LTIK vann grannfejden

Samarbetslaget GIF/VIF tog emot mitt LTIK på ett soligt Veinge IP. LTIK vann återigen efter att man varit spelmässigt usla... Nä, jag bara skoja. Alla LTIKare kan andas ut, jag är verkligen nöjd över insatsen igår (lördag), även LTIK kan tydligen spela boll i 90 minuter. LTIK började matchen lite darrigt, snabbt fick vi dock ett spelövertag och hela första halvlek spelade vi riktigt bra, GIF/VIF hade faktiskt ingenting att sätta emot och bortsett från en dåligt slagen frispark så skapade man inte en målchans värd namnet. LTIKarna stod för flera vackra kombinationer och man skapade också flera målchanser.

LTIKs första mål för dagen gjordes av Emil Olsson, som sedan han fått en macka på läppen av Johan Gustafsson, dräpte upp bollen i Magnus Ekmans bortre kryss från håll. Riktigt, riktigt grannt Emil! LTIKs andra mål gjordes av duktige Anders Kallin, som kunde komma först på en boll sedan det uppstått kalabalik i GIF/VIFs straffområde, och trycka in den i öppet mål, strax efter fick Kallin ytterligare ett gyllene läge att scora, bolluslingen ville dock inte in. Det tredje målet är en riktig delikatess där bollen går som på ett snöre mellan Anders Kallin, Johan Gustafsson, Håkan Karlsson, Simon Vedin, Emil Olsson och Mattias Olofsson, innan Simon, sedan Olofsson dribblat sig fram längs kortlinjen, fick äran att avsluta det vackra anfallet med ett mål. Fantastiskt!

Andra halvlek inleds med att GIF/VIF nästan omedelbart får en straff sedan Edwin Fagerholm drattat på ändan efter en duell med Douglas Mattsson. Robin Möller satte straffen i mål förbi en irriterad Jonas Nilsson, som var ytterst nära att få fatt på bollen. GIF/VIF fick med målet energi och för ett tag framöver satte man också en del press på LTIKs försvar, dock utan att skapa någon särskild farlighet. Efterhand jämnades spelet ut, det var dock LTIK som hade ett litet övertag och bollen var oftare på GIF/VIFs planhalva än vad den var på LTIKs. 

Halvleken blev ganska chansfattig, bortsett från en del avslut från håll ifrån bägge lagen. Johan Stråhle kom in i GIF/VIF och tillförde en hel del energi, med sina löpningar och ständiga utmanande av LTIKs försvarare. Halvlekens hetaste målchans skapades av LTIKs Conny Strömberg. Eller målchans och målchans, Strömberg måttade inlägg, det blev dock alldeles för långt slaget och i ren besvikelse vände sig Strömberg om, för att då få höra hur bollen träffar Ekmans ribba. LTIK skulle också haft straff sedan Mattias Olofsson blivit fälld i GIF/VIFs straffområde. Domaren valde dock att inte blåsa. Resutltatet 1-3 måste ses som väldigt rättvist, det kan jag skriva utan att på något sätt vara enögd. Det håller nog alla i GIF/VIF med om också.


GIF/VIFs insats överlag är ganska svag, man ställer upp med ett lag utan någon egentlig svag punkt, men utan rutinerade Magnus Ekman i kassen och Ulf Wernersson som mittback hade förlusten blivit mycket större. GIF/VIF skapade faktiskt inte en enda måchans genom eget spel på hela matchen och det är naturligtvis bedrövligt. Min gamle lagkamrat Edwin Fagerholm gör en bra andra halvlek som vänsterback, då han faktiskt får ett litet övertag på LTIKs skicklige Johan Gustafsson och Stråhle tillförde som sagt en del ingredienser. I övrigt kan alla mycket bättre.

Robin Möller och Markus Kjellsson är ett bra anfallspar, det är dock bara Möller som för tillfället håller någorlunda klass. Kjellsson som tidigare gjorde lite vad han ville med motståndarna står inte att känna igen. För dåligt tränad? GIF/VIF saknade en rad viktiga spelare ur centrallinjen från förra året. Johan Svensson, Kalle Weeks, Björn Olsson och Mikael Johansson. För att laget riktigt ska kunna hävda sig i femman i år krävs det att i varje fall ett par utav de här spelarna är med i varje match. Det bästa med den här matchen för GIF/VIF är förmodligen annars att de redan nästa lördag får chans till revansch efter sin släta insats, då man igen får möta LTIK. Inget av lagen hade någon träningsmatch nästa helg, därför passar det utmärkt att genrepa mot varandra på lördag.


Alla LTIK-spelare förtjänar beröm efter insatsen, samtliga gör det verkligen bra, trots det känns det som att där finns ännu mer att ta ut. Sedan saknades också Ola Nilsson, Erik Westerlund och Fredrik Wersch under matchen, och det är tre spelare som verkligen har saker att bidra med. Jonas Nilsson hade en lugn eftermiddag och behövde inte direkt förta sig, när bollarna dök upp så fanns han som vanligt på plats. Conny Strömberg var tillbaka i gammalt gott slag och känns given som högerback i laget. Lika given som vänsterback känns Kristoffer Nilsson som precis som han brukar gjorde en trygg insats, trots att han emellanåt hade lite problem i uppspelsfasen.

Håkan Karlsson gjorde, som alltid nuförtiden, en riktigt bra insats som mittback. Han styrde hela laget framför sig och hade full kontroll på bollen i varje moment. Imponerande! Jim Nilsson var mäktig så länge han orkade, när han gick ut så kom Douglas Mattsson in i hans ställe på den stötande mittbackspositionen och Dogge stod verkligen för en charmant insats. Anders Kallin som både gjorde första matchen och målet i LTIK-tröjan stod verkligen för en helgjuten insats. Jag tror inte att spelaren med både DM, Gothia-cup och SM -guld i ÖIS ungdomslag på meritlistan, slog en enda felpassning på hela matchen.

Johan Gustafsson gjorde också en fin insats, framförallt i första, han fick den rörelse i laget som han så länge efterfrågat och i.o.m den, behövde han själv inte hålla i bollen särskilt länge utan kunde spela bollen efter färre touch och ta ny position. Man kan inte låta bli att imponeras av Mattias Johanssons insats, hårt jobb, etta på i princip varje boll, spelar enkelt, helt efter sina resurser. Kanon! Mattias Olofsson visade verkligen att han har mycket att tillföra, stentuff, spelintelligent och hårt arbetande. Toppklass! Även Thomas Nilsson gjorde det bra när han kom in. Emil Olsson och Simon Vedin framstår alltmer som toppduon som kommer att starta premiären. Emil jobbade otroligt hårt och klarade idag av att fästa bollen på ett helt annat sätt än i Ysby. Han krönte dessutom sin insats med ett riktigt klassmål.

Simon Vedin levererade i vanlig ordning, det händer alltid bra saker när Simon har bollen, han känns verkligen vass. Dessutom så jobbade Simon väldigt hårt under matchen och vann tillbaka ett antal tappade bollar. Det arbete lade han inte ned förra året. Henrik Olsson kom in och jobbade som vanligt hårt, det ser inte särskilt naturligt ut, men på något vis lyckas han alltid trockla med sig bollen. Även Jacob Carlmalm kom in och gjorde det bra. Känns naturligtvis bra att kunna ge sådana här omdömen till samtliga spelare, jag vet dock att alla har ytterligare en nivå i sig. Kan vi fortsätta att bygga på detta, kan det bli ett riktigt trevligt år för LTIK.   


Jag är inte glad i att bedöma domarens insats efter en match. Jag skriver dock gärna ett litet omdöme om jag finner att denne gjort en bra match. Det finns ont om personer som vill iklä sig den otacksamma rollen som rättsskipare. Legitimerade domaren Daniel Hansson kräver dock att få bli citerad och inte mig emot. Hansson har alltså en adekvat synpunkt på domarens insats, och det var inte jag som sa det, men jag kan skriva under på det. Han har pissat på oss allihop!


Daniel Hansson -"Att en domare kan visa så lite engagemang och en löpvilja som är så svag att t.o.m min farmor hade hängt med är fantastiskt i sig. Att göra så många misstag i en såhär lättdömd match är naturligtvis under all kritik. Är GIF/VIFs straff, en straff, då är allting straff. Är det inte straff när Olofsson i andra halvlek blir solklart kapad, så är ingenting straff. GIF/VIF spelaren skulle dessutom blivit målchansutvisad. Att sedan domaren väljer att inte ge Olofsson gult kort strax efter straffsituationen då han nästan drar sönder en GIF/VIF-tröja är också helt obergripligt. Emil Olsson fick en rad alldeles för billiga frisparkar med sig i första halvlek. Samtidigt känns det som att domaren kommer ut med inställningen i andra att GIF/VIF, bara för att de ligger under med 0-3 ska ha ett handikapp, då de får i princip allt med sig, medan LTIK inte får ett skit. Bedrövlig insats!"


En kommentar från mig efter detta känns ju bara totalt överflödig. Jag kan och bör dock påpeka att domaren inte är ifrån Laholms domareklubb.

GIF/VIFs och LTIKs B-lag möttes också under lördagen. Matchen, som var ganska dålig, t.o.m för att vara en B-lagsmatch, slutade 1-1 och resultatet var ganska rättvist, GIF/VIF hade ett litet spelövertag, medan LTIK skapade en aning mer framåt. Båda lagen hade, förutom målen, en varsin ramträff. GIF/VIFs mål gjordes av rutinerade Lars "Tudde" Pettersson, som inte kunde undgå att sätta dit bollen, sedan han blivit vackert framspelad av unge Jack Gustavsson.

LTIKs mål gjordes av Henrik Olsson, som iskallt lobbade en utrusande GIF/VIF-målvakt i form av Dan Boson. Henke kunde göra målet efter vackert förarbete av nya Miridon Berisha och David Pettersson. I LTIK står de tre nya spelarna, Miridon, David och Kujtim Kadria för bra insatser, Jacob Carlmalm gör också sitt främsta framträdande i LTIK-tröjan så här långt. Hela laget förtjänar beröm för arbetsinsatsen, spelmässigt kan det dock bara bli bättre. Bäst i GIF/VIF var tränare Ulf Wernersson, som precis som i A-lagsmatchen spelade hela matchen som libero. 180 minuter av den 39 årige spelaren imponerar verkligen!

LFK slog rättvist Kinna sedan Torbjörn Erlandsson och Fredrik Johnsson gjort varsitt mål. Det var två unga lag som möttes och som vanligt var det LFKs skickliga mittbackspar med Sebastian Hansson och Jacob Persson som visade vägen för LFK.

RGIF spelade oavgjort mot Trönninge, ett resultat som får också får betecknas som rättvist då matchen var jämn. Stefan Rådlund var bäst i RGIF, det var också han som gjorde bägge RGIFs mål, förövrigt två stycken väldigt vackra sådana. Föredetta GIF/VIF-spelaren Dennis Nilsson, som är given i TIFs lag var inte med i matchen pga sjukdom.

YBK förlorade mot Skottorp med 3-4 sedan skicklige fowarden i YBK, Jonas Bergman gjort två mål och unge Anton Benson ett. SIFs mål gjordes av Lasse Johansson, Mikael Andersson, Björn Claesson och Ousman Alpha. Gå gärna in på YBKs hemsida som är länkad härifrån bloggen för att läsa YBKs mittbacksklippa Mikael "Dallas" Dahlgrens syn på matchen.

SBK åkte på andra raka förlusten, nu mot Walldia. Resultatet blev 1-2 sedan Olle Hansen gjort SBKs mål och Fatmir Bekteshi målat två gånger om för BKW. BKWs tränare Packi hävdade att vinsten fick betecknas som rättvis då BKW skapade ytterligare några farliga chanser under matchen och dessutom hade ett spelövertag, bortsett från en period i andra då man föll in i SBKs spel och fick vika ner sig. SBKs målvaktslegendar Håkan "Cralle" Johansson kunde inte förneka att resultatet var rättvist, samtidigt som han tyckte att målen kändes alldeles för billiga.


Cralle förklarade att SBK inte spelat så dåligt som de gjorde under matchen på mycket, mycket länge, det kunde enligt Cralle berott på att flera av spelarna mentalt sätt redan var på plats i Barcelona, dit SBK for idag (Söndag). Undertecknad är beredd att hålla med Cralle om detta, Barca på träningsläger låter verkligen inte helt fel! Gå gärna in på BKWs hemsida, som är länkad härifrån bloggen, för att läsa mer om matchen. BKWs fotbollsordförande Per-Åke Persson, ger där, på ett fint sätt, sin syn på matchen.

Nu ska jag kolla HIF-HBK! /P.


Kommentarer
Postat av: Conny

"GIF/VIFs mål gjordes av rutinerade Lars "Tudde" Pettersson, som inte kunde undgå att missa mål sedan han blivit vackert framspelade av unge Jack Gustavsson." Floskeltoppen nästa.

2008-04-06 @ 22:02:31
Postat av: eken

frågan e om inte geconnys nya smeknamn borde bli skogvaktarn eller dylikt... han gillar ju att såga iaf hahaha... måste dock erkänna att du har en del intressanta stavningar "egentlig svag pungt"

2008-04-07 @ 18:27:38
Postat av: eken

fan såhär i efterhand skäms jag lite bonkies... förstår itne att jag ens kan med å klaga på stavfel... förlåt!

2008-04-07 @ 18:53:02
Postat av: Plogen

Lungan Eken, misstag finns för att de ska rättas till. Väldigt lätt dock att det far med en del intressanta stavningar, floskler och andra missar när man skriver långa inlägg.

2008-04-07 @ 18:58:00
Postat av: sillastryparen

Pa plats i Barcèlona, gar traningarna alldeles utmarkt.. Pa onsdag blir det riktig fotboll med champions leauge.. Barca mot Schalke..

2008-04-07 @ 20:14:01
Postat av: Sillastryparen..

Dom som inte vet.. SBK va de som va pa plats i Barca

2008-04-07 @ 20:15:21
Postat av: Eken

haha ok plogen gött! stammar sillstrypan?

2008-04-07 @ 21:03:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0