Knapp LTIK-vinst

Ysby BK-Lilla Tjärby IK 1-2 (0-2)

Målskytt YBK: Jonas Bergman
Målskyttar LTIK: Kristoffer Nilsson och Simon Vedin

Jag väntar med referatet till i morgon då jag även fått resultatet från K HFFs match. Just nu är jag väldigt besviken på mitt eget lags insats och känner ingen lust att skriva överhuvudtaget. Jag behöver ytterligare distans till matchen innan jag börjar "såga" mitt eget "lag". All heder åt YBK dock!

//P.


Drömelvan

Gå med i Aftonbladets drömelvan och utmana mig med ditt lag. Registrera dig, skapa ett lag och leta upp ligan Div VI södra Halland.  Det kostar 50 spänn och man betalar smidigast per telefon.

Lilla Tjärby IK:

Conny Johansson, HBK

Peter Larsson, HBK
Joel Ekstrand, HIF
Marcus Lindberg, KFF
Hjálmar Jónsson, IFK

Alexander Prent, HBK
Anders Svensson, IFE (K)
Anel Raskaj, HBK
Viktor Elm, KFF

Razak Omotoyossi, HIF
Jonas Wallerstedt, IFK

Registrera dig här:

http://dromelvan.aftonbladet.se

//P.

Knapp RGIF-förlust mot LFK A

Ränneslöv tog emot LFK A på Björkvallens fina grusplan. Matchen var faktiskt ganska jämn trots att LFK ställde upp med starkast möjliga lag. LFK hade något mer boll, men RGIFarna kämpade frenetiskt över hela banan och LFK fick nästan inte skapa några farligheter alls. Mot slutet av matchen tog LFK över och sista kvarten var det spel mot ett mål. Med sju minuter kvar att spela orkade inte RGIF stå emot längre och Robert Nilsson kunde efter en tilltrasslad situation rulla in 1-0. Strax innan slutet kunde Amayas Hamici med ett välriktat vänsterskott sätta spiken i kistan och 2-0 till LFK.

LFKarna underskattade nog RGIF en aning, hade det velat sig illa kunde faktiskt RGIF vunnit matchen, då Henrik Olsson hade ett friläge vid ställningen 0-0, ett mål där och LFK hade blivit riktigt skärrat. LFK var ganska blekt över lag, alla kan bättre. I RGIF var det många som var duktiga, de unga försvararna, Sonny Nilsson, Johan Nilsson, Jens Strömberg och Oskar Nilsson, spelar trots sin ålder väldigt moget allihopa, de känns stabila, rejäla och resoluta i sitt agerande. Framåt oroade starke och duktige Henrik Olsson stundtals LFK-försvaret på egen hand och på mitten regerade i vanlig ordning Andreas Thedeby, han hade gått rakt in i LFKs startuppställning.

KHFF spelade oavgjort mot en Markaryds-kombination. MIF ställde upp med ett A-lag i första halvlek och med ett B-lag i andra. KHFF uppges ha hållt spelet väl uppe mot det starka motståndet, framförallt genom den starka centrallinjen. 1-1 slutade matchen och det var också resultatet i paus. Målet sköt Ola Jönsson in på frispark. Uppgifterna är hämtade från KHFFs hemsida.

Sverige förlorade mot Brasilien med 1-0, synd det kändes som en 0-0 match. Sverige höll hyfsat jämna steg med Brasilen, även om de hade mer boll. Det kändes väldigt tryggt och stabilt defensivt och offensivt skapades det en del chanser som faktiskt kunde resulterat i något mål. Bl.a. missade Markus Rosenberg ett friläge sedan han blivit läckert framspelad av Mikael Nilsson. Även om Brasilien kanske inte gick för max så var det ändå kul att se ett Sverige som stod upp på ett bra sätt.

Stoor, S. Larsson och Rosenberg förstärkte alla sina chanser till EM-spel. Jag tyckte att alla tre var bra. Rosenberg var piggare än vanligt, Larsson och Stoor imponerade med moget och vårdat spel. Fan villken bra högerdojja Larsson har. Bäst i Sverige var dock defensive mittfältaren Anders Svensson, bollvinnare och playmaker i ett. Brasiliens mål bjöd Shaaban på och jag ska villigt erkänna att han var förste målvakt för mig ända fram till idag, nu har jag ändrat mig. Isaksson var trots matchoträning (får inte ens stå i Citys bilaga längre) riktigt, riktigt stabil, han stod dessutom för ett par klassräddningar. Imponerande! Isak är numera etta, inte bara för Lagerbäck, utan även för mig.

//P.

Tre matcher ikväll

Tre träningsmatcher av dignitet spelas ikväll. Ränneslöv tar emot LFK A på Björkvallens grus kl 18:30. Jättetuff match för RGIF då LFK ställer upp med starkast möjliga lag. RGIF har haft en del problem under försäsongen. Träningsintresset har inte varit på topp och det har varit olika uppställningar i varje match. Dessutom står man utan "riktig" målvakt då Thune går med skadat båtben och Mikael Bjerke vägrar träna innan gräset grönskar. Utespelaren Henrik Ragnarsson har varit snäll nog att stå i träningsmatcherna så här långt, tränare Tonne har själv vaktat målet under en match. RGIF har ett starkt lag att ställa på benen, men hur långt räcker det mot vältränade LFK?

KHFF möter Markaryd B på Kornhults grusplan kl 18:30. KHFF börjar få ordning på manskapet och ställer upp med starkast möjliga lag. Martin Berndtsson finns för första gången i år med i truppen. Nu fattas bara Markus Theander och Peter Åberg själv, sedan har KHFF alla som är aktuella för ett A-lag friska. Det ser imponerande starkt ut och jag tror att KHFF kommer att slå div. två laget Markaryds B-lag. Krille styr i backlinjen, Johan Nilsson, Jonte och Ola J kommer att regera på mitten och på topp kommer Nätterqvist gå lös.

Den tredje träningsmatchen spelas mellan Sverige och Brasilien på Emirates Stadium i London, matchstart kl 20:45. Sverige lär få det tufft mot de spelskickliga Brasilianarna, hoppas verkligen att sydamerikanerna går för fullt så att Sverige riktigt får bekänna färg. Upp till bevis för Stoor, S. Larsson och Rosenberg. Ikväll måste de visa att de är bra nog för landslaget, även mot tufft motstånd.

//P.

PS. Pga tekniska problem hos blogg.se kunde inte inlägget publiceras förrän nu. Det var färdigt kl 16. Resultaten kommer... DS.


Inställt

Väntar ni på dagens resultat? Glöm dem... pga det ymmiga snöandet är KH FF-Centern, Skottorp-Våxtorp och Båstad-BKW inställda. Förhoppningsvis hittar lagen ett nytt datum att spela på. Med facit i hand skulle alla lag valt att spela Påskafton, då det var dagen under helgen då vädret var på sitt bästa humör, Påskdagen var också fin, men det är kanske ingen lämplig matchdag...

Att vintern valt att komma nu ställer såklart till det för alla klubbar, jobbigast är det för de lag som gått på gräs, att gå tillbaka till grus är inte särskilt lockande och inte alls bra heller för den delen. KH FF och Ränneslöv har det väl förspänt med egna grusplaner. Vi andra får försöka hitta tider i inomhushallar eller ta ett par löprundor på någon slinga istället. Nog är man lite avundsjuk på KH FFs damer och SBK som snart åker iväg till Spanien på träningsläger. Det hade varit något det!

// P.

LFK B slog SBK

Skogaby BKs första förlust sedan mitten av Juni blev ett faktum tidigare idag (Påskafton) på Laholms IP. Planen var väldigt hoppig och studsig, men inte alls någon "päreåker", den var faktiskt frusen under första akten av matchen. LFKs unga lag började bäst, i startuppställningen var Henrik Nilsson den enda över 20 vårar, med snabbt och frejdigt spel. SBK skapade dock de vassaste chanserna genom Kim Andersson, som fick komma fri mot mål men inte fick ordning på avslutet och Atef Abou-Shakra, som efter schabbel från LFKs burväktare Björn Olsson, fick öppet mål från håll, men missade.

I andra halvlek tog SBKarna över kommandot och man skapade ett ental chanser, framförallt genom starke Johan Angvall, som vid ett antal tillfällen kunde slita sig loss, dock utan att få ordning på avsluten. Abou-Shakra var lika pigg som mot KH FF och skapade också han mycket med sin teknik och snabbhet. Tämligen orättvist kunde LFK sticka upp och göra 1-0 sedan Fredrik Johnsson fått bollen i straffområdet och trippat förbi ett par motspelare, för att sedan på sedvanligt Johnsson-vis trycka upp bollen stenhårt i nättaket. Distinkt! Helt utan chans för Håkan Johansson i SBK-målet. Mot slutet av matchen kunde Johnsson också avgöra fighten sedan Johan Green blivit fälld i SBKs straffområde. Johnsson satte kyligt den efterkommande straffen i mål.

Green gjorde förövrigt årsdebut i LFK, kul att han är tillbaka, han var framförallt duktig i första halvlek, med sina flinka fötter visade han prov på fint passningsspel. Årsdebuterade gjorde också nygamle Andreas Thid i SBK. Andreas slutade spela i SBK för ett antal årsedan, han har dock hållit igång med spel i korpen, nu verkar dock suget efter "riktig" fotboll ha kommit tillbaka och det blir ytterligare ett fint nyförvärv till div. fem spelande SBK. Resultatet var enligt mig en aning orättvist då jag tyckte att SBK hade det mesta av spelet, en stor eloge till LFK som hade många juniorer på plan, men som ändå stod upp bra. Fredrik Johnssons insater blev avgörande för LFK, och utav de som spelade i LFK idag är han nog den som ligger närmst en plats i representationselvan.

// P.

LFK i vinnarhål igen

LFK slog Älmhult med 2-0 i ovädret på IP. En stabil insats, LFK var de som hade koll på matchen och förutom målen hade man dessutom tre frilägen. Målen gjordes av Sebastian Hansson på nick och Petter Gustavsson fick, sedan en i motsåndarlaget räddat bollen på mållinjen med händerna, äran att slå in en straff.

Ränneslöv slog Väröbacka på Björkvallens grus med 4-3. RGIF ställde upp med en kombination och motståndarna hade det mesta av spelet. Trots detta ledde RGIF med 3-1 innan Väröbacka gick ikapp. Sedan avgjorde RGIF mot slutet av matchen. I RGIF fortsätter den duktiga forwarden Henrik Olsson att leverera och idag hängde han in tre kassar. Det fjärde målet gjordes av Stefan Rådlund, som vackert knorrade in en frispark med sin fina vänsterfot.

LTIKs match mot Ysby ställdes in pga vattensjuk plan. Den matchen spelas istället på torsdag. LTIKs B-lag kunde dock senare på eftermiddagen ställas mot Våxtorps B-lag, och den matchen vanns av LTIKarna. LTIKs B-lag var spetsat med Johan Gustafsson och Emil Olsson, medan VBoIS hade med både Johan Bengtsson och Oskar Andersson. VBoIS började bäst och spelade bättre än LTIK i första, efterhand tog dock LTIK över och i andra var vi bättre. Vädret var riktigt oangenämnt med hård vind och snöblandat regn piskandes i nacken. LTIKs mål gjordes av: Emil Olsson två, Johan Gustafsson och Herik Olsson. Kul för bröderna Olsson att få sänka sina gamla lagkamrater.

I morgon förmiddag kl 10:00 finns LFK B-SBK på schemat, på gamla IP spelas matchen. / P.

LFK, Landslaget & Allsvenskan

Borde naturligtvis uppdatera lite oftare, vill egentligen göra det också. Men det har varit ganska mycket de senaste veckorna i och med den praktik jag varit på. Orken har liksom inte varit densamma. Nu har jag dock gjort min sista dag för den här gången på Veinge junior high och det kommer att bli mer tid för bloggande. Det är ju en del som har hänt, inte så där rysligt mycket lokalt. Men en landslagstrupp har tagits ut och folk tippar Allsvenskan hit och dit. And so will I.


Träningarna bedrivs vidare på Lilla Tjärby IP av tränare Mats Johansson och han har nu ungefär 25 man att jobba med vid varje tillfälle. Just nu är det ganska mycket spel och spelövningar på schemat, dessutom styrka och kondition såklart. Själv så tog jag av gipset tidigare idag (torsdag) och det är naturligtvis underbart skönt, men det gäller att vara försiktig de närmsta månaderna, det är nu den kritiska perioden börjar och vid oaktsamhet så säger det smäll igen. Därför valde jag att bara stå och gapa och glo vid dagens träningspass utan att hjälpa till med något. Det är nog säkrast så.


LFK har spelat ytterligare en träningsmatch i veckan och den förlorades med 4-0 mot Högaborg. Efter matchen valde tränare Ostojic att såga sina spelare i LT. Lite märkligt anser jag, nu såg jag inte matchen. Men vad begär han? Ställer man upp med ett B-lag mot ett etablerat div. två A-lag får man nog räkna med däng. I LFKs startelva var Jacob Persson den enda spelare som troligtvis kommer att finnas med från start i seriepremiären. Övriga är alltså i dagsläget B-lagsspelare och även om LFKs trupp är bredare i år än förra året så är den inte så bred att Ostojic kan förvänta sig någon särskilt bra prestation när han ställer upp med B-laget mot ett A-lag som spelar i samma division som det egna representationslaget. Tydligen handlade det om inställning, men jag vet inte...


Ett gäng träningsmatcher ska spelas i morgon, om vädret tillåter vill säga. I nuläget ser det inte särskilt ljust ut då ovädret dragit in över L:a Tjärby. Funkar det kommer LFK i morgon att ta sig an Älmhult kl. 10:00 på gamla IP. Ränneslöv ska möta Väröbacka och Ysby ska ta sig an mitt LTIK. Walldia har valt att flytta sin match mot Båstad till Annandagen istället, de andra lagen får med största säkerhet följa BKWs mönster och boka om sina möten. På måndag kommer också KHFF möta IF Centern och på självaste Påskafton tar SBK sig an LFK B.


Ja, också har då landslagstruppen mot Brasilien tagits ut. Ingen Prica och ingen Andreas Johansson, sidleds-Danne var dock tillbaka och vi lär aldrig få veta om Rasmus Lindgren hade kunnat vara ett alternativ till Tobbe. Jag fattar inte varför Daniel Andersson är med då Anders Svensson utvecklats till att bli en riktigt bra defensiv mittfältare. Men nu lär han ju komma med till EM i alla fall och det får man ju bara acceptera då. I övrigt var det väntade namn, Fredrik Risp kom med som mittback, inte sådär jättekonstigt tycker jag. Men till syvende och sist går nog den sista EM-mittbacksplatsen till den av Peter Larsson, Mattias Bjärsmyr och Andreas Granqvist som presterar bäst i Allsvenskan i vår.


Allsvenskan ja, alla tippar hit och dit. Då tänkte jag att det kanske är på plats att jag gör likadant. Precis som de flesta andra tror jag att Kalmar vinner och att Ljungskile åker. Kalmar har kört efter samma koncept i flera år, Nanne är en skicklig tränare och det vimlar av alternativ i truppen. I en lång Allsvenska blir det viktigt med en bred och stor trupp. Ljungskile placerar jag sist då de helt enkelt har den svagaste truppen. Vem vet, de kanske kan överraska, men jag håller det för föga troligt.


 1. Kalmar FF
 2. IFK Göteborg
 3. Halmstads BK
 4. IF Elfsborg
 5. AIK
 6. Malmö FF
 7. Helsingborgs IF
 8. Djurgårdens IF
 9. Hammarby IF
 10. Gefle IF
 11. Trelleborgs FF
 12. IFK Norrköping
 13. Örebro SK
 14. GAIS
 15. GIF Sundsvall
 16. Ljungskile SK

Jag kommer säkert inte att ha ett lag rätt när det väl kommer till kritan, men det ska bli kul att gå tillbaka och se när allt är klart. IFK hamnar på andra plats då de precis som Kalmar har i princip samma lag och dessutom förstärkt upp lite med bl.a. Nicklas Carlsson och Daniel Alexandersson. Att vinna två år i rad blir dock nog väl tufft för Blåvitt. Det är mer hjärtat än hjärnan som placerar HBK på tredje plats, men topp fem blir det garanterat. Det hänger lite på hur väl de nya Anselmo och Prent lyckas, är Anel Raskaj så bra som han kan vara i match ut och match in så kan året bli riktigt kul för HBK. Minns gärna att Mattias Olofsson redan för ett par månader sedan här på bloggen satte upp ett varningens finger angående sin forne skolkamrat Raskaj. HBKs placering hänger också mycket på hur det går för Sahlman/Johansson. Hoppas verkligen att tränare Janne väljer Sahlman, som i fjol storspelade i TFF, före gamle socker-Conny i buren. Sedan hoppas man såklart ännu mer att Allsvenskans främste målvakt (Shaaban?) Bahne kommer tillbaka så snabbt som möjligt.


Haglund fixar en ny toppplacering för Elfsborg. Klassvärvningen Lucic kommer att göra mycket nytta i försvaret och på mitten regerar Anders Svensson. Frågetecken för det tunna anfallet. Kan U21-lirarna Bajrami och Avdic prestera så löser det sig kanske framåt också. AIK har ett spännande lag och i fallet Djordic tror jag på succé. Rolle kommer att få ordning på MFF så småningom, men den absoluta toppen blir det inte förrän nästa år. HIF kan lika gärna vinna hela skiten, truppen är dock lite tunn och bakåt försvagades man sedan talangfulle Rönningberg skadade sig. Djurgården och Hammarby tror jag inte på trots hyfsade trupper och många duktiga spelare. Gefle är ett etablerat Allsvenskt lag, bonden Daniel Bernhardsson styr upp försvaret tillsammans med klass-målvakten Mattias Hugosson och framåt kommer Johan Oremo och Hasse Berggren att göra sina kassar.


Jag tror att Tom Prahl kommer att fixa den fina elfte platsen åt TFF. Prahl är en ytterst kompetent tränare som kommer att få varenda spelare i sitt lag att prestera absolut max i varje match. Norrköping kommer 12a pga. den svaga defensiven, framåt har man mycket duktigt folk, bl.a. Kevin Amuneke som kan vara med och slåss om skytteligatiteln. Örebro släppte in mest mål i Allsvenskan förra året och har inte direkt förstärkt bakåt, framåt är man dock hyfsade med spelare som Anttonen, Halilovic, Rodevåg och nya skicklige, finske anfallaren Porokara, men det blir absolut inte bättre än en 13e plats.


Jag tror också på GAIS nye tränare Magnus Pehrsson, han verkar ruskigt kompetent och som expertkommentator var han lysande. Han kan dock inte trolla med knäna, han har den trupp han har, så det blir kval för Makrillarna, det kvalet vinner man dock. GIF Sundsvall har den sämsta truppen på pappret efter Ljungskile, därför bör man också komma nästsist, synd då Allsvenskan mår gott av lite Norrländskt blod. Laget har två intressanta ytterbackar i landslagsmannen Mikael Lustig och förra årets Superettas bäste vänsterback Billy Berndtsson, då i Falkenberg. Som sagt troligen blir det väl inte en siffra rätt, men nu har jag gjort ett försök i alla fall. Håller du med mig, eller hur tror du att Allsvenskan slutar 2008? Gå in på kommentarer och ge ditt förslag.


Glad Påsk! / P.   


LFK torskade

LFK gjorde en riktig plattmatch mot Värnamo och förlorade med 4-0. Motståndet sägs inte ha varit särskilt imponerande, de stora siffrorna berodde framförallt på LFKs usla insats. Också Walldia fick storstryk då de förlorade mot Oskarström med 6-1. BKW tog ledningen genom Daniel Nilsson, sedan var det dock OIS för hela slanten. LTIKs internmatch slutade med vinst för A-laget med 6-0. Målskyttar var Simon Vedin tre, Henrik Olsson, Fredrik Wersch och Johan Gustafsson.

B-laget stod emot riktigt bra under första halvlek, framförallt genom väldigt hårt jobb och bra positionsspel, framåt hade man dock ingenting. A-lagets insats har jag lite svårt att bedömma då jag framförallt koncentrerade mig på det av mig själv och Freddy Pettersson ledda B-laget. Simon Vedin imponerade såklart med sina tre mål (även om det sista är på gränsen till ett självmål). Bakåt så funkade det bra mellan mittbackarna Anders Kalin och Håkan Karlsson.

I B-laget fanns många spelare som gjorde det bra och flera spelare stärkte sina aktier. Anders Jönsson var som vanligt outröttllig och smällde på rejält i närkamperna, precis som Andreas Persson. Thomas Nilsson och Andreas Bladh visade båda två att de har mycket att ge, Oscar Gustafsson var rapp, men hade stora problem med underlaget. Douglas Mattsson skötte sig utmärkt från sin mittbacksposition och Tim Jensen imponerade med sin fina teknik så länge han orkade.
 
B-laget ska ha en stor eloge för sin insats då det faktiskt är ganska otacksamt att möta sitt eget A-lag. En stor eloge ska också domare Daniel Hansson ha då det kanske är ännu mer otacksamt att dömma sina egna vänner och lagkamrater. Daniel skötte det väldigt snyggt, det hettade till vid ett antal tillfällen, men Daniel var snabbt framme och avstyrde smågfruffen innan det hann mynna ut i något allvarligare. Det var ganska trevligt enligt mig att det var lite smågrinit mellan lagen på plan. Trots att det var en internmatch så blev det väldigt likt en "riktig" match på många sätt, saker som bidrog till detta var t.ex. olika omklädningsrum, riktig domare och matchställ. Trevligt att hela 30 man ur truppen kunde vara med i matchen. Nu ser vi framemot mötet med Ysby på långfredagen.

// P.

SBK och KH FF spelade oavgjort

KH FF började matchen i ett rasande tempo och skapade ett par chanser i inledningen, bl.a. hade Kristian Åkesson en nick i ribban. Krille var i Ola Jönssons frånvaro (sjuk) uppflyttad på mitten. Efterhand kom SBK in i matchen och spelet jämnades ut. När nu SBK fick möjligheter att sticka upp märktes tydligt hur väldigt svagt KH FF var bakåt utan Krille. I SBK firade nye Atef Abou-Shakra från LFK stora triumfer ute på sin vänsterkant, den lilla snabbe och tekniske liraren hade stundtals lekstuga med KH FFs högerback. Flera gånger fick också SBKs forwards Johan Angvall och Kim Andersson komma helt rena mot mål.


SBKs första mål gjordes av Kim Andersson, som kunde rulla in bollen efter vackert förarbete av Abou-shakra. SBKs andra mål gjordes av Johan Angvall. Angvall hade förutom målet två utmärkta chanser att göra ytterligare mål då han missade ett friläge och en gång öppet mål, sedan han blivit framspelad av forwardspartnern Andersson. Bakåt var SBK som vanligt stabilt, Peter Andersson styrde precis som han brukar hela laget, han vägrade dessutom släppa forne lagkamraten Jonathan Jacobsson förbi sig i duellerna de båda emellan. Förutom nämnda spelare var också Kristian Johansson på SBKs innermittfält riktigt bra. KH FF var ganska svagt överlag, även om Mattias Nätterqvist som vanligt visade stor vilja och löpte oerhört.


I paus gjordes ett par justeringar av tränare Peter Åberg. Krille gick ner som mittback och Johan Nilsson kom i hans ställe in på den defensiva mittfältsplatsen. Direkt blev KH FF stabilare och sedan Kricke blivit skadad och fick utgå, tog bortalaget över matchen totalt. Nu fick SBK känna på KH FFs tunga lag och Martin Nilsson tillsammans med Nätterqvist på topp fick mer utrymme. KH FF reducerade genom Björn Ottosson och snart kom också kvitteringen genom Krille på Jontes välavägda frispark, KH FF hade dessutom bud på fler mål. SBK stack nu mycket mer sällan upp, de rödas anfall var lätträknade. SBK lyckades dock hålla undan och slutresultatet blev 2-2.


Totalt sett var resultatet rättvist, första halvlek tillhörde SBK och andra KH FF. Skogaby älskar att spela fotboll på det tungsprungna och hoppiga underlag som Skogaby IP erbjuder för tillfället. Kornhult gynnas av en bättre plan, en teknisk lirare som Jonte överglänstes faktiskt idag av Kricke, som vann innermittfältskampen. KH FF ställer knappast upp med samma försvarsuppställning igen då man var riktigt svaga bakåt i första halvlek. Ola Jönsson saknades en del, och spelar han så spelar också Krille förmodligen i försvarslinjen. Totalt sett var det en trevlig match att följa och båda lagen fick sig en rejäl genomkörare.


Ränneslöv blev krossade av Förslöv med 5-0. Det var dock ett rumphugget RGIF som kom till spel utan bl.a. Andreas Thedeby och Anders Nilsson, dessutom utan avbytare. Trots detta kunde man mönstra ett B-lag till matchen mot Skottorp senare på eftermiddagen. SIF ställde upp med ett kombinerat A och B -lag i matchen, då även de spelat match tidigare under dagen mot Trönninge (vinst 1-0, målskytt: Andreas Jönsson). Ränneslövs B-lag vann på ett bekvämt sätt matchen mot SIF med 4-0 sedan mästaren Robert Nordström tillåtits göra fyra mål. Tydligen spelar inte LFK mot Värnamo förrän i morgon. Jag återkommer naturligtvis under söndagen med det resultatet tillsammans med en kort rapport från BKWs möte med Oskarström. PARTY!


// P.


V. som gått och helgen

Under veckan har jag stapplat runt på mitt glasfibergips och efterhand har jag lärt mig att ta mig fram allt fortare, och nu går jag faktiskt riktigt hyfsat. Även om det är lite klumpfot -varning på mig. Veckan har förutom praktik på Veinge junior high och två träningspass med laget innehållit en handbollsmatch. Förövrigt den första handbollsmatch jag sett live, och vilken match det blev sedan. HK Drotts sista match för säsongen, helt avgörande och mot främsta rivalen Redbergslid. En fullsatt sporthall i Halmstad och bra tryck på läktaren gjorde inramningen fantastisk. Det skulle inte räcka med oavgjort för Drott om de skulle stanna kvar i elitserien utan kvalspel.


Redbergslid tog omedelbart kommandot i matchen, Drott kom igen, tappade åter och i paus ledde Redbegslid med fyra mål. Drott kom ut som ett annat lag efter paus, Daniel Lindgren och framförallt Tobias Bengtsson visade vägen offensivt medan Stephen Nielsen i kassen murade igen bakåt. Drott gick ikapp och förbi och ledde som mest med fyra mål. Redbergslid kämpade sig dock mot slutet av kampen ikapp igen och sedan spelande tränare i Drott Thomas "Ryssen" Eriksson blivit solklart utvisad efter en tröjdragning var det fördel Redbergslid då resultatet var 30 lika och de hade bollen med ca. en och en halv minut kvar att spela.


Nielsen i Drottkassen lyckades dock rädda Redbergslids avslut och Drott fick 17 sekunder på sig att hänga in ett mål och på så sätt slippa fler matcher för året. Timeout! Bollen kastades lugnt runt mellan Drottarna innan bollen i precis sista stund stacks ut av Bengtsson till Martin Bystedt på högerkanten och med en sekund kvar lyckades Bystedt på något sätt få in bollen ifrån dövinkeln. Glädjen var total, sporthallstaket höll på att lyfta. Vilket välregisserat skådespel! Det gav absolut mersmak och det blir inte den sista match jag ser live, det vill jag lova, när handboll är jämnt och spännande så är det förmodligen den största publiksporten av dem alla.


Anledningen till att jag från början gick på matchen var egentligen utav en ganska stor tillfällighet. Stadium bjöd två stycken från varje klubb de har samarbete med i Halland, däribland förutom LTIK också t.ex. Falkenbergs FF och Våxtorps BoIS. Det var meningen att ordföranden Göte Åkesson och sektionsordföranden Per Vedin skulle ha följt med på matchen, men då Per inte hade någon möjlighet att följa med fick jag äran att ta hans plats. Förutom matchen ingick också en utmärkt buffé med tillhörande valfri stark dryck i sporthallens "valv" och frågesport, alltsammans lett av Stadiums team-sales ansvarige tillika LTIK-spelaren, Mattias "Tjovven" Johansson. Till buffén bjöds vi också på en intervju med världens främsta hanbollsspelare genom tiderna tillika Redbergslidstränaren, Magnus "Slangen" Wislander. En stor man, på alla sätt!  Allt detta i kombination gjorde kvällen smått fantastisk.


Denna vecka var det, förutom hanbollspremiär för min egen del, äntligen dags att begå gräspremiär på L:a Tjärby IP för laget. En härlig känsla, trots att det är rejält tungt i benen de första passen. Gräset håller faktiskt riktigt bra och trots att det är lite hoppigt här och där så verkar alla i laget tillfreds med att slippa gruset. I och med gräspremiären vaknar också de äldre spelarna till liv. Jonas och Ola Nilsson som inte tränat fullt ut tidigare, infann sig nu båda två på bägge passen i veckan, detta gjorde i sin tur att snittet höjdes något, med 24 man på plats i tisdags och 25 i torsdags. Tränare Mats Johansson har varit på skidsemester i veckan, i och med hans frånvaro har träningarna bedrivits av Per Vedin, med assistans av mig själv. Det är sannerligen ingen svår uppgift att köra ett pass utan Mats på plats då den oerhört ambitiöse och seriöse tränaren fyllt en hel A4:a sida med träningens upplägg, från uppvärmning till nedjogg och stretch.


LTIK möter inget lag denna helg, istället kommer en internmatch att spelas på IP under söndagen, hela 30 man kommer att delta i matchen som kommer att spelas mellan ett "A" och ett "B" -lag. Det blir naturligtvis ett utmärkt tillfälle för Mats, som då kommit hem, att få testa en rad olika saker. Det finns mycket att jobba på, det märktes inte minst i matchen mot SBK förra helgen, med lite distans till det mötet var det ingen särskilt bra insats vi stod för. Mycket är nytt, tränaren, spelsättet, flera spelare osv. Det kommer så klart att ta en tid att få allting att stämma och funka. Tålamod!


SBK tar under lördagen emot KHFF (kl 13:00) och det blir självklart en trevlig fight. Det ska bli spännande att se hur väl firma Jönsson/Jacobsson i KHFF lyckas luckra upp det erkänt defensivt starka SBK. Mattias Nätterqvist gör årsdebut i KHFF och han kommer att tillföra mycket energi. I veckan meddelades det från KHFFs hemsida att framröstade lagkaptenen Fredrik Branting en månad innan seriepremiären väljer att sluta spela boll pga. arbete. Så klart ett tungt avbräck för det favorittippade laget att tappa den skicklige och rutinerade bollsspelaren så här tätt inpå seriestarten. Nu tror jag inte att det spelar någon roll, Jonathan Jacobsson fyller lagkaptensbindeln väl och Christian Karlsson blir ett lika bra komplement (om inte bättre) till Kristian Åkesson i mittförsvaret.


Precis som LTIK håller också GIF/VIF, Knäred och Ysby fritt från träningsmatch denna helg. LFK kör dock på som vanligt och man möter tufft motstånd i form av Värnamo på bortaplan under lördagen. Ränneslöv tar sig an Förslöv på bortaplan, medan Skottorp möter både Trönninge B och Ränneslöv B. Förmodligen kommer SIF att ställa upp med två kombinationer mot de duktiga B-lagen. Walldia går i elden på söndag då de tar sig an tuffa Oskarström på bortaplan, det blir en värdemätare!


Jag kommer med största säkerhet att ta mig till Skogaby för att kolla in SBK mot KHFF, den matchen blir inte mindre intressant då Kapten Jacobsson i KHFF, precis som jag själv, kommer att spendera lördagskvällen hemma i SBK-tränaren Mats Anderssons hus. Detta då Mats dotter Annika fyller 25 år och kommer att fira den stora dagen i föräldrahemmet. Jonte är precis som jag själv god vän med Anki och resten kan ni figurera ut själva. Det kommer säkert att bli en del gott snack under kvällen. Förmodligen får väl jag och kapten Conny Strömberg ta ett par gliringar från pappa-Mats under kvällens gång efter förlusten mot hans SBK förra helgen. Men det hör ju liksom till. Förresten så vill jag passa på att gratulera min kära kamrat Anki på 25-årsdagen. Ha den äran!


Ha nu en trevlig fotbollshelg allesammans! / P. 


Söndagens resultat

LFK vann över HBK U med 2-1. HBK började bäst, men LFK tog över efter hand. Sebastian Hansson var som vanligt duktig i LFK där han styrde försvaret med järnhand. LFKs mål gjordes av Torbjörn Erlandsson, som kunde förvalta ett friläge och Petter Gustavsson på straff, sedan Besart Mazreku blivit kapad. HBK Us mål gjordes av lillebror Bujar Mazreku.

GIF/VIF vann klart över BKW med 4-1. BKW var i stort sett chanslösa och låg under med 4-0, det saknades dock en hel del folk efter många återbud, flera av spelarna spelade tredje matchen på kort tid då B-laget i torsdags mötte LTIK (2-2) och i lördags mötte LFK P17 (förlust 3-2). BKWs mål gjordes av Keenan Rahmadi, i GIF/VIF gjorde Mikael Johansson två mål och Kalle Weeks samt Robin Möller nätade en gång vardera. Tack Nebo-kungen!

// P.

KH FF vann i premiären

KHFF slog Ysby BK med övertygande 6-0 (3-0). Man kan inte direkt säga att spelet sprudlade från det favorittippade laget, men de gjorde vad de skulle och det såg väldigt stabilt och tryggt ut. Henric Johansson i hemmamålet behövde inte göra en enda räddning på hela matchen. Ysby hade alltså inget anfallsspel överhuvudtaget. De svartgula försvarade sig dock ganska väl och de försökte göra det svårt för KHFF. Ingen spelare var särskilt dominant i i KHFF, det är dock ganska tydligt att man vill att bollarna snabbt ska komma till Ola Jönssons och Jonathan Jacobssons känsliga fötter på mitten. Martin Nilsson var den spelare som imponerade mest med sina tre mål. Övriga målskyttar var: Mikael Ahlm, Johan Nilsson och Ola Jönsson. I YBK var Mikael Dahlgren som vanligt väldigt duktig, dessutom försökte den skickliga Richard Frankland att vara lite konstruktiv, trots att det var svårt.

KHFFs lag:                                                       Henric Johansson

                    Henrik Sunesson     Magnus Brunbäck     Kristian Åkesson     Calle Bengtsson

                                 Mikael Ahlm     Johan Nilsson     Jonathan Jacobsson     Ola Jönsson

                                                            Björn Ottosson     Martin Nilsson

Christian Karlsson, Simon Nilsson, Roy Karlsson

I truppen saknades av olika anledningar spelare som: Martin Berndtsson, Peter Åberg, Mattias Nätterqvist, Fredrik Branting och Marcus Theander.

YBKs lag:                                                     Niklas Nilsson

                                                                       Mikael Dahlgren

                 Jimmy Ivarsson     Rasmus Larsson     Anton Svensson     Johannes Jansson

                     Anton Benson       Patrik Dahlgren     Robin Einarsson     Richard Frankland

                                                                      Blehrim Rrahmani

Peter Ottosson, Johan Tagesson, Martin Månsson, Christian Nordstedt, Robin Henrikssen

Det var lite svårt att få grepp om YBKs lag då man snurrade väldeliga. Nilo, Dallas, Anton och Putte spelade hela matchen, i övrigt var det mycket ut och in. I truppen saknades bl.a. Jonas och Magnus Bergman.

LTIK förlorade mot Skogaby BK med 2-0 (1-0), de röda begick träningsmatchspremiär. Det var ganska svårt att spela boll på den hoppiga planen, men LTIK började bäst och spelet var rappt och frejdigt från många håll. Simon Vedin, Fredrik Wersch och Mattias Olofsson var riktigt duktiga. Emil Olsson och Johan Gustafsson hade en aning svårt att komma med i spelet då SBKarna gick väldigt tufft åt dem, båda blev dock bättre efter hand. Conny Strömberg var som vanligt löpvillig från sin högerbacksposition och kom flera gånger med upp i anfallen. SBK var i vanlig ordning rejält och stabilt, man verkade ganska nöjda med att slippa vara spelförande då man försvarade sig med den äran och sedan kunde kontra snabbt ett par gånger.

Underlaget passade SBK bäst och det lades verkligen inga fingrar emellan i närkamperna från de rödas sida. Duellerna var ofta tuffa mellan LTIKs Mattias Olofsson/Erik Westerlund och SBKs Markus Bengtsson/Kristian Johansson på mitten. Efter 35 minuters spel kunde SBK ta ledningen då LTIK inte var uppmärksamma vid en snabbt slagen frispark. Bollen letade sig så småningom in till Johan Angvall i LTIKs straffområde, och Johan kunde utan problem trycka in bollen förbi Morgan Johnsson i LTIKs mål. Efter SBKs ledningsmål jämnades matchen ut, LTIK mattades lite grann medan SBK stretade på.

I paus och strax efter paus gjorde båda lagen en rad byten och matchbilden blev en aning ryckig. Spelet var ganska jämnt och framförallt var det mycket sämre än i första halvlek från LTIKs sida. SBK tog över spelet i slutet av matchen då man visade bättre inställning och mer vilja än sina motståndare. SBKs andra mål gjordes av Anders Thid som tjusigt lobbade bollen över LTIK-keepern.

LTIK får ta med sig de första 35 minuterna från den här matchen, som vanligt fick man efterhand svårt mot SBK som är väldigt jobbiga att möta. SBK kommer att ta många poäng hemma på Skogaby IP i femman, det är jag helt övertygad om, det är inte roligt att möta de frenetiskt kämpande röda hjältarna, alla i laget känner varandra väl och försvarsmässigt går man i princip aldrig bort sig. Trots att de flesta lagen i femman kommer att ha en bättre elva om man tittar man/man, så spelar det inte så stor roll då SBK fungerar väldigt väl som enhet och lag.

SBKs lag:                                                 Håkan Johansson

          Magnus Andersson     Jonas Håkansson     Andreas Johansson     Stefan Mårtensson

                     Erik Axelsson     Markus Bengtsson     Kristian Johansson     Andreas Strömberg

                                                           Johan Angvall     Kim Anderson

Peter Andersson, Tim Olsen,  Anders Thid

I SBK saknades spelare som: Kim Håkansson, Andreas Örjansson, Patrik Nilsson, Gustav Knutsson, Mike Österby, Håkan Gustavsson och Rasmus Larsson

Ränneslöv spelade 2-2 mot Leikin i en jämn kamp. RGIFs mål gjordes av Anders Nilsson efter hörna och av Andreas Thedeby på straff. Mittbacken Jens Strömberg va bäst i RGIF, också Stefan Rådlund som ersatte sjuke Henrik Olsson på topp var riktigt bra så länge han orkade. Knäred förlorade mot LFK B med 2-1, målet gjordes av Jonathan Pettersson. Tränare Klippfors var mycket nöjd med insatsen mot det starka motståndet. Framförallt var man väldigt bra försvarsmässigt, i första halvlek kom LFKarna ingenstans. Bäst betyg får innermittfätsparet Kalle Svensson och Markus Åkesson. Skottorp spelade 2-2 mot Västra Karup. SIFs mål gjordes av Mikael Andersson och Kenneth Einarsson, som satte en straff. I morgon möter LFK HBK U på Sannarp kl. 11:00 och GIF/VIF tar emot BKW vid samma tidpunkt på Hallaberg i Genevad.   

// P.      

LTIK och BKW kryssade, KHFFs första trupp

LTIK och BKW (B) spelade oavgjort på den som vanligt väldigt blåsiga grusplanen i Veinge. Det var svårt att få något ordnat spel, men det var trevligt att se hur BKW försökte rulla boll och hela tiden leta enklaste och närmsta alternativ. LTIK slog ifrån sig ganska mycket, men hade trots det lite mer boll än motståndarna i första halvlek. Första målet kom redan efter två och en halv minut då LTIKs unge Oscar Gustavsson fick in bollen i mål på Anders Jönssons fina hörna. BKW ställde upp med ett tungt anfallspar i Henrik Åkesson och Jonas Nilsson. De är otroligt jobbiga att möta och trots sin storlek är båda väldigt duktiga med bollen. BKW hade i stort sett bara två chanser i första halvlek, inte för att LTIK hade fler, men ändå. Den första chansen fick Jonte och avslutet var klockrent, helt utan chans för LTIKs målvakt Jonas Nilsson. Den andra chansen fick Hinken och efter hård kamp med LTIKs Erik Westerlund i straffområdet kom Hinken till avslut och skottet var minst lika distinkt som Jontes, alltså helt utan chans för Jonna.

Jag vet att BKW gärna spelar och rullar boll, men med forwards som Jonte och Hinken behöver man inte alltid spela runt bollen. Det funkar att ligga lågt och slå långt om det skulle behövas, inget försvar i sexan går säkert för BKWs fyrtorn, när de får läget så sitter bollen. Henrik Olsson kvitterade på helt egen hand BKWs ledning genom att göra 2-2 strax före paus. I andra halvlek blev spelet sämre från båda lagen och även BKW började slå långt, spelet böljade framåt tillbaka och det var riktigt svårt att få något ordnat spel i vinden. Så länge Elvis Begic orkade på det inre mittfältet för BKW så vann laget kampen i mittens rike. Elvis var riktigt duktig och i honom har BKW verkligen sparkapital, hoppas bara att ryggen håller. BKW fick halvlekens bästa möjlighet då unge Markus Pettersson fick komma väldigt ren mot mål, Jonna gjorde dock en vacker parad på Mackans avslut. Henrik Olsson kom till LTIKs bästa läge, men den hårt arbetande forwarden var lite för trött och fick aldrig någon ordning på avslutet. Resultatet var i stort rättvist, kanske med lite plus för BKW då de hade andra halvleks absolut bästa möjlighet. 

Nu lite spelarkritik i LTIK. Jonna var väldigt säker i målet och gjorde vad han skulle, bara en gång fick han riktigt bekänna färg och det var vid Mackans friläge och det löste han bra. Chanslös på målen. Anders Jönsson var väldigt stabil på vänsterbacken matchen igenom och visade verkligen med några distinkta brytningar var skåpet ska stå. Dessutom har Harven bra lödd i dojjan och passningsspelet var bättre än vanligt, precis som vanligt var han dock en pådrivare. Harven fick gott betyg av Hinken i motståndarlaget efter matchen. Anders Kallin kändes väldigt trygg både som mittback och som mittfältare, utan att glänsa visade han prov på fin spelförståelse, bättre offensivt än defensivt. Erik Westerlund var som vanligt stark och han hade flera duster med den väldige Hinken matchen igenom. Eken löste det bra och var oftast etta på bollarna även om han tyckte att det var riktigt tufft och trots att han kände sig väldigt liten i jämförelse med sin antagonist. Även Eken fick gott betyg av sin kombattant Hinken efter matchen, han var imponerad av Ekens mittbacksspel.

Conny Strömberg var som vanligt säkerheten själv utan att på något sätt glänsa. Oerhört svårpasserad och löpvillig ute på sin högerbacksposition. Oscar Gustavsson var precis som han brukar pigg och rapp, kul för honom att han fick näta redan i andra matchen, det behövde han verkligen. Oggi mattades efter hand och blev också utbytt i andra halvlek. Ola Nilsson var som vanligt briljant med bollen, den rutinerade spelaren är väldigt viktig när det gäller att lugna ner spelet. Roligt att han kände att han hade krafter kvar efter matchen, möjligen är han bättre tränad i år än det föregående. Bra, för Ola kan bli riktigt betydelsefull i år. Henrik Olsson var för mig LTIKs stora utropstecken, med Henke som forward fick vi riktig spets i laget och han hotade flera gånger på helt egen hand BKW försvaret. Dessutom jobbar han oerhört hårt för laget, han kunde möjligen stampa en aning mindre boll och försöka att släppa den vidare eller gå på avslut lite tidigare och mer distinkt.

Peter Åberg och Kristian Åkesson har tagit ut årets första KH FF-trupp till matchen mot YBK på lördag. I truppen saknas bara Åberg själv, då han går skadad och Martin Berndtsson, annars har man i stort starkast möjliga manskap. Utav de uttagna spelarna tar jag ut följande troliga startelva, enligt modell 4-3-3, från höger: Henric Johansson, Christian Karlsson, Fredrik Branting, Kristian Åkesson, Henrik Sunesson, Björn Ottosson, Jonathan Jacobsson, Johan Nilsson, Mikael Ahlm, Martin Nilsson, Ola Jönsson. Avbytare: Mattias Nätterqvist, Carl-Olof Bengtsson och Simon Nilsson.

// P.

LFK vann över GIF/VIF mm

LFK slog ganska bekvämt GIF/VIF med 4-0 (2-0), målen gjordes av: Fredrik Johnsson, Sebastian Hansson, Sulejman Ovcina och Amayas Hamici. GIF/VIF fick precis som väntat inrikta sig väldigt mycket på försvar och det gjorde man ganska bra. Tränare Wernersson spelade själv libero i en fembackslinje och Uffe var fullkomligt lysande i rollen, han var den enda som riktigt kunde mäta sig med LFKarna spelmässigt matchen igenom. Anfallsmässigt skapade man inte mycket, Micke Johansson hade dock en riktig kanonfrispark i ribban från väldigt långt håll, synd att inte den fick gå in.


LFK spelade trevlig fotboll med bra passningsspel. Det är kul att se hur mycket Fredrik Johnsson och Henrik Nilsson har utvecklats på den korta tid de varit i LFK. Båda var riktigt bra mot GIF/VIF och det blev väldigt tydligt hur duktiga de är när de nu fick möta lite sämre motstånd. Henrik var felfri som mittback, passningsspelet har finslipats, det märks. Fredrik var stark i bollmotagningarna och han ser mer distinkt ut än vad han gjorde i Ränneslöv, det är mer rakt på mål nu. Målet var fint och framspelningen till Hamicis mål ännu finare. Frågetecken i LFK för nye Ovcina som var väldigt osynlig i matchen trots sämre motstånd än vanligt, målet han gjorde var distinkt, men Petter Gustavsson gjorde det ganska enkelt för honom. Är det månde ett nytt impulsförvärv från tränare Ostojic i (o)klass med kusinerna Kara?


Var inne på sjukhuset i måndags och bytte gips och rätade upp foten. Den gick inte att få upp helt i nittio grader. Tydligen var min hälsena så pass söndertrasad att de fick förkorta den ganska rejält när den syddes ihop. Så rörligheten är inte direkt som den ska vara och det kommer att krävas ett enormt jobb för att få tillbaka den fullt ut tydligen. Slitsamt! Men jag fick en liten klack på gipset och nu kan jag gå utan kryckor, det är såklart helt underbart, en enorm frihetskänsla. Äntligen kunde jag bädda sängen på över en hel månad. Man lär sig att uppskatta det lilla. Skönt att kunna hjälpa till lite på träningar och matcher framöver också och inte bara behöva stå och gapa och glo som jag varit tvungen till hittills.


Träningarna rullar på i LTIK med stadiga 20 man på plats vid varje tillfälle. Vi har i och med förra veckans träningsmatch nu gått ner på två stycken träningar i veckan. Stämningen var såklart ganska hög på tisdagsträningen efter vinsten mot Glommen. Det blir bara en träning denna vecka då B-laget spelar träningsmatch mot BKW-B på torsdag. Viktigt då det inte blir någon match denna helg heller för B-laget då Skogaby inte har tillräckligt mycket folk.


Det är såklart väldigt viktigt för oss som har gott om folk med B-lagsmatcher för att hålla gnistan uppe hos de som inte får vara med i A-laget. Annars riskerar också LTIK att i framtiden tunnas ut rejält. Vi är väldigt tacksamma över att BKW ville ställa upp trotts att de har två matcher i helgen. Både BKW och LTIK kommer med två lite "spetsade" B-lag.


Spelarna som spelade i stort sett hela matchen mot Glommen vilar naturligtvis, men några spelare som inte kunde vara med sist är ganska givna i fortsättningen. T.ex. känns försvaret i torsdagens match något starkare än det i lördagens då både Conny Strömberg och nya meriterade Anders Kallin ska vara med, dessutom ska Jonas Nilsson vakta målet då Morgan Johnsson ska få chansen i A-laget till helgen. Offensivt ser BKW intressant ut då man har tre starka kort i Jonas Nilsson, Henrik Åkesson och Elvis Begic med i matchen. Kanske det blir träning anfall mot försvar. Framåt får rutinerade Ola Nilsson ta ett stort ansvar i LTIK medan skicklige försvaren Patrik Rasmussen håller i BKWs försvar.


Ränneslöv har äntligen hittat en ny tränarpartner till Tonne Andersson. Leikin-legendaren Per-Anders "Perra" Andersson är mannen som ska hjälpa Tonne med RGIF i fyran. Han gjorde sitt första pass som tränare redan i tisdags och det rapporteras från Ränneslöv-håll att det känts riktigt bra. Perra tränade sist HBKs P94 och innan det har han också varit en runda i Centern.


I helgen väntar några riktiga godbitar på träningsmatchsfronten. Skogaby tar emot LTIK på lördagen, samma dag möter Ränneslöv Leikin och dessutom spelar Kornhult/Hishult första träningsmatchen för säsongen mot Ysby. Intressant med KHFFs första match i och med nystarten med alla färska klassförvärv. Försvagade YBK får nog vara nöjda om de kommer undan med en sisådär fem mål i baken. Intressant också för Åberg att få möta sitt gamla gäng. På söndagen väntar sedan GIF/VIF mot BKW och HBK U mot LFK. Får väl se hur många matcher jag hinner ta en titt på, ett par ska det nog kunna bli i varje fall.


Jag riktar i detta inlägg också en tanke till min kamrat Johan Mangfors som slet av korsbandet i helgens träningsmatch med Ängelholms FF. Såklart jättetungt för liraren som av Calle Genberg kallats för världens bästa defensiva innermittfältare. Riktigt jobbigt för ÄFF också att tappa en av sina allra bästa spelare inför återkomsten i Superettan. Mangfors är en fantastisk människa som man verkligen unnar all framgång. Så krya på dig och hoppas att du snart är tillbaka på planen.


Förövrigt tycker jag att det varit riktigt trevligt att titta på CL denna vecka, trevligare än vanligt. Två väldigt underhållande matcher visades på sexan och lika rättvist som Arsenal slog Milan, vann Roma över Real. Ibland är fotboll helt underbart!


// P. 


GIF/VIF-LFK (A)

Genevad/Veinge tar emot LFK i morgon (onsdag) på gruset i Veinge, matchen spelas kl. 18. 45. LFK väntas ställa upp med ett slagkraftigt gäng då matchen är tänkt som en "anfallsövning" för div. två laget. Tufft för GIF/VIF som så sent som i lördags blev krossade av Ränneslöv, men samtidigt också väldigt inspirerande att få möta duktiga spelare. GIF/VIF räknar (som tur väl är) med några spelare som inte var med i lördags, t.ex. kommer den skickliga målvakten Magnus Ekman att vakta kassen och det betyder såklart jättemycket.

// P.

IS Örnia

ISÖ lever, länge leve.... njae där går kanske gränsen. Men det gjorde ett och annat bra mycket smidigare.

Kolla här: http://www.isornia.se/

// P.

Rättelse

Årets första GIF/VIF-mål gjordes inte av Edwin Fagerholm. Det var istället Alexander Nilsson som prickade rätt, i och med sitt mål blev Alex den yngsta målskytten i GIF/VIFs A-lag genom tiderna med sina 13 år, 364 dagar och 22 timmar. Alex firade alltså sin födelsedag med att göra målet. Då han inte föddes förän kl. 14. 00. på eftermiddagen räknas han som 13 år, då målet gjordes vid tolvtiden. Alex slog förra året även sin bror Dennis rekord som yngste spelare i A-laget genom tiderna, båda bröderna Nilsson var 13 år vid debuten, Alex var dock två månader yngre än storebror Dennis. Ganska imponerande, men man ska ha i åtanke att Alex är ett fysiskt praktexemplar. Jag känner till Alex ganska väl då jag haft honom i LTIKs fotbollsskola ett antal år.

// P.  

Lördagens resultat

LFKs vinstsvit bröts idag då man förlorade mot div. två kollegan Varbergs BoIS med 4-2, LFKs mål gjordes av Christoffer Johansson, det andra var ett självmål.

Ränneslöv vann komfortabelt mot GIF/VIF med 6-2. Ingen spelare utmärkte sig varken i RGIF eller GIF/VIF. Domaren Johan Söderström plockade upp det röda kortet tre gånger. Redan efter en halvtimme hade Andreas Thedeby dragit på sig två gula kort, sedan följde GIF/VIFs Andreas Hansen och nye Niklas Hansson från Trönninge honom ut från plan. Anfallsparet i RGIF: Johan Bergman och Henrik Olsson fungerar väl tillsammans och de gjorde två mål var, de andra målen gjordes av Anders Nilsson och Mats Lindström. För GIF/VIF nätade Robin Möller och Alexander Nilsson (som i och med målet förövrigt blev den yngsta målskytten i GIF/VIFs A-lag genom tiderna med sina 13 år).

RGIFs lag:                                                        Henrik Ragnarsson

                                   Oskar Nilsson     Sonny Nilsson     Jens Strömberg     Daniel Hellsten
 
                                 Jacek Miller          Anders Nilsson     Andreas Thedeby     Mats Lindström

                                                                  Johan Bergman     Henrik Olsson

Andreas Randevik, Stefan Rådlund. Erik Lindström, Daniel Paulisson

GIF/VIFs lag:                                                              Dan Boson

                               Niklas Hansson     Johan Svensson     Petter Svensson     Edwin Fagerholm

                                Johan Stråhle     Andreas Hansen     Alexander Nilsson     Kim Gustavsson

                                                                    Robin Möller     Ulf Wernersson

Oliver Hansen, Jonas Pålsson, Robin Persson 

Magnus Ekman och Mikael Johansson har sagt att de ska trappa ner och fanns ju inte heller med vid matchen. Dessutom saknades en rad duktiga spelare som: Kalle Weeks, Björn Olsson, Fredrik Ljungberg, Ola Andersson, Markus kjellsson, Alexander Johansson och Timmy Johansson. Robin Hansen tappar man tydligen då han bestämt sig för att flytta till Markaryd och ämnar spela med något lag i trakten. Det bekräftas dessutom från RGIF-håll att Anders "Slangen" Gustavsson precis som jag tidigare skrivit kommer att spela i Våxtorps BoIS nästa säsong. Jobbigt för RGIF - ett kanonförvärv för VBoIS.

Skottorp mot Skogaby blev inställd pga. vattensjuk plan, matchen spelas troligen i veckan istället. Ysby kunde däremot ta emot Walldia på Munkavallen trots nattens regnande. Walldias tränare Packi rapporterar från matchen att det varit spel mot ett mål, fördel walldia. 0-3 skrevs slutresultatet till efter mål från Jonas Nilsson, Jack Ekenberg och Keenan Rahmadi. För mer info angående den matchen kan ni gå in på YBKs och BKWs hemsidor, som är länkade från bloggen. Knäred förlorade borta mot Eket med 2-1, Jonathan Pettersson gjorde KIKs mål. KIKs startelva till matchen hittar ni i föregående inlägg.

Lilla Tjärby slog ett ganska svagt Glommen på en sunkig och vindpiskad plan uppe i Falkenberg med 4-0. Det var tungt för LTIKarna i början då det var första passet för året på gräs. Det var svårt att få något ordnat spel, men LTIK kändes tryggt och stabilt. Försvararna Håkan Karlsson och Kristoffer Nilsson får bäst betyg efter den första halvleken. De två främsta målchanserna hade, trots ett litet spelövertag från LTIK, Glommen. Redan efter ett par minuter höll en försvare på att ställa målvakt Jonas Nilsson totalt med en hemåtpass, bollen smet dock precis utanför stolpen, den andra chansen kom till sedan en Glommenspelare slitit sig loss efter en kontring, avslutet från nära håll for över ribban. Emil Olsson hade LTIKs bästa möjlighet då han sköt ett rappt skott i steget längs marken, men målvakten räddade på ett fint sätt bollen.

Efter paus fanns bara ett lag på plan, Glommen tog totalt slut. Johan Gusafsson som inte fick mycket utrymme i första halvlek fick nu fritt spelrum på mitten och han kunde styra spelet lite som han ville. Dessutom kom Erik Westerlund in bredvid Johan på mitten och han tillförde mycket energi och styrka. Det var också Eken som fick göra årets första LTIK-mål genom ett vackert långskott. Efter detta var det show-Johan, som först vackert dribblade sig fram längs straffområdeslinjen och spelade snett inåt bakåt där nyinsatte Henrik Olsson kom störtande och tryckte in bollen i mål. Strax efter blev Emil Olsson bryskt tagen i straffområdet, Johan satte säkert påföljande straff i mål. Som avslutning dribblade Johan sig fram till en övergiven målvakt som fintades ner på rygg innan bollen elegant chippades över densamme. En stabil insats, samtidigt ska man nog inte stirra sig blind på den här ganska komfortabla segern då Glommen var sällsynt svagt i andra halvlek. Samtliga LTIKare gjorde en gedigen arbetsinsats utan att direkt förta sig, alla i truppen fick spela minst en halvtimme. Förutom nämnda spelare kvitterar Emil Olsson ut högsta betyg för hårt slit i 75 minuter.

LTIKs lag:                                                     Jonas Nilsson

                   Andreas Bladh     Mattias Johansson     Håkan Karlsson     Kristoffer Nilsson
 
                          Mattias Olofsson     Jim Nilsson     Johan Gustafsson     Simon Vedin

                                                               Emil Olsson     Fredrik Wersch

Erik Westerlund, Henrik Olsson, Oscar Gustafsson, Johan Andersson, Andreas Persson

// P.

RSS 2.0