Resultat helgen

Trean:
 
LFK-Västra Frölunda FF 2-1 (2-0)
Mål LFK: Gabi Morad 2 (ett straffmål)
 
LFK fyra inför den sista omgången. Ska man gå om Snöstorp Nyhem och upp på tredje plats måste SNFF tappa poäng mot Dalen/Krokslätt, som slåss för sin överlevnad samtidigt som LFK tar poäng mot ett Hestrafors utan något att spela för. LFK saknar Berat Sulejmani och Anton Gunnarsson i den avslutande omgången pga avstängningar.
 
Fyran:
 
BKW-Särö IK 7-0 (4-0)
Mål BKW: Visar Demaj 3, Arlind Halimi 2, Kenan Ramadani, Bujar Mazreku
 
Det blev aldrig spännande på Wallevi. BKW var överlägset Särö. Med ett par snabba mål kunde hemmalaget göra gästerna, som bara hade ära och heder att spela för, ointresserat. BKW lånade inte ut bollen särskilt ofta. Publiken bjöds på läckra mål. Det kunde blivit ytterligare ett par. BKW slutar på tredje plats i tabellen och flyttas därför upp som nykomling. Båda lagen underifrån gick rakt igenom fyran.

Grattis till platsen i Elitfyran 2015 BKW! 
 
Femman:
 
KIK-Alets IK 4-5 (3-2)
Mål KIK: Jonatan Eriksson 3, Joel Åkesson
 
KIK ledde med 3-1 och 4-2 men lyckades inte knyta ihop säcken. KIK redan klart som fyra i tabellen. Fullt godkänd säsong. Jonatan Eriksson tvåa i skytteligan på fin, fina 28 mål.

LTIK-Simlångsdalens IF 4-2 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Daniel Hellsten, Emil Jönsson, Olle Günther Hanssen
 
Snygg och värdig avslutning på säsongen av LTIK. Segern räckte inte för fortsatt division 5-status då Örnia samtidigt besegrade Unnaryd med 2-0. Örnia avslutade seriespelet med tre raka segrar. Imponerande.
 
Simlångsdalen hade chans att nå division 4 vid seger. Nu får istället HÅFF den möjligheten.

LTIK i ny serie med ny tränare 2015. Freddy Pettersson lämnar efter tre säsonger över till Mattias Berggren.
 
Oskarström IS-VBoIS 5-2 (1-1)
Mål VBoIS: Anders Stam (straff), Jacob Eriksson
 
OIS tar steget upp till fyran som tabelltvåa. Lagets Ekrem Osmani vann skytteligan med sina imponerande 30 fullträffar. Han är förstås en stor, stor anledning till lagets avancemang. VBoIS har gjort en bra säsong som nykomling i femman och slutar just femma i tabellen.
 
Sexan:
 
HIS-YBK 6-1 (4-0)
Mål HIS: Mikael Alm 2, Emil Hermansson, Albin Lundgren, Viktor Svensson, Martin Persson
Mål YBK: Jakob Johlin
 
HIS vann som planerat och väntat den avslutande matchen mot YBK. 4-0 i paus och det blev en enkel resa mot division 5 till slut. HIS avancerar som tabelltvåa efter GIF/VIF. YBK slutar sjua. 
 
Stort grattis HIS!
 
Tomas Karlsson:
 
Ysby BK - sammanfattning 2014 och sammanfattning Hasslöv - YBK (ni yngre får googla)
 
Ludmilla Engquists bobsatsning
Björn Borgs comeback
Miljardsatsningar på jobbcoacher
Tunnelbygget genom Hallandsåsen
JAS - Gripens två första officiella flygningar
Wasaskeppets jungfruresa
Tommy Salos nickförsök mot Vitryssland
Jörgen Brink i stafetten
Apollo 13
Svennis tid som Mexicansk förbundskapten 
Ulf Elfvings frisyr
Palmeutredningen
Tomas Brolin i Leeds
Grekisk ekonomi
Svensk u-båtsjakt på 80-talet
Tv-programmet Tutti Frutti
Hugo Stenbecks satsning i Redhawks
 
Gemensam nämnare = Ysby 2014
 
Vi ber om ursäkt och kommer igen
 
Tack för i år och grattis Hasslöv och Genevad/Veinge
 
RGIF-KHFF 2-2 (1-0)
Mål RGIF: Daniel Petoletti (straff), Erik Moberg
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk, Tobias Johansson
 
K/HFF petades i och med krysset ned till fjärde plats. RGIF blir femma.
 
SBK-Trönninge IF 0-13 (0-8)
 
Trönninge gick om K/HFF och upp på tredje plats. Kvalar Kungsbacka ur Elitfyran upp till trean går TIF upp till femman som näst bästa tvåa i division 6-serierna. Kristoffer Romano vann skytteligan med 24 mål. SBK slutar åtta i tabellen.
 
SIF-Lidhults GoIF 3-8 (3-0)
Mål SIF: Pontus Johansson, Oskar Moberg, Fredrik Gustafsson
  
SIF hade 3-0 i paus men orkade inte hela vägen och släppte in åta bollar efter paus. SIF slutar nia i tabellen. LIdhult blir sexa.
 
//P.

Inför helgen

Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Västra Frölunda FF kl 13:00, Glänningepark
 
Femman:
 
KIK-Alets IK kl 14:00, Lagavallen
 
LTIK-Simlångsdalens IF kl 14:00, L:a Tjärby IP
 
Oskarström IS-VBoIS kl 14:00, Esperedsvallen
 
Sexan:
 
HIS-YBK kl 12:00, Hasslövs IP
 
RGIF-KHFF kl 12:00, Björkvallen
 
SBK-Trönninge IF kl 12:00, Skogaby IP
 
SIF-Lidhults GoIF kl 12:00, Gröningen
 
Söndag:
 
Fyran:
 
BKW-Särö IK kl 14:00, Wallevi
 
//P.

Resultat helgen

Trean:
 
Stafsinge IF-LFK 8-1 (3-0)
Mål LFK: Gabi Morad

Ett otroligt resultat på division 3-nivå. Siffrorna känner vi igen från årets division 6 när toppen mött botten. Gabi Morads reducering fram till 1-3 hjälpte föga. LFK är nu borta från kampen kring andraplatsen och får spela för hedern i de två avslutande omgångarna.

Fyran:

GoIF Ginsten-BKW 2-3 (1-2)
Mål BKW: Petter Gustafsson 3

Viktig seger för BKW i svängig historia. Vinsten gör att Vallbergalaget har grepp om tredjeplatsen som bär uppåt.

Femman:

VBoIS-Torup/Rydö FF 1-5 (1-1)
Mål VBoIS: Olof Karlén

T/R seger tog dem upp på förstaplatsen igen. VBoIS förlorade nu med samma siffror som man vann med i våras.

Sperlingsholms IF-KIK 4-1 (2-0)
Mål KIK: Jonatan Eriksson
 
KIK:s försvarsspel i matchen påminner i mångt och mycket om Manchester Uniteds. Laget hade tredjeplatsen att spela om, men den är man nu borta från. KIK har gjort en klart godkänt säsong och slutar fyra i tabellen.

Alets IK-LTIK 3-0 (0-0)

LTIK förlorade mot ett bättre Alet. Bäst i ett blekt bortalag var målvakten Ahmad Reza-Jafari. Förlusten innebär att LTIK nu måste ta poäng mot Simlångsdalen samtidigt som Örnia måste tappa poäng mot Unnaryd i den sista omgången för att det skall bli femman även kommande säsong för rödblått.

Sexan:

K/HFF-HIS 3-4 (1-2)
Mål K/HFF: Andreas Johansson, Fredrik Junefalk, Daniel Alexandersson
Mål HIS: Karl Pålsson, Fredrik Johnson, Markus Hedström, Albin Lundgren
 
HIS kopplade ett grepp om andraplatsen som man inte lär släppa. K/HFF gick från 0-1 till 3-1. Efter skogslagets tre raka föll försvarsspelet ihop likt Uniteds och åslaget kunde göra tre raka. Jag känner med K/HFF och är imponerad av HIS moral. Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist. En tröst för K/HFF är att det ändå inte räckt med kryss. Då är jag ganska säker på att HIS tagit det ändå, åtminstone på bättre målsskillnad. K/HFF hade behövt vinna den här matchen. Nu får man försöka bli näst bästa trea istället. Stor derbyhjälte i HIS: Albin Lundgren med sitt 4-3-mål på övertid. En övertid på fem minuter som ingen vet vart domaren hittade. 
 
Trönninge IF-RGIF 5-1 (2-0)
Mål RGIF: Erik Moberg
 
TIF vann fullt rättvist och RGIF:s chanser till andraplatsen försvann. TIF har goda möjligheter att bli trea då K/HFF har en tuff match mot RGIF i den avslutande omgången.
 
Lidhults GoIF-GIF/VIF 4-5 (1-4)
Mål GIF/VIF: Charlie Bosson 2, Leo Gustafsson 2, Robin Möller
 
Seriesegrande GIF/VIF avslutade säsongen snyggt med bortaseger i Lidhult.
 
YBK-SIF 3-1 (1-0)
Mål YBK: Otto Nilsson, Filip Svensson, Simon Axelsson
Mål SIF: Oskar Moberg
 
Bottenmöte och publikmatch (ca 250) slutade med hemmaseger för YBK. SIF stretade emot bra och gick upp till 1-1 men lyckades inte plocka några poäng från gamle tränare och spelaren Tomas Karlsson.
 
Tomas Karlsson:
 
"Till tonerna av Kentas gamla dänga "just idag är jag stark" äntrade YBK vackra Munkavallens gräsmatta för bottenmötet mot Skottorp IF. Allt var upplagt för fest. Ungefär 250-300 åskådare hade nappat på iden om att fira lördag eftermiddag i Ysby. Solen sken, inte ett moln så långt ögat kunde nå och YBK mönstrade starkast möjliga lag. Sex raka torsk var en anledning till revansch och den stora publiken var skäl nog att ta fram allt som pågarna i YBK har inom sig. När Matilda Dock dessutom sjöng du gamla du fria så att högtalarna nästa exploderade var taggningen på max. Inget vittnade om ett bottenmöte i division sex. Inramningen var kalas!

Bortalaget mönstrade bekant startelva. Min gamle mittbackskollega Packe Martinsson spelade på innermitten och den på min tid ytterbacksplacerade Erik Beus gjorde honom sällskap. Hade Marcus Hultin dessutom dykt upp så hade hela backlinjen i SIF från 2007 varit på plan samtidigt.

YBK tog kommandot och anföll som hungriga vargar mot det tappra Skottorpförsvaret. Ysby skapade chans på chans. Orimligt att komma ihåg alla. Jakob kom fri två gånger, Otto sköt gång på gång antingen i Lovens händer eller utanför. Jonatan Gunnarsson nickade ett fint inlägg i kryssribban och Nisse Carlsson blev mer ensam än Reinfeldt på valnatten men lyckades inte sätta bollen i mål. Skottstatistiken måste varit parodisk. Gång på gång avlossade YBK bössan mot Skottorpskassen men skotten och avsluten var lika felplacerade som en mansgris i Feministiskt initiativ. Gång på gång försökte hemmapubliken applådera fram hemmalaget till mål men det verkade vara som förgjort. Skottorp stack upp två gånger och båda gångerna var Fredrik Gustavsson inblandad. Båda gångerna vrålade mannen – som inte direkt är minst på planen – efter straff då han stöp som fallen älg i straffområdet. Rutinerade domaren valde att skratta bort försöket medan YBK blev allt mer irriterat på teatern.

I pausen hämtade vi andan, manade på varandra och bestämde oss för att skicka in bolldjävulen till varje pris. Coach Snoddas Karlsson började göra byten tämligen snart efter paus. Jakob Johlin som tidigt i första halvlek fått utgå kom åter in men denna gång på sin nya anfallsposition, Drängen Håkansson slängdes in på mitten för att hjälpa till med nickduellerna och Anton Olsen tog plats på ytterfältet. Bytena gav resultat. Otto Nilsson sköt först i kryssribban och halva publiken trodde nog att matchen skulle gå i bortafavör pga hemmalagets ineffektivitet men minuten senare revanscherade sig Otto. Ensam med målvakten visade han var skåphelvetet skulle stå. Lurade Loven i bortakassen och chippade in ledningen. Stort jubel på läktarna och till och med barnen som fiskade godis i fiskedammen vände sig om när de hörde vrålet.

Gamla klassiker som ”andra sidan är ni klara” och ”sassa brassa mandelmassa, vi vill höra nätet rassla” dammades av på läktarna men YBK verkade nu trötta. Istället för att gå all in på att döda matchen tilläts Skottorp ta över. Plötsligt var det under 10 minuter YBK som försvarade sig och med kvarten kvar satte SIF kvitteringen efter en hörna.

YBK ville dock inte nöja sig med ett kryss och gick till motangrepp. Simon Axelsson tog säsongens smartaste löpning och friställdes efter tränare Karlssons passning. Simons skott räddades av Loven men ambitiöse Filip Svensson stötte in ledningsmålet. Nu tappade SIF modet och Ysby anföll gång på gång. Till sist satte Axelsson trean på vad som förmodligen var hemmalagets tjugonde öppna målläge.

Domaren blåste av matchen och publiken jublade. YBK slog sin traditionella kullerbytta och för en gångs skull var det segersång i omklädningsrummet. Den cyniske kan säkert lägga någon sur kommentar om att YBK ändå ligger i botten och en annan kan säkert vara allmänt gnällig med stöd av internets anonymitet. MEN det skiter vi i! Vi hade fulla läktare! Vi vann med 3-1 och just idag är vi starka!"
 
//P.

Inför helgen

Lördag:
 
Trean:
 
Stafsinge IF-LFK kl 14:00, Stafsinge IP
 
Ska LFK nå andraplatsen och kval är det bara seger som gäller mot toppkonkurrenten Stafsinge. LFK saknar skadade lagkaptenen David Pinot och bortreste högerbacken Karl Sjöström. Anton Efraimsson ersätter Sjöström. På Glänningepark vann LFK med 2-1 efter ledning 2-0. Läs LFK:s fullständiga trupp på klubbens hemsida.
 
Fyran:
 
GoIF Ginsten-BKW kl 14:00, Ginstavallen
 
Ska BKW upp till Elitfyran är det seger i det två sista matcherna som gäller. Ginsten slåss för sin existens och ligger just nu på rätt sida strecket. På Wallevi vann BKW med 3-0. Ta del av BKW:s trupp på klubbens hemsida.
 
Femman:
 
VBoIS-Torup/Rydö FF kl 13:00, Våxtorps IP
 
Torup/Rydö slåss med Oskarström om seriesgegern och behöver en vinst sedan man förlorat mot just OIS i förra omgången med 3-0. Nu ligger man en pinne bakom. VBoIS har säkrat kontraktet och kan spela avslappnat. På Torulund skrällde BoIS genom att vinna med hela 5-1. Revansch för T/R nu?
 
Sperlingsholms IF-KIK kl 13:00, Sperlingsholms IP
 
KIK kan nå tredjeplatsen och kval till fyran. Man ligger just nu fyra poäng bakom Simlångsdalen. KIK har därmed chansen vid bra poängskörd i de två avslutande omgångarna. Sperling säkrar kontraktet för egen maskin vid seger. I Knäred vann KIK med 4-2.
 
Alets IK-L:a Tjärby IK kl 14:00, Alevallen
 
LTIK behöver troligen en pinne för att kunna säkra kontraktet. Rödblått får tillbaka försvarsgeneralen Daniel Hellsten och anfallssessen Jacob Björk och Olle Günther Hanssen, som alla tre saknades i den senaste omgången. Mötet på L:a Tjärby IP slutade 1-1. LTIK har inte förlorat på bortaplan sedan den 19:e juni.
 
Sexan:
 
YBK-SIF kl 14:00, Munkavallen
 
Betydelselöst bottenmöte i sexan. SIF har en pinne och YBK åtta. Kring matchen anordnas det jippo (läs annons i inlägget under). Förhoppningsvis blir matchen jämn, tät, spännande och underhållande. På Gröningen vann YBK med 5-2. Det var YBK:s första seger för säsongen. 
 
Trönninge IF-RGIF kl 14:00, Tuvasvallen
 
Viktig division 6-match. För Giffen är det bara seger som gäller om man ska ha chans på andraplatsen. Samtidigt som man måste gå för vinst på Tuvasvallen hoppas man på K/HFF-seger mot HIS under söndagen. Slår RGIF sedan K/HFF i den sista omgången är division 5-platsen Giffens. RGIF saknar tre nyckelspelare i Daniel Petoletti, Oskar Nilsson och Mats Lindström, som samtliga är på semesteresa. Oerhört olyckligt för grönvitts del förstås. På Björkvallen vann Giffen med 2-0.
 
Lidhults GoIF-GIF/VIF kl 14:00, Lomövallen
 
Betydelselös match i division 6. Lidhult kan varke komma upp eller ner. Det blir en sjätteplats. GIF/VIF säkrade seriesegern redan för två omgångar sedan. För seriesegraren är det säsongens sista match då man lämpligt nog står över sista omgången. På Veinge IP vann GIF/VIF med 9-3. Läs införsnacket på GIF/VIF:s hemsida. 
 
Söndag:
 
K/HFF-HIS kl 14:00, Kornhults IP
 
Helgens stora höjdpunkt! Toppmöte och avgörande match i division 6. Vid kryss eller seger för HIS kommer de med största sannolikhet att ta andraplatsen då de har YBK i sista omgången. Vid seger har K/HFF bäst chans, men man möter RGIF i sista omgången och vinner de mot TIF är de med i racet. Dessutom har alla tre lagen en tredjeplats (som kan innebära såväl uppflyttning som kval) att tänka på. i Hasslöv slutade mötet 1-1.
 
//P.

.

 

Resultat lördag

Trean:
 
Snöstorp Nyhem FF-LFK 2-0 (0-0)
 
Fyran:
 
Trönninge BK-BKW 1-6 (0-1)
Mål BKW: Bujar Mazreku 3, Kenan Ramadani 2, Petter Gustafsson 
 
Femman:
 
KIK-Unnaryds GoIF 4-5 (2-4)
Mål KIK: Johan Jönsson, Jonatan Eriksson, Joel Åkesson, Adam Jönsson
 
Sexan:
 
GIF/VIF-SIF 9-0 (4-0)
Mål GIF/VIF: Dennis Delerud 2, Tom Hjälmefjord, Charlie Bosson, Kewin Hansen, Alexander Nilsson, Robin Möller, Marcus Kjellsson
 
SBK-HIS 0-3 (0-1)
Mål HIS: Joel Johansson, Karl Pålsson, Mikael Alm
 
RGIF-YBK 8-0 (4-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson 5 (!), Erik Moberg, David Ingvarsson, Oskar Nilsson 
 
Tomas Karlsson:

"Pål är 43 år gammal och mår jävligt sunkigt. Till att börja med har han kroppsligt sett förfallit lika snabbt som en rå kycklingvinge i gassande solsken. Hans kulmage visar vägen och vill han se sitt könsorgan måste han hitta en spegel. Det är fyra år sen han blev impotent, Vidare har livet kört ihop sig. Han är nyskild efter att han hittat frugan i en fuktig situation med en 13 år yngre hunk med rutor på magen och BMW cabriolet i garaget.  Hans två barn vill inte veta av honom. Dottern tycker att han är äcklig och svarar inte i telefon när han ringer. Sonen som spelar innebandy i det lokala pojklaget hälsar inte ens när Pål kommer smygande på läktaren för att beskåda lillpojkens färdigheter i låtsashockey. Till och med hans egen mor skäms över honom. Hon brukar byta ämne när någon i pensionärsklubben frågar hur det går för Pål

Han har blivit bitter. Ingen av hans vänner svarar när han ringer. De pallar inte med honom och hans tjat. Det närmsta kompis han kommer nuförtiden är snubben utanför systembolaget som luktar avlopp och har en galen schäfer i ett koppel. Senast en person tilltalade honom var när kassörskan på Liedl (ICA har han inte råd med) skällde på honom för att han drog kortet istället för att sätta in chipet…

Dessutom är han arbetslös efter att firman på vilken han jobbade med att packetera riskakor flyttat till Polen. A-kassa har han inte eftersom han aldrig förstod anmälningsblanketten…

Just ikväll har det varit värre än någonsin. Pål gick på disco i Halmstad. Det började illa. Han fick muta vakten med 500 spänn för att ens komma in eftersom han var mer klädd för outlet på Ullared än utekväll i Halmstad. Därefter visade det sig att hans kontokort saknade täckning efter två beställningar vilket resulterade i att Pål halva kvällen gick och snodde slattar från äckliga halvdruckna glas.

Ute på dansgolvet flydde folk för livet när han pumpade sitt underliv fram och tillbaka samtidigt som han lite tafatt viftade på armarna. De som inte flydde stannade en bit därifrån och tog fram mobilerna för att filma det vansinniga rörelseschemat.

Tre gånger bjöd han upp till tryckare. En gång fick han ett fnittrande nej, en andra gång fick han en örfil ackompanjerad med orden ”äckliga jävel” och tredje gången fick han utstå skammen av att kvinnan i fråga började gråta och lämnade lokalen skrikande ”är jag så ful att den ende som bjuder upp mig är en skallig tjockis med munsår”?

Nu är klockan halv fyra på natten. Kvällen har varit ett fiasko. Ingen dam, inga vänner, inga pengar, fulast kläder och utstött av alla. Han står utanför McDonalds och har just lagt sin sista tia på en cheeseburgare. Den mättar hans hunger lika bra som ett plåster botar HIV. Det ösregnar och han har såklart inget paraply. Det är 12 kilometer till den ruttna lägenheten utanför stan. Taxi är inte att tänka på. Han tar fram mobilen för att ringa till gamla mamma när han märker att pengarna på kontantkortet är slut. 112 är enda tillåtna samtalet. En lösdrivande hund kommer fram till honom. Han böjer sig ner i förhoppning att ha träffat en själsfrände mitt i natten. Hunden lyfter på benet och pissar på hans billiga sko. Han börjar traska hemåt. Har han tur är han hemma innan klockan slår sju. Har han än mer tur slipper han lunginflammation. Livet suger. Situationen är definitionen på ett skitliv.

Plötsligt börjar han skratta. Lyckan sköljer över honom. Han blir euforisk. Total njutning sköljer genom hans kropp. Med lätta steg tassar han hemåt för mitt i all skit – mitt i allt mög som livet kastat på honom så finns det de som har det värre. Nämligen de fjorton stackarna i Ysby BK som förlorade mot rivalen Ränneslöv med 8-0.

Påls skratt ekar genom natten. I Ysby är mörkret tätare än någonsin.

Finns det hopp?"
 
//P. 

Resultat fredag

Femman:
 
LTIK-VBoIS 2-3 (0-2)
Mål LTIK: Simon Vedin, Håkan Karlsson (straff)
Mål VBoIS: Oskar Nilsson, Anders Stam, Jesper Nilsson Öhrn
 
LTIK brände straff i början. Hemmalaget klart bäst första kvarten. I den 16:e bjöd hemmaförsvaret Oskar Nilsson på ett friläge som denne förvaltade. BoIS tog över. 2-0 i den 28:e minuten var inte ologiskt. Anders Stam slog hörnan som knoppades i nät av LTIK:are. Mot paus jämnades spelet ut. LTIK inledde även andra bäst. I 55:e blev Jesper Mårtensson utvisad efter sitt andra gula. BoIS målvakt kanonräddade den efterföljande frisparken från Simon Vedin. I minut 63 knoppade just Vedin in 1-2 efter inlägg från Conny Strömberg.
 
LTIK öste på. Men BoIS skapade den farligaste chansen då Albert Bengtsson prickade stolpen. BoIS gjorde 3-1 då Jesper Nilsson Öhrn pressade ensam på topp och träffades av LTIK:s målvakt Ahmad Reza-Jafari. Bollen studsade i nät. VBoIS Ismail Kurt blev utvisad efter två gula på kort tid i minut 80. LTIK fick straff. Håkan Karlsson gjorde 2-3. Trots ytterligare chanser lyckades inte LTIK få in bollen fler gånger och LTIK hade bjudit BoIS på matchen. En krigarseger för blåvitt. Matchens lirare: Daniel Evans, målvakt i BoIS.
 
//P.
  

Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
LTIK-VBoIS kl 17:45 (OBS! Tiden), L:a Tjärby IP
 
Lördag:
 
Trean:
 
Snöstorp Nyhem FF-LFK kl 14:00, Skedalaheds IP
 
Fyran:
 
Trönninge BK-BKW kl 13:00, Håstens IP
 
Femman:
 
KIK-Unnaryds GoIF kl 13:00, Lagavallen
 
Sexan:
 
GIF/VIF-SIF kl 14:00, Veinge IP
 
RGIF-YBK kl 14:00, Björkvallen
 
SBK-HIS kl 14:00, Skogaby IP
 
//P.

Resultat lördag

Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Fässbergs IF 3-2 (1-1)
Mål LFK: Rasmus Liedman, Anton Gunnarsson, Linus Wikander
 
I och med segern säkrade LFK defenitivt kontraktet. Nu kan man titta uppåt mot andraplatsen. Segern satt dock hårt inne. LFK vände 1-2 till 3-2 sista kvarten.
 
Femman:
 
Våxtorps BoIS-Alets 0-2
 
IS Örnia-KIK 0-3
Mål KIK: Jonatan Eriksson 2, Joel Åkesson
 
Unnaryds GoIF-LTIK 3-3 (2-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Olle Günther Hanssen
 
LTIK var det bättre laget spelmässigt och hade utöver målen fyra bollar i virket. Med tanke på att rödblått låg under med 2-1 i paus och med 3-2 med kvarten kvar får man ändå vara relativt nöjt med en pinne med på den över timmen långa resan hem.
 
Sexan:
 
GIF/VIF-K/HFF 2-1 (1-1)
Mål GIF/VIF: Robin Möller, Charlie Boson
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk
 
K/HFF stod upp bra och krigade hela vägen. Med lite flyt kunde man både kryssat och vunnit. GIF/VIF var dock det starkaste laget i andra halvlek och 2-1 var inte på något vis orättvist.
 
Grattis till seriesegern GIF/VIF!
 
HIS-RGIF 0-2 (0-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson, Oskar Nilsson
 
SIF-SBK 3-3 (1-1)
Mål SIF: Pontus Johansson 3
Mål SBK: Mattis Kindblom, Tobias Johansson, Erol Kalayci
 
YBK-Trönninge IF 1-4 (1-2)
Mål YBK: Simon Axelsson (straff)
 
Tomas Karlsson: 
 
9 presumtiva A-lagspelare saknades inför hemmamatchen mot Trönninge. Andreas satt med bristning, Dennis alltjämt med avslitet korsband, Nisse jobbade med gamlingar och Otto och Filip vart avstängda och Jonte låg hemma med ebola. Dessutom satt 0-9 från kampen mot Lidhult som en tagg i minnet hos alla. Därför var det något dämpat inför matchen. Anton Olsen stirrade i kaffekoppen, Snoddas hade ångest över att kanske få spela bara någon månad innan femtioårsdagen och Emil såg lika pigg ut som en utbränd dagisfröken med mens. 
 
Laget kom överens om att ge precis allt. Aldrig vika sig och aldrig ge upp. Slåss till sista blodsdroppen. Emil Olsen hotade att nita den jävel som sumpade något i början av kampen men efter 36 sekunder tog Trönninge ledningen efter ett inkast som gick åt helvete. Tankarna då var inte mörka, de var kolsvarta. 
 
Men likt fågel Fenix reste sig hemmalaget och förfallet stoppades. Istället var det YBK som skapade chanserna. Jakob sånär igenom och Simon Axelsson slog bollen parallellt med mållinjen efter att ha lurat sin back upp på andra sidan länsgränsen. Försvaret spelade behärskat och mittfältet slet med hjärtat utanpå tröjan. 
 
Kvitteringen skulle också komma. Axelsson lurade åter sin back och denna valde en illa dold knuff. Domaren dömde straff och Axelsson petade retfullt enkelt in kvitteringen. YBK gick framåt igen, ville ha mer. Dock straffades laget i slutet av halvleken. En boll studsade förrädiskt i straffområdet och lurade tre hemmaspelare. Sopren kunde bortalagets anfallare rulla in ledningen. 
 
I paus hade vi dock vittring. Poäng inom räckhåll. Vi var trötta men det var bortalaget också. Dock slog fru Fortuna till och visade YBK långfingret. Ett harmlöst, felriktat, meningslöst jävla inlägg flög retfullt nog in i hemmakassen och Trönninge ledde nu med två bollar. 
 
YBK vägrade dö. Bortalaget förde spelet men YBK kontrade och höll på att komma igenom några gånger. Närmast kom Jakob med ett tungt skott och Simon som efter en snabb frispark prickade stolpen. Även Dorlind var ack så nära att näta.
 
Sista kvarten varmdock YBK slutkörda. Trönninge dominerade och YBK försökte hålla siffrorna nere. Ett sista mål rann igenom med minuten kvar och förlusten skrevs till 4-1. Helt rättvist. Trönninge var bättre.
 
Besviken, men mycket stolt hemmatränare kravlade av planen. Fruktansvärt trött. Ersättarna spelade heroiskt. Anton Olsen slet som ett djur, Mattsson stabil, Dorlind lurig och Kasper utmärkt som ny mittback. Matchen var sur att förlora men även orsaken till att tränare Karlsson blivit smått förälskad i YBK. När allt är som mörkast kliver pågarna ut och sliter som om det inte finns någon morgondag. Slitna spelare som dubblerat i B-laget visar enorm moral trots idoga förluster. Finns det någon gudomlig kraft så ser den till att allt slit belönar sig någon gång. Många lag är bättre än YBK men få lag visar samma hjärta som pågarna från östra Laholm. 
 
Vi har tre matcher kvar. Det kan bli nio poäng. Det kan bli noll. Men en sak är säker: vi kommer igen!  
 
//P.

BKW förlorade

Resultat fredag:
 
Fyran:
 
BK Walldia-IF Centern 0-4 (0-4)
 
BKW började bra. IFC tuggade sig in i matchen. Sista kvarten mot paus fick de relativt många med Wallevi-mått mätt, i publiken, se en sällan skådad kollaps från hemmalagets sida. 0-1 till IFC i minut 30, 0-2 efter hörna i minut 34, 0-3 efter frispark i minut 39 och 0-4 efter kalabalik i BKW:s straffområde efter 42 minuter. Hemmalaget var i brant uppförsbacke inför andra. Hoppet stod till ett par snabba mål. Dessa hade man också chans till att få. Men man brände hårresande - detta var inte BKW:s dag.
 
Tiden rann ifrån de mörkblå och IF Centern kunde rutinerat spela av andra halvlek utan att själva ha ett enda avslut på mål efter paus. Vilket man så klart inte var i behov av heller. BKW halkade i och med förlusten och Leikins seger ned till en femteplats. Förlusten mot bottenlaget Centern var förstås en stor missräkning. Nu får man hoppas lite på att resultaten ska gå med för att elitfyraplatsen (topp tre [kan räcka med topp fyra]) skall kunna nås. Just nu känns dock att sköta sitt och ta en match i taget som BKW:s melodi inför fortsättningen. Kapaciteten finns.
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Fyran:
 
BKW-IF Centern kl 18:00, Wallevi
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-Fässbergs IF kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
Våxtorps BoIS-Alets IK kl 13:00, Våxtorps IP
 
IS Örnia-KIK kl 14:00, Alevallen
 
Unnaryds GoIF-LTIK kl 14:00, Strandvallen
 
Sexan:
 
GIF/VIF-K/HFF kl 14:00, Veinge IP
 
Vid seger säkrar GIF/VIF seriesegern. Det gör man även vid kryss om HIS tappar poäng mot RGIF. En poäng räcker för att GIF/VIF skall vara helt klart för division 5.
 
HIS-RGIF kl 14:00, Hasslövs IP
 
SIF-SBK kl 14:00, Gröningen
 
YBK-Trönninge IF kl 14:00, Munkavallen
 
//P.

RSS 2.0