Inför helgen

Femman:

KIK-BKW kl 19:00, Lagavallen

BKW vill ha revansch för förlusten i premiären, den är och var överraskande. Framförallt när man ser hur lagen gått så här långt i serien i övrigt. KIK behöver poäng och ser nog möjligheter till det i hemmamötet mot BKW. Johan Green åter i BKW:s trupp. Marcus Åkesson comeback i KIK?

LTIK-Sennans IF kl 19:00, L:a Tjärby IP

LTIK:s tur att möta jumbon. Det är ett minst sagt taggat och revanschsuget LTIK som ställs på benen mot Sennan. I premiären möttes lagen i en match som LTIK ägde, men där man hade förtvivlat svårt att få bollen i mål. Man tog förvisso ledningen med 1-0. Sedan gjorde dock Sennan 1-1 och 2-1 i andra halvlek och det på lagets två enda målchanser i matchen. LTIK kvitterade till 2-2 på matchens sista spark. Det kändes så klart skönt att inte förlora (fruktansvärda tanke), men det kändes förnedrande att med nöd och näppe få med sig en poäng efter det spelövertaget. Det upprepas förhoppningsvis inte under fredagen. Håkan Karlsson saknas i LTIK. Oscar Gustafsson och Conny Strömberg in i truppen sedan seger-matchen mot Lidhult.

Sexan:

SIF-SBK kl 19:00, Gröningen

SIF har stolpe ut och SBK förlorade i förra omgången. Nu får SBK dock tillbaka spelare. I seriepremiären möttes lagen och alla minns väl chocken: 6-0 till SBK. Odiskutabel seger, som dock var i överkant. SBK satte i stort sett allt. SBK är så klart favoriter också i bortamötet.

YBK-HIS kl 19:00, Munkavallen

HIS blev rejält nedtryckta i skorna av Haverdal i förra omgången (förlust 8-3). YBK gjorde en dålig match mot VBoIS (förlust 4-0). Båda lagen måste rycka upp sig för att ha chans till poäng. Vårmötet slutade med 3-0-seger för HIS, vilka så klart är favoriter även nu.

GIF/VIF-Sperlingsholms IF kl 19:15, Veinge IP

Sperlingsholm är ett lurigt lag som sprattlar till ibland. Sist förlorade man dock mot SBK med 3-0 och fick då dessutom sin bästa spelare, Daniel Brorsson utvisad. GIF/VIF har flyt med avstängda spelare. I förra omgången slapp man Serbiskas bästa spelare, Göran Medjed, och nu då Sperlings bästa. GIF/VIF övertygade mot Serbiska och vann med 4-1. GIF/VIF favoriter.

Lördag:

Sexan:

VBoIS-Kurdiska IF kl 13:00, Våxtorps IP

Bara i tisdags möttes lagen, då vann Kurdiska med knappa 3-2. Då sade sig BoIS-coach Leandersson lärt sig en läxa. Nu vet han hur han ska göra med taktiken. Vi får se om det hjälper mot ett Kurdiska på uppgång, som vid seger har häng på GIF/VIF:s andraplats i tabellen inför hösten.

//P.

Giffen förlorade

Fyran:

Lilla Träslöv FF-RGIF 2-0 (2-0)

Riktigt tråkig förlust för RGIF, som gjorde en bra match. Man rullade boll, använde kanterna och vände spelet. Tyvärr lyckades man inte göra mål. LTFF:s mål kom i den 15:e och 42:a minuten och det var två riktiga bjudningar från RGIF:s sida och den typen av bortskänkningar har man absolut inte råd med i fyran.

//P.

Match torsdag

Fyran:

Lilla Träslöv FF-RGIF kl 19:00, Östervi

Lilla Träslöv ligger på den nedre halvan. Man har sju mer inspelade poäng än RGIF, som har nio. Laget har dock bara förlorat tre matcher. Problemet är fyra oavgjorda. Serien vänder nu. Poängtapet (1-1) i premiären för RGIF mot LTFF var onödigt. Redan då pratade coach Wernersson om revansch i bortamötet. - Detta är ett lag vi ska ha bra chans att slå på bortaplan, sade han då. Och LTFF är ett lag RGIF ska kunna slå. Men det lär som vanligt bli tätt och jämnt. I förra omgången besegrade LTFF Norvalla bekvämt med 3-0, medans RGIF fick stryk mot Torup/Rydö med 3-1 i en jämn match.

//P.

Resultat tisdag

Trean:

IFK Hässleholm-LFK 3-1 (2-1)
Målskytt LFK: David Pinot

LFK gjorde 30 dåliga minuter inledningsvis. Under denna period kom två av IFK:s mål. David Pinot reducerade kvarten innan paus på ett kanonskott i krysset. Andra halvlek var en jämn historia. IFK avgjorde mot slutet med ett 3-1-mål. Då hade Tobias Lundgren hunnit bli utvisad efter två gula kort. Det första efter en nickduell, det andra efter filmning. Det sista gula var enligt LFK:s tränare TD "horribelt" då Tobbe bara försökte undivka tacklingen och alltså inte alls filmade. Nu väntar 2,5 veckors ledighet för LFK:arna.

Sexan:

SBK-IS Örnia 2-3 (0-2)
Målskyttar SBK: Jimie Kindblom, Jonas Håkansson (straff)

SBK saknade hela nio gubbar pga sjukdomar och semestrar. Otroligt att allt ska hända på en och samma gång. De spelandes SBK:arna gjorde så gott de kunde, men det räckte inte riktigt. I första halvlek var ISÖ klart bättre, i andra ryckte SBK upp sig och kunde mycket väl fått en pinne. 
- Snöplig förlust eftersom att vi hade haft goda chanser med nåt så när ordinarie lag. Men det hör ju till att man saknar spelare ibland, sade coach Bergman efter matchen.

Kurdiska IF-VBoIS 3-2 (3-0)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson, Robin Leandersson

VBoIS gjorde tyvärr en alldeles för dålig första halvlek för att kunna vinna matchen. En pinne kunde och borde man dock fått efter uppryckningen i andra halvlek. Chans till revansch på hemmaplan redan på lördag.

//P.

Matcher tisdag

Trean:

IFK Hässleholm-LFK kl 19:00, Österås IP

LFK får snabbt chans till revansch efter den snöpliga 1-0-förlusten mot samma motstånd i torsdags. LFK gjorde en bra match och var värda en pinne. För att LFK inte ska ha tappat allt för mycket mark inför hösten bör man ta poäng från IFKH, som för tillfället är tio poäng före. Mittbacken Emil Axelsson är avstängd, fullgod ersättare kommer in i form av Mattias Bengtsson. I övrigt samma lag med bl a Fredrik Johnsson och Robert Nilsson på ytterbackarna: - Vi har saknat det offensiva ytterbacksspelet. Både Robban och Johnsson har fina fötter och löser det defensiva arbetet bra, men de är offensiva spelare i grunden. De vill och ska fylla på. Det är inte lätt för motståndarna att hålla koll på en ytterback som kommer upp offensivt, säger LFK:s tränare Andreas Thedeby.  

Sexan:

SBK-IS Örnia kl 19:00, Skogaby IP

SBK hade problem mot ISÖ på bortaplan, men lyckades vinna ändå. SBK gjorde en bra match sist då man vann mot Sperling med 3-0. ISÖ förlorade med samma siffror mot KHFF.

Kurdiska IF-VBoIS kl 19:00, Halmstad Arena

De här båda lagen möts nu två gånger på kort tid innan sommaruppehållet. Viktiga matcher för båda lagen. Kurdiska har efter en trög start nu kommit igång ordentligt och plockar man poäng mot BoIS har man troligen chans att blanda sig i toppstriden till hösten. För BoIS är poängen också viktiga. Laget har spelat bra i många matcher, men eftersom att målskyttet inte lossnat har man tagit färre poäng än väntat. Vinner man båda matcherna mot Kurdiska är man dock med. På hemmaplan är kurderna absolut favoriter.

//p.

Resultat torsdag

Fyran:

Torup/Rydö FF-RGIF 2-1 (1-0)
Målskytt RGIF: Sonny Nilsson

Tung uddamålsförlust för RGIF i en jämn match. 

Femman:

KIK-Trönninge IF 4-6 (3-2)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Simon Slivandersson, Viktor Svensson, Christoffer Olsson

Som vanligt händelse- och målrikt när KIK tar emot TIF på Lagavallen. Fjolårets notering med åtta mål toppades med tio i år. KIK ledde 3-2 i paus. I andra släppte man in för billiga mål och förlorade till slut med 6-4.

LTIK-Lidhults GoIF 3-0 (3-0)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha 2, Fredrik Wersch

LTIK gjorde en mycket bra första halvlek och kunde haft ledningen med mer än 3-0. Emil Olsson och Miridon Berisha borde gjort ett varsitt mål i halvleken utöver de som gjordes. LTIK tog ledningen efter bara fem minuter då Emil Olsson drog upp ett anfall längs vänsterkanten, spelade fram Fredrik Wersch, som spelade fram Miridon Berisha, som gjorde mål. 1-0. 2-0 gjorde samme man. Nu med vristen. Fint framspelad av Emil Olsson. 3-0 gjorde Fredrik Wersch, som serverades på guldfat av Emil Olsson. Bollen i öppet mål fån Wersch. Emil Olsson bakom alla tre målen. Djupledsassningen från Håkan Karlsson till Olsson innan han servade till trean höll världsklass. I andra halvlek var det jobbigt för LTIK i ungefär en kvart, Jonas Nilsson tvingades då till två bra parader, sedan kunde LTIK kontrollera händelserna på plan tiden ut och dessutom skapa mängder med målchanser. Lidhult envisades med att slå långt.

Någon skämtade till det och sade efter matchen att Packis panna hade 75% av bollinnehavet i andra. Riktigt så var det väl inte, men bollarna var plockmat för Packi och Håkan Karlsson i mittförsvaret. En mycket stabil insats av LTIK rakt över hela ledet. Hisham Gassim gjorde debut från start i LTIK på innermittfältet och klarade sig med beröm godkänt. Gjorde det ibland lite väl svårt för sig, men vann väldigt mycket boll. Extra omnämnande förtjänar högerbacken Mattias Johansson, som raderade ut skyttekung Jacob Söderblom fullständigt. Lidhult är ett bra lag och spelande tränaren, lagkaptenen och innermittfältaren Mathias Jansson är en av seriens bättre. (Mycket märkligt, enligt mig, att tränaren är lagkapten. Men, men...). Under torsdagen var dock LTIK snäppet bättre och segern var odiskutabel. 

Simlångsdalens IF-BKW 3-1 (2-0)
Målskytt BKW: Ekrem Bekteshi

Saxat från BKW:s hemsida:

Walldia kom upp till Simlångsdalen fulla av självförtroende efter den utmärkta insatsen mot LTIK förra omgången. Men man kom snabbt ner på jorden igen. Hemmalaget är kämpastarka och tar företrädesvis sina poäng på hemmaplan. Spelet är ganska jämnt i första halvlek utan några jättechanser den första halvtimmen. Men just efter 31 minuter tar Dalen ledningen efter en hörna som nickas ner och petas in. Walldia har också sina chanser men missar hårresande när tillfällena yppar sig. Arlind spelar ihop med Kenan på topp i Johan Greens frånvaro. Just dessa två skapar en hel del chanser men blir inte avsluten för tama så träffas inte mål. Dalen är starka på fasta situationer och utnyttjar en frispark när man gör 2-0 på nästan samma sätt som vid 1-0. Nick ner på fötterna och mål utan chans för Simon Andersson som vikarierade för Simon Nilsson som är sjuk.

Andra halvlek tar Walldia över helt och Dalen gräver ner sig i skyttegravarna. Reduceringen kommer också genom Ekrem Bekteshi som mycket snyggt skruvar in 2-1 på frispark efter 62 minuter. Närmast kvittering är Ekrem 6 minuter senare när han nickar på hörna. Bollen rensas undan av spelare inne i mål, och enligt närstående vittnen är bollen över linjen. Men det tycker inte domare Krasniqi som har en något märklig position en bit ut på plan. Walldia kämpar frenetiskt de sista minuterna men förgäves. Istället kan Dalen öka på till 3-1 på en kontring när Walldia trycker på som värst och Simon blir ensam och lobbad. Med samma inställning i första som vi hade i andra halvlek hade vi inte gått lottlösa från Dalen. Nu blir det en slokande midsommarstång i Vallberga. Till sist måste nämnas att hemmalaget hade en hejarklack på den nybyggda läktaren som inte tillhörde intelligensreserven direkt. Ramsorna gick enbart ut på DÖDA - HATA. Har man möjligtvis varit på besök i storstan?

/Pelle Persson

Sexan:

SBK-Sperlingsholms IF 3-0 (1-0)
Målskyttar SBK: Olle Günther Hansen 2, Kristian Johansson

Rättvis seger för SBK, som trots det inte gjorde någon bra match. Lite dålig inställning hos SBK:arna i första. 1-0 gjorde Kricke med pannan framspelad av Olle G H. I andra spelade de röda upp sig en aning. Efter 60 minuter fick Sperling sin bäste, Daniel Brorsson, utvisad. Efter det skapade inte Halmstadlaget mycket framåt medan Olle G H gjorde två högkvalitativa mål för SBK.

SIF-Kurdiska IF 2-4 (2-2)
Målskytt SIF: Erik Moberg 2

SIF låg under med 2-0 efter första 25 och då var laget inte bra. Man ryckte dock upp sig och kunde göra två liknande mål innan paus. Fina inkast från Petter Johansson till Erik Moberg, som tryckte dit både 1-2 och 2-2. Efter det skapar SIF mängder med chanser, men istället får Kurdiska 3-2 efter paus. SIF fortsätter att pressa och skapar och skapar, men får inte bollen i mål. Närmst var Pontus Johansson med ett avslut insida stolpe. Kurdiska kunde göra även 4-2, vilket blev slutresultat. Inte rättvist enligt SIF:are. Det är stolpe ut för tillfället.

Haverdals IF-HIS 8-3 (3-3)
Målskyttar HIS: Målskyttar HIS: Kalle Samuelsson, Emil Hermansson, Fredrik Gustavsson

Naturligtvis inte ok att släppa in åtta mål av HIS. Dock inte förvånande att Haverdal vinner stort med tanke på insatsen mot K/HFF för någon vecka sedan (vinst 4-1). Spelar man så vinner man naturligtvis ännu större mot HIS.

//P.

PS. Trevlig midsommar önskas samtliga läsare. DS.

Matcher torsdag

Fyran:

Torup/Rydö FF-RGIF kl 19:00, Torulund

Torup/Rydö fick spelet att släppa och målskyttet att lossna i förra omgången då man tog en imponerande 4-0-seger över Harplinge. Dribblern Adam Vencel i storform med tre mål. Nu får man dessutom tillbaka sin skyttekung Magnus Björnsson från Vinbergs bänk. Även RGIF imponerade då man tog en fin skalp mot Rinia, som besegrades med 4-3. Det är tätt lagen emellan i tabellen. T/R ligger placeringen före med en poäng mer inspelad. Båda lagen precis ovanför strecket.

Femman:

KIK-Trönninge IF kl 19:00, Lagavallen

TIF:s form är usel, man har förlorat de tre senaste matcherna. Man lär därför vara heltaggade och rejält vinstsugna inför matchen mot KIK, som inte heller har någon bra form. Laget gjorde dock en bra första halvlek mot Lidhult i förra omgången och kan man bygga vidare på det kan man troligen bjuda TIF hårt motstånd. Förra årets möte lagen emellan på Lagavallen var en fantasisk match som slutade 4-4. Hemma vann sedan TIF komfortabelt. Nytt år, nya förutsättningar. Mikael Holvigsson åter i KIK:s mål efter avstängning. 

LTIK-Lidhults GoIF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Svår match för LTIK mot tabelltvåan, som fått så fina förstärkningar inför året. Nya skadeproblem i LTIK. Conny Strömberg skadade ryggen under sista träningen inför förra omgången. Han är på bättringsvägen, men inte i speldugligt skick. Emil Olsson fick avbryta redan i första halvlek mot BKW pga ett ömmande knä. Han testades på onsdagsträningen och gav klartecken för spel. Fredrik Wersch är snart tillbaka i fullgott skick efter sina skador och lär starta matchen. En som dock inte är med är Oscar Gustafsson, som måste jobba. Räkna med någon överraskning i LTIK:s startelva.  

Simlångsdalens IF-BKW kl 19:00, Simlångsdalens IP

BKW fick spelet att stämma i förra omgången och tog en övertygande seger. Kan man göra en lika fin insats mot Dalen lär det bli vinst. Dalen är dock svårspelade på IP. Laget är starkt i omställningarna och Kaspar Swederman vass i djupled.

Sexan:

SBK-Sperlingsholms IP kl 19:15, Skogaby IP

SBK förlorade med uddamålet mot K/HFF sist. Sperling slog SIF. SBK favoriter på hemmaplan, laget är säkert ordentligt suget på vinst efter två raka förluster (Haverdal och K/HFF).

SIF-Kurdiska IF kl 19:00, Skottorps IP

SIF förlorade mot Sperling i förra omgången. Kurdiska lyckades slå Haverdal. Denna matchen känns helt öppen. Två lag som blandar och ger.

Haverdals IF-HIS kl 19:00, Wegeli

Kommer Haverdal upp i samma klass som mot K/HFF får HIS svårt att hävda sig. Sist förlorade man dock mot Kurdiska. HIS är revanschsugna efter den snöpliga förlusten mot GIF/VIF i förra omgången.

//P.

Resultat onsdag

Trean:

LFK-IFK Hässleholm 0-1 (0-0)

LFK gjorde en bra match mot serieledarna. IFKH:s segermål kom i mitten av andra halvlek. Surt för LFK, som lika gärna kunde vunnit.

Sexan:

VBoIS-YBK 4-0 (4-0)
Målskytt VBoIS: Robin Leandersson 4

BoIS var det klart bättre laget mot YBK. Hemmasegern kunde varit större. BoIS höll hela tiden tempot uppe och YBK var inte lika bra som i de senaste omgångarna. Stor segerorganisatör var Robin Leandersson, som gjorde BoIS samtliga fyra mål. Två i vardera halvlek.

GIF/VIF-FF Serbiska 4-1 (2-0)
Målskyttar GIF/VIF: Michael Johansson 2, Kewin Hansen, Armin Darban

Serbiska var bra med i matchen inledningsvis. Efterhand kunde dock GIF/VIF ta över mer och mer. En utvisning i första och två i andra för Serbiska stoppade inte direkt upp GIF/VIF:s dominans.

IS Örnia-K/HFF 0-3 (0-1)
Målskytar K/HFF: Fredrik Junefalk 2, Mikael Alm

K/HFF gjorde en bra första halvlek och borde gjort ytterligare något mål då. ISÖ var dock inte ofarliga och stack upp med jämna mellanrum. K/HFF:s ramstarka försvar kunde dock reda ut ISÖ:s anfallsförsök på ett bra sätt. I andra spelade K/HFF, som vanligt, inte lika bra. Trots det kunde man göra ytterligare två mål och vinna med 3-0. Bäst på plan var K/HFF:s ytterback Andreas Johansson. I vanlig ordning passade K/HFF:s tränare på att berömma motståndet. - Det är alltid trevligt att möta ett spelande lag.

//P.

Matcher onsdag

Trean:

LFK-IFK Hässleholm kl 19:00, Glänninge Park

Serieledarna kommer till Laholm.

LFK ställer upp med följande elva:

Markus Johansson,
Robert Nilsson, Kristian Åkesson, Emil Axelsson, Fredrik Johnsson,
Petter Gustafsson, Tobias Lundgren,
Jonatan Jacobsson, David Pinot, Mats Lindström,
Besart Mazreku

Sexan:

VBoIS-YBK kl 19:00, Våxtorps IP

BoIS favoriter, YBK har dock visat att de är kapabla att störa.

GIF/VIF-FF Serbiska kl 19:00, Veinge IP

GIF/VIF får tillbaka tre viktiga spelare sedan matchen mot HIS i Michael Johansson, Robin Möller och Timmy Johansson. Göran Medjed är avstängd i Serbiska, därför tror jag på GIF/VIF-seger.

IS Örnia-K/HFF kl 19:00, Alevallen

ISÖ är luriga, serieledande K/HFF får se upp. Kan bli en trevlig match mellan två spelande lag. K/HFF alltid favoriter, i alla matcher trots att spelet fungerat lite sämre mot slutet.

//P.


TV-laget vann i Kornhult

Resultat plojmatch:

Kornhult/Hishult FF-TV-laget 1-3 (1-0)
Målskytt K/HFF: Ruslan Tetroyev
Målskyttar TV-laget: Niklas Skoog 2, Andreas Yngvesson

TV-lagets uppställning:

David Fjäll,
Hasse Eskilsson, Robert Prytz, Jesper Mattsson, Niklas Karlström,
Benno Magnusson, Jesper Jansson, Stefan Andreasson, Patrik Ekwall,
Andreas Yngvesson, Niklas Skoog

Billy Lansdowne, Özz Nüjen, Thomas Lundmark, Mario Jadonic, Pelle Kotschack

Matchen mellan TV-laget och K/HFF blev en folkfest, som dock kunde varit ännu större om inte regnet strilat ned under lördagseftermiddagen. Det var faktiskt inte särskilt farligt det där regnet och matchen var riktigt trevlig att titta på. K/HFF:s spelande ordförande Peter Åberg hade hoppats på över tusen i publiken. Nu uppskattade han det totala antalet till 550 personer och över 500 får ändå anses vara helt okej, även om regnet och det faktum att LFK spelade samtidigt nog gjorde att publiksiffran annars kunde varit större.

Redan på lördagförmiddagen kunde man läsa i TV-lagets spelande lagledare Patrick Ekwalls blogg att det var ett darrigt TV-lag som åkte ut i skogen för att ta sig an tufft motstånd. Darrigt var laget troligen efter en drink eller två på 20 årsjubilerande Pepes bodega kvällen innan. Det kan trots allt konstateras att det var ett starkt TV-lag Ekwall ställde på benen mot K/HFF. Detta tyckte även spelaren Niklas Skoog efter matchen. De allra flesta i laget är gamla fotbollspelare, där många inte slutade spela aktivt för allt för längesedan. Ekwall själv och målvakten David Fjäll är som bekant journalister och Özz Nûjen komiker. I övrigt var det idel svensk fotbollsadel i laget.

De flesta A-lagsspelarna i K/HFF hade 90 minuter i benen sedan toppmötet i sexan mot SBK under fredagen (vinst 1-0) och var nog inte heller de i toppslag. Trots det kunde K/HFF börja matchen klart bäst. Det var nära att Fredrik Junefalk kunde stöta Martin Lundgrens inspel i mål, men Jesper Mattsson i TV-laget störde tillräckligt mycket för att June skulle avsluta utanför. Redan i den åttonde minuten fick Ruslan Tetroyev iväg ett skott som borrade sig in i krysset förbi en chanslös David Fjäll i TV-lagets kasse. En rktig pärla. De flesta i TV-laget, främst skojfriske Benno Magnusson tyckte dock att Fjäll borde tagit skottet. Fjäll tittade frågande mot publiken med en uppgiven min. SVT-journalisten var riktigt pratglad och skojade friskt med domare, motståndare, medspelare och publik. Han hann dessutom med att visa upp bra spelsinne, då han var ute nästan på halva plan och avvärjde en K/HFF-möjlighet.

Patrick Ekwall började på vänsterkanten, närmst den provisoriska miniläktaren, och gjorde ett sympatiskt intryck. Han snackade en hel del med publiken. Några yngre män på läktaren undrade om han kunde bjuda på ”lite show på sin kant”, Ekwall replikerade snabbt att showen var på Pepes under gårdagskvällen. Han hann också med att dricka en slurp kaffe med en dam ur publiken. Rent fotbollsmässigt gick det tyngre för Ekwall. TV-laget envisades med att spela på högerkanten där Benno Magnusson började, men där debutanten Özz Nûjen snart kom in. När väl Ekwall fick tag på bollen var det inte många rätt och han bytte snart ut sig själv till förmån för Super-Mario Jadonic (en legend i Assyriska, som är mest känd för sitt skott. Har tränat Kennedy, Källström och Tobias Hysén i skotteknik). Jadonic var riktigt pigg på kanten och förvånansvärt snabb för att vara 41 år gammal. Han hade bland annat en inspel som borde resulterat i mål.

TV-laget hade ytterligare ett avslut. Henric Johansson i K/HFF:s mål lyckades dock avvärja Andreas Yngvessons försök. Närmst ett hemmamål till var Fredrik Junefalk på nick och Tetroyev med ett nytt skottförsök. K/HFF började tidigt att snurra på folket (man hade en trupp på över 20 man) och i andra halvlek skulle ett mer disciplinerat TV-lag ta över tillställningen. Lite taktiksnack och vätskepåfyllning tycktes göra gott i ett lag där bara försvarsspelarna imponerat i första halvlek. Främst bollskicklige mittbacken Robert Prytz, men även Jesper Mattsson, Hasse Eskilsson, gamle Kalmarspelaren Niklas Karlström och defensive innermittfältaren Jesper Jansson. Patrik Ekwall uttryckte sitt missnöje med TV-lagets spel i pausen. - Vi spelade med elva högerbackar, det behövdes förvisso mot detta spelskickliga motstånd, sade han. David Fjäll skadade låret i samband med den fina utrusningen i första halvlek och tvingades utgå i paus. Då lånade TV-laget K/HFF:s etta Henric Johansson, då Sebastian Svensson ändå skulle ta över nävarna i andra halvlek för denne.

Henning fick omgående visa sin skicklighet då han fint avstyrde ett friläge från Martin Lundgren. I den 43:e minuten (matchen spelades 2*35) utjämnade TV-laget då Niklas Skoog vackert curlade bollen i mål från vänsterläge i straffområdet. TV-laget tog också ledningen då Andreas Yngvesson nästan kopierade Skoog vid dennes 1-1-mål då han gjorde 2-1. Många, inklusive speakern, trodde att K/HFF utjämnat då Peter Åberg tryckte ett inspel från vänster i mål. Assisterande domaren Bo Svensson hade dock höjt flaggan och han var säker på sin sak. – Det kunde de ha bjudit på, tyckte Åberg efter matchen. TV-laget idkade nu ett mycket bättre försvarsspel över hela banan. Dessutom gick man in mer rejält i närkamperna, det syntes att laget gäna ville vinna. Özz Nûjen gjorde sin första match i TV-laget och det lär bli fler. Han briljerade stundtals på högerkanten med god bollkontroll, bl a slog han flera ”Maradonna-passningar”, med foten bakom det andra benet.

Även Ekwall höjde sig och bjöd på ett par läckra yttersidspassningar och -bollar från sin vänsterkant. Niklas Skoog avgjorde matchen med sitt andra och TV-lagets tredje mål fram till 3-1. Han kom fri längs högerkanten och lobbade iskallt bollen i mål över Sebastian Svensson. Matchens sista möjlighet fick förre AIK-spelaren Thomas Lundmark. Nicken på Özz Nûjens hörna gick dock utanför och matchen slutade 3-1. Skoog var imponerad av K/HFF efter matchen. Han tyckte att K/HFF var ett väldigt bra division sex-lag och förklarade vinsten så här: - Vi hade ett bättre försvararsspel i andra, sen släppte Andreasson (Stefan, Elfsborgs sportchef) bollen lite också. Ekwall sade med ett leende på läpparna då han tackade K/HFF, publiken och domarna efter matchen att det var tydligt att K/HFF hade sitt bästa lag i första halvlek, medan TV-laget då hade sitt sämsta och tvärtom.

Benno Magnusson, som bara spelade några minuter inledningsvis och sedan skötte bytena i TV-laget, höll ständig låda i avbytarbåset och lockade till många skratt i publiken. Man fick också se honom lägga upp bollen på nacken och springa iväg med den sedan kulan gått ut till inkast strax intill honom. Benno tackade K/HFF-spelarna och tyckte inte att de skulle vara ledsna över förlusten. – Tränar ni lite till så kan ni bli lika bra! Henning trivdes i TV-lagets mål i andra halvlek.
– Det var enkelt. Hyfsade spelare att ha framför sig. De sa till mig att stanna på linjen vid hörnorna. De var säkra på att få bort bollen. Robert Prytz styrde och ställde. Han var riktigt trevlig, men det var allesammans, sade Henning avslutningsvis. Nog syntes det att det finns fotbollskunnande i gänget. Bollkontroll och spelsinne i överflöd. Enkla grejer som man inte tänker på, för att de just ser så enkla ut när du är så pass bra som de här spelarna, åtminstone, varit. T ex Billy Landsdowne. Över 50 år gammal men i utmärkt form. Den förre KFF-forwarden glänste på en ovan ytterbacksroll i andra halvlek.

Samtidigt hade ett fräscht och toppat K/HFF troligen haft bra chanser att rubba TV-laget. Men att segra var inte viktigast. Bara en sådan sak som att Mr 1000 K/HFF-matcher; Boris Johansson, fick göra några minuter på topp i hemmalaget är ju guld värt. På kvällen fortsatte ett 18 man starkt TV-lag att spendera sin tid i Kornhult och Hishult. Först med mat på Kvarnen i Kornhult och sedan på Hishults gästis och de tycktes roa sig och ha trevligt. Özz Nûjen skrev redan halv nio på twitter att TV-lagets efterfester var hårdare än väntat. – Har nog aldrig varit så här berusad redan vid den här tidpunkten på kvällen, förklarade han. Stefan Andreasson underhöll på gästis genom att framföra både Svenne-rubins dänga ”Långa bollar på bengt” samt den tyska schlagern ”Ein bisschen frieden”. Allt kompad av Niklas Karlström på trummor. ”Suveränt!” Enligt folk på plats. Framåt småtimmarna avslutade TV-laget där de började kvällen innan, på Pepes.

Huvuddomare: Ulf Sjölin, Sennan

Assisterande domare:
Bo Svensson, Örkeljunga och Blerim Rrahmani, Laholm

Publik:
550 personer

Här läses min artikel i LT.

/Plogen

Resultat lördag

Trean:

LFK-Åstorps FF 1-0 (0-0)
Målskytt LFK: Besart Mazreku

Bra match av LFK. Segern borde varit större med tanke på de chanser som skapades.

Sexan:

Sperlingsholms IF-SIF 4-2 (2-1)
Målskyttar SIF: Erik Nilsson, Oscar Andersson

Förlust för SIF, som dock tog ledningen med 1-0.

Plojmatch:

K/HFF-TV-laget 1-3 (1-0)
Målskytt K/HFF: Ruslan Tetroyev
Målskyttar TV-laget: Niklas Skoog 2, Andreas Yngvesson

TV-lagets uppställning:

David Fjäll,
Hasse Eskilsson, Robert Prytz, Jesper Mattsson, Niklas Karlström,
Benno Magnusson, Jesper Jansson, Stefan Andreasson, Patrik Ekwall,
Andreas Yngvesson, Niklas Skoog

Billy Lansdowne, Özz Nüjen, Thomas Lundmark, Mario Jadonic

//P.

Resultat fredag

Fyran:

RGIF-Rinia IF 4-3 (3-1)
Målskyttar: Dino Karupovic, Johan Nilsson, Nijazi Behrami (straff), Daniel Hellsten

RGIF krigade i 95 minuter och vann rättvist. Viktig seger för RGIF, som verkligen behövde en seger för moralens skull. Nu kan laget lyfta. RGIF saknade flera viktiga spelare. Coach Wernersson spelade själv 75 minuter och det som mycket säker mittback bredvid Jens Strömberg i Patrik Philipssons frånvaro. Albert Bengtsson samt Marcus Johansson gjorde debut från start för året som högerback respektive forward och gjorde det bra. Matchens delikatess stod Daniel Hellsten för då han smiskade in viktiga 4-1 på frispark i inledningen av andra. 

Femman:

BKW-LTIK 4-1 (3-0)
Målskyttar BKW: Nderim Peci 2, Johan Green, Robert Andersson
Målskytt LTIK: Fredrik Wersch

Det som på förhand såg ut att bli en jämn match blev aldrig det. Även om LTIK inledde bäst tillät BKW aldrig bortalaget att komma igång med något spel. Hemmalaget tog tillvara på sina målchanser och gjorde sina fyra mål i rak följd under tio minuter runt paussvilan och matchen var avgjord redan i den 47:e matchminuten. LTIK reducerade runt minut 80 då Fredrik Wersch elegant curlade bollen i mål framspelad av Jacob Carlmalm. Innan det kunde dock BKW gjort både 5-0 och 6-0. Det uppstod flera lägen sedan LTIK flyttat fram folk i jakt på en reducering. Många var duktiga i BKW. Bäst? Tvåmålsskytten Nderim Peci, asskungen (och målskytten) Robert Andersson samt fältherren Emil "Egzon" Gustafsson. Helt rättvis seger för BKW, som var det betydligt bättre laget denna fredag.

Lidhults GoIF-KIK 4-1 (0-1)
Målskytt KIK: Joel Åkesson

En match där KIK hade kontroll på händelserna i första. I andra kunde Lidhult ta över och göra fyra raka mål. Det trista i matchen var att Lidhults högerback fick sitt andra gula kort efter paus utan att bli utvisad för detta. Det blev sedan direkt matchavgörande då denne spelare spelade fram till två av Lidhults mål.

Sexan:

K/HFF-SBK 1-0 (1-0)
Målskytt K/HFF: Anton Karlsson


K/HFF vann knappt mot toppkollegan SBK med 1-0. Serieledarna gjorde en bra första halvlek och en mindre bra andra. 1-0 gjorde kapten Karlsson på hörna i första halvlek.

HIS-GIF/VIF 0-1 (0-1)
Målskytt GIF/VIF: Kewin Hansen

GIF/VIF lyckades vinna den svåra bortamatchen mot HIS med 1-0 efter ett vackert frisparksmål av Kewin Hansen i första alvlek.

FF Serbiska-VBoIS 4-2 (2-2)
Målskyttar VBoIS: Robin Leandersson, Anders Gustavsson

BoIS ledde med både 1-0 och 2-1. Direkt efter VBoIS 2-1-mål gjorde dock Serbiska 2-2. Efter paus började BoIS riktigt bra. Serbiska kunde dock göra två fina mål och BoIS förlust var ett faktum. Serbiska var aningen för bra för BoIS den här gången. Extra beröm får målskytten och assistenten till det andra; Robin Leandersson, framförallt för det riv och slit han ständigt lägger ner i match efter match och så även denna gång.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Fyran:

RGIF-Rinia IF kl 19:00, Björkvallen

Rinia har plockat sina poäng (15) och parkerar i mitten av tabellen. RGIF behöver en vinst nu för att kunna lyfta både mentalt och i tabellen.

Femman:

BKW-LTIK kl 19:00, Wallevi

Ett av sex derbyn i femman i år. Det första mellan BKW och LTIK. Ska vara två i stort sett jämna lag där dagsformen avgör vilka som är starkast. Förra året vann båda lagen sina hemmamatcher i mötena. BKW ser ut att vara ordinarie. I LTIK ser skadeläget bättre ut och för första gången i år har coach Packi möjlighet att laborera med uppställningen lite om så önskas. Båda lagen är obesegrade i de tre senaste omgångarna och det är jämnt i tabellen. BKW små favoriter i och med hemmaplan.

Lidhults GoIF-KIK kl 19:00, Lomövallen

Mycket svår bortamatch för KIK mot tabelltvåan Lidhult. KIK får tillbaka Johan Jönsson, Mattias Ragnarsson och Simon Andersson efter avstängning. Vem står nu när Holken är avsängd?

Sexan:

K/HFF-SBK kl 19:00, Hishults IP

Toppmöte i sexan. Båda lagen förlorade mot Haverdal med 4-1 i senaste matchen. Två revanschsugna lag rimligen. Kan SBK ställa upp med bästa laget känns matchen väldigt oviss. Det är inte omöjligt att K/HFF:s spel passar försvars- och omaställningsskickliga SBK.

HIS-GIF/VIF kl 19:00, Hasslövs IP

Intressant match. GIF/VIF är favoriter pga av bättre tabellplacering, men det är långt ifrån säkert att det blir vinst mot HIS, som hittat formen igen efter en svagare period. GIF/VIF får klara sig utan sina starka offensiva kort Michael Johansson (avstängd) och Robin Möller (semester).

FF Serbiska-VBoIS kl 19:00, Halmstadarena

Serbiska är en lurig motståndare som i sina bästa stunder slår vilket lag som helst i serien. VBoIS har inte lyckats plocka så mycket poäng som väntat, men känns stabilare. Håkan Pettersson och Daniel Erikssons inträde i laget gör att konkurrensen om platserna är hård.

Lördag:

LFK-Åstorps FF kl 15:00, Glänningepark

Åstorp är ett bottenlag, de har bara lyckats skrapa ihop sex poäng så här långt. Det gäller för LFK att vara ödmjuka och göra jobbet, då ska det mycket till om det inte ska bli tre helt nödvändiga poäng, för att hänga på, för LFK. 

Sexan:

Sperlingsholms IF-SIF kl 13:00, Sperlingsholms IP

Sperling ligger på platsen bakom SIF i tabellen med två poäng mindre och en match mer spelad. Det innebär att Sperling går om SIF vid en seger och då är plötsligt SIF ett bottenlag. SIF är mindre folk på träningarna igen. Mycket märkligt när man faktiskt bara har fem poäng upp till fjärdeplatsen och bara ytterligare två till tredjeplatsen.

Jippomatch:

K/HFF-TV-laget kl 14:30, Kornhults IP

K/HFF luftar hela truppen mot TV-laget pga tätt matchschema. Då säger det sig självt att det blir tufft mot det lag Patrik Ekwall ställer på benen (se inlägg nedan). Ett ordinarie och toppat K/HFF hade nog haft goda möjligheter att rubba Ekwall och co. Chefen i K/HFF uttrycker sig så här: - "Det är en jippomatch, men de kommer med ett starkt lag de jävlarna!"

//P.


TV-laget möter K/HFF på lördag

Lördag:

Jippomatch:

Kornhult/Hishult FF-TV-laget kl 14:30, Kornhults IP

Gratis parkering, 50 kr i inträde, servering

På lördag tar Kornhult/Hishult FF emot TV-laget på Kornhults IP kl 14:30. TV-laget med spelande lagledaren Patrik Ekwall i spetsen håller säkerligen koll på hur det går för K/HFF i seriespelet. Man har sett att laget är obesegrat och tror nog på tufft motstånd. Därför kommer man med ett riktigt bra lag där före detta svenska toppspelare som Jesper Mattsson, Niklas Skoog, Andreas Yngvesson, Stefan Andréasson, Hans Eskilsson och Fredrik Berglund känns allra starkast.

Det är spelare som inte slutade spela aktivt för jättelängesedan och som rimligtvis fortfarande håller väldigt god klass (Bella är född -79 och slutade spela i Elfsborg bara i fjol) och i en match över 2*35 minuter, där inte konditionen blir lika avgörande, blir TV-laget naturligtvis favoriter mot K/HFF, som väljer att lufta hela seniortruppen pga tätt matchande just nu. Man möter bl a Haverdal tisdag kväll, SBK i ett toppmöte i sexan bara kvällen innan och Örnia fyra dagar efter TV-lagsmatchen.

Själv tycker jag att det är lite tråkigt att ingen av VM-hjältarna från -94 kunde vara med i TV-laget. Hade varit kul med Pontus Kåmark eller Thomas Ravelli t ex. Glädjande nog är skojfriske trollgubben Benno Magnusson med i laget. Trots att han blivit 58 år lär han kunna bjuda på lite ögongodis och dessutom publiken på lite skratt. Klassikern är att lägga upp bollen på nacken och springa iväg med den. Hoppas han får tid till detta på lördag!

Mer om matchen läser du här. Bl a hela TV-lagets uppställning.

/Plogen

YBK föll på målsnöret

Sexan:

YBK-IS Örnia 1-2 (1-1)
Målskytt YBK: Zed Ibrahim

ISÖ dominerade inledningarna av båda halvlekarna, men hade svårt för att göra mål. ISÖ tog trots allt ledningen runt den femte minuten då en Örnian fick stå helt ren på ett inlägg från höger. Uselt markeringsspel av YBK. Hemmalaget utjämnade runt minut 20. Shpetim Hajrullahi spelade fram en boll i djupet som Zed Ibrahim drog till direkt på. Bollen for i nät. Ett mycket snyggt fotbollsmål. ISÖ tappade konceptet fullständigt efter utjämningen och återstående tid till paus var det jämnt spel. I början av andra dominerade ISÖ spelet i ungefär en kvart. Närmst mål kom man via en nick i ribban. Efter det radade YBK upp chanser. Lars Hansson borde nickat Tomas Karlssons inlägg i mål. Anton Olsen borde skjutit ett närskott i mål istället för på täckande ISÖ-ben. Spänstfenomenet Tom Stråhle (har inte sett en spelare komma så högt i en nickduell sedan Jim Nilsson tog ned en boll på bröstet bakom en upphoppande motståndare) nickade sedan Tomas Karlssons hörna tätt utanför och sedan även Anton Olsens inlägg i målvaktens famn.

Sista tio minuterna var det böljande spel. Kändes som att vilket lag som kunde avgöra. Det blev ISÖ. Man fick, korrekt, frispark precis utanför YBK:s straffområdeslinje. Bollen dundrades i mål igenom YBK:s mur. Mer hände inte i matchen. En helt rättvis seger för ISÖ om man ser till spelövertag. Ändå årets tyngsta förlust för YBK. Som alltså bara var minuter ifrån första pinnen. Faktum är att man faktiskt lika gärna kunde vunnit matchen eftersom att ISÖ inte förvaltade perioderna med spelövertag särskilt väl. Bäst i YBK var forwarden Tom Stråhle, som gav ISÖ ständiga bekymmer samt rutinerade spelande tränaren och mittfältaren Tomas Karlsson, som vann väldigt mycket boll och spelade klokt när han hade kulan, det trots feber i kroppen. ISÖ:s bäste: David Sandqvist fick utgå strax innan paus med ljumsksmärtor. Duktig var också, som vanligt, lagkapteten och mittbacken Alexander Eriksson, som väl inte förlorade en nickdulell på 90 minuter.

//P.

Match torsdag

Sexan:

YBK-IS Örnia kl 19:00, Munkavallen

Fortsätter YBK att spela hygglig fotboll under en ännu längre period än i de två senaste matcherna har man möjligheter att att rubba ISÖ. Halmstadlaget är dock stora favoriter till segern. YBK förlorade mot Kurdiska med 4-1 i förra omgången. ISÖ vann mot Skottorp med 3-1.

//P.

K/HFF föll till slut

Sexan:

Haverdals IF-K/HFF 4-1 (3-0)
Målskytt K/HFF: Fredrik Junefalk


Så åkte då K/HFF på sin första förlust i seriespelet då Haverdal vann klart och rättvist med 4-1. K/HFF hade tidigare bara släppt in tre mål totalt och två i en och samma match. Nu har man alltså släppt in det dubbla i en och samma match och över det dubbla totalt. Det är mycket förvånande att det Haverdal som besegrade K/HFF på tisdagskvällen har tagit så få poäng som de har gjort tidigare. Det är ett mycket rutinerat lag som borde konkurrera om högst medelålder i seriespelet i södra Halland med Oskarström (OIS ligger på 29 år). Laget låg hela tiden rätt i positionerna och man släppte till väldigt lite bakåt. Det blev bara lite stirrigt strax efter att K/HFF reducerat till 1-4, innan och efter var det kontrollerat från HIF:s sida. 1-0 gjorde HIF redan efter fyra minuter genom ex-BoIS:aren Anders Lilja. 2-0 gjorde samme man tio minuter senare.

3-0 gjorde HIF strax innan paus då Magnus Sundqvist vräkte en frispark, strax utifrån straffområdesgränsen, i mål förbi en chanslös Henric Johansson i K/HFF:s mål. I inledningen av andra var HIF nära att utöka ledningen. Närskottet gick dock tätt över. Fredrik Junefalk sköt därefter ett skott mot mål som en välplacerad Björn Larsson i HIF-målet kunde ta hand om. I den 60:e minuten fullbordade Lilja sitt hattrick då han hann emellan en KHFF-försvarare och Johansson i bortamålet och enkelt kunde gå förbi och lägga bollen i nät fram till 4-0. K/HFF kunde dock reducera genom Junefalk fem minuter senare då han nickade ett inlägg från Anton Karlsson i mål. K/HFF hade inte givit upp kampen och försökte att skruva upp tempot och trycka på mot HIF-målet. Bäst chanser hade Junefalk två gånger om. Han både nickade över och sköt vid sidan om. En Haverdalare höll sedan på att nicka bollen i  eget mål innan comebackande Peter Åberg nickade över i bra läge.

K/HFF hade behövt ett snabbt 2-4-mål för att kunna störa Haverdal ordentligt, det fick man dock inte och Haverdals seger kändes aldrig hotad. En i stort sett ordinarie serieledare (endast innermittfältaren Björn Ottosson saknades) klarade alltså inte av ett HIF, som nu tagit poäng mot samtliga tre topplag. 4-1 mot SBK, 1-1 mot GIF/VIF. Om det ålderstigna laget inte drabbas av skador eller andra bortfall blir även de ett topplag i höst. Det var division fem-klass på det spel man visade upp mot K/HFF. Laholmslagets tränare Patrik Borgström var naturligtvis missnöjd med sitt eget lags insats. - "Inte okej att släppa in tre mål på en halvlek. Vi viker ner oss mot deras rutinerade spelare!" Han passade också på att berömma Haverdal, som han tyckte var "riktigt bra". Planens gigant var ex FFF:aren Magnus Sundqvist. Väldigt bra på mitten i HIF. Anders Llja så klart. Men många var duktiga i hemmalaget. De flesta kan bättre i K/HFF, som trots allt kommer att vinna sexan ganska komfortabelt i år.

//P.

Match tisdag

Sexan:

Haverdals IF-K/HFF kl 19:00, Wegeli

Haverdal gjorde en bra match i förra omgången då man betvingade SBK. Laget är både enligt SBK:are och GIF/VIF:are inte så dåliga som tabellen vittnar om. Det är ett lag som försöker rulla boll. Problemet mot K/HFF kommer troligen bli att serieledarna är ännu bättre på detta. Då krävs kanske lite annan taktik från Haverdal för att lyckas störa obesegrade K/HFF.

//P. 

Resultat måndag

Trean:

Eskilsminne BK-LFK 4-1 (0-1)
Målskytt LFK: Jonatan Jacobsson

Onödig förlust för LFK, som gjorde en bra match i 60 minuter. Man borde haft mer än 1-0 i paus. När 1-1 kom kring den 60:e minuten tappade LFK lite och Eskilsminne kunde göra ytterligare tre mål. 4-1 speglade inte alls matchbilden. Det här borde LFK inte förlorat. Hemmalaget från Helsingborg gick i och med segern upp i serieledning. 

Fyran:

Norvalla IF-RGIF 2-0 (0-0)

Trist förlust för RGIF i en jämn tillställning mot Norvalla. RGIF har inget flyt för tillfället. Bollen studsar inte lagets väg och man har oflyt med domslut. Redan i den tredje minuten borde man fått straff då Norvallas målvakt våldförde sig på Sonny Nilsson. - Jag vet inte om domaren tyckte att det var för tidigt för det där är frispark 10 gånger av 10 om det hänt utanför straffområdet, sade Uffe W efter matchen. Dessutom var hörnan som Norvalla gjorde 1-0 på aldrig någon hörna från början. RGIF hade chanser, men bollen studsade på motståndarben eller egna ben utanför.

Sexan:

SIF-IS Örnia 1-3 (1-2)
Målskytt SIF: Lasse Johansson

SIF inledde bra och tog ledningen med 1-0. Efter det började man bolla långt och Örnia kunde göra två mål innan paus och ytterligare ett efter paus. I andra halvlek ryckte ändå SIF upp sig något spelmässigt. Totalt sett ingen bra fotbollsmatch. Örnia var inte bra, det var inte SIF heller.

YBK-Kurdiska IF 1-4 (1-1)
Målskytt YBK: Tom Stråhle

YBK gjorde på nytt en bra första halvlek och egentligen var det närmre 2-0 än de 1-1 det stod i paus. YBK tog ledningen med 1-0 runt minut 40 och Kurdiska utjämnade strax efter. I andra halvlek fortsatte YBK att spela riktigt hyfsatt. Sista 20 orkade man dock inte stå emot Kurdiska, som från minut 80 kunde göra fyra raka mål. Tråkig förlust för YBK, samtidigt har spelet varit bättre under de två senaste matcherna och egentligen borde man plockat någon pinne antingen mot Sperlingsholm eller Kurdiska.

//P.

HIS vann

Sexan:

FF Sebiska-HIS 1-3 (1-0)
Målskyttar HIS: Emil Hermansson, Fredrik Gustavsson, Johan Petersson

HIS kunde ta sin andra raka seger efter måltorkan. Serbiska tog ledningen redan i den tredje minuten och det resultatet stod sig till paus. I andra halvlek kunde Emil Hermansson utjämna i de 55:e minuten innan Fredrik Gustavsson och Johan Petersson såg till att säkra segern med två sena mål.

//P.

BKW kryssade

Femman:

BKW-Andersbergs IK 1-1 (1-1)
Målskytt BKW: Arton Ajvaci

-"Årets sämsta insats!" ,dundrade BKW:s tränare Gus efter matchen.

Och i sanning gjorde BKW ingen bra match. Svagt passningsspel i 90 minuter. BKW kvitterade på ett solklart offsidemål genom Arton Ajvaci på första halvleks sista spark. En pinne trots allt för Vallbergalaget.

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-Gullbrandstorps AIS 2-0 (0-0)
Målskyttar LTIK: Casper Larsson, Patrik Åkesson


Ett LTIK utan sina bästa spelare från varje lagdel (från segermatcherna mot Unnaryd och TIF i alla fall [Simon Vedin - i Grekland, Kjetil Hagen - skadad och Emil Olsson - studentfirande]) lyckades betvinga ett hårt kämpande och defensivt inriktat GAIS med 2-0. Ett oavgjort resultat hade varit helt rättvist eftersom att LTIK hade den första halvleken och GAIS den andra. Lustigt nog gjorde LTIK sina mål i andra halvlek då GAIS var det bättre laget. GAIS är ett bottenlag och det syns på självförtroendet, det är inte på topp. LTIK gjorde långt ifrån en toppinsats själva, men det är naturligtvis oerhört skönt att vinna matcher där man inte spelar bra också. Stor matchhjälte i LTIK blev 14-årige inhopparen Casper Larsson, som endast hoppat in i fyra B-lagsmatcher tidigare. Mot GAIS kom han in på topp i andra halvlek och på sin andra bolltouch drog han till bollen på halvvolley en bit utanför straffområdet och fick se den segla in i bortre fram till 1-0. Vilken saga! Patrik Åkesson fastställde slutresultatet med någon minut kvar att spela. Åter igen hörna från Mattias Olofsson till en fristående Packi, som enkelt kunde nicka ner bollen i mål till 2-0.

Sexan:

VBoIS-Sperlingsholms IF 1-0 (0-0)
Målskytt VBoIS: Jim Leandersson

En uppvisning i missade målchanser från BoIS sida. Brände man inte gjorde Sperlings duktige målvakt bra räddningar. BoIS gjorde en bra match spelmässigt och rättvisa 1-0 kom i andra halvlek då coach Leandersson tryckte in bollen i mål på pass från Anders Guststafsson. Planens gigant var BoIS mittback Erik Lindberg. En skön seger för ett lättat BoIS! I matchen gjorde rutinerade och viktige Håkan Pettersson sitt första inhopp efter långt skadeuppehåll. Härligt för BoIS att han honom igång igen! Dessutom har man fått tillbaka mittfältaren Daniel Eriksson från RGIF. Han gjorde i matchen mot Sperling sin första match från start i BoIS efter återkomsten.

Haverdals IF-SBK 4-0 (0-0)

En riktig plattmatch av ett SBK utan flera ordinarie spelare. SBK saknade Cralle, kapten Håkansson, Jimie Kindblom och Markus Bengtsson i matchen. Självklart märks det. SBK ville ändå inte skylla förlusten på att det saknades spelare. Man var inte tillräckligt på tårna helt enkelt samtidigt som Haverdal gjorde en bra match och fick SBK att se dåliga ut. SBK:s tränare Magnus Bergman tycker inte att Haverdal är så dåliga som tabellen visar. Jag tror att SBK:s svaga insats berodde mycket på att det blev en reaktion på den sköna segern i derbyt mot GIF/VIF i förra omgången. Nye målvakten Alen Krupic gjorde debut för SBK i matchen mot Haverdal i Cralles frånvaro (Sweden Rock). Han kunde inte lastas för vare sig förlusten eller målen.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-Gullbrandstorps AIS kl 19:00, L:a Tjärby IP

LTIK är inne i en bra trend nu med två segrar på rad mot bra motstånd. När Unnaryd betvingades låg de tvåa och när Trönninge veckan efter slogs låg de tvåa. LTIK hade efter senaste omgången endast fem poäng upp till förstaplatsen trots färre inspelade poäng än väntat. Otroligt hur jämn serien är. Alla kan slå alla. Förutom Sennan, som i dagsläget känns som den enda givna slagpåsen. Sådant kan dock ändras. Just Sennan är det enda lag som GAIS lyckats betvinga så här långt. I övrigt har man för många oavgjorda matcher och dessutom har man släppt in på tok för mycket mål. Även om GAIS inte fått det att stämma fullt ut i år så här långt så är man ett lurigt lag som vid en bra dag kan besegra vilket motstånd som helst i femman. GAIS lever mycket på sin slitstarke innermittfältare och lagkapten Nicky Andersson samt på rutinerade måltjuven och nickspecialisten Mats Rosengren, som numera är nedflyttad som mittback. I LTIK saknas Simon Vedin och Emil Olsson, åter i truppen är Conny Strömberg och Fredrik Wersch.

Sexan:

VBoIS-Sperlingsholms IF kl 19:15, Våxtorps IP

VBoIS har två raka förluster och det mot topplagen SBK och K/HFF. Vill BoIS själva haka på och ha någon chans på en topplacering inför hösten måste man besegra Sperling på hemmaplan. Bortalaget har för tillfället fem poäng mer än BoIS. Dock två matcher mer spelade. 

Haverdals IF-SBK kl 19:00, Wegeli

SBK kommer stärkta till Haverdal med seger i grannderbyt i ryggen. Haverdal ligger i botten. Man har två segrar och det mot YBK samt Sperlingsholm (i förra omgången). Dessutom har man en oavgjord mot GIF/VIF. SBK saknar Markus Bengtsson, Jonas Håkansson och Håkan Johansson, men är trots det favoriter.

Lördag:

Femman:

BKW-Andersbergs IK kl 15:00, Wallevi

Andersberg var topptippade inför säsongen. Det har dock gått under förväntan för AIK, som inte verkar vara tillräckligt stabila och jämna för att kunna slåss i den absoluta toppen i år heller. I förra omgången blev det förlust mot KIK med 1-0. Då åkte laget dessutom på två utvisningar. Det innebär att det är ett decimerat lag BKW ställs mot. BKW saknar två offensiva kort i Nderim Peci samt Marcus Kjellsson. Laholmslaget har hittat in på rätt spår och har nu tre raka segrar, med DM-matchen inräknat. Förra året hade inte AIK en chans på Wallevi. Johan Green fick göra vad han ville. Blir det samma visa i år?

Söndag:

Sexan:

FF Serbiska-HIS kl 14:00, Halmstad Arena

Mycket svårtippad match. HIS vände en tyngre period i förra matchen då man enkelt besegrade Örnia. Serbiska är ett topplag, men man har ett par storförluster på kontot.

Måndag:

Trean:

Eskilsminne IF-LFK kl 19:00, Harlyckans IP

Mycket tuff match för LFK. Förhoppningsvis har man hämtat sig efter stjärnsmällen i förra omgången, annars blir det riktigt tufft mot Eskilsminne, som ligger tvåa i tabellen, fem poäng för LFK. Förhoppningsvis är det ett taggat Laholmslag upp till tårna som gästar Harlyckans IP på måndag. Revansch efter fiaskot. Nu ska det visas att Höganäsmatchen bara var ett olycksfall i arbetet.

Fyran:

IF Norvalla-RGIF kl 19:15, Norvalla IP

Viktig match för RGIF, som trots en bra insats och poäng mot Leikin, för tillfället ligger under strecket. Norvalla är ett lag som man ska kunna ha bakom sig, just nu har de fyra poäng mer än Giffen. Nyttige högerbacken Oskar Nilsson saknas pga skada.

Sexan:

SIF-Örnia IS kl 19:00, Gröningen

Öppen match som kan sluta hur som helst. Båda lagen har blandat och gett en hel del så här långt. SIF har lyckats plocka mer poäng än Örnia och får gälla som små favoriter på hemmaplan.

YBK-Kurdiska IF kl 19:00, Munkavallen

YBK har det kämpigt, laget jobbar hårt och spelar bra emellanåt, minsta lilla motgång tycks dock sänka laget som en sten till sjöbotten. Ni kan inte trilla ur YBK, det finns ingen anledning till att vara rädd för att förlora. Våga vinn! Och ha kul!

//P.

Resultat torsdag

Femman:

Vapnö IF-KIK 1-0 (0-0)

Heroisk insats av KIK, som fick målvakten Mikael Holvigsson utvisad efter en minuts spel. Det uppstod en frilägessituation, Holken satsade fullt, Vapnöspelaren chippade över KIK-keepern som då, utanför straffområdet slängde upp armarna och räddade bollen. Korrekt utvisning. KIK:s vassaste offensive spelare Joel Åkesson fick dra på sig nävarna. KIK:arna gjorde ett gott jobb matchen igenom och man hade en boll i stolpen plus en på mållinjen. Totalt sett var man det bättre laget, trots 90 minuter med en man mindre. Vapnös mål kom i den 80:e minuten på en omställning efter att KIK:are missat i uppspelsfasen. Trist för KIK som var värda minst en poäng. Defensivt var det årets bästa insats och inte långt ifrån offensivt heller. Tyvärr får man inte bollen i nät.

Sexan:

GIF/VIF-K/HFF 1-1 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Robin Möller (straff)
Målskytt K/HFF: Martin Lundgren

Matchen inleddes i ett väldigt högt tempo. GIF/VIF:arna hade givit sig den på att inte låta K/HFF få rulla boll ostört och man pressade oerhört hårt. Det var hela tiden två, tre röda spelare kring den blåe bollhållaren. Båda lagen försökte spela och rulla boll. Men det blev oerhört trångt i mitten av planen och då inget av lagen ville öppna upp med en längre boll blev första halvlek händelsefattig. Väldigt få målchanser åt båda håll. Tillknäppt spel, även om det syntes att det var två bra division sex-lag på plan. Andra halvlek fortsatte som den första. Tendenserna gick dock mer och mer åt att K/HFF skulle få ett övertag. Det var mycket spel mellan GIF/VIF:s straffområdesgräns och mittlinjen, mycket längre än så kom dock inte K/HFF:arna. När det återstod mindre än tio minuter stod GIF/VIF:s Johan Stråhle för en fin aktion då han utmanade sin gubbe längs vänsterkanten och lyckade trycka sig förbi och mot mål. Innanför straffområdesgränsen blev han lätt upphakad av K/HFF-försvararen och föll. Jag satt utmärkt till och tycker att det är klar straff. Robin Möller tog hand om straffen på ett säkert sätt, 1-0.

Bara fem minuter senare kvitterade K/HFF efter en frispark. En lyra slogs in mot mål där bollen efter lite flipperspel letade sig fram till en fristående Martin Lundgren, som inte kunde missa öppet mål, 1-1. Kändes som misstänkt offside. Utmärkte domaren Ola Ström stod dock bra till och signalerade för mål. Mer hände inte i matchen. Oavgjort var ganska logiskt med tanke på matchbilden och det tillknäppta spelet. Egentligen kändes det som en 0-0-match med tanke på hur få klara målchanser som skapades under 90 minuter. Båda lagen är nog med lite distans nöjda med resultatet. Svårt att dela ut plus i en sådan här match. Defensivt var båda lagen skickliga över hela banan. GIF/VIF:s Michael Johansson får plus för sitt lugn och sin rutin som är så värdefull för det unga GIF/VIF-laget. Trollgubben Ruslan Tetroyev i K/HFF får plus för ett par spektakulära nummer som med lite flyt kunde resulterat i mål. K/HFF saknade sin försvarsklippa Anton Karlsson och GIF/VIF sin rivige forward Timmy Johansson i matchen.

//P.

Matcher torsdag

Femman:

Vapnö IF-KIK kl 19:00, Vapnö IP

Vapnö rider på den framgångsvåg den plötsliga uppflyttningen till femman innebar. Det har visat sig att det inte varit någon nackdel att ligga lite efter med matchandet för laget. Även om det blivit tätt mellan matcherna har spelsuget kompenserat upp det väl. KIK har inte lyckats plocka så många poäng som väntat så här långt i serien, laget har dessutom gjort klart minst mål i serien. Utöver vinsten mot BKW i premiären har det bara blivit ytterligare en trepoängare. Den kom mot Andersberg i förra omgången. Kanske var det vändningen för KIK. Mot Vapnö har laget dock tre avstängningar efter tre gula kort vardera. Oklart vilka spelarna är (tippar på Johan Jönsson, Joel Åkesson och Simon Andersson).

Sexan:

GIF/VIF-K/HFF kl 19:00, Veinge IP

Seriefinal i sexan. Både på förhand och i nuläget är det här de två bästa lagen i serien. Även om SBK slog GIF/VIF senast och nu har samma poäng ska det nog mycket till om det inte blir lagen som möts under torsdagskvällen i topp av slutet av säsongen. Inga andra lag har en bredd, kontinuitet eller ett grundspel som kan jämföras. K/HFF kommer att vinna serien för att de har ett lite bättre försvar än GIF/VIF. Över en match har GIF/VIF dock möjligheter att slå K/HFF, precis som SBK gjorde med det förstnämnda laget. Ska K/HFF någon gång tappa poäng i år är det i bortamatchen mot GIF/VIF. Nu gynnas hemmalaget också av en enorm revanchlusta efter förlusten i grannderbyt. Jag har ju tippat GIF/VIF som segrare med uddamålet, men visst är K/HFF favoriter.

//P.

SBK vann derbyt

Sexan:

SBK-GIF/VIF 2-1 (1-0)
Målskytt SBK: Olle Günther Hansen 2
Målskytt GIF/VIF: Robin Möller (straff)

I gassande solsken tog Skogaby BK emot Genevad/Veinge IF på IP inför drygt 150 personer i publiken. Det är rimligt att anta att stranden lockade ett antal potentiella åskådare denna klibbigt varma försommardag. Hur som, upplagt för fotbollsfest. Matchen startade i ett ursinnigt tempo, det var bara frågan hur länge spelarna skulle orka. Det tog ungefär en kvart innan spelet var nere på bra division sex-nivå. Första halvlek var jämn spelmässigt, båda lagen spelade trevlig fotboll och det var chanser åt båda håll. SBK tog ledningen efter frispark. Kristian "Kricke" Johansson slog en flack boll mot mål, där Olle Günther Hansen dök upp och nickskarvade kulan i nät över Magnus Ekman i GIF/VIF-målet. Vi har sett det förr. Krickes fot och Olles huvud betyder ofta farlighet. Det var GIF/VIF som skapade den vassaste chansen utöver målet i halvleken. Högerbacken Ola Andersson träffade ribban med ett skott utifrån. I andra halvlek var GIF/VIF starkare, det var mycket spel på SBK:s planhalva. Skogaby har dock en väldigt stabil backlinje och den stod emot bortalagets anfallsförsök på ett mycket bra sätt, även om GIF/VIF:arna också missade en del chanser sedan man spelat sig igenom. SBK ägnade sig åt omställningar och kontringar i andra och det gör man som bekant bra.

SBK kunde utökat ledningen då Håkan Gustavsson träffade ribban. GIF/VIF:s rättvisa kvittering skulle dock komma och det på straff. Jag satt dåligt till och såg inte vad som hände förutom att GIF/VIF:s Michael Johansson plötsligt låg ner i straffområdet och att domaren Fatmir Kyqyku pekade på straffpunkten samt delade ut ett gult kort till Kricke. Robin Möllers straff var inte bra, men den gick i mål under Håkan "Cralle" Johansson, som gick rätt, åt sitt höger. 1-1. Efter kvitteringen jämnades spelet ut en aning. SBK återtog ledningen efter hörna. Olla Günther Hansen nickade bollen mot mål, där den stöttes i nät av en GIF/VIF:are. Ett märkligt mål. 2-1. Nu inledde GIF/VIF en jakt på en kvittering mot ett riktigt tröttkört SBK. Hemmalaget lyckades dock freda sitt mål väl och dessutom slå om och skapa de vassaste chanserna då GIF/VIF öppnade sig bakåt i jakten på en utjämning. Bl a tvingade Güther Hansen "Ekan" till en mycket bra räddning och Magnus Bergman Ekan till en ännu bättre (tåjagare från nära håll). De vassate chanserna GIF/VIF skapade var två frisparkar ifrån utmärkta lägen. Den ena slogs välriktat av Kewin Hansen, bollen var dock för lös och plockmat för säkre "Cralle" i SBK:s mål.

Domare Kyqyku hade lagt på nära åtta (!) minuters tillägg och trots att SBK lyckades freda målet väl, var det nog inte mer heller mot slutet. Matchen slutade 2-1. Det kunde gått åt vilket håll som helst. Första halvlek var som skrivet jämn. GIF/VIF var bättre än SBK spelmässigt i andra. Men SBK gjorde en mycket bra match defensivt och var skickliga i omställningsspelet. Det råder inga tvivel om att det är de här två lagen som för tillfället känns som de som ska kunna hota K/HFF i toppen, eller åtminstone slåss om andraplatsen. Trots värmen får jag nog ändå skriva att detta var den bästa division sex-matchen jag har sett hittills i år. I GIF/VIF var som vanligt Simon Nilsson i försvaret och Noak Pettersson på mitten bra. Det var dessutom länge sedan jag har sett Robin Möller så bra i flera matcher i rad. Viktig som bollhållare på topp i GIF/VIF. I SBK var hela försvaret mycket bra, med Kricke och Jonas Håkansson som toppar. Offensivt byttes det friskt och Martin Agnvall, Kim Andersson och Günther Hansen var alla mycket duktiga i perioder under matchen. Likaså rutinerade Håkan Gustavsson. På torsdag vankas ny toppmatch och nytt derby i sexan då GIF/VIF tar emot K/HFF i ett mycket intressant möte där det ska bli spännande att se hur lagen står i förhållande till varandra. Serieledande K/HFF favoriter där. Men lita på ett revanschsuget GIF/VIF då.

//P.


En solskenshistoria

Min stålget återfanns under söndagen inte långt ifrån den plats där jag parkerade den under lördagskvällen. En aning tilltufsad, men i förvånansvärt gott skick. Min ögonsten!

//P.

Inför måndagen

En av två av årets matcher utspelas på Skogaby IP på nationaldagen (måndag). Skogaby BK möter Genevad/Veinge IF i Laholmsderbyt nummer ett. Det finns ingen annan A-lagsmatch (herrar) den dagen. Man ur huse!

Tipps inför matchen:

Ola Andersson (offensiv högerback i GIF/VIF) 1-5 (- Det blir en tät match. Men vi vinner!)

Håkan "Cralle" Johansson (offensiv och extremt rutinerad målvakt i SBK) 1-1 (- Det slutar oavgjort. Men jag är taggad till tusen och kommer att göra allt som står i min makt för att vi ska vinna. Drömmen är att jag får ta en straff mot Ekan.)

Johan Agnvall (mittback och kapten i BKW. Medlem i SBKW-Ultraz) 1-2 (- Men jag hoppas på EssBeKau!)

Johan Green (målgörare och v.captain i BKW. Medlem i SBKW-Ultraz) 3-4 (- Men jag hoppas innerligt på SBK.)

Johan "Plogen" Jönsson (fotbollsbloggare) 2-1 (SBK slår GIF/VIF på måndag, sen slår GIF/VIF K/HFF med uddamålet på torsdag.)

//P.   

PS. Den j veln som snodde min cykel under lördagskvällen på kulturfestivalen kan med fördel ställa tillbaka den där den togs. Jag känner i princip varenda j vel i den här stan och förr eller senare kommer det att uppdagas vem det var och den personen kommer att bli uthängd på en blogg nära sig med över 300 läsare per dag. (Stålgeten är en sjuväxlad skeppshulltare. Silvrig till färgen. Den är märkt, så jag känner igen den mycket väl när jag ser den! [Den var låst vid tilltaget.]) DS. 

BKW vann

Femman:

Sennans IF-BKW 1-2 (0-2)
Målskytt BKW: Johan Green 2

En dag på jobbet för BKW. Segermarginalen borde varit större trots att det egentligen var en halvdan insats från Vallbergalaget. BKW missade en hel del chanser samtidigt som Sennan jobbade hårt. Segern var aldrig direkt hotad. Sennan reducerade BKW:s 2-0-ledning från första halvlek i den 91:a minuten. Det var Sennans första avslut på mål i matchen.

//P.


Resultat torsdag

Trean:

Höganäs BK-LFK 7-0 (6-0)

Pinsamt!

Fyran:

RGIF-IF Leikin 2-2 (2-1)
Målskyttar RGIF: Sonny Nilsson, Johan Nilsson

Leikin hade bättre spel och mer boll i första halvlek. Laget är dock väldigt beroende av Nehat Bregaj längst fram (avstängd mot GIF). Han har ensam stått för 15 av Leikins 21 mål i seriespelet. Utan Bregaj saknades spets i Halmstadlaget. RGIF ledde med både 1-0 och 2-1 i första. Det sistnämnda resultatet var också paussiffror. I andra halvlek spelade RGIF bra fotboll. Leikin var inte över på RGIF:s planhalva förrän efter 75 minuter och då kom också kvitteringen till 2-2. Sista kvarten blev det nervöst och mycket Hawaii-spel. Det kunde slutat hur som helst, men det blev alltså 2-2. Ett resultat som ändå Leikin får vara mest nöjda med med tanke på att RGIF hade ledningen två gånger om och dessutom var det bättre laget i andra halvlek. Många var duktiga i RGIF. Visar Demaj visade gammal god form på kanten, Daniel Hellsten var mycket bra till vänster på det inre mitfältet, nyblivne forwarden Sonny Nilsson var väldigt obekväm för Leikins försvar och gjorde dessutom ett vackert mål. Bäst på plan var dock troligen RGIF:s mittback Jens Strömberg, han missade inte en brytning vare sig på marken eller i luften.

Femman:

KIK-Andersbergs IK 1-0 (1-0)
Målskytt KIK: Mattias Ragnarsson

Första halvlek var jämn, i andra kunde dock KIK ta över mot ett frusterat AIK, som drog på sig två utvisningar mot slutet av matchen. KIK:s mål gjordes av Mattias Ragnarsson. Ett vackert långskott från 30 meter upp i krysset. KIK:s andra vinst i femman. Viktigt!

Sexan:

K/HFF-VBoIS 3-1 (2-0)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk, Mikael Alm, Ruslan Tetroyev
Målskytt VBoIS: Robin Leandersson

K/HFF var bättre i första, BoIS bättre i andra. Totalt sett ändå en rättvis seger för serieledande K/HFF i en riktigt hygglig division sex-match mellan två spelande lag.

IS Örnia-HIS 2-6 (0-2)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 2, Johan Peterson, Philip Trollér, Jimmie Ivarsson, Joel Johansson

En match som HIS ägde från början till slut. Det stod tidigt 2-0 till HIS och sedan rullade det bara på. ISÖ:s mål gjordes mot slutet av matchen då HIS med rätta slappnat av med säkra 6-0 i kassan.

//P.

Live-uppdatering

Giffen leder i paus mot Leikin. 2-1. Leikin har lite mer boll och bättre spel, men saknar helt klart spets utan Nehat.

2-2. Tio kvar. Lite nervöst i GIF.

Slut 2-2.

Inför helgen

Kristiflygare:

Trean:

Höganäs BK-LFK kl 14:00, Julivallen

Svårt motstånd för LFK. Höganäs är även de ett topplag. Har LFK konserverat formen sedan förra omgången borde det dock finnas goda möjligheter till tre poäng.

Fyran:

RGIF-IF Leikin kl 14:00, Björkvallen

Ska RGIF besegra serieledande Leikin någon gång så är det nu. RGIF är starka hemma och Leikin saknar skyttekung Nehat Bregaj samt viktige innermittfältaren Afrim Shulemaja, som båda är avstängda.

Femman:

KIK-Andersbergs IK kl 13:00, Lagavallen

KIK har med sina fem mål på sju matcher gjort minst mål av samtliga lag i söderfemman. Där har man något att jobba på. Nu senast blev det storförlust mot serieledarna. AIK skuggar i toppen och vann sist mot Sennan med 4-2.

Sexan:

K/HFF-VBoIS kl 14:00, Hishults IP

BoIS var på förhand ett av de lag som jag trodde skulle klara av att matcha K/HFF. Så har det inte varit poängmässigt, än i varjefall. Jag tror ändå att K/HFF kan passa BoIS ganska väl. Det är två spelande lag som möts. Jag ger BoIS en chans att kämpa ner K/HFF. De sistnämnda blir dock, så klart, favoriter.

IS Örnia-HIS kl 13:00, Alevallen

HIS mållösa i de tre senaste matcherna. Där måste det hända något. Vänder man den dåliga trenden mot svårspelade ISÖ? Återstår att se det. 

Fredag:

Sennans IF-BKW kl 19:00, Sennans IP

Detta är en match som jag tror att BKW kommer att vinna tämligen bekvämt. Det gäller dock att man inte slår sig till ro och är för stora i korken efter DM-avancemanget. Då blir det poängtapp. Johan Green åter i BKW:s lag efter avstängning.

Nationaldagen:

SBK-GIF/VIF kl 13:00, Skogaby IP

Hetaste Laholmsderbyt enligt min mening. Brukar vara mycket kamp och hårda tag. Båda lagen har börjat serien på ett bra sätt och som det ser ut nu är det de här två lagen som slåss om andraplatsen i serien bakom K/HFF. GIF/VIF är favoriter, men SBK är starka hemma.

//P.

Resultat onsdag

Femman:

Trönninge IF-LTIK 2-3 (0-2)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Miridon Berisha, Patrik Åkesson

Första halvlek ägdes till stora delar av LTIK. Troligen var det säsongens bästa halvlek från det Barca-tröjade laget. LTIK borde gjort ytterligare ett par mål på de som gjordes. 1-0 satte Emil Olsson dit, vackert framspelad av Simon Vedin. 2-0 gjorde Miridon Berisha, assisterad av Oscar Gustafsson. TIF stack upp med jämna mellanrum och med lite bättre koncentration borde man nog kunnat sätta dit en boll, eller åtminstone testat Jonas Nilsson i LTIK:s mål lite hårdare. Mot slutet av halvleken jämnades spelet ut något. Men totalt sett klar fördel LTIK i paus och ledningen med 2-0 var både rättvis och i underkant. I andra halvlek satte TIF från början full fart, samtidigt som LTIK blev mer och mer avvaktande och mer och mer försiktiga. Det blir lätt så när man tidigare under säsongen haft oflyt och stolpe ut. Det där riktiga självförtroendet finns inte där och det syntes mot TIF i andra halvlek trots ledning 2-0. Med både skicklighet och en hel del flyt kunde LTIK freda sitt mål länge.

Det dröjde ända tills det att det återstod en kvart innan TIF lyckades få hål på Nilsson i LTIK-kassen. Tyvärr föregicks målet av att bollen varit en halvmeter ute över kortlinjen då Ludvig Kirkhoff slog in den till Calle Stenberg, som enkelt satte dit bollen fram till 1-2. Mycket svårt för domaren att se bollen i luften. Samtidigt blåser de flesta domare inspark där som en ren säkerhetsgrej. Hemskt att släppa in ett felaktigt mål naturligtvis, samtidigt var TIF värda det sett till chanser man skapat tidigare. LTIK hade under andra halvlek dunkat alldeles för mycket långt. Visst skapades det en del målchanser, men i regel var anfallen alldeles för korta. LTIK fick hörna och den nickades i mål av en fristående Patrik Åkesson. Mattias Olofsson hörnläggare. 3-1 till LTIK och segern var i de rödblås händer. TIF tilläts dock reducera ytterligare en gång med bara minuter kvar att spela, nu på nick genom Simon Axelsson. LTIK lyckades dock freda sitt mål återstående tid.

I denna match kan man lugnt snacka om scenförändring och sett till det hade ett oavgjort resultat speglat matchbilden väl. Samtidigt vet jag inte om ens TIF själva tycker att de skulle varit värda en pinne efter den första halvlek laget gjorde. Det måste varit säsongens absoluta bottennapp när det gäller halvlekar för TIF. I övrigt kan tilläggas att det var en väldigt tuff match där de gula korten och det enda röda (TIF-försvarare målchansutvisad mot slutet av matchen) som delades ut av domare Patrik Berg var i underkant. Det gavs och togs ordentligt i närkamperna. I LTIK var många bra i första halvlek. Från den halvleken kan bl a högerbacken Oscar Gustafsson lyftas fram, han tvingades dock utgå tidigt i andra med känningar. Forne TIF:aren Kjetil Hagen var också väldigt bra på mitten tillsammans med Jacob Björk. Även Hagen tvingades utgå tidigt i andra efter en smäll mot huvudet. Miridon Berisha var även han väldigt het i första.

Totalt sett hittar vi dock bästa LTIK:are i suveräne vänsterbacken Simon Vedin. Troligen planbäst med det mixade defensiva och offensiva spel han visade upp. En vacker ass på det. Målvakten Jonas Nilsson, som inte tvingades till några spektakulära räddningar, men som ändå hade fullt upp, framförallt i andra, och hela tiden var välplacerad. Även forwarden Emil Olsson lyfts fram bland de absoluta toppnamnen under 90 minuter. Han sysselsatte TIF:s backlinje på egen hand under hela matchen. Otroligt stark insats. Olsson hade flera tuffa dueller med TIF:s skicklige och rutinerade mittback Ivar Andersson. Där kan man snacka att det gavs och togs. Samtliga i LTIK får dock beröm för spelet i första och kämpainsatsen i andra. I TIF är jag mest imponerad av inhopparen Ludvig Kirkhoff. Både mot BKW och LTIK har han skapat panik i motståndarförsvaret genom sina kraftfulla och smarta löpningar från kanten. För mig är det ett mysterium att denna spelare inte startar matcherna. Även om han då onekligen är en mycket duktig inhoppare. 

Sexan:

SIF-Haverdals IF 4-1 (0-1)
Målskyttar SIF: Pontus Johansson 2, Martin Fasth, Oskar Moberg (straff)

SIF låg under med 1-0 i paus. Man lyckades dock vända på matchen i andra halvlek och det blev till slut en lika säker som väntad vinst för SIF. Pontus Johansson leder sexans skytteliga med sina nio mål.

Sperlingsholms IF-YBK 5-1 (1-1)
Målskytt YBK: Felix Bolmgren

Årets tyngsta förlust för YBK. Man ledde med 1-0 innan Sperling kvitterade strax innan paus på straff. YBK:s åttonde straff man får mot sig på lika många matcher. Måste vara nära nåt slags rekord. YBK var bättre än Sperling i första och borde gjort ytterligare ett par mål. I andra gjorde Sperling tidigt 2-1 och då gick luften fullständigt ur YBK och Sperling kunde till slut ta en rättvis seger med 5-1.

//P.

RSS 2.0