Lördagens resultat

SIF-KHFF 0-1
Målskytt: Martin Berndtsson

Matchen var jämn, mellan två, som det verkar, väldigt stabila lag. SIF hade ett par bra chanser i första halvlek och kunde haft ledningen i paus. I andra var KHFF något bättre och skapade lite mer, de var dock på intet sätt överlägsna. David Eriksson var duktig i Skottorp, plus också till hela backlinjen, framförallt till mittbackarna Petter Johansson och Mats Johansson, de höll koll på Mattias Nätterqvist och båda var dessutom snabbare och kunde avvärja de bollar som dök upp. Jonte va tungan på vågen i KHFF och är den spelare som höjer sig över mängden.

Jag reagerade på att jag, som kom med en halvtimme kvar av matchen, tvingades betala inträde. När 20 minuter återstod av matchen gick två äldre herrar runt och tog betalt. Till och med på Örjan när HBK spelar kommer du för fan in gratis efter paus. Kommer jag innan paus betalar jag med glädje den lilla summa det kostar, men för att se en halvtimme...

Örnia-VBoIS 1-2
Målskyttar: Anders Gustavsson, Håkan Pettersson (straff)

En jämn och tuff match som Våxtorp lyckades ro hem. Båda de här lagen blir att räkna med i serien!

Vill tacka för rapporteringen, som sköttes av Magnus Pettersson.

BKW-Andersberg 0-5

En och en halv timme efter matchen ringer en bedrövad och besviken Packi mig. AIK var egentligen inte särskilt bra, BKW var däremot riktigt dåliga. Alla spelare underpresterade, dessutom var det få som gjorde jobbet. Fungerar inte spelet kan man i varje fall jobba och slita. AIK var stabila överlag och spelade mycket långt på tunga forwards. Packi tror nu i efterhand att det inte var någon fördel att möta dem i början, förmodligen tränar de dåligt och flåset kommer troligtvis inte att bli bättre, de drog dessutom på sig ett antal gula kort och en utvisning.

AIKs bredd verkar inte särskilt god då bänkvärmarna inte höll alls samma klass som de stabila elva som fanns på plan från start. Samtliga i BKW måste rycka upp sig väldigt mycket om man ska uppnå målet att hamna topp fem. AIK däremot kommer säkert, om man kan mönstra ungefär samma lag i de flesta matcher, att tillhöra toppen och inte botten, där jag placerade dem i min tippning.

Spelare och ledare i AIK skötte sig utmärkt både innan, under och efter matchen, tråkigt då när ett antal ur den tillresta publiken beter sig illa genom att vägra betala inträde. Domaren fick bryta matchen medan en avbytare i AIK fick avvisa den del av publiken som inte skött sig från Wallevi och det blev lite kaosartat för en stund. Tråkigt att det händer, med tanke på AIKs, redan, dåliga rykte och framförallt med tanke på att spelare och ledare sköter sig som de ska.

YBK-LTIK 0-3
Målskyttar: Johan Gustafsson, Simon Vedin, Anders Kallin

LTIK vann helt rättvist matchen med 3-0, det skulle väl i ärlighetens namn kanske varit de dubbla siffrorna. Vi fick en smakstart då Anders Kallin serverade Johan Gustafsson, som fint kunde dra in 1-0. YBK hade inte särskilt mycket att sätta emot, ett par frisparkar blev lite halvfarliga och Richard Frankland gavs utrymme att lossa vänsterkanonen från håll några gånger, i övrigt var det ingen fara på taket. Simon Vedin kunde göra 2-0 på Emil Olssons fina boll. Simon vek starkt in framför sin bevakare och satte distinkt dit bollen. 0-2 var siffrorna i paus.

Jag var lite orolig efter paus då jag trodde att YBK skulle komma ut heltaggade till andra, 1-2 och sedan känns det som att det jagande laget har fördel. Jag hade dock fel, flera spelare i YBK vek ner sig och verkade tycka att det var kört. YBK skapade absolut ingenting i andra halvlek och efter att LTIK gjort 3-0 blev det fullständig lekstuga och ytterligare tre, fyra mål kunde gjorts om LTIKarna varit lite mer koncentrerade i avslutningsmomenten.

Samtliga LTIKare gör ett gott jobb. Jag vill ge extra ros till Erik Westerlund, Ola Nilsson och Simon Vedin för deras insatser. Alla gör det dock som sagt bra. Jag måste säga att jag är lite besviken på YBKs insats, att LTIK var bättre spelmässigt är väl ok, att många spelare viker ner sig och inte visar någon moral och saknar all sorts gnista är dock under all kritik. Det kommer inte att bli några enkla fighter för YBK i år, och ska de vinna matcher krävs det att alla gör jobbet fullt ut.

Mikael Dahlgren försökte att hålla ihop laget, trots att det var svårt, Richard Frankland på mitten är den spelare det händer lite kring och Niklas Nilsson var som vanligt stabil i kassen, i övrigt var det inte mycket som stämde i YBK. Jonas Bergman gjorde bara ett kortare inhopp och verkade vara plågad av något, han behövs verkligen om YBK ska utgöra något allvarligare hot framåt.

Johan var, som ni förstår, med i matchen. Beslutet att han skulle spela tog spelarrådet tillsammans med övriga spelare. Med motiveringen att bästa laget som finns tillgängligt alltid ska spela, så bestämdes det att Johan skulle deltaga i matchen. Med facit i hand var det rätt beslut som togs, Fredrik Wersch (avstängd) och Mattias Olofsson (jobb) saknades i laget och utan dem och Johan hade vi nog saknat alltför mycket kreativitet. Johan gjorde sitt jobb, sin plikt och dominerade stundtals under matchen med en rad enman-shower. Det var Johans första och sista tävlingsmatch i LTIK för den här gången.

//P.

Kommentarer
Postat av: Pontus o Anden Skottorps IF

Bra referat av matchen plogen, var en mkt jämn match o båda lagen gör mkt bra ifrån sej! Bara att gratulera KHFF som drog det längsta strået denna gången! Men det här med inträdet tycker vi e ganska obefogat o gnälla på, du vet lika väl som alla andra att det går till en klubb som behöver alla pengar de kan få, precis som de flesta andra lag i kommunen...inträdet i Skottorp har alltid betalats i andra halvlek sen tidernas begynnelse, även om folk gillar det eller inte...Men ett litet tips till dej plogen, vill du ha valuta för pengarna så kom i tid nästa gång muahaha;)Skämt o sido! bara en liten tanke...ha det fantastiskt o tack för en bra sida!

2008-04-19 @ 19:05:37
Postat av: A.M

Hej

ville bara säga att publiken ville betala men han som gick o sa att dem skulle betala om inträde hade uttalat sig väldigt rasistik mot våran publik.
tycker det är välgit dåligt still av han gubben, inträdde hade han inte frågat efter om dem hade varit som ledde matchen, men nu var det så att Andersberg IK ledde matchen med 3 eller 4 - o så ville han provosera fram ett bråk som han inte lyckades med.
All häder åt Walldia spelarna som inte provocerade Andersbergs spelarna. Inte att vi hade gått på det. Vi ska vissa på plan vad vi kan.
Och en sak till Edison Morina spelade inte idag det var helt en annan spelare som blev utvissad, det var inten utvissning. Men det är domaren som dömmer.
Ha det bra och lycka till med din blogg sida.

2008-04-19 @ 21:08:23
Postat av: Åberg

Hahahaha...
I K/H FF är vi inte beroende av inträdespengarna.... =)

2008-04-19 @ 22:29:07
Postat av: Mr. G

Jag är helt och hållet på Plogens sida vad det gäller inträdes-fråga. Inträde betalas innan och/eller under FÖRSTA halvlek. Kommer man efter det är det en, förvisso oskriven, regel att man går in gratis, men ändå!
Det var inte jag som sa det, men jag skriver under på det, det är skandal!

/G

2008-04-20 @ 01:52:17
Postat av: Erik

För att rätta ovetande! Även hos HBK betalar du inträde efter paus! Iaf gjorde jag det senast mot Gefle! Är en människa så snål att han ej kan betala de 30 kr som det kostar så kan han likaväl åka hem! Så sluta gnäll eller stanna hemma! Inträdet har och kommer för alltid att betalas efter halvtid i Skottorp då vi ej har något inhägnat område!

2008-04-20 @ 02:45:31
Postat av: Mr. H

Erik låter som en väldigt ond och otrevlig människa...Han gjorde sin åsikt klar iaf, det är mer än vad man kan säga om A.M:s inlägg. Jag förstod då ingenting av vad den människan prata om (och då har jag ändå läst inlägget två ggr).

2008-04-20 @ 03:50:39
Postat av: Hans

Sen jag började gå på Skottorps IFs matcher har inträdet alltid tagits i andra halvlek. Det är där en "oskriven regel". Man tar seden dit man kommer. Som föregående talare sagt gåt dessutom den löjligt lilla summan till högst hedervärda ändamål.

Beundrar ditt arbete med sidan Plogen! MOT DEN MODERNA FOTBOLLEN

2008-04-20 @ 11:54:24
URL: http://hylliesports.blogg.se
Postat av: Mr P

Jag betalade ju faktiskt Erik. Men jag står på mig och tycker fortfarande att det är dåligt. Vi har inget inhängnat område i Lilla Tjärby, men löser det ändå...

2008-04-20 @ 12:24:26
Postat av: Hans

Tack! Lägg upp texten här också om du vill!

Hans

2008-04-20 @ 13:44:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0