Plogen Poker Open (påminnelse)

Vilket lag har bäst pokerspelare hos sina spelare/supporters?

Finns de i Laholm eller i Halmstad, i div 3, 4, 5, 6?

Söndagen den 22/11 kl 20:00 spelar vi Plogen Poker Open.

Plogens Blogg sponsrar med en prispott på 500$ och det kostar absolut ingenting att anmäla sig till mästerskapet. 500 dollar går till de främst placerade. Som skrivet, det kostar ingenting att anmäla sig.

Hur gör man?

1) Vi kommer att spela Här

2) Du hittar turneringen under fliken turneringar/freerolls ett par veckor innan det är dags och sedan heter bordet "Plogen Poker Open".

3) Har du inte spelat här innan så är det bara att registrera sig. Helt gratis!
Surfa gärna runt redan nu för att bekanta dig med klienten om du inte är van pokerspelare.

4) Lösenordet till turneringen släpps här på Plogens blogg kl 17:00 samma söndag som vi spelar. För att hindra att spelare från utlandet ska kunna hitta lösenordet kommer det att vara en fråga och svaret är lösenordet. Tex vilket lag från Laholms kommun spelar i fyran nästa år?

5) Skriv sedan i kommentarerna på bloggen ert pokeralias och klubb. Pokeralias/klubb så vi ser vilken klubb segraren tillhör.
 
Plogen Poker Open
Datum: 22/11
När 20.00
Prispott 500 dollar
Anmälningsavgift:0kr

//P.

PS. Träffar ni mig och vill vara med och lira så fråga efter lösenordet. Annars läggs det ut här samma dag som vi spelar. Lycka till! DS.

LTIK stärker upp

L:a Tjärby IK rustar för att bli ett stabilt division fem-lag 2010. Vi vill etablera oss i serien och gärna ta ett år i mitten, där vi dock snarare ska kunna snegla uppåt än nedåt. Förra året fick vi knappast någon tid att förbereda oss för spel i den högre divisionen då vi blev uppflyttade så sent som i månadsskiftet Februari/Mars. Nu vet vi vad som väntar och förhoppningsvis kan vi skruva upp allting ett snäpp i rättan tid.

Som de flesta läste i tidningen kommer Patrik Packi Åkesson tillbaka till LTIK efter tre framgångsrika år i BK Walldia som spelande tränare. Packi kommer att bli spelande assisterande tränare till Mats Johansson i LTIK. Årets assisterande tränare i LTIK Fredrik Gummi Jacobsson tog ett eget beslut om att gå till sidan och Gummi var också den som föreslog sin kamrat Packi som assisterande tränare. Gummi kommer själv att fortsätta i LTIK som spelare nästa säsong.

Mats och Packi känner varandra ganska väl, båda bor i L:a Tjärby och sönerna är kamrater. De har dessutom en liknande fotbollsfilosofi, vilket både kan vara en fördel och en nackdel. Men att han man har samma värderingar i grunden när det gäller spelet är nog en förutsättning. 35-årige Packi har LFK som moderförening. Där gjorde han första inhoppet i A-laget som 15-åring då han hoppade in i en träningsmatch. LFK spelade på den tiden i gamla division fyra.

Innan Packi som 28-åring tog steget över till LTIK hann han göra 369 matcher i LFK-tröjan och han placerar sig på plats 31 i LFKs maratontabell. En tabell som bröderna Per och Ulf Throneé, tillsammans med pappa Kenneth ligger i toppen av. Pelle leder på 651 LFK-matcher. Packi hann tränas av Frank Marshall, Bosse Mattsson, Per-Olof Olsson, Janne Andersson, Jim Norlander och Magnus Haglund under sin tid i LFK. Packis sista år i LFK präglades av småskador, när han var frisk fanns han alltjämnt med i Haglunds startelva ute på vänsterkanten. Efter säsongen beslutade sig Packi för att lämna LFK pga att kroppen inte längre höll för spel i division två.

LTIK blev det naturliga valet, bl a pga att LTIK i början på 2000 var det bästa laget i kommunen efter Laholm, som oftast fanns LTIK med i toppen av femman. Dessutom fanns Packis yngre bror Henrik Hinken Åkesson redan i LTIK. Ytterligare ett plus var att den gamla LFKaren Andy Marshall tränade LTIK vid tiden. Packi hann vara med om LTIKs bästa år, med toppstrid i femman under två säsonger för att sedan slutligen ta steget upp i fyran år 2003. Säsongen 2003 var Packis bästa i LTIK, ja det var ju överhuvudtaget LTIKs bästa år genom tiderna. Så fort Packi fick bollen på vänsterkanten kändes det som att det var målchans. Så bra var han då.

LTIKs bästa tid blev till sämre år. LTIK tappade spelare inför året i fyran 2004 och med knapp marginal åkte laget ur serien. Flera utav de äldre spelarna lade av med fotbollen efter det året. Trots att de flesta, ja i princip alla av de som Packi kände i föreningen lämnade LTIK inför 2005 så blev Packi kvar. Han tränade absolut inte mest av alla 2005 och 2006, men han fanns ändå kvar och stöttade upp det unga manskapet. Det ska Packi ha all heder av och det är han fortfarande ihågkommen för i föreningen.

Redan inför 2006 hade BK Walldias tränare Zoltan Ilies kommit med förslaget till Packi om att bli spelande andretränare i klubben. Inför 2007, efter 141 matcher och 42 mål i LTIK tog Packi steget över till BKW och resten känner de flesta till. Nu är alltså Packi tillbaka i LTIK och det känns naturligtvis bra att få tillbaka en spelare som bor i byn och som känner för föreningen. Numera ser jag Packi som en ren forward (även om han självklart fortfarande kan spela på sin vänsterkant), han lever inte längre lika mycket på sin snabbhet och styrka i löpningarna, nu fungerar han bäst som target längst fram för att få fatt i och hålla boll. Packi har alltid varit en duktig framspelare med bra spelförståelse. Det är en spelartyp som vi inte haft i LTIK i år, möjligtvis en lightversion i Emil Olsson, förhoppningsvis kan han nu avlastas och eventuellt fokusera på att göra mål nästa säsong. Den centrala mittfältsrollen ska Packi slippa i LTIK, det finns andra som tar defensivt ansvar, det kan jag garantera.

Tillbaka till LTIK har också Packis kusin Kristian Åkesson valt att komma. Krille har LTIK som moderförening och han spelade i klubben fram till att han var 14 år gammal då han tog steget över till LFK för att spela med klubbens P15-lag i Pojkallsvenskan. Krille han göra en B-lagsmatch i LTIK som 14-åring mot Snöstorp/Nyhem i Klass 2 innan han tog steget över till LFK. Så småningom blev Krille uppflyttad i seniortruppen av Magnus Haglund. Efter ett par år i B-laget blev Krille bofast i LFKs startelva som mittback, så småningom blev han en stöttespelare och under de sista säsongerna var han också lagkapten. Inför 2008 och 254 LFK-matcher valde Krille att satsa på sin civila karriär och han tog tillsammans med Jonatan Jacobsson och Ola Jönsson, steget över till KHFF för att bli spelande andretränare till Peter Åberg. Det blev två framgångsrika år med KHFF där Krille bl a var med om att vinna division sex, Vintercupen och den stora inomhusturneringen BILMA-Cup i Ockelbo.

Krilles säsong 2009 blev inte riktigt som han tänkt sig, med ideliga småskador kunde han aldrig riktigt göra sig själv rättvisa på plan. Förhoppningsvis kan nu kroppen läka och tränas ihop under uppehållet så att Krille kan få ett skadefritt 2010. En frisk Krille kommer att kunna tillföra LTIK massor. Det är en ledargestalt som vi saknat. Styrkorna förutom ledaregenskaperna är förmågan att läsa spelet, spelsinnet och två bra fötter. Både Krille och LTIKs tränare Mats har tankar på en inre mittfältspositon för Krilles del. LTIK har ett välfungerande försvar redan och på mitten kan Krille säkert stärka upp laget på ett bra sätt. Hur som helst och var han än spelar på plan är det så klart ett jättebra nyförvärv. Pappa och LTIKs ordföranden Göte Åkesson är troligen inte lite stolt och nöjd över att pojken nu ska dra på sig LTIK-tröjan igen. Vi är många som är lyckliga över att "den förlorade sonen" är återbärgad till fadershuset.

Ett tredje nyförvärv till LTIK är Jonas Jonna Nilsson. Den 37-årige målvakten gick inför förra säsongen över till LFK för att lösa klubbens målvaktskris. Nu har man dock åter löst situationen och Jonna kan komma tillbaka till LTIK som en bättre målvakt än vad han var när han lämnade. Naturligtvis har den hårda kvalitets- och kvantitetsträningen i LFK gjort även en rutinerad herre som Jonna gott. Jonna hade innan han gick till LFK gjort 29 raka säsonger i LTIK, nu får han då också göra sin 30e säsong i föreningen. Inför 2009 års säsong ledde fortfarande Jonna LTIKs maratontabell på 544 matcher, under säsongen gick dock Gummi om och nu är säkert båda sugna på 600 matcher. Tänker man på en målvakt som Cralle i SBK har Jonna många bra år kvar mellan stolparna.

I o m att LTIKs A-lagsmålvakt från i år, Jonas Wallin, kommer att fortsätta kan jag nästan lova att LTIK kommer att ha femmans bästa målvaktspar 2010. Troligen kommer vi inte att ha någon uttalad förstamålvakt nästa säsong. Jonas och Jonas kommer att få stå lite när det passar dem bäst och det kommer aldrig behöva bli panik om den ena inte kan vid något tillfälle. Det kommer så klart att betyda massor, inte minst på träning att ha två så bra målvakter, de kommer att trigga varandra och spelövningarna kommer att bli magiska. Det är få lag förunnat på den nivå vi spelar att ha två så bra målvakter på träning.

LTIK kan också presentera ett helt fräscht namn i föreningen till nästa säsong i Nderim Peci som under de två senaste säsongerna spelat i BKW och innan det tillhörde LFK J. Jag ska börja med att klargöra att jag inte gillar att spelare hoppar mellan grannföreningarna och framförallt inte när lagen spelar i samma serie. Sedan finns det alltid omständigheter som gör att det får finnas undantag. Nderim hade redan innan han valde LTIK bestämt sig för att lämna BKW. När han fick reda på att Packi skulle bli assisterande tränare i LTIK tog Nderim själv kontakt med Packi. Sedan gick allting fort. Självklart tackar man inte nej när en spelare av Nderims klass självmant söker sig till klubben. Nderim har stor potential, 20-åringen har på slutet främst spelat forward i BKW, han fungerar dock på alla offensiva platser i laget. Nderim är en spetsig, snabb och mycket teknisk lirare som kommer att kunna tillföra LTIKs offensiv en extra dimension.

LTIK hälsar de nya spelarna välkomna till klubben.

Som det ser ut nu står LTIK väl rustade inför nästa säsong, i princip hela truppen, förutom ett par spelare, har deklarerat om en fortsättning i föreningen över nästa säsong. Det innebär att konkurrensen kommer att bli hård om platserna, men samtidigt sund för både spelarna och laget. Helt lugn kan man dock aldrig vara, efter frimånaden kan man helt plötsligt stå där utan ett halvt lag. Aldrig kan man slappna av helt som fotbollsledare. Nu tror jag i ofs inte att så mycket kommer att hända, förra årets frimånad var lugn, jag hoppas att den blir det i år också och att de flesta nyförvärven till klubbarna i kommunen är utifrån. Jag kunde självklart väntat till efter frimånaden att presentera de spelare som valt LTIK inför 2010. För att slippa snack, rykten och spekulationer tror jag dock trots allt att det blir bättre så här.

//P.


Serierna 2010

Man är naturligtvis lite intresserad av att redan nu titta på vilka lag som kommer att spela i den södra femman och sexan nästa säsong. Än så länge kan man bara spekulera eftersom att HFF är glada för att ändra om och flytta runt. Men i dagsläget borde följande 12 lag spela i division fem södra nästa säsong: BKW, GIF/VIF, SIF, LTIK, KHFF, KIK, Trönninge IF, IF Centern, Heberg/Årstad FF, Lidhults GoIF, Andersbergs IK och Gullbrandstorps AIS. En intressant serie som innehåller hela sex Laholmsderbyn (om man räknar TIF som ett Laholmslag). De längsta resorna blir till Lidhult och Heberg, övriga lag är ifrån Halmstad. I o m att BKW tog steget upp så flyttas troligen Glommens IF över till den mellersta serien. Det är säkert både de och vi nöjda med. Lite synd om HÅFF som blir av med båda derbyna de hade denna säsongen i Slöinge och Glommen. Hade RGIF stannat kvar i femman hade förmodligen även HÅFF flyttats över till den mellersta serien.

Halva serien byts ut och det är egentligen ganska svårt att säga något om kvalitén på på lagen om man jämför med årets serie. Klart är dock att inför årets serie kom fyra lag från fyran ner till den södra femman (RGIF, HÅFF, Lidhult och Slöinge), nu kommer endast ett lag från fyran (TIF) och fem nerifrån sexan. Möjligen blir serien av den anledningen något svagare nästa säsong. Förhoppningsvis ger det de nya Laholmslagen en hyfsad chans att klara det tuffa förstaåret bättre än vad t ex LTIK gjorde i år. Man kan dock fastslå redan nu att det inte kommer att bli en enda enkel match i femman 2010. Varje möte kommer minst att vara av kvalién ett toppmöte i årets division sex. Det kommer att bli en stenhård kamp om att undvika de tre sista platserna som innebär direkt nedflyttning. Redan nu kan man också utse en favorit i Trönninge IF, man kommer från fyran och truppen innehåller många yngre duktiga spelare och man har dessutom några mer rutinerade klasspelare i bl a Daniel Pålsson, Ivar Andersson, Joseph Wahlund och Kristoffer Romano. Det ska bli intressant att se vad Ulf-Göran Bengtsson kan göra med det laget.

I nuläget borde följande tio lag spela i division sex södra nästa säsong: HIS, YBK, VBoIS, SBK, Sperlingsholms IF, Simlångsdalens IF, IS Örnia, Vapnö IF, FF Serbiska och Haverdals IF. Det kan dock bli ändringar pga att det ryktas om nya föreningar i både Halmstad och Laholm. Startas en ny förening på något av ställena kommer i förstahand Haverdal att flyttas över till den mellersta serien där de spelat i år. Serien blir inte lika spännande som under de två senaste säsongerna sett ur en Laholmsvinkel. Däremot tror jag säkert att Halmstadlagen tycker att serien ser betydligt trevligare ut än vad den gjort under -08 och -09. Om serien blir bättre eller sämre än i år är omöjligt att säga. Vapnö får nog i dagsläget ses som knappa favoriter. Man hade inget dåligt lag i femman i år, träningsfliten var dock alldeles för dålig. Dessutom har man ett mycket duktigt P17-lag som man kommer att kunna lyfta in spelare ifrån till A-laget nästa säsong.

Ett spännande 2010 väntar. Tråkigt nog blir det i princip omöjligt för mig att tippa någon av serierna från första till sista lag då jag omöjligtvis kan hålla koll på alla de Halmstadlag som det ska kämpas mot i matcherna.

//P.  

RGIFs nya tränare officiell

Det blir Sven-Bertil Bergström från Båstad som kommer att träna kommunens andralag i division fyra nästa år. Jag vet väldigt lite om 34-årige Bergström, det jag vet är att han har hög fotbollsutbildning och att han endast tränat klubbar i division fyra och uppåt tidigare, bl a Båstad och Västra/Karup. Nu senast har Bergström varit tränare i Ängelholms U21-lag. Det är alltså en synnerligen meriterad tränare som RGIF lyckats knyta till sig. Hoppas nu att han får ett bra lag att lotsa i fyran nästa säsong.

I och med att SBK och RGIF nu fått klart med nya tränare har samtliga föreningar i kommunen klart med "slavdrivare" över 2010. Nu kan vi börja blicka framåt.

//P.

Bergman tillbaka i SBK

Magnus Bergman återvänder till moderklubben Skogaby BK och tar en runda till som tränare efter tre säsonger i YBK och Trönninge IF. Det är viktigt för SBK med en tränare som känner till mentaliteten och som vet vad spelarna vill ha. Bergman var lyckosam som tränare då han senast hade hand om SBK, han gjorde ett gott jobb och det gick bra för laget, förhoppningsvis kan man få tillbaka lite av det go som då fanns i laget. Bergman är 41 år gammal och är en profil inom den sydhalländska fotbollen. Han fanns med under SBKs bästa tid och bildade då en fruktad anfallstrio med Sten-Ole Olsen och Mats Andersson. Laget tränades på den tiden av Per-Anders Martinsson (LFK-Andreas far), Martinsson var spelande tränare och lirade själv centralt på SBKs mittfält. För Bergmans del blev det senare spel i både Markaryd och Halmia.

//P.

Gus tar över BKW

Sedan en vecka tillbaka är det klart att Mikael Gustavsson tar över som tränare i BK Walldia efter Zoltan Illies och Patrik Åkesson. Gus är en välkänd profil i kommunen, han är dock ett fräscht namn som ny tränare i lokalfotbollen. Gus har själv gjort många matcher som spelare med LFK och han har även meriter i form av Allsvenskt spel med HBK. Gus senaste tränaruppdrag var år 2008 i LFKs seniortrupp, där han fungerade som andretränare till Enrico Ostojic, under hösten tog han över huvudansvaret. Han har alltså redan känt på arbetet som tränare i högre divisioner. Gus har tidigare haft hand om flera av BKWs unga spelare i LFKs J-lag. Han har enbart fått goda vitsord av de jag pratat med som haft honom som coach. Det ska verkligen bli spännande att se vad han kan göra i BKW, hoppas att han har hyfsat hårda nypor då han nu kommer att få arbeta i en förening med många starka viljor och med flera starka personligheter både på och utanför plan.

Gus är far till LFK-spelarna Petter och Emil Gustavsson. Man frågar sig naturligtvis om det kan bli aktuellt att de, eller i af någon av dem följer med pappa till BKW? Svaret på frågan är troligen att Emil kan vara aktuell, att den helt ordinarie A-lagsspelaren Petter skulle lämna LFK nu när positiva vindar blåser ser jag som föga troligt. Men man ska aldrig, säga aldrig. På spelarfronten i övrigt finns redan två namn som i princip är klara för BKW i HIS före detta tränare och målvakt Carlos Fragoso och SBKs vänsterback Stefan Mårtensson. I Fragoso har BKW fått fatt i en duktig målvakt som nu endast ska koncentrerar sig på spelet mellan stolparna. Mårtensson har i framtiden ambitionen att bli tränare, han kommer därför att hjälpa och assistera Gus vid behov och han kommer troligen även ingå i lagledningen, dessutom är det meningen att han ska spela med. Fler spelare är på väg in, det är dock ingenting som är klart.

//P.


BKW till femman

BKW-Vessigebro BK 2-0 (0-0)
Målskyttar BKW: Manfred Walldén, Alexander Ekstrand

Stort grattis BKW! Synnerligen rättvist och välförtjänt får man nu ta steget upp i femman. Man har varit kvalets bästa lag och mot Vessigebro var det aldrig något snack om saken. Vessige var inte bra, man saknade all form av spets och lyckades aldrig hota BKW på något vis, jag tror inte att man skapade en rejäl målchans på hela matchen. BKW var då betydligt vassare och man skapade lägen med jämna mellanrum, trots att det första målet inte kom förän i mitten av andra halvlek kändes det aldrig som någon fara på taket. Hemmalaget lät sig inte stressas upp, man visste att oavgjort skulle räcka, samtidigt ville man självklart vinna matchen. 1-0 gjorde en av matchens förgrundsfigurer, Manfred Walldén, som tog sig fram längs högerkanten och tryckte in bollen stenhårt mellan målvakten och densammes förstastolpe. Spiken i kistan och 2-0 kom strax efter, Visar Demaj spelade fram Alexander Ekstrand från höger, den sistnämnde drog till direkt och bollen längs marken satt otagbart för Vessige-keepern.

BKW vann kvalgruppen sedan den andra matchen slutat oavgjort.

Straffläggningen vann BKW med 4-3 sedan Henrik Olsson, Alexander Ekstrand, Christian Andersson och Andreas Persson satt sina straffar för BKWs räkning. Ola Karlsson satte sin straff i stolpen. (Och hurra! Vi slapp höra något pinsamt buande från "BKW-klacken". Nu ägnade man sig åt att stötta sitt eget lag istället. Vackert!)

De stora segerorganisatörerna i BKW i matchen mot Vessige var försvarsresen Magnus Johnsson, som tillsammans med Jonas Nilsson inte släppte en jävel över bron. Samt nämnde Manfred Walldén som ständigt var på språng och hela tiden oroade bortaförsvaret. Walldén fick mängder med frisparkar med sig då Vessigebro-spelarna hade svårt att få fatt på den kvicke och hale spelaren. I en match som denna var det dock många som var väldigt duktiga, ingen underpresterade.

Zoltan Illies och Patrik Åkesson fick avsluta sin period som tränarpar i klubben på bästa sätt. Zoltan har varit i klubben som tränare i hela fem år, medan Packi har varit med i tre. Det har varit en framgångsrik period med bl a serieseger i sjuan, vinst i Vintercupen och nu som avslutning får man då också lämna över ett division fem-lag till föreningens nya tränare. Riktigt starkt jobbat!

//P.  

LFK vann

Resultat testmatch:

LFK-Ytterby IS 3-1 (2-0)
Målskyttar LFK: Magnus Björnsson 2, Markus Pettersson

LFKs lag:

Rasmus Lundgren,
Linus Borg, Filip Josefsson, Joakim Larsson, Andreas Martinsson,
Nijazi Behrami, Emil Gustavsson, Egzon Behramaj, Maasih Najafi,
Magnus Björnsson, Fredrik Johnsson (K)

Besart Mazreku, Anton Tideman, Johan Green, Markus Pettersson, Carlos Fragoso (målvaktsreserv/-tränare)

Jag såg ungefär en timme på mitten av matchen och hann se samtliga LFKs mål. I den klara och helt vindstilla höstkvällen fick jag se en ganska underhållande match. Matchen var betydligt mer öppen än den testmatch LFK spelade i lördags. Motståndet var också beskedligare, även om Ytterby var ett bra juniorlag med flera välväxta och duktiga fotbollsspelare. Ytterbys A-lag vann som bekant Halmias division två-serie i år och tog alltså steget upp till ettan. LFK var bäst i den första halvleken, Emil Gustavsson och Egzon Behramaj var bra på mitten och höll ihop det fint, från kanten oroade hela tiden den mycket intressante Maasih Najafi motsåndarförsvaret. Najafi verkar vara en spelartyp som LFK inte har särskilt gott om, det är en snabb yttermittfältare som kan slå ut sin gubbe på kanten. Najafi var också säker med bollen, han täckte den väl och var mycket rädd om kulan när han fick tag på den.

Magnus Björnsson startade matchen på topp tillsammans med Fredrik Johnsson. Björnsson var duktig i matchen och kom flera gånger mycket fint i djupet. Samarbetet mellan den snabbe djupledslöparen Björnsson och den fysiskt starke targetplayern Johnsson kan bli mycket intressant i framtiden om de får möjlighet att spela ihop sig. Björnsson sprang sig vid ett tillfälle fri och spelade bollen till en omarkerad Johnsson som i princip bara hade att lägga in bollen i mål. Johnsson fick dock bollen på sin svagare fot, han valde också att avsluta med högran och bollen gick strax utanför målvaktens högra stolpe. Strax efter sprang sig kvicke Björnsson åter fri och nu valde han att avsluta själv och då rullade han också in bollen till 1-0 för LFK. Björnsson skulle också uttöka LFKs ledning till 2-0 då han likt den måltjuv han är höll sig framme på en fifty-fifty-boll och precis fick tåspetsen på bollen så att den gick i en perfekt båge över den utrusande Ytterby-målvakten.

Ytterby var inte ofarliga. Farligheterna de skapade var dock oftast på skott utifrån, som LFKs målvakt Rasmus Lundgren ganska enkelt kunde ta hand om, eller också på slarv från det unga LFK-försvaret som emellanåt spelade lite för plottrigt och inte var tillräckligt resolut, ett par gånger fick unge Lundgren sträcka på sig rejält och verkligen visa att han är en duktig målvakt som har framtiden för sig. 2-0 blev paussiffror. Efter paus byttes Markus Pettersson, Johan Green och Besart Mazreku in i LFK. Pettersson gjorde ganska omgående 3-0 till LFK, då han ganska långt ifrån mål i högerläge nästan glidtacklade iväg bollen över en för långt utestående borta-keeper. Ett märkligt och vackert mål. Pettersson spelade mycket i BKWs A-lag under säsongen 2007 då laget vann sjuan. Under 2008 platsade han inte riktigt och tog steget över till LFKs J-lag. Pettersson har hela tiden haft mycket boll i sig och han har fin teknik, fysiskt räckte han kanske inte riktigt till för något år sedan i seniorsammanhang. Av det jag såg tycker jag dock att det verkar som att han tuffat till sig. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i LFK till nästa säsong.

Johan Green och Besart Mazreku han visa prov på en del av sina kvalitéer i inledningen av den andra halvleken. Besart fortsätter säkert i LFK och han blir så klart en av nyckelfigurerna i det nya LFK som nu ska byggas upp. Green har ryktats vara på väg bort från klubben, jag hoppas dock att han gör en seriös satsning i sin moderklubb, det finns så mycket potential i i honom att det vore synd att han gick ner och spelade i femman eller sexan. Efterhand tappade LFK något under den andra halvleken, bl a så kunde Ytterby reducera till 3-1. Då hade jag dock redan åkt vidare. På nytt ett spännande LFK-test, där det precis som mot HBK blev vinst med 3-1. Utropstecken mot Ytterby var provspelarna Maasih Najafi och Magnus Björnsson. 

//P.


Uppdatering

Jag kommer tyvärr troligen inte att kunna göra någon uppdatering under fredagskvällen.

BKWs ordinarie målvakt Henrik Olsson har lyckats slå sig fri från sitt arbete på söndag och kommer därför att stå mot Vessigebro. Mycket viktigt för BKWs del naturligtvis.

//P.

Tar BKW steget upp?

Söndag:

Kval till femman:

BKW-Vessigebro BK kl 14:00, Wallevi

Matchen som vissa BKWare valt att kalla klubbens viktigaste match på år och dagar kommer att gå av stapeln under söndagen. Ska BKW ta steget upp till femman, eller får man bli kvar i sexan? Det är frågan. Man möter det lag som inför kvalet var favorit i Vessigebro, som i år spelat i norrfemman. För tillfället ligger man något oväntat sist i kvalgruppen med endast en inspelad poäng. Poängen tog man i den första matchen mot Varberg, i den andra matchen mot Valinge åkte man på en klar förlust med tre noll. Detta innebär att Vessigebro måste vinna för att ha chans på fortsatt spel i femman. För BKWs del räcker det med oavgjort för att ta steget upp och då man dessutom har favör i form av hemmaplan så blir man favoriter i matchen. BKW trivs bra hemma på stora och tungsprungna Wallevi. Hemma i sin borg har man bara förlorat en match på hela säsongen.

BKW har drabbats av en jobspost då ordinarie målvakten Henrik Olsson blir tvungen att arbeta under söndagen. Alexander Ekstrand kommer att ta hand om platsen mellan stolparna. Kastriot Svarca är i Albanien och kommer att missa matchen, in i startelvan i hans ställe kommer Nderim Peci - knappast någon försvagning. In i truppen kommer rutinerade Magnus Bengtsson. Viktigt att ha folk som vet vad det handlar om i en match som den på söndag.

BKW ställer upp med följande lag:

Alexander Ekstrand,
Kenan Ramadani, Jonas Nilsson, Magnus Johnsson (K), Jimmie Ivarsson,
Manfred Walldén, Patrik Åkesson, Arlind Halimi, Robert Andersson,
Patrik Marku, Nderim Peci

Visar Demaj, Christian Andersson, Ola Karlsson, Andreas Persson, Magnus Bengtsson

Stort lycka till BKW!

//P.

LFK testar vidare

Fredag:

Testmatch:

LFK-Ytterby IS (Junior Elit) kl 18:30, Glänninge (elljus)

LFK tar emot Ytterbys Junior Elitlag på fredagskvällen i en tränings-/testmatch. De nya tränarna Andreas Thedeby och Mats Gustavsson vill få en bild av sina spelare plus de eventuella nyförvärven, därför spelar man ytterligare en testmatch där de spelarna som satt på bänken mot HBK U samt övriga tillgängliga spelare i truppen som inte var med mot HBK kommer att deltaga. Startelvan är i skrivande stund inte uttagen. Klart är i alla fall att de spelare som satt på bänken i lördags kommer att starta matchen. Dessutom kommer en helt ny bekantskap i 20-årige Massih Najafi att spela från start. Najafi är en snabb och teknisk yttermittfältare med meriter i form av division ett-spel med Norrby, nu senast har han dock varit utlånad till division fyra-klubben Bergdalen i Göteborg.

LFK kommer att ställa upp med ett betydligt yngre lag än det som startade mot HBK, naturligt med tanke på det unga motståndet som består av spelare födda -90, -91 och -92. Flera ur LFKs juniortrupp kommer att få chansen att visa upp sig och enligt nye tränaren Thedeby har de unga spelarna samma möjlighet som alla andra att spela till sig ett kontrakt. Thedeby kommer in med nya ögon, både för honom och spelarna är tillbaka till noll och upp till bevis. De spelare som varit på bänken eller utanför truppen under säsongen får verkligen en bra chans att spela in sig i startelvan nu när ett nytt tränarpar tar vid. Det ska bli intressant att se vilka spelare som visar framfötterna under fredagskvällen.

LFKs trupp:

Rasmus Lundgren (målvakt från HIS)
Egzon Behramaj (junior)
Magnus Björnsson (forward från Torup/Rydö)
Massih Najafi (yttermittfältare från Bergdalen)
Nijazi Behrami (nygammal mittfältare från KHFF)
Filip Josefsson
Anton Tideman
Emil Gustavsson
Fredrik Johnsson
Andreas Martinsson
Besart Mazreku
Johan Green
Markus Pettersson (junior som varit med i seniortruppen hela hösten)
Pontus Holmgren (junior som varit med seniortruppen hela hösten)
Linus Borg (junior)
Joakim Larsson (junior)

//P. 


Plogen Poker Open

Vilket lag har bäst pokerspelare hos sina spelare/supporters?

Finns de i Laholm eller i Halmstad, i div 3, 4, 5, 6?

Söndagen den 22/11 kl 20:00 spelar vi Plogen Poker Open.

Plogens Blogg sponsrar med en prispott på 500$ och det kostar absolut ingenting att anmäla sig till mästerskapet. 500 dollar går till de främst placerade. Som skrivet, det kostar ingenting att anmäla sig.

Hur gör man?

1) Vi kommer att spela Här

2) Du hittar turneringen under fliken turneringar/freerolls ett par veckor innan det är dags och sedan heter bordet "Plogen Poker Open".

3) Har du inte spelat här innan så är det bara att registrera sig. Helt gratis!
Surfa gärna runt redan nu för att bekanta dig med klienten om du inte är van pokerspelare.

4) Lösenordet till turneringen släpps här på Plogens blogg kl 17:00 samma söndag som vi spelar. För att hindra att spelare från utlandet ska kunna hitta lösenordet kommer det att vara en fråga och svaret är lösenordet. Tex vilket lag från Laholms kommun spelar i fyran nästa år?

5) Skriv sedan i kommentarerna på bloggen ert pokeralias och klubb. Pokeralias/klubb så vi ser vilken klubb segraren tillhör.
 
Plogen Poker Open
Datum: 22/11
När 20.00
Prispott 500 dollar
Anmälningsavgift:0kr

//P.

Nenad tar över YBK

YBK har gjort klart med en ny tränare i 42-årige Nenad Pavlovic. Nenad spelade förra säsongen med SIF och han har i år spelat i KHFF, samtidigt som han tränat föreningens damlag. YBK har med framgång plockat sin tränare från KHFFs damlag tidigare, senast var det Peter Åberg som togs just ifrån det laget.

Nenad är en omtyckt person som gjort ett gott jobb med KHFFs damer. Lösningen tycks bli perfekt för YBK då Nenad är en spelande tränare. Trots sin ålder håller den mycket vältränade 42-åringen bra klass i sexan och han kan säkert bidra även på planen. Nu hoppas YBK att spelarna stannar kvar i föreningen, det ryktas dessutom att några av de gamla spelarna kommer att komma tillbaka och stötta upp laget.

Kul att YBK lever vidare!

//P.

Om BKWs kval

Det känns inte som att det finns någon anledning för mig att skriva något större matchreferat från IFK Varbergsmatchen då BKW redan har en referator av yttersta märke i sin fotbollsordförande Pelle Persson. Jag kommer dock att lägga in några egna kommentarer om matchen efter hans referat.

Perssons referat:

Kosan ställdes till Påskbergsvallen i Varberg denna strålande Söndag i oktober. Vädret var det bästa tänkbara för fotbollsspel, ca 10 gr varmt, i stort sett vindstilla och solsken, vad kan man mer begära? En sak man kan begära är att få spela på naturgräs när förutsättningarna finns, och det fanns, hur planerna på Håstens IP där IFK normalt spelar ser ut vet jag inte, men på Påskbergsvallen var det inget fel på gräsplanen bredvid konstgräsplanen dit matchen var hänvisad. Enligt uppgift från IFK spelarna så går kommungubbarna efter almanackan och efter ett visst datum är det skylt upp med förbud att beträda. Det är oerhört löjligt av kommunen att vara sådana paragrafryttare att man inte kan se till verkligheten, planen var hur bra som helst och hade definitivt inte mått illa av att användas, fotboll ska spelas på naturgräs, hur skulle man gjort om det inte funnits någon konstgräsplan tillgänglig??

Nog med gnäll – det kommer mer senare – matchen skulle spelas hur som helst. Hemmalaget var kända i mellersta sexan för att ha ett slagkraftigt försvar och i vissa matcher bilda köttmur framför sin duktige målvakt. På denna lilla plan var det en utmärkt taktik vilken man utnyttjade till fullo. Gästerna försökte rulla boll i början men det var svårt att komma till ordentliga avslut, man kom inte runt på kanterna som man är van att se, spelarna var också klart hämmade av det ovana underlaget som inte tillhör den nya generationen konstgräs där gräset ser ut som vanligt gräs, utan denna varianten var mer liggande och det gjorde att skotten blev lite konstiga när man inte fick foten under bollen ordentligt. De första 10 min hade lagen lite ströchanser den bästa hade Walldia när Robban kommer upp på högerkanten och slår ett bra inlägg som går förbi samtliga mot bortre stolpen där Jonte smugit upp, men Jonte når inte riktigt fram utan avslutet blir halvdant. IFK sticker upp lite efter 20 min och får till ett avslut efter en bakåtnick till en framrusande forward som skjuter precis utanför.

2 min senare gör hemmalaget 1-0 trodde man, men linjemannen var på hugget och vinkade av för offside. Hemmalaget har några stabila herrar, framåt är det Christer Andreasson som är tung och spelar klokt (har gjort 18 mål i serien), på mitten härjar en kille med hästsvans och nr 10 på ryggen och centralt i backlinjen en annan stor kille som är ganska lik Andreasson i alla fall till frisyren (kal), dessa tre är ryggraden och är inblandade i det mesta, en fjärde är den spelande ordföranden i IFK Jens Keller nr 4 han kommer senare att ha en speciell roll, domare Berg har i skrivande stund ännu inte skickat in matchrapporten så jag har inte full koll på IFK:s spelare därför får jag tillgripa beskrivningar. Åter till handlingen.

Avsluten för Walldia rinner ofta ut till hörnor så efter en knapp halvtimme är Walldia uppe i ca 10 hörnor IFK har kanske 1 eller 2, just på en hörna efter dryga halvtimmen lyfter Robban fram bollen till Arlind som avslutar över, Arlind och Cash firar stundtals triumfer centralt med sin fina teknik men det blir ofta lite ineffektivt eftersom vi inte vinner så mycket mark utan IFK tätar effektivt till centralt. Nu börjar IFK spela tuffare och tuffare, det får Packi efter 35 min känna på när Jens Keller kapar honom och av domare Berg varnas för den tacklingen det finns många vittnen till det både på plan och utanför (varför skriver han så undrar ni).

Walldias nästa tillfälle får Visar Demaj när han nickar men den bollen kniper målvakten utan större besvär, Walldia jobbar frenetiskt för att komma till avslut men det blir inte speciellt farligt, Arlind är närmast med en rykande frispark strax över ribban. Hemmalaget har faktiskt den farligaste chansen i min 43 när man kommer runt till vänster och spelar in parallellt med mållinjen men ingen hinner fram för att peta in den.

I paus kändes det väldigt ovisst hur det skulle sluta - Walldia skapade en massa hörnor men IFK var bra på att försvara sig.

Direkt i andra halvleks inledning efter 3 min får IFK en frispark som man nickar i mål men än en gång vinkas man av för offside inga större protester så det var nog riktigt även den gången. Nu hade IFK sin bästa period i matchen och tryckte på ordentligt, man satte hög press och Walldias uppspel blev därefter, IFK bryter på vänsterkanten och slår in bollen i straffområdet Henrik i Walldiamålet kastar sig och liggande håller han hela vänsterhanden på bollen men i sekvensen efter kommer IFK spelaren Hans Schultz och sparkar Henrik på handen med följd att bollen rullar in i burgaveln, domaren blundar för denna regelvidriga metod Schultz använder och blåser mål - 1-0 efter 51 min. Nu fick hemmalaget lite råg i ryggen och efter 55 min får Henrik sträcka ut ordentligt efter ett bra skott från vänsterkanten. Spelet hårdnar mer och mer det är IFK spelarna som går över gränsen och man ser många gula kort passera revy. Nu kryper IFK ner i skyttegravarna igen när man fått den ledning man ville ha. Nu får Walldia lite mer ytor och man börjar skapa fler och fler chanser, Packi får en hyfsad chans på en hörna men nicken blir för lös så målvakten kan enkelt plocka bollen. Patrik Marku gör tyvärr ett felval minuten senare när han och Robban kontrar, Padde väljer att skjuta men hade han lagt bollen till höger hade Robban haft fritt fält mot målvakten. När det gått drygt 20 min får nr 16 i IFK sin andra varning och får lämna banan. Några minuter senare träder ner 4 Jens Keller in i handlingen igen denna gången kapar han Robban i en närkamp och domaren halar upp sitt kort, Keller var säkert beredd att få lämna banan men konstigt nog kom aldrig det röda. Från sidan var det svårt att hålla koll på vilka som fått varningar innan och det var en del som delades ut man litar ju på att domaren ska ha koll.

Efter utvisningen av nr 16 tar Walldia över mer och mer och skapar massor av chanser men IFK sticker emellan med en gratischans när Jonte tappar bollen på högerkanten med följd att IFK får en skottchans från nära håll men här visar Henke en fantastisk reaktionsförmåga och gör en blixtrande räddning. Men här var det i princip slut på på hemmachanser, Walldia tar över sista kvarten helt, supportrarna på huvudläktaren slitas mellan hopp och förtvivlan ljudnivån är stundtals hög . Jimmie Ivarsson som gjort en mycket bra match så långt kommer äntligen loss på vänsterkanten och skjuter hårt mot närmaste kryss men målvakten gör en otrolig räddning (Flashback Ekman) till ytterliggare en hörna. IFK får en kontringschans mitt i värsta Walldiapressen men när Andreasson är nära att komma förbi Johnsson får han en muskelbristning i låret såg det ut som, där var det nog färdigspelat för honom i år.

Visar har nästa tillfälle när han skjuter i burgaveln efter att plockat ner en frispark, 5 min från slutet kommer Manne äntligen loss utan att bli kapad, han får till ett bra inlägg från högerkanten som Robban möter vid vänsterstolpen med skallen, målvakten är borta men vid hans sida står en back som gör en akrobatisk manöver i sidled och lyckas få bollen utanför stolpen, jag sliter åter mitt hår, nu har Walldia gått över på tre backar och flyttat upp vår spelande ordförande Jonte som får sin chans på straffområdeslinjen han skjuter bra men målvakten sträcker ut och räddar- det vill sig inte denna vädermässigt underbara dag vädret var dock det enda underbara denna dag, matchen slutar 1-0 till Varberg och kvalet lever vidare.

Sammanfattning:

På en gräsplan hade vi besegrat detta lag, det är jag övertygad om, dem fick matchen dit man ville efter 1-0 ledningen trångt, trångt, trångt men man var duktiga defensivt och hade en bra målvakt - räcker ofta långt. Vi får skylla oss själva, på alla dessa tillfällen måste man få in någon boll, matchen påminde en del om serieavslutningen mot G/V. Nu lever kvalet igen och alla lagen har chansen att gå vidare. Hoppas på en härlig avslutning på Wallevi nästa Söndag.

1-0 (51) Hans Schulz

ROS: Jimmie gjorde en av sina bättre matcher i år och jobbade frenetiskt matchen igenom även Johnsson och Kenan i försvaret skötte sig med den äran.

RIS: Offensiven som stundtals går i stå, ena matchen gör vi 6 mål nästa match inget, det är i alla fall tur att vi skapar chanserna.

En stor RISBUNTE: Till Varbergs kommun, var inte så stelbenta, låt klubbarna använda gräsplanerna när det är helt ok väder om det så skulle bli lite märke i planen så vadå, en gräsmatta läker sig själv – alltid.

Domare: Patrik Berg 0 av 5 möjliga, tyvärr, vid kontroll efteråt i domarrummet så har han på matchrapporten inte prickat in någon varning på nr 4 Jens Keller, när vi påpekar detta tittar en av de assisterande på domarblocket - där står mycket riktigt 1 varning på berörd spelare!!! Den andra varningen på samma kille är inte ens noterad trots att många har sett kortet i luften, hade Berg skött sin kortlek skulle hemmalaget haft en man till utvisad ungefär halva andra halvlek vilket kunde varit avgörande. Att protestera till förbundet är oftast lönlöst det är ord mot ord men jag kommer att ta kontakt med DU, så här får det inte gå till, i så viktiga matcher måste domaren behärska så grundläggande saker som att hålla reda på sin kortlek.

Ass. Domare: Morgan Ljungqvist, Stefan Dudas

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saxat från BKWs hemsida.

Jag hade redan under fredagen funderingar på att åka upp till Varberg och kolla på matchen, jag hade dock aldrig gjort det själv. I det vackra fotbollstittarvädret fick jag med mig både Hellsten och Tjovve. Det blev en trevlig söndagsutflykt.

Trots att planen var liten så var det faktiskt så att det fanns rejäla ytor under den första halvleken. Varberg ville vinna matchen efter att de endast fått en pinne i den förra matchen och körde inte med någon köttmur under den första delen av matchen. Däremot hade man ett helt okej försvar och dessutom planens bäste spelare i den skallige mittbacken. Han tog bort "allt". BKW lyckades inte skapa målchanser trots sitt spelövertag. Det berodde mycket på att kantspelet inte fungerade som det borde, precis som det står i referatet. Manfred Walldén var näst intill osynlig i matchen, när han väl tog något initiativ blev han mycket hårt tagen av de fysiska Varbergsspelarna. Robert Andersson på den andra kanten hade en bättre dag än Walldén, han löpte ofta och rätt, han borde definitivt fått mer boll ute på sin kant. Där fanns det stora ytor emellanåt, åtminstone under den första halvleken.

Arlind Halimi och Kastriot Svarca firade stundtals triumfer med sin fina teknik och snabba fötter på mitten, däremellan blev man dock tillbakatryckta av de större Varbergsspelarna, Halimi blev dessutom fult tagen vid ett par tillfällen. För att jämna ut rent fysiskt fick Magnus Johnsson komma upp och hjälpa till på mitten från sin mittbacksposition under den första halvleken, medan Patrik Åkesson kom ner och hjälpte till i den andra halvleken. Detta gör ju att laget tappar i slagkraft bakåt, respektive framåt. Halimi och Svarca är duktiga bollspelare, men de räcker inte till fysiskt. Det har vi sett i båda kvalmatcherna hittills. Här har Zoltan Illies och Patrik Åkesson något att fundera på inför Vessigebromatchen. Man kan knappast kritisera Halimi och Svarca för att de är småväxta, vad man skulle kunna begära är dock lite mer spring i benen utan boll, det blir emellanåt lite mycket gående där inne i mitten. Båda spelarna trivs bra med bollen, men är inte lika duktiga utan densamma.

Man hade nog gärna klonat Magnus Johnsson och haft honom på mitten tillsammans med någon av de båda herrarna som spelar där nu. Johnsson hade med sin fysik och energi kunnat tillföra mycket. Nu finns det dock inget riktigt bra alternativ som mittback om man flyttar upp honom på mitten. Ola Karlsson är inget bra alternativ. Karlsson är en ren spelförstörare som endast borde få spela på ett femmannamittfält när BKW leder matcherna. Absolut inte när man behöver gå framåt. Alternativen är dock få. Det bästa hade kanske ändå varit att flytta ner Packi på mitten med någon av Halimi/Svarca, behållit Patrik Marku på topp tillsammans med någon speedigare spelare. I ärlighetens namn känns Packi/Marku kanske lite för statiskt som anfallspar.

Konstgräset som matchen spelades på liknade inte alls det som finns i t ex Halmstad, det är möjligt att det missgynnade BKW, som var det spelskickligare laget. Konstgräs borde annars passa BKWs små och flinka lirare väl. Bollen som matchen spelades med tycktes vara något grusbollsliknande. Den verkade hård och tung, den gynnade troligen inte alls BKW-spelarna.

BKW radade upp hörnor under en period av matchen. Det är dock inget jätteanfallsvapen för det kortväxta laget. Den enda duktiga huvudspelaren man har i laget är Magnus Johnsson. Patrik Åkesson och Jonas Nilsson är långa, men huvudspelet är långt ifrån deras starkaste sida. Både Valinge och Varberg har varit fysiskt starkare totalt sätt. Plus då till BKW som gör allt för att inte få några hörnor mot sig och det lyckas man bra med.

Bortsett från matchens tio sista minuter så var det IFK Varberg som skapade matchens bästa chanser. Man hade två bollar inne, korrekt avblåsta för offside, utan linjemän tror jag dock att minst ett av målen godkänts, det var på håret. Dessutom fick BKWs målvakt Henrik Olsson sträcka på sig rejält två gånger om i den andra halvleken på bra Varbergsavslut. BKW kom ofta fram bra, men då det var dags för avslut nådde man ofta inte ända fram. Sista tio borde man dock gjort ett mål på alla de chanser man skapade.

Målet som Varberg gjorde uppfattade varken jag, Tjovve eller Hellsten som regelvidrigt. Inte förrän Magnus Johnsson förklarade för domaren att han tyckte att Henrik Olsson i BKW-målet hade hela handen på bollen reagerade vi på det hela. Vi uppfattade det dock inte som att Olsson hade kontroll på bollen. Men det hade vi förmodligen gjort om vi var Walldianer.

Varberg spelade emellanåt mycket tufft i matchen och man drog på sig flera varningar pga att man hade svårt att hänga med de kvickare Walldianerna. Det var svårt att hålla reda på varningarna från sidan. Man borde dock kunna begära att tre domare tillsammans ska klara av att hålla reda på korten då de ju faktiskt har både en penna och ett block var.

Avslutningsvis hoppas jag att BKW får med antingen Ekrem Bekteshi eller Nderim Peci till den sista kvalmatchen. I Varbergsmatchen vimlade det inte direkt av alternativ på bänken som kunde komma in och tillföra offensiven något särskilt. Det var klar övervikt med defensiva spelare som är duktiga på att göra jobbet, men som kanske inte tillför sådär jättemycket till offensiva spelet. Hoppas att Bekteshis ljumskar är tillräckligt bra till på söndag och att Peci biter ihop och tränar ordentligt i veckan så att han får vara med. Det är helt klart att de här två spelarna saknades mot Varberg. De behövs verkligen om man behöver gå framåt mot Vessigebro.

En känga till Laholms kommun: Varberg har konstgräs till och med i rondellerna. Vi har inte det någonstans.

En känga till delar av den tillresta BKW-klacken: Pinsamt agerande vid straffläggningen. Man får ju skämmas när ett helt gäng står bakom målet och skriker och buar när Varberg ska slå straffarna efter matchen. Jag, Hellsten och Tjovve låtsades då vara Varbergare, trots att vi hoppades på BKW. Varför inte nöja sig med att heja på det egna laget? Förövrigt var det samma sak hemma på Wallevi efter matchen mot Valinge. Då råkade jag, Olofsson och Conny dessutom stå på samma ställe som "buarna". Vi ville sjunka genom det blöta gräset.

I övrigt mycket trevligt att ha så många supportrar med på en bortamatch som visar sitt stöd under hela matchen. Jag föredrar dock sportsligt påhejande till det egna laget framför det osportsliga och barnsliga buandet. 

//P.


BKW förlorade

Kval till femman:

IFK Varberg-BKW 1-0 (0-0)

Tung förlust för BKW! Man spelade inte bra, men var trots det bättre rent spelmässigt än sina motståndare. Varberg var dock farliga när de stack upp, medan BKW hade förtvivlat svårt att skapa målchanser. Varberg spelade med 10 man i över 20 minuter sedan man fått en spelare utvisad. BKW forcerade mot slutet och det var först då man började skapa chanser, man lyckades dock aldrig få in bollen. Resultatet i den andra matchen gick BKWs väg då Valinge slog Vessigebro med 3-0 (hur gick det till?). Man har allt i egna händer inför den sista matchen som är mot just Vessigebro. BKW kommer att ha fördel i den matchen i form av hemmaplan då man tagit fler poäng än den enda Vessige tagit.

Den efterföljande straffläggningen vann BKW sedan Visar Demaj, Robert Andersson, Magnus Johnsson, Kenan Ramadani och Jonas Nilsson gjort mål. Henrik Olsson räddade en Varbergsstraff. Olsson stod också för matchens prestation då han gjorde en enastående reflexräddning på ett Varbergavslut nära mål. Stor fotbollskonst!

//P.

PS. Rubriken skulle varit Plogen på plats på Påskbergsvallen. Smaka på den alliterationen. Den fick tyvärr inte plats. Får se om jag skriver mer om matchen senare. Hinner inte just nu. DS.

GIFFEN till fyran

Ränneslövs GIF blev under lördagen klara för spel i fyran till nästa år. Norvalla slog Träslövsläge med 3-1, detta innebär att Norvalla stannar kvar i fyran och att RGIF går upp. Grattis RGIF!

Hoppas nu att de flesta RGIF-spelarna tar sitt förnuft till fånga och stannar kvar i föreningen. Det lag som spelat nu i höst kommer att klara sig bra i fyran. Tappa spelare har man definitivt inte råd med när man tar steget upp, snarare borde det ju komma till någon eller några. Hoppas att man kan knyta till sig ett par hyfsade spelare som vill satsa lite nu när man får spela i en så bra serie som fyran till nästa säsong.

//P.

PS. Förövrigt tycker jag inte att det är helt okej att Leikin går ut med att RGIF-tränaren Perra redan är klar som tränare för Halmstadlaget till nästa år. Här kunde Leikin, HP och Perra visat lite större känsla och väntat en vecka, alternativt till på måndag, då man vetat om RGIF kvalat klart eller ej. En sak i taget. DS.

LFK vann

Resultat testmatch:

LFK-HBK U 3-1 (3-1)
Målskyttar LFK: Ronny Sabo, David Eriksson, Gabi Morad

HBK tog ledningen i matchen redan efter några minuter, efter detta gjorde dock LFK tre mål i den första halvleken. 3-1 blev också slutresultat eftersom den andra halvleken slutade mållös. HBK U hade liksom LFK en del provspelare i laget, dels utifrån och dels från det egna J-laget. Det gjorde att man kanske inte var lika slagkraftiga som man normalt sätt är. Första halvlek var relativt jämn, visst övertag LFK. Stundtals spelade hemmalaget fin fotboll, mittfältet fungerade bra. Berat Sylejmani från Rinia och Robert Nilsson (som nu äntligen fick spela på sin rätta plats) var duktiga på mitten och på kanterna höll Jonatan Jacobsson och Anton Tideman bra bredd.

1-1 gjorde Ronny Sabo, mycket osjälviskt framspelad av lagkapten Robert Nilsson efter en fin upprullning. 2-1 gjorde vänsterbacken David Eriksson, ett misslyckat inlägg blev till ett synnerligen lyckat avslut som gick över den ställde HBK-målvakten. 3-1 gjorde nye Gabi Morad sedan en HBK-försvarare plockat ner bollen till honom efter ett skott från en LFKare som hade gått utanför mål, Morad fick öppet mål och kunde knappast missa. Andra halvlek blev lite av en transportsträcka. Det märktes att LFKarna inte spelat match på ett par veckor, flera spelare mattades av och många byten gjordes. HBKarna, som är i matchtempo, tog över mer och mer, dock utan att skapa de där riktigt heta chanserna. 

Genomgång av provspelarna:
 
Berat Sylejmani: kändes mycket trygg med bollen och klarade sig bra i omgivningen och med motståndet. En riktig bollspelare, stark i kroppen och fin teknik.

Jonatan Jacobsson: var mycket duktig i första halvlek, mattades av i andra. Jonte tog några mäktiga löp i första halvlek under LFKs bästa period i matchen och det sög säkert i benen att ta de där löpningarna på den tunga mattan. Kommer utan större problem att komma i rätt matchtempo efter någon månads träning och ett par matcher. Jonte håller hög klass.

David Eriksson: vältränad (får ju träna på arbetstid som brandman), hängde med bra i matchen. Som vanligt en aning spretig, men skulle med lite träning vara med och konkurrera på allvar om en plats i laget till nästa säsong. Vackert, om än något turligt mål.

Gabi Morad: stark anfallare med bra teknik och fin spelförståelse (tog flera smarta löpningar på små ytor), kompletterade Ronny Sabo på ett bra sätt längst fram i laget.

Mattias Bengtsson: bäst av provspelarna. Allting ser väldigt enkelt ut när Bengtsson gör det. Löser det mesta med små medel pga att han alltid står rätt och hela tiden kommer först till bollarna. Klasspelare. 

Magnus Björnsson: Hade lite problem med tempot och bollbehandlingen. Ville väldigt mycket och kanske hemmade det honom en aning. Kom in och spelade andra halvlek då flera lagkamrater var trötta, halvleken blev lite ryckig pga alla byten. Björnsson är definitivt värd fler chanser då det är en speltyp som LFK idag saknar. En hårt arbetande anfallare. Känns som en ren djupledslöpare.

Rasmus Lundgren: den unge målvakten satt hela matchen på bänken. Kommer som skrivet att få spela i nästa testmatch. Ytterby på fredag.

Som helhet en väldigt lyckad testmatch. I vackert väder dessutom, bara en sån sak så här års...

//P.


LFKs testmatch

Lördag:

Testmatch:

LFK-HBK U kl 12:00, Glänningepark

LFK får tufft motstånd i en intressant testmatch med många kända ansikten, och några nya bekantskaper. Mattias Bengtsson, David Eriksson och Jonatan Jacobsson är välkända profiler som varit i Laholmsfotbollen länge, och även tidigare i LFK. Mattias Bengtsson är klar med sina studier i Växjö i vår och är högaktuell för LFK. Mattias har spelat med Rydaholm i trean under de senaste säsongerna och har där hållit en ordinarie plats. Rydaholm kvalade upp till tvåan i år, men klarade det inte. David Eriksson kommer troligen inte att spela i SIF nu sedan han tackat för sig som tränare i samma klubb, även David är högaktuell för spel i LFK. Jonatan Jacobsson har spelat i sin moderklubb KHFF nu i två säsonger, han känner starkt för föreningen och även för sin tränare Peter Åberg. Jonte är dock en klasspelare som har mycket ogjort fotbollsmässigt och division fem är egentligen för långt ner i seriesystemet för en spelare av hans klass. LFK vill så klart gärna att han kommer tillbaka till föreningen, Jonte har dock långt ifrån bestämt sig. Man undrar ju självklart hur han klarar tempot i LFK efter två år i sexan och femman. Enligt LFKs nya tränare Andreas Thedeby är det inga problem. Jonte har varit mycket duktig på träningarna och tycks dessutom höja sig i omgivningen. Inte alls oväntat om du frågar mig. 

En ny bekantskap i testmatchen blir Berat Sylejmani, 20-åring som i år spelat i Rinia. Berat är en bollsäker och passningsskicklig innermittfältare, han har imponerat på träningarna, det ska nu bli intressant att se vad han kan göra i matchsituation. En annan ny spelare som LFK ska titta lite närmre på är Gabi Mourad, 21-åringen har meriter i form av spel med Motala i ettan, han har dock pga studier varit utlånad till Göteborgsklubben LSW i division tre. Gabi är en anfallare som det också ska bli intressant att se, spel i ettan vittnar om klass. Med på testmatchen kommer också Torup/Rydös skyttekung Magnus Björnsson att vara. Den gänglige, snabbe och hårt arbetande forwarden gjorde i år 33 mål för Torup/Rydö i femman, 21-åringen är säkert mogen för spel i högre sammanhang.

HIS målvakt Rasmus Lundgren kommer också att finnas med i truppen mot HBK U, Markus Johansson kommer dock att vakta målet från start. Lundgren är en stor talang och målvakt i Hallandslaget, trots att han bara är 15 år så är LFK mycket intresserade. Det är en riktig målvaktstyp som verkligen tagit för sig ordentligt på träningspassen. Björnsson och Lundgren kommer att börja på bänken mot HBK U. LFK kommer dock att spela ytterligare en testmatch och det mot Ytterbys Junior Elitlag nästa fredag och då kommer både Lundgren och Björnsson att starta. LFK kommer att ställa upp med ett mer ungdomligt lag i den matchen och då kommer också ytterligare en spelare att testas, 20-årige Massih Najafi, som liksom Gabi har meriter i form av spel i ettan, men med Norrby, han har dock varit utlånad till division fyra-klubben Bergdalen nu senast. Både Massih och Gabi läser förövrigt till lärare på Högskolan i Halmstad.

Att rapportera från träningarna i övrigt är att de är välbesökta, nu senast 28 man, kvalitén är bra och tempot högt. Flera juniorer är med och känner på seniorträningarna och klarar sig bra. Egzon Behramaj har klarat sig så bra att han får sitta med på bänken i testmatchen mot HBK U. 

LFKs startelva:

Markus Johansson,
Henrik Nilsson, Mattias Bengtsson, Andreas Martinsson, David Eriksson,
Jonatan Jacobsson, Robert Nilsson, Berat Sylejmani, Anton Tideman,
Ronny Sabo, Gabi Morad

Magnus Björnsson, Fredrik Johnsson, Filip Josefsson, Emil Gustavsson, Egzon Behramaj, Rasmus Lundgren

Besart Mazreku är i Stockholm i helgen men kommer att vara med mot Ytterby nästa vecka. Petter Gustavsson, Christer Johansson och Dennis Nilsson är skadade.

KIK-spelaren Peter Karlsson och RGIF-spelarna Mats Lindström och Henrik Olsson är aktuella för LFK och alla tre kommer att träna med klubben i höst och vinter.

//P.

PS. Redan nu känner jag positiva vibbar från LFK-håll. Det känns som att det här kommer bli bra. DS.

BKW kvalar

Söndag:

Kval till femman:

IFK Varberg-BKW kl 14:00, Påskbergsvallen

Då var det dags för BKWs andra kvalmatch, nu ska man ta sig an ett Varberg som i förra veckan spelade oavgjort mot Vessigebro i sin kvalmatch. Jag tror att Varberg kommer att bjuda på bättre motstånd än vad Valinge gjorde i den förra matchen. Varberg ledde länge den mellersta sexan och förlorade faktiskt bara en match på hela säsongen. BKW kommer stärkta från den klara vinsten mot Valinge. Man genomförde ett bra och välbesökt träningspass på konstgräs i Ängelholm under torsdagen, detta för att komma så väl förberedda som möjligt till matchen mot Varberg, som kommer att spelas på konstgräs. BKW ställer upp med samma lag som sist förutom att målvakten Henrik Olsson kommer in och förstärker upp. Småskadade Ekrem Bekteshi försvinner från truppen.

BKW ställer troligen upp med följande lag:

Henrik Olsson,
Kenan Rahmadani, Jonas Nilsson, Magnus Johnsson (K), Jimmie Ivarsson,
Manfred Walldén, Kastriot Svarca, Arlind Halimi, Robert Andesson,
Patrik Marku, Patrik Åkesson

Alexander Ekstrand, Visar Demaj, Andreas Persson, Christian Andersson, Ola Karlsson (Med reservation för eventuella ändringar)

RGIF står över denna omgång och spelar igen nästa vecka om det skulle behövas.

Jag hoppas kunna återkomma med lite info angående LFKs testmatch som spelas på lördag kl 12:00 på Glänninge.

//P.

Plogens Laholmslag 2009

Så var det då dags igen. Satan vad en säsong går fort och vips så var det dags att ta ut ett nytt Laholmslag. Jag minns inte när Laholms tidning slutade med LT-laget. Det var väl en fem år sedan kanske, förmodligen ännu längre sedan. Att de slutade med det här laget var faktiskt en av de största anledningarna till att jag började blogga från början. Lite sådär i smyg har jag tagit ut ett ”LT-lag” varje år sedan 2000. Jag brukade då publicera det på LTIKs gamla hemsidas gästbok och ofta stämde det ganska väl in på det lag som sedan LT tog ut. Tråkigt nog har jag inte sparat några av de här lagen på datorn. Nu är det tredje gången jag tar ut laget på bloggen. I år har jag garderat mig för eventuella felbedömningar genom att fråga i princip samtliga lags tränare vilka som de tycker betytt mest för deras lag eller utvecklats mest under säsongen. Jag har dessutom givit dem chansen att säga sitt när de gäller spelare från de andra lagen i kommunen som man mött eller sett spela. Det har varit mycket spännande att få ta del av.

I slutändan är det dock jag själv som tagit ut laget plus avbytarna och det får jag naturligtvis ensam stå som ansvarig för. Men tänk på att denna gång är förarbetet mer grundligt än någon gång tidigare. Samtidigt har detta gjort arbetet svårare. Det har ju trots allt varit ett bra år för fotbollen i Laholm. Samtliga lag i femman klarade sig kvar, ja RGIF tog ju t o m hand om andraplatsen och i sexan placerade sig tre Laholmslag längst upp. För att ta plats i min startelva räcker det inte att du gjort en bra säsong själv, laget måste också ha gjort det bra. Oftast hänger det ju dock ihop. Är man helt outstanding och spelar i ett bottenlag så har man självklart ändå chansen att komma med ändå. Det är det dock ingen som gjort i år. Ett annat kriterium för att komma in i laget är att du måste ha gjort tio matcher i serien. Även här kan jag dock tänka mig att göra undantag. Men då får den spelare ha gjort det exceptionellt bra i de få matcher han spelat.

Fler spelare än tidigare kommer att komma med på bänken, det hänger så klart samman med att det gått bra för många lag. Som vanligt har alla lag med minst en spelare i den ”trupp” som tas ut. LFK-spelarna får inte vara med då de inte spelar i en av Hallands distriktsserier. De spelar för högt upp för att bedömningen med övriga lag i Laholms kommun ska bli rättvis.

Min Laholmselva:                               Magnus Ekman (GIF/VIF)

                                           Johan Svensson (GIF/VIF)   Marcus Hultin (SIF) 
  
                Petter Johansson (SIF)                                                          Kristoffer Olsson (KIK)

                    Robert Cerwinski (SIF)     Mats Lindström (RGIF)     Daniel Hellsten (RGIF)

                                     Johan Stråhle (GIF/VIF)           Robert Andersson (BKW)          
                                                                  
                                                                Johan Bergman (RGIF)

Målvakt: Magnus Ekman (GIF/VIF) Tänkte sluta inför säsongen. Tur var väl att han lät bli. Har varit oerhört stabil säsongen igenom. Dessutom har han stått för en hel del omöjliga räddningar och räddat GIF/VIF i en del matcher under året. Säsongsavslutningen mot BKW var makalös. Ekman äger sitt straffområde och har få svagheter som målvakt på den här nivån. GIF/VIFs målvakt är också en favorit bland motståndarna, inte bara för att han är duktig, utan för att han är en mycket trevlig prick.

Högerback: Petter Johansson (SIF) En av mina absoluta favoritspelare. Stenhård i kroppen och i närkamperna, snabb och brytningssäker. Har kompletterat Hultin utmärkt i sexans bästa försvar som mittback under säsongen. Är van högerback också då han spelat det mycket tidigare.

Mittback: Johan Svensson (GIF/VIF) Kommunens elegantaste försvarare. Dirigent i GIF/VIFs backlinje. Följsam spelare med bra huvudspel som är duktig i uppspelsfasen med sin fina högerfot. Har dessutom bidragit med fem mål under säsongen.

Mittback: Marcus Hultin (SIF) Rutinerad back med stort hjärta och härlig inställning. En riktig ledartyp. Snabb, brytningssäker och läser spelet väl.

Vänsterback: Kristoffer Olsson (KIK) Utropstecknet i KIK i år. Platsade inte riktigt under fjolåret. Fick en ny position av tränare Klippfors som vänsterback och har bara växt under säsongen. Blixtsnabb försvarare som gärna går framåt.

Högermittfälare: Robert Cerwinski (SIF) Har spelat högerback under säsongen, har dock kvalitéer som gör att han skulle klara av en mittfältsposition. En riktig pådrivare med tufft närkampsspel och snabba fötter. Borde testas av LFK.

Innermittfältare: Mats Lindström (RGIF) Teknisk och kvick spelare med bra spelsinne, fin vänsterfot och stor arbetskapacitet. Fungerar lika bra på kanten som i mitten. Nu när det lossnat för RGIF i höst har han dock spelat innermittfältare och har där kompletterat energiknippet och den närkampsstarke Mikael Fransson på ett bra sätt. Inbjuden att testa med LFK i höst.

Vänstermittfältare: Daniel Hellsten (RGIF) Den som minns RGIFs mediokra vår kan omöjligt ifrågasätta att en av mina bättre kamrater tar plats i startelvan. När RGIF hade det tungt i början av säsongen var det en man som hördes och pushade på övriga i laget. Har egentligen störst kapacitet på vänsterbacken, har dock med fördel spelat vänstermittfältare hela hösten. Härlig vänsterfot med både känsla och kraft i. Stark närkampsspelare som verkligen kliver fram på bollarna. Styrde RGIFs offensiv i våras då samarbetet på vänsterkanten med tidigare nämnde Lindström var RGIFs vassaste anfallsvapen.

Högerforward: Johan Stråhle (GIF/VIF) Var redan förra säsongen en av de bättre i laget. Är en positiv överraskning som ständigt utvecklas och tar steg i rätt riktning. Har i stor utsträckning bidragit till GIF/VIFs fina offensiv med sina åtta mål och åtta assists (vinnare i den interna poängligan). Hittar ofta bra löpvägar och passningsalternativ på små ytor och är duktig i positionsspelet.

Mittforward: Johan Bergman (RGIF) Rutinerad spelare som gjort sin bästa säsong på länge. Har varit RGIFs jämnaste spelare under året och har verkligen bidragit under samtliga matcher han spelat. Stark targertplayer med bra huvudspel som är väldigt rörlig i sitt spel. 15 mål i serien.

Vänsterforward: Robert Andersson (BKW) Tillsammans med RGIFs Henrik Olsson höstens spelare i kommunen. Har varit lysande efter uppehållet. En evighetsmaskin som orkar springa och jobba hur mycket som helst, dessutom har han den goda förmågan att bibehålla farten och trycket i löpningarna oberoende av hur mycket han sprungit under 90 minuter. En spelare som de andra ynglingarna i BKW har att lära av. Väldigt jämn och hög nivå i sin prestation i match efter match. Kan spela var som helst i laget på kanterna, har varit mycket ytterback i år, men föredrar själv en mer offensiv position. Det har han fått av mig.

Tränare: Mattias Berggren (GIF/VIF) Förde upp GIF/VIF i femman. Har skapat ett härligt go i laget och fick redan från början spelarna med sig. Med stort kunnande och passion har han brunnit för uppgiften att träna sin hemby under säsongen. Har slussat in många yngre förmågor i laget och har fått ut det bästa av många, rutinerad som ung. Jag tycker att det är tråkigt att en sådan profil nu lämnar Laholmsfotbollen. Att Berggren tar över Harplinge IK i division fyra vittnar om att det är en duktig tränare jag skriver om. Andra som förtjänar ett omnämnande när det gäller tränarbiten tycker jag är Zoltan Illies & Patrik Åkesson (BKW). De har verkligen lyckats få ihop det spretiga laget med så många individuallister till en enhet som tillsammans skördat framgångar i årets upplaga av division sex. Utav tränarna i femman väljer jag åter att nämna Jonas Klippfors (KIK) Knäredsspelarna är lyriska över sin tränare, Klippfors är som gjord för att träna KIK. Jonas är en väldigt ambitiös tränare som ständigt försöker utvecklas och därför också hela tiden blir bättre.

Nedan presenteras de spelare som var närmst elvan, samtidigt görs också en summering av lagen de spelat i som helhet.

Ränneslövs GIF har nu med facit i hand gjort en mycket bra säsong, hyfsad vår och lysande höst. Egentligen skulle jag kunna ta ut en Laholmselva med bara spelare från RGIF. Jag nämner ytterligare sex spelare ifrån RGIF, som i princip lika gärna hade kunnat ta plats i förstaelvan som de jag nämnt.

Peter Björnsson (RGIF) Målvakten är kanske den som har haft störst del i lagets lyft under hösten. Peter satte sig i respekt direkt och visade från början att i eget straffområde finns det bara en kung. Har styrt laget framför sig med järnhand och skänkt lugn och trygghet till sina medspelare.

Johan Nilsson (RGIF) En av de större talangerna i kommunen. Hade varit högaktuell för en startplats i LFK om han haft intresse av det. Snabb och brytningssäker med utmärkt positionsspel och en förmåga att läsa spelet bättre än de flesta.

Anders Nilsson (RGIF) Börjar komma upp i åren och har inte samma snabbhet som tidigare. Har därför med fördel flyttats ned som mittback. Rutinerad ledargestalt som är fysiskt stark och topp tre i kommunen i huvudspelet.

Mikael Fransson (RGIF) Energiknippe med stor arbetskapacitet och grymt närkampsspel. Har kompletterat Lindström på RGIFs mitt utmärkt. En spelare som motståndarna helst sluppit möta, men gärna sett i det egna laget.

Piere Nilsson (RGIF) En riktig målskytt. Elegant, teknisk och snabb spelare som hade kunnat spela högt upp om han fokuserat på rätt saker och hade haft den rätta inställningen. 16 mål i serien.

Henrik Olsson (RGIF) Höstens spelare i kommunen! Hade fram till mötet med HÅFF, där han stod för hela fem mål, bara mäktat med tre. Efter detta möte rullade det bara på och även i mötet med KHFF under hösten gjorde Olsson fem mål. Gjorde dock en ganska så svag vår och ojämnheten gör att han inte riktigt platsar i förstaelvan. Har imponerat på många nu i slutet. Bland de som hyllar finns KIKs tränare Klippfors och KHFFs tränare Åberg. Den sistnämnde gav Olsson det finaste betyg man troligen kan få av honom: ”Går inte att blunda för Olssons höst. Ganska lik en annan när man spelade.” Något jag kan hålla med om. Gjorde 16 mål i serien.

Knäreds IK har gjort en jämn och bra säsong där laget som enhet stått i centrum. Ingen spelare har stuckit ut på det sätt som Peter & Jonte gjorde under fjolåret. Jag väljer dock att nämna följande spelare:

Markus Åkesson (KIK) Hjärtat i KIK, en av lagets absolut viktigaste spelare. Skicklig defensiv spelare med bra närkamps- och huvudspel samt fin spelförståelse. Allround, fungerar lika bra på mitten som mittback. Straffskytt.

Joel Åkesson (KIK) En av LTIKs tränare Mats Johanssons favoritspelare bland motståndarlagen. Snabb och tuff spelare med stor arbetskapacitet som ofta finns med i målprotokollet.

Kalle Svensson (KIK) Mittfältsdynamo av klass. KIKs speluppläggare håller alltid en hög och bra nivå. Fint spelsinne och duktig passningsspelare.

Peter Karlsson (KIK) En klasspelare på den här nivån. Snabb, teknisk och svårfångad spelare som opererar över hela planen. Högaktuell för LFK.

Jonathan Pettersson (KIK) Har inte varit lika delaktig i spelet som under den förra säsongen och han gjorde ingen bra vår. Men killen är en maskin och har trots det stått för 15 mål i serien. Kom förra säsongen överens med coach Klippfors om att han skulle göra 20 mål i serien, det gjorde han, kom inför denna säsongen överens med coach Klippfors att han skulle göra 15 mål i serien, det gjorde han. Varför inte komma överens om 30 mål till nästa säsong? Det tycks ju funka. Rapp, tuff och smart spelare.

Kornhult/Hishult FF började serien på förväntat sätt och fanns länge med i toppen. Det gick dock trögare och trögare och efter halva hösten fanns det varken möjlighet att komma upp eller ner i serien. Detta gjorde att den rätta glöden inte riktigt fanns där. En anledning till KHFFs mediokra säsong är otur med skador och sjukdom på nyckelspelare. Följande spelare har varit bäst i KHFF under säsongen:

Kim Dahlman (KHFF) En modern ytterback med stor potential. Stark i kroppen, snabb och frejdig i sitt spel. Kan nästa år få sitt definitiva genombrott.

Jonatan Jacobsson (KHFF) Genomgående jämn prestation under året. Inte lika dominant som under fjolåret, men har inte heller fått samma hjälp. Komplett spelare på den här nivån.

Ola Jönsson (KHFF) Har inte riktigt kommit upp och presterat på en hög nivå i match efter match. Har dock stundtals briljerat som man vet att han kan.

L:a Tjärby IK har kämpat för sin existens i femman under hela året. Man har dock emellanåt spelat fin fotboll, men alldeles för sällan fått det hyfsade spelet att generera i mål. Oturen har följt LTIK som en röd tråd genom hela säsongen fram till sista omgången där allting vände och jämnade ut sig då man faktiskt med en hel del tur till slut lyckades hålla huvudet ovan vattenytan i femman. Många spelare har blandat och givit en hel del under säsongen och det har naturligtvis bidragit till att laget legat där det gjort under stora delar av säsongen. Följande spelare har varit jämna och bra i sin prestation under året:

Jonas Wallin (LTIK) En målvakt med väldigt hög högsta nivå, men som alltid är stabil. Har stor del i att endast de fyra topplagen släppte in färre mål än LTIK under säsongen. Har inte kunnat träna ordentligt under året pga av studier på högskolan och föräldrarhem i Åstorp. Har trots det kunnat stå i 17 av de 22 matcherna i serien. Stark målvakt, med bra fötter och fin blick för spelet.

Miridon Berisha (LTIK) Lagets vassaste och målfarligaste spelare. ”Miridona” arbetar alltid hårt för lagets bästa, har otroligt kvicka fötter och bra teknik. Säker straffskytt.

Emil Olsson (LTIK) Arbetar så hårt att t o m motståndarna blir imponerade. Springer kopiöst mycket i match efter match och offrar sig helhjärtat för laget i varje duell. Stod för helt avgörande insatser i matcherna mot slutet mot Torup/Rydö och Vapnö, men har inte gjort en dålig insats på hela säsongen.

Skottorps IF kändes på förhand som det lag av gängen i sexan som skulle ha bäst förutsättningar att klara sig i femman. Försvaret har varit sexans bästa, man har också släppt in minst mål. Framåt finns det gott om alternativ. Bara en sådan sak som att Jim Gunnarsson och Daniel Bergman inte kunnat vara med så mycket som man tänkt, och ändå vinner man serien. Starkt!

Joel Lovén (SIF) Jag tvekade mycket länge i valet mellan GIF/VIFs Ekman och Lovén i förstaelvan. Joel har troligen gjort sin bästa säsong som senior i år. Då har han ändå spelat i några år. Som ung var han en stor talang och stod bl a i Hallandslaget. Han har hela tiden varit en duktig målvakt, problemet har varit ojämnheten. I år har han dock varit mycket stabil och dessutom räddat sitt lag vid ett antal tillfällen. Han har dock haft god hjälp av sitt duktiga försvar i många matcher. Stor och stark målvakt med bra fotspel.

Martin Fasth (SIF) En positiv överraskning för mig. Jag såg den store och starke spelaren främst som en forward inför säsongen. Han har dock kommit väldigt väl till rätta på mitten i SIFs lag och har där skänkt laget den fysiska styrka som är så viktig i mittens rike. Är bara 20 år ung och kommer bara att bli bättre och bättre. Det kommer vi bli varse i femman till nästa säsong. Sju mål i serien.

Jeton Kamberi (SIF) Fanns med i startuppställningen till en början i SIFs lag, blev sedan petad i den hårda konkurrensen. Toni tycktes dock ta detta på rätt sätt då han kom tillbaka starkare och återtog sin plats i förstaelvan. Jag tycker att Toni är bäst på det offensiva mittfältet och det är också där han spelat under många matcher i år. Kompletterar där Fasth på ett utmärkt sätt med sin fina teknik och sitt skickliga passningsspel. En riktig lirare! Fyra mål och sju assist i serien.

Pontus Johansson (SIF) I år har både målskyttet och det offensiva arbetet varit fördelat på flera spelare i SIF. Pontus har haft en liten mer undanskymd roll men är alltid stabil med sina så viktiga 10-15 mål per säsong. Alla lag behöver en målskytt. Det ska bli mycket spännande att se vad den snabbe, tuffe och hårdskjutande forwarden kan göra i femman.

Genevad/Veinge IF har precis som SIF och BKW god bredd. Man har en fin blandning mellan gammalt och ungt, GIF/VIF är verkligen ett lag för framtiden. Flera av de yngre spelarna har gjort det bra under säsongen, men har av naturliga skäl varit lite ojämna. Oscar Gustafsson (-91) har från och till varit bra under hela säsongen och Kewin Hansen samt Tom Hjälmefjord (-93) har imponerat mot slutet.

Robin Hansen (GIF/VIF) Rutinerad spelare, trots sina 22 år har han varit med länge. En riktig pådrivare med stor arbetskapacitet och härlig fysisk närvaro.

Jens Axeldahl (GIF/VIF) En riktig playmaker! Sexans bästa speluppläggare? Bra teknik och härligt spelsinne. Kul att Jens har börjat spela igen.

Björn Olsson (GIF/VIF) Har egentligen tränat för lite för att platsa bland de spelare jag omnämner. Jag vet att en Björn som tränar lite mer kan bidra med mycket mer. Man kan dock inte gå runt honom. Var länge lagets bästa målskytt och har såklart betytt mycket med sina åtta mål och fem assists.

Timmy Johansson (GIF/VIF) Viljestark och hårt arbetande spelare som är duktig en mot en. En av GIF/VIFs viktigaste spelare i höst med sina sju mål och tre assists.

Michael Johansson (GIF/VIF) Håller alltid hög jämn nivå. Rutinerad spelare som gillar att göra livet surt för motståndarnas backar. Stark i mottagningar och på att hålla i bollen. En straffområdesexpert. Sju mål och tre assists i serien.

BK Walldia är sexans största positiva överraskning för mig. Jag visste innan säsongen att det finns mycket talang i laget, jag trodde dock att man skulle falla på att man inte var stabila nog. BKW har dock bevisat motsatsen och har under hela serien varit ett lag som funnits med i den absoluta toppen. Talanger vimlar det av, spelare som Nderim Peci, Visar Demaj, Kenan Rahmadani, Kastriot Svarca och Arlind Halimi har samtliga en väldigt hög högstanivå och när de presterar på den eller i närheten av den är de riktigt bra. Emellanåt är det dock för långt mellan gångerna och samtliga måste bli jämnare i sin prestation. Hade Nderim kommit upp i närheten av den nivån han höll i våras nu i höst så hade han varit en kandidat till en plats i förstaelvan.

Jonas Nilsson (BKW) Har mycket med ovannämnda stabilitet att göra. Har spelat mittback nästan hela säsongen och har i år valt att spela lite enklare än vad han brukar göra (även om det smyger in någon tvåfotare ibland då och då där bak också). Fysiskt stark spelare med fin teknik. Fem mål i serien som mittback är helt okej.

Magnus Johnsson (BKW) Det rutinerade energiknippet kompletterar Jonte bra längst bak. Kliver ofta fram och vinner bollarna, är stark i kroppen och en duktig huvudspelare.

Patrik Åkesson (BKW) Lagets nyttigaste spelare. Vann precis som 2007 lagets interna poängliga. Lever numera mycket på sin spelförståelse, även om det visst kommer en raid då och då. Har varit mycket viktig som bollhållare längst fram i BKWs kortväxta offensiva uppställning. Sex mål och lika många assist i serien.

Manfred Walldén (BKW) En av kommunens större talanger. Har mycket stor potential, måste bara fokusera på rätt saker. Snabb, svårfångad spelare med bra balans och teknik.

Ekrem Bekteshi (BKW) En spelare som alltid presterar på en jämn och bra nivå. En riktig snidare med mycket bra högerfot som det finns både känsla och kraft i. Frisparksspecialist. Har fått mycket beröm även från motståndarhåll, det verkar vara många som hade velat se Ekrem i just sitt lag.

Skogaby BK har totalt sätt gjort en ganska svag säsong. Man trillade ner från femman och både jag och föreningen själva hade nog tänkt sig en plats bland topp fem i alla fall. Nu blev man sjua och det kan knappast vara godkänt. Man har haft problem med att man väldigt sällan har kunnat ställa upp med bästa laget. Dessutom försökte den nye tränaren föra in ett 4-3-3-system som inte alls fungerade. Man fick en väldigt tung start på serien och låg ett tag sist, man hämtade sig aldrig riktigt efter det.

Håkan Johansson (SBK) Mannen är ett unikum. Den 46-årige målvakten har i år på nytt gjort en av sina bättre säsonger, väldigt jämn nivå med få dippar. Den minst sagt rutinerade spelaren har i år stått samtliga matcher i SBKs A OCH B-lag, förutom en match i Klass 3 då han var sjuk. Dessutom har Cralle räddat samtliga sex straffar han fått emot sig under säsongen, alla sex straffar har alltså varit på mål. Det måste vara något slags rekord. Att Cralle är något av en straffspecialist visste jag, men detta...

Olle Günther Hansen (SBK) 20-åringen har genomgående varit SBKs bästa spelare under säsongen. Snabb och stark spelare med tung vänsterslägga. Hade varit ännu bättre om han inte varit så glad för att tacklas, vilket renderar honom onödigt många varningar. Har imponerat på flera motståndare i årets serie. Sju mål i serien.

Ysby BK gjorde en riktigt stark vår och en betydligt sämre höst. Jag placerade laget som jumbo i min tippning inför seriestarten. Man slutade på en åttonde plats. Jag tycker att laget totalt sätt gjort en godkänd insats. Det var härligt att se dem, åtminstone i våras, då man verkligen var ett lag där alla kämpade för varandra, utnyttjade sin kapacitet på bästa sätt och spelade efter sina resurser. Mikael Dahlgren och Niklas Nilsson är alltid stabila i YBK, jag kommer dock att nämna två andra spelare från laget.

Dennis Ljungberg (YBK) 16-åringen har gjort en bra säsong och utvecklats mycket under året. Stor, stark och snabb forward som alltid gör ett bra jobb. Oerhört tung spelare att möta för motståndarförsvaren.

Viktor Svensson (YBK) 16-åringen är en väldigt allround spelare som haft en fin utveckling under säsongen. Snabb spelare med bra spelförståelse.

Våxtorps BoIS var ifjol med och kämpade på den övre halvan av serien och man ledde till och med sexan ett tag. I år har man i princip haft samma lag, men trots att serien totalt sätt varit lite svagare så har man ändå funnits längst ned under i princip hela säsongen. Man lyckades dock ta sig förbi HIS mot slutet och slutade alltså nia i serien. Knappast godkänt.

Jesper Mårtensson (VBoIS) Fysiskt stark försvarare som har haft ett tufft jobb som mittback under året i det svaga laget. Har gjort sin bästa säsong hittills som senior.

Anders Gustavsson (VBoIS) Är en klasspelare på den här nivån. Har varit för ensam framåt i BoIS i år. Sju mål i serien.

Hasslövs IS hade som mål att först och främst ta fler poäng än förra året och för det andra att inte bli sist i serien. Fler poäng än förra året tog man med råge. Sistaplatsen var länge vigd åt BoIS, en svagare höst än vår för HIS del gjorde dock att laget blev jumbo i år igen. Trots allt ett fall framåt för HIS i år och man kan se framåt med tillförsikt mot en ännu trevligare säsong nästa år. Fredrik Gustavsson har som vanligt varit lagets främsta målskytt med sina sju kassar och Carlos Fragoso har gjort några otroliga matcher i mål, som helhet tycker jag dock att det blir lite för mycket pajaserier från den sistnämndes sida.

Marcus Hedström (HIS) Den 19-årige försvarsgeneralen i HIS har gjort det väldigt bra under hela säsongen. Snabb, brytningssäker och duktig i positionsspelet.

Emil Hermansson (HIS) 19-åringen är väldigt mogen i sitt spel och har styrt HIS offensiv från sin mittfältsposition under året. Mycket fin blick för spelet.

Fler spelare än någonsin är omnämnda. Det hänger självklart ihop med att många lag gjort en bra säsong. Håller du med mig i mina uttagningar? Gå in och ta ut ditt eget Laholmslag på kommentarer.

//P.


Plogens Laholmslag 2007 (repris)

Inför det som komma skall. En favorit i repris, Laholmslaget 2007.

Många spelare har varit duktiga under året och förtjänar att hyllas. Eftersom LT inte längre tar ut något LT-lag så får väl jag göra det här på min blogg istället. Laget innehåller en hel del Walldianer, då de som enda lag från kommunen vann sin serie samt Ränneslövare, då de är det bästa laget i kommunen efter LFK och i år tog sig upp i division fyra.

Min Laholmselva:                                  Jacob Olovsson (RGIF)

Petter Johansson (SIF)  Johan Nilsson (RGIF)  Peter Andersson (SBK)  Sonny Nilsson (RGIF)

Mikael Dahlgren (YBK)  Kim Håkansson (SBK)  Johan Green (BKW)  Patrik Åkesson (BKW)

                                        Kenneth Einarsson (SIF)   Daniel Eriksson (BKW)

Målvakt: Jacob Olovsson, Ränneslövs GIF
. Fick förtroendet i RGIF från försäsongen och släppte aldrig sin plats. Oerhört stabil när lagets försvar i början darrade en hel del. Säker med fötterna och duktig på linjen. Tyvär försvann han under hösten från Ränneslöv till annan ort utanför kommunen. 

Högerback: Petter Johansson, Skottorps IF. Snabb, stark och brytningssäker. Är inte rädd för att ge sig ut på offensiva raider. Bäst i Skottorp under säsongen.

Mittback: Peter Andersson, Skogaby BK. Fortfarande den bästa backen vi har i kommunen. Gör naturligtvis väldigt få misstag på den nivå han spelar nu. Oerhört stark i kroppen, vinner allt i luften, spelar enkelt och styr hela laget framför sig. Moderklubb: LTIK.

Mittback: Johan Nilsson, Ränneslövs GIF. Fick chansen i A-laget efter en del skador, släppte inte sin plats efter det. Går sällan bort sig och spelar med stort lugn trots sin unga ålder.

Vänsterback: Sonny Nilsson, Ränneslövs GIF. Mycket spelare från RGIF i de bakre regionerna. Ränneslöv fick sent ihop sin backlinje på ett bra sätt. Rutinerade spelare som Andreas Randevik, Daniel Paulisson och Daniel Hellsten hattades runt på många positioner och försvaret fungerade dåligt. Först med Sonny och Johan som mittbackar började det stämma och Ränneslöv tog den eftertraktade div. fyra platsen. Sonny är som jag skrev egentligen mittback. Här får han dock gå som vänsterback. Bra på huvudet och bra passningsspelare.

Högerytter: Mikael Dahlgren, Ysby BK. Flyttades under säsongen upp från sin högerbacksposition till högerytter av tränare Peter Åberg, ett lyckat drag. "Dallas" bidrog på ett bra sätt till offensiven, kan ibland vara oerhört gnällig på plan, men framförallt är han en enorm lagsspelare med hjärtat på det rätta stället. Elva mål i serien är såklart imponerande av en mittfältare som dessutom spelade back halva säsongen.

Innermittfältare: Johan Green, BK Walldia. Har betytt väldigt mycket för BKW under säsongen. Bra teknik, oerhört snabb, fin balans, obegränsad arbetskapacitet. 13 mål och åtta assists i serien. Kan bli en överaskning i LFK i år.

Innermittfältare: Kim Håkansson, Skogaby BK. Således två duracellkaniner på mitten. Yttermittfältarna får komma in och hjälpa smurfarna på mitten vid insparkarna. Kim klev fram som bäste målskytt i SBK sedan lillebror Jimmy drabbats av en ryggskada. Elva fullträffar är naturligtvis bra för en mittfältare. Kim är överhuvudtaget en underskattad spelare, snabb, stark, stor arbetskapacitet och funktionell teknink. Som han uttryckte det själv: -I år har jag inte skyfflat lika mycket som tidigare.

Vänsterytter: Patrik Åkesson, BK Walldia. Tränare "Packi" bidrog mycket till BKW: s härliga offensiva spel under säsongen. Han vann den interna poängligan med 12 mål och 21 assists, starkt naturligtvis. De 21 assisten vittnar om stor spelförståelse av en riktig lagsspelare. 42 mål på 141 matcher i LTIK.

Forward: Kenneth Einarsson, Skottorps IF. Kom trea i skytteligan i div. sex med sina 16 kassar. Stark och oerhört tung att möta, lite småful, men allt som oftast först på bollarna i straffområdet, duktig huvudspelare.

Forward: Daniel Eriksson, BK Walldia.  27 mål i serien förklarar naturligtvis det mesta i valet av "Eken" till en av forwardsplatserna. Oerhört snabb, skapar många chanser till sig själv genom detta i varje match och naturligtvis så sitter då några kassar. Målsinnet är trots alla mål inte "Ekens" starkaste sida, snarare då självförtroendet som gör att han aldrig slutar tro på sig själv och fortsätter att gång på gång ta avslut. Han är den största målskytt jag spelat med. "Eken" öser in mål i vilken div. han än spelar i. När LTIK låg i fyran gjorde han t.ex. över tio mål. Totalt har han gjort 62 mål på sina 100 matcher i LTIK-tröjan.

//P.


RGIF & BKW vann enkelt

Kval till fyran:

Träslövsläge-RGIF 3-8 (1-4)
Henrik Olsson 3, Piere Nilsson 2, Daniel Hellsten, Mats Lindström, Anders Nilsson

RGIF trummar på! Läjet höll inte så bra klass som lagen på den övre halvan i den södra division fem-serien, detta gjorde att RGIF redan från start kunde dominera ganska så kraftigt och sedan bibehålla övertaget matchen igenom. Läjet-spelarna var stora och krafiga bitar, som försökte spela fysisk fotboll, detta fysiska spel föll dock inte väl ut, snarare sänkte det dem själva då de inte hann med och bl a tog två stycken utvisningar under den andra halvleken. Henrik Olssons målform håller i sig, mannen har gjort otroliga 13 mål på tre matcher. Det är ju nästan vad en hyfsad forward i femman är nöjd med att göra på en hel säsong. Hyfsad är inte vad Olsson är för tillfället. Han är jättebra!

Förövrigt kan jag nu nästan garantera att RGIF spelar i fyran till nästa säsong. I o m att två lag av tre går upp och att RGIF nu har den målskillnaden man har så är man i praktiken klara. Vet inte om jag ska gratulera eller beklaga... Det står dock klart att det här RGIF-laget håller division-fyraklass. RGIF står nu över nästa omgång och spelar sedan om två veckor igen.

Kval till femman:

BKW-Valinge 6-3 (3-2)
Målskyttar BKW: Manfred Walldén 2, Patrik Marku, Ekrem Bekteshi, Kenan Rahmadani, Robert Andersson

BKW vann tillslut bekvämt mot ett slitet Valinge. Redan efter ett par minuter kunde hemmalaget ta ledningen. Efter en vacker upprullning avslutade Manfred Walldén med sitt första mål av två för dagen. BKW är bättre än sina motståndare inledningsvis, det tycktes då vara klassskillnad. Valinge kan dock kvittera på ett skott utifrån, troligen var det en felträff från en Valingespelare som nog försökte slå ett inlägg. BKWs målvakt Alexander Ekstrand blev ställd, men borde tagit bollen. Efter kvitteringen svänger matchen över lite till Valinges fördel. Det började kännas lite oroligt i BKW och många trodde nog att Valinge skulle ta över alltmer. Då kan BKW på nytt ta ledningen, nu genom Patrik Marku, som via stolpen krutade in 2-1 till BKW. Marku fick välförtjänt starta matchen och tackade för förtoendet. Kort därefter kan Valinge på nytt utjämna, efter taffligt försvarsspel och en halv målvaktstavla kan en Valinge-spelare ta sig förbi på högerkanten och lägga in bollen mellan målvakt Ekstrand och förstastolpen.

I det här läget kändes det dock inte som någon större fara att Valinge kvitterade då det alltmer började utkristalliseras att BKW var det bättre laget av de två. Även om marginalerna stundtals är små och spelet är väl naivt ibland så är BKW trots allt ett lag som verkligen vill rulla boll och med god rörlighet i laget blir man riktigt underhållande att titta på. Som tränare hade jag dock förmodligen slitit mitt hår mer än en gång då indianare, dribblingar och klackar inte alls är ovanliga på egen planhalva och som sisteman när laget är på väg framåt. Jag får nästan rysningar när jag tänker på det! (Håller defintivt inte att hålla på så i femman.) Hur som helst kan den blixtinkallade (och helade?) Ekrem Bekteshi rättvist ge BKW ledningen med 3-2 genom ett kanonskott utifrån. Vilken högerfot den mannen har! Ekrem hoppade in direkt efter BKWs 2-1-mål och hade fram till sitt eget mål varit mycket pigg, med flera fina aktioner. Någon skada kunde man inte se något av.

Efter paus är det i stort sätt BKW för hela slanten. Patrik Åkesson har gått ned till att spela mittfältslibero från sin forwardsposition, han ger stadga åt försvaret, vilket också generar i ett bättre offensivt spel. BKW gör ganska snabbt både 4 och 5-2, matchen känns klar då Valinge inte orkar på samma sätt som i första halvlek. BKW kan spela ut och då är man mycket trevliga at titta på. 4-2 gör Kenan Rahmadani påpassligt sedan han fullföljt en löpning och hållit sig framme efter en av de returer som den tafatte Valinge-keepern släppte. 5-2 gör Manfred Walldén mycket vackert på volley efter ett fint inlägg ifrån Visar Demaj. Valinge sticker mellan och gör 3-5 på ett av de få avsluten man har mot mål i andra halvlek och detta på ett kanonskott, som dock tycktes gå igenom stackars Ekstrand i hemmakassen. 6-3 gör den duktige och hårt arbetande Robert Andersson efter en snabb spelvändning. Offensivlustan hos BKW sprudlade i andra halvlek, man kände att Valinge inte riktigt orkade och detta gjorde att BKWarna bara fick ännu mer spring i benen, dessutom roterade man som vanligt friskt och höll sig på så sätt fräschare än motståndarna.

Den efterföljande straffläggningen vann BKW med 5-4. Det efter att följande BKW-spelare satt dit sina bollar: Visar Demaj, Kenan Rahmadani, Magnus Johnsson, Robert Andersson och Jonas Nilsson. Straffmålvakt Jonte räddade en Valinge-straff.

BKW har genom den klara vinsten fått en mycket bra start på kvalet. Det var tillsist klasskillnad lagen emellan. BKW kan nu njuta av den här segern en stund, men snart måste man börja fokusera på nästa match. Jag kan nästan lova att Valinge är kvalets sämsta lag, jag kan aldrig tänka mig att Varberg, som ledde mellersta sexan under nästan hela säsongen och bara förlorde en match i serien och Vessigebro, från den så jämna och tighta norrfemman är sämre än Valinge. Att de båda lagen spelade oavgjort var bra för BKW, men det vittnar också om att det är tvåstycken jämnstarka lag. BKW har fått en smakstart, men får inte slå sig själva för bröstet alltför hårt, tuffare utmaningar väntar definitivt runt hörnet.

Som helhet var matchen underhållande att titta på, nio mål vittnar dock om att kvalitén bakåt var sådär i båda lagen. Matchen höll absolut inte division fem-klass. Men den tunga och mycket svårspelade planen hade förmodligen en ganska stor inverkan på det.

//P.


Inför kvalhelgen

Söndag:

Kval till fyran:

Träslövsläge IF-RGIF kl 14:00, Ankarvallen

Allting känns bra i RGIF inför mötet med Träslövsläge. Man har genomfört två stycken bra träningspass under veckan och detta i Våxtorp pga av att man inte har något elljuse på Björkvallen. Laget blir i princip detsamma som spelat under hela hösten. Daniel Paulisson åker dock iväg på bröllopsresa på söndag och kommer därför att ersättas av Andreas Randevik som vänsterback.

RGIF ställer upp med följande lag:

Peter Björnsson,
Oskar Nilsson, Johan Nilsson, Anders Nilsson, Andreas Randevik,
Piere Nilsson, Mikael Fransson, Mats Lindström, Daniel Hellsten,
Henrik Olsson, Johan Bergman

Markus Kjellsson, Sonny Nilsson, Erik Lindström, Jens Strömberg, Tony Andersson (målvakstreserv)

Kval till femman:

BKW-Valinge IF kl 14:00, Wallevi

Bra är läget även i BKW inför hemmamötet med Valinge. Man hoppas på fint höstväder och mycket folk på söndag. Även BKW har genomfört två stycken bra träningspass under veckan. Som vanligt ändrar man lite i startelvan och man lär också rotera en hel del. Från matchen med GIF/VIF saknas målvakten Henrik Olsson, han ersätts av Alexander Ekstrand, det är också han som stått de flesta matcherna i höst. Även Ola Karlsson saknas i truppen, detta pga en skadad fot. Han ersätts av den mot GIF/VIF avstängde Arlind Halimi. Ekrem Bekteshi är sedan tidigare borta pga skada.

BKW ställer upp med följande lag:

Alexander Ekstrand,
Kenan Rahmadani, Magnus Johnsson, Jonas Nilsson, Jimmie Ivarsson,
Manfred Walldén, Kastriot Svarca, Arlind Halimi, Robert Andersson,
Patrik Marku, Patrik Åkesson

Nderim Peci, Visar Demaj, Andreas Persson, Christan Andersson, Arton Ajvaci

BKW har redan sin målvaktsreserv på plan i Jonte. Han kommer även att stå i straffläggningen efter matchen.

//P.


Silly season är här

KHFF spelar precis som ifjol testmatch med ett antal inbjudna spelare. Idag onsdag kl 18:45 spelas matchen på Kornhults IP. Förra året höll denna match högre klass än LFKs. Låt oss hoppas att fallet inte blir så i år. Precis som förra året har man bjudit in några från Laholm, men lika många spelare ifrån det andra hållet (framförallt Markaryd). Även om jag tycker att det känns som lite hybris att köra en testmatch när man ligger i division fem så verkar det funka och man får ju ihop hyfsade lag varje år (Själv föredrar jag dock den lite blygsammare varianten med gåsafotboll). Den långe håller hur som helst koll från Italien. Det är uppenbart att man behöver förstärka. Försvaret har det varit lite si och så med. Dessutom står det frågetecken efter klubbens fyra bästa spelare i Henrik Fridberg (slutar?), Jonatan Jacobsson, Ola Jönsson och Kristian Åkesson (LFK ryktas försöka locka tillbaka sina "gamla" spelare). Där lär dock inte vara någonting klart och kanske stannar allihopa kvar i skogen. De spelare som kommer att delta i testmatchen från Laholm är följande: Mikael Dahlgren (YBK), David Eriksson (SIF), Robert Nilsson (LFK), Petter Gustavsson (LFK), Emil Gustavsson (LFK) och Sabri Behrami (LTIK). Ifrån det andra hållet är det följande: Calle Jonsson (Hinneryd), Jon Nordahl (Strömsnäsbruk), Kristian Persson (Markaryd), Damir Skoko (Råstorp/Timsfors) och Daniel Ahlberg (klubblös).

När det gäller spelarna från Laholm sägs Dallas redan vara klar för KHFF. Han blir isåfall en mycket bra förstärkning och kan säkert bidra med stabilitet till det darriga försvaret. Dallas och Den långe känner varandra väl sedan tiden då YBK tränades av Den långe. Då spelade Dallas mycket på kanten, med framgång, nu tror jag dock att han är tänkt som försvarare. David Eriksson slutar ju som tränare i SIF och väljer även att inte spela med laget nästa år. Det står tydligen mellan LFK och KHFF för Davids del. Han har som bekant varit i LFK tidigare och han har säkerligen fortfarande mycket bidra med. David är trots allt bara 25 år gammal. Energin, viljan och den fina vänsterfoten gör att han i allra högsta grad skulle vara med om platserna i LFKs startuppställning. Vill han inte satsa på samma sätt med fotbollen är KHFF ett bra alternativ. Tid sparar han dock inte. Timmen han får lägga ner att köra till skogen kan han lika gärna ägna åt en träning i Laholm.

Robert Nilsson har KHFF som moderklubb och ryktades redan förra året vara på gång. Robert är dock enligt rykten en av de få spelare som har kontrakt med LFK över nästa år. Jag tycker att Robert har för mycket ogjort i LFK för att redan varva ner. Han har i år gjort en ganska så svag säsong och är förhoppningsvis sugen på revansch. Det är en klasspelare som ska hålla mycket bra division tre-nivå som vi pratar om. Petter Gustavsson har hört sägas att han skulle tycka att det var förbannat kul att få spela på en lägre nivå för att i en fri roll på mittfältet få dominera. Då är KHFF ett bra alternativ. Jag tror dock inte att ur-LFKaren vågar lämna sin moderklubb nu. LFK går mot ljusare tider med Andreas Thedeby som tränare och det hade säkert varit försmädligt för en sådan som Petter att inte få vara med om ett LFK-lyft. Petters yngre bror Emil tror jag skulle må bra av ett år ute i skogen (det lät roligt). Jag förutsätter att LFK kommer att få ett starkare lag nästa år och då kommer Emil ännu längre ifrån startelvan än vad han är nu. Han är bara 19 år och har råd att ta ett år på lägre nivå för att hitta sitt spel och självförtroendet. Men går han utan brorsan? Sabri Behrami har meddelat LTIK att han inte kommer att spela för klubben nästa år. Det finns inga hard feelings mellan Sabri och LTIK och jag önskar honom lycka till i vad han nu än företar sig. KHFF ligger så klart bra till eftersom att båda Sabris yngre bröder spelar i föreningen, dessutom är Den långe Sabris absoluta favorittränare i kommunen. De övriga namnen kan jag inte kommentera av den enkla anledningen att jag inte vet något om dem.

LFKs testmatch spelas lördagen den 17 oktober kl 12:00. Mer om den matchen kommer närmre det datumet. När det gäller övriga föreningar kan vi börja uppifrån och ner och ta dem en efter en. Väldigt få klubbar har så klart gjort klart med nyförvärv nu, det lär det bli mer av under frimånaden. Flera lags tränare har dock deklarerat att de slutar och då är det så klart spännande att spekulera i vilka som kommer att ta vid. RGIFs Per-Anders Andersson sägs i den ena stunden vara klar till nästa år och i den andra stunden sluta. Ingen vet riktigt verkar det som. Klart är att det råder delade meningar om tränaren i föreningen. Det är en duktig tränare med stor fotbollskunskap. Men A-laget prioriteras ovanligt mycket. B-laget tycks tränaren inte bry sig mycket om och lagledarna får lägga ner ett stort merarbete pga detta. Det återstår att se vad som händer med Perra, troligen får vi inte veta något innan kvalet är färdigspelat.

Klart är det att målvakten Peter Björnsson, mittfältaren Mats Lindström och forwarden Henrik Olsson kommer att testa i LFK. Alla har stor kapacitet, det är dock ett ganska stort steg från att provspela till att skriva kontrakt. Johan Bergman och Piere Nilsson sägs fundera på att sluta efter säsongen. Det hade varit mycket tråkigt tycker jag då det är två väldigt duktiga spelare. Bergman har dessutom gjort sin bästa säsong på ett par år och har absolut varit en av de viktigaste spelarna i RGIF under året. LTIKs Henrik Olsson sades vara på väg in i RGIF, framförallt pga av att han bor i byn. Nu har Henrik dock meddelat LTIK att han blir kvar i klubben. LTIK kommer så klart, precis som vanligt, att göra allt för att få hem den förlorade sonen Daniel Hellsten till moderföreningen. Han kommer förr eller senare att komma tillbaka. Får jag gissa lär det dock tyvärr inte bli till nästa år.

I KIK är det som vanligt lugnt och skönt. Tränaren Jonas Klippfors, som enligt KIK-spelarna är som gjord för att träna Knäred kommer att stanna kvar i ytterligare ett år. Man har i år bevisat att man har ett lag som håller för femman, lite förstärkning skulle trots det säkert inte skada. Framförallt med tanke på att Joel Åkesson flyttat till Norge (kommer han tillbaka till April?) och då LFK säkert kommer att försöka få över Peter Karlsson, vilket redan var aktuellt förra säsongen, då stoppade dock KIK övergången då LFK hörde av sig efter frimånaden.

Även i LTIK fortsätter tränaren. Mats Johansson kör på trots erbjudande från andra klubbar. Han har bara ett par hundra meter till L:a Tjärby IP och det passar bra då han har tre småungar där hemma som inte frun Linda ska behöva ta hand om helt på egen hand. Stämningen i laget är så klart på topp sedan vi fixat division fem-kontraktet. Nästa år kommer vi att få tid på oss att förbereda oss inför det tuffa spelet i division fem på ett annat sätt än i år då vi så sent som i februari fick reda på att vi blivit uppflyttade. Målet var att hålla kvar laget i serien och på sikt att bli ett stabilt division fem-lag. Förutsättningarna till att knyta till oss några bra spelare är säkert bättre nu när vi stannat kvar i femman. Vi hoppas mycket på att de rutinerade trotjänarna Patrik Packi Åkesson och Jonas Jonna Nilsson kommer tillbaka till oss. Packi ska ju sluta som tränare i BKW, medan Jonna troligen hoppar av LFK-tåget. Ingenting är dock klart när det gäller någon av de två spelarna. Vi hoppas dessutom på ytterligare något eller några nyförvärv. Angående dessa vill jag dock inte skriva någonting i dagsläget. 

I övrigt tycks truppen bli i princip intakt, tveksamma kort som Jonas Wallin (målvakten), Peter Hedihn och Richard Frankland deklarerade redan innan det blev klart med spel i femman att de kör ett år till i LTIK. Sabri Behrami lämnar som skrivet och troligen kommer Kim Andersson att gå tillbaka till moderklubben SBK. Kim kom inte överens med tränaren i SBK och spelade därför nu i slutet av höstsäsongen med LTIK. Kim hann bidra med ett mycket viktigt mål i bortamatchen mot Torup/Rydö. Det är dock inte helt klart att Kim går tillbaka, han tvekar fortfarande då han har trivs mycket bra i LTIK. Kompisarna finns dock i SBK och när dessutom pappa är lagledare och mamma står i kiosken är det så klart svårt att spela någon annanstans. Sabri hann bidra med tre stycken mycket viktiga mål under säsongen för LTIK, förhoppningsvis blir det många fler nästa säsong i någon annan klubb. Fredrik Wersch kommer att göra lumpen nästa år och kommer därför av förklarliga skäl inte kunna vara med i så stor utsträckning och spela med LTIK.

SIF gjorde tidigt klart med en ny tränare i Larry Brady och troligen njuter man fortfarande och en stund till av seriesegern. SIF kändes redan på förhand som det lag som hade bäst förutsättningar för att klara sig i femman av division sex-lagen. Man har en stabil backlinje och många duktiga spelare framåt. Kanske skulle man behöva förstärka upp lite grand på mitten då både David Eriksson och Jim Gunnarsson försvinner. Redan under säsongen gjorde man klart med den duktige Edmundas Kulvinskas från HIS. Jag tror att han kan bli riktigt bra till nästa säsong. I övrigt får vi se vad SIF kan locka till sig. Man kör av tradition gärna hemvävt, de flesta spelarna i truppen är från Skottorp och det är självklart jättekul.

I GIF/VIF gick tränaren Mattias Berggren och föreningen skilda vägar omedelbart efter slutsignalen i lördagens viktiga match där det blev klart att GIF/VIF gick upp. Det pga olika anledningar som jag inte tänker gå in på här på bloggen. Det finns dock inga hard feelings mellan Berggren och föreningen och då tycker jag att vi kan lämna det därvid. Jag ska dock skriva att jag tycker att det är mycket tråkigt att Berggren slutar som tränare i GIF/VIF. Han fick spelarna med sig och skapade ett härligt go i laget. Med engagemang, passion och kunnande brann han för uppgiften som tränare i sin hemby (Veinge). Jag vet att han var omtyckt bland spelarna. Att det är en duktig tränare förstår man när han enligt uppgift redan nu är klar för att ta vid som tränare i division fyra-laget Harplinge. Där efterträder han i så fall den förre LTIK-tränaren Lars "Lillis" Klasson.

Då GIF/VIF fått klart med ny tränare så snabbt efter att de gått skilda vägar med Berggren tror jag att det handlar om en intern lösning. Jag gissar att GIF/VIF-profilerna och de goda vännerna Lars Tudde Pettersson och Kim Gustavsson tillsammans tar över föreningen de båda redan representerar. När man nu går skilda vägar med Berggren känns den här lösningen så klart helt kanon för föreningen. Tudde behöver knappast någon större presentation, han har ju varit tränare i GIF/VIF tidigare, men då tillsammans med Ulf Wernersson. Kim har med mycket stor framgång tränat VGLTs P94a-lag, detta lag får betecknas som det bästa VGLT-laget genom tiderna. Kim är en passionerad och modern tränare som det ska bli mycket intressant att få följa i seniorsammanhang.
Om det nu blir de här två herrarna som tar över?

Jag kan aldrig tänka mig att någon spelare lämnar GIF/VIF om de här två omtyckta profilerna tar vid, vilket det först var tal om efter Berggrens slut. Jag kommer dock att göra vad jag kan för att locka över en av mina personliga favoritspelare i Oscar Gustafsson till LTIK igen. GIF/VIF behöver förstärka i backlinjen något inför division fem-spelet. Johan Svensson och Alexander Johansson håller en hög jämn nivå, Ola Andersson har en hög högsta nivå, men måste bli bättre tränad till nästa säsong och man har en fin påläggskalv i 16-årige Tom Hjälmefjord. I övrigt ser det dock tunt ut, man skulle behöva få in en rutinerad försvarare till. Förövrigt hoppas jag att föreningen gör allt för att få lagledarna Mikael Andersson och Göran Andersson att fortsätta. De har tydligen slutat. Det är två profiler som Laholmsfotbollen skulle vara fattigare utan. Hoppas att GIF/VIF förstår hur viktigt det arbete de har lagt ner är.

I BKW är det sedan en tid klart att Zoltan Illies pch Patrik Åkesson slutar som tränare efter säsongen. Vem som tar vid är fortfarande inte klart. Det har surrats om interna lösningar som Patrik Marku och Peter Walldén, dessutom har det ryktats om att KHFF-spelaren Nijazi Behrami skulle vara den som tar över. Hur mycket som är rent skitsnack och hur mycket som är sanning lär vi inte få reda på. En ultimat lösning på BKWs tränarproblem hade jag tyckt varit att låta YBKs tränarduo Mikael Dahlgren och Blehrim Rrahmani ta över. Dallas hade kunnat styra upp försvaret och Blerim den Balkan-dominerade offensiven. Spelare in och ut i BKW kan vi knappast diskutera innan kvalet är färdigspelat.

I SBK slutar tränaren Mikael Karlsson. Det 4-3-3-system som han försökte införa fungerade inte alls och nu får han alltså gå. In hoppas jag att nygamle Magnus Bergman kommer. Han har slutat i TIF då han ska starta eget inom fastighetsskötarbranschen och då kunde väl SBK vara på en lagom nivå. Bergman var mycket omtyckt när han var i SBK senast och han skulle säkert göra ett gott jobb igen. När det gäller spelare in och ut händer säkert som vanligt inte mycket. Patrik Mini Nilsson har gjort comeback i år och han hoppas man säkert på till nästa år också. Dessutom tror man säkerligen på både Kim Håkansson (uppehåll) och Andersson (LTIK) till nästa säsong. Man skulle behöva fylla på ytterligare, spelare som Magnus Andersson och Kristian Kricke Johansson blir inte yngre, kropparna tar allt mer stryk, framförallt med tanke på de båda herrarnas spelstil. Lagkaptenen Johan Agnvall ryktas prova i RGIF till nästa säsong.

I YBK slutar som skrivet Blerim Rrahmani och Mikael Dahlgren. Föreningen sägs leta efter en annan förening som kan tänka sig att slå ihop sig med YBK. Man har brist på folk och redan inför årets säsong fick man lägga ner B-laget. En dröm hade ju varit att få tillbaka Patrik Philipsson och Stojan Janos som tränare. Sedan att de kunde få korpspelare och kamrater som Andreas Håkansson, Henrik Karlsson, Mikael Johansson, Henrik Åkesson, Daniel Eriksson och Per Throné att komma och spela igen bara för att hålla igång lite i den lägsta serien istället för att hålla igång lite i korpen. Kanske kunde man då också locka tillbaka Johan Bergman till moderföreningen, samt få Lasse Nordström och Patrik Dahlgren att börja spela igen. Snoddas är väl ändå för gammal nu va? Eller? Det skulle kanske vara konstgjord andning, men bättre det än att lägga sig ner och dö.

VBoIS har anställt min jämnårige kamrat Jim Leandersson som tränare. Han har tidigare varit tränare i Sjöalt och där visade han prov på fina ledaregenskaper. Jag tror att Jim blir ett lyft efter Ants pärna. Ett stort plus är klart att Jim själv är en mycket duktig spelare. Kanske kan BoIS göra en lite bättte säsong igen -10. I HIS slutar Carlos Fragoso och den meriterade och rutinerade Carl-Erik Frohm sägs vara den som ska ta över. Fredrik Ljungbergs gamle tränare kan säkert göra gott i HIS och förhoppningsvis ska man inte bara ta fler poäng, utan även slippa jumboplatsen nästa säsong. Det jag vet om HIS i spelarväg är att den unge, duktige målvakten Rasmus Lundgren har tränat med LFK.

Som skrivet, hur mycket som är sant och hur mycket som är rent skitsnack vet vi inte i dagsläget. Några sanningar har jag säkert fått med. Visst är det kul att få spekulera lite. Silly season är igång!

//P. 


BKW och RGIF kvalar

Ränneslövs GIF kommer i sitt kval till division fyra att möta Träslövsläge IF och IF Norvalla i en trelagsserie där de två bästa lagen går upp. RGIF börjar kvalspela i Läjet (Träslövsläge) på söndag. Läjet har spelat i division fem norra under säsongen och lika överlägsna som Varbergs GIF FK blev som seriesegrare, blev Läjet som tabelltvåa. Man har gjort en stark säsong, trots detta har man inte direkt sprutat in mål, samtidigt som man släpper in ganska mycket mål bakåt. Flera av segrarna som tagits har man plockat med uddamålet. Det vittnar naturligtvis om en viss styrka, samtidigt blir marginalerna då väldigt små. Skyttekungen i Läjet heter Alexander Kux och har stått för 16 mål under säsongen. 

IF Norvalla har i år spelat i division fyra, man har tagit 24 poäng och har faktiskt plus två när det gäller målskillnaden, att ett lag under strecket har plus där är mycket, mycket ovanligt. Vad säger detta om Norvalla då? Förmodligen är man ett ganska stabilt lag trots att man hamnade på nedflyttningsplats, man har spelat sex oavgjorda matcher, vilket troligen är det som gjort att de hamnat där de gjort. De kommer från en högre serie och har säkert ett bra tempo i sitt spel, men man kommer att möta två lag som har positiva säsonger bakom sig och som kommer med gott självförtroende. RGIF får se upp med den vasse forwarden Marcus Åsgärde, som trots lagets placering hamnade på tredje plats i skytteligan med sina 17 mål.

BK Walldia kommer i sitt kval till division fem att möta tre stycken andra lag på V i IFK Varberg, Vessigebro BK och Valinge IF. BKW börjar hemma mot Valinge på söndag. Laget har tillsammans med Bua (tvåa) och Derome/Åskloster (etta) varit i en klass för sig i division sex norra. Man har gjort 67 mål och bara släppt in 24. Vittnar detta om en svag serie eller om ett bra Valinge? Omöjligt för oss som inte är insatta att svara på. BKW får se upp med skytteligatvåan Erik Larsson som stått för hela 24 mål under säsongen.

I den andra matchen möter man IFK Varberg borta. Laget har spelat i division sex mellersta under säsongen. En överlag usel serie som dominerats av Gullbrandstorp, Andersberg och Varberg. De två sista lagen i serien har släppt in en bra bit över 100 mål och det tredje sista laget närmare 90. I jämnhet och kvalité går det inte att jämföra den södra sexan med den mellersta. När det gäller de tre topplagen i respektive serie så är det svårt att jämföra. Varberg har naturligtvis öst in mål under säsongen (84 st). Den interna skytteligan vann Christer Andreasson med sina 18 mål. Det kan vi jämföra med BKWs "skyttekung" Packi, som mäktade med sex mål. Förhoppningsvis är dock målskyttet mer fördelat på fler i BKW än i Varberg.

I den tredje och sista matchen möter man Niklas Alexanderssons moderförening Vessigebro BK från division fem norra. Hemma- eller bortaplan är beroende av hur det gått i de andra två matcherna. Vessige hamnade på kvalplatsen efter en hel del dramatik i en mycket, mycket tät och jämn bottenstrid i serien. Man hamnade på samma poäng som LTIK, men man har sämre målskillnad och får därför kvalspela för att hänga kvar i division fem då man blev sämsta nia istället för min klubb (skönt!). Vessigebros problem under säsongen har varit att man inte gjort tillräckligt mycket mål (näst minst i serien). Utav dessa mål har dock Niklas Pettersson gjort 13 och det placerar honom på plats sex i skytteligan.

Samtliga matcher känns på förhand väldigt ovissa. Det råder inga tvivel om att RGIF får två svåra motståndare i sina bägge matcher. RGIF har dock sett mycket starka ut nu i höst och vi vet att det finns massor av kvalité i laget. Dessutom går som skrivet två av tre lag upp. Att bedöma BKWs motståndare i jämförelse med Laholmslaget är omöjligt. BKW har ett tekniskt lag med mycket speed och många som kan avgöra matcherna. Dessutom har man massor av rutin i Jonte och Johnsson där bak samt Packi där fram. Det ska bli mycket spännande att se hur det går, för båda lagen.

Att kvalspela är något som jag har mycket rutin från, inte som spelare, men som ledare. LTIK har aldrig vunnit en serie, men har ofta kommit tvåa. Under tidigt 2000-tal kvalspelade LTIK två gånger för att ta sig upp i gamla fyran. Första gången misslyckades man, den andra gången lyckades man dock. Dessutom kvalade vi ju som bekant föra året och kom då på plats tre av fyra lag och klarade oss först inte upp i femman. Tredjeplatsen i kvalet skulle dock visa sig bli mycket viktig då frågan när det gällde att gå upp gick till LTIK först då Sperling ville hoppa ner ett pinnhål.

Matcherna i kvalspel är ofta tuffa och inte sällan vinner det laget som har rutin, tyngd, moral och kämpaanda. Det är inte ofta finliret står i centrum. Det tillåter oftast varken vädret, planerna eller motståndarna. I förra årets kval till femman var det laget som var sämst spelmässigt som blev klara för femman först. Man hade dock tyngd, man satte sina målchanser och hade det där extra lilla flytet. LTIK spelade bäst fotboll i kvalet förra året (det var de andra lagen överens om), men vi hade förtvivlat svårt att förvalta chanserna, vi gjorde för lite mål och då spelade det ingen roll att vi spelade hyfsat. Kämpa hårt och sätt chanserna RGIF och BKW, då kommer det här att fixa sig. Fler Laholmslag så högt upp som möjligt i seriesystemet!

Stort lycka till Ränneslövs GIF och BK Walldia. Jag kommer naturligtvis att följa er hela vägen in i mål.

//P.   

PS. Skrålla ner och läs BKWs Pelle Perssons matchreferat från GIF/VIF-BKW. Det ligger nu under min egen lilla kommentar om matchen. Den mannen kan skriva referat! DS. 


PINSAMT LT!!!

Måndagen efter att Skottorp vann serien, GIF/VIF gick upp i femman, Walldia nådde en kvalplats till femman, L:a Tjärby närmast med hjälp av högre makter klarade sig kvar i femman och Giffen tog hand om kvalplatsen till till division fyra så är det enda som finns att läsa angående den överlägset mest populära sporten i Laholms kommun några fattiga notiser samt, en förvisso vacker bild från Gröningen (tidigare Skottorps IP), men utan namn under bilden som förklarade vilka personerna var. Det var nog många som undrade vem den äldre gentlemannen som klippte snöret var. Det var Carl-Johan Bernadotte, farbror till Sveriges nuvarande kung.

På LTs förstasida fanns en lite notis om handbollklubben Höks seriepremiär och om den stod det även på förstasidan på sporten, den andra sidan var fylld av volleyboll. Först på sida fyra i sporten hittade man om "helgens lokala fotbollsmatcher i korthet". När LTs största dragplåster (den lokala fotbollen) avgörs måste den ges betydligt mer utrymme än så. Jag är ingen konkurrent till LT-sporten, endast ett komplement. Jag lusläser varje bokstav som handlar om fotbollen i kommunen i tidningen. Under måndagen tog det sannerligen inte många minuter. Som skrivet PINSAMT!

Nu kan man ägna sig åt hockey, bandy, innebandy, handboll och volleyboll fram till mars månad. Jag säger upp min LT-prenumeration idag och händer det inte något radikalt tänker jag inte, trots fotbollen, börja prenumerera igen i mars. HP är vida överlägsen när det gäller övriga nyheter och de har blivit duktiga på Laholm. LT var duktiga på den lokala fotbollen en gång i tiden. Det man läser nu kan dock nästan jämföras med HP-sportens skriverier om fotbollen i Laholm (förutom LFK då). Det står ingenting. LT-sporten hade inte behövt skriva någonting om fotbollen i kommunen till måndagens nummer. Det lilla där stod var, för tredje gången, PINSAMT!

När ska LT förstå att Laholmarna älskar sin fotboll? Det enorma intresset är den här bloggen ett livs levande bevis på. Per capita är Laholm Hallands fotbollstätaste kommun. Det finns en klubb i nästan varje by, engagemanget och intresset kring föreningarna är mycket stort.

//P.

PS. Fy fan vad besviken jag blev! Jag kan ju inte, som alla andra, läsa om den lokala fotbollen på någon blogg heller... DS.

Resultat lördag

Femman:

Böljan-KIK 2-3 (1-2)
Målskyttar KIK: Henrik Andersson, Pelle Svensson, Kalle Svensson

KIK avslutade en bra säsong på bästa sätt genom att slå jumbon Böljan borta. KIK slutade mitt i tabellen på en sjätte plats.

KHFF-Glommen 3-2 (2-1)
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson 2, Calle Bengtsson


KHFF avslutade en medioker säsong på ett fint sätt genom att slå topplaget Glommen. KHFF slutade på plats åtta i tabellen.

RGIF-Torup/Rydö 4-0 (1-0)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman 3, Piere Nilsson


Giffen har gjort en stark höst efter den svaga vårsäsongen och nu är man klara för kval till fyran. Roligt!

Tjatige Hellsten om sitt lag: -"Vi e en maskin!"

Vapnö-LTIK 1-3 (1-1)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Simon Vedin

LTIK vann och alla andra lag som skulle förlora i både den egna serien och den norra serien förlorade. Detta gör att LTIK inte ens behöver kvalspela för att stanna kvar i femman då man har samma poäng, men bättre målskillnad än nian i den norra serien, som tvingas till kval. Division fem-platsen är alltså säkrad för LTIKs del. Målet innan säsongen var, med tanke på den något hastiga och oväntade uppflyttningen, att hålla sig kvar i serien. Målet uppnåddes, men ingen hade väl vågat drömma om att det skulle ske på detta sätt. Hela LTIK tackar Centern för att de helt avgörande slog Slöinge, trots att de inte hade något annat än äran att spela för. Tack! Matchen LTIK mot Vapnö var inget att skriva hem om, det usla vädret och den minst lika dåliga planen gjorde att det inte blev någon fotboll, men LTIK var vassare och vann på det, kämpa det gjorde Vapnö minst lika hårt som LTIK. All heder till Vapnö, som redan innan matchen var klara för nedflyttning. Två solomål ala Maradonna av Emil Olsson i andra halvlek avgjorde matchen till LTIKs fördel.

Sexan:

GIF/VIF-BKW 1-0 (1-0)
Målskytt GIF/VIF: Oscar Gustafsson

GIF/VIF tog en nödvändig seger och säkrade därigenom andraplatsen och direktuppflyttning till femman. Matchen var jämn och blev precis så oviss som tippat. Att både BKW och GIF/VIF väljer att hylla hemmalagets målvakt Magnus Ekman efter matchen tyder dock på att BKW hade ett visst övertag, i varje fall målchansmässigt. Hur som, unge Oscar Gustafsson och rutinerade Magnus Ekman matchvinnare för GIF/VIF. Grattis till division fem-platsen GIF/VIF! För BKW väntar nu ett ovisst kval, man kan dock gå in i detta kval med en positiv känsla, då man gjort en bättre säsong än vad någon (utom de själva då kanske) kunde föreställa sig. Lycka till BKW, hoppas att det ordnar sig.

Den fullständigt briljante Pelle Persson som är fotbollsordförande i BKW skriver följande om matchen med stort M:

Det var med stor spänning man åkte upp till gamla Veinge IP för en avgörande match om en direktplats till div 5. Förutsättningarna var sett med Walldiaögon goda eftersom det endast behövdes 1 pinne, hemmalaget däremot var tvungna att vinna för att vara kvalificerade för femman. Walldia hade 2 jobsposter i form av Arlind och Ekrem som båda var avstängda, men även hemmalaget hade skador och avstängningar som ställde till det.

Vädret var inte så illa som befarat, prognoserna talade om regn och stormbyar men det var inte så farligt med det, vinden var inget problem och regnade gjorde det inte mycket under matchen.

Walldia tar direkt kommandot i matchupptakten och pressar tillbaka hemmalaget, hemmaförsvaret får jobba hårt för att freda sig, och det var det som G/V åstadkom i upptakten - man fredade sig och skapade inte något av värde framåt.

Redan efter 7 min var jag beredd att anteckna 0-1 men hade inte räknat med en viss Ekman – jo det hade jag egentligen gjort för jag vet hur ”överstyrd” (småländskt uttryck för väldigt duktig) den mannen kan vara, det var Manne Walldèn som i karakteristisk stil slet sig loss på högerkanten och kommer innanför straffområdet fri med Ekman - Manne avslutar hårt och lågt men Ekman parerar på handbollsvis med en fotparad. Ola Karlsson startade matchen centralt och med sin resoluta spelstil var det tänkt att han skulle ”ta hand om” speluppläggaren Jens Axeldal, Ola gjorde ett bra jobb och var ofta den som störde G/V uppspel, vid ett sådant tillfälle efter knappt 20 min bryts ett uppspel och bollen slås ut på vänsterkanten där Manne når den innan kortlinjen där han sedan spelar inåt mot straffpunkten där Ola möter och försöker placera bollen med vänsterfoten – riktningen är det inget fel på men precis innan mål tar den på benet på en back och bromsas upp så att Ekman lyckas sno bollen precis på mållinjen där var det riktigt nära bortaledning.

Walldia skapade ytterligare några halvchanser men Ekman o co höll rent. Efter ca en halvtimme bytte Walldias lagledning in 3 avbytare på en gång i hopp om att få upp speeden ytterliggare. Men det är nu G/V flyttar fram positionerna något och skapar sin första chans i matchen när Timmy Johansson skjuter utanför Henkes vänsterstolpe i ett bra läge. Nu biter sig hemmalaget fast på Walldias planhalva på ett sätt som man inte förmått tidigare i matchen men man har fortfarande inte haft ett enda avslut på mål. Men nu börjar man skjuta in sig, tror det var Timmy Johansson som får ett läge i min 36 och skjuter över, minuten efter har Axeldal ett ännu bättre läge men träffar inte mål han heller.

Så ska då hemmalaget ta ledningen efter 39 min och på ett väldigt konstigt sätt, Oskar Gustafsson på högerkanten som för övrigt är den som oroar gästförsvaret mest - får ett skottläge till höger han får väl inte någon jätteträff men tillräckligt för bollen ska studsa i Henkes vänstra stolpe och därefter studsar bolluslingen ut mot Jimmie Ivarsson som i princip står på hälarna och kan inte förhindra bollen att studsa på bägge hans ben sen far bollen upp mot Magnus Johnssons axel och vidare mot mållinjen där Henke kastar sig och försöker krafsa ut bollen men domare Kiqiki är välplacerad och blåser för mål - inga större protester så det var säkert riktigt. Mycket snöpligt sett med Walldiaögon - första avslutet på mål går in. Så mycket mer händer inte i första halvlek.

Andra halvlek är ganska jämn spelmässigt i inledningen utan några större målchanser åt något håll, men efter 65 min inleds Walldias slutforcering med matchens prestation i form av Nderim Peci som får ett bra läge innanför straffområdet till höger - avslutet är hårt och lågt mot Ekmans högerhörn men ”ta mig tusan” om inte ”The Wall” hinner ner och med högernäven motar även det skottet – jag sliter mitt hår. Hemmalaget skapar inget som blir till avslut utan det är oftast via högerkanten och Oscar Gustafsson som man försöker - riktigt snabb den killen - så Walldias vänsterförsvar har fullt sjå. Packi har inte kommit till ordentligt tidigare i matchen men efter ca 70 min har han två tillfällen efter varandra när han kommer runt på vänsterkanten ena gången når han Patrik Marku som några meter från höger stolpen avslutar i burgaveln, andra gången vänder Packi på en femöring och skjuter själv i burgaveln. Visar Demaj har även han ett bra avslut som Ekman står i vägen för. Nu har det gått en halvtimme av andra halvlek och som i första sticker G/V upp en aning men det blir som värst två skott som Henke får kasta sig och ta i famnen.

Nu börjar goda råd bli dyra för Walldianerna och man blev mer och mer desperata. I matchminut 77 drar Nderim Peci upp ett anfall till höger men går diagonalt och bryter igenom till vänster, Patrik Marku följer upp till höger och får bollen men Ekman läser det och går ut och gör sig jättestor med följd att Paddes avslut träffar Ekman. Robban Andersson har inte fått utlopp för sina offensiva löpningar i någon större utsträckning tidigare under matchen men följer nu med upp i vart och vartannat anfall, det är han som drar upp anfallet där Kastriot ”Cash” Svarca gör matchens sumpning, Robban spelar in till en framrusande Cash i mitten som får bollen innanför straffpunkten men på något otroligt sätt missar han den stora yta som finns eftersom Ekman står på mållinjen, bollen går någon decimeter utanför högerstolpen – det är tur att man har en kraftig hårväxt annars hade man varit flintis vid det laget. Nu var det inte mer någon minut kvar och Walldia kastar fram vad man har och får till ytterliggare ett par chanser bl.a en nick som Ekman styr ut till hörna. Trots denna formidabla slutspurt av Walldia lyckas Genevad/Veinge hålla undan och står som segrare med 1-0.

Sammanfattning:

Vi har oss själv att skylla - med så många upplagda chanser ska man göra något mål även om det är en vägg i motståndarmålet.

Sett till chanser var ju inte resultatet rättvist men som man har konstaterat så många gånger tidigare så måste man göra mål på sina chanser om man ska kunna vinna en match, det har varit vår alkilleshäl i en del matcher i år att vi har ingen riktig ”striker”.

Nu har hemmalaget den lilla tur man behöver för att eftermiddagen ska sluta lyckligt för deras del. För egen del är det bara att transportera hem skumpan till kylskåpet igen och börja fokusera på en förlängd säsong med ovissa matcher. Det ska bli riktigt spännande men egentligen en spänning man kunnat vara utan. Men jag tror att när vi fått smälta det här några dagar så ser vi bara positivt på de förestående matcherna, nu får vi ju de extra matcherna vi ville ha när det stod klart i våras att det ”bara” blev en 10-lag serie, så upp med hakan grabbar och blicka framåt mot den andra chansen vi fått. Det känns som att vi har stöd från de flesta i Södra Halland eftersom det är de Nordhalländska lagen Långås IF
(Valinge IF, min anmärkning. /P.) IFK Varberg och Väröbacka BK som blir våra kvalmotståndare.

Saxat från BKWs hemsida.

Örnia-YBK 3-2 (1-0)
Målskytt YBK: Andreas Håkansson 2

Surt för YBK som hade 2-2 fram till 93e minuten. Man får titta tillbaka på en fin vårsäsong och en sämre höst. Totalt sätt tycker jag ändå att man gjort en godkänd säsong med tanke på förutsättningarna. Själva är man nog lite besvikna att man inte kunde avsluta på samma sätt som man inledde säsongen.

SBK-Simlångsdalen 3-1 (2-1)
Målskyttar SBK: Olle Hansen 2, Atef Abou-Shakra


SBK avslutade en dyster säsong på bästa möjliga sätt genom att slå Dalen borta. SBK slutade något oväntat på en sjunde plats i serien, detta efter en bedrövlig vår och en något bättre höst.

SIF-HIS 4-2 (3-0)
Målskyttar SIF: Marcus Hultin, Martin Fasth, Pontus Johansson, Oskar Moberg
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson, självmål


Stort grattis till seriesegern SIF! Det var aldrig något snack om saken, redan efter en kvart ledde SIF med 3-0. HIS tog även i år hand om sistaplatsen, man har dock gjort en godkänd säsong med tanke på förutsättningarna, så många poäng som man tagit i år var det länge sedan man tog.

Sperlingsholm-VBoIS 4-3 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Christoffer Holgersson, Anders Gustavsson, självmål

BoIS har gjort en svag säsong och man slutar på plats åtta i tabellen.

//P.

Inför helgen med stort H

Lördag:

Femman:

IF-Böljan-KIK kl 14:00, Falkenbergs IP

Mittenlaget KIK blir favoriter mot ett Böljan som redan är klara för sistaplatsen i serien.

KHFF-Glommens IF kl 14:00, Kornhults IP

Glommen måste ta poäng för att ha chans på kvalplatsen uppåt, helst ska de vinna stort. Man lär satsa offensivt och förhoppningsvis kan detta utnyttjas av ett KHFF som säkert vill avsluta en medioker säsong på bästa sätt.

RGIF-Torup/Rydö FF kl 14:00, Björkvallen

Seriens två bästa lag möts i en sereiefinal i sista matchen. Kul! RGIF har visat bättre form än Torup/Rydö nu på slutet då man slaktat allt motstånd. Man blir också lite av favoriter mot ett Torup/Rydö som redan säkrat seriesegern. RGIF behöver vinna för att säkra kvalplatsen uppåt då Glommen har samma poäng, men lite sämre målskillnad.

Vapnö IF-LTIK kl 14:00, Vapnö IP

LTIK har gjort en ganska bra höst och man blir för en gångs skull favoriter i en match. Vapnö är redan klara för nedflyttning och har således ingenting att spela för, förutom äran då. LTIK måste vinna för att ha chans på kvaplatsen, samtidigt måste Slöinge tappa poäng borta mot Centern.

Sexan:

GIF/VIF-BKW kl 14:00, Veinge IP

Helgens match utan tvivel! Förutsättningarna är enkla, tar BKW poäng så tar man hand om andraplatsen i serien och går direkt upp, skulle man vinna samtidigt som SIF inte kammar hem full pott mot HIS så vinner man serien. Skulle däremot GIF/VIF vinna matchen så tar istället de hand om andraplasen då de har bättre målskillnad än BKW, tappar man poäng tvingas man kvala för att nå division fem, vilket även gäller för BKW om GIF/VIF skulle vinna. GIF/VIF saknar sin bäste målskytt i avstängde Björn Olsson mot BKW, BKW saknar mittfältseleganten Arlind Halimi, som även han är avstängd. I övrigt är båda lagen ordinarie och det är aningen förvånande med tanke på att avstängningar och skador brukar göra att en tre, fyra man är borta till varje match så här mot slutet. Matchen lär bli jämn, den känns helt öppen på förhand. Det lag som arbetar hårdast och gör minst misstag lär vinna.

Troliga startuppställningar:

GIF/VIF:

Magnus Ekman,
Ola Andersson, Johan Svensson, Johan Stråhle, Alexander Johansson,
Oscar Gustafsson, Robin Hansen, Jens Axeldahl, Kewin Hansen,
Timmy Johansson, Michael Johansson

Edwin Fagerholm, Tom Hjälmefjord, Andreas Hansen, Simon Nilsson, Armin Darban

BKW:

Henrik Olsson,
Robert Andersson, Magnus Johnsson, Jonas Nilsson, Kenan Rahmadani,
Kastriot Svarca, Manfred Walldén, Jimmie Ivarsson, Visar Demaj,
Nderim Peci, Patrik Åkesson

Ola Karlsson, Andreas Persson, Alexander Ekstrand, Christan Andersson, Patrik Marku

IS Örnia-YBK kl 14:00, Alevallen

Örnia har en minimal chans att nå kvalspel om man lyckas krossa YBK med tvåsiffrigt samtidigt som BKW slår GIF/VIF. Det ska mycket till, men man lär köra full fart framåt från början och kanske kan YBK utnyttja detta genom att vända spelet. Det visade man att man är bra på i våras.

SBK-Simlångsdalens IF kl 14:00, Skogaby IP

SBK har inte gjort någon bra säsong och troligen slutar man på plats sju i tabellen. Förhoppningsvis avslutar man snyggt mot ett Dalen som just nu befinner sig på plats fem i tabellen. Sperling kan gå om om de slår BoIS samtidigt som Dalen tappar poäng.

SIF-HIS kl 14:00, Skottorps IP

SIF, som redan är klara för uppflyttning till femman, spelar i sista omgången för att vinna serien. För att man ska vara säkra på att klara av det måste man vinna mot HIS. HIS är betydligt svagare nu om man jämför med i våras, men alla vet att HIS kämpar till sista blodsdroppen mot ärkefienden SIF och ofta lyckas man mot alla odds kämpa till sig en pinne. Lördagen är en stor dag för SIF då man förutom matchen har uppflyttningsbankett på kvällen och dessutom så kommer Skottorps IP att döpas om till något annat lite mer orginellt namn än just IP under eftermiddagen.

Sperlingsholms IF-VBoIS kl 14:00, Sperlingsholms IP

VBoIS behöver ta poäng för att undvika jumboplatsen. Vinner man kan man ta sig upp till plats åtta, men då måste YBK tappa poäng mot ISÖ. Sperling spelar för att ta sig förbi Dalen upp på plats fem. Matchen känns ganska öppen, viss fördel Sperling som har hemmaplan. BoIS har hur sista matchen än slutar gjort en väldigt svag säsong. Förhoppningsvis kommer man tillbaka starkare nästa säsong med min gamle parallellklasskamrat och förre Sjöaltstränaren Jim Leandersson som tränare. Ants Pärna tackar för sig.

//P. 

RSS 2.0