Resultat lördag

Sexan:

YBK-Sperlingsholm 2-2
Målskyttar YBK: Anton Svensson, Robin Einarson

YBK missade mängder med chanser, framförallt sista 20, och borde kanske avgjort matchen då. Ganska logiskt resultat ändå eftersom att Sperling är på g och kommer att plocka fler poäng fram över. Första pinnen är plockad nu.

//P.

Resultat fredag

Trean:

Tvååker-LFK 2-0

Femman:

RGIF-Vapnö 3-1 (1-1)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2, Johan Bergman

RGIF tog ledningen med 1-0 innan Vapnö kvitterade på straff. I andra lyckades man ta ledningen och utöka densamma. Vinsten var inte självklar, Vapnö är inget dåligt lag.

Torup/Rydö-KIK 4-1 (1-1)
Målskytt KIK: Simon Gunnarsson

KIK tog en tidig ledning innan Torup/Rydö kvitterade. KIK var det bättre laget rent spelmässigt fram till att Adam Wencel efter en löpning med boll på 70 meter tilläts göra 2-1 till Torup/Rydö. Det mäktiga målet blev matchavgörande då luften efter det gick ur KIK. Varför klippte ingen Wencel om man nu inte kunde ta honom på ett schysst sätt? Torup/Rydö imponerar inte spelmässigt, men man leder femman, mycket pga av att man är fysiskt starka, man spelar mycket hårt och ibland fult. Kreatören är Wencel och på topp har man en stor och duktig kille som mycket ska upp på. Motståndarna bör inte försöka med några långbollar då de har en mittback som vinner det mesta.

Sexan:

BKW-HIS 4-0 (1-0)
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani 3, Nderim Peci

Segern var aldrig särskilt hotad, BKW brände mängder med målchanser, Carlos Fragoso var mycket duktig i HIS kasse. Kenan Ramadani var det stora namnet för dagen i Vallberga med sina tre mål, förutom dem kostade han dessutom på sig att missa en straff.

GIF/VIF-SBK 2-0 (1-0)
Målskyttar GIF/VIF: Mikael Johansson, Timmy Johansson

Som väntat var matchen ingen höjdare spelmässigt, som väntat var det dock jämnt, hårt i närkamperna och mycket känslor inblandat. Matchen var fattig på målchanser, lagen tog ut varandra. GIF/VIF är lite spetsigare än SBK och vann därför kampen som lika gärna kunde slutat 0-0 eller 1-1. Första halvlek tycker jag att det är lite fördel GIF/VIF, den enda som åstadkom något av värde i SBK var Olle Hansen som på egen hand emellanåt sysselsatte stora delar av GIF/VIFs backlinje. GIFVIFs första mål lyckades Mikael Johansson till sist peta in efter att han tillsammans med flera spelare kampat om bollen vid SBKs målbur. I andra halvlek jämnas spelet ut ytterligare, SBK kan dock ta över en bit in i halvleken. Kristian Johansson var bra på SBKs inre mittfält och vann kampen där mot GIF/VIFs Robin Hansen, dessutom fick inte Jens Axeldahl alls den tid på sig som han tidigare fått, detta gjorde att GIF/VIFs spel aldrig riktigt kom igång i matchen. SBK är mycket svårspelade. Efter ca 60 minuters spel fick SBK ett visst tryck mot GIF/VIFs kasse bl a genom en rad frisparkar, men de heta chanserna uteblev och spelet jämnades åter ut.

GIF/VIFs andra mål kom till sedan SBKs målvakt Håkan Johansson skjutit en motspelare i ryggen då han skulle göra en snabb utspark, Timmy Johansson fick fatt på bollen och kunde enkelt lägga in den i mål bakom Cralle. Strax efter uppstod ett par omdiskuterade situationer. Jens Axeldahl sköt en frispark som Cralle fick problem med och lämnade retur på, i kamp med Thomas Filipsson föll den senare och GIF/VIF ville ha straff. Kanske var det straff, jag tror dock att domare Ola Ström valde att fria då Filipsson förstärkte fallet så mycket att det såg löjligt ut. En kort stund efter det fick SBK straff, den såg kanske lite billig ut därifrån jag satt, någon tyckte den var solklar, Ström stod utmärkt placerad, såg bäst av alla och var tvärsäker på sin sak då han pekade på straffpunkten, till GIF/VIFarnas stora protester (så klart). Straffen slog först Johan Agnvall i mål, någon var dock inne i straffområdet så straffen gick om och då slog Agnvall inte straffen bättre än att Magnus Ekman i hemmakassen ganska så enkelt kunde rädda. Synd om SBK, synd om Agnvall. Efter straffen skapade GIF/VIF ytterligare någon chans att utöka sin ledning.

Som skrivet tycker jag nog att GIF/VIF skulle vinna om något lag skulle göra det, men oavgjort hade också varit helt okej då matchen var jämn. GIF/VIF har mer spets framåt, i övrigt är lagen jämnstarka. I SBK är Olle Hansen för ensam framåt, Atef Abou-Shakra är dock tillbaka i SBK och han hoppade in mot GIF/VIF och gjorde det bra, förhoppningsvis kan han tillföra lite mer spets till SBKs anfallsspel framöver.

Jag tycker att Ola Ström gjorde en bra insats i en ganska svår match. Men jag förstår om GIF/VIFarna känner sig lite förfördelade, samtidigt är det så att du kan få med dig en domare lite grand om du inte ifrågasätter och gnäller. 

Simlångsdalen-VBoIS 6-0

//P.

Inför helgen

Fredag:

Trean:

Tvååkers IF-LFK kl 19:00, Övrevi

Tvååker är ett stabilt lag som bara förlorat en match så här långt in i serien. Man har dock även spelat två oavgjorda matcher och tillhör därför inte toppen. LFK får som vanligt kasta om i laget, nytt mittbackspar blir Henrik Nilsson/Emil Axelsson. Andreas Martinsson är åter i startelvan, men får spela på vänsterkanten då unge Anton Tideman varit duktig som vänsterback. Jag hade placerat Martinsson som mittback. Dennis Nilsson är fortsatt utanför startelvan. Han missade en match och då vann laget, innan det var han kanske bäste LFKare och efter den enda vinsten har det gått knackigt för LFK igen. In med Dennis från start. 

Femman:

RGIF-Vapnö IF kl 19:00, Björkvallen

Bottenmöte i femman och viktiga poäng står på spel. RGIF är ett bättre lag än Vapnö, men man släpper in enkla mål och gör inte mål på sina chanser, trots att man skapar ganska mycket och stundtals spelar bra. Jag tror trots allt på RGIF-vinst.

Torup/Rydö FF-KIK kl 19:00, Torulund

Toru/Rydö tar vid vinst åter över serieledningen från KHFF. Tuff match för KIK, men inte omöjlig. Alla kan slå alla i femman och KIK har chans till poäng om de sköter sina kort rätt.

Sexan:

BKW-HIS kl 19:00, Wallevi

Jag tror ganska mycket på BKW i denna match. Man har fördel av sin stora hemmabana och kan troligen springa ifrån HIS. HIS har dock överaskat förr, hoppas att man får tillbaka de spelare som saknades i förra omgången.

GIF/VIF-SBK kl 19:00, Veinge IP

Mitt favoritderby! Att SBK ligger i botten och GIF/VIF i toppen spelar inte så stor roll i denna match. Det vackra spelet brukar inte stå i centrum. Jag ser fram emot mittfältskampen mellan GIF/VIFs Björn Olsson och Robin Hansen mot SBKs Kim Håkansson och Kristian Johansson.

Denna match är mitt givna val ikväll.

Simlångsdalens IF-VBoIS kl 19:00, Simlångsdalens IP

Dalen har varit en besvikelse så här långt och BoIS går trögt. Delar lagen kanske på poängen?

Lördag:

Sexan:

YBK-Sperlingsholms IF kl 13:00, Munkavallen

Sperling spelade upp sig till förra omgången mot Örnia och man gav verkligen de gröna en rejäl match om poängen. Jag tippar på en jämn kamp där tillfälligheter kommer att avgöra.

Söndag:

Sexan:

IS Örnia-SIF kl 13:00, Alevallen

Vinner SIF mot Örnia vågar jag lova att SIF säkrat i alla fall en kvalplats uppåt då Örnia kommer att ha hela tio poäng upp till SIF i i toppen och det är för mycket för att de ska kunna gå ikapp i denna tio-lagsserie. Matchen är därför mycket viktig för båda lagen, men framförallt för Örnia.

//P.

KHFF vann

KHFF-Böljan 2-0 (1-0)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Martin Nilsson

KHFF tog en väntad vinst mot bottenlaget Böljan och man hänger på i toppen av femman.

//P.

KHFF i elden

Torsdag:

Femman:

KHFF-IF Böljan kl 19:00, Hishults IP

KHFF kom snabbt in på vinnarspåret igen efter förlusten mot HÅFF och tog en stabil seger mot Vapnö i förra omgången. Böljan är ett bottenlag i femman som kommer att få kämpa där nere hela säsongen. I förra omgången blev man förnedrade av Lidhult med 7-1. Jag tror på KHFF-vinst, underskattning är det enda som kan rädda Böljan. Den långe brukar dock se till att hans KHFF inte drabbas av hybris och bara ställer ut skorna.

//P.

Resultat onsdag

Femman:

Slöinge-LTIK 3-2 (2-1)
Målskyttar LTIK: Simon Vedin, Mikael Rydert

Det kändes inte helt hundra inför matchen sedan förutom målvakten Jonas Wallin (lätt skadad mot Centern), även Richard Frankland och Fredrik Wersch lämnat återbud under dagen. Tre ordinarie spelare är liksom alltid tre ordinarie spelare. Men, men... Inledningen av matchen kändes ändå hyffsad. Vi var bra med och verkade inte så nervösa som Slöinge. De såg ut att spela utan självförtroende och slog bort mycket enkla bollar. Så fort hemmalaget lyckades få ner bollen på mot LTIKs mål kändes det dock panikartat i LTIK. Innan tio minuter har hunnit gå av matchen skänker i princip LTIK bort fyra hörnor. Två utav dessa resulterar i Slöinge-mål. 1-0 kommer till efter usel markering. En hemmagubbe blir helt ren och kan enkelt nicka in ettan för Slöinge. Vems fan var gubben? Att följa sin gubbe på en fast situation är inte svårt. Jag vet spelare som aldrig släppt sin gubbe på en fast situation. Uselt LTIK! På hörnan efter det lyckas inte Morgan Johnsson i LTIK-kassen hålla en boll och runt honom finns då bara tre stycken Slöingespelare. Var fanns LTIKarna som ansvarade för dessa gubbar? En av de fria Slöingespelarna kan trycka in bollen så lätt, så lätt. 2-0 i röven och inte ens tio minuter hade gått av matchen. LTIK skänker bort mål efter mål och motståndarna roffar girigt åt sig.

LTIK är det bättre laget och tar över spelet allt mer. Henrik Olsson är nära att trycka in ett mål för LTIK. Strax efter kommer Simon Vedin fri mot Slöingemålet. Det blir en fifty, fifty boll med målvakten som lägger sig och puttar bort bollen med näven trots att han är utanför straffområdet och fäller samtidigt Vedin. Domaren dömer frispark till LTIK och tilldelar hemmamålisen ett gult (!) kort. Kanske det solklaraste röda i världshistorien, eller? Målvakten kunde ju fått två röda, ett för att han kapade Vedin som hade en jättemålchans och ett för att han tog bollen med handen utanför straffområdet. På den efterföljande frisparken uppstår kalabalik i hemmaförsvaret och flera LTIKare är nära att trycka in en reducering. LTIK skapar också hörnor, på en av dessa är Jim Nilsson ytterst nära att nicka in ett LTIK-mål, på den andra är Simon Vedin nära och på den trredje kan så Vedin till sist trycka dit LTIKs reducering. Nu är LTIK verkligen på g och man dominerar spelet under långa stunder. Känslan i pausen var god.

Efter paus fortsätter LTIK att vara det bättre laget, Henrik och Emil Olsson är nära att göra mål, men de får inte riktigt koll på bollen i avslutningsmomenn. Mattias Olofsson är att nicka in en hörna. LTIK mattas av lite efterhand och Slöinge får vara med och spela lite grand, man skapar två lägen som Morgan Johnsson vackert räddar. LTIKs nye spelare Peter Hedihn har en frispark som så när håller på att segla in. LTIK har två straffsituationer. Domaren friar i båda fallen. I det ena fallet får Mattias Olofsson gult kort för filmning. Hårt då han själv var hårt tagen i ryggen. Jag trodde att domaren skulle kompensera och blåsa straff vid någon av situationerna. Men icke! Slöinge kontrar och lyckas göra 3-1 på ett skott en bit utifrån invid ena stolpen med lite mindre än tio minuter kvar. Tungt! Mattias Olofsson har en nick som räddas på mållinjen efter hörna. Emil Olsson vänder upp snabbt och får iväg ett fräsande skott som går strax utanför. Mikael Rydert kan till sist trycka in 2-3 till till LTIK, dock förgäves då matchen kort efter det blåstes av.

Det är egentligen svårt att ge laget negativ kritik då LTIK på det stora hela gör en bra match och stundtals dominerar spelet och absolut skapar tillräckligt med målchanser för att vinna. Men vinner gör man inte om man bjuder på så enkla mål som LTIK gör och samtidigt inte sätter fler av sina chanser. Peter Hedihn och Simon Vedin var mycket, mycket bra på LTIKs inre mittfält. Men även övriga LTIKare gör en bra match.

Man Utd-Barcelona 0-2 (0-1)
Målskyttar Barcelona: Samuel Eto'o, Leonel Messi


Inte så mycket att säga om. Barca hade mycket flyt som tog sig till final efter semin mot Chelsea. Väl framme i finalen var det dock inget snack. United var bättre första tio innan Barcas mål och lät under den perioden knappt Barcaspelarna låna bollen. Efter Eto'os 1-0 till Barca var det spanjorernas match helt och hållet. Lite tråkigt tycker jag som United-anhängare. Samtidigt kan jag glädjas med de som håller på Barca då laget totalt sett över hela säsongen är värdiga vinnare samt representerar en mycket vacker fotboll. Iniesta och Xavi är man ju nästan lite kär i och Messi kan man ju bara älska.

//P.

Även KIK ute

DM:

Oskarström-KIK 2-0

Samtliga Laholmslag är nu ute ur leken.

//P.

Matcher tisdag & onsdag

Tisdag:

DM:

Oskarström IS-KIK kl 19:00, Esperedsvallen

En svår, men inte omöjlig uppgift för KIK. OIS ligger i mitten av division fyra och är helt klart ett bra lag. KIK är kommunens sista hopp i DM.

Onsdag:

Femman:

Slöinge GoIF-LTIK kl 18:30, Slöinge IP

Nytt bottenmöte i femman. Slöinge ska vara ännu sämre än Centern. LTIK lär dock inte ha mycket att sätta emot. Försvaret bjuder på baklängesmål efter baklängesmål och anfallsspelet är obefintligt. Kanske var det fel av LTIK att ta steget upp? Man fick troligen för lite tid på sig att förbereda sig för spel i den bättre divisionen sedan man sent bytt plats med Sperlingsholm.

CL:

Manchester United-Barcelona kl 20:45, Stadio Olimpico, Rom

Drömfinalen! Jag hoppas och tror på United. Men jag hoppas ännu mer på en bra fotbollsmatch.

//P.

Resultat lördag

Sexan:

SIF-GIF/VIF 3-1 (1-0)
Målskyttar SIF: Daniel Bergman, Martin Fasth, Robert Cerwinski
Målskytt GIF/VIF: Johan Stråhle

SIF tog en tidig ledning i matchen, den första kvarten var inte riktigt GIF/VIFarna vakna och SIF kunde faktiskt avgjort kampen redan då. Efterhand jobbade sig GIF/VIFarna in i matchen och halvtimmen innan paus är det GIF/VIF som håller i taktpinnen och för spelet. I inledningen av andra halvlek är spelet ganska jämnt och lagen samsas om att föra spelet. GIF/VIF kan inte helt oförtjänt kvittera till 1-1. Efter målet tar SIF över matchen igen och man kan till slut vinna med 3-1 efter att Robert Cerwinski avgjort mot slutet av de 90 minuterna.

Jag såg inte matchen själv, men hade som vanligt kamrater på plats som inte sympatiserar något särskilt med något av lagen. Slutsatserna av deras resonemang kan sammanfattas ungefär så här: Man kan inte låta bli att imponeras över SIF. Laget har ännu inte tappat något poäng i serien och dominansen börjar likna den vi såg i fjolårets sexa av KHFF. Ska man vara lite kritisk mot SIF så är det väl på det viset att man önskar att laget inte hade spelat så rak och enkel fotboll, man lever mycket på att man har många spelare som håller hög nivå, men gör inte spelet detsamma kommer man få det mycket svårt när man tar klivet upp i femman. Man kanske ska börja nöta in ett spel som håller även när man möter bra motstånd varje vecka.

Trots att det återstår väldigt mycket av serien råder knappast några tvivel om att SIF kommer att plocka hem förstaplatsen. GIF/VIF, BKW och Örnia får slåss om andra- och kvalplatsen. GIF/VIF har en tydlig linje i sitt spel och man försöker verkligen att följa den konstant, det kommer man att vinna på i längden. Det är viktigt att lagen i toppen av serien håller fokus varje match och försöker att prestera hela tiden trots att motståndet ibland inte är av yppersta klass. Sexan är sämre i år än förra året (de fyra bästa lagen har försvunnit i KHFF, KIK, LTIK och AIK) samtidigt är den något jämnare då de sämre lagen blivit bättre. Det gynnar inte lagen som kommer att få ta klivet upp en division. Därför hoppas jag att topplagen redan nu förbereder sig för nästa säsong genom att följa en spelplan i matcherna som håller även när man möter bra motstånd i varje match.

Så här skriver GIF/VIFs sympatiska och kunniga tränare Mattias Berggren om matchen:

Vaknade av att det regnade på lördags morgon innan seriefinalen mot SIF. Men innan matchen skulle börja så klarnade vädret upp till att bli en fin dag, fin plan men matchen slutade ju inte som man ville... Tyvärr!


Vi hade en bra genomgång om hur vi skulle spela. Det var en grym fokus redan på uppvärmningen med många laddade ögon...


Första halvlek

GIF/VIF inledde matchen nervöst. Så redan efter 1 minut så gör SIF 1-0 efter slarv i straffområdet. GIF/VIF är inte med i matchens första kvart, men när GIF/VIF kommer fram så är det med fint spel runt kanterna. GIF/VIF slarvar med de sista avgörande passningarna som är så viktiga i en sådan här match. De sista återstående 20 minuterna så är det GIF/VIF som spelar och har taktpinnen. Det känns som SIF är lite trötta, så pausen kom rätt välbehövligt för SIF.

I omklädningsrummet i halvtid snackar vi om att fortsätta på det som vi bestämt och att vi skulle fortsätta att ha hög press för att inte ge dem någon inspiration i matchen. Vi gör inga byten i halvtid men vi hade planerat 2 efter cirka en kvart för att hålla tempot uppe.


Andra halvlek

Helt otroligt men andra halvlek höll på att börja som den första med ett baklänges mål efter 1 minut, men denna gången klarade vi oss. Nu böljar spelet fram och tillbaka och det är en tuff kamp över hela banan. Men jag tycker att det ändå är vi som spelar boll. Så efter 59 minuter så kvitterar vi helt välförtjänt till 1-1 genom Stråhle. Men den glädjen varade inte så länge för med lite dålig fokus i försvaret så trycker SIF in 2-1 och vi i GIF/VIF har en tung uppförsbacke igen. GIF/VIF trycker på med allt vi har men som oftast i sådana  lägen blir det en kontring som SIF dödar matchen med och gör 3-1.


Sammanfattningsvis måste jag säga att jag inte tycker vi kommer upp på någon hög nivå i GIF/VIF idag. Trots detta tycker jag att vi spelmässigt är det bättre laget, för vi har en spelidé och försöker lira boll. Med detta vill jag säga att jag tycker SIF tjongar mycket boll, men de har ju två bra forwards som kan underhålla ett helt försvar och det gör SIF bra. Det är bara till att ta revansch när SIF kommer till Veinge IP i höst.


Det har gått exakt 8 timmar efter att domaren blåst av matchen på Skottorps IP Efter söndagen den 24/5 så är den tråkiga och tunga förlusten mot SIF borta från våra huvud. Som sagt det är bara att bryta ihop och komma tillbaka starkare än någonsin. Från och med måndag så börjar vi fokusera på våra nya uppgifter under vecka 22 med 2 träningar och 2 matcher under 5 dagar.


Full fart framåt håll tätt bakåt... (Tommy Söderberg)


Under vecka 22 & 23 så får vi stanna på Veinge IP för både matcher och träningar. GÖTT!


Vi ses på Veinge IP


Man hade önskat att någon i SIF tog sig tid att skriva lite om det gröna lagets syn på matcherna. Det är ganska lätt och roligt att skriva när det går bra för laget, knappast betungande i alla fall.

Simlångsdalen-BKW 1-3 (1-1)
Målskyttar BKW: Patrik Åkesson 2, Manfred Walldén

BKW låg under med 1-0 redan efter fem minuter. Man lyckades sedan samla krafterna och vända på steken, utjämna i första halvlek, för att sedan ta ledningen och utöka densamma i andra. BKWs tränare Packi var inte alls nöjd med insatsen "Ingen bra match av oss, men vi vinner ändå". BKWs fotbollsordförande Pelle Persson var mer nöjd med lagets prestation mot Dalen:  "...en väl genomförd insats".

//P.

Resultat lördag

Femman:

LTIK-Centern 0-4 (0-2)

LTIK är det bättre laget första 20. Det märks mycket tydligare att Centern är ett bottenlag än LTIK. Centern är stora, klumpiga och långsamma. Dessutom stressar man väldigt mycket i varje situation. Detta toppas med en minst sagt frustrerad tränare som gapar, skriker och spyr galla över sitt eget lag. Härligt att lyssna på... Centern kontrar och gör inte det ofarligt. Man är dock stressade även i avslutningsmomenten i början av matchen. Emil Olsson har en mycket bra frispark som Centern-keepern gör en idioträddning på. Det avslutet var värt ett bättre öde. Efter ca 20 minuter skänker LTIK bort 1-0, LTIKs ena mittback går upp och ska nicka bort en boll, men den studsar över honom, övriga LTIK-försvarare är passiva och Centern får göra ologiska och onödiga 0-1.

Det dröjer inte länge innan tvåan kommer för bortalaget. En LTIK-mittback spelar upp bollen på en innermittfältare som är under press och som blir av med bollen, åter igen verkar övriga LTIK-försvarare chockade och hänger inte alls med när en Centern-lirare sätter dit 0-2, otagbart för Jonas Wallin i LTIK-målet. Centern är inte intresserade av att dra upp något tempo i matchen med sina stora spelare, trots att LTIK innan målen var bättre än Centern såg det ganska lojt ut. Hemmalaget satte inte fart på varken ben eller boll, utan kom in i Centerns långsamma trall. Det kändes märkligt att ligga under med 2-0 i paus. Centern hade inte varit bättre än LTIK, men utnyttjade LTIKs misstag väl och var distinkta när lägena dök upp.

Andra halvlek är ingenting att skriva hem om för LTIKs del. Efter ytterligare två individuella försvarstabbar, där övriga lagkamrater är passiva ligger LTIK under med 4-0 och matchen är över. Det blir uppgivet och Centern tillåts göra lite som de vill mot slutet. LTIKs bästa möjligheter i andra halvlek skapar Simon Vedin på ett skott utifrån och Jim Nilsson med huvudet på Miridon Berishas hörna. LTIK har inte mött något sämre lag än Centern i serien i år. Då förlorar man med 4-0, det säger lite om LTIKs insats. Centern ska ha cred för att de utnyttjar sina lägen väl, när LTIKarna gör misstagen är de distinkta och samtliga bollar sitter invid stolparna utan chans för Wallin i hemmakassen. Matchen höll dålig division fem-klass och båda lagen lär tillhöra botten av serien under hela säsongen. Just nu ser LTIK verkligen inte ut som ett division fem-lag. Både bakåt och framåt är det för dåligt. När LTIK har spelövertag i matcherna utnyttjar man det inte och när man sedan gör misstag så blir man straffade direkt. Nu är det tillbaka till grunderna och på med blåstället som gäller.

IF Centern om matchen:

L:a Tjärby - IF Centern 0-4 (0-2)

Lindblom och Bergdahl gjorde varsitt mål i varje halvlek och IF Centern vann tämligen enkelt

Att IF Centern är bättre än tabelläget råder det ingen tvekan om. Trots stora förluster har spelet stundtals varit helt ok. Problemen har i många matcher inte legat på mitten utan planens sista tredjedelar. Framåt har det varit svårt att vaska fram klara målchanser och bakåt har det emellanåt varit öppnare än Lill-Babs blygdläppar.

1st half
L:a Tjärby var det lag som inledde bäst. IFC verkade tagna av det blixtrande vädret. Blixt på i det blå, ej i tanken, så att säga.

Tjärby skapade också de vassaste chanserna. Efter att hemmalaget vunnit en enkel frispark (ett signum genom hela matchen) kunde Mikelovski mirakulöst, med en benparad i världsklass, avvärja.

Ett rött mål låg också i luften efter att en hemmaspelare trocklat sig fram i Centerns straffområde. Försvaret kunde dock slå bort bollen i sista stund.

Efter den röda anstormningen första femton minutrarna kunde dock de randiga rycka upp sig. Lindblom förpassades in som forward, och Gunnarsson gick ut på kanten. Ett genidrag av Ruddi Sakac skulle det visa sig.

Ständigt löpande Bergdahl, skarvade med sig ett inkast och skapade yta. Han spelade bollen snett inåt bakåt och där dök General Bäckström upp. Tyvärr hamnade hans avslut någonstans i Stora Tjärby. Dock ett anfall som lovade mer.

Ledningsmålet kom istället strax efter. En långboll missbedömdes totalt av hemmaförsvaret och vesslan Lindblom avancerade några metrar. Istället för att fortsätta att ta metrar, fri som han var, avslutade han. Skottet kunde varit hårdare, men välplacerat var det. Tjärbys duktige målvakt var chanslös då bollen smet in vid stolproten. 0-1 och Rudolf log för första gången sedan Bibbi åkte på semester.

Med vinden (bildligt talat) i ryggen tryckte IFC på för ytterligare mål. Kristoffersson drog sin gubbe, fann Bergdahl på fötterna som friställde Normark, som dock hamnade i dålig vinkel. Normark avslutade dock distinkt och målvakten var tvungen att lämna retur. Totte Bergdahl, med föräldrarna på läktarna, var sedan hur kylig som helst. Fel fot, men det sjöng i nättaket. 0-2 och IFC hade kopplat ett stadigt grepp om matchen.

2nd half
Tyvärr blev laget ängsligt i början av andra och föll stundtals alltför långt ner i banan. L:a Tjärby skapade dock endast en del farligheter efter hörnor och det blåvita försvaret såg stabilare ut än på länge. Var detta vändningen, månne?

Firma Bergdahl-Lindblom (TT) slog till igen. Bergdahl spelade en kortpassning till Lindblom som tog med sig bollen och klippte till direkt. Målvakten fick några fingrar på bollen men kunde inte hindra den från att gå in, 0-3! Eufori.

0-4 kom också omgående och matchen skulle få ytterligare en tvåmålsskytt. Bergdahl! Dags att han vaknade, tycker Red, då han utlovat hela 20 mål i år! Game, set, match.

Sammanfattning
Att IFC skulle finna formen, och trepoängarna, rådde det inget tvivel om. Även om matchen inte var den bästa så var det de blåvita som skapade de flesta chanserna och vann rättvist. 4-0 var kanske i överkant men det bryr vi oss inte om! Vi gratulerar samtliga spelare till segern och hoppas trenden kan hålla i sig. Nästa match är redan på onsdag, hemma mot HÅFF. Plus till Lindblom och Bergdahl som gjorde två mål var. Hela backlinjen ska också ha hyllningssång, tillsammans med Lovski i holken, då detta var årets första nolla. Jörgen har  vuxit som mittback!

Laget
Lovski
Minus - Robban - Jörgen - Östberg
Normark - André - Cirkus - Tompa
Stoffe - Totte

Avb
Alex Lj
Comnell
Oskar Björk
Rasse
Henke

Statistik
L:a T - IFC
Mål 0-4 (0-2)
Skott (på mål) 5-11 (3-8)
Hörnor 5-7
Gula 0-2
Röda 0-0
Bollinnehav 48-52%

23' 0-1 T Lindblom
31' 0-2 T Bergdahl
54' 0-3 T Lindblom
65' 0-4 T Bergdahl

Domarbetyg: 1/5 (hands?)

Publik: 43 (Jonas Andersson har återvänt!)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saxat från IF Centerns lite lätt överlägsna hemsida på svenska fans.

Vapnö-KHFF 6-2 (1-2)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg 3, Ola Jönsson, Conni Jensen, Jonatan Jacobsson

KHFF spelade för första gången i serien i år 4-3-3. Man har tillräckligt starka mittfältare för att klara av det. I första halvlek tog man sig tid att spela in det nygamla spelsystemet. I andra halvlek tog man över fullständigt. Fridbergs tre mål imponerar.

HÅFF-RGIF 3-2 (2-0)
Målskytt RGIF: Johan Bergman 2

RGIF har samma problem som LTIK, man släpper in för billiga mål. Säkerligen saknades duktige mittbacken Johan Nilsson mycket. Man skapar tillräckligt med chanser för att vinna matcherna men man sätter inte dit bollarna. RGIF är även fortsatt ett bottenlag.

Sexan:

HIS-YBK 0-1 (0-0)
Målskytt YBK: Lasse Nordström

Första halvlek tillhörde YBK, men man lyckades inte göra mål. I andra halvlek var HIS det bättre laget och då var det extra tungt att YBK fick göra målet. Ett oavgjort resultat hade kanske speglat matchen bäst. Men med tanke på YBKs första havlek var 0-1 inte helt orättvist. HIS saknade två av sina bättre spelare i Edmundas och Anton Andersson, ändå är man fortsatt bra med i matcherna.

Sperlingsholm-Örnia 3-4

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-IF Centern kl 19:00, L:a Tjärby IP

KIK vinner ofta de jämna och täta matcherna i femman knappt, LTIK förlorar de jämna och täta matcherna knappt. Därför är KIK ett mittenlag och LTIK ett bottenlag. Matchen mot Centern är ett bottenmöte. Enligt mina kamrater inom KIK och RGIF är Centern det sämsta laget de båda föreningarna mött i seriespelet i år, trots det förlorade KIK, efter sämsta insatsen i år, och RGIF fick bara en pinne. Pressen kan man därför säga ligger på LTIK i den här matchen, man bör nog vinna om man inte vill bli förankrade i botten.

LTIK kan ställa upp med bästa laget. Håkan Karlsson och Mattias Olofsson har tillfrisknat från sjukdommar, Olofsson börjar på bänken då han inte kunnat träna på en tid. Nyförvärvet Peter Hedin gör debut i LTIK. Hedin har meriter i form av spel med Västra Frölunda i Superettan. Han har tränat en tid med LTIK och även om han är långt ifrån fulltränad hoppas vi att han kan gå in och göra nytta i LTIKs offensiv, som varit sådär i år, okej mot Böljan och bra mot RGIF i en halvlek, annars ganska dåligt. Hedin är en offensiv spelare som umgås med bollen på ett mycket naturligt sätt.

Ytterligare en spelare skrev på för LTIK nyligen, nygamla Linus Lind, som var en av många utav den förre LTIK-tränaren Dennis Lundhs omtalade Halmiaförvärv till LTIK under hans sejour i klubben. Lind återvänder till LTIK efter en runda i Leikin. Det är en fysiskt stark spelare med bra vänsterfot som kommer att bredda LTIKs trupp.

Vapnö-KHFF kl 19:00, Vapnö IP

KHFF får tillbaka de viktiga försvarskuggarna Kim Dahlman och Kristian Åkesson och blir favoriter mot svajjiga Vapnö.

HÅFF-RGIF kl 19:00, Hebergs IP

HÅFF vann utan att imponera mot KHFF i förra omgången, det är ett fysiskt starkt lag som lär ge RGIF fullt upp. RGIF får tillbaka Anders Nilsson och Johan Bergman. Två viktiga kuggar.

Sexan:

Sperlingsholms IF-IS Örnia kl 18:30, Sperlingsholms IP

Intressant Halmstadmöte.

HIS-YBK kl 19:00, Hasslövs IP

På förhand ett givet bottenmöte, i verkligheten ett intressant mittenmöte. Jag tror på en jämn kamp där tillfälligheter kommer att avgöra.

Lördag:

Sexan:

SIF-GIF/VIF kl 14:00, Skottorps IP

Omgångens godbit! Jag grämer mig över att jag befinner mig i Hylte med LTIKs B-lag under lördagseftermiddagen. Denna match hade jag verkligen velat se. Blir det storpublik månde? Hoppas på grannt väder.

Jag har ju tippat SIF som etta i serien och GIF/VIF som tvåa. Därför får jag väl skriva att SIF blir favoriter och troligen kommer att vinna. Men jag tror på 2-2.

Simlångsdalens IF-BKW kl 14:00, Simlångsdalens IP

Dalen förlorade mot YBK i förra omgången och har inte kommit upp i förväntad standard. Kan BKW hålla i sitt stabila, fyndiga spel lär man vinna.

//P.

Resultat torsdag

Trean:

LFK-Påarp 0-1 (0-0)

Detta kändes som en match LFK skulle vunnit. I första halvlek böljar spelet mycket fram och tillbaka, de heta chanserna uteblir. Påarp är lite bättre första 20, LFK sista 20 i den första delen av matchen. I andra halvlek tar LFK över allt mer och man skapar en hel del lägen. Ronny Sabo är LFKs vassaste spelare och mycket av det LFK skrapar fram är med hjälp av Sabos snabbhet och teknik. LFK blev berövade på en straff i andra halvlek. Kim Einarsson blev överkörd i utkanten av straffområdet. Domaren valde felaktigt att fria. Pårps mål kom till efter passivt försvarsspel av LFKarna, det kändes inte som en målchans, men plötsligt låg bollen i kassen. Mats Gustavsson blev skadad i låret (igen) mot slutet av första och ersattes av Henrik Nilsson. Det är inte bra att Gustavsson skadade sig igen, han behövs. Jag tycker att man kan kräva mycket mer av flera spelare i LFK. Det är några stycken som anser att de är för bra för att spela så lågt som i trean. Det är dags att flera spelare tar tag i det och börjar prestera. Just nu är man närmre elitfyran än tvåan, och kanske är man inte bättre.

Sexan:

VBoIS-SBK 1-1 (1-0)
Målskytt VBoIS: Anders Håkansson
Målskytt SBK: Olle Hansen

BoIS var kanske aningen bättre spelmässigt, men SBK skapade flest chanser och borde vunnit matchen. SBKs målvakt Håkan Johansson räddade en straff i första halvlek, straffen och målet var de enda heta lägena BoIS skapade på hela matchen. Kvitteringen kom med tre minuter kvar. SBK borde vunnit, men får lite grand skylla sig själva då man sjönk ner alldeles för mycket i andra halvlek och för tidigt ville slå vakt om sin ledning.

Resultat onsdag

KIK-Slöinge 3-2
Målskyttar KIK: Jonathan Pettersson 2, Peter Karlsson


KIK fortsätter at vinna de jämna och täta matcherna i femman. Imponerande! Men man har också ett väl samspelt lag där alla vill, orkar och kan jobba för varandra. Spets har man framförallt i Peter (den store) Karlsson.

//P.

Inför Kristiflygarehelgen

Onsdag:

Femman:

KIK-Slöinge GoIF kl 19:00, Lagavallen

Slöinge låg i fyran förra året, man har trots det inte kommit upp i nivå i år. I förra omgången lyckades man plocka en poäng av de fem poäng man skrapat ihop och det från serieledande Glommen. Som vanligt i femman lär det bli tätt och jämnt.

Torsdag:

Trean:

LFK-Påarp kl 15:00, Glänningepark

Sexan:

VBoIS-SBK kl 13:00, Våxtorps IP

Fredag:

Femman:

LTIK-IF Centern kl 19:00, L:a Tjärby IP

Varje match känns som ett lotteri i femman. Alla lag slår alla, det är jämnt och det handlar om små marginaler. Nivån på matcherna är ungefär som om sexans bästa lag SIF och GIF/VIF skulle mötas i match efter match, det skiljer faktiskt en hel del mellan divisionerna. Samtliga de fyra nedflyttade lagen från fyran hamnade i division fem södra. Tre av de här fyra lagen tillhör inte toppen. Det säger lite om seriens kvalité. LTIK har inte haft marginalerna på sin sida i matcherna och ligger faktiskt i skrivande stund sist i serien. Det är dock mycket tätt sett över hela tabellen, ett par vinster gör att man är med igen. Centern har inte heller rosat marknaden, men tog sin första trepoängare i förra omgången mot KIK. Det finns tyvärr en del frågetecken inför matchen i LTIKs trupp pga sjukdommar.

Vapnö-KHFF kl 19:00, Vapnö IP

HÅFF-RGIF kl 19:00, Hebergs IP

Sexan:

Sperlingsholms IF-IS Örnia kl 18:30, Sperlingsholms IP

Intressant Halmstadmöte.

HIS-YBK kl 19:00, Hasslövs IP

Lördag:

Sexan:

SIF-GIF/VIF kl 14:00, Skottorps IP

Omgångens godbit! Jag grämer mig över att jag befinner mig i Hylte med LTIKs B-lag under lördagseftermiddagen. Denna match hade jag verkligen velat se. Blir det storpublik månde? Hoppas på grannt väder.

Simlångsdalens IF-BKW kl 14:00, Simlångsdalens IP

//P.

PS. Jag fyller på med mer info om mötena efterhand. Titta tillbaka på detta inlägg! DS.

Resultat söndag

Trean:

Slottsskogen/Godhem-LFK 1-3 (0-2)
Målskyttar LFK: Mats Gustavsson, Ronny Sabo, Besart Mazreku

LFK tog årets första trepoängare sedan man presterat sitt bästa spel hittills. Mittbacksparet var nytt sedan förra matchen. Det kan inte i ord beskrivas hur viktig Mats Gustavsson är där bak, Emil Axelsson var dessutom duktig bredvid honom.

Sexan:

Örnia-HIS 3-3 (2-1)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 2, Tobias Nilsson

Örnia hade ett ganska stort spelövertag matchen igenom, men HIS var som vanligt skickliga i kontringsspelet. I början av andra halvlek gjorde ISÖ 3-1 efter hörna, ett mål som kanske den spelande tränaren Carlos Fragoso borde ha tagit. Efter lite mer än en timmes spel föll HIS Anton Andersson olyckligt och slog sin axel ur led. Matchen fick brytas i över en halvtimme i väntan på ambulans. Efter avbrottet knöt samtliga spelare i HIS nävarna och spelade för sin skadade lagkamrat. Omgående kunde man reducera till 2-3 och bara fem minuter senare var det utjämnat på Alevallen. I slutet hade båda lagen en hel del chanser att avgöra matchen. Slutresultatet skrevs dock till 3-3. Örnia var starka offensivt matchen igenom, men HIS var duktiga bakåt, framförallt i andra, i första borde nog ISÖ gjort något mål till då HIS var under konstant press. HIS reste sig dock och fick med sig en pinne hem till åsens fot efter en riktig kämpainsats.

Man lider så klart med HIS-spelaren Anton Andersson och man tänker direkt på hans tennis. Andersson är en stor tennistalang och det var bara meningen att han skulle spela i HIS fram till sommaruppehållet för att sedan resa över till USA för att utöva sin främsta sport. Olyckligtvis var det tennisarmen som gick ur led. Det är inte troligt att vi får se mer av den friska fläkten Andersson på de Halländska fotbollsplanerna något mer. Nu hoppas man bara att han blir så bra i sin arm att han kan fortsätta med sin tennis och föra Sveriges fina tradition inom den sporten vidare. Krya på dig Anton!

//P.

Resultat lördag

Femman:

KHFF-HÅFF 2-3 (2-0)
Målskyttar KHFF: Mikael Ahlm, Henrik Fridberg

Tung förlust för KHFF. Man hade ledning två noll i paus. Den ledningen borde varit större då man dessutom hade två bollar i virket samt ett rejält spelövertag. HÅFF hade mycket stora spelare överlag och spelade mycket långt. Backlinjen var stabbig. I andra halvlek kom aldrig KHFF upp i någon nivå alls. Det kändes lite nonchalant på sina ställen och många spelare ville göra det själv istället för att spela enkelt. HÅFF gjorde ett par byten till andra halvlek och de nyinsatta spelarna var mycket delaktiga i vändningen av matchen. Med endast fem minuter kvar att spela gjorde HÅFF 3-2 på hörna. KHFFs första förlust på hemmaplan på mycket, mycket länge. Fy fan vad surt att släppa en tvåmålsledning som såg kassaskåpssäker ut i paus. 

Sexan:

YBK-Simlångsdalen 2-1
Målskytt YBK: Dennis Ljungberg 2

Jättekul för YBK! Dalen har överskattat sig själva och underskattat motståndet i serien, de är inget topplag.

Sperlingsholm-GIF/VIF 0-6
Målskyttar GIF/VIF: Johan Stråhle 2, Timmy Johansson 2, Robin Hansen, Jens Axeldahl

GIF/VIF stod för en total utskåpning av sistaplacerade Sperling. Nästa vecka väntar en härlig seriefinal mellan seriens två bästa lag: SIF och GIF/VIF.

//P.

Resultat fredag

Femman:

RGIF-LTIK 3-2 (0-1)
Målskyttar RGIF: Jack Ekenberg, Andreas Thedeby, Piere Nilsson (straff)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha (straff), Fredrik Wersch

Matchen börjar lite avvaktande från båda håll. RGIF startar inte i det ursinniga tempo man brukar. Efter knappt 10 minuter gör Fredrik Wersch en räd längs vänsterkanten och friställer Henrik Olsson med något som får betecknas som en riktig kompispass och Olsson får helt fri inte ordning på bollen. Strax efter har samme Olsson ett skott i stolpen, det stolpskottet är början på LTIKs dominans under den första halvleken. Simon Vedin och Richard Frankland tar över mittfältet allt mer och emellanåt både dominerar och briljerar de, Frankland vinner det mesta och Vedin glänser med bollen. Fredrik Wersch kommer fri från höger, men väljer att spela bollen till Henrik Olsson igen, inte nu heller får Olsson ordning på avslutet. Ett jätteläge! Efter ca 25 minuter dras Richard Frankland i tröjan i RGIFs straffområde och domaren pekar på straffpunkten. Miridon Berisha är i Mattias Olofssons frånvaro (sjuk) som vanligt säker från elva meter och Tony Andersson i hemmakassen är utan chans. 1-0 till LTIK, fullt logiskt och rättvist. LTIK fortsätter på inslagen väg efter målet. RGIF sticker upp vid enstaka tillfällen. Hemmalagets bästa målchans får comebackande Piere Nilsson när han kommer helt ren på bakre. En matchvan Nilsson gör mål på det läget. LTIK presterar fin fotboll med mycket aggressivitet och rörelse. Frankland och Vedin är som skrivet mycket bra på mitten, Berisha på högerkanten jobbar stenhårt och ger inte RGIFs vänsterback Daniel Hellsten en lugn stund, Henrik Olsson är mycket bra i bollmottagningar och startar flera fina anfall då han  sätter tillbaka bollarna, bäst av alla var ändå kanske Fredrik Wersch. Oerhört svårfångad med sin snabbhet, styrka och balans. Han såg ut att trivas i sin nygamla roll som forward. I RGIF var det inte mycket som stämde, det gick för långsamt och var för omständigt. Piere Nilsson och Henrik Olsson på topp försökte nog, men de kändes alldeles för ensamma, dessutom var Nilsson långt ifrån sin fulla kapacitet efter flera veckors frånvaro.

Andra halvlek chockstartar RGIF genom att göra två snabba mål. Det ena efter frispark då bara någon minut gått av den andra halvleken. Bollen studsar turligt fram till Jack Ekenberg som på något sätt lobbnickar in bollen i mål. 1-1, kändes inte särskilt rättvist i det skedet av matchen. 2-1 kom strax efteråt. En LTIKare blev av med bollen högt upp i banan när hela laget var på väg fram, RGIF slog om snabbt, LTIKarna hann inte på rätt sida och Andreas Thedeby kom fri och satte dit 2-1 till RGIF. Chockartat för LTIK, härlig känska för RGIF naturligtvis. Efter dryga 50 minuters spel leder man trots att man kanske gjort den sämsta insatsen hittills under säsongen. LTIKarna är beslutna om att inte ge upp, det fanns ju gott om tid kvar att leka på. Spelet är ganska jämnt, LTIKarna har inte samma aggressivitet och rörelse som i första, RGIF har fått in Andreas Thedeby på mitten och han gör skillnad. Fredrik Wersch ska äntligen få betalt för sin mäktiga insats, han kommer fri mot Tony Andersson i RGIF-kassen sedan Miridon Berisha vackert spelat fram honom. Wersch rundar Andersson och sätter dit 2-2 för LTIK. Efter målet verkar LTIKarna ganska nöjda. Det skickas ganska mycket långt från bortalgets sida, det finns inte så många alternativ framåt längre. RGIF kan ta över allt mer ju längre matchen går. Båda lagen har slitit hårt matchen igenom och båda tränarna tvingas till byten och omöbleringar efter kramper och andra trötthetstecken bland spelarna. RGIF klarar av omöbleringarna bäst och skapar några heta chanser. Johan Nilsson kommer helt ren på en hörna men nickar ner bollen i marken som studsar över målet. Lillebror Nilsson, Oskar, har ett fint upplopp längs högerkanten och får se sitt avslut gå tätt utanför, dessutom har RGIF en boll på mållinjen som LTIKs mittback Håkan Karlsson rensar bort. I 85e matchminuten får samme Karlsson ett RGIF-skott på näven inanför straffområdet och domaren pekar på nytt på straffpunkten och Piere Nilsson kan slå in matchavgörande 3-2 till RGIF.

Ny tung förlust för LTIK som borde avgjort matchen i första halvlek. Sätter man inte chanserna går det ofta som det gjorde mot RGIF. RGIF fick inte igång sitt spel mot aggressiva LTIK, men lyckades ändå bärga hem tre poäng. Tony Andersson var stabil i kassen för andra matchen i rad, Daniel Hellsten var inte med lika mycket offensivt som vanligt, det gavs det inget utrymme till, men han var mycket bra defensivt och absolut en viktig tillgång i slutet med sin tunga vänsterdojja då bollarna bara skulle bort, Johan Nilson gjorde årets andra seriematch från start och den första som mittback, han tillför stadga åt RGIFs bakre led och är enligt mig lagets bäste mittback, Andreas Thedeby gjorde ett bra inhopp och Olsson/Nillsson på topp gjorde helt godkända insatser. I LTIK var samtliga bra i första halvlek, i andra halvlek kommer ingen riktigt upp i nivå efter RGIFs chocköppning. RGIFarna tilläts inte starta matchen i det höga tempo de brukar göra, kanske hade de fördel av det då de hade krafter kvar i slutet av matchen och då kunde ta över.

Åke Fredriksson dömde matchen, då vet alla nivån från början, det är ganska enkelt. RGIFarna var lite gnälliga från start, efter att Fredriksson tittat boll och missat en LTIKares fula tackling med dobbarna före på Erik Lindström (solklar varning om han sett situationen) blev det bara värre och värre. RGIFarna plockade på sig en mängd varningar för snack i situationer som annars inte var särskilt fula. Onödigt naturligtvis och något man kommer att få lida för framöver då avstängningarna kommer.

Centern-KIK 4-3 (1-1)
Målskyttar KIK: Jonatan Pettersson 2, Simon Silvandersson

Efter en jämn första halvlek kunde ett duktigt Centern ta över i andra mot KIK som troligen gör säsongens sämsta halvlek.

Sexan:

BKW-VBoIS 4-1 (1-0)
Målskyttar BKW: Ekrem Bekteshi 2, Visar Demaj, Manfred Walldén
Målskytt VBoIS: Alexander Jägerfall

Hemmalaget dominerade matchen och vann fullt rättvist. Det var inte många gånger BKWs målvakt Henrik Olsson fick röra bollen.

SBK-SIF 0-1 (0-1)
Målskytt SIF: Martin Fasth

Serieledande SIF fick möta ett villt kämpande SBK och man lyckades bara vinna med minsta möjliga marginal. Nästa vecka väntar seriefinal mot GIF/VIF.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

RGIF-LTIK kl 19:00, Björkvallen

Ingen förväntar sig LTIK-poäng, därför kan bortalaget precis som mot KHFF spela utan press. Men naturligtvis sätter vi press på oss själva, vi vill ju vinna varje match. LTIK har revansch att utkräva, den klara förlusten i träningsmatchen finns i bakhuvudet och så stora siffror lär det inte bli igen. RGIF hade en hög målsättning inför säsongen, man skulle hamna högt i serien och bjuda på bra fotboll. RGIF brukar inleda starkt, men man klarar inte att punktera matcherna och ofta rinner kampen dem ur händerna. I sina bästa stunder presterar RGIF Laholms bästa fotboll. Nu är det dock ett lag utan självförtroende som troligen kommer att få problem mot LTIK. LTIKs anfallsspel har inte fungerat i inledningen av serien, det såg okej ut mot Böljan, i övrigt har det varit dåligt. Räkna därför med en del omkastningar både i taktik och uppställning från Mats Johanssons sida inför denna match. 

IF Centern-KIK kl 19:00, Kärlekens IP

Centern har bara lyckats skrapa ihop en poäng på fyra matcher, man är inte lika starka som förra året. Men det säger inte att matchen inte kommer att bli mycket tuff för KIK. KIK blir dock knappa favoriter, man har ett stabilt lag och nu verkar spetsen Peter Karlsson ha kommit igång rejält (två baljor mot RGIF) och det betyder jätemycket.

Sexan:

BKW-VBoIS kl 19:00, Wallevi

BoIS gjorde en skaplig insats i förra omgången då man skakade SIF. Man har dock bara lyckats skrapa ihop en enda poäng så här långt så anfallsglada BKW blir helt klart favoriter.

SBK-SIF kl 19:00, Skogaby IP

Tuffaste matchen hittills för SIF. Mot SBK på Skogaby IP lär seriefavoriterna inte få någonting gratis. Kanske är det dags för första poängtappet för de gröna nu. SBK har förvisso börjat serien svagt, men lyckades vinna i förra omgången och är kanske på g.

Lördag:

Femman:

KHFF-HÅFF kl 14:00, Kornhults IP

HÅFF spelade i division fyra förra året, det har inte märkts så här långt i serien. Man hade tre raka förluster innan man bekvämt slog Böljan i förra omgången. Är laget på gång månne? Man har en stark offensiv, där ytterbackarna ofta fyller på framåt. Detta gör att försvarsspelet ibland blir lidande, man har också släppt in mest mål i serien. Samtidigt har man gjort mycket mål för att ligga där man ligger. KHFF får fortsätta att göra omkastningar i backlinjen, Kristian Åkesson är på semester, det innebär att tre av fyra ordinarie försvarare saknas i KHFF (förutom Åkesson även Johan Nilsson och Kim Dahlman). Ola Jönsson får kliva ner som mittback, en roll han inte gillar, men brukar vara i klockren i.

Sexan:

Sperlingsholms IF-GIF/VIF kl 13:00, Sperlingsholms IP

GIF/VIF har ännu inte förlorat och ligger i toppen av serien. Sperlingsholm har ännu inte tagit någon pinne. Det säger sig självt att GIF/VIF blir stora favoriter. Men Sperling är långt ifrån så dåliga att det räcker att ställa ut skorna för GIF/VIF.

YBK-Simlångsdalen IF kl 13:00, Munkavallen

Dalen vill tillhöra toppen, ska man göra det bör man slå YBK. YBK har överaskat förr och lär göra det igen. Det skiljer faktiskt bara två poäng mellan lagen, vinner YBK går de alltså om.

Söndag:

Trean:

Slottsskogen/Godhem IF-LFK kl 15:00, Ruddalen

Viktig match för LFK. Dels för att man bör vilja skaka av sig den pinsamma insatsen i förra omgången och dels för att motståndarna precis som LFK tillhör botten. Det är dags för första segern nu. Det måste det vara!

Sexan:

IS Örnia-HIS kl 14:00, Alevallen

HIS kan säkert överaska ISÖ. Ligger man bara rätt och tätt defensivt och låter bollarna gå genom Edmundas på mittfältet upp på topp till Anton Andersson och Fredrik Gustavsson kan man säkert plocka poäng från Örnia. ISÖ blir dock favoriter.

//P. 

KHFF ute ur DM

Måndag:

Intersport-cup:

Harplinge-KHFF 4-4 (3-3) 6-4 (efter förlängning)
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson 2, Conni Jensen, Ola Jönsson

I första halvlek har KHFF tur då Harplinge har hela fyra bollar i trävirket utöver de tre mål man gör. I andra halvlek tar KHFF ledningen med 4-3, innan Harplinge får en mycket tveksam straff i 70e minuten och utjämnar. I förlängningen har man chansen att ta ledningen, men missar och istället kan Harplinge avgöra matchen i den andra förlängningskvarten genom att göra två raka mål.

Vi får hoppas att KIK tar sig vidare till omgång fyra. De möter Oskarström borta den 26e.

//P.

Resultat lördag

Trean:

Höganäs-LFK 5-1 (2-1)
Målskyttar HBK: Zlatko Sarajlic 2, Johan Andersson, Visar Nikiqi, Karl Söderström
Målskytt LFK: Besart Mazreku

Läs David Axelssons och Pidda Anderssons sågning av laget här.

Trist för LFK och jobbigt för mig. Har fått ett par syrliga SMS och ett samtal ifrån bekanta i Höganäs eftersom att jag tippade att LFK skulle ta första trepoängaren under lördagen.

Sexan:

HIS-GIF/VIF 1-3 (0-1)
Målskytt HIS: Edmundas (straff)
Målskyttar GIF/VIF: Johan Stråhle, Robin Möller, Mikael Johansson

GIF/VIF hade det mesta av spelet, men HIS var inte ofarliga med sitt kontringsspel.

Simlångsdalen-Örnia 2-3

//P.

Resultat fredag

Femman:

KIK-RGIf 3-3 (1-1)
Målskyttar KIK: Jonatan Pettersson, Peter Karlsson 2
Målskyttar RGIF: Daniel Hellsten 2, Mats Lindström

Jämn match där RGIF om möjligt är lite bättre spelmässigt, men där KIKarna som vanligt är sylvassa på att slå om. KIK hade ledningen tre gånger om och bör kanske vara mest missnöjda med resultatet. Publiken på Lagavallen fick beskåda två stycken mycket vackra mål. Daniel Hellstens 1-1 från ca 30 meter upp i krysset gick inte av för hackor. Inte heller Peter Karlssons ena mål, som han likt Henrik Larsson mot Bulgarien vackert nickar upp i krysset på en slängnick. Två stycken nummer av yppersta klass.

LTIK-KHFF 0-2 (0-1)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Ulrik Persson

Första 20 minuterna är spelet ganska så avvaktande från båda håll, lagen känner på varandra och tar ut varandra. LTIK skapar ett par halvlägen bl a när Richard Frankland skjuter från håll. KHFF skapar också några halvlägen, men ifrån alldeles för dåliga vinklar. KHFF tar ledningen i matchminut 21, Jonatan Jacobsson har tur när han tar ner en boll med axeln, den studsar ifrån honom men han är med lätthet etta på bollen, tar några snabba kliv mot LTIKs mål och serverar Henrik Fridberg med en macka mellan LTIKs mittbackar. Fridbergs avslut är säkert. Ett vackert fotbollsmål. Sista 25 i första är KHFF klart hetare än LTIK. LTIKs yttermittfältare kommer inte in i banan och hjälper till när KHFF har boll och hemmalaget får svårt att försvara sig, hela tiden är KHFF en gubbe mer på mitten, man rör sig mycket och spelar med känsliga fötter säkert på ett och två tillslag. LTIKs högerback lämnades flera gånger helt ensam en mot en mot Jonatan Jacobsson och Jacobsson fick ett jätteövertag på LTIK-spelaren, det kändes inte alls bra och inte alls schysst, var fanns understödet från övriga LTIKare? KHFFs bästa chans efter målet skapar Jonatan Jacobsson, som på frispark drar till direkt och får se bollen träffa både ribba och stolpe innan den far ut. LTIKs målvakt Jonas Wallin hävdar med bestämdhet att bollen aldrig var över mållinjen samt att han faktiskt räddar frisparken från att gå i mål då han får det ena långfingret på bollen.

Efter paus är det LTIK som är betydligt hetare än KHFF. Spelet är mestadels förlagt till KHFFs planhalva under de första 25 minuterna i andra halvlek. De där heta chanserna uteblir dock. Kristian Åkesson är en jätte i KHFFs försvar i matchen mot moderföreningen, han finns hela tiden ivägen för LTIKs inspel och han nickar bort i princip allt som kommer in i straffområdet i luften. Medan LTIK trycker tillbaka KHFF kontrar bortalaget förtjänstfullt. Henrik Fridberg får tre jättelägen, men bränner alla, närmast kommer måltjuven på en lobb, som dock LTIKs mittback Håkan Karlsson hinner upp och rensar bort strax innan mållinjen. Med 20 minuter kvar jämnas spelet ut, KHFF skapar ett par hörnor, på den andra kan till slut Ulrik Persson stöta in 2-0 till KHFF med pannan. Det återstod då endast ca 10 minuter av matchen och det kändes tungt för LTIKarna, som försökte att flytta fram positionerna utan att lyckas testa Henric Johansson i KHFFs mål något särskilt.

I LTIK är det inte många som kommer upp i någon vidare nivå. Emil Olsson är ganska så ensam framåt och gör det hyfsat, Conny Strömberg håller alltid en hög lägsta nivå, men blandar och ger lite för mycket i perioder, Richard Frankland försöker att driva på, men kan också bättre, Henrik Olsson gör ett okej inhopp. Å andra sidan är det ingen som faller ur ramen och är direkt dålig heller. Men man förväntar ju sig mer av vissa, så är det. I KHFF var Jonatan Jacobsson och Kristian Åkesson bäst. Jacobsson framförallt i första och Åkesson framförallt i andra.

LTIKs tränare Mats Johansson tyckte inte att det var så mycket att snacka om. KHFF vann rättvist för att de var lite bättre och har ett par spelare av en kaliber som inte LTIK har. Samtidigt imponerade inte KHFF jättemycket och LTIK är helt klart med i matchen. Men har mycket att jobba på i alla fall. Spelet som LTIK presterar nu hade enligt Johansson räckt till segrar med två, tre mål mot i princip samtliga division sex lag. I femman räcker det dock inte riktigt och LTIK måste upp ett par snäpp till. Samtidigt är det inte serieledarna LTIK ska slå för att hålla sig kvar i serien.

KHFFs tränare Peter Åberg tyckte inte att matchen var något vidare, men att segern var stabil, det var en sådan match som serieledare brukar ha en tendens att vinna.

Sexan:

Sperlingsholm-SBK 0-2 (0-0)
Målskyttar SBK: Johan Agnvall, Patrik Nilsson

Härlig och viktig vinst för SBK.

BKW-YBK 2-0 (2-0)
Målskyttar BKW: Nderim Peci, Ekrem Bekteshi

Stabil seger för BKW som borde varit större. Niklas Nilsson i YBKs mål var mycket bra och räddade YBK vid ett flertal tillfällen i andra halvlek. BKW ledde med 2-0 redan efter tio minuter.

VBoIS-SIF 1-3
Målskytt VBoIS: Kristoffer Holgersson
Målskyttar SIF: Pontus Johansson, Jim Gunnarsson (straff), David Eriksson

SIF fortsätter att plocka hem trepoängare och ser som väntat starka ut. Holgerssons mål var mycket vackert, skottet från 30 meter kan mycket väl bli det snyggaste som görs på Våxtorps IP i år.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

KIK-RGIF kl 19:00, Lagavallen

RGIF har efter tre omgångar endast skrapat ihop en poäng. Man har inte haft någon flyt med skador, målvakten Henrik Olsson var skadad i premiären, veckan efter var han tillbaka, men då gick skyttekungen Piere Nilssons lår sönder och det håller honom borta från spel i ytterligare ett par veckor, mot Lidhult skadades också mittbacken Sonny Nilsson, han är inte heller tillbaka i spel. Mot KIK saknas dessutom Johan Bergman pga resa och Anders Nilsson pga skada. Visst har RGIF en bred trupp, men den klarar inte hur mycket som helst.

KIK har också haft lite oflyt med skador. Erik Gustavsson fick ont i sitt knä i DM-matchen mot TIF och fick ännu ondare i premiären mot LTIK. Han spelar troligen inte mer i vår. Som Eriks ersättare gick Adam Jönsson in till omgång två. Han bröt benet och spelar med största säkerhet inte mer i år. Trist för KIK, men framförallt för Adam.

Pga av RGIFs manfall och med tanke på hur serien artat sig blir faktiskt KIK favoriter i denna match.

LTIK-KHFF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Förra året utspelades två jämna kamper lagen emellan. I Kornhult vann KHFF med uddamålet (2-1) i den match som eventuellt var den bästa division sex-matchen som spelades under det förra året. På L:a Tjärby IP blev det oavgjort 2-2. LTIK är ungefär lika bra som förra året, KHFF är lite bättre. LTIK siktar på en mittplacering, men det primära målet är att hålla kvar laget i serien. KHFF har en högre målsättning och leder serien efter tre raka vinster. För LTIKs del är den här matchen hur kul som helst, det är inte serieledarna vi ska slå för att hålla oss kvar. Därför kan alla gå ut med inställningen att vi har allt att vinna. Samtidigt vet jag att flera spelare hade valt att få vinna hemmamatchen mot KHFF om de bara fått välja en match till att vinna i år. Det hade så klart varit skoj att få knäppa Jonte, Krille, Ola och Den långe på näsan lite grand.

LTIK är troligen ordinarie, om man bortser från Ola Nilsson som varit borta en tid pga skada, han håller i helgen också. KHFF får göra lite omkastningar i backlinjen då ordinarie Johan Nilsson och Kim Dahlman förmodligen saknas.

Sexan:

Sperlingsholms IF-SBK kl 18:30, Sperlingsholms IP

Jumbomöte! Det laget som förlorar har fyra raka förluster. Ska SBK äntligen komma igång nu?

BKW-YBK kl 19:00, Wallevi

Två lag som överaskat positivt hittills. BKW känner sig förmodligen ganska så segervissa inför den här matchen. Underskattningen kan bli YBKs segervapen.

VBoIS-SIF kl 19:00, Våxtorps IP

Ett hett derby mellan två vana kombatanter. BoIS har startat serien svagt och blir underdogs mot seriefavoriten SIF.

Lördag:

Tvåan:

Höganäs BK-LFK kl 15:00, Julivallen

Höganäs har börjat serien ganska svagt. Troligen är det dags för LFKs första trepoängare nu.

Sexan:

HIS-GIF/VIF kl 13:00, Hasslövs IP

HIS har överaskat väldigt positivt inledningsvis, men det ska mycket till om man ska klara av starka GIF/VIF.

Simlångsdalens IF-IS Örnia, Simlångsdalens IP

Ett intressant Halmstadderby sett med Laholmsögon. Båda lagen ansåg sig rånade på poäng i den förra omgången, båda lagen vill ha revansch och poäng, båda lagen siktar på den absoluta toppen. Det kommer att slå gnistor!

Under lördagen ska jag och några till från LTIK besöka de gamla LTIKarna som numera spelar boll i Balltorps FF i Göteborg. Anders Kallin, Erik Westerlund, Anders Jönsson och Kristoffer Nilsson. Under dagen ska vi spela paintball i skogen utanför Kallins föräldrarhem i Mölndal och på kvällen väntar troligen Götets uteliv. Får se i vilken mån jag uppdaterar under helgen. Kanske blir det på lördagen, troligen blir det dock inte förän sent under söndagen.

//P.

Fotbollen rättvis?

Fy fan, mår psykiskt dåligt, nästan så psykiskt dåligt att jag mår fysiskt dåligt. Fotboll måste vara den mest avskyvärda sporten av alla. Innan CL-semin mellan Chelsea och Barca hoppades jag jättemycket på Barca. Jag föreställde mig redan drömfinalen mellan världens bästa Barca och "mitt" Man Utd. Vilken match!

Efter semin, när nu faktiskt drömfinalen blev sann känner jag bara besvikelse. Världens bästa Barca var inte världens bästa Barca när de fick möta lite rejält motstånd. Chelsea var som vanligt stabilt och välorganiserat, man gjorde det svårt för Barca, men samtidigt handlade det inte bara om det.

Det handlade om att Barca var ganska så mediokra i matchen, det var inte många löpningar utan boll, inte många löpningar för varandra, inte många löpningar för att öppna upp, hela tiden spelades bollen in i gröten centralt, där vet man ju att Chelsea är starka, försvarsspelet var uselt, Chelsea tilläts komma till mängder med billiga lägen och under nittio minuter hade man inte ett enda skott på mål. I nittioandra fick man ett på mål och då satt bollen.

De som hävdar att fotbollen alltid är rättvis är för evigt motbevisade nu. Jag har alltid hävdat att fotbollen inte alltid är rättvis. Chelsea skulle haft minst två straffar, minst två. Att domaren friar varje gång är sanslöst. Det får inte finnas att domaren spelar en så avgörande roll i en CL-semi.

Jag gillar ju inte ens Chelsea... och vem kan inte gilla Barca med det spel de tidigare visat upp under säsongen? Inför semin tänkte jag: Bara inte Chelsea vinner, palla en 0-0-final till. Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att köpa det nu. För spelar Barca som de gjorde mot Chelsea blir de uppätna av Utd, det kommer att bli pinsamt och förnedring. Då hade jag föredragit en jämn match mot en värdig motståndare.

Det var vidrigt att se hur Dani Alves firade efter slutsignalen. Han som inte hade haft en siffra rätt fram till Iniestas mål, han som inte får spela finalen pga en tredje varning. Undrar hur Barca löser ytterbackspositionerna utan Alves och Abidal? Fast är Alves så dålig som han var mot Chelsea kan det ju kvitta, en junior löser det säkert bättre.

Fotbollen är inte alltid rättvis! Fotbollen är den grymaste och vidrigaste sporten av dem alla. Och den bästa!

//P. 

Resultat DM

YBK-KIK 2-4 (1-2)
Målskyttar YBK: Shpetim Hajrullahi, Robin Henriksen
Målskyttar KIK: Duka Sumiqi, Simon Gunnarsson, Markus Åkesson (straff), Simon Silvandersson

Såg bara andra halvlek... Det stod 1-1 väldigt tidigt, redan efter någon minut. YBK tog ledningen efter en målvaktstavla och KIK kvitterade enligt uppgift på en annan. Efter ca 10 minuter tar KIK ledningen med 2-1 och i första halvlek var det enligt de personerna i min närhet mycket KIK. Efter paus är spelet ganska jämnt, KIK byter dock in Peter Karlsson, Joel Åkesson och Kristoffer Olsson efterhand och då tar man över allt mer. 3-1 kommer på straff genom Markus Åkesson, som säkert placerade bollen bredvid en passiv Niklas Nilsson i hemmamålet. Straffen må ha sett billig ut från vissa vinklar, men därifrån jag stod såg man utmärkt hur YBKaren hindrade KIKaren med armen. Helt korrekt dömt således. Resten av halvleken blir en kavalkad i missade målchanser av KIK. Simon Andersson, Kristoffer Olsson och Simon Silvandersson missar alla i princip öppet mål och Silvandersson har även en boll i stolpen. Det blir lite nervigt för KIK mot slutet då YBKs Robin Henriksen med bara fyra minuter kvar av matchen slår något som troligen var menat som ett inlägg rakt i mål över Patrik Börjesson i KIK-kassen. Simon Silvandersson avgör dock med minuten kvar till KIKs fördel. Säkerligen skönt för Silvandersson som är tillbaka efter en lång frånvaro pga av skada att få sätta dit bollen efter alla missade chanser. KIKs bredd imponerar, endast fyra ordinarie spelare startade matchen mot YBK (Mattias Ragnarsson, Pelle Svensson, Markus Åkesson och Jonathan Pettersson) ändå är man det lag som skapar absolut mest och det lag som har mest struktur i spelet. Unga YBK ska dock inte misströsta allt för mycket. Det finns gott om talang i YBK och på sikt har man ett bra lag på g. Kanske borde man täppa till lite bättre bakåt då man släpper till väl mycket klara chanser i matchen mot KIK.

SIF-Halmia 0-5 (0-3)

ISH kom som väntat med starkast möjliga lag till Skottorp. SIF gjorde en bra match, men mot division två-motstånd ska man inte räcka till och det gjorde man inte heller. 

//P.

DM ikväll

Tisdag:

Intersport-cup:

SIF-IS Halmia kl 18:30, Skottorps IP

Halmia kommer troligen inte med något pisslag till Skottorp. Man har för många spelare i seniortruppen för att bara ha ett A-lag och flera skickliga spelare väntar bara på att få chansen att visa upp sig. Tar man in spelare underifrån blir det från ISH U 1 som kör över allt motstånd i Klass 2. Detta blir en mycket tuff match för SIF. Men det finns väl inget roligare än utmaningar, man har ju allt att vinna!

YBK-KIK kl 18:30, Munkavallen

KIK är jättefavoriter till att ta sig vidare i DM. Men YBK gillar att smyga lite bakifrån och har överaskat med flera oväntade poäng i inledningen av sexan. Ställer båda lagen upp med bästa lagen ska YBK normalt sätt inte ha en chans. Men det ska spelas om det!

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Väster 1-1 (1-1)
Målskytt LFK: Ronny Sabo

Väster har lite mer boll och spelet är ofta förlagt till Laholms planhalva under den första halvleken. Trots detta tar LFK ledningen genom Ronny Sabo innan Väster kvitterar till 1-1. Andra halvlek börjar ungefär på samma vis, men LFK spelar upp sig efter hand och sista 20 är det LFK som trycker på och går för vinst. Man lyckas dock inte få in bollen och matchen slutar 1-1. Ett resultat som troligen båda tränarna är relativt nöjda med. Väster ledde serien inför matchen och man går för serieseger, därför var det bra av LFK att man kunde stå upp som man gjorde. Extra imponerande blir LFKs insats med tanke på att rutinerade Mats Gustavsson fick utgå redan efter en halvtimme med en sträckning i ljumsken. Henrik Nilsson ersatte i mittlåset och löste det på ett godkänt sätt tillsammans med Daniel Nilsson. Bäst i LFK var målvakten Markus Johansson. Trygg och väldigt säker, ett par klassräddningar. Plus också till Ronny Sabo som hela tiden oroar motståndarförsvaren med sin teknik och snabbhet.

Femman:

RGIF-Glommen 2-3 (2-1)
Målskyttar RGIF: Stefan Rådlund, Johan Bergman

Vad händer RGIF? Första halvtimmen spelar man ut Glommen i högt tempo med en och två touch. Inget lag i femman kan prestera den fotboll i lika högt tempo som RGIF gör där. Efter knappt 20 minuter gör man två mål inom loppet av en minut. Stefan Rådlund placerar känsligt in en frispark till 1-0 och i anfallet efter gör Johan Bergman 2-0 till RGIF. Framförallt RGIFs vänstersida är riktigt stark. Daniel Hellsten på vänsterbacken är enormt driven i sin spelstil och går hela tiden framför sin gubbe och vinner bollarna. I vänsterdojjan finns både känsla och kraft, därför kan han variera sina uppspel. Framför Hellsten spelar Mats Lindström, han toppar hårt jobb med fin teknik och en härlig speed. Hellsten och Lindström växelspelade sig gång på gång genom Glommen, de kompletterar verkligen varandra väl. Det är få lag förunnat att ha två så bra vänsterfötter på sin vänsterkant. Med bara sekunder kvar av halvleken lyfter en Glommenspelare in en boll mot straffområdet som trycks in i mål bakom Henrik Olsson i hemmakassen. I andra halvlek kommer RGIF aldrig igång på samma vis, medan Glommen har tänt på sin viktiga reducering och spelar upp sig. Matchen är nu jämn och fotbollsmässigt håller det fortfarande hög klass. I mitten på halvleken trycker Glommen in 2-2 och efter detta tillåts man även att göra 3-2. RGIF trycker i slutet på för en kvittering medan Glommen inriktar sig på att kontra. RGIF lyckas vaska fram en del bra chanser bl a när Hellsten väggspelar sig igenom Glommens försvar för att sedan inte få en rejäl träff på bollen och genom Johan Bergman som från högerläge skjuter i burgaveln. Glommen vinner matchen efter en fin vändning genom tre raka mål. RGIF tål inte motgångar, 1-2-målet kom ytterst olägligt och onödigt med bara sekunder kvar av första och flera av RGIfarna gick säkert in med negativa tankar i omklädningsrummet i paus trots att man hade gjort en mycket bra halvlek och hade ledningen med ett mål. Spelet blev ängsligare i andra halvlek från RGIFs sida och det blev mer längre bollar. Matchen såg totalt sätt verkligen ut som ett toppmöte och ett topplag är Glommen efter tre raka segrar, vilket man har tillsammans med KHFF och Torup/Rydö. RGIF spelar stundtals troligen femmans bästa fotboll, men man har bara tagit en pinne, man ligger alltså i botten och är för tillfället sämst av de fyra Laholmslagen i femman. Jag trodde att de skulle vara bäst.

Sexan:

SBK-HIS 0-1 (0-1)
Målskytt HIS: Fredrik Gustavsson

SBK var det bättre laget matchen igenom, men man har otroligt svårt för att förvalta sina lägen och göra mål. Samtidigt spelar HIS väldigt bra efter sina resurser. Fredrik Gustavsson och Anton Andersson på topp är tunga att möta för motståndarförsvaren, de oroar ständigt på egen hand. Bakåt ser mittlåset med Calle Sundin och Marcus Hedström ramstarkt ut och släpper man igenom något finns klassmålvakten Carlos Fragoso bakom och tar det mesta. Det måste vara underbart kul för spelarna i HIS att känna att man kan vara med i matcherna och t o m vinna. Inget lag går säkert för HIS i år. Det är blytungt för SBK efter tre raka förluster. I de två inledande omgångarna saknade man mycket folk, till mötet mot HIS var man dock i stort sätt ordinarie, någon spelare saknar man alltid, därför kan man knappast skylla på det. Martin Agnvall har varit borta sedan de första träningsmatcherna, nu är han dock åter på hemmaplan och kanske är han med i SBK till nästa match. Han satte dit en del baljor i träningsmatcherna och är en riktig målskytt. Kanske kan han lösa SBKs problem med att göra mål. Just nu är SBK kommunens sämsta lag. Jag såg första halvlek av matchen och lade då märke till att Magnus "Jordfräsen" Andersson satt på bänken i SBK. Varför? Småskadad, krasslig, tränat för lite? Ett SBK utan Mange är inget SBK. Man har inte råd att ha en spelare av den kalibern på bänken, han tillför långt mycket mer än det spelmässiga med sin inställning och energi.

SIF-Sperlingsholm 3-1 (1-0)
Målskyttar SIF: David Eriksson, Pontus Johansson, Oskar Moberg

SIF fick en del återbud till matchen, bl a saknades Robert Cerwinski, Jim Gunnarsson och Martin Fasth, dessutom bjöd Sperlingsholm på oväntat hårt motstånd. Detta gjorde att segern aldrig kändes självklar och att SIF verkligen fick kämpa för det, någon gladfotboll bjöd man inte på. Sperlingsholm kommer att bli bättre vad det lider och man har sedan de två första omgångarna förstärkt laget med en del duktiga spelare som säkert tillför en hel del till det decimerade laget.

GIF/VIF-Simlångsdalen 3-0 (3-0)
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson 2, Johan Stråhle

Väntad seger för GIF/VIF som befäste sin plats i toppen av tabellen. Dalen hade aldrig något att sätta emot, GIF/VIF ägde stora delar av matchen och vann synnerligen rättvist.

//P.

Resultat 1a Maj

Femman:

KHFF-KIK 2-1 (2-0)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Ola Jönsson
Målskytt KIK: Duka Sumiqi

Första kvarten av matchen är relativt jämn, t o m visst övertag KIK. Efterhand tar KHFF över allt mer och sista halvtimmen i första är dominansen ganska stor från hemmalaget och man lyckas då göra två mål. Första halvtimmen av andra halvlek spelar KHFF mycket bra fotboll med härlig rörlighet i laget, alla verkar hela tiden vart de ska ta vägen i löpningarna med och utan boll, det känns som att KHFF är en man mer hela tiden. KIK har svårt för att få fatt i de skickliga Ola Jönsson och Jonatan Jacobsson, klasspelarna tillåts emellanåt briljera. I det här skedet av matchen är det bara Mikael Holvigsson i KIKs mål som håller laget kvar i matchen bl a genom en snygg TV-räddning samt diverse reflexräddningar. Med ca 20 minuter kvar av matchen byter Klippfors in Duka Sumiqi och snart kommer även William Sandberg och Simon Silvandersson in. De tre, framförallt Duka ska göra skillnad för KIK och sista kvarten är det KIK som är det bättre laget. Med ca fem minuter kvar kommer reduceringen från Duka. Närmre än så kommer inte KIK. Totalt sätt får resultatet ses som rättvist, KHFF bjöd storpubliken i Kornhult på en timmes ypperlig fotbollsunderhållning och borde på den timmen avgjort matchen. Nu bjöd man in KIK sista kvarten och hade det velat sig illa hade KIK inte bara reducerat utan även kvitterat. I KHFF var Ola Jönsson och Jonatan Jacobsson magnifika denna soliga eftermiddag. I KIK får nämnde Holvigsson i kassen samt mittbacken respektive vänsterbacken Pelle Svensson och Kristoffer Olsson högst betyg. Duka står för ett mycket bra inhopp sista 20. Det är han som får igång KIKs anfallsspel och det är han som gör målet. Hade jag varit Klippfors hade Duka spelat från start i nästa omgång mot RGIF.

Böljan-LTIK 1-2 (0-1)
Målskyttar LTIK: Simon Vedin, Henrik Olsson

En skön och rättvis seger för LTIK. LTIK hade ledningen med 2-0. Simon Vedin gjorde 1-0 efter fint förarbete av Conny Strömberg och Sabri Behrami. Henrik Olsson gjorde 2-0 direkt på Jonas Wallins utspark. I 70e minuten gör Böljan 1-2. Dittills hade LTIK varit det bättre laget och skapat ett antal chanser mer än Böljan. Böljans farligheter kom till på fasta när LTIKare inte följde med i markeringen, eller sedan LTIKare slarvat med bollen centralt i banan. Efter 1-2 får Böljan lite ny energi, man jobbar hårt och lyckas vaska fram något halvläge. LTIKarna lyckades dock freda sin kasse och tog hem årets första trepoängare. Bäst i LTIK var Jonas Wallin, inga jätteräddningar men stabil, trygg och väldigt säker, Emil Olsson slet hårt på topp, Fredrik Wersch var mycket duktig som vänsterback och Richard Frankland betyder mycket med sin energi. Det är dock ingen LTIKare som faller ur ramen och samtliga får med beröm godkänt för sina insatser. Böljan var något sämre än KIK och Lidhult, men inte mycket. Serien är väldigt jämn, inget lag känns oslagbart, samtidigt finns det inga dåliga lag. LTIK kommer att få kämpa för varje pinne i år!

Intressant kuriosa för er som gillar statistik är att Simon Vedin för tredje året i rad gör LTIKs första seriemål för säsongen. De två föregående säsongerna har han dock inte behövt vänta till tredje omgången, utan han har då nätat redan i första omgången. Båda gångerna mot YBK på Munkavallen dessutom.

Sexan:

YBK-VBoIS 2-2 (1-1)
Målskytt YBK: Edin Mehmedovic 2
Målskyttar VBoIS: Oscar Andersson (straff), Anders Gustavsson

YBK ledde två gånger om, men man lyckades inte hålla undan för BoIS.

Örnia-BKW 1-2 (0-1)
Målskyttar BKW: Nderim Peci, Kenan Ramadani

BKW tog ledningen i den första halvleken sedan Nderim Peci blivit elegant framspelad av BKWs bäste denna dag: Arlind Halimi. I andra halvlek drabbas man utav en utvisning sedan en Walldian dragit på sig två gula kort. Örnia kvitterar dessutom kort därefter på frispark sedan BKWs målvakt missbedömt en boll. Efter detta trodde man att det skulle bli jobbigt för bortalaget, och visst tog Örnia över, men de heta chanserna uteblev. På matchens sista spark gör Kenan Ramadani 2-1 till BKW sedan han tagit en löpning på djupet ifrån sin högerbacksplats på en boll från Kastriot Svarca. Kenan kom från misstänkt offsideposition vid målet, domaren stod dock väl placerad och jag är ganska så säker på att en domare blåser offside om han är tveksam vid situationen. En domare har ingenting att vinna på att fria en en spelare som kommer från misstänkt offside med endast sekunder kvar att spela om han inte är helt säker på sin sak. Kenan stor matchhjälte för sitt BKW. Supertung förlust för Örnia.

//P.

RSS 2.0