Laholmslaget 2014

För åttonde gången tas Laholmslaget ut här på bloggen. Helt otroligt. Det känns som att det var igår jag gjorde mina första stapplande inlägg. Laget har varit väldigt svårt att ta ut i år. Egentligen fanns bara två givna spelare: GIF/VIF:s Alex Nilsson och KIK:s Jonathan Eriksson. Mängder med spelare har nominerats. Hur värderar man spelare i olika divisioner, i olika lag som möter olika motstånd? Egentligen går det inte. Men här är laget och jag är väldigt nöjd med det.
 
Laholmselvan:
                                                Simon Nilsson (BK Walldia)
 
               Jonathan Roslund (BK Walldia)      Alexander Nilsson (Genevad/Veinge IF)
Andreas Johansson (Kornhult/Hishult FF)                      Marcus Hedström (Hasslövs IS)
 
Dennis Delerud (GIF/VIF)  Emil Gustafsson (BK Walldia)  Petter Gustafsson (BK Walldia)
 
                                                         Mikael Alm (Hasslövs IS)
 
                                 Visar Demaj (BK Walldia)     Jonathan Eriksson (Knäreds IK)
 
 
Målvakt: Simon Nilsson, BKW, har gjort sin bästa säsong hittills i karriären när det behövts som mest. Spektakulär målvakt som trots det ger ett stabilt intryck. Lika bra fötter som de flesta utespelarna på samma nivå. Mycket bra reflexer.
 
Vänsterback: Markus Hedström, HIS, tvåfotad, snabb och brytningssäker försvarare som tagit stora kliv i rätt riktning under säsongen. Inte minst när det gäller ansvaret på plan. Har spelat mittback, men placeras i konkurrensen i LT-laget till vänster i backlinjen.
 
Mittback: Alexander Nilsson, GIF/VIF, tillsammans med LFK:s mittback Erik Pålsson bäste försvararen i kommunen. Klart flest nomineringar till LT-laget av samtliga spelare. Komplett både i det defensiva och offensiva spelet på division 5- och 6-nivå. Lugn och trygg spelare med bekväm förstatouch och bra fysik. Ledare på planen trots sina unga år.
 
Mittback: Jonathan Roslund, BKW, bolltrygg, brytsäker och duellskicklig mittback som klivit fram som en gigant i BKW:s mittförsvar under hösten. Så länge han tyglar humöret och fokuserar på rätt saker är Roslund en duktig spelare som kommer att klara sig väl även i elitfyran.
 
Högerback: Andreas Johansson, K/HFF, stabil försvarare med hög lägstanivå. Följsam back som är lugn och trygg med bollen. Deltagit i varje A-lagsmatch för K/HFF under säsongen.
 
Mittfältare:
 
Petter Gustafsson, BKW, offensiv dirrigent på BKW:s mittfält. Tolv mål och 14 assists imponerar. Tekniker med god spelförståelse och bra passningsfot. Möjligen fortfarande kommunens bästa innermittfältare.
 
Dennis Delerud, GIF/VIF, slitstark spelare med alla ingridienser. Duktig passningsspelare, bra skott, fin spelförståelse och inställning samt vinnarskalle som kan försätta berg. Division sex bästa mittfältare 2014. Division fems bästa mittfältare 2015?
 
Emil Gustafsson, BKW, BKW:s viktigaste spelare. Spindeln i nätet som defensiv innermittfältare. Tar stort ansvar och samlar upp bollar. Har vässat närkamps- och huvudspelet ytterligare. Utmärkt spelsinne. Ser vart bollarna ska hamna momentet innan och är där direkt. Bra passningsfot både i det kortare och längre spelet.
 
Offensiv mittfältare:
 
Mikael Alm, HIS, Hasslövs bäste 2014. Har tagit ett stort ansvar i sin roll som spelande tränare. Vann både mål-(elva kassar) och assistligan i laget. Oerhört viktig med sina offensiva egenskaper i ett lag som levt mycket på defensiven.
 
Forwards:
 
Jonathan Eriksson, KIK, en av LT-elvans mest givna spelare. 28 mål i division 5 imponerar. Gänglig spelare med bra steg och god bollkontroll. Rörlig anfallare som med god spelförståelse är på rätt plats men som också skapar egna målchanser.
 
Visar Demaj, BKW, poänkung i BKW med 13 mål och 14 assists. Stark och teknisk spelare som är skicklig på att hålla boll. Har både känsla och kraft i fötterna. Är lika skicklig målsskytt som framspelare. Gjorde årets mål i Laholmsfotbollen med en projektil upp i krysset från långt håll vid DM-segern mot Kvibille BK hemma på Wallevi. 
 
Bänk:
 
Niklas Nilsson, RGIF, sexans bäste målvakt enligt den egne tränaren. Det skall dock skrivas att konkurrensen var stenhård i form av Hasslövs Jonathan Pihl, som av sin tränare anses vara seriens bäste målvakt. Valet föll på Nilsson efter nominering från annat håll, där Ränneslövs målvakt ansågs ha gjort en snäppet vassare säsong. Den rutinerade RGIF-målvakten är väldigt stabil. Ses som komplett på den här nivån. Äger sitt straffområde. 
 
Kristian Åkesson, K/HFF, rutinerad spelare som med sina ledaregenskaper och sin vinnarskalle skänkt K/HFF trygghet och ett "go i laget". Tvåfotad försvarare som är duktig på att läsa spelet och styra sina medspelare.
 
Albert Bengtsson, VBoIS, rivgärn på BoIS mitt som varit oerhört nyttig med sitt bollvinnande. Krigare med stort hjärta som altid gör det enkelt för sig.
 
Bujar Mazreku, BKW, härlig tekniker som ståt för tolv mål och nio assists för BKW i division fyra. En artist som hittar finurliga och effektiva lösningar i spelet med boll. 
 
Fredrik Junefalk, K/HFF, 21 mål i seriespelet är så klart riktigt starkt. Men i konkurrensen om de två forwardsplatserna räckte det inte riktigt hela vägen till en startplats. Skicklig straffområdesspelare som kan göra mål på alla sätt. Har under säsongen tagit ett större ansvar än tidigare och levererat även mot de bättre lagen i serien.
 
Robin Möller, GIF/VIF, har lämnat sin plats som target i GIF/VIF:s anfall till defensiv innermittfältare. Positionsbytet och den nya omgivningen har gjort Möller gott. Har kanske gjort sin bästa säsong hittills. Stark spelare med bra känsla i fötterna.
 
Kalle Pålsson, HIS, energisk spelare med fin moral. Lagspelare med stor arbetskapacitet. Viktig kugge i HIS lagbygge. En spelare man byggt elvan kring.

Bubblare:

Jonathan Pihl, HIS, ses som sin tränare som seriens bäste målvakt. Reflexsnabb och orädd målvakt med enorm vinnarskalle.

Kalle Samuelsson, VBoIS, rutinerad målvakt med mäktigt tillslag. Skänker sit lag trygghet.

Andrée Pettersson, LTIK, talangfull målvakt som växt ut till en mycket stabil burväktare. Får målvaktsarbetet att se väldigt enkelt ut då han med små medel reder ut situationerna. Atlet med mycket bra fötter.

Emil Axelsson, BKW, rutinerad försvarare som alltid är stabil. Duktig med bollen och stark i duellspelet. Störd av knäskada under säsongen.

Leo Axelsson, KIK, energisk spelare som är duktig med bollen, har fint driv och ett bra huvudspel. 

Jesper Nilsson Öhrn, VBoIS, mäktade med tio mål under säsongen. Snabb och rivig anfallare som ställer till stor oreda i motståndarförsvaren.

Leo Gustafsson, GIF/VIF, trots elva högkaratiga nyförvärv lyckades 16-åringen slå sig in i laget under 2014. Snabb, orädd och oöm spelare som är skicklig med bollen.

Oskar Hemhagen, GIF/VIF, teknisk grovjobbare som lägger många meter under dobbarna per match.

Charlie Boson, GIF/VIF, fick säsongsinledningen fördärvad av skada. Kom tillbaka och blev med sin snabbhet och fina högerfot den poängspelare GIF/VIF behövde för att komma loss.

Mats Lindström, RGIF, tekniker med stor motor och fina fötter. RGIF:s bäste utespelare under säsongen.

Filip Svensson, YBK, stentuff försvarare med orubblig inställning.

Tränare: Lars Palmgren och Mikael Alm, HIS. Att GIF/VIF skulle vinna serien var självklart. Att HIS skulle sluta tvåa var inte lika självklart. HIS fanns med i snacket, men mer som en outsider tillsammans med Lidhult. K/HFF, RGIF och Trönninge var mer topptippade än HIS. I Hasslöv har man via hårt jobb, en stabil defensiv och en tydlig spelidé varit det lag som överraskat mest positivt under säsongen. Mycket av det tillskriver undertecknad tränarparet. Som assistenter får Palmgren och Alm BKW:s Mikael Gustafsson och GIF/VIF:s Kim Gustafsson, som båda via ett långsiktigt arbete nått välförtjänt framgång med respektive lag under säsongen.

 
Krönika:

 
Att ta ut LT-laget på herrsidan har varit ett pussel. Genevad/Veinge vann sexan, Hasslöv avancerade med sin andraplats och Kornhult/Hishult slutade fyra. Knäred kom fyra i femman och Våxtorp femma som nykomling. Walldia slutade trea i division 4 och avancerade med det uppåt. Bra prestationer. Hur ställer man dem mot varandra? Vilka spelare har stuckit ut och i vilka lag är det enheten som stuckit ut?

 
Att Walldia får flest spelare i laget är fullt logiskt. Att man som nykomling i division 4 gör det så bra att man avancerar uppåt är en fantastisk bedrift. Till nästa år slipper dock övriga spelare konkurrensen från Walldianerna. I och med avancemanget diskvalificerar man sig till 2015 års LT-lag.

 
LFK:arna är inte aktuella, och var det heller inte under 2012, då man spelade i just elitfyran. Det måste vara rättvist. GIF/VIF får med bröderna Alexander Nilsson och Dennis Delerud, som kom sent under försäsongen från Snöstorp Nyhem. Med dem blev G/V storfavorit till att ta hem serien, och det gjorde man också. Obesegrade. Alex var LT-lagets mest gjutna spelare, nominerad av i princip samtliga motståndarlags tränare, plus den egna så klart. Dennis behövde vårsäsongen för att acklimatisera sig till sin nya omgivning. Men hur skall vi kunna förbise sexans bäste mittfältare? Nästa år blir han troligen femmans bäste.

 
Bröderna skänkte tillsammans laget den stabilitet som krävdes för att övriga skulle blomma och ta nästa kliv. Men hur ställer man Dennis prestation från att vara ordinarie i division 3 till att dominera division 6 mot att Robin Möller gjort sin bästa säsong på samma mittfält och att unge Leo Gustafsson höll en ordinarie plats trots elva högkaratiga nyförvärv? Egentligen omöjligt förstås.

 
I KIK var valen enklare. Jonathan Eriksson var given i laget med sina 28 mål. I övrigt fanns en bild av ett starkt kollektiv som tillsammans burit laget till fjärdeplatsen. En bild som bekräftades av KIK:s tränare. Vilka var då bäst i Hasslövs lojala kollektiv? Resultatet syns i laget. Men den som den egna tränaren kanske helst hade sett där finns inte med.

 
Konkurrensen på målvaktssidan var knivskarp i år. Kalle Samuelsson i Våxtorp, Jonathan Pihl i Hasslöv, Andrée Pettersson i Lilla Tjärby, Niklas Nilsson i Ränneslöv och Simon Nilsson i BKW har samtliga stått för starka insatser. Tidigare år har vi haft svårt att hitta två målvakter att ställa mot varandra. Pettersson i LTIK sållades bort på grund av lagets kräftgång. Samuelsson i VBoIS då han endast stått i drygt hälften av matcherna och Pihl i Hasslöv ... Ja, varför sållades ha bort egentligen?

 
Den egna tränaren ansåg sig ha seriens bäste burväktare i Pihl. Samma sak tyckte RGIF:s tränare om sin väktare. För oss blev situationen omöjlig. Simon Nilsson fick ta hand om förstahandskarna. Det var redaktionen enig om. Experthjälp tillkallades och efter motivringar från motståndarlagens tränare var det fortfarande jämnt. Med viss övervikt till Nilssons fördel. Därför fick RGIF:s rutinerade målvakt en plats i truppen på Pihls bekostnad.

 
På samma vis fick även K/HFF:s Fredrik Junefalk en plats på bänken. I år har han levererat även mot topplagen. Men konkurrensen i LT-lagets startelva var för hård. Däremot lyckades Junefalks lagkamrat Andreas Johansson spela till sig en ytterbacksplats. Från Våxtorp valde vi slitvargen och bollvinnaren Albert Bengtsson. Trots att BoIS gjort en bra säsong tyckte lagets tränare att det var svårt att lyfta fram spelare som gjort ett riktigt bra år. BoIS kom långt som ett hårt arbetande kollektiv även i femman. Vi inser att laget kommer att bli omdiskuterat. Men vi är nöjda. Och kanske presenterar vi år, åtminstone meritmässigt, det starkaste LT-laget hittills.

 
Vem har jag glömt? Gå in i kommentarerna och ta ut ditt eget lag.

 

/Plogen


Spelschema Allianscupen

 
Söndag 1/2 13.00 LTIK-YBK  
Söndag 1/2 15.00 LFK-RGIF  
       
Lördag 7/2 15.00 KHFF-RGIF  
       
Söndag 8/2 11.00 LFK-YBK  
Söndag 8/2 13.00 GIF/VIF-SIF  
Söndag 8/2 15.00 HIS-V.Bois  
       
Lördag 14/2 12.00 GIF/VIF-V.Bois  
Lördag 14/2 14.00 SIF-HIS  
       
Söndag 15/2 11.00 LFK-KHFF  
Söndag 15/2 13.00 RGIF-LTIK  
       
Lördag 21/2 09.00 YBK-RGIF  
Lördag 21/2 15.00 KHFF-LTIK  
       
Söndag 22/2 11.00 GIF/VIF-HIS  
Söndag 22/2 13.00 SIF-V.BOIS  
       
Söndag 22/2 15.00 Dam Final  
    VGLT-LFK  
       
Fredag 3 April 15.00 Herr Final  
       
       
Grupp 1   Grupp 2  
YBK   GIF/VIF  
RGIF   Hasslöv  
K/HFF   VBoIS  
LFK   Skottorp  
LTIK      
       
Regler Grupp 1      
RGIFs match mot jumbon i grupp 1 räknas bort      
       
I övrigt tillämpas följande vid samma poäng.      
1. Målskillnad      
2. Antal gjorda mål      
3. Lottning      

LFK vann

Träningsmatch:
 
IS Halmia U19-Laholms FK 2-3 (1-3)
Mål LFK: Max Sjöstrand, Zett Wyke, Jonatan Eriksson (straff)
 
LFK har 3-0. Max Sjöstrand (uppflytad från U-laget) gör 1-0 i sin debut i A-laget, spelar fram till Zett Wykes 2-0 och fixar straffen som gör att även Jonatan Eriksson får hänga in en balja i sin LFK-debut. Sjöstrand in på topp i laget efter återbud från sjuke testspelaren, nygamle Fredrik Johnsson (i år i Markaryds IF).
 
LFK:s lag:
 
Markus Johansson,
Anton Efraimsson, André Josefsson, Erik Pålsson, Jesper Wennström,
Linus Wikander, Hannes Persson, Alfred Karlsson, Zett Wyke,
Jonatan Eriksson, Max Sjöstrand
 
Rasmus Liedman, Filip Palm (ny från Bredaryds IF), Rasmus Liedman
 
Rasmus Lundgren, Martin Andersson och Anton Gunnarsson var bortresta och ej tillgängliga till matchen.
 
//P.
 
 

Vintercupen andra dagen

Skräll i grupp 4. K/HFF vinner gruppen trots att de förlorar mot Halmstad FK med hela 6-2. HFK spelar underbar futsal i de två första matcherna. Blir sedan låsta mot SBK och Dalen, som båda kryssar. SBK har faktiskt 1-0 på HFK. HFK 1 vidare som tvåa. SBK trea i gruppen på fem poäng. Imponerande! Kommer alltid på mig själv med att sitta och hålla på de röda. Vet inte varför. Kanske underdog-sympati. Dalen 1 fyra och GIF/VIF 3 femma i gruppen. 

Grupp 4

K/HFF 1
HFK 1
SBK
Simlångsdalens IF 1
GIF/VIF 3

Kvart 1

KIK-LTIK 1  2-0
Mål KIK: Marcus Åkesson, Benjamin Ekberg 

Jämn kvart. Backskott från Marcus Åkesson till 1-0. Benjamin Ekberg klackar in 2-0 direkt på utkast från Hallén sent i matchen. LTIK hade möjligheter, men Hallén gör en bra match och räddar bl a tung långstraff från Daniel Hellsten.

 Kvart 2

GIF/VIF 2-HFK 1  1-2
Mål G/V: Marcus Kjellsson 

Som väntat tuff match. Lider med G/V. De spelar bättre längre period och skapar mest. G/V mycket olyckliga vid 2-1-målet med minuten kvar. Kändes grymt snöpligt att cupens bästa lag spelmässigt åkte ut redan i kvarten. En förlust för resterande spel. Mycket tufft att möta ett uppvärmt HFK i kvarten. Man gör det ändå bra och det känns bara oturligt att man inte går vidare. 

Kvart 3

G/V 1-BKW 1 1-2 e förlängning
Mål G/V: Leo Gustafsson
Mål BKW: Bujar Mazreku, Johan Agnvall

Jämnt. Ändå inte orättvis att BKW vinner. Misstänkt hands på Johan Agnvall vid hans vackra avgörande i förlängningen.

Kvart 4

K/HFF-LTIK 2  2-1
Mål KH: Fredrik Junefalk (straff), Roy Carlsson 
Mål LTIK: Martin Larsson (straff)

Favoritseger för KHFF 1 mot LTIK:s unga andralag. KH tar ledningen tidigt på en feldömd straff. Det gör att LTIK 2 inte kan spela sitt tajta boxspel. LTIK skapar två bra möjligheter, men tätt utanför. Roy Carlsson gör 2-0. LTIK reducerar genom Martin Larsson på straff sedan Hossein blivit fälld. Vissa tycker att det känns som kompensation. Jag ser situationen för dåligt vid min skymda position på läktaren. K/HFF:s seger inte mycket att säga om.

Semi 1

KIK-BKW 1  2-1
Mål KIK: Jonathan Petersson 2
BKW: Bujar Mazreku 

Jämn match. BKW gör två individuella misstag som renderar i KIK-mål. Bujar Mazreku reducerar och ser till att KIK:s målnolla spräcks. På slutet håller mycket duktige Kristian Hallén tätt trots flera bra lägen och vassa avslut från BKW.

Semi 2

K/HFF 1-HFK 1  2-2 (3-2 e str)
Mål K/HFF: Johan Nilsson, Fredrik Junefalk

HFK har 2-0, men rasar ihop medan K/HFF maler på. Tränare Johan Nilsson gör 1-2 på pass från duktige Daniel Alexandersson. Frdrik Junefalk kvitterar på en fantastisk nick (styr in ett hårt skott med pannan i mål) med bara sekunder kvar av matchen.

I förlängningen är K/HFF bäst. Man vinner sedan straffarna. Fredrik Junefalk, Daniel Alexandersson, Johan Nilsson och Kristian Åkesson säkra. HFK ribba ut på sin fjärde straff. Tycker det är rättvist.

Brons:

HFK 1-BKW 1  2-1
Mål BKW: Jonathan Roslund

Snabbt mål av HFK. Snabb replik av BKW när Lill-Jonte klackar in bollen. Mangnus Ericsson gör några bra räddningar i BKW:s mål, men kan till slut inte stå emot. Ändå välförtjänt brons till HFK, där jag tycker att BKW tappar för mycket på att inte ha en riktig målvakt. Och det trots att Ericsson gör det bra. Han är en multitalang.

Final:

KIK-KHFF 1  3-1
Mål: Jonathan Petersson 2, Emanuel Hultberg
Mål K/HFF: Anton Karlsson

Stabil seger för KIK mot ett slitet K/HFF, som spelade sin sjunde match plus förlängning mot HFK. K/HFF är bra spelmässigt, men har inte riktigt udden framåt.  Emanuel Hulberg tidigt ledningsmål till KIK. Jonathan Petersson suverän med två mål. Sen reducering av skrällaget K/H genom kapten Anton Karlsson.

Smolk i glädjebägaren för KIK var att slutspelets bäste målvakt Kristian Hallén troligen drog hälsenan under finalen. Jag kände igen symtomen, och lider med KIK, men framförallt med Hallén själv så klart. Mycket tråkigt.

Grattis KIK! Välförtjänt. Man släpper alltså bara in två mål under hela cupen. Defensiven och de vassa omställningarna tar KIK fram till guld och en första inteckning i pokalen.

Fredrik Junefalk, Jonathan Petersson och Tareq Serraino (HFK 1) delar skytteligan på sex mål var. Mitt tips Marcus Hulander gjorde fem tillsammans med ytterligare ett par spelare.

Tack för en trevlig cup Skogaby BK. Väl mött 2015!

PS. Samtliga resultat på SBK:s hemsida.

//P.


Slutspel Vintercupen lördag

Under lördagen avgörs grupp 4 samt slutspelet i Skogaby BK:s Vintercup. Första matchen i grupp 4 spelas kl 09:00. Första kvartsfinalen spelas 12:30. Finalen spelas 14:50. Läs hela spelschemat här.
 
Plogens tips:
 
Grupp 4
 
Halmstad FK 1
K/HFF 1
Simlångsdalens IF 1
GIF/VIF 3
SBK
 
Slutspel:
 
KIK-LTIK 1
GIF/VIF 2-K/HFF 1
GIF/VIF 1-BKW 1
HFK 1-LTIK 2
 
KIK-BKW 1
GIF/VIF 2-HFK 1
 
BKW 1-HFK 1
 
KIK-GIF/VIF 2
 
Skyttekung: Marcus Hulander, HFK - 8 mål
 
//P.

Vintercupen

Under lördagen inleds den 30:e upplagan av Skogaby BK:s inomhusturnering Vintercupen.
 
Läs hela spelschemat på Skogaby BK:s hemsida. Underhållningen börjar kl 08:00.
 
//P.

BKW vann

Träningsmatch:
 
Harplinge IK-BK Walldia 0-2 (0-1)
Mål BKW: Bujar Mazreku, Johan Agnvall
 
BKW vann även den andra tränings-/testmatchen under vintern. Tunga Harplinge försvarade sig bättre än Centern. Men vid normal utdelning hade BKW gjort tre, fyra mål till. Båda målen efter hörna. Det första innan paus då HIK:are styrde Bujar Mazreus fina hörnspark i nät. Det andra efter paus då Johan Agnvall tryckte bollen i mål och därmed nätade för andra matchen i rad.
 
Yttermittfältaren Kevin Fu från Alets IK fanns på nytt med i BKW. Denna gång återfanns även IF Centerns Benjamin Lusjani i Vallbergagänget. Enligt uppgift är tre spelare mer eller mindre klara för BKW. Ingen överraskas om ett av dessa namn är Fu. Av respekt för iblandade föreningar väntar man dock med att gå ut med namnen tills det att frimånaden inleds den 15:e november.
 
//P.

BKW matchar vidare

Tisdag:
 
Träningsmatch:
 
Harplinge IK-BK Walldia kl 18:00, Tranevalls konstgräs
 
Efter storsegern mot IF Centern tar nu BKW sig an degraderade Harplinge IK, som man under säsongen mötte i division 4. Nästa säsong blir HIK favorit i söderfemman.
 
BKW:s trupp återfinns på klubbens hemsida.
 
//P.

BKW vann

Träningsmatch:
 
IF Centern-BK Walldia 1-8 (1-2)
Mål BKW: Visar Demaj 4, Johan Agnvall, Robert Andersson, Bujar Mazreku, Kenan Ramadani

Läs mer om matchen på BKW:s hemsida samt på LT:s hemsida.
 
//P.

BKW matchar

Träningsmatch lördag:
 
IF Centern-BK Walldia kl 13:00, Skedalaheds IP
 
För att se BKW:s trupp: gå in på hemsidan.
 
//P.

RSS 2.0