Maxi-cup

Klassiska Maxi-cup har återstartat. Varje söndag är det matcher mellan kl 10 och kl 15. Tre omgångar ha spelats. De två första omgångarna har spelats i strålande fint höstväder. Det var hyggligt väder under den tredje söndagen också, dock började planen släppa tidigt och under de sista matcherna var det svårspelat. De som känner fotbollsabstinens är välkomna ner att titta på matcherna. Enklare servering finns och underhållande fotboll utlovas. Resultat, målskyttar och serietabell redovisas en gång i veckan i LT. Mer info samt resultat och tabell finns även på Laholmskorpens hemsida.

Lagförklaringar:

Arsenal - Spelare från Kornhult.
Colchester - Spelare främst från Walldia.
Liverpool - Blandat lag, spelare från framförallt Laholm.
Manchester United - Blandat lag, spelare från framförallt Veinge.
Newcastle - Lag från Båstad.
Oxford - Willab med inslag från SIF.
Queens Park - Mellby BK.
Stoke - Brandkåren.
Watford - Blandat lag. Stomme från LTIK. Inslag från GIF/VIF, SBK och RGIF finns.
Wolverhampton - LFK.

//P.

Tränarläget (uppdaterad)

Sven-Bertil Bergström slutar som tränare i RGIF efter bara en säsong. Han återvänder till Västra Karup där han tidigare vait tränare. Västra Karup ligger i den skånska fyran (motsvarande hallands elitfyra). Jag tycker att det är tråkigt att Bergström lämnar Laholmsfotbollen. Lika tråkigt som jag tyckte det var när Mattias Berggren lämnade GIF/VIF förra säsongen. Bergström har gjort ett fantastiskt jobb med RGIF. Han har varit väldigt omtyckt och visat sig vara väldigt kunnig. Jag vet inte hur turerna gått men jag tycker att det är märkligt att inte RGIF "säkrade" Bergström tidigare på säsongen. Det kändes lite väl sent när det blev klart att han skulle lämna bara för någon vecka sedan. Nu löser det sig till det bästa då Ulf Wernersson ersätter som tränare. Uffe kommer att göra ett utmärkt jobb med RGIF, det är jag övertygad om, men att RGIF fick tag i en så kompetent ersättare så här sent känns mest som flyt, även om Uffe funnits i föreningen under ett par års tid. RGIF är den förening i kommunen som bytt tränare flest gånger under 2000-talet (möjligen har LFK bytt fler gånger). Hoppas att man kan få lite kontinuitet med Wernersson som tränare.

Tränarläget i klubbarna:

LFK - Mats Gustsavsson och Andreas Thedeby fortsätter.

RGIF - Sven-Bertil Bergström lämnar för Västra Karup. Ulf Wernersson ersätter.

LTIK - Mats Johansson slutar och lämnar över till Patrik Åkesson.

BKW - Mikael Gustafsson fortsätter.

KIK - Jonas Klippfors lämnar för SIF. Tony Andersson ersätter.

K/HFF - Peter Åberg lämnar för HBKs organisation. Ola Jönsson lämnar för spel i Alets IK under sin gamla tränare från Markarydstiden: Leif Jönsson (Miki Matic klar som andretränare i AIK). K/HFF har nu klart med ett nytt tränarpar och det blir de helt fräscha (i Laholmssammanhang) markarydarna Kent Persson och Patrik Johansson Borgström. Duon har under de två senaste säsongerna tränat Råstorp/Timsfors seniorer och innan det klubbens juniorer.

GIF/VIF - Lars "Tudde" Pettersson och Kim Gustafsson kvarstående.

SIF - Pär-Åke Eriksson slutar och lämnar över till Jonas Klippfors med Peter "Pidde" Olsson som assisterande. 

VBoIS - Jim Leandersson kvarstående.

SBK - Magnus Bergman kvarstående (ryktas om livstidskontrakt ((;).

HIS - Karl-Erik Frohm kvarstående.

YBK - Magnus "Snoddas" Karlsson slutar för att kunna fokusera på sitt LFK-lag. Ingen ersättare i YBK officiell.

Silly season är igång. Inga namn lär dock bli officiella innan den 15e november. Förövrigt har det varit väldigt lugnt när det gäller "värvningskarusellen" under de senaste säsongerna och det tror jag att det kommer att vara i år med.

//P.

Giffen klart för fyran

Stafsinge gjorde sitt borta mot Skottfint och vann matchen med 2-1. Det innebär att ett nytt halländskt lag spelar i trean till nästa år. Det innebär i förlängningen också att Ränneslöv slipper kvala för att hålla sig kvar i fyran. Det får nu istället Lilla Träslöv göra. Rättvist med tanke på den fina säsong RGIF gjort. Det hade inte känts rätt om laget fått kvala med tanke på att man slutade åtta i serien. Det är också lite historiskt. K/HFF, LTIK och RGIF själva har två gånger tidigare varit uppe i fyran. Sejourerna har dock bara blivit ettåriga. Nu har ett lag alltså för första gången lyckats hänga kvar. Stort grattis skriver jag!

//P.

Testmatch

I vanlig ordning testar K/HFF lite spelare inför nästa år fotbollssäsong vid den här tiden på året. Så, du som har lite fotbollsabstinens, bege dig till Kornhults IP för lite höstfotboll. Mer om matchen här.

//P.

PS. Håller vi tummarna för Stafsinge på lördag så att Giffen slipper kvala på söndag. Mest för att Hellsten och Jensa ska kunna hänga med på lördagens gille. DS.

.Resultat söndag

Femman:

LTIK-KHFF 3-0 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Mattias Olofsson

LTIK vann hemmamatchen mot KHFF med klara 3-0. Det var en ganska jämn och dålig match. Första halvlek slutade 1-0 till LTIK. 1-1 hade kanske speglat den halvleken bättre. I andra halvlek var de mycket ställningskrig men LTIK spelade upp sig något och gjorde yterligare två mål i en i övrigt händelsefattig halvlek. I och med att BKW förlorade sin match gick LTIK om och upp på en tredjeplats i tabellen.

Det var en lite avslagen och ganska dålig division fem-match som utspelades på Lilla Tjärby IP när hemmalaget tog emot Kornhult/Hishult och till slut vann med  3-0 i en vindpinad match.
- Det blir lätt så här när lagen inte har så mycket att spela för kommenterar K/HFF:s spelande tränare Ola Jönsson.
Det första som hände i matchen var att LTIK:s Emil Olsson på egen hand tog sig fram till ett bra läge. Avslutet gick dock rakt på en välplacerad Henric Johansson i K/HFF:s mål. Matchens andra chans fick K/HFF. Ola Jönsson lobbade från nära håll bollen över Jonas Nilsson i LTIK:s mål. Ola Nilsson kunde dock avstyra innan bollen nådde mållinjen. LTIK:s Emil Olsson fick sin andra chans då han blev vackert framspelad av Miridon Berisha. Avslutet kom dock sent och vållade inte Henric Johansson någrav större problem. LTIK:s ledningsmål skulle komma. Conny Strömberg slog en frispark till Miridon Berisha som fint visade att han ville ha bollen med en bra löpning. Berisha spelade in bollen i straffområdet till Emil Olsson som vände bort sin gubbe och serverade Mattias Olofsson som enkelt satte bollen i mål invid stolproten. K/HFF:s bästa chans efter LTIK:s ledningsmål fick Mattias Nätterqvist som nickade bollen i ribban efter en hörna.
- Jag tycker att första halvlek är jämn och att 1-1 hade speglat det som hände på plan bättre. Vi visar bra inställning och alla vill delta. Dessutom försöker vi rulla och spela boll, säger Ola Jönsson.
- Vi har för dålig rörelse och duttar alldeles för mycket i passningsspelet för att jag ska kunna vara nöjd med första halvlek, säger LTIK:s tränare Mats Johansson.

Andra halvlek var en målchansfattig historia. Även om det var mycket ställningskrig spelade LTIK upp sig något jämfört med första halvlek. Emil Olsson ökade på LTIK:s ledning till 2-0 då han direkt på volley stötte in Mattias Olofssons frispark. Olsson gjorde även 3-0 då han framspelad av Miridon Berisha från nära håll fick bollen i mål. LTIK hade utöver målen en boll inne som domaren Joakim Bjerker inte godkände. I övrigt var det som skrivet väldigt snålt med målchanser.
- I andra halvlek tar LTIK över lite grand och rullar bättrre boll än oss. Vi skapar inte mer än någon halvchans. Det blir lite ryckig matchbild på grund av flera byten både från vår och LTIK:s sida och sedan tilltog vinden dessutom. Det gjorde det inte lättare att prestera bra fotboll. Vi får ta med oss första halvlek från den här matchen, säger K/HFF:s Jönsson.
- Det var skönt att få avsluta säsongen snyggt. Vi vann matchen och det var det viktigaste, säger LTIK:s Johansson.
K/HFF:s tränare Peter Åberg fanns inte med i säsongsavslutningen då han istället var med Hallandslaget där han också är tränare. Det har sedan en tid stått klart att Åberg lämnar tränarsysslan i K/HFF efter säsongen.
- Det är ett gemensamt beslut som Peter och klubben kommit överens om. Han har varit i K/HFF i tre år som tränare och både han och föreningen behöver förnya sig, kommenterar Ola Jönsson
- Vi jobbar på en ny lösning till nästa säsong, men ingenting är klart.

Så här kommenterar Jönsson säsongen:
- Det är så klart en besvikelse att trilla ur serien. Målet var att stanna kvar. Spelmässigt har vi gjort en okej säsong men vi har haft otur med skador på viktiga spelare och inte kunnat ha någon ordentlig kontinuitet i laget. Det har varit jobbigt, framförallt när vi fått omkomponera backlinjen så ofta. Jag vill framhäva de unga killarnas insatser. Patrik Bengtsson, Martin Jönsson och Samuel Markow har gjort en bra säsong och där finns det att bygga vidare på för K/HFF.
I LTIK lämnar Mats Johansson lämnar över huvudansvaret som tränare till Patrik Åkesson efter tre år på posten.
- Det känns naturligt att lämna efter tre år. Jag är nöjd med de resultaten vi uppnåt tillsammans. Det klubben ville få ut tycker jag att vi har fått ut. LTIK har blivit ett bättre fotbollslag och har blivit vinnare igen. Det har gått åt rätt håll. Det känns bra att vi kunde infria målsättningen om en topplacering. Vi gläds åt vår tredjeplats. Framtiden för LTIK ser ljus ut. Det finns ett bra underlag med många unga och duktiga spelare, avslutar Johansson som ser fram emot att kunna spendera mer tid med familjen under den kommande fotbollssäsongen.

SIF-GIF/VIF 1-3 (0-1)
Målskytt SIF: Erik Lindberg (straff)
Målskyttar GIF/VIF: Oscar Gustafsson (straff), Kewin Hanssen, Timmy Johansson

Det blev ingen vinst för SIF i årets seriespel. GIF/VIF fick avsluta säsongen med en seger. GIF/VIF tog ledningen med 1-0 genom Oscar Gustafsson på straff i första halvlek. I andra halvlek kvitterade Erik Lindberg på straff. I den 66e minuten fick GIF/VIFs 1-0-målskytt sitt andra gula kort och därför lämna planen. Trots det kunde GIF/VIF göra ytterligare två mål och vinna matchen.

 

GIF/VIF vann bottenmötet i femman. Erik Lindberg gjorde Skottorps mål. Genevad/Veinges mål gjordes av Kewin Hansen, Oscar Gustafsson och Timmy Johansson.
– I första halvlek känns det som att vi är överlägsna och skapar mängder med lägen. Vi har viss fördel av medvinden och vi har otroligt många chanser. Det är frilägen, ribba, skott utifrån och alla varianter, så där borde vi gjort många fler mål, säger GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson och fortsätter:
– I början av andra skapar vi tre klockrena lägen, men sen börjar Skottorp komma in i matchen ordentligt. De är vassa i sina omställningar och skapar även en del frisparkar. Som tur är gör vi 2-1 precis efter deras 1-1 mål och håller undan.
Han ger ett stort plus till hela backlinjen.                                      
– Vi har fått jobba i motvind hela säsongen, men jag är jättenöjd med utvecklingen av de unga spelarna. De har tagit för sig mycket bra. Däremot kommer det i skymundan av de uteblivna resultaten, avslutar Gustafsson som ska fortsätta träna Genevad/Veinge även nästa säsong tillsammans med Lars Pettersson.
– Det var mycket kamp idag, och det kunde egentligen gått hur som helst tycker jag. Men Genevad/Veinge är lite vassare än vi. De gör målen och det är det som räknas, säger Skottorps tränare Per-Åke Eriksson, som berömmer mittbacken Robin Palms insats. Eriksson tog över som tränare efter halva säsongen, men kommer inte att coacha nästa år. Han menar att SIF ”är på G”.
– Jag tycker vi har blivit bättre och bättre. Det känns som att det är det gamla goa gänget igen. Nu tror jag på framtiden för Skottorp, med ny tränare så blir det riktigt bra.
Både Skottorp och Genevad/Veinge trillar ner i sexan.


(Av min syssling, blott 17-årige TIF-spelaren Olle Johnsson)

KIK-Lidhult 4-1
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 3, Simon Gunnarsson

KIK vann som väntat hemmamatchen mot Lidhult med klara siffror. KIK slutar femma i tabellen.

KIK vann sista matchen för säsongen och slutar på en femteplats i division 5. Målen gjordes av Joel Åkesson (3) och Simon Gunnarsson.
– Det var en ganska avslagen match, men vi gör vårt jobb och vinner med 4-1. Vi hade inget att spela för och det hade inte Lidhult heller, säger Knäreds tränare Jonas Klippfors och fortsätter:
– Jag tycker killarna avslutar den här säsongen fint och så vinner vi också, så det är pricken över i:et.
Han är nöjd med säsongen som helhet.
– Vi har gjort vad vi ska. Vi sa att vi skulle ta mer poäng än förra året och det har vi gjort, så det tycker jag är positivt. Med tanke på den försäsongen vi hade med flera skador så är jag nöjd.
Till nästa säsong tar Tony Andersson över som tränare. Klippfors blir tränare för Skottorp som trillar ner i sexan.

(Olle Johnsson)

Gullbrandstorp-BKW 3-1 (1-0)
Målskytt BKW: Johan Green

BKW var det bättre laget spelmässigt i första halvlek. Man lyckades dock inte skapa särskilt mycket målchanser trots spelövertaget. I andra halvlek gjorde GAIS ytterligare två raka mål innan Johan Green tröstmålade för BKWs del fram till 1-3. BKW slutar fyra i serien och har gjort ett mycket bra år som nykomlingar i femman. 

Läs mer om matchen här.

Centern-HÅFF 9-0

Centern avslutade serien på bästa vis genom att krossa HÅFF. Sett till hela säsongen är man värdiga seriesegrare och man känns som det laget i femman som kommer att ha bäst förutsättningar att klara av spel i fyran. Stort grattis skriver jag! HÅFF får ta klivet ner till sexan trots att man slutar fjärdesist. Visst har laget gjort en usel höst men jag tycker inte att det är rätt att fyra lag åker direkt ur femman. Ett lag går upp från femman och ett får kvala. Så borde det vara i sexan också. Inte som nu att två lag går direkt upp och ett får kvala. Det gagnar enligt mig inte kvalitén i femman som blir väldigt ojämn. Dessutom blir serien väldigt omkomponerad från år till år.

Trönninge-Andersberg 3-3

Min tippade seriesegrare Trönninge slutade tvåa i serien. Man hade förstaplatsen som i en ask för tre omgångar sedan men då man endast lyckats skrapa ihop två poäng på de två senaste matcherna får man alltså kvala istället. Andraplatsen knep man bara en poäng framför trean LTIK. Jag önskar TIF stort lycka till i kvalet!

//P.


Resultat lördag

Fyran:

Lilla Träslöv-RGIF 2-2 (1-0)
Målskyttar RGIF: Sonny Nilsson, Markus Kjellsson


Ett rättvist resultat i en jämn och svängig match. RGIF hamnade i underläge med 1-0 men vände till 2-1 efter den 70e minuten. Med fem minuter kvar kvitterade Lilla Träslöv på straff. Matchen avslutades med att Johan Bergman missade ett friläge och att Markus Kjellsson sköt över ett öppet mål. Med tanke på det skulle RGIF kanske vunnit matchen. Tydligen är det inte helt klart att RGIF slipper kvalspel trots att man nu slutar femtesist i tabellen och dessutom spelat in 30 poäng. Det vore en smärre skandal om det inte ska räcka för att hålla sig kvar i en serie. Hade man tagit sig förbi Norvalla också hade man varit helt klara för spel i fyran till nästa säsong. Det hade man gjort om man vunnit matchen. Andreas Randevik vaktade RGIFs mål. Den skadade andremålvakten Tony Andersson är bekräftat klar som tränare för KIK nästa säsong. Därmed lämnar han alltså tränarjobbet i VR08 bakom sig.

Läs mer om matchen här.

RGIF tvingas nu att ge sig in i kvalspel med Lilla Träslöv, Trönninge IF plus ett lag från norrfemman. Skulle både Stafsinge och Trönninge BK missa att ta en av de två främsta platserna i kvalet till trean räknas Ränneslövs resultat i kvalgruppen och Lilla Träslöv åker rakt ur. Skulle Stafsinge och eller Trönninge BK klara sig räknas istället Lilla Träslövs resultat och RGIFs resultat stryks och man får stanna kvar i fyran.

Sexan:

YBK-VBoIS 3-5 (3-4)
Målskyttar YBK: Henrik Karlsson 2, Håkan Pihl
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson 2, Filip Eriksson, Daniel Eriksson, Mikael Svensson

YBK hotade BoIS rejält i första halvlek då de hade medvind. BoIS kunde dock vinna matchen rättvist utan att göra en av säsongens bättre insatser. Imponerande av YBK att hänga i hela säsongen trots alla förluster och WO redan i första omgången. VBoIS har gjort en kart godkänd höst och slutar femma i tabellen.

Våxtorp vann i säsongsavslutningen och derbyt mot Ysby i sexan.

- Det var väl ingen höjdarmatch, dåligt underhållningsvärde för publiken. Vi hade lite inställningsproblem. I första halvlek hade Ysby medvind och då lyfte de mycket långt och packade in mycket folk framför vår målvakt. Då gjorde de också tre mål. Vi kom in i deras tempo och gick nästan runt och spelade. Men det viktigaste var i varje fall att vi vann. All heder till YBK som lyckades genomföra hela säsongen. Hoppas att de kan vara med och spela nästa år också. De rutinerade spelarna är duktiga. Henrik Karlsson är bra, Drängen (Andreas Håkansson) gör inte alls bort sig och Snoddas håller än, säger VBoIS tränare Jim Leandersson.

Han kommenterar säsongen som helhet så här:

- Jämför man årets prestation mot förra säsongens så har vi gjort ett bra år. Men jag hade hoppats och trott på lite mer. Vi hade som målsättning att nå tredjeplatsen och det lyckades vi inte med, även om det inte var så långt ifrån. Vi gjorde helt enkelt en lite för svag vår för att jag ska kunna vara helt nöjd. Men när det gäller träningsnärvaro blir det betyg MVG och jag trivs kanonbra som tränare i klubben, avslutar Leandersson som stannar minst ett år till på posten.

Jim Leandersson (2), Daniel Eriksson, Filip Eriksson och Mikael Svensson gjorde VBoIS mål.

 - Det var en helt okej insats från vår sida. Vi kämpade på bra. Första halvlek var bra, sen tog vi i vanlig ordning slut i andra. Vi har ju inte tränat till någon reda, säger YBK:s tränare Magnus "Snoddas" Karlsson som själv inte var äldst i laget för en gångs skull då 49-årige Stefan Ewaldh vaktade målet för YBK.

Lagets mål gjordes av Henrik Karlsson, Thomas Jansson och Håkan Pihl.

Snoddas kommenterar säsongen som helhet så här:

- Vi lyckades i varje fall genomföra säsongen ut. Det har väl varit lite pinsamt att bara förlora men målet var att inte lämna walk over i fler matcher och det lyckades vi ju med. Jag själv har varit en nödlösning säsongen ut på tränarposten. Jag hinner egentligen inte med eftersom att jag tränar LFK:s P15-lag. Jag hoppas att klubben får tag i någon ny tränare och sedan får man försöka att locka tillbaka de unga spelarna som lämnade inför säsongen, avslutar Snoddas. 


HIS-Örnia 2-0 (2-0)
Målskyttar HIS: Kalle Pålsson, Philip Trollér

HIS avslutade den bästa säsongen på många år med att slå topplaget Örnia med 2-0. HIS slutar sjua i tabellen på lika många poäng som sexan SBK.

Hasslöv avslutade sin bästa säsong på flera år på bästa sätt genom att vinna mot topplaget Örnia i sexan.

- Det här var vi värda. Det var en jämn match men vi hade den lilla extra turen på vår sida. Det var de unga killarna som gick i bräschen för denna segern. Joel Johansson och Markus Hedström höll ihop det jättebra på mitten och målskyttarna Kalle Pålsson och Philip Trollér var också jätteduktiga. Alla är i 20-årsåldern, säger HIS tränare Kalle Frohm.

Som kommenterar säsongen i helhet så här:

- Om någon hade sagt inför säsongen att vi skulle ta 23 poäng hade jag inte trott dem. Det är fantastiskt. Ändå är jag inte helt nöjd eftersom att vi kunde tagit ännu fler poäng i några jämna matcher där vi var nära. Framförallt i mötena mot Vapnö och Kurdiska. Men vi får jobba vidare på detta, avslutar Frohm som sedan tidigare är klar för ett år till som tränare i HIS som slutade på sjunde plats i tabellen.

Serbiska-SBK 4-3 (3-1)
Målskyttar SBK: Martin Agnvall, Olle Günther Hanssen 2

SBKs försvarsinsats över hela banan var dålig i första halvlek. Bl a fick Göran Medjed väldigt lätt (men också väldigt snyggt) gå igenom fyra man innan han satte dit 3-1 till Serbiska högt och hårt förbi en chanslös Håkan "Cralle" Johansson i SBKs mål. Framåt gjorde SBK en hygglig första halvlek och man kunde gjort mer än det enda målet man lyckades göra, via nick från Martin Agnvall. Olle Günther Hanssen hade ett bra skott och Håkan Gustavsson ett annat. Dessutom var Gustav Knutsson bara centimetrar från att lobba in ett mål efter en fin löpning. Även Serbiska kunde gjort fler mål än de tre man gjorde. Cralle gjorde dock ett par kvalificerade räddningar och vid ett tillfälle gick bollen tätt utanför. I andra halvlek blev det allmän uppryckning efter en liten uppsträckning av coach Bergman i paus och SBK kunde vinna andra halvlek med 2-1 efter två Günther-mål. Olle slutar därmed på en ensam andraplats i skytteligan med sina 17 mål efter suveräne Vapnöiten Christopher Jönsson på 29 mål. Innan matchen uppvaktades Cralle för sina 800 matcher av SBKs ordförande Jerker Torstensson. 800 matcher i samma förening är stort. Grattis Cralle!

Skogaby förlorade bortamatchen mot Serbiska i sexan.
- Det var en sömnig tillställning. Vi var för tröga helt enkelt. Vi gör en liten uppryckning i andra halvlek och vinner den, men det hjälper ju inte. Cralle (Håkan Johansson) i mål är den som kan få godkänt idag, han gjorde några bra räddningar, säger SBK:s tränare Magnus Bergman.
Martin Agnvall och Olle Günther Hanssen (2) gjorde SBK:s mål. Hanssen blev därmed ensam tvåa i skytteligan med sina 17 mål efter suveräne Vapnöiten Christopher Jönsson på 29 mål.
Så här kommenterar SBK:s tränare Magnus Bergman säsongen i helhet:
- Jag får vara nöjd. Vi slutar sexa. Vi får vara glada att vi kan ha ett lag som kan hävda sig något så när. Tyvärr har vi inte haft alla spelare tillgängliga till många matcher, men så är det. Vi har några nya spelare som tränar med oss, förhoppningsvis kan vi få in några nyförvärv till nästa säsong, säger Bergman som fortsätter som tränare i SBK över nästa säsong.

//P.


RSS 2.0