Resultat söndag

Trean:

Gislaveds IS-LFK 2-1 (1-0)
Målskytt LFK: Petter Gustafsson

En onödig förlust för LFK. Man kunde lika gärna vunnit matchen då man inte gjorde någon dålig insats. Gislaved gjorde 1-0 i den 25e minuten. I minut 80 gjorde man också 2-0 innan Petter Gustafsson reducerade till 1-2 fem minuter senare. Bäst i bortalaget var målvakten Markus Johansson. Som fortsätter att vara väldigt jämn och stabil i år.

Sexan:

Haverdals IF-SBK 2-2 (0-1)
Målskyttar SBK: Olle Günther Hanssen, Filip Jönsson

SBK spelade oavgjort mot Haverdals IF trots ledning två gånger om. SBK ställde upp med ett rejält försvagat lag i matchen. Roligast i kampen var 15-årige Filip Jönssons mål.

//P.

Resultat lördag

Femman:

LTIK-GIF/VIF 4-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Mattias Olofsson 2 (en straff)
Målskytt GIF/VIF: Oscar Gustafsson

Till slut en säker vinst för LTIK. Hemmalaget gjorde dock ingen bra match. GIF/VIF var med om poängen rejält i 65 minuter innan LTIK gjorde 2-0. Det fanns lägen til 1-1. Bl a hade Micke Johansson en gyllene chans. Han fick dock inte bollen på mål. När LTIK gjorde 2-0 kändes matchen stängd och man kunde gjort fler mål än de fyra det blev. GIF/VIF tröstmålade genom ex-LTIKaren Oscar "Oggi" Gustavsson i den sista minuten. Lite försmädligt men släkten ska ju alltid vara värst.

Bäst i GIF/VIF: Tom "Stålmannen" Hjälmefjord. En mycket lovande försvarare med naturlig snabbhet och styrka. Är bara 17 år gammal och har många fina fotbollsår framför sig. Kommer att bli suverän med lite mer rutin. Bäst i LTIK: Mattias Olofsson. Spelade bara andra halvlek. Men den sagolika precisionen i avsluten är så fantastisk att t o m "Ekan" hyllar dem. 3-0-målet när Mattias Johansson hittar in med ett lågt inlägg till Olofsson som drar till direkt på volley är stor fotbollskonst. 13 mål är bra för en mittfältare. Även om fem av dem är mycket säkert slagna straffar. 

Från GIF/VIFs hemsida (inom parentes min kommentar):

Matchens inleds med mycket nerver. Lagen känner på varandra och spelet är chansartat från båda håll. Vi spelar ofta djupt och långt medan LTIK ofta fastnar på felvända spelare. Matchens känns helt jämn fram till LTIKs första mål. De kommer loss på vår vänsterkant och tar sig förbi Oliwer. Tyvärr hinner vi inte flytta backlinjen tillräckligt fort i sidled och kommer på mellanhand. LTIKs anfallare (Henrik Olsson) lyckas frispela sin kollega (storebror Emil) genom en yttersideschip och avslutet känns otagbart. Tur eller världsklass på den framspelningen. Målet kändes, som så många gånger förr, väldigt billigt.

Efter ledningsmålet har LTIK en bra period. De lyckas pressa ner oss i banan vilket gör att vi tappar kraft framåt. Det känns som att de har en uttalad strategi att konsekvent försöka på vår vänsterkant. Men det är också där vi själva kommer loss. Högerkanten kändes mer eller mindre stängd i första halvlek. Där tog lagen ut varandra fullständigt.

LTIK har en jättechans att utöka när de
(Fredrik Wersch) lyckas runda Eken. Tom Hjälmefjord krigar färdigt och lyckas störa avslutet.

Vi själva har en hel del halvchanser. Ett par fasta och några skott. LTIK var starkare i första halvlek men skapade inte många farligheter de heller.

Under matchens sista tio spelar vi upp oss och får därför posivita känslor med oss ini halvtid.

Vi korrigerar vissa delar i vårt eget spel, framförallt i uppspelsfasen. Under första halvlek slog vi alltför ofta den avgörande bollen och saknade bredd. Alla ville rakt framåt och alla passningsalternativ gavs centralt på djupet.

Vi startar andra mycket bättre. LTIK känns faktiskt både tröga och trötta. Vi har ett ordentligt spelövertag och skapar i minut och parti. Tre lägen borde definitivt blivit mål. Ett friläge, ett känsligt långskott som Jonna gör en mirakulös räddning på och ett skott efter hörna som täcks av en ovetande LTIK-spelare.

(Emil Olsson skjuter direkt på en uppstudsande boll och får till ett bra avslut. Fin teknik där. Ekan tvingas till en TV-räddning med en näve. Returen skjuter Jacob Björk tätt utanför.)

I vår press spelar LTIK på kontring. De stannar med tre spelare på våra hörnor. Vi väljer att spela man-man. Efter offensiv hörna hittar rensningen vår högerkant. Tyvärr gör vi flera misstag i den duellen. Vi är två spelare mot en 100-löpande spelare en meter från sidlinjen på mittplan. Ändå lyckas LTIK-spelaren (Fredrik Wersch) spela bollen vidare. Vi saknar folk i vår box efter egen hörna och de (Emil Olsson) avslutar säkert i bortre. En fin kontring med ett bra avslut men det är en komplett bjudning.

Trots vemod fortsätter vi att kriga. Matchen övergår alltmer till ett hawaiispel och lagen blir allt längre. LTIK:s tredje mål är även det en bjudning. Vi spelar 4 mot 2 vid hörnflaggan, vinner duellen men bollen hamnar likväl hos en LTIK-spelare
(Pontus Bertilsson). Därefter nätar LTIK av egen kraft. Bra sidledsförflyttning av boll, en härlig cross (Mattias Johansson) och ett suveränt avslut på volley (Mattias Olofsson). 

LTIK skapar ytterligare ett par lägen innan de tilldöms en felaktig straff. Den får ses som en kompensation till ett tidigare duell. Från sidan såg vi inte situationen men våra spelare såg minst sagt skyldiga ut. (Vid straffsituationen tunnlar Henrik Olsson en GIF/VIFare och blir upphakad. Känns dock billigt när det blåses till straff. Situationen innan kändes mer klar då Fredrik Wersch hakades upp. Istället fick Wersch gult kort för filming. Wersch har aldrig filmat i hela sin karriär. Han ramlar nästan aldrig och i fortsättningen lär han stå upp till varje pris.)

Vi avslutar matchen på ett bra sätt och efter tre fyra lägen med stolpträff (Oscar Gustafsson) som bäst hänger Oscar in tröstmålet.

Summering:

Vår första halvlek är bland det bästa vi presterat defensivt i år. Både med Tudde och Oliwer som mittback. Vi låg väldigt bra i positionsspelet över hela planen och tilllät inte LTIK att rulla boll. Andra halvlek blev som den blev när vi blev tvingade att chansa framåt och röra om i laget.

I tidigare matcher har vi bjudit på målen inne i boxen. Där var vi bra idag. Tyvärr blev vi istället straffade för bjudningar i ofarliga situationer.

Det märks att LTIK ligger i toppen. Bollen studsar deras väg och de har ett bra register. Funkar inte rullet är de snabba i sitt kontringsspel.

Förlusten är en av de surare i år. Samtidigt var vårvinsten en av de roligaste segrarna nånsin. Det är mycket möjligt att LTIK gått vinnande ur striden även om vi gjort mål på nåt av våra tre lägen men då hade de varit det jagande laget. Något som skulle passat oss bättre.

Plogen skrev på sin blogg att släkten är värst. Vi instämmer och gratulerar Jacob Björck (VGLT) till en matchavgörande prestation då han vinner närkampen i kontringsläget till 2-0. 

+++ Backlinjen under hela matchen.
Riktigt bra.

+ Micke J och Robin H. För första gången på länge tillsammans på samma plan i startelvan. Det gav kraft och energi.

Vi tackar storpubliken och domaren för matchen. Vi tackar LTIK och önskar dem lycka till i slutspurten.


BKW-HÅFF 6-2 (3-0)
Målskyttar BKW: Johan Green 3, Robert Andersson 3

Walldia vinner säkert med 6-2 mot gästande HÅFF från Heberg. Trots segern så var det mycket upp och ner i spelkvalitet för hemmalaget.

Walldia gör en chockstart och leder med 3-0 efter en kvart sen blir man lite bekväma och släpper in HÅFF i matchen. Gästerna skapar dock inget nämnvärt. Andra halvlek är den första lik. Walldia sätter full fart direkt och har ökat på ledningen till 6-0 efter 60 minuter. Därefter går man in i en ny "slowperiod" och gästerna bjuds ånyo in. Walldia gör en del byten i andra halvlek och det blir stundtals lite oorganiserat. HÅFF tillåts den sista kvarten snygga till setsiffrorna så matchen slutar 6-2 till BKW. Onödigt att släppa in de 2 målen eftersom målskillnad kan visa sig vara viktig i slutskedet.

Glädjande dock att matchen innehöll 2 st 3 målskyttar nämligen Robban Andersson och Johan Green. Robban kunde dessutom räkna in 3 assist på sitt konto denna dag. Även Johan hade 2 assist på sitt samvete. Man kan lugnt säga att Andersson och Green var dagens segerorganisatörer på Wallevi.

Trots stora siffror var det stundtals tufft i närkamperna.

Saxat från BKWs hemsida.

Sexan:

VBoIS-Örnia 4-2 (2-1)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson 2, Anders Gustavsson, Daniel Eriksson

VBoIS spelade bra första 30. Under de minuterna lyckades man också göra två mål fram till 2-0. 1-2 och 2-2 kom strax innan och strax efter paus. Örnia var bäst i mitten av matchen. Men överlag var BoIS det bättre laget och man avslutade lika starkt som man började och kunde göra ytterligare två mål. 15-årige Jakob Eriksson spelade 30 minuter i BoIS och gjorde det bra.

//P.

Resultat fredag

Fyran:

Harplinge-RGIF 1-1 (1-0)
Målskytt HIK: Stefan Redo (straff)
Målskytt RGIF: Patrik Philipsson


Matchen mellan Harplinge och Ränneslöv var en match som gällde mycket för båda lagen. Ett lag kunde rycka lite i toppskiktet och ett kunde hänga med. Alltså en sexpoängsmatch! Matchen startade i ett tufft tempo med mycket kamp och lite finlir, men det är ändå HIK som håller i taktpinnen. Domaren blåste onödigt mycket och lade ingen hög nivå på dömandet, blåste nästan sönder matchen och tillät ingen kamp alls. Tyvärr! Efter 17 minuter blåser han korrekt straff till HIK. Stefan Redo kliver fram och lurar Carlos Fragoso åt fel håll och lägger den enkelt i motsatt håll. Kampen fortsätter och i detta läge har inte RGIF mycket utan HIK trummar på utan utdelning. Så 1-0 är ett faktum i halvtid. I andra är det RGIF som startar piggast och trycker på, HIK får slå ifrån sig första 10 minuterna, sen jämnar det ut sig lite mer. Men det är ändå RGIF som vårdar bollen lite bättre än HIK.

I minut 68 startar HIK ett snabbt och fint anfall på högerkanten där yttern kommer förbi sin back. Patrik Philipsson är tvungen att kapa yttern och ännu en straff för HIK är ett faktum. Redo kliver fram, Carlos är framme vid bollen och psykar lite och det hjälper tydligen för bollen slås precis utanför Carlos högra stolpe. 2-0 där hade nog varit spiken i kistan. Fem minuter senare trycker Philipsson in 1-1 på en hörna och det är inte orättvist alls. Efter det pendlar chanserna fram och tillbaka och i 75 minuten blåser domaren en hörna för HIK, då tappar Hellsten humöret och puttar en HIK spelare till marken och blir utvisad efter att han redan hade ett gult. Nu trodde nog måna att HIK skulle kunna ta över och spela ut. Det blev dock istället så som det kan bli ibland när man får en man utvisad. RGIF blev ännu starkare och radade upp chanser. Hade bl a en boll inne som blåstes av för offside.
 
Sammanfattningvis så har lagen en halvlek var, men HIK ska nog vara glada över en pinne för deras prestation var inte någon av de bättre i år. Nu har Harplinge tre oavgjorda i rad. På lördag möter man Torup/Rydö som lär få svårt mot ett segersuget Harplinge som fortfarande är obesegrat i höst.
 
Femman:

KHFF-Andersberg 1-3 (0-1)
Målskytt KHFF: Martin Nilsson

AIK ledde med 3-0 innan Martin Nilsson reducerade till 1-3 i den 89e minuten. Tung förlust för KHFF som nu troligen är klara för sexan till nästa år.

Centern-SIF 1-0 (0-0)

En förlust som sved lite extra, Centern började matchen i ett riktigt högt tempo de första 10 minuterna. Efter det gav vi dem en riktigt bra fajt genom hela matchen, där båda lagen skapade en hel del chanser, Centerns var väl lite vassare än våra.

Per-Åke provade ett nytt spelsystem som slog väl ut om man tittar på de sista 80 minuterna i matchen. Centerns mål kändes extra tungt mycket beroende på att en av deras spelare tar med sig bollen med handen på mitt plan och slår en långboll till en av sina medspelare som lägger in den till målskytten.

Som Per-Åke sa, det fanns många andra målchanser som de kunde gjort mål på i stället. Hela laget skall ta med sig denna match i de sista omgångarna så kommer vi säkert att kunna skörda en del poäng.

Jag vill ge Joel lite extra beröm för en mycket bra match och då menar jag inte bara för räddningarna framförallt sättet att peppra laget och tala om när det är målvakts boll, på ett klart och tydligt sätt.

Saxat från SIFs hemsida. Signerat B-G Moberg.

Gullbrandstorp-KIK 2-4 (1-1)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Markus Åkesson, Simon Silvandersson, Dan Karlsson

KIK gjorde ingen bra första halvlek. Det stod 1-1 i paus. I andra halvlek lade man i en växel till och gick upp till 3-1 innan GAIS reducerade till 2-3. Segern var dock aldrig särskilt hotad, trots viss nervositet. Dan Karlsson avgjorde med sitt 4-2-mål.

Sexan:

YBK-HIS 0-2 (0-0)
Målskyttar HIS: Emil Hermansson, Fredik Gustavsson

HIS började bäst och hade ett bra tryck på YBK under de första 25 minuterna. Mot slutet av halvleken tog dock YBK över mer och mer. I andra kunde HIS åter ta kommandot. Efter en fin spelvändning kunde Emil Hermansson vackert lobba in bollen i mål. Efter det målet hade YBK några bra chanser. Men HIS lyckades med bra försvarsspel och säkert målvaktsspel från Nadims sida stå emot och avvärja. Med fem minuter kvar avgjorde HIS genom Fredrik Gustavsson som blev frispelad och kunde lägga in bollen i öppet mål. HIS seger var rättvis. Men YBK kämpade på bra och är bättre än i våras.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Fyran:

Harplinge IK-RGIF kl 18:15, Tranevall

Förre GIF/VIF-tränaren Mattias Berggren har gjort bra ifrån sig med Harplinge i fyran. Laget ligger på en andraplats. Bra ifrån sig har dock RGIF också gjort. Vinner RGIF så går man ikapp Harplinge. Det blir säkert en jämn match.

Femman:

Gullbrandstorps AIS-KIK kl 18:15, Gullevi

Jag vet att KIKarna tycker att det ska bli tufft att åka till Gullbrandstorp. Man lär dock vara rejält stärkta av vinsten mot Centern senast. KIK är favoriter.

IF Centern-SIF kl 18:15, Kärlekens IP

Serieledaren mot jumbon. Kan väl bara gå på ett vis? Eller?

KHFF-Andersbergs IK kl 18:15, Hishults IP

Viktig match för båda lagen. Vinner KHFF så nosar man AIK i häcken. Förlorar KHFF är man med största säkerhet klara för sexan till nästa säsong.

Sexan:

YBK-HIS kl 18:15, Munkavallen

Derby. Det var längesedan HIS var favoriter i ett derby. Mot YBK är man det i år.

Lördag:

Femman:

LTIK-GIF/VIF kl 14:00, L:a Tjärby IP

Grannderby mellan samarbetesföreningarna (VGLT). Tabellplacering spelar ingen roll här. Denna matchen handlar om prestige. Vårmötet vände och vann GIF/VIF i slutminuten. LTIK är ute efter revansch för den snöpliga förlusten. Får man det?

BKW-HÅFF kl 14:00, Wallevi

HÅFF har redan börjat se om huset inför nästa säsong. Man har klart med ny tränare och nya spelare är på ingång. Först gäller det dock att rädda kontraktet. Förlorar HÅFF samtidigt som KHFF vinner blir man jagade. BKW är så klart favoriter.

Sexan:

VBoIS-IS Örnia kl 15:15, Våxtorps IP

Örnia ligger trea och kämpar om en plats i femman. Kan BoIS omsätta chanserna i lite mer mål har man goda möjligheter att rubba Örnia. Ett hyggligt spel har BoIS redan.

Söndag:

Trean:

Gislaveds IS-LFK kl 15:00, Ryttarvallen

Nu är det Gislaved som ligger på poängen bakom LFK (i förra omgången Tvååker). Vinst krävs för fortsatt absolut tätkänning. Hemmamötet vann LFK med 3-1.

Sexan:

Haverdals IF-SBK kl 16:00, Wegeli

SBK har revansch att utkräva för den märkliga hemmaförlusten med hela 5-2 där SBK var det spelförande laget. Vinner Haverdal går laget upp på samma poäng som SBK.

//P.

.

Få en Barcelona-tröja gratis!

Öppna ett spelkonto hos Unibet genom att klicka på länken nedan. Spela sedan för minst 300 kronor och du får den nya officiella Barcelona-tröjan gratis.
Du MÅSTE klicka på följande länk för att ta del av erbjudandet.

KLICKA HÄR för att få en officiell Barcelona-tröja gratis!
 
 


Resultat lördag

Trean:

LFK-Tvååkers IF 3-0 (0-0)
Målskytt LFK: Henrik Olsson 3

Matchen var händelsfattig och det skapades inte mycket målchanser åt något håll. LFK skapade fyra och på dem gjorde Henrik Olsson tre mål och ett äkta hattrick i andra halvlek. Först på nick vackert framspelad av Mats Lindström och sedan två nästan identiska mål helt ren mot målvakten. Först på pass från Robert Nilsson och sedan frispelad av Andreas Martinsson. Båda gångerna la Olsson bollen mitt i mål över en bortamålvakt som redan kastat sig.

Femman:

GIF/VIF-Gullbrandstorps AIS 3-5 (2-2)
Målskyttar GIF/VIF: Timmy Johansson, Oscar Gustafsson, Robin Möller

En trist förlust för GIF/VIF. GAIS var inte bra men de var tunga för GIF/VIF att stå emot. Fyra av GAIS mål kom till efter fasta. Ett direkt (!) på inkast. GIF/VIFare ställer sig frågande till om bollen verkligen rörde någon på väg till mål. Hur som helst verkar marginalerna äntligen vara på GAIS sida och man lyckades gå segrande ur den målrika striden. Fanns det en minimal chans för GIF/VIF att hänga kvar i serien innan matchen så är den nog tyvärr borta nu.

Sexan:

HIS-Kurdiska IF 0-2 (0-1)

Första halvlek var jämn spelmässigt. Kurdiska tog ledningen med 1-0 efter ett försvarsmisstag i HIS. I andra halvlek pressade HIS tillbaka Kurdiska. Framförallt första 25 av andra. Kurdiska hade under den tiden inte ett organiserat anfall. HIS spelade bra fotboll. Med 20 minuter kvar går HIS ner på en trebackslinje. På en HIS-hörna slår Kurdiska om och kan vackert kontra in 2-0. HIS skapade mycket chanser men Kurdiskas målvakt, Kewar Bektari, är seriens bästa och i matchen mot HIS var han omöjlig, bl a gjorde han två stycken makalösa räddningar då det såg ut att vara givna mål för HIS. Att inte HIS gjorde mål på sina chanser medan Kurdiska gjorde det var det som fällde avgörandet i matchen.

//P.


Resultat fredag

Fyran:

RGIF-Sennans IF 2-2 (2-0)
Målskyttar RGIF: Sonny Nilsson, Patrik Philipsson


Onödig poängförlust för RGIF. Man tog ledningen med 2-0 redan innan tio minuter var spelade. Frispark Hellsten, nick i mål av Sonny och hörna Randevik, nick i mål av Philipsson. Hellsten hade efter det ett skott i ribban från nära håll. 3-0 där och matchen hade varit slut. Nu kunde istället Sennan både reducera och kvittera i andra och det var inte orättvist. Det märktes inte att Sennan spelade 50 minuter med en gubbe mindre på plan sedan en bortaspelare fåt två gula i första. Synd för RGIFs del att tappa viktiga poäng i toppstriden i den här matchen. Onödigt var ordet.

Femman:

KIK-IF Centern 2-1 (1-1)
Målskyttar KIK: Pelle Svensson, Christoffer Olsson

KIK gav Centern årets andra förlust i serien. KIK försvarade sig väl och var som vanligt starka i omställningarna. Nyckeln till segern var hårt jobb. Centern tryckte på i andra och var väl något bättre spelmässigt. Men ramen och "Holken" i KIK-kassen höll hemmalaget kvar i matchen. I den 70e minuten avgjorde Christoffer Olsson till KIKs fördel. Viktigt seger för KIK, dessutom var det bra för serien, som nu lever i allra högsta grad.

Lidhults GoIF-BKW 0-3 (0-1)
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani, Manfred Waldén, Arton Ajvaci

Enkel seger för BKW som spelade bra fotboll och skapade mycket chanser. Lidhult var bleka. Johan Green fick nöja sig med en assist i matchen.

SIF-Trönninge IF 0-6 (0-1)

SIF orkade som väntat stå emot en i halvlek. Runt minut 75 rasade det samman och TIF kunde göra fyra snabba mål. Andreas Plate två mål i matchen och drygade ut ledningen i skytteligan.

Sexan:

SBK-IS Örnia 1-2 (0-1)
Målskytt SBK: Martin Agnvall

SBK spelade bra och borde fått minst en poäng i matchen. Det skulle man också fått om man satt den straff man tilldömdes i slutminuten.

Simlångsdalens IF-VBoIS 3-0 (1-0)

Matchen var jämn både chansmässigt och spelmässigt. Dalen visade dock upp en bättre effektivitet än BoIS. Därför vann man också matchen.

Vapnö IF-YBK 7-0 (2-0)

YBK släppte in lite för många biliga mål. Det håller det inte, då blir det tyvärr storförlust.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Fyran:

RGIF-Sennans IF kl 18:30, Björkvallen

Sennan ligger näst sist och är ett lag som RGIF ska slå i den form som man visat upp nu kring uppehållet.

Femman:

KIK-IF Centern kl 18:30, Lagavallen

KIK är det enda lag förutom LTIK som tagit poäng mot Centern. Är det dags igen för serieledarna att tappa poäng nu? KIK behöver poäng för att inte tappa ytterligare mark i striden kring andraplatsen.

Lidhults GoIF-BKW kl 18:30, Lomövallen

Lidhult har visat prov på bättre och bättre form. Vid seger hotar laget BKWs fjärdeplats. BKW blir dock favoriter. Manfred Walldén, Christian Andersson och Albin Halimi åter efter avstängningar. Det ger fler möjligheter och en stabilare trupp.

SIF-Trönninge IF kl 18:30, Gröningen

Ny svår match för SIF. TIF blir så klart favoriter. Men får SIF lite flyt i spelet och med målgörandet i första halvlek kan man hota.

Sexan:

Simlångsdalens IF-VBoIS kl 18:45, Simlångsdalens IP

VBoIS har fått lite tätkänning efter två raka vinster. Nu väntar en tuff uppgift i det absoluta topplaget Dalen. Ska bli spännande att se vad BoIS kan göra.

SBK-IS Örnia kl 18:45, Skogaby IP

SBK behöver vinna för att befästa sin mittposition i seerien. Örnia måste vinna för att kunna haka på Dalen och Kurderna längst uppe. Vårmötet vann SBK nätt och jämnt.

Vapnö IF-YBK kl 18:45, Vapnö IP

Vapnö måste vinna för att inte riskera att VBoIS kommer ikapp. Ska bli mycket intressant att se vad Snoddas rutinerade YBK kan ställa till med mot Vapnö. Jag tror att första poängen kommer snart.

Lördag:

Trean:

LFK-Tvååkers IF kl 15:00, Glänningepark

Tvååker ligger poängen bakom. Vid  LFK-vinst hänger man av motståndarna lite grand samtidigt som man efter omgången med lite flyt kan hamna på en andraplats i tabellen. Men då måste några andra resultat gå LFKs väg också.

Femman:

GIF/VIF-Gullbrandstorps AIS kl 15:00, Veinge IP

Vid vinst lever fortfarande hoppet om fortsatt spel i femman till nästa säsong för GIF/VIF. Vid förlust är man borta. Vårmötet vann GAIS med uddamålet. Avgörandet kom till via ett drömmål i matchens absoluta slutskede. GIF/VIF har revansch att utkräva och man kommer säkert att vara heltaggade inför den storpublik som väntas på Veinge IP under lördagen då matchen är höjdpunkten på den traditionella sommarfesten som äger rum på idrottsplatsen under hela dagen och kvällen.

Sexan:

HIS-Kurdiska IF kl 13:00, Hasslövs IP 

HIS tar emot serieledarna. Man gav dem en rejäl match i våras och kan säkert göra det igen.

//P.

Resultat torsdag

Femman:

Andersbergs IK-LTIK 2-3 (2-1)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Patrik Åkesson, Fredrik Wersch

Som väntat en tuff match för LTIK. AIK tog ledningen efter ca tio minuters spel. Efter en "lyrfrispark" kunde en AIKare slutligen få in bollen i mål fram till 1-0. Dåligt försvarsspel av LTIK. LTIK kvitterade genom Mattias Olofsson. Som förvalatade den straff som Henrik Olsson jobbat till sig på ett utmärkt sätt. Målvakten till vänster, Olofsson till höger. 1-1. Strax efter målet nickade Pontus Bertilsson i ribban på Olofssons hörna och i tumultet som uppstod tillldömdes LTIK så småningom indirekt frispark nära mål. Den sköt Kristian Åkesson tätt intill mål. AIK tog ledningen efter ca en halvtimmes spel genom Fidan Jashari, som lite väl enkelt kunde ta sig förbi flera LTIKare och lägga in bollen i mål bakom Jonas Nilsson i LTIK-kassen. 2-1 stod sig halvleken ut. I inledningen av andra hände inte mycket. LTIK gick upp på tre anfallare för att skapa ett tryck mot AIK. Det blev ett litet tryck men de riktigt farliga chanserna uteblev.

I den 75e minuten åker en AIKare ut sedan han fått två gula och LTIK går ner på en trebackslinje. I den 80e minuten utjämnar LTIK till 2-2 då Patrik Åkesson nickar in en hörna från Olofsson i mål. Fem minuter senare tar LTIK också ledningen. Simon Vedin spelar fram Fredrik Wersch som blir helt ren, han rundar målvakten och lägger in bollen i mål fram till 3-2. Matchen avslutas med att AIK får ett jätteläge efter inlägg. Men avslutet går strax utanför. LTIK vänder underläge i paus till seger för femtioelfte gången i år. Starkt! AIK är det första lag som lyckats göra mer än ett mål på LTIK innan pausvilan. Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist. Men LTIK har marginalerna på sin sida och är starka i slutet av matcherna. Bäst i LTIK: mittback Patrik Åkesson och forward Fredrik Wersch.

HÅFF-KHFF 2-2 (1-0)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2

KHFF hamnade i underläge 2-0 sedan HÅFF gjort två stycken jobbiga mål. Ett precis innan paus och ett strax efter. KHFF kämpade dock på och i andra halvlek var man det starkare laget. Henrik Fridberg kunde både reducera och kvittera. Mot slutet fick han också ett jätteläge att göra 3-2, men missade. Fridberg spelade knappt något i första pga skada. Andra halvlek spelade han hårt tejpad. Coach Peter Åberg var efter matchen nöjd med poängen. Att vända 2-0-underläge till 2-2 är starkt och Åberg menar att det viktigaste var att inte förlora. I nästa omgång väntar Andersberg. Då behöver KHFF tre poäng för att ha någon rimlig chans att kunna kravla över det där strecket. Bäst i KHFF i matchen mot HÅFF: comebackande mittbacken Fredrik Branting.

//P.

.

Unikt erbjudande till er besökare på plogens.blogg.se. Den nya landslagströjan eller biljetter till Stockholmsderbyt. Läs nedan....


  Bli kund på Expekt.com
- Spela på Expekt.com Sportsbook för 300 kr.
- Få en matchtröja hemskickad (värde ca 700 kr)
- Begränsat antal tröjor - först till kvarn!

För att få ta del av detta erbjudande behöver du uppfylla följande villkor:

- Vara minst 18 år, bo i Sverige och inte kund hos Expekt.com sedan tidigare.
- Bli ny kund på Expekt.com och sätta in minst 300 kr.
- Lägga ett oddsspel för minst 300 kr där oddset inte får understiga 1,50
- Detta erbjudande går inte att kombinera med andra erbjudanden.

Så här gör du "Steg-för-steg" endast länken under om man ska vara med på erbjudandet
- Bli ny kund hos Expekt.com via denna  Länk
- Sätt in minst 300 kr och spela på en eller flera matcher för minst samma summa där oddset inte får understiga 1,50. Skicka sedan mail till Expekt, se nedan.


Alternativt kan vi lösa derby biljetter till Djurgården-AIK (bland dom bästa platserna, matchen kommer vara utsåld) för samma deal. Skriv detta då i mailet.


Skicka ett mail till mjallby@expekt.com med "vinnarspel" i ämnesraden. I mailet skriver ni er tröjstorlek användarnamn och er adress.

 


 


Matcher torsdag

Femman:

Andersbergs IK-LTIK kl 18:30, Sannarps IP

Tuff match för LTIK. AIK är alltid svåra att möta, framförallt på Sannarp. Jag har imponerats av laget i de matcher jag sett. Ineffektiviteten framför mål är det som gjort att man inte har fler poäng än vad man har. LTIK saknar bortreste Emil Olsson. Tillbaka efter resa är dock brodern Henrik. Dessutom är Simon Vedin tillbaka i truppen efter sjukdom.

HÅFF-KHFF kl 18:30, Hebergs IP

Sista chansen för KHFF. Nu måste det bli vinst annars är nedflyttningen i stort sett klar. HÅFF har mot slutet varit betydligt sämre än KHFF, därför bör det finnas goda möjligheter till tre poäng. KHFF saknar avstängde Dallas, i hans frånvaro gör rutinerade Fredrik Branting comeback.

//P.

HIS vann

Sexan:

Haverdals IF-HIS 0-2 (0-0)
Målskyttar HIS: Phillip Trollér, Fredrik Gustavsson

Haverdal började matchen bäst och laget hade ett spelövertag första 20, dock utan att skappa några större farligheter. Efterhand tog sig HIS in i matchen och mot slutet av halvleken skapade man ett tryck mot Haverdalsmålet. Men hemmalaget försvarade sig väl, därför lös målchanserna med sin frånvaro innan paus. I andra halvlek kan HIS ta över mer och mer. I den 60e minuten kan man ta ledningen genom Phillip Trollér. Strax efter får Haverdal chans till en snabb kvittering, avslutet går dock utanför. Kort efter det tvingas HIS målvakt Nadim till en bra räddning på en snabbt slagen frispark från Harverdals sida. Resten av matchen har HIS kontroll på. Bortalaget har mycket krafter kvar medan Haverdalarna blir allt tröttare. Med dryga fem minuter kvar av matchen avgör Fredrik Gustavsson tillställningen då han sätter dit 2-0 fri med målvakten sedan han tunnlat en utav mittbackarna. En stabil match från HIS sida, segern var rättvis.  

//P.

Resultat lördag

Trean:

Snöstorp/Nyhem-LFK 1-3 (0-2)
Målskyttar LFK: Besart Mazreku, Robert Nilsson, Petter Gustavsson

LFK gjorde på nytt en bra första halvlek och en dålig andra halvlek. I minut nio gör Besart Mazreku 1-0 till LFK och fyra minuter senare ökar Robert Nilsson på till 2-0. Hela första halvlek är bra från LFKs sida. I andra halvlek kommer LFK ut som ett annat lag och hemmalaget kan ta över. I den 49e minuten gör LFK-bekantingen Alen Hardaga 1-2 på ett vackert skott. Det var i det läget rättvist. Bara Markus Johansson, stolparna och Snöstorp/Nyhem-spelarnas dåliga sikte räddade LFK kvar i matchen i andra halvlek. De två klockrena stolpträffarna bakom "Mälarn" var sanslösa. LFK stack upp ibland, men sällan. I den 86e minuten avgör Petter Gustavsson matchen med ett fint skott upp i nättaket efter en bra omställning från bortalagets sida sida. Under lördagen hade LFK marginalerna på sin sida. Men ett bra lag ska ha lite flyt och nu är LFK ett topplag i trean. Bäst i LFK: Mälarn. Gör en väldigt stabil match och en väldigt stabil säsong så här långt.  

Fyran:

Oskarström-RGIF 0-3 (0-2)
Målskyttar RGIF: Jens Strömberg, Johan Bergman, Andreas Randevik

- Stabilt! (Hellsten) 

Femman:

KHFF-BKW 1-3 (0-2)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg
Målskyttar BKW: Johan Green 2 (en straff), Kenan Ramadani

BKW gjorde ingen bra match, ändå vann laget med 3-1 sedan man haft en 2-0-ledning i paus. I andra halvlek hade KHFF tre stycken mycket bra chanser utöver målet man gjorde. Återigen en tung förlust för KHFF som inte har marginalerna på sin sida. Robert Andersson bildade mittlås med Jonas Nilsson i BKW i Johan Agnvall, Daniel Nilsson och Christian Anderssons frånvaro. 

Trönninge-KIK 5-2 (1-2)
Målskyttar KIK: Kalle Svensson, Simon Silvandersson 

Se kommentarer.

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-HÅFF 5-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson 2 (en straff), Patrik Åkesson, Fredrik Wersch, Mattias Johansson

LTIK inleder matchen bra och skapar genast tre chanser som kunde resulterat. HÅFF spelar smart. De har inget mittfält. Bara försvar och anfall. Gubbarna står där upp eller där nere. På så vis får man med mycket folk i anfallen på de långa bollarna. När då LTIKs försvar agerar lite darrigt så är det på väg att bli farligt vid ett par tillfällen. Det blir också riktigt farligt vid ett tillfälle då HÅFFare blir fri mot mål. Jonas Nilsson i LTIK-kassen gör dock en fin räddning. LTIK tar ledningen då  Mattias Olofsson slår en perfekt frispark som Patrik Åkesson kommer bra till och bara nicktochar in i mål fram till 1-0. Det är bud på fler LTIK-mål. Kristian Åkesson har en frispark i stolpen och bollen dansar på mållinjen efter en hörna. Dessutom får Jacob Björk en bra chans med huvudet. Björk får dock inte nicken på mål. 1-0 stod sig halvleken ut och det var med mersmak för LTIK. Även om HÅFF som skrivet inte var ofarliga så var LTIK det klart bättre laget spelmässigt.

Efter paus kan LTIK göra 2-0 redan efter 50 minuters spel. Conny Strömberg spelar fram Fredrik Wersch som rundar målvakten och lägger in bollen i mål. Strax efter gör LTIK också 3-0. Emil Olsson blir kapad i straffområdet och domare J-O Jacobsson kan inte göra något annat än att peka på straffpunkten. Det var nog en av de mer solklara han dömt i år. Straff är i princip altid lika med mål då Olofsson kliver fram. Så även denna gång. Målvakten till vänster, Olofsson till höger fram till 3-0. I den 58e minuten reducerar HÅFF genom Ali Kraym som skjuter ett vackert långskott i mål efter allmän hönsgård i LTIKs försvar. Det blir lite darrigt under en fem minuters-period. Men när väl LTIK redde ut den så fanns det sedan bara ett lag på banan.

HÅFFs lagkapten och duktige mittback Peter Carlsson tvingades utgå pga skada. Det betydde mycket för HÅFFS försvarsspel, som fullständigt rasade samman. LTIK gjorde två stycken vackra mål till i matchen. Först Mattias Olofssons rökare från nära håll via ribban fram till 4-1 och in och sedan Mattias Johanssons lobb fram till 5-1. LTIK borde gjort några mål till efter det. Bollen dansade på mållinjen vid ett par tillfällen, ett friläge missades och en ribbträff kan också läggas till chanserna. Siffrorna stannade dock vid 5-1. Bäst på plan? HÅFFs Ali Kraym. Villken spelare! Många var bra i LTIK. Pontus Bertilsson på mitten, Mattias Olofsson och Jacob Björk på kanterna, Ola Nilsson på vänsterbacken och Fredrik Wersch på topp kvitterar ut de högsta betygen. Men samtliga får klart godkänt.

Centern-GIF/VIF 5-0 (3-0)

Det blev ny storförlust för GIF/VIF. Nu mot Centern.
- Vi jobbade, slet och skapade också chanser. Men de var lite för bra, jag menar de är ju seriens bästa lag. De spelade enkelt och var säkra i passningsspelet, sade GIF/VIFs Oscar "Oggi" Gustafsson efter matchen.

Sexan:

VBoIS-SBK 5-2 (0-2)
Målskyttar VBoIS: Anders Gustavsson 2, Jim Leandersson, Erik Lindberg, Oscar Andersson
Målskyttar SBK: Olle Günther Hanssen 2

BoIS förde spelet i första halvlek och första halvtimmen spelade man bra fotboll. Det var dock SBK som gjorde målen och bortalaget ledde med 2-0 i paus. I början på andra halvlek reducerar BoIS 1-2. Sedan är SBK nära att göra 3-1. Men bollen rensas undan på mållinjen av hemmaspelare och i anfallet efter reducerar BoIS till 2-2. Sedan rullade det på för Våxtorp och man kunde göra både 3-2 och strax därefter 4-2 innan man fastställde slutresultatet 5-2 i matchens sista minut. En märklig match där BoIS till slut vann rättvist, men där man med lite otur faktiskt kunde förlorat pga att man inte gör mål i första halvlek. Trots allt starkt att vända 0-2 till 5-2. Nu har VBoIS häng på topplagen.

YBK-Simlångsdalen 0-3 (0-2)

//P.


Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-HÅFF kl 19:00, L:a Tjärby IP

LTIK har haft svårt att skapa målchanser under de två senaste matcherna. Mot GAIS vann man med nöd och näppe och 2-0-förlusten mot BKW var varken oväntad eller orättvis. Även om LTIK stundtals hade mycket boll så skapade BKW betydligt fler målchanser. LTIK saknade en Johan Green i den matchen. Uppenbarligen var det så att saknaden av avstängde Emil Olsson var större i LTIK än vad saknaden efter avstängde Jonas Nilsson och Robert Andersson var i BKW.

Nu är Emil dock åter i laget. Brodern Henrik är istället både bortrest och avstängd. Simon Vedin har varit krasslig en längre tid och står över mötet med HÅFF för att bli helt återställd. Mattias Strömberg sommarjobbar i Göteborg och är utlånad till en klubb där. Han kan kallas till truppen vid behov. Men är inte med mot HÅFF. Matchen mot HÅFF lär som vanligt bli tuff. HÅFF är svårspelade och har ett par mycket kompetenta spelare långt fram i banan.

IF Centern-GIF/VIF kl 19:00, Kärlekens IP

GIF/VIF var ett av de lag som var nära att slå Centern i våras. Man gjorde en mycket bra förstahalvlek och Centern avgjorde inte matchen förrän mot slutet. I förra omgången förlorade GIF/VIF stort mot Trönninge, medan Centern vann knappt (och oförtjänt?) mot Andersberg. Centern blir så klart stora favoriter mot GIF/VIF. Men det är de i alla matcher.

Sexan:

VBoIS-SBK kl 19:00, Våxtorps IP

BoIS blir favoriter i den här matchen. Laget har redan spelat två matcher. En träningsmatch plus seriematchen mot Kurdiska, där man imponerade och gav Halmstadlaget deras första förlust i årets serie. SBK gör sin första match efter uppehållet. Vårmötet slutade med knapp BoIS-vinst. SBK har revansch att utkräva.


YBK-Simlångsdalens IF kl 19:00, Munkavallen

YBK har gjort en nystart med Snoddas som tränare. I förra omgången var man nära att sno en pinne mot Haverdal. Återstår att se vad man kan göra mot topplaget Dalen.

Lördag:

Trean:

Snöstorp/Nyhem FF-LFK kl 14:00, Snöstorps IP

Tuff match för LFK. Hemmamötet var tätt och jämnt, LFK vann dock rättvist med 1-0. LFK får klara sig utan Mats Lindström som blev fotskadad mot Markaryd samt Peter Carlsson som fortfarande har problem med ljumskarna. Båda spelarna är dock på bättringsvägen. Snöstorp/Nyhem får klara sig utan Dennis Nilsson, som skadade sig i fingret på arbetet i veckan, samt avstängde Gabi Mourad. Ronny Sabo har slutat spela.

Fyran:

Oskarströms IS-RGIF kl 15:00, Esperedsvallen

Viktig match för RGIF. Vid vinst hakar man av Oskarström, som är indraget i bottenstriden. Hemmamötet vanns av RGIF med 2-1.

Femman:

KHFF-BKW kl 14:00, Hishults IP

Ska vändningen för KHFF äntligen komma nu? Vårmötet var jämnt, två individuella prestationer från Johan Green (vem annars?) avgjorde matchen. I KHFF är viktige Johan Nilsson åter efter skada och Ola Jönsson samt Martin Nilsson är tillbaka efter avstängning respektive sjukdom. KHFF gjorde en bra match mot Lidhult i förra omgången och var förtjänta av minst en pinne.

I BKW finns en del frågetecken. Manfred Walldén är avstängd och Daniel Nilsson har åkt tilbaka till USA. Dessutom skadade sig viktige mittbacken och lagkaptenen Johan Agnvall i en olycka i helgen. Återstår att se om det blir mer spel för Agnvall i höst. Det är inte troligt. Förövrigt hamnar fotbollen lite i skymundan. Först och främst ska ju Agnvall bli återställd. Sedan är det självklart jättetråkigt för Johan som gör sin bästa säsong hittills på fotbollsplanen.

Trönninge IF-Knäreds IK kl 14:00, Tuvasvallen

Toppmöte i femman! Vårmötet var jämnt och händelserikt. 4-4 slutade den matchen och det var rättvist. Båda lagen vann stort i förra omgången.

Söndag:

Sexan:

Haverdals IF-HIS kl 16:00, Wegeli

Haverdal har fördel i och med att man redan spelat en match efter uppehållet, något som inte HIS har gjort. Spelar Haverdal inte bättre än vad man gjorde mot YBK lär man dock få problem mot Hasslöv, som är ett par strå vassare. Vårmötet vann HIS med 3-1. Haverdal ligger en poäng bakom HIS i tabellen.

//P.

.

Gå gärna in och läs om SIF-Lidhult-matchen på LT:s hemsida. Referatatet i sig är hyggligt. Men det har i pressläggnings-stressens skugga smugit sig in två misstag i texten. Av någon obegriplig anledning har jag skrivit att det är Erik Moberg på bilden, trots att jag vet att det är brodern Oskar. Dessutom får deras okände bror Daniel Moberg beröm av Per-Åke efter matchen. Per-Åke sa bara Daniel, jag vet ju att han heter Bergman, ändå skrev jag Moberg. Förstår inte varför. Men så är det.

Här läser du om matchen.

//P.

SIF förlorade

Femman:

SIF-Lidhults GoIF 0-3 (0-1)

//P.

Match onsdag

Femman:

SIF-Lidhults GoIF kl 19:00, Gröningen

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Påarp 3-3 (2-0)
Målskyttar LFK: Mattias Bengtsson, Besart Mazreku, David Eriksson


Fyran:

RGIF-Varberg 0-2 (0-2)

Femman:

BKW-LTIK 2-0 (1-0)
Målskytt BKW: Johan Green 2

KIK-SIF 6-1 (4-0)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 3, Pelle Svensson, Simon Gunnarsson, Johan Silvandersson 
Målskytt SIF: Sabri Behrami


Sexan:

Kurdiska-VBoIS 1-2 (0-1)
Målskytt VBoIS: Jim Leandersson 2

//P.

Resultat fredag

Femman:

GIF/VIF-Tröninge IF 2-5 (1-3)
Målskyttar GIF/VIF: Johan Stråhle, Kewin Hansen

Sexan:

YBK-Haverdals IF 2-3 (0-1)
Målskyttar YBK: Andreas Felix, Kalle Jansson

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

GIF/VIF-Trönninge IF kl 19:00, Veinge IP

Sexan:

YBK-Haverdals IF kl 19:00, Munkavallen

Lördag:

Trean:

LFK-Påarps GIF kl 15:00, Glänningepark

Fyran:

Ränneslövs GIF-Varbergs GIF FK kl 14:00, Björkvallen

Femman:

BKW-LTIK kl 14:00, Wallevi

KIK-SIF kl 14:00, Lagavallen


Sexan:

Kurdiska IF-VBoIS kl 14:00, Sannarps IP

//P.

PS. Får se i vilken mån jag hinner uppdatera. Jobbar hela helgen. DS.

Resultat onsdag

Trean:

Markaryds IF-LFK 1-5 (0-0)
Målskyttar LFK: Robert Nilsson 2, Jonatan Jacobsson (straff), Fredrik Johnsson, Besart Mazreku

LFK gjorde ingen jätebra första halvlek. Ändå missade man ett antal bra lägen. Bl a en straff. Även MIF skapade lägen och Markus Johansson i LFK-målet tvingades till ett par bra räddningar. I andra halvlek var LFK betydligt bättre och framförallt så satte man sina chanser. Man gick upp till 3-0 innan MIF reducerade till 1-3. Sedan gjorde LFK ytterligare två mål fram till 5-1 innan slutsignalen. Imponerande seger!

Femman:

Lidhults GoIF-KHFF 3-2 (1-1)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Patrik Bengtsson

Tung förlust för KHFF som ledde med 2-1 i andra halvlek innan Lidhult vände på steken mot slutet. Johan Nilsson gjorde comeback i KHFF efter skada. Han skadade sig dock på nytt, fast nu lindrigare, i andra halvlek. Det betydde mycket för matchen och för KHFF, som redan saknade avstängda Ola Jönsson och Mattias Nätterqvist samt sjuke Martin Nilsson. Trots det gjorde KHFF säsongens bästa halvlek i första och hade man bara knutit ihop säcken i andra kunde det också blivit vinst. En poäng borde man i alla fall haft.

//P.


Matcher onsdag

Trean:

Markaryds IF-LFK kl 19:00, Skärsjövallen

Femman:

Lidhults GoIF-KHFF kl 19:00, Lomövallen

//P.

LFK vann

LFK-Asmundtorps IF 4-2 (3-0)
Målskyttar LFK: Berat Sulejmani 2, David Eriksson, Robert Nilsson

Det blev som väntat seger för LFK mot tabelljumbon Asmundtorp. Efter 3-0 i paus var det nog många som trodde att andra halvlek skulle bli ett målkalas från LFKs sida. Bortalaget lyckades dock reducera två gånger om innan Robert Nilsson avgjorde matchen till LFKs fördel med sitt 4-2-mål i den 80e minuten.

Matchinfo

//P.

PS. Träningsmatchresultaten uppdaterade under inlägget Stiltje. DS.

RSS 2.0