Resultat söndag

Sexan:

HIS-Örnia 0-4

En av årets svagare insatser av ett HIS som saknade en del viktiga gubbar.

Simlångsdalen-YBK 7-1
Målskytt YBK: Andreas Håkansson

Årets sämsta insats av YBK. Man är delvis ursäktade då man saknade en del folk, bl a viktige Mikael Dahlgren i försvaret.

//P.


Resultat lördag

Trean:

LFK-Slottsskogen/Godhem 1-3 (0-0)
Målskytt LFK: Besart Mazreku

LFK kom aldrig upp i nivå. Markus Johansson fick göra ett par svettiga räddningar i en relativt jämn första halvlek där bortalaget skapade mest. I andra halvlek tog Slottsskogen/Godhem ledningen på ett märkligt sätt då ett skott tog i ribban, studsade ner på Johanssons huvud och in i mål. Synnerligen dråpligt! De sista 27 minuterna av matchen tvingades LFK spela med två man mindre sedan först Ronny Sabo dragit en armbåge i flabben på en motståndare då bollen inte var i närheten, det var dock linjemannen som inte kunde undgå att se det fula tilltaget. Själv såg jag ingenting då jag var långt ifrån platsen, men åskådare som stod nära förklarade att utvisningen var solklar. Strax efter detta fick Anton Tideman sitt andra gula kort sedan han tillsynes onödigt tagit bollen med handen. Tungt, tungt att jaga en kvittering med två man mindre. Samtliga i LFK kämpade dock som djur och försökte verkligen. SGIF kunde dock trycka in ytterligare en boll med lite mer än tio minuter kvar och nu kändes matchen över. LFK lyckades mirakulöst göra 1-2 och på så sätt skapa nerv sista minuterna av matchen. SGIF avgjorde dock det hela strax innan slutet. LFK gjorde ingen bra match och nu är strecket bara en poäng bakom. Nervigt! Mats Gustavsson föregick med gott exempel hela matchen, han visade härlig kämpaglöd och stort hjärta i 93 minuter.

Femman:

KHFF-Vapnö 5-0
Målskyttar KHFF: Roy Karlsson 2, Kim Dahlman, Martin Nilsson, Patrik Bengtsson

Det var aldrig något snack om saken. KHFF var klart bättre än sina motståndare.

Slöinge-KIK 1-2 (1-2)
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson, Peter Karlsson

En ganska jämn match som KIK trots allt vinner rättvist då de skapade fler tydliga målchanser. Slöinge försökte trycka på i andra halvlek, men KIK lyckades hålla undan.

Sexan:

VBoIS-BKW 1-0
Målskytt VBoIS: Håkan Pettersson

BKW har haft marginalerna på sin sida under ett antal matcher i år, i matchen mot BoIS hade man det dock inte. Mängder med chanser skapades utan att bollen ville in. Samtidigt var inte inställningen den bästa hos flera spelare i BKW, några kom försent till samlingen och vissa trodde att det bara var att ställa ut skorna mot jumbon. VBoIS kämpar oftast väldigt hårt i matcherna och mot BKW räckte det långt. Målskytten Håkan Pettersson var bra i BoIS, även Anders Gustavsson och Martin Brunbäck förtjänar plus efter sina insatser.

SIF-SBK 3-1 (1-1)
Målskyttar SIF: David Eriksson, Martin Fasth, Oskar Moberg
Målskytt SBK: Atef Abou-Shakra

SBK tog ledningen innan SIF kunde ta över och göra tre raka mål. Viktig seger då man nu tar hand om serieledningen sedan både BKW och GIF/VIF tappat poäng.

GIF/VIF-Sperlingsholm 3-3
Målskyttar GIF/VIF: Timmy Johansson 2, Björn Olsson

GIF/VIF fick bara en pinne mot Sperling, den pinnen räckte dock till för att gå om BKW i tabellen och man behåller således andraplatsen då SIF gick om båda de här lagen.  Anmärkningsvärt är att forwarden Michael Johansson stod i mål i matchen mot Sperling då Magnus Ekman saknades.

//P.

Resultat fredag

RGIF-HÅFF 6-1 (3-0)
Målskyttar RGIF: Henrik Olsson 5 (!), Magnus Nilsson

RGIF gjorde en ny KHFF-insats och klädde av HÅFF fullständigt. RGIF är ju så här bra, det känns mest som en inställningsfråga i de matcher där de inte vinner. Dessutom vill de inte gå upp i fyran, femman känns lagom nu. Kan det spela in? Skönt för Henrik Olsson att få hänga dit några påsar...

Centern-LTIK 1-3 (0-3)
Målskyttar LTIK: Anders Kallin 2, Veki Demirovic

LTIK avgjorde matchen i första halvlek och tur var väl det då andra halvlek troligen är årets sämsta. Trots det skapades chanser även i den andra delen av matchen, detta beroende på Centerns usla försvar, i övrigt är man ju ett ganska hyfsat lag. Matchens förgrundsfigur var Anders Kallin som visade en del av sin repetoar i matchen med sina två mål och assist till LTIKs tredje mål. Dessutom var Kallin stabil matchen igenom och rejält dominant i första.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

RGIF-HÅFF kl 18:15, Björkvallen

Tuff match för RGIF. HÅFF går bra och ligger tvåa i serien.

IF Centern-LTIK kl 18:15, Kärlekens IP

Centern har gått tungt efter uppehållet. LTIK måste vinna för att fortfarande ha chans på fast mark i tabellen. Jonas Wallin står åter i mål efter att ha missat förra omgången. Peter Hedihn och Henrik Olsson missar matchen mot Centern.

Lördag:

Trean:

LFK-Slottsskogen/Godhem IF kl 15:00, Glänningepark

En match av yttersta vikt för LFK. Lördagens motståndare ligger precis bakom LFK i tabellen. Strecket som skiljer de lag som får stanna kvar i serien och de lag som får lämna finns mellan LFK och SGIF.

Femman:

KHFF-Vapnö IF kl 14:00, Hishults IP

KHFF får tillbaka Jonatan Jacobsson, Kristian Åkesson och Cristian Karlsson efter att de missat förra omgången. Man får dock klara sig utan skadade Henrik Fridberg även denna match, dessutom är Ola Jönsson avstängd. En seger mot Vapnö bör dock inte vara för mycket begärt.

Slöinge GoIF-KIK kl 14:00, Slöinge IP

KIK blir favoriter mot formstarka Slöinge. KIK får klara sig utan en av sina bättre i Joel Åkesson resten av säsongen då han nu lämnat för arbete i Norge. Se upp för rutinerade och målfarlige Johan Träff som förstärkt Slöinge efter uppehållet.

Sexan:

VBoIS-BKW kl 13:00, Våxtorps IP

Serieledarna möter jumbon. Det kan väl bara sluta på ett sätt. Eller?

SIF-SBK kl 14:00, Skottorps IP

SBK är starkare efter uppehållet och lär ge SIF en rejäl kamp om poängen.

GIF/VIF-Sperlingsholms IF kl 15:00, Veinge IP

Sperling är betydligt bättre än innan uppehållet. GIF/VIF kan få det tufft, men får ändå gälla som favoriter.

Söndag:

Sexan:

Simlångsdalens IF-YBK kl 14:00, Simlångsdalens IP

YBK har inte plockat några poäng efter uppehållet, det fanns dock ljusglimtar i förra omgången som man kan ta med sig till matchen mot Dalen.

HIS-IS Örnia kl 15:00, Hasslövs IP

Också HIS har gått tungt efter uppehållet. Örnia får bli favoriter, de försätter säkert inte chansen att hänga på i toppen.

//P.

BKW vann

YBK-BKW 1-2 (1-0)
Målskytt YBK: Andreas Håkansson (straff)
Målskyttar BKW: Ekrem Bekteshi, Kastriot Svarca

BKW gick upp i serieledning i o m den knappa segern mot YBK.

//P.

Resultat lördag

Trean:

Påarp-LFK 4-1 (2-1)
Målskytt LFK: Ronny Sabo

LFK tog ledningen med 1-0 efter ca tio minuters spel genom Ronny Sabo, bara tre minuter senare kvitterade Påarp och då var det ridå ner för LFKs del. 

Femman:

KIK-Centern 7-3 (3-1)
Målskyttar KIK: Simon Silvandersson 2, Joel Åkesson, Markus Åkesson, Jonathan Pettersson, Simon Gunnarsson, William Sandberg

Imponerande seger av KIK som gick fram till 3-0 innan Centern först reducerade genom bekante Ousman Sow (tidigare SIF) och sedan åkte på en utvisning innan paus. Detta gjorde att KIK i överlägsen stil kunde vinna matchen efter fyra mål i andra halvlek. Roligt att skadedrabbade Simon Silvandersson nu kommit igång på allvar.

HÅFF-KHFF 4-2 (1-1)
Målskyttar KHFF: Martin Nilsson, Ola Jönsson

Det blev ingen revansch för KHFF mot HÅFF. Det började dock bra då Martin Nilsson gav bortalaget ledningen med 1-0, men efter det kunde HÅFF gå upp till 3-1 innan Mattias Nätterqvist reducerade. Avgörande 4-2 till Centern kom åtta minuter efter det i 82a minuten och det på straff.

Sexan:

GIF/VIF-HIS 5-0 (2-0)
Målskyttar GIF/VIF: Johan Svensson 3, Michael Johansson, Kewin Hansen

Säker seger för GIF/VIF, trots att den kanske var lite i överkant. Imponerande av mittbacken Johan Svensson att mäkta med tre mål. Var han uppflyttad i en mer offensiv roll mot HIS? Enligt HFFs matchrapport har Johan Svensson gjort tre mål och Michael Johansson ett, enligt GIF/VIFs hemsida har de gjort två mål var. Vilket är riktigt?

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-RGIF 1-2 (1-2)
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson
Målskyttar RGIF: Mats Lindström, Johan Bergman

...och man e så trött på uddamålsförluster så att man kan spy på dem. Det var väl inte direkt orättvist att RGIF vann, samtiidigt kändes det som att det lika gärna kunde varit LTIK som kammade hem full pott. Mats Lindström gjorde 1-0 till RGIF. Domaren hittade en tillsynes mycket billig frispark nära LTIKs mål. Frisparken slog Lindström i muren så att den styrdes förbi en chanslös Mats Pettersson i LTIK-kassen. LTIKs vanliga otur.

Inte långt därefter kvitterade LTIK Mattias Olofsson. Målet föregicks av att Anders Kallin viftat med en fott högt uppe i närheten av en RGIFares huvud, kändes som att domaren lika gärna kunde blåst där. Nu fick istället Olofsson fri lejd mot mål och från håll kunde han mycket vackert prickskjuta bollen i mål med vänsterfoten. RGIF kunde åter ta ledningen då Johan Bergman hann före Persa i hemmamålet och kunde skarva in bollen i mål med huvudet. Persa är en mycket stabil målvakt, det där med timingen är dock inte det enklaste när man inte står regelbundet. Miridon Berisha fick ett bra läge att utjämna när han tog sig runt på kanten och sköt vid sidan om mål.

I andra halvlek försökte LTIKarna verkligen att nå en kvittering, det slutade dock oftast med att man stångade sig blodiga mot RGIFs stabila backlinje. Simon Vedin fick dock två utmärkta lägen att kvittera då han tog sig förbi ute på högerkanten, men målen uteblev. LTIK gick ner på en trebackslinje för att kunna trycka på ännu mer, men det slutade bara med att man blottade sig så pass mycket bakåt att RGIF fick ett par chanser att utöka sin ledning. 

Förlusten är sur för LTIK då man egentligen inte är sämre än RGIF, det är LTIK som står för det mesta av spelet, samtidigt är RGIF stabilare och mer rejäla. RGIFs backlinje var mycket bra i matchen mot LTIK, framåt får den hårt slitande Mikael Fransson pluspoäng. I LTIK var mittback Håkan Karlsson bäst, resolut när det behövdes och vårdad i sitt spel när det behövdes. Dessutom styrde han som lagkapten sitt lag på ett bra sätt matchen igenom.

Sexan:

SBK-Sperlingsholm 1-1
Målskytt SBK: Olle Günter Hansen

Ett rättvist resultat. Sperling tog ledningen redan i första minuten sedan tog SBK över och man kvitterade genom Olle Hansen. SBK grämer sig lite över den enda pinnen då Sperling avslutade matchen med nio man sedan man åkt på två utvisningar, det borde man kunnat utnyttja. Samtidigt hade Sperling ett par frilägen som kunde renderat i mål om inte Håkan "Cralle" Johansson varit där och nypt bollarna.

SIF-VBoIS 3-0
Målskyttar SIF: Mats Johansson, Pontus Johansson, Toni Kamberi


//P.

PS. Det är tveksamt om jag kan rapportera några resultat under lördagen då jag ska till Stockholm och se de här. DS.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-RGIF kl 18:30, L:a Tjärby IP

Sist LTIK och RGIF möttes i en seriematch på L:a Tjärby IP var troligen 2001, det är den match som fortfarande har publikrekordet på IP med 300 åskådare. Så många blir det kanske inte denna gång, men gott om folk lär det bli, bara vädret är hyfsat. LTIK ser ut att bli i stort sätt ordinarie om man räknar bort knäskadade Richard Frankland och den till Norge utflyttandes Fredrik Wersch. Den sistnämnde har LTIK inte räknat med nu efter sommaruppehållet, därför har Ola Nilsson spelats in på vänsterbacksplatsen istället och det har fungerat alldeles utmärkt. Frankland har ont i ett knä sedan han landade illa i en av de sista vårmatcherna, han är dock på bättringsvägen, vi får se hur det blir med Richies medverkan framöver i höst. I LTIKs mål får Mats "Persa" Pettersson rycka in då ordinarie Jonas Wallin är på resande fot, dock åter till nästa omgång. Att Persa står kan knappast ses som någon försvagning då den rutinerade målvakten allt jämnt håller hög nivå. I RGIF kommer den sjuke Daniel Hellsten att saknas i mötet med LTIK, det är naturligtvis ett avbräck då han varit en av lagets absolut främsta under året. Åter i truppen lär dock Mats Lindström, Sonny Nilsson och Jens Strömberg vara efter utlandssemester. I den trion är framförallt Lindström viktig med sin offensiva kraft, bakåt har man bra täckning med bröderna Johan och Oskar Nilsson samt Andreas Randevik.

I vårmötet spelade LTIK stundtals ut RGIF under den första halvleken, RGIF kom dock tillbaka starkt i andra halvlek och lyckades vända och vinna matchen. LTIK har fet revansch att utkräva, men det kommer inte att bli lätt.

Sexan:

SBK-Sperlingsholms IF kl 18:30, Skogaby IP

SBK har repat mod efter den fattiga vårsäsongen, frågan är om det räcker mot ett pånyttfött Sperling som förstärkt rejält under sommaruppehållet.

SIF-VBoIS kl 18:30, Skottorps IP

Det har sedan en tid varit klart att far och son Eriksson lämnar tränaruppdraget i SIF till nästa säsong pga arbete. Under torsdagen presenterades den blivande tränaren Larry Brady för spelartruppen. Brady är framförallt känd i kommunen som den som tränat HASKO, men han har också haft uppdrag inom HBKs ungdomsverksamhet och dessutom själv spelat på hög nivå i England. Det är naturligtvis viktigt att få tag på en ny tränare så snabbt som möjligt efter att den gamle deklarerat att han ska sluta. Att SIF ligger i kölvattnet på det här sättet gör att de fått ett försprång gentemot de andra klubbarna som ska byta tränare (BKW, VBoIS, SBK...).

Matchen i sig är ett hett derby där det brukar smälla friskt i närkamperna. SIF åkte på en olycklig förlust mot Sperling i förra omgången sedan samtliga aktörer i grönt råkat ha en dålig dag samtidigt. Man är säkert revanschsugna nu när man ska möta ett VBoIS som kommer med fanan ganska högt uppe då man tog sin första trepoängare för året i serien i förra omgången mot YBK.

Lördag:

Trean:

Påarps GIF-LFK kl 15:00, Medevi IP

Viktig match för LFK som vid vinst går ikapp motståndarlaget poängmässigt.

Femman:

KIK-IF Centern kl 14:00, Lagavallen

I KIK gör Joel Åkesson troligen sista framträdandet i laget för den här säsongen i mötet med Centern. Sedan lämnar han likt LTIKs Wersch för arbete i Norge. KIK är säkert sugna på vinst efter den något försmädliga förlusten mot RGIF i förra omgången. Centern kommer dock med en meriterande vinst mot Glommen i bagaget sedan förra omgången. De som väljer att se den här matchen kan troligen räkna med ett tätt och spännande möte.

HÅFF-KHFF kl 15:00, Hebergs IP

KHFF vill ha revansch för vårförlusten. Man ledde med 2-0 i paus innan HÅFF i andra vände och vann sedan man gjort mål på tre fasta situationer. HÅFF är ett fysiskt starkt lag som är tungt att möta. KHFF får klara sig utan sin bäste i Jonatan Jacobsson i mötet med HÅFF.

Sexan:

YBK-BKW kl 13:00, Munkavallen OBS! Matchen flyttad till tisdag då YBK ej får ihop lag till lördagen.

BKW får tillbaka flera spelare efter semestrar och avstängningar, troligen får dock i princip samma lag som bragdartat slog Örnia i förra omgången chansen igen mot ett YBK som inte är att känna igen efter uppehållet.

GIF/VIF-HIS kl 14:00, Veinge IP

GIF/VIF får troligen tillbaka ett par av de viktiga spelarna som saknades i mötet med Dalen i förra omgången och förmodligen kommer man att ta tre poäng mot ett hårt kämpande HIS.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Tvååker 0-3 (0-1)

Sexan:

VBoIS-YBK 4-0
Målskyttar VBoIS: Anders Gustavsson 3, Daniel Jönsson

Enkel vinst för BoIS som borde och kunde varit större. Vad har hänt med YBK under uppehållet?

HIS-SBK 0-2
Målskyttar SBK: Atef Abou-Shakra, Olle Günter Hansen

SBK verkar starkare än innan uppehållet. Nu har man slagit två lite beskedligare motståndare i HIS och YBK, tuffare uppgifter väntar runt hörnet.

Simlångsdalen-GIF/VIF 1-2
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson, Kim Gustavsson

En bragdartad seger för GIF/VIFs del då tre av lagets bästa i Micke Johansson, Jens Axeldahl och Robin Hansen saknades. Segern var inte särskilt snygg, men hela laget jobbade hårt och det räckte till en riktig kämpaseger. Segerorganisatör blev rutinerade Kim Gustavsson som assisterade till mål nummer ett och sedan avgjorde matchen med ett eget mål.

Jubileumsmatch:

LTIK rött-LTIK blått 3-3 (2-0)
Målskyttar rött: Kristoffer Nilsson, Tony Persson, Daniel Hellsten
Målskyttar blått: Andreas Thedeby (straff), Jonas Klippfors, Emil Nieroth

Det blåa laget bestod av de spelare som tog LTIK upp i fyran plus Klippfors, det röda laget bestod av yngre spelare plus de äldre. Det röda laget dominerade första halvlek, blixtinkallade Håkan Karlsson var omutlig som mittback, Krille Åkesson överglänste TD/Nieroth på mitten och framåt härjade Tonne Persson med kvicka fötter precis som förr. 1-0 kom genom förra årets vänsterback i LTIK: Kristoffer Nilsson på ett välriktat skott, 2-0 kom genom Tonne Person efter magiskt samspel med Anders Kallin. I andra halvlek ändrade blåa taktik och man kunde ta över matchen. Thedeby kunde reducera på straff, innan måltjuven Jonas Klippfors som vanligt fanns på rätt ställe vid rätt tidpunkt och bredsidade in bollen i mål. Klippfors var strax efter också nära att ge sitt lag ledningen genom en slängnick (!), helt fantastiskt att titta på. Ledningen fick istället Emil Nieroth ge blått lag genom ett skott utifrån. Blått dominerade ganska stort mot slutet och borde kanske fått något mål till då Daniel "Eken" Eriksson gjorde två mål som blev tveksamt bortdömda av den annars duktige domaren Emil Olsson. Persa hann även med att göra ett par svettiga räddningar för rött. Daniel Hellsten stack upp för rött lag från sin vänsterbacksposition och kunde trycka in 3-3 med vänsterfoten från håll. Det blev också slutresultatet och en match som denna ska ju sluta oavgjort så att alla blir nöjda. I övrigt var det mesta som det brukar dvs TD använde båda fötterna och glidtacklade, Micke Johansson höll uppe backlinjen och läste spelet, Liedman varvade sin fysik, teknik och fina vänsterfot med ett ett par "fjällrävar" och ett par nickar med nacken, Packi tog några tuffa löpningar mot flaggan, Nieroth löpte inte en meter i onödan och slog inte bort en passning, Eken och Tonne visade båda prov på snabbhet och målfarlighet, Jeppe Johansson var hämmad av sitt onda knä, men såg lätt och elegant ut, Blixt vavade mästerlighet med matchovana. Personligen var jag dock mest imponerad av Klippfors som inte gjorde ett misstag under de första 20 minuterna, han spelade enkelt och vårdat, var säker i mottagningarna, fanns vid rätt plats vid rätt tillfälle vid målet och stod för matchens största behållning med sin slängninck.

//P.

Resultat fredag

Femman:

RGIF-KIK 1-0 (1-0)
Målskytt RGIF: Henrik Olsson

En jämn och bra division fem match. KIKarna sprang och jobbade i vanlig ordning mycket och hårt för varandra. RGIF kändes dock enligt min mening lite stabilare och de chanserna man skapade var lite hetare om man jämför med de som KIK fick ihop. Om något lag skulle vinna denna match så var det nog RGIF. KIK-tränare Klippfors tyckte att KIK skulle vunnit och avgjort matchen i första halvlek, medan RGIFs målskytt Henrik Olsson tyckte att segern var rättvis då han ansåg att hans eget lag skapade de bästa målchanserna.

Sexan:

Sperlingsholm-SIF 3-1
Målskytt SIF: Marcus Hultin

Plattmatch av SIF. Alla spelare tycktes sakna det där lilla extra i mötet med Sperling.

BKW-Örnia 1-0
Målskytt BKW: Manfred Walldén

Det får närmas betecknas som en bragd av BKW det här med tanke på att i princip hela lagets offensiva besättning är iväg på semester. Nu lär de "saknade" spelarna få det tufft att ta tillbaka sina platser. BKW biter sig fast i toppen av sexan.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

RGIF-KIK kl 18:30, Björkvallen

I RGIF är Mats Lindström, Sonny Nilsson och Jens Strömberg fortfarande på semester och dessutom skadade sig glasliraren och skyttekungen Piere Nilsson på en av veckans träningar. Så allt är säkert uppåt i RGIF. För KIK ser det bra ut för tillfället. Inga bekymmer och formkurvan pekar uppåt.

Sexan:

Sperlingsholms IF-SIF kl 18:30, Sperlingsholms IP

Sperlingsholm är på g och lär ge SIF en rejäl kamp om poängen. Se upp för Daniel Brorsson som i 5-4-vinsten mot Dalen förra veckan hängde dit fyra påsar.

BKW-IS Örnia kl 19:00, Wallevi

BKW har fortsatt mycket folk borta och man lär få det tufft mot Örnia. Mycket lägligt stack i princip hela lagets offensiva uppställning på semester under höstsäsongens två första veckor. Nice.

Lördag:

Trean:

LFK-Tvååker kl 15:00, Glänningepark

Sexan:

HIS-SBK kl 13:00, Hasslövs IP

SBK har råg i ryggen efter vinsten mot YBK och nu vill man ha revansch även mot HIS.

VBoIS-YBK kl 13:00, Våxtorps IP

YBK blir favoriter mot BoIS. På Våxtorps första träning efter uppehållet infann sig två spelare. Ynkligt och pinsamt.

Simlångsdalens IF-GIF/VIF kl 14:00, Simlångsdalens IP

En viktig match för GIF/VIF. Vinst ska det helst bli om man vill befästa sin plats i toppen av tabellen.

Jubileumsmatch:

LTIK rött-LTIK blått kl 15:30, L:a Tjärby IP

Det har tidigare skämtsamt skrivits att HBK-ÖIS på Björkvallen skulle vara årets match i Laholms kommun. Jag skojar inte när jag skriver att årets match istället kommer att spelas under lördagen på L:a Tjärby IP då gamla och nya LTIK-profiler drabbar samman i en internmatch. LTIK fyller 30 år i år och lagen kommer att vara representerade av spelare allt ifrån den första elvan från 1979 till dagens 2009. Kom och se när flera av de lokala lagens tränare antingen möts eller spelar med varandra. Det kommer säkerligen att bli en del heta dueller eller vad sägs om KHFFs andretränare Krille Åkesson tillsamman med KIKs tränare Jonas Klippfors mot LTIKs assisterande tränare Fredrik "Gummi" Jacobsson, Krille kommer också att ställas mot kusin Packi som är en av två tränare i BKW. Kolla också in LTIKs bästa spelare under 2000-talet i Emil Nieroth, Andreas Thedeby, Jonas Höjman och Anders Kallin. Se även Hellsten använda vänstran för första gången på länge i en LTIK-tröja. Är förresten Fredrik Blixt fortfarande lika vältränad? Är Jonte Larsson fortfarande lika rå som han är bra? Vem är egentligen snabbast av Daniel "Eken" Eriksson och Tonne Persson? Svaren på frågorna får man om man kommer och tittar. Förutom nämnda spelare finns det naturligtvis många, många fler att spana in. Välkommen till L:a Tjärby IP.

//P.

Resultat torsdag

KHFF-LTIK 2-1 (2-1)
Målskyttar KHFF: Roy Karlsson, Martin Nilsson
Målskytt LTIK: Emil Olsson

Fruktansvärt tung förlust för LTIK. Matchen fick avbrytas redan efter ca tio minuters spel pga åska, efter lika lång paus kunde spelet återupptas igen. Regnet var stort och ihållande under den första halvleken, detta gjorde planen svårbemästrad. Trots detta försökte båda lagen spela boll och sett över nittio minuter var det faktiskt LTIK som lyckades bäst med det. LTIK tog ledningen då Emil Olsson vackert nickade in Conny Strömbergs inlägg från höger. Kort efter LTIKs mål kvitterade KHFF genom Roy Karlsson efter tafatt försvarsspel av LTIK. Det dröjde inte länge innan KHFF också tog ledningen, en LTIKare hann inte upp i press och Martin Nilsson lyckades med tur och skicklighet komma först till bollen och få till ett avslut som letade sig in i mål.
 
I andra halvlek är LTIK det piggare laget och man sliter verkligen för att få till ett utjämnande mål. KHFF är dock inte ofarliga, bl a så har den för dagen utmärkte Jonatan Jacobsson ett härligt skott i ribban. Mot slutet är det LTIK för hela slanten och hela tre stolpträffar kunde det räknas till under matchens fem sista minuter. Det kändes helt osannolikt att bollen inte ville in. LTIK var kanske värda en seger mot KHFF, LTIK var minst värda en poäng mot KHFF, LTIK var absolut värda mer än en totalt värdelös uddamålsförlust mot KHFF. Årets tyngsta förlust utan tvivel!

I KHFF var Jonatan Jacobsson outstanding, Jonte har en ful ovana att alltid vara bra mot LTIK. Det känns hemskt att åka hem med negativa tankar från en match då egentligen hela laget stått för en fin insats. Ska man nämna några namn vid sidan om laginsatsen i LTIK får det bli Ola Nilsson som var fläckfri och briljant som vänsterback, Anders Kallin på mitten som bara växte ju mer matchen gick och Emil Olsson som känns vassare och starkare än på länge. LTIK ligger näst sist i femman och världen känns bra orättvis.

//P.

LFK vann

Åstorp-LFK 0-7 (0-3)
Målskyttar LFK: Ronny Sabo 3 (en straff), Besart Mazreku 2, Anton Tideman, Christer Johansson

LFK vann enkelt mot bottenlaget Åstorp. Man hade ledningen med 3-0 i paus och då Åstorp åkte på två tidiga utvisningar i andra var matchen helt över. 

//P.

Mitt i veckan-matcher

Onsdag:

Trean:

Åstorp FF-LFK kl 19:00, Bjärshögs IP

Viktig match för LFK som vid vinst hänger av lagen under strecket en aning. Besart Mazreku åter efter skada och tar Fredrik Johnssons plats på topp. Tränare Philipsson har gjort plats för både Anton Tideman och Andreas Martinsson i startelvan. Det är bra, då det är för jävligt att en av LFKs bästa spelare i Martinsson fått sitta vid sidan av i vissa matcher.

Torsdag:

KHFF-LTIK kl 18:45, Kornhults IP

LTIK har på de fyra senaste matcherna två vunna, en oavgjord och en förlust, på de sex senaste matcherna har KHFF fem förluster och en vinst. Gör detta LTIK till favoriter i mötet med skogslaget? Knappast för mig, jag vet alldeles för väl hur duktiga fotbollsspelare Kristian Åkesson, Jonatan Jacobsson och Ola Jönsson är, det avgör alltid till KHFFs fördel vad gäller favoritskap. Men sen ska matchen spelas också och då gör det så klart sitt till att LTIK är inne i en hyfsad trend och dessutom kan ställa ett bra lag på benen som kommer att ge KHFF en rejäl match om poängen. Matcherna mellan lagen under -08 och -09 har varit bra och jämna, så blir det troligen under torsdagen också.

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Assyriska 0-3 (0-0)

En ganska väntad LFK-förlust, hemmalaget ställde upp med ett något decimerat lag mot obesegrade serieledarna.

Femman:

Glommen-RGIF 5-1 (2-0)
Målskytt RGIF: Markus Kjellsson

Pinsam förlust för RGIF mot ett revanchsuget Glommen. Man låg under med hela 5-0. RGIF är delvis ursäktat med att fem spelare som startade förra matchen saknades mot Glommen. Men någon ordning måste det få vara.

KIK-KHFF 4-1 (2-0)
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson, Joel Åkesson, Simon Silvandersson, Peter Karlsson
Målskytt KHFF: Ola Jönsson

Pinsam förlust för KHFF mot ärkerivalen, men för tillfället är skogslaget inte bättre än så här. KIK vann utan att behöva förta sig, man satte hög press på KHFFs mycket darriga backlinje och sedan var vinsten i hamn. Det blev en aning panikartat i KIK sedan KHFF reducerat till 1-2 i andra, men då drogs ett mycket vackert anfall upp som avslutades av Simon Silvandersson till 3-1 innan Peter Karlsson satte 4-1. KHFF spelar fortsatt bra fotboll, men den vackra fotbollen har slutat att vara poänggivande. KHFF saknade viktiga Mattias Nätterqvist och Henrik Fridberg mot KIK, det spelar såklart in.

Sexan:

GIF/VIF-Örnia 0-0

En ganska jämn match, visst spelövertag totalt sätt för GIF/VIF, samtidigt var dock vinsten närmst för Örnia då de var något vassare mot slutet av matchen.

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-Böljan 2-0 (0-0)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha, Emil Olsson

Första halvlek höll dålig division fem-kvalité. LTIK var dåliga, Böljan ännu sämre. LTIKarna satte inte fart på bollen, tempot var undermåligt. LTIK har inte mött ett lag med lika många dåliga fotbollsspelare i som under mötet med Böljan, samtidigt finns det ett par eller egentligen bara en som håller ihop det: den alltid lika vackert solbrände och oförskämt snygge Patrik Thörnqvist. "Padde" kan på egen hand hålla kvar Böljan i matcherna, så bra är denne rutinerade innermittfältare. LTIK hade det mesta av spelet och skapade också mest. Bolljävlen ville dock inte in och helt plötsligt så hade Böljan ett skott som tog i ribbans ovansida. Halvlekens överlägset bästa chans att scora fick Emil Olsson, han fick dock se avslutet med högran långsamt rulla vid sidan om buren trots att det var öppet mål och endast två meter fram till mållinjen. 

Efter paus kom LTIKarna ut med inställningen att allting skulle gå snabbare. Spelövertaget blev större och målchanserna betydligt fler. Böljan stack upp vid två tillfällen, vid det ena tillfället fick man iväg ett avslut som tog i stolpens utsida. Det hade känts mycket snöpligt... I ca 70e minuten får LTIK straff sedan Conny Strömberg varit frejdig och tagit sig fram längs högerkanten och blivit fälld. Nu tänkte man att bollen äntligen skulle få känna på nätet, men icke, straffen missades så klart. Efter straffen radades chanser upp, men det kändes som förgjort, 0-0 var nu inte långt borta. Det hade känts som en förlust! Då steg som vanligt nuförtiden Miridon "Miridonna" Berisha in i handlingen och gjorde 1-0 med ett välplacerat skott utifrån. Underbart! Strax därefter fick Emil Olsson sin revansch då han på egen hand gjorde 2-0 till LTIK. Lättnaden efter slutsignalen var enorm! Beröm till hela laget som kämpade på hela matchen och tillsammans täppte till bakåt och skapade och skapade chanser. Men thank God for Miridonna!

Sexan:

SBK-YBK 3-2
Målskyttar SBK: Olle Hansen 2, Johan Agnvall
Målskyttar YBK: Viktor Svensson, Edin Mehmedovic

SBK var det bättre laget och vann rättvist matchen. YBK kom inte upp i den nivå som man visade prov på innan uppehållet.

SIF-BKW 3-1 (1-0)
Målskytt SIF: Pontus Johansson 3
Målskytt BKW: Robert Andersson

Första halvlek var ganska avvaktande från båda lagens sida. SIF hade mycket boll, men det hände inte mycket då BKW backade ner långt och hela tiden hade gott om spelare på rätt sida boll. Taktiken var medveten från BKWs sida då man saknade mycket ordinarie spelare som i vanliga fall står för kreativiteten framåt. I andra halvlek flyttade BKW fram positionerna och lyckades också skapa en hel del chanser. SIF hade dock Pontus Johansson på plan och skyttekungen sköt med sina tre mål BKW i sank denna kväll.

//P.

Helgens matcher

Fredag:

Femman:

LTIK-Böljan kl 18:45, L:a Tjärby IP

Säger så här: något annat än tre poäng mot jumbon finns inte.

Sexan:

SBK-YBK kl 19:00, Skogaby IP

SBK vill ha revansch för förlusten i våras. Frågan är om man får det. SBK har haft det tungt. Gladare miner i YBK som överaskat positivt hittills i serien.

SIF-BKW kl 19:00, Skottorps IP

Hett toppmöte. BKW saknar en drös A-lagsspelare (utomlandssemester) och får slå ur underläge mot ett i stort sätt ordinarie SIF.

Lördag:

Trean:

LFK-Assyriska BK kl 15:00, Glänningepark

Tuff match för LFK mot serieledarna.

Femman:

Glommens IF-RGIF kl 13:00, Glommens IP

Svår bortamatch för RGIF som tvingas till omöbleringar i laget då diverse startsspelare från matchen mot Centern saknas.

KIK-KHFF kl 14:00, Lagavallen

KIK är favoriter. Det är inte mycket som stämmer i KHFF för tillfället, försvarsmässigt är det uselt (skadade Johan Nilsson och framförallt Kim Dahlman saknas mycket. Kanske kan comebackande Simon Nilsson täppa till något), dessutom har tränaren borelia. Kanske är man inte bättre just nu än vad resultatet mot Slöinge visade, det får vi se mot KIK.

Sexan:

GIF/VIF-IS Örnia kl 14:00, Veinge IP

Två heltaggade och bra lag möts i en helt oförutsägbar och het division sex-match. 

//P.

Oavgjort för LTIK

LTIK-Lidhult 1-1 (0-1)
Målskytt LTIK: Miridon Berisha

Matchen börjar ganska jämnt med mycket spel på mittplan, efterhand kan Lidhult ta över något, de känns stabila, rejäla och ger inte LTIKarna någon chans till några längre anfall. Det egna anfallsspelet ägnades mest åt att slå långa bollar på en stor Bengt längst framme i kedjan. Eftersom att LTIKarna inte riktigt fick fatt på mittfältet och bollarna ständigt dök in bakom hemmaförsvaret så började det kännas tungt att stå emot. De riktiga farligheterna från Lidhulthåll uteblir dock, LTIKs försvarslinje agerar stabilt och ibland har man tur. LTIKs framstötar är sällsynta, klarar inte Lidhultspelarna att stoppa anfallen med schyssta medel, så använde de sig av otillåtna medel. Simon Vedin och Henrik Olsson var på väg igenom en varsin gång, men blev då så bryskt tagna att Lidhult fick en varning för varje tillfälle (överhuvudtaget spelade Lidhult ganska tufft, de fick totalt sex varningar i matchen mot LTIKs enda). De påföljande frisparkarna ifrån hyffsade lägen blev totalt ofarliga. Sedan LTIK varit uppe i ett av sina längre anfall kommer bollen snabbt tillbaka på egen planhalva, Lidhultspelarna blir i övertag, en LTIKare får tag på bollen men rensar den orutinerat endast lite lätt över sidlinjen istället för åt helvete över reklamskyltarna, Lidhultarna gör ett snabbt inkast och bollen kommer till skicklige lagkaptenen och mittfältsliberon Robert Ebers, från nästan stillastående drar Ebers iväg ett lurigt skott som i princip är utan chans för Jonas Wallin i hemmamålet. Denne Ebers gjorde ett ganska så identiskt mål när lagen mötte i Lidhult. Målet kändes snöpligt, trots att Lidhult kändes lite starkare i första halvlek så skapade de inget särskilt. 0-1 blev också paussiffror.

I andra halvlek börjar LTIK något piggare och efterhand kan man ta över alltmer. Lidhult var aldrig någonsin utspelade, men LTIK radade upp chanser. Simon Vedin rann igenom, men avslutet hamnade på Lidhultben, inbytte Miridon Berisha tog sig fram längs högerkanten och testade Lidhults keeper, Jim Nilsson kom fri från vänster efter en hörna och spelade in bollen mot Emil Olsson som så när fick in den, samme Olsson kom fri gånger två från vänster, men lyckades endast få ut två styck hörnor på sina avslut, på en av hörnorna träffar Håkan Karlsson bollen med skallen, nicken är lös men välplacerad, flera LTIKare börjar jubla, då ligger Lidhults målvakt (seriens bäste) helt plötsligt där som ett streck i luften och plockar bollen. Efter ca en halvtimmes spel kom LTIKs välförtjänta kvittering. Pigge Miridon Berisha tog en mäktig löpning längs högerkanten och avslutade själv, bollen styrdes turligt in i mål via en Lidhultare. LTIK var inte nöjda efter kvitteringen, nu gick man för vinst. Veki Demirovic sköt en hård frispark med bra riktining, den styrdes dock ut till hörna, Ola Nilsson slog en frispark i sidled till Mattias Olofsson som testade skott, ett hårt skott som slickade burens utsida. Lidhult skapade inte något nämnvärt i andra halvlek.

Efter den andra halvleken känns den enda poängen tyngst för LTIK, då man med alla målchanser nog borde gjort ett par mål till. Lidhult var dock inte heller nöjda med poängen, man ligger fyra, kommer från fyran och siktar uppåt igen, mot LTIK får man nog trots alt vara tacksamma för pinnen och det blir man nog med lite distans till mötet. I första halvlek kändes det som att det kunde bli en tung match för LTIK. Lidhult kändes mycket stabila och tillät inte LTIK utöva något anfallsspel, i andra halvlek öppnades dock matchen upp lite och då var LTIK det bättre laget. Hela laget få plus för arbetsinsatsen matchen igenom och för spelet i andra. Målvakt Wallin är alltid bra, försvarslinjen agerade tryggare än på länge, mittfältet tog sig i andra och Henrik Olsson på topp arbetade som vanligt på oförtrutet. Mattias Olofsson trivs i sin defensiva mittfältsposition och har börjat ta mycket ansvar, med hårt jobb och en väldig massa bollvinnande, frisparkarna bör han dock lämna över till någon annan för en tid. Man bara häpnar över Miridon Berishas andra halvlek, han kom hem ifrån Kosovo i lördags och har varit borta en månad och i princip inte rört sig under denna tid, han var själv tveksamt när han blev uttagen som avbytare till matchen pga att han inte riktigt hade koll på den egna formen. Det var meningen att Berisha skulle spela 20 minuter i andra, det fanns dock ingen anledning att ta ut honom efter de minuterna då han tycktes ha minst lika mycket spring i benen som innan uppehållet, högermittfältaren bidrog starkt till LTIKs fina andra halvlek. Hemligt träningsläger i Kosovo? LTIK visar i o m matchen mot Lidhult att man verkligen vill vara med om det i höst, det känns som att rödblått kommer att bli svårare att slå nu när det går mot kallare tider, så har det ofta varit förr och så blir det nog igen. Traditionens makt är stor. 

//P.

KHFF förlorade

KHFF-Slöinge 0-4 (0-1)

Vad fan hände? KHFF var inte direkt sämre än Slöinge, bolluslingen vill dock inte in i motståndarnas mål, samtidigt som i princip allt som går över på egen planhalva tycks hamna i eget mål. Denna förlust måste vara en stor missberäkning och besvikelse för samtliga KHFFare.

//P.

Matcher måndag & tisdag

Måndag:

Femman:

KHFF-Slöinge GoIF kl 19:00, Hishults IP

En match som KHFF ska vinna. Slöinge rosade inte marknaden under våren, man har ett ungt och ganska naivt lag. Inga matcher är dock enkla i division fem södra.

Tisdag:

Femman:

LTIK-Lidhults GoIF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Lidhult började serien svagt, men man tog sig efterhand och nu har man häng på toppen från sin fjärdeplats. I mötet med LTIK i våras vann Lidhult med 3-0. Den matchen var dock betydligt jämnare än vad resultatet vittnar om. Lidhult gjorde inte 2 och 3-0 förän i 86e respektive 90e minuten. LTIK vill ha revansch!

//P.

LFK förlorade

Lerkil-LFK 3-2 (2-1)
Målskyttar LFK: Besart Mazreku, Johan Green

Enligt uppgift ska Lerkil haft tre skott på mål och gjort mål på samtliga de här avsluten. Fakta är dock att Lerkil hade ledningen med 2-0 och 3-1, LFK reducerade inte till 2-3 förän i 90e minuten.

//P.

RSS 2.0