsson in i truppen. Man saknar dock den bäste från SIF-matchen; Henrik Olsson.

//P.

LFK vann

Resultat träningsmatch:

Laholms FK-L:a Tjärby IK 3-0 (3-0)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson, Johan Green, Petter Gustafsson


LFK rivstartade och gjorde 1-0 redan efter två minuter genom Jonatan Jacobsson.

- Som vanligt inleder vi nonchalant jävlen anamma, säger LTIK:s tränare Freddy Pettersson, som dock var mer nöjd med resten av matchen, främst då LTIK:s defensiv.

LFK spelade helt okej i första halvlek, 2-0 var dock en bjudning från LTIK, ett par dåliga beslut gjorde att Johan Green kunde trycka dit LFK:s tvåa. LFK gjorde även 3-0 innan paus via ett vackert avslut ifrån Petter Gustafsson. LFK hade som väntat mycket boll matchen igenom, men LTIK försvarade sig väl, positionsspelet och överförflyttningarna fungerade bra. I mitten av andra skapade LTIK också några möjligheter framåt. Närmst var man då ett avslut tog i ribban efter en hörna. Mot slutet av matchen kunde LFK ta över igen. LTIK orkade dock stå emot bra under hela matchen och man gjorde det svårt för LFK, som inte skapade tillräckligt med konkreta målchanser för att göra ytterligare mål.

LTIK bytade sex man i paus för att ge samtliga 17 i matchtruppen minst 45 minuter. LFK var mer försiktiga, åtminstone när det gällde de tidiga bytena.

Nyförvärvet från Skrea IF, Linus Jerkesten, var bäste LTIK:are på plan. Vänsterback i första och högerback i andra. Mot HBK testades Jerkesten även som ytter med gott resultat. Troligen kommer den allrounde spelaren också att provas som forward längre fram. Plus även till övriga LTIK:are. Samtliga var lojala uppgiften och stod för goda arbetsinsatser.

- En stabil insats, jag är nöjd med hela laget och ser det som väldigt positivt att vi orkar så bra i 90 minuter, summerar en nöjd LTIK-tränare i Patrik Åkesson.

Det lär bli fler möten lagen emellan under säsongen. Nyttigt för båda lagen av olika anledningar.

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Kristian Åkesson, Fredrik Johnsson,
Petter Gustafsson,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, Jonatan Jacobsson (K), Perparim Beqaj,
Johan Green

Peter Björnsson, Emil Axelsson, Eric Lindberg, Simon Olsson, Rasmus Liedman

LTIK:s lag 1:a halvlek:

Jonas Nilsson,
Tom Hjälmefjord, Håkan Karlsson, Daniel Hellsten, Linus Jerkesten,
Max Martinsson, Tobias Ewertsson, Mattias Johansson, Ola Wernersson,
Fredrik Marinovic, Emil Olsson (K)

LTIK:s lag 2:a halvlek:

Jonas Nilsson,
Linus Jerksten, Håkan Karlsson, Daniel Huttunen, Daniel Hellsten,
Jacob Carlmalm, Conny Strömberg, Tobias Ewertsson, Anders Thid,
Peter Jönsson, Emil Olsson (K)

//P.

Träningsmatch tisdag

Laholms FK-L:a Tjärby IK kl 18:15, Glänninges konstgräs

LFK skulle i morgon onsdag mött HIF:s U-lag. Dessa fick dock inte ihop tillräckligt med folk och fick därför lämna återbud. Frågan om träningsmatch gick då till LTIK, som trots överkörningen i vintras, med glädje tackade ja. Det lär bli en tuff match igen för LTIK, som nu består av ett till delar förändrat manskap jämfört med i november. LTIK får klara sig utan Simon Vedin (skidsemester) och Henrik Nilsson (som fick en smäll på tån mot HBK, eller rättare skrivet på uppvärmningen). LFK har förmodligen tänkt sig att självförtroendet ska få sig en boost under och efter matchen mot LTIK - behövs efter att man åkt på två tunga förluster på raken. Öva på anfallsspel lär man i alla fall få göra. För LTIK blir det till att öva försvars- och positionspel.

//P.

PS. Har fyllt på texten från HIF-SBK i lördags med HIF-kommentar som jag fått mejlad till mig. DS.

Resultat söndag

Träningsmatcher:

LTIK-HBK P16 4-2 (2-2)
Mål LTIK: Max Martinsson 2, Fredrik Marinovic, Linus Jerkesten

LTIK underskattade de något mindre spelarna inledningsvis och släppte in två mål på omställningar. Låg alltså under med 2-0. LTIK reducerade genom Linus Jerksten som slog en frispark direkt i mål från håll. Den duktige HBK-keepern fick solen i ögonen samtidigt som han blev störd av två röda, 1-2. 2-2 kom genom Max Martinsson innan paus. Ett vackert skott upp i nättaket. LTIK var för nonchalanta i början och förlorade faktiskt flera närkamper (får inte finnas egentligen). Dessutom var man inte etta på andrabollarna många gånger. När man väl var det resulterade det i Martinssons mål. Det blev dock bättre efter hand och när rött försökte rulla gjorde man det bra. Första 20, 30 i andra var LTIK:s bästa period i matchen. Hisham Gassim kom in på mitten och gjorde det mycket bra. Det var också Hish som spelade fram Fredrik Marinovic med en milimeterpassning så att denne i kamp med målvakten kunde göra 3-2 till LTIK. 4-2 gjorde Max Martinsson med ett fint avslut från kanten efter bra spel av LTIK.

Mot slutet av matchen tog de pigga HBK:arna över. LTIK kunde dock freda sitt mål via bra försvarsspel. LTIK kunde gjort ytterligare något mål, HBK-keepern fick göra ett par svettiga ingripanden, men även Jonas Nilsson i LTIK:s kasse hade en del att avbestyra. Främst inspel, där Jonna agerade stabilt. Sammantaget en bra match för LTIK. Helt annorlunda motstånd om man jämför med fysiskt starka Centern och RGIF. HBK:arna var tekniska och kvicka, men LTIK tilläts ändå spela sitt eget spel och öva mycket passningsspel. HBK bjöd bra motstånd och det kändes positivt att få möta ett lag i en träningsmatch som aldrig vek ned sig och som kämpade ända in i kaklet trots ett "hopplöst" (som det kändes) underläge. Även om det var lite kinkigt på slutet slutade HBK:arna aldrig att springa. Nyttig match för båda lagen. Hela LTIK får plus för första halvtimmen i andra. Hisham Gassim dominerade då. Mittbackspar Henrik Nilsson/Daniel Hellsten agerade mycket stabilt. Max Martinsson var het med två bra mål och mycket spring i benen. Tom Hjälmefjord var rivig och energisk. Linus Jerkesten bra som både vänsterytter och vänsterback. Men, som skrivet, plus till alla för minut 45-75.

Hamneda GoIK-K/HFF 0-5 (0-1)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Jesper Nilsson, Anton Karlsson, Martin Nilsson

Blev som väntat klar K/HFF-seger mot Hamneda. Nu har man lekt av sig, fått igång målskyttet och behöver lite bättre motstånd framöver för att utvecklas ytterligare.

//P. 

Resultat lördag

Träningsmatcher:

Snöstorp/Nyhem FF-LFK 2-1 (0-1)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson (straff)

LFK tappade 1-0-ledning i paus igen mot en seriekollega. Nu var det S/NFF som gjorde två mål i andra och vann med 2-1. Förra helgen var det Alet.

-Orättvist!, tyckte någon i LFK-lägret efter matchen.

Enligt uppgift var matchen jämn. Viss fördel LFK i början och viss fördel S/NFF i slutet.

- Borde inte LFK ha ett bättre tempo i sig än det här, de har ju för bra spelare för elitfyran egentligen, tyckte en Tycho Tyckare efter matchen.

Det var två elitfyra-lag utan flera tilltänkta ordinarie spelare. I LFK:s trupp ingick bl a bara två försvarare. Å andra sidan hade S/NFF enligt uppgift sin måltjuv Inel Arslanovic som mittback...

PS. Borde inte LFK vunnit med tanke på att S/NFF:s målvakt blev frilägsutvisad tidigt i samband med straffsituationen? Nog skulle LFK klarat av att fresta utespelaren i S/NFF-kassen på ett hårdare sätt?

RGIF-GIF/VIF 3-0 (1-0)
Mål RGIF: Oscar Nilsson 2, Patrik Philipsson

En helt okej match... för att vara en grusmatch. Det blir mycket på chans, bollarna studsar och far (man har ju blivit bortskämd med det släta konstgräset. Bävar inför vårplanerna.) och det är svårt för något lag att riktigt få grepp på samma sett som på en konstgräsplan. Båda lagen försökte än dock SPELA fotboll. GIF/VIF började piggast, jag tyckte också att man höll RGIF stången ganska bra i ca 60 minuter. Även om det efter inledningen var viss fördel RGIF. Sista halvtimmen stod Niklas Nilsson i RGIF-målet helt sysslolös och frös. RGIF:s mål kom alla på nick efter fasta. 1-0 tidigt genom Patrik Philipsson. En inövad variant där PPh störtar fram och får en nickkarvad boll mot sig som han själv stöter i nät med pannan. Det resultatet stod sig till paus. I andra gjorde RGIF ytterligare två påsar. 2-0 via Oscar Nilssons panna efter hörna och 3-0 via samma spelares panna efter frispark från "hörnposition". RGIF hade även 4-0 inne efter ytterligare en hörna, men då blåste domaren för ruff på Dan Boson i GIF/VIF:s kasse. Lite kompensation kändes det som eftersom att även 2-0 föregicks av att RGIF:arna gick tufft åt Boson. Men då friade domaren. Rätt eller fel? Tja, det jämnade väl ut sig.

Tror ändå inte att GIF/VIF är alltför nedslagna efter förlusten. RGIF är starka på fasta, troligen starkare än samtliga lag i femman. Å andra sidan är det en svag punkt för GIF/VIF (även om man saknade sin bästa spelare vid just defensiva fasta i Simon Nilsson). Båda lagen spelade förövrigt utan en tre, fyra ordinarie gubbar och båda gängen valde att sätta sina ordinarie "spetsar" på bänken inledningsvis, detta för att testa annat. I RGIF:s fall spelade Markus Johansson istället för Henrik Olsson och i GIF/VIF:s fall Sabri Behrami istället för Robin Möller. I övrigt var det inte särskilt mycket tydliga målchanser åt något håll. GIF/VIF hade en bra frispark från Kewin Hansen tidigt och Sabri Behrami testade Nilo i RGIF:s kasse från håll på halvvolley. Boson i GIF/VIF:s kasse tvingades till någon räddning och ett Visar Demaj-avslut gick tätt utanför. I andra sköt GIF/VIF:s Robin Möller tätt utanför och RGIF var värda ett mål efter en fin upprullning. Henrik Olssons avslut efter Oscar Nilssons tillbakaspel gick dock över. Bäst i lagen? Vet inte. Det fanns en god vilja hos de flesta inblandade på plan. Tycker ändå att båda gängens försvar agerade på ett bra sätt. Bra med tanke på att det var en del ställföredträdare i båda "fyrorna". Tvåmålsskytt Oscar Nilsson i RGIF förtjänar dock ett extra omnämnande.

KIK-IFK Rössjöholm 1-3 (1-2)
Mål KIK: Joel Åkesson

Såg sista 25, typ. Hörde att det stod "3-1". Uppfattade det som att KIK ledde. I regel nämner man ju laget som har hemmaplan först (hemmaplan och hemmaplan, KIK får ändå ses som hemmalag när de möter ett lag utanför länsgränsen). 3-1 till KIK verkade fullt logiskt med tanke på att KIK hade allt spel så länge jag såg. Men tydligen var det Rössjö som ledde med 3-1. Hur gick det till?

- Vi har varit det bättre laget matchen igenom. De får tre skitmål. Två kontringar och en frispark, förklarar KIK:s utbytte vänsterback William Sandberg samtidigt som han ler lite finurligt.

I Rössjö fanns det några spelare som sedan länge passerat bäst före-datum. Å andra sidan var de säkert duktiga på sin tid då det fortfarande fanns en del takter kvar. Förresten, då ska vi inte tala om Rössjös B-lag, som efter A-matchen skulle ställas mot KIK:s dito. Jag kan skriva att varken KIK:s Anders Hultberg eller Bjarne Lindeberg var äldst på plan. Troligen långt därifrån. Jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt, kul eller tragiskt. Jag bara skriver det.

Tilläggas till matchen i övrigt, som är värt att notera är att ett KIK utan Jonathan Pettersson på topp känns uddlöst. Bristningen som Jonte strax är tillbaka ifrån är förhoppningsvis (för KIK:s del) den sista skada han drar över sig i år. Målvaktsbiten är ett annat problem. "Holken" kommer vara mycket saknad och jag tycker att det är oerhört tråkigt och synd att denne gigant (i ordets rätta bemärkelse) "tvingas" slänga upp nävarna på hyllan.

Vapnö IF-BKW 0-5 (0-3)
Mål BKW: Robert Andersson 2, Arton Behrami 2, Kenan Ramadani

BKW hade full kontroll på händelserna på plan. 3-0 i halvtid blev till 5-0 vid fulltid. Strålande spel varvades med mindre bra från de blå. De fem målen gör att BKW nu får lite arbetsro efter den försmädliga nollan mot Rössjö. BKW kan göra mål, även utan Grenen i laget.

Haverdals IF-SBK 1-2
Mål SBK: Olle Günther Hansen, Pontus Torstensson

SBK tog en prestigeseger mot ett Haverdal på uppåtgående (?). Bra andra halvlek, sämre första av SBK. SBK saknade ändå flertalet tilltänkta ordinarie spelare och hade faktiskt ännu sämre lag än i förlustmatchen mot GIF/VIF B(/A) förra helgen. Endast Andreas Örjansson var ordinarie i backlinjen och tränare Krister Alexandersson spelade sig själv som libero. Olle Günther Hansen spelade för andra matchen i rad på SBK:s innermittfält (!). Jag skriver som Robert Laul brukar skriva om Zlatan som tia i landslaget: 

Det är resursslöseri att spela Günther Hansen i en central roll på mittfältet.

Denna åsikt må sågas, i synnerhet efter dagens match, och jag erkänner gärna om jag har fel men jag drar inga slutsatser efter 2-1 i en träningsmatch mot ett ointresserat Haverdal. Jag tycker fortfarande att det är ett resursslöseri att spela Günther Hansen så långt från målet och det finns inte en chans att han får sådana ytor och så lång tid med bollen i en tävlingsmatch och framför allt inte i division sex. Olle är SBK:s ende världsspelare som nummer nio, spela honom då på den positionen. Han ska givetvis droppa ner i "hålet" (som han gjort förr om åren) och slå sina passningar, det har jag aldrig haft några synpunkter på, men det är kontraproduktivt att starta honom i ett lägre utgångsläge när det blir allvar, trångt och bättre organiserat motstånd.

Robert Laul:

Det är resursslöseri att spela Zlatan i en släpande anfallsroll.

Denna åsikt har också sågats, i synnerhet efter gårdagens match, och jag erkänner gärna om jag har fel men jag drar inga slutsatser efter 3-1 i en träningsmatch mot ett ointresserat Kroatien. Jag tycker fortfarande att det är ett resursslöseri att spela Zlatan så långt från målet och det finns inte en chans att han får sådana ytor och så lång tid med bollen i en tävlingslandskamp och framför allt inte i ett EM-slutspel. Zlatan är vår ende världsspelare som nummer nio, spela honom då på den positionen. Han ska givetvis droppa ner i "hålet" (som i Milan) och slå sina passningar, det har jag aldrig haft några synpunkter på, men det är kontraproduktivt att starta honom i ett lägre utgångsläge när det blir allvar, trångt och bättre organiserat motstånd.

 

Klippt från Lauls blogg.

Pontus Johansson, spelande asscoach i HIF kommenterar:

Vi siktar absolut högre upp i tabellen i år. Vi har inte tappat någon spelare förutom Lilja men han lämnade ju redan under sommaren. Däremot har vi fått in rutinerade spelare i form av målvakten Staffan Winberg och hans tvillingbror Tomas Karlsson som tidigare spelat i Alet och någon säsong i LFK. Vi har dessutom värvat tre spelare från GAIS, samtliga ordinarie där i flera säsonger bl.a. måltjuven Mats Rosengren. På förhand känns Vapnö, Kurdiska och Våxtorp som hetaste konkurrenter. När det gäller gårdagens match mot SBK var vi besvikna, vi ägde första halvlek men skapade för få konkreta målchanser. I andra halvlek var matchbilden betydligt jämnare och SBK kunde avgöra med ett fint långskott. Vi tycker att vi borde ha kunnat prestera bättre med det manskap vi ställde upp med. Vi är dock inte överdrivet oroliga eftersom vi saknade nämnde Staffan, ordinarie mittbackarna Dan Wallgren och Oskar Herrlin, Mikael Winberg, Magnus Sundqvist samt Mats Rosengren. Utöver det saknades ytterligare 4 spelare som fick mkt speltid förra säsongen. Sen har vi ju vår joker Iztok Pristovnik som gjorde sin första träning ute tidigare i veckan. Vi är dock ett riktigt gubbalag och kommer få räkna med att spelare inte alltid är tillgängliga, många har egna barn.

Tror på samma topp-fyra som Johansson, åtminstone för tillfället.

Ekets GoIF-SIF 5-0

Kommer SIF:s första mål mot LFK U nästa helg? 12-0 på två matcher... Ändå ett steg framåt att släppa in "bara" fem mot division fyra-motstånd då man släppte in sju mot division sex-motstånd förra helgen.

//P.

BoIS vann igen

Träningsmatch:

VBoIS-Sperlingsholm/Sennan IF 4-2 (3-0)
Mål VBoIS: Henrik Olsson 2, Håkan Pettersson, Johan Andersson


Tog på mig min bävernylonoverall (med LTIK-emblem på bröstet) och gick ut i den kyliga fredagkvällen för att titta på "mina" gamla spelare Henke Olsson och Johan "Baggio" Andersson.

Jag blev glad. Jag fick se två spelare med gott självfötroende som verkade trivas alldeles utmärkt i sin nya omgivning (nygamla för Henke). Båda bidrog i allra högsta grad till BoIS seger över SIF. Baggio via stabilt vänsterbackspel i andra och ett vackert 4-0-mål, då han på frispark, med sin fina inläggsfot, slog bollen mot mål (precis som man ska) och fick se den gå förbi samtliga och i nät. Henke var rent av planbäst som spets i BoIS. Det blixtrade om forwarden som stod för två mål och en ass samt hårt jobb och bra spel genom hela matchen.

BoIS i övrigt då? Mycket bra första halvlek. Man kunde lett med mer än 3-0 i paus. Spelet var förlaggt till SIF:s planhalva. Hård press, gott snack, god rörelse och ett varierat (med tyngd på kortpassningar) och bra passningsspel. I andra gick BoIS ned sig något. Baggios 4-0 på frispark skulle visa sig värdefullt för sedan spelade SIF upp sig och tog över matchen med två raka mål som följd (ett på straff). SIF kunde gjort ytterligare något mål. BoIS nye målvakt, välkände Carlos Fragoso, stod bl a för en sinnesjuk dubbelräddning och flera andra SIF-avslut gick strax utanför. Närmst att göra BoIS femma var Henke Olsson med en ribbträff.

Kan BoIS få spelet från första halvlek att vara lite längre finns det gott hopp inför framtiden (serien). Jag tror på BoIS i år. Henke passar perfekt in i coach Leanderssons spelsätt och med det självförtroende han för tillfället utsrålar kommer Olsson att vara med i toppen av sexans skytteliga. Laget har tidigare saknat någon som gör de där enkla målen i straffområdet. Fragoso i mål ersätter, kan man säga, på något sätt den tunga förlusten av mittback Erik Lindberg. Med Carlos rutin och förmåga att styra skänker han främst backlinjen, men även övriga i laget ett lugn och en stabilitet som tidigare saknats (inget ont om BoIS i övrigt unga och talangfulla målvaktsbesättning). Vi måste också ha i åtanke att BoIS saknade ordinarie och tongivande spelare som Anders Gustafsson, Albert Bengtsson, Robin Leandersson, Filip Eriksson och Rasmus Larsson. I övrigt kul att se Håkan Pettersson in action igen efter den tråkiga knäskadan. Kan det äntligen vara BoIS år?

//P.

Inför helgen

Träningsmatcher:

Fredag:

VBoIS-Sperlingsholm/Sennan IF kl 18:15, Glänninges konstgräs

Lite spännande möte i och med att Skottorp mötte Sperling/Sennan förra helgen. Nu kunde inte Skottorp ställa upp med i närheten av det bästa laget, men ändå... BoIS tog en fin skalp i den senaste träningsmatchen då man slog Dalen med 3-2 trots underläge 2-0 i paus. Starkt! Fortsätter man att imponera? 

Lördag:

Vapnö IF-BKW kl 11:00, Halmstad Arena

Ett skadeskjutet BKW möter det till sexan degraderade Vapnö IF. Vapnö blev hastigt uppflyttade till femman ifjol och hade ett antal matcher in i serien virtuell serieledning. På hösten tappade man dock allt och åkte slutligen ur serien och tillbaka till sexan. Nu har man ett till vissa delar nytt lag och en nygammal tränare i Stefan Jönsson. Lagets målskytt, Christopher Jönssons, pappa. VIF har spelat en träningsmatch mig veterligen och det mot Snöstorp/Nyhem IF A. En tuff uppgift. VIF höll elitfyra-laget stången i en halvlek och låg under med 2-1 i paus. Slutligen blev det 6-1. Det känns som att VIF blir en av favoriterna till att ta hem sexan i år. BKW är ute efter revansch för den försmädliga förlusten mot "gubba-laget" IFK Rössjöholm. Normalt sett ska BKW ha nog med offensiva krafter i laget som kan hitta målet. Men blir det problem även mot VIF lär det spridas en smula oro kring avsaknaden av en viss flydd målskytt.

RGIF-GIF/VIF kl 11:00, Björkvallens grus

RGIF kommer från 3-2-vinst mot LTIK. Man får klara sig utan sin bäste i Johan Nilsson. Dessutom saknar man viktige mittbacken Jens Strömberg. Mats Lindström gör dock årsdebut och comeback efter två säsonger i LFK. GIF/VIF kommer från 3-2-förlust mot Andersberg. GIF/VIF får främst ta med sig andra halvlek från den matchen. Man får fortsatt klara sig utan sin viktigaste i Simon Nilsson, som är ansiktsskadad.

Haverdal IF-SBK kl 11:00, Getinges grusplan

Efter en mindre lyckad insats och förlust med 2-0 mot GIFVIF av ett SBK utan flera viktiga pjäser väntar nu svårspelade Haverdals IF, som under 2012 ska fortsätta sin förvandling från ful ankunge till vacker svan. HIF har förstärkt ytterligare under vintern och med tanke på att man redan i höstas hade ett starkt och rutinerat lag så ser det bra ut för blått. Möjligen kan man vara med i sexans absoluta topp i år.

Ekets GoIF B-SIF kl 12:00, Örkeljunga IP

Efter storförlusten mot Sperling/Sennan tar sig nu SIF an division fyra-laget Ekets B-lag. Lär bli en tuff uppgift för ett SIF som förhoppningsvis kan ställa upp med ett lite starkare lag dena helg. 

Snöstorp/Nyhem FF-LFK kl 13:00, Halmstad Arena

LFK möter seriekonkurrent igen. Nu av lite ädlare valör än Alet. S/NFF lär bli en av favoriterna till seriesegern, tillsammans med LFK. Lahlolmarna gjorde en bra halvlek mot Alet, men efter en dålig andra förlorade man med 2-1. Nu krävs bättre effektivitet och hårdare jobb i 90 minuter. Annars lär det bli förlust igen. S/NFF spelade 2-2 mot division tre-laget Stafsinge IF förra helgen. LFK möter just SIF nästa helg.

KIK-IFK Rössjöholm kl 13:00, Glänninges konstgräs

KIK:s tur att ställas mot Rössjö, som förlorat mot VBoIS och vunnit mot BKW. KIK kommer från 5-1-förlust mot Astrio. En match där KIK kan ta med sig en väl genomförd andra halvlek.

Söndag:

LTIK-HBK P16/U17 kl 13:00, Glänninges konstgräs

LTIK ställs mot tekniska, kvicka och löpstarka HBK. Division fem-laget får lita till sin starkare fysik. HBK-laget är ett P16-lag förstärkt med U17-spelare. Det innebär att LTIK:s tränare Freddy Pettersson ställs mot sina gamla adepter från ifjol. Motståndet blir i det närmaste rakt motsatt gentemot det fysiska RGIF LTIK mötte i lördags. LTIK saknar sin bäste i Simon Vedin, som är på skidsemester. Man får dessutom klara sig utan försvararna Håkan Karlsson och Mattias Johansson. Åter i truppen är Emil Olsson, Linus Jerkesten, Max Martinsson och Hisham Gassim. LTIK B ställs senare under söndagen (kl 17) mot HBK P16 2, där en del provspelare kommer att testa för HBK.

Hamneda GoIK-K/HFF kl 14:00, Ljungbys konstgräs

K/HFF ställs efter den fina 5-2-segern mot Hinneryd nu mot ännu beskedligare motstånd i form av det småländska division sex-laget Hamneda, som ifjol föll ur femman efter jumboplats. Ännu en storseger för välspelande K/HFF?

YBK spelar internmatch på Munkavallen kl 12:30 på lördagen. HIS blev olyckligt nog utan match i helgen. Man skulle mött Simlångsdalen under lördagen (på Glänninges konstgräs bästa tid och allt; kl 11). Dalen fick dock inte ihop elva gubbar och tvingades lämna återbud. Känns lite fattigt av ett division fem-lag. Framförallt med tanke på att man så sent som ikväll (torsdag) mötte Örnia i en träningsmatch. Nu står HIS där med byxorna nere och tvingas köra ett träningspass istället. Dalen har enligt uppgift haft det lite skralt ställt med folk på träningarna. Det kanske också visade sig mot VBoIS, mot vilka man tappade allt i andra och förlorade.

//P.

B-match någon?

Söker motstånd till L:a Tjärby IK:s B-lag i helgen. Vi skulle mött BK Walldias bilaga, men de har det tufft med folk nu i och med en hel del skador så de var tvugna att tacka nej. LTIK har tid på konstgräset i Laholm kl 17 på söndag.

Intresserad? Kontakta undertecknad på mobilnummer 070 53 52 55 8 eller mejl jojje_plogen@hotmail.com.

//P.

K/HFF vann

Träningsmatch:

Hinneryds IF-K/HFF 2-5 (1-2)
Mål K/HFF: Ruslan Tetroyev 2 (en straff), Fredrik Junefalk 2, Martin Jönsson

K/HFF tog en klar seger mot det småländska division fem-laget Hinneryds IF. Smålänningarna låg inte allt för många år sedan i trean, men har sjunkit som en sten i seriepyramiden. Nu står man med en fin anläggning med läktare och konstgräsplan och lirar i femman 2012.

Så här skriver K/HFF:s specielle målskytt Fredrik Junefalk om matchen:

Matchen började i ruskigt bra tempo från vår sida, och vi lät knappt HIF låna bollen. Efter 20 minuter så t
ar vi ledningen med 1-0 genom Fredrik "June" Junefalk. Sen fortsätter vi i riktigt bra tempo med mycket fina kombinationer i hela laget. Efter 35 minuter så tar en HIF-spelare bollen med handen och blir utvisad och straff till K/H FF. Helt rätt av den assisterande domaren, Marcus "Maccan" Theander skulle bara rulla in bollen i öppet mål. 2-0 genom Ruslan "Rus" Tetroyev på straff. Precis innan pausvilan så åker vi på en straff emot oss och den placerar HIF:s spelare in säkert bakom Henrik "Henning" Johansson i vårt mål.

I andra halvlek så kan man inte säga annat än att vi börjar ännu bättre än i första. Hinneryd tar sig knappt över halva plan.
Det visar sig genom att vår lille Joker Martin "HÖNS" Jönsson sliter sig fri genom en mycket fin boll av Martin "Berra" Berntsson och det är bara för Höns att bomba in bollen i gavlen bakom Hinneryds målvakt och det står 3-1. Därefter så slarvar vi lite utanför vårt eget mål och HIF kan lägga bollen i nät och det står 3-2. Därefter så tar vi tag i taktpinnen igen och vi gör både 4-2 genom ett mycket fint kontringsmål, Rus spelar June fri och därefter spelar June bollen tillbaka till Rus som kan lägga in bollen bakom HIF:s målvakt. Med tio minuter kvar av matchen kan June fastställa slutresultatet till 5-2.

Hela laget ska ha PLUS för en mycket härlig laginsats!


Anmäl ditt korpenlag NU

Nu är det verkligen dags att anmäla sig till fotbollskorpen. Hör gärna av er så snabbt som möjligt när ni får ihop lag eller om ni behöver spelare till ert lag. Gå in på gästboken på vår hemsida om ni behöver spelare eller ring eller sms:a till undertecknad. Jag är ute på företagen och där finns spelare som intresserade, men som inte har något lag.

Med vänliga hälsningar

Peter Johnsson
070-4957439

För att komma vidare till hemsidan, klicka på länken:
http://www.laget.se/LAHOLMSKORPEN

Resultat söndag

Träningsmatcher:

BKW-IFK Rössjöholm 0-2 (0-1)

BKW var det bättre laget, men lyckades inte göra mål. Läs om matchen på lagets hemsida.

KIK-BK Astrio 1-5 (0-3)
Mål KIK: Simon Andersson

KIK startade utan Jonathan Pettersson, Simon Andersson och Joel Åkesson. Första halvlek var ensidig, Astrio var det klart bättre laget. Mot slutet av matchen ryckte KIK upp sig och skapade en del möjligheter.

GIF/VIF-Andersbergs IK 2-3 (0-2)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk, Kewin Hansen


Det stod 0-3 när jag gick efter 55 spelade minuter. GIF/VIF ryckte upp sig på slutet och gjorde två mål fram till 2-3. AIK gjorde ett gott intryck på mig, de spelade fotboll med ett trevligt passningsspel och kunde haft ledningen med mer än 2-0 i paus. Isak Pettersson i GIF/VIF:s mål tvingades till ett par bra ingripanden och något avslut gick över och ett par andra bredvid mål. GIF/VIF hade också ett par chanser i den första halvleken. Den bästa hade Oscar Gustafsson då han blev helt ren men hastade iväg avslutet, som gick utanför, troligen visste inte Gustafsson hur ensam han var. GIF/VIF tvingades spela utan sin viktigaste spelare, mittbacken Simon Nilsson, som drabbats av en ansiktsskada och blir borta i ca en månad. Bäst i GIF/VIF så länge jag tittade var försvararna Ola Andersson och Anders Pettersson.

Simlångsdalens IF-VBoIS 2-3 (2-0)
Mål VBoIS: Jesper Öhrn, Henrik Olsson, Jim Leandersson

Dalen det bättre laget i första halvlek, BoIS det bättre i andra. Starkt att vinna den halvleken med 3-0. Läs om matchen på BoIS blogg.

//P.

Resultat lördag

Träningsmatcher:

LFK-Alet IK 1-2 (1-0)
Mål LFK: Johan Green

LFK gjorde en bra första halvlek mot blivande seriekonkurrenten Alet. Målet var vackert och signerat Johan Green. LFK borde haft ledningen med ytterligare någon pyts i paus.

- Då agerar vi som vi ska och spelar bra. Jag är främst nöjd med de tre innermittfältarna (Petter Gustafsson, Tobias Lundgren, David Pinot) och deras rörelsemönster, säger LFK:s tränare Mats Gustavsson.

I andra kunde Alet ta över och trycka tillbaka LFK. Spelet var förlagt till LFK:s planhalva. 1-1 kom tidigt och 2-1 kom med ca fem minuter kvar av matchen. En delikatess från Alets sida. ”Rasse-fint”, inspel och sedan klack i mål. Snyggt! Målet var inte alls ologiskt sett till matchbilden i andra.

- Alet pressar oss hårdare i andra, men hemåtjobbet är för dåligt överlag från vår sida och det trots att vi pratade om just det i paus. Jag var positiv i halvlek. Får sluta berömma för mycket då, fortsatte en något besviken Gustavsson.

Kanske bättre att få stryk nu, istället för att vinna med en 5-0 och dabbas av hybris inför mötet i serien?

- Jag hade gärna tagit en vinst med 5-0. Det hade varit gött med en seger, säger Mats Gustavsson innan han berömmer mittback Eric Lindberg för dennes insats.

- Bra inställning, bra fysik, en riktig tävlingsmänniska.

Även Johan Green gjorde en bra match och lade ner en imponerande arbetsinsats, även om han borde gjort något mål till då han hade ett friläge även i andra halvlek.

RGIF-LTIK 3-2 (1-2)
Mål RGIF: Dino Karupovic 2, Henrik Olsson
Mål LTIK: Tom Hjälmefjord, Simon Vedin

RGIF fick revansch efter 3-0-förlusten mot KIK förra helgen då man nu slog KIK:s blivande seriemotsåndare LTIK. Matchen slutade 3-2 till RGIF efter att LTIK haft ledningen med 2-1 i paus. Det var en relativt jämn tillställning som böljade fram och tillbaka. Undertecknad anser ändå att RGIF vinner rättvist. De grönvita var stabilare och oftast starkast på mitten, dessutom var man det lag som hade flest sekvenser med ett bra passningsspel.

LTIK började bäst men det var RGIF som var det bättre laget i första halvlek, åtminstone fram till man gjorde 1-0 genom Dino Karupovic. Ett vackert mål via skott. RGIF:s etta hängde i luften då man haft ett par farliga skott. Något tätt utanför och något som Jonas Nilsson i LTIK:s mål fick avstyra. Efter RGIF:s 1-0 kunde LTIK ta över och göra två raka mål. Tom Hjälmefjords nick i mål efter Simon Vedins hörna var fint. 2-1 gjorde Simon Vedin själv på ett genombrott. Mot slutet av halvleken tog RGIF över igen utan att skapa något nämnvärt. I inledningen på andra kunde RGIF utnyttja två LTIK-misstag och både kvittera och ta ledningen. 2-2 på omställning efter hörna. Henrik Olsson kunde enkelt manövrera ut LTIK:s ”stannande” spelare och kruta bollen i mål från nära håll. Vid 3-2 agerade LTIK:s försvar plottrigt och skänkte bort bollen till Dino Karupovic, som tackade, tog emot och satte dit kulan. Resten av matchen böljade spelet fram och tillbaka med småchanser åt båda håll. LTIK kunde mycket väl kvitterat på något av Fredrik Marinovic lägen. Nick efter inlägg samt avslut nära mål efter hörna.

- Jag borde gjort två mål idag, sade en besviken Marinovic efter matchen. Fredrik gjorde annars en bra match i LTIK som forward, även om orken tröt mot slutet.

Även Tom Hjälmefjord kunde satt dit en boll. Konstskottet med yttersidan gick dock strax över mål. Också RGIF hade chanser, de kunde lika gärna utökat som LTIK kunde kvitterat.

- Du kan inte jämföra den här insatsen mot den mot Knäred. Förra helgen experimenterade jag med den offensiva uppställningen. Idag var det andra förutsättningar, säger RGIF:s coach Ulf Wernersson och fortsätter:

- Spelet böljade fram och tillbaka mellan lagen. Jag är nöjd med vårt spel fram till vi gör 1-0, sen blir vi bekväma. Det var stabilt, men det sista lilla saknades. Vi slarvade ofta med den avgörande passningen, men det har vi tid på oss att jobba med. Det var en bra genomkörare, avslutar Wernersson.

Johan Nilsson är alltid suverän i RGIF. Otroligt nyttig på lagets innermittfält. Står alltid rätt, stark i kroppen och är mycket svårpasserad. Även tvåmålsskytt Dino Karupovic var duktig i RGIF.

I LTIK gjorde Henrik Nilsson sin första match sedan testmatchen i november med gamla klubben LFK. Nilsson agerade stabilt i LTIK:s mittförsvar i 90 minuter.

- Nja, det kan jag väl inte riktigt hålla med om. Det är en bit kvar. Jag hade faktiskt krampkänningar i vaderna mot slutet, det har jag aldrig fått på konstgräs tidigare, sade en något besviken, men ändå skrattande Nilsson efter matchen.

- Det var en okej match från vår sida. Det är bra att vi orkar i 90 minuter och att vi håller tempot uppe. Mindre bra var det vid deras mål i andra. Det är misstag från vår sida. Vi löser inte deras omställning vid 2-2 och vid 3-2 spelar vi för smått, säger LTIK:s tränare Freddy Pettersson och fortsätter:

- Det som är positivt är att det är enkla saker att rätta till. I mitten av första spelar vi ganska bra och försöker hela tiden, men vi får aldrig något riktigt tryck på dem. Vi skapar våra chanser på hörnor och inlägg. Ingen i laget gör någon jätteinsats, samtidigt faller ingen ur ramen, avslutar Pettersson.

Emil Olsson saknades mycket i LTIK. Hans fysik hade behövts för att få ordentligt tryck på RGIF:s rutinerade backlinje.

Duktig domare: Mattias Theander, Hyltebruk.

SIF-Sperlingsholm/Sennan IF 0-7

SIF hade inget att hämta mot SIF. SIF var det bättre laget matchen igenom, även om det fanns sekvenser då SIF spelade ok. SIF saknade ett antal spelare till matchen, som var den första för säsongen. För SIF var det den tredje.

SBK-GIF/VIF (A/B) 0-2 (0-2)
Mål GIF/VIF: Sabri Behrami, självmål

HIS-Snöstorp/Nyhem IF P17 2-3
Mål HIS: Fredrik Gustavsson, Albin Lundgren

//P.


Oavgjort

Träningsmatch:

FC Örkeljunga-K/HFF 3-3 (2-0)
Mål K/HFF: Filip Karlsson, Fredrik Junefalk 2

Ett rättvist resultat. Örkeljunga var bättre i första och K/HFF i andra. Bäst i K/HFF under fredagkvällen var innermittfältaren Martin Jönsson.

- Han var riktigt bra idag, sade tvåmålsskytten Fredrik Junefalk, som själv hoppade in i andra och gjorde sina mål (inhopp av den givne forwarden pga tumskada).

//P. 

LFK:s lag mot Alet

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Mattias Bengtsson, Eric Lindberg, Fredrik Johnsson,
Petter Gustafsson,
Robert Nilsson, Tobias Lundgren, David Pinot, Andreas Martinsson,
Johan Green

Peter Björnsson, Emil Axelsson, Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku, Peter Carlsson, Simon Olsson.

Frånvarande: Kristian Åkesson, Perparim Beqaj, Michael Einarsson.

//P.  

Helgens träningsmatcher

För den som är lagd åt det hållet kan det bli en heldag på konstgräset i Laholm under lördagen då samtliga Laholmslag förutom YBK sätter igång med matchandet i helgen. Bara att ta med sig kaffetermosen och smörmadarna samt att ta på sig bävernylonoverallen.

Fredag:

FC Örkeljunga-K/HFF kl 19:00, Förslövs konstgräs

K/HFF börjar träningsmatchandet mot division fem-laget Örkeljunga som ifjol kvalade upp till fyran utan framgång. K/HFF:s trupp finner du på föreningens hemsida.

Lördag:

RGIF-LTIK kl 09:00, Glänninges konstgräs

RGIF och LTIK möts i ett dubbelmöte i helgen. B-lagen möts på fredagen och A-lagen på lördagen (vi chansar inte med lyset [även om det ska vara fixat] och kör därför A-lagsmatchen i dagsljus). LTIK får tacka RGIF för gott samarbete inför matchen då det senare laget blev informerade först för några dagar sedan att LTIK fått två tider på konstgräset, men på andra tider än vad som först var bestämt på Björkvallens grus (å andra sidan fick LTIK inte den andra konstgrästiden förrän denna vecka). Det är ett meck och man får ha lite flyt om både A- och B-lag ska få plats på konstgräsplanen samma helg. (Får också tacka KIK som släppte sin tid. De skulle egentligen mött Astrio B, men de senare fick inte ihop folk.) 

RGIF får tillbaka viktiga försvararna Jens Strömberg och Mathieu Kerleroux, som saknades i den senaste träningsmatchen. LTIK får tillbaka Fredrik Marinovic och Tom Hjälmefjord, men får klara sig utan Mattias Johansson, Linus Jerkesten samt viktige forwarden och lagkaptenen Emil Olsson. De tre spelar i B-lagsmatchen på fredagen då de har förhinder på lördagen. Frågetecken finns också för en krasslig Max Martinsson. Vore mycket tråkigt om inte Max kunde vara med då han visat prov på god form. Å andra sidan kan det vara bra att andra spelare får chansen. Man bör som bekant testa runt lite i träningsmatcherna. RGIF kommer revanschsugna till kampen och blir favoriter till segern. Lagets trupper finner du på respektive hemsida.

LFK-Alets IK kl 11:00, Glänninges konstgräs

Äntligen får så LFK spela sin första träningsmatch. Det blir mot kommande seriemotståndaren Alet. Läs om LFK:s försäsong i ett inlägg längre ned.

SIF-SIF (Sperlingsholm/Sennan IF) kl 13:00, Glänninges konstgräs

SIF mot SIF. Seriekollegor tar sig an varandra.

SBK-GIFVIF (A/B) kl 15:00, Glänninges konstgräs

SBK:s A-lag möter en GIF/VIF-kombination med tyngd på B-lag. En annan GIF/VIF-kombination möter Andersberg på söndagen. För SBK blir detta första matchen för året. För GIF/VIF:s del blir det den tredje. GIF/VIF:s trupp finner du på föreningens hemsida.

Simlångsdalens IF-VBoIS kl 16:00, Sannarps konstgräs

Dalen och BoIS möttes för en månad sedan i kombihallen i en minimatch. Då blev det Dalen-seger med 6-5, trots BoIS-ledning 4-3 i paus. Revansch för BoIS nu? Inte omöjligt om man fortsätter i samma spår som mot Rössjöholm i förra veckan.

HIS-Snöstorp/Nyhem IF P17 kl 17:00, Glänninges konstgräs

HIS spelar första träninghsmatchen mot S/NFF P17. Samma lag som LFK U härförleden slog med 4-2.

Söndag:

BKW-IFK Rössjöholm kl 09:00, Glänninges konstgräs

Hujeda-mej! Själv tyckte man det var tidigt med samling kl åtta på en lördag. Men, vad gör man inte för en match på konstgräs? BKW tar sig alltså, efter seger mot ett ungt S/NFF B och internmatch, nu an Rössjöholm som förra helgen förlorade mot VBoIS. Rössjö kvalade så sent som i höstas till fyran. Å andra sidan har laget knappast kommit igång med träningen än.

KIK-BK Astrio kl 13:00, Glänninges konstgräs

KIK fortsätter träningsmatchandet med match mot Astrio. I senaste matchen var man lyckosamma i omställningarna. Fortsätter man att vara det lär man ha chans mot ett Astrio som fortsätter att matcha mot lag ifrån lägre divisioner. För Astrio blir det femte matchen (LTIK 2-2, Andersberg 2-2, Trönninge 2-3, Kvibille 2-1).

GIF/VIF (A/B)-Andersbergs IK kl 15:00, Glänninges konstgräs

Nyblivna division fyra-laget Andersbergs IK möter en GIF/VIF-kombination med tyngd på A-lag. En annan GIF/VIF-kombination möter SBK:s A-lag på lördagen. För GIF/VIF blir detta tredje matchen. Även AIK har spelat två matcher sedan tidigare (oavgjort mot Astrio och Kurdiska). AIK har tappat några av sina främsta kort sedan förra säsongen då storskytten Fidan Jashari samt mittfältseleganten Vildan Raskaj lämnat för Rinia IF och skickllige målvakten Kewar Betkari gått till Oskarshamn. AIK möter just Rinia i en träningsmatch på fredagkvällen. GIF/VIF kommer stärkta efter en bra insats mot HBK U17. GIF/VIF:s trupp finner på föreningens hemsida.

YBK väntar ett par veckor med matchande. Glädjande nog har man i veckan anmält lag till reservlagsserien då man nu har 32 man i truppen och är 20 man på träningarna. Skoj! Ett B-lag är grunden för ett bra A-lag.

//P.

RSS 2.0