LFK vann

Trean:

LFK-Snöstorp/Nyhem FF 1-0 (0-0)
Målskytt LFK: Jonatan Jacobsson

Inledningsvis kände lagen lite på varandra, det skulle dock ganska snabbt visa sig att det var LFK som var det starkare laget och efter en kvart kan man ta över tillställningen och skapa en hel del chanser. Besart Mazreku missade helt ren med målvakten från vänster, Anton Tideman hade en nick i stolpen efter en hörna, även Jonatan Jacobsson blev ren, från höger efter en långboll, Jonte fick dock inte riktigt ordning på bollen och Fredrik Johnsson borde rakat in ett inspel från Anton Tideman, som kunde få in bollen till Johnsson sedan han snott bollen invid offensivt straffområde från en dribblandes Ronny Sabo. 

Det hade inte varit orättvist om LFK haft 2, 3-0 i paus. Så pass mycket bättre var man än Snöstorp/Nyhem. Andra halvlek började även den ganska jämnt och lagen turades om att slå om till snabba och korta anfall, efterhand kunde LFK dock ta över igen och man skapar några chanser genom bl a Besart Mazreku, Jonatan Jacobsson och Fredrik Johnsson. Rättvisa 1-0 till LFK kommer efter ca 65 minuters spel. Jonatan Jacobson gör en fin grej till vänster i straffområdet när han fintar och vänder bort en bortaförsvarare och placerar in bollen i mål.

Efter målet är det nära att LFK utökar sin ledning till 2-0, Petter Gustavssons avslut med vänsterfoten på ett inspel från höger är dock löst. Mot slutet trycker Snöstorp/Nyhem på för en utjämning och man skapar ett par frisparkar och någon hörna, LFKarna lyckas dock freda sitt mål. Segern var rättvis och borde varit större med tanke på hur mycket målchanser LFK skapade. I och med att man inte satte dit bollarna fick Snöstorp/Nyhem vara med i matchen hela vägen och det kändes onödigt då LFK var ett nummer större än Snöstorp/Nyhem i denna match.

Många LFKare gjorde det bra, Markus Johansson var mycket stabil i målet, hela backlinjen var stark matchen igenom. Mats Lindström var framförallt bra i första halvlek och Jonatan Jacobsson framförallt i andra. Peter Carlsson stod för ett starkt inhopp och Besart Mazreku slet i vanlig ordning väldigt hårt från sin centrala mittfältsposition. En viktig och mycket skön seger för LFK som nu tog klivet förbi Snöstorp/Nyhem i tabellen.

LFKs lag:

Markus Johansson,
Robert Nilsson, Henrik Nilsson, Emil Axelsson, Anton Tideman,
Petter Gustafsson, Mats Lindström,
Jonatan Jacobsson, Besart Mazreku (K), Andreas Martinsson (ut 45),
Fredrik Johnsson

Peter Carlsson (in 45), Egzon Behramaj, Peter Joza, Niklas Nilsson

//P.

Resultat lördag

Femman:

KHFF-GIF/VIF 5-1 (3-1)
Målskyttar KHFF: Martin Nilsson 3 (en straff), Henrik Fridberg 2
Målskytt GIF/VIF: Johan Stråhle

KHFF vann den viktiga sexpoängsmatchen mot GIF/VIF med hela 5-1. GIF/VIF fick en olycklig start då Magnus Ekman tappade en boll redan efter en minut som KHFFs Henrik Fridberg snappade upp och enkelt kunde sätta dit. GIF/VIF kunde kvittera efter ca en kvart då Ola Andersson slog en frispark som Robin Möller skarvade vidare till Johan Stråhle som satte dit bollen med pannan. KHFF kunde på nytt ta ledningen kort därefter sedan en GIF/VIF-försvarare gått lite för hårt fram på en KHFF:are i straffområdet. Kändes lite onödigt och halvbilligt. Men är inte så mycket att diskutera egentligen. Straffen satte Martin Nilsson hårt, mitt i målet till 2-1. Ekan i GIF/VIF-kassen revanscherar sig sedan två gånger om för det taffliga ingripandet vid förstamålet då han gör två kanonräddningar. Först då Mikael Ahlm blir helt ren på ett inspel från höger och sedan då Martin Nilsson klackar fram Mattias Nätterqvist som får öppet skottläge. 3-1 gör Martin Nilsson sedan han löpt sig fri på en djupledsboll från Mattias Nätterqvist och rundat Ekan. Ur snäv vinkel kunde Nilsson lägga in KHFFs trea. Det resultatet stod sig till paus.

I inledningen av andra avgör KHFF matchen snabbt. 4-1 gör Henrik Fridberg då han med en strumprullare placerar in bollen i mål på riktigt målskytte-manér. Luckan mellan Ekan och förstastolpen var inte stor, men spelare som Fridberg brukar hitta hålen. 5-1 gör Martin Nilsson med bredsidan på ett inlägg från höger ifrån Henrik Sunesson. Nilssons tredje kasse i matchen. Nu känns kampen avslagen, i alla fall från åskådarplats. GIF/VIF är dock sin vana trogen och man kämpar på i 90 minuter trots att det är hopplöst. Man skapar en del chanser, men KHFF lyckas freda sitt mål. KHFFs tränare Peter Åberg ser till så att skogslaget är på tårna och inte slappnar av på hela matchen. Men det känns som skrivet: lite avslaget. Kan ändå inte låta bli att imponeras av den positiva kraft och energi som finns runt laget GIF/VIF. Från sidan manar Kim och Tudde hela tiden på sitt lag och från de två rutinerade spelarna Magnus Ekman och Ola Carlsson kommer bara positiva pushningar till de yngre medspelarna. Imponerande! GIF/VIF saknade olämpligt nog Robin Hansen, Michael Johansson, Jens Axeldahl och Björn Olsson i matchen. Mycket olägligt att sakna fyra sådana stöttespelare i en match som är så viktig.

Både GIF/VIF och KHFF kommer troligen inte att få stanna kvar i femman, minst ett av de båda lagen kommer förmodligen att trilla ur eftersom att tre lag åker direkt. Tyvärr är det nog så. Båda lagen visste naturligtvis inför matchen att man måste ha motståndarna i fighten bakom sig för att kunna hamna på en placering ovanför strecket vid säsongens slut. Även om det bara skiljer två poäng mellan lagen så är det nu fördel KHFF. Samtidigt kan inte GIF/VIFarna gräma sig alltför mycket efter denna match. KHFFs vinst var solklar, hemmalaget var klart starkare för dagen än bortalaget. Det har funnits andra matcher där man varit betydligt närmre poäng. GIF/VIF ställde upp med en rekordung trupp och laget har absolut framtiden för sig. Mot KHFF hade GIF/VIF med fem 17-åringar, två 19-åringar och en 15-åring i truppen. Med den positiva inställning och det hårda jobb som man visar upp kommer man att ställa till problem för övriga motståndarlag i serien. GIF/VIF är laget som trots motgångar, aldrig ger upp. I KHFF var Martin Nilsson mycket duktig, förutom målen stod han för ett bra jobb och han var hela tiden konstruktiv och vårdad i sitt spel med boll. Bakåt var mittbacken Patrik Bengtsson den som stack ut, med många fina brytningar och resolut spel.

Sexan:

HIS-Vapnö 0-3 (0-1)

En märklig match. HIS gör årets bästa insats spelmässigt men förlorar ändå med klara 3-0. HIS fick ett mål bortdömt för offside i första halvlek innan Vapnös ledningsmål kom. HIS gjorde ett misstag på hela halvleken och blev då straffade direkt av bortalaget. I andra halvlek har HIS ett spelövertag och man pressar Vapnö på ett bra sätt. HIS är nära att kvittera på ett skott utifrån efter en hörna, bollen kan dock räddas på mållinjen av en Vapnöspelare. I situationen efter borde HIS fått straff då en Vapnöspelare klart tar bollen med handen i straffområdet. På Vapnös efterföljande anfall gör HIS sitt andra misstag i matchen och Vapnö kan göra 2-0. Matchuret står då på 76 minuter. HIS fortsätter att ha en press mot Vapnö efter 0-2-målet, med fem minuter kvar av matchen gör Vapnö dock sitt tredje mål fram till 3-0 och matchen är avgjord. En jobbig förlust för HIS, man gör en bra match både spelmässigt och arbetsmässigt och borde fått med sig minst en poäng. Fotboll går ju dock som bekant ut på att göra mål och på det var Vapnö bättre än HIS i denna match.

Haverdal-VBoIS 1-3 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Anders Gustavsson 2, Robin Leandersson

En rättvis seger för BoIS som borde varit större då man skapade mängder med chanser förutom målen.

//P. 

Resultat fredag

Fyran:

Kvibille-RGIF 4-0 (2-0)

RGIF förlorade klart mot Kvibille och nu får man titta neråt igen.

Femman:

BKW-Andersberg 4-1 (3-0)
Målskytt BKW: Johan Green 4

Första halvlek var jämn, BKW skapade dock de hetare chanserna. Förutom målen borde Robban Andersson och Manne Walldén gjort ett mål var. Även AIK kunde gjort något mål. Bl a hade man ett mycket bra skott utifrån som BKWs keeper Simon Nilsson med nöd och näppe kunde få ut till en hörna. Johan Green var den stora skillnaden lagen emellan och mot slutet av halvleken kunde han göra ett äkta hattrick. Man får inte göra som AIK och släppa Green rättvänd så många gånger. I hög fart med full kontroll är Green ostoppbar. I andra halvlek äger AIK mycket boll, BKW kan dock försvara sig med den äran och sticka upp med jämna mellanrum. Green gör sitt fjärde mål fram till 4-0 vackert framspelad av Manne Walldén, innan AIK tillåts tröstmåla genom Fidan Jashari. En stabil seger för BKW i en jämn match, där som skrivet Green var den stora skillnaden lagen emellan. Känns som att Johan är lite för bra för femman.

Gullbrandstorp-SIF 4-0 (4-0)

SIF hade inte något att hämta mot GAIS heller och nu börjar det tyvärr se riktigt mörkt ut för laget. Tungt när det ändå är så tidigt på säsongen. Det är mycket kvar, men det känns inte som att SIF kommer att kunna hämta sig. Tyvärr, tyvärr.

Centern-Trönninge 6-1 (5-0)

Centern var precis som siffrorna visar överlägsna. TIF:arna var lata i försvarsarbetet och backlinjen trög. Det känns som att Centern is the shit denna säsong.

Sexan:

SBK-YBK 6-0 (4-0)
Målskyttar SBK: Olle Hanssen 3, Tim Olsen 2 (en straff), Magnus Bergman

SBK inledde inte bra, men när sedan första målet kom genom Tim Olsen lossnade det och Olle Hansen kunde göra tre raka mål fram till 4-0 innan paus. Ett äkta hattrick från Hanssen alltså. I andra halvlek petade coach Bergman in 5-0 innan Olsen fastställde slutresultatet 6-0 med en straffspark. Cralle i SBK-målet behövde inte slänga sig en enda gång under 90 minuter och tvingades bara till en räddning på hela matchen och det var sedan 80 minuter var spelade. Hade YBK inte haft duktige Dennis Ljungberg i mittförsvaret hade det troligen blivit tvåsiffrigt.

//P.

Inför helgen

Matcher fredag:

Fyran:

Kvibille BK-RGIF kl 19:00, Björkevi

RGIF har goda chanser till poäng. Kvibille var tippat att bli ett topplag inför seriespelet. Laget har dock inte gått så bra som förväntat.

Femman:

BKW-Andersbergs IK kl 19:00, Wallevi

Fortsätter BKW att vinna? Återstår att se, AIK är inte nöjda över att vara i botten och är riktigt sugna på poäng igen.

Gullbrandstorps AIS-SIF kl 19:00, Gullevi

SIF måste börja vinna nu. GAIS har dock en hygglig form och lär bli svåra att tas med.

IF Centern-Trönninge IF kl 19:00, Kärlekens IP

Inget Laholmslag inblandat. Riktigt intressant match ändå. Den förväntade seriefinalen. Är det kanske dags för Centerns första förlust? Jag tror på en jämn fight.

Sexan:

SBK-YBK kl 19:00, Skogaby IP

SBK har haft lite svårare för de lägre placerade lagen i serien. Det gör att YBK kanske har chans till poäng. Men SBK är så klart favoriter.

Lördag:

Femman:

KHFF-GIF/VIF kl 14:00, Kornhults IP

Mycket viktig match för båda lagen. GIF/VIF har tre poäng och KHFF två. Båda lagen är i behov av en vinst. Svårtippad match.

Sexan:

HIS-Vapnö IF kl 13:30, Hasslövs IP

Tuff match för HIS. Vapnö verkar ha hittat rätt efter en något trevande inledning. Laget vill gärna tillbaka till femman per omgående.

Haverdals IF-VBoIS kl 14:00, Wegeli

BoIS är ett bättre lag, men man har en svag form. Haverdal har överraskat förr och jobbar alltid hårt för poäng.

Måndag:

LFK-Snöstorp/Nyhems FF kl 19:00, Glänningepark

Prestigefyllt derby där viktiga poäng står på spel. Vinner LFK går man om Snöstorp/Nyhem i tabellen.

//P.


LTIK vann

Femman:

LTIK-KIK 2-1 (0-1)
Målskyttar LTIK: Kristian Åkesson, Miridon Berisha
Målskytt KIK: Joel Åkesson

LTIK var för en gång skull med rejält från start i en match. De första tio minuterna är det i princip spel mot ett mål och även om spelövertaget inte är riktigt lika massivt under resten av första halvlek så är det ändå stort. LTIK har inte haft ett så kraftigt övertag rent spelmässigt i någon match hittills under säsongen som under den första halvleken mot KIK. Bortalaget hade problem att freda målet, men man lyckades hålla nollan halvleken ut. Trots att LTIK ägde mycket boll var KIK på intet sätt ute ur matchen, eller ofarliga. KIK är seriens bästa kontringslag. Jag har sett KIK mot både Trönninge och Centern, i båda matcherna spelade KIK mycket fin fotboll. Laget har dock ingenting emot att inte vara spelförande eftersom att man är så pass giftiga i omställningarna som man är.

Redan efter en kvart har LTIK skapat tre stycken klara målchanser. Emil Olsson sliter sig fri, men tvingas avsluta med högerfoten och Mikael Holvigsson kan ta hand om bollen. Strax efter dansar en boll på mållinjen efter en hörna, LTIK lyckas dock inte trycka in bollen i mål. Kort efter det skapar LTIK sin bästa möjlighet i första halvlek och det då Simon Vedin testar skott och träffar ribban, på den efterföljande returen är pigge Miridon Berisha framme och försöker nicka in bollen i mål, Holken i KIK-kassen kan dock ta hand om även det avslutet. KIK sticker upp med jämna mellanrum. Det blir alltid lite oroligt då ett lag har ett spelövertag och skapar klara chanser som missas. Fotbollens logik är sådan att det andra laget ofta sticker upp och lyckas få in en boll. Det är mycket svårt att försvara sig mot den typen av spel som KIK bedriver och det känns inte som att LTIK-försvarna har full koll på KIKs offensiva trio: Joel Åkesson, Simon Silvandersson och Simon Gunnarsson.

KIKs första chans skapar man efter ett långt inkast från Silvandersson, som inte LTIKarna får bort. Den bästa chansen får dock Simon Andersson, framspelad av Simon Gunnarsson, Jonas Nilsson i hemmamålet kan dock rädda. LTIK fortsätter att ha mycket boll och man skapar mycket hörnor, troligen närmre tio bara i första halvlek. Man får dock inte riktigt till det. Miridon Berisha fläker sig efter en lång diagonalboll från Mattias Strömberg och är så när att få in bollen i mål, Holken kan dock på nytt rädda. 0-1 till KIK kommer i den 36e minuten då Joel Åkesson kommer fri från höger efter en långboll. Åkesson är alltid farlig och var som vanligt säker i avslutningsmomentet. Jag vill förövrigt påstå att Joel Åkesson är den spelare som springer mest i hela femman. En mardröm för motståndarförsvaren. 0-1 var inte särskilt rättvist, men heller inte helt ologiskt. KIK skapar ytterligare en hygglig chans, Jonna i LTIK-målet kan dock toucha ut Simon Slivanderssons skott till hörna. KIKs efterföljande hörna blir farlig, men LTIK lyckas freda sitt mål.

Andra halvlek är jämnare än den första rent spelmässigt, det är dock LTIK som ha fortsatt tryck på KIK, som försvarar sig och kör vidare på de farliga omställningarna, som i andra blev ännu farligare i och med att blixtsnabbe Christoffer Olsson flyttades upp i anfallet. LTIK fortsätter att skapa hörnor, de är bättre än i första, men förblir resultatlösa, Patrik Åkesson är den som två gånger om är närmst att nicka in bollen i mål. Mattias Olofsson testar skott och Henrik Olsson sliter sig loss, men Holken räddar igen. Det verkade som förgjort denna dag. I den 63e minuten kommer dock rättvisa 1-1 då Mattias Olofsson slår ett inlägg från höger som Kristian Åkesson stöter i mål med smalbenet. Efter målet blir det lite Hawaii-spel. KIK tvingas till en del jobbiga byten som gör att man får omformera laget, men det känns som att Joel Åkesson eller Christoffer Olsson ska jobba till sig någon chans. Närmre än ett par skott utifrån i hyfsade lägen som man sköt över kom KIK dock inte ytterligare ett mål.

Förrän i den 85e minuten då LTIK slarvar i försvarsspelet, bollen dimper ner strax framför mållinjen, Jonna får inte fatt på bollen och Joel Åkesson får det ypperliga läget, Jonna lyckades dock fläka sig och få fram en näve på avslutet. En makalös räddning. På anfallet som följer kommer 2-1 till hemmalaget. Emil Olsson spelar ut bollen till Miridon Berisha på vänsterkanten, Miridon ska slå ett inlägg, den inåtskruvade bollen går dock i en båge förbi en skymd Holken in i mål. De kvarvarande sju, åtta minuterna har LTIK hyfsad kontroll på händelserna på plan och KIK tillåts aldrig få någon rejäl kvitteringschans. Rent spelmässigt sätt var det rättvist att LTIK vann den tuffa och lite smågriniga matchen (precis som ett derby ska vara). I och med att hemmalaget inte gjorde mål på de chanserna som skapades i första halvlek var KIK dock med hela vägen och med tanke på hur det såg ut kunde KIK faktiskt med lite flyt vunnit matchen. Spelmässigt gjorde KIK dock inte en av säsongens bättre matcher och det gjorde man inte mot Gullbrandstorp i förra omgången heller. Kanske en liten formsvacka?

LTIK visar styrka då man för tredje matchen i serien vänder ett 1-0-underläge i paus till seger. Trots att man inte sätter dit bollarna blir det ingen panik, det finns en positiv energi och ett tålamod i laget som inte fanns under fjolåret. Den defensiva insatsen var inte en av säsongens bättre, men det är som skrivet mycket svårt att försvara sig mot KIKs vassa omställningar. Miridon Berisha var LTIKs klart bäste under första halvlek och väldigt pigg i övrigt under alla de minuter han spelade, Henrik Olsson stod för ett starkt inhopp och Kristian Åkesson och Mattias Olofsson kompletterade varandra väl på mitten. Men samtliga i laget stod för stabila insatser. Ingen faller ur ramen arbetsmässigt. Det man kan klaga på är kanske att det var lite väl många offensiva spelare som dagen till ära var lite väl bollkära. Det blir bättre för alla om bollarna sätts lite enklare och snabbare. Men jag ska egentligen inte vara den som är den när LTIK vinner. 

//P.

PS. Har mycket svårt att glädjas över vinsten. Anna Bergendahl tog sig inte vidare ifrån Eurovision-semin för Sveriges räkning. Skandal! För första gången är Sverige inte med i finalen. Jag har dock aldrig varit förtjust i Bergendahls låt. Sa ju att vi skulle skickat Salem, Timoteij eller Eric Saade. Satan! DS.


Match torsdag

Femman:

LTIK-KIK kl 19:00, L:a Tjärby IP

De senaste säsongernas möten lagen emellan har varit täta, tuffa och jämna fighter. Så blir det troligen även denna gång. Fortsätter KIK att kryssa?

//P.

LFK ute ur DM

Intersportcup:

Galtabäcks BK-LFK 3-2 (1-1)
Målskyttar LFK: Fredrik Johnsson, Peter Karlsson

LFK åkte ut ur DM mot division fyra-laget Galtabäck i den tredje omgången. Det trots att man fick spela med en man mer under nästan en halvtimme. Mycket tråkigt och snöpligt, vägen till en final mot HBK U låg öppen. Nu finns inget Laholmslag kvar i cupen.

//P.

Kortisar

Här följer kortisarna jag skrev för LT i sin fulla längd, av någon anledning blev de kapade ner till ungefär hälften i måndagens LT.

Ränneslövs GIF-Harplinge IK 3-1 (0-0)

Ränneslöv tog en viktig seger mot Harplinge. Nu har laget bara tre poäng upp till fjärdeplatsen. Så jämnt är det i fyran. I första halvlek var Harplinge det bättre laget, men i andra tog RGIF över. –Vi visade mer energi och började spela enkelt, säger RGIF:s tränare Sven-Bertil Bergström. Johan Bergman gjorde tre raka mål för RGIF, ett äkta hattrick. Det första målet var vackrast. –En riktig pärla med vänsterfoten, säger Bergström. Harplinge reducerade till 1-3, men RGIF hade inga problem att hålla undan. Bergström plussade efter matchen lite extra framförallt för tremålsskytten Bergman, men även för inhoppande Magnus Nilsson och för den stabila backlinjen.

Våxtorps BoIS-Vapnö IF 0-3 (0-1)
Våxtorp förlorade med klara 3-0 mot Vapnö. –Det var det bättre laget som vann, säger VBoIS tränare Jim Leandersson. VBoIS gjorde ingen bra första halvlek. I andra höjde sig laget, men när Vapnö gjorde 2-0 kändes tillställningen avgjord. –Vi släppte in lite yngre killar som fick känna på A-lagsfotboll och det var positivt. Vi hade problem på målvaktssidan, både Peter Björnsson och Christoffer Fast har ont i fötterna. Christoffer började stå, men Peter fick hoppa in sista kvarten. Vi har också problem framåt, vi gör för lite mål, avslutar Leandersson.

Trönninge IF-DFK HaSko 1-0 (0-0)
HaSko åkte på en försmädlig förlust i Trönninge. Laget hade inte lyckan på sin sida under matchen, men borde nog fått med sig en poäng hem. –Jag tycker att vi är värda en poäng, matchen är ganska jämn. De får en frispark med tio minuter kvar som de snyggt sätter dit. Medan vi missar tre stycken väldigt klara målchanser. Sätter man inte sådana lägen vinner man tyvärr inga matcher. Förutom de missade chanserna hade vi också lite otur med en del domslut, säger HaSko:s tränare Alex Nielsen. Lite extra plus från tränaren efter matchen fick Isabelle Pettersson och Camilla Lindeberg.

VR08-Hyltebruks IF 0-1 (0-0)
VR08 åkte på en snöplig förlust mot Hyltebruk. –Vi spelar jättebra fotboll i princip hela matchen. Vi har varit nere i en downperiod ett tag, men nu hittade vi tillbaka till det spel som vi vill spela, säger VR08:s tränare Tony Andersson och fortsätter: -Matchen är ganska jämn, men vi skapar mest och har bland annat en boll i stolpen. Med tio minuter kvar stoppar en av deras spelare ett inlägg från oss med handen och i anfallet som följer gör de mål. Det är tråkigt att behöva säga det, men det är en domartabbe som avgör matchen. I övrigt var domaren jätteduktig, avslutar Tony Andersson. Lite extra beröm efter matchen fick Emelie Uhlin. Men hela laget var bra.

Laholms FK 2-Kornhult/Hishult FF 2 3-2 (2-1)
Laholms andralag vann mot Kornhult/Hishults andralag med uddamålet i en jämn match. –Jag tycker väl att de har ett litet tryck på oss i första halvlek, men på det stora hela är det en jämn match där trycket är jämnt fördelat och så även målchanserna. 2-2 hade varit mest rättvist och det tror jag även att de hade varit ganska nöjda med, säger K/HFF:s tränare Marcus Theander. Han passar på att berömma hela sitt lag för en bra insats. LFK:s tränare Sofia Norén höll med om att det var en jämn match. –Jag tycker dock att vi är lite vassare, säger Norén. Lite extra plus i LFK fick debutanten Vanja Eriksson. LFK:s mål gjordes av Ebba Karlsson, Julia Palmgren och Blerina Mazreku. K/HFF:s mål gjordes av Moa Lindeberg, Lisa Jönsson och Johanna Carlsson.

WRY-BK Astrio 2 0-4 (0-4)
WRY förlorade klart mot Astrio på Munkavallen. Tränare och lagledning gick inte att nå för en kommentar.

//P.

Resultat lördag

Fyran:

RGIF-Harplinge 3-1
Målskytt RGIF: Johan bergman 3

RGIF tog en stabil och rättvis 3-1-seger mot Harplinge sedan Johan Bergman stått för lagets alla tre mål. Viktigt att Bergman kommer igång med målskyttet. Det lär behövas inför fortsättningen.

Femman:

SIF-Centern 0-5 (0-2)

SIF hade som väntat inget att hämta mot tunga, serieledande Centern. Nu väntar lite enklare matcher framöver för SIFs del. Det är dags att laget börjar plocka poäng.

Sexan:

VBoIS-Vapnö 0-3 (0-1)

VBoIS förlorade den svåra matchen mot Vapnö med klara 3-0. Tredje raka förlusten för BoiS. Tungt. Det kanske inte blir toppstrid för laget trots allt.

//P.

Resultat fredag

Trean:

Tvååker-LFK 0-0

LFK fick med sig en pinne hem från det tuffa bortamötet med obesegrade Tvååker.

Femman:

GIF/VIF-LTIK 3-2 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Ola Carlsson 2, Johan Stråhle
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson 2 (en straff)

GIF/VIF sätter hög press från början och har ett litet tryck på LTIK under de första tio minuterna. Efterhand äter sig LTIK in i matchen bättre och bättre och snart är det fördel LTIK. 0-1 till LTIK kommer på straff av Mattias Olofsson sedan domaren pekat på punkten efter att GIF/VIFs målvakt Magnus Ekman och LTIKs forward Henrik Olsson haft en liten "duell". Olsson kommer in i straffområdet och når bollen före Ekman, han känner kontakt och lägger sig (precis som varenda forward i serien hade gjort) samtidigt som han stöter bollen utöver kortlinjen. 50/50. Domaren kan blåsa och han kan fria. Kan dock skriva så här mycket, hade mitt lag fått straffen mot sig hade jag inte varit nöjd. Det är som sagt fördel LTIK mot slutet av halvleken, det känns som att bortalaget har kontroll på händelserna på plan.

Efter pausen är det länge ett dödläge på plan, det händer ingenting framåt från något håll. LTIK kan dock göra 2-0 då Emil Olsson starkt tar sig ner till kortlinjen och spelar bollen snett inåt bakåt till Mattias Olofsson, som säkert sätter dit bollen. Nu är det fördel LTIK. Både Emil Olsson och Miridon Berisha är nära att utöka LTIKs ledning. Magnus Ekman i GIF/VIF-kassen gör dock två stycken fina räddningar. Det är också nära att Mattias Strömberg utökar LTIKs ledning då han, sedan LTIK fått en lite billig frispark, skjuter strax över GIF/VIF-målet, bollen stryker ribbans överkant. 1-2 till GIF/VIF kommer efter en hörna i den 80e minuten, som kändes mycket onödig då bollen kunde tagits bort i ett tidigare läge. LTIK är på väg att få bort hörnan, men istället dimper bollen ner framför Johan Stråhle, som skjuter in bollen i mål via en LTIKare bakom en helt ställd Jonas Wallin i bortamålet.

Kort därefter är Ola Carlsson nära att kvittera för GIF/VIFs del, han missar dock målet precis med avslutet. Det känns som att det är det sista som ska hända i matchen. Det är det inte, långt därifrån. Med en minut kvar gör Ola Carlsson 2-2 på Oscar Gustafssons inspel och på matchens sista spark gör samme Carlsson också 3-2 till sitt GIF/VIF. LTIK gör en okej insats, inte mer. Absolut inte en utav säsongens bättre insatser. De sista minuterna är naturligtvis bedrövliga defensivt, men matchen hade varit stängd redan om någon lyckats pilla in trean på lägena som fanns. All heder till GIF/VIF som kämpar på bra trots att man hamnar i ett tufft 2-0-underäge.

Försvarsmässigt gör GIF/VIF troligen en av de bättre insatserna för året. Man släpper inte in några billiga mål på individuella misstag och trots att man släpper till några målchanser är det förhållandevis stabilt. Tom Hjälmefjord, Robin Hansen och Ola Andersson är duktiga under hela matchen i GIF/VIFs försvar. Extra plus till unge Hjälmefjord. Magnus Ekman gör ett par matchavgörande räddningar och längst fram måste man berömma veteranen Ola Carlsson, som nu har gjort tre mål på två matcher i A-laget. Nästan som i fornstora dagar. 

KIK-Gullbrandstorp 1-1 (1-0)
Målskytt KIK: Kalle Svensson

KIK gjorde ingen bra match och man kryssar vidare i serien. Lagets fjärde (!) kryss på sex matcher.

Andersberg-KHFF 3-3 (2-2)
Målskyttar KHFF: Henrik Sunesson, Ola Jönsson, Patrik Bengtsson

KHFF var hela tiden i förarsätet i matchen. Man hade 1-0, 2-1 och 3-2. AIK lyckades dock hela tiden komma tillbaka och kvittera. I den 55e minuten gjorde AIK 3-3. Några fler mål blev det inte. KHFFs andra raka kryss.

Sexan:

Simlångsdalen-HIS 6-2 (3-0)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson, Philip Trollér

Caspar Swederman stod för ett äkta hatrick för Dalens del i första halvlek. Det tredje målet gjordes på straff efter en situation där HIS målvakt borde blivit målchansutvisad, lyckligtvis för HIS del tilldelades keepern endast gult kort av domaren. Dalen sprang sönder HIS fullständigt under de första 45 minuterna och vann både första, andra och tredje bollarna. I paus görs en del förändringar i HIS som faller ut väl och hela laget höjer sig. Tyvärr för HIS del var det lite försent. Under de sista 15 minuterna tvingas HIS spela med två stycken skadade spelare på plan då man hade tre stycken skador även på bänken. Totalt sätt klart rätvis seger till Dalen, även om den kanske blev något mål för stor. HIS får ta med sig den andra halvleken till nästa match och glömma resten.

Kurdiska-SBK 1-0 (1-0)

Kurdiska slog SBK med uddamålet i en jämn tillställning.

YBK-Serbiska 1-4 (0-2)
Målskytt YBK: Ali Ibrahim

YBK förlorade bottenmötet mot Serbiska.

//P.

PS. Får se i vilken mån jag uppdaterar under morgondagen. Ska som traditionen föreskriver cykla Skogabys erkänt trevliga Pingstrally under eftermiddagen. DS.

Inför helgen

Fredag:

Trean:

Tvååkers IF-LFK kl 19:00, Övrevi

Nu möter LFK på nytt tabelltvåan. Gick ju bra förra veckan då just Gislaved hade den positionen. Vinner LFK har man bara en poäng upp till motståndarlaget och då hakar man på i toppen. Tvååker är dock obesegrade och lär bli en svår nöt att knäcka för LFK.

Femman:

GIF/VIF-LTIK kl 18:30, Hallaberg

Hett derby! Toppen mot botten spelar ingen roll här.

Andersbergs IK-KHFF kl 19:00, Sannarps IP

Viktig match för KHFF. AIK ligger precis ovanför. Det är dags för första trean nu. Vinner KHFF är man ikapp motståndarna i tabellen.

KIK-Gullbrandstorps AIS kl 19:00, Lagavallen

GAIS har ett bra lag och är på gång igen. KIK är obesegrade och favoriter i matchen.

Sexan:

Simlångsdalens IF-HIS kl 18:30, Simlångsdalens IP

Spännande match på förhand. Båda lagen har nio poäng. Visst är Dalen favoriter, men jag tror att HIS har möjligheter att skrälla igen. Hur många mål gör "Gurkan" den här gången?

Kurdiska IF-SBK kl 19:00, Sannarps IP

Kurdiska ligger etta i serien och har imponerat så här långt. SBK är lite märkliga, man har lyckats besegra seriens på förhand tre starkaste lag: Örnia, Dalen och Vapnö och så har man förlorat mot Haverdal och VBoIS. Tror att Kurdiska kan passa SBK ganska väl, och nog vill man ha en vinst igen efter den pinsamma förlusten mot Haverdal. Jag menar, det är ju ändå det traditionella Pingstrallyt i Skogaby på lördag!

YBK-FF Serbiska kl 19:00, Munkavallen

Serbiska är ett lag som YBK har hyggliga möjligheter att rubba. Laget tog sin första pinne i i serien förra omgången då man lyckades få oavgjort mot serieledarna Kurdiska (inte helt oväntat förövrigt).

Lördag:

Fyran:

RGIF-Harplinge IK kl 14:00, Björkvallen

Ny viktig match för RGIF. Harplinge är ett lag som RGIF bör ha goda möjligheter att rubba hemma på Björkvallen.

Femman:

SIF-IF Centern kl 14:00, Kärlekens IP

Mycket tuff match för SIF. Förra veckan förlorade man mot obesegrade seriefavoriterna Trönninge och denna vecka möter man då tabellettan Centern. Nåväl, någon gång ska väl även de randiga änglarna från Kärleken förlora. Varför inte mot SIF?

Sexan:

VBoIS-Vapnö IF kl 13:00, Våxtorps IP

Tuff match för VBoIS. Vapnö ligger tvåa i serien och är fast beslutna om att ta tillbaka division fem-platsen från förra säsongen per omgående. BoIS vill tillbaka i vinnarspåret igen efter två försmädliga uddamålsförluster.

//P.

BKW vann

Resultat torsdag:

Femman:

HÅFF-BKW 3-4 (1-3)
Målskyttar BKW: Johan Green 2, Manfred Walldén, Jonas Nilsson

Matchen hann knappt starta innan det stod 1-1. HÅFF tog ledningen redan efter en minut. I minut två kvitterade Johan Green. Sedan följde två raka BKW-mål innan pausvilan från Manfred Walldén och Jonas Nilsson. Efter pausen reducerade HÅFF till 2-3 innan Green avgjorde matchen till BKWs fördel med sitt 4-2-ål. I den 90e minuten reducerade HÅFF på nytt, då till 3-4, det var dock försent och förgäves och BKW kunde ro hem segern. BKW övertygar alltmer och måste nu absolut ses som ett topplag i serien. -HÅFF var tunga att möta, jag tror att de skapade inte mindre än 13 hörnor mot oss, vi stod dock emot bra och var lite vassare än de framåt, säger BKWs fotbollsordförande Pelle Persson. I torsdagens andra division fem-match vann Trönninge mot Lidhult med 4-1. Med det gick TIF upp i tillfällig (?) serieledning. Centern och LTIK har chansen att gå om i helgen. 

//P.

Match torsdag

Femman:

HÅFF-BKW kl 19:00, Hebergs IP

BKW har inlett serien starkt, laget ligger fyra i serien, bara tre poäng efter serieledande Centern. HÅFF har som väntat inlett lite svajigt. Laget har haft en svår försäsong med dåligt träningsintresse, vilket bl a gjort att man tvingats lägga ner B-laget. Det finns dock ganska många duktiga fotbollsspelare i HÅFF och man blir troligen bättre och bättre allt eftersom. Unge målvakten Johan Claesson är en av seriens bästa, lagkaptenen och mittbacken Peter Carlsson är stark och framåt finns de skickliga målskyttarna Ali Kraym och Andreas "Landen" Bengtsson. Kraym leder femmans skytteliga med sina sex mål och bakom skuggar Landen tillsammans med ett gäng andra på fyra mål. Jonas Nilsson åter i BKWs trupp efter avstängning.

//P.

LFK vann

LFK-Gislaved 3-1 (2-1)
Målskyttar LFK: Besart Mazreku 2, Petter Gustafsson

LFK fick en olycklig start i matchen då Gislaved gjorde 0-1 redan efter tio minuters spel. Första halvtimmen är det bortalaget som är det något bättre laget. LFK blir dock bättre och bättre under halvlekens gång och sista kvarten av första är man det starkare laget, mycket tackvare pigge och mycket företagsamme Mats Lindström. 1-1 gör Petter Gustafsson i den 43e minuten på ett vackert skott strax utanför straffområdet. 2-1 kommer strax därefter då Petter spelar fram Besart Mazreku i straffområdet, som inte gör några misstag. 2-1 i paus var säkerligen skönt eftter den tråkiga inledningen. I andra halvlek kontrollerar LFK matchen och runt den 60e minuten gör man 3-1, återigen är det Besart som håller sig framme. Gislaved försöker att gå för en reducering, men det blir aldrig riktigt farligt framför Markus Johansson i LFK-kassen. Mittbacksparet David Eriksson/Emil Axelsson var stabilt matchen igenom, men framförallt duktiga i andra. Besart gör två mål och jobbar hårt. Alla i LFK gör dock en bra match.

//P.

Resultat lördag

Femman:

LTIK-Andersberg 3-1 (0-1)
Målskyttar LTIK: Kristian Åkesson, Emil Olsson, Patrik Åkesson

Dålig första halvlek av LTIK. AIK dikterar villkoren, vinner mycket andrabollar och är hetare än hemmalaget i övrigt. 0-1 gör AIK tidigt på en straff, sedan bollen olyckligt studsat upp på en LTIK-försvarares arm. Kändes snöpligt då bollen borde tagits bort i ett tidigare skede. LTIK skapar ingenting, AIK har inte heller mer än någon bra chans förutom målet. I andra halvlek visar LTIK från början bättre energi. Det blir dock farligt när AIK slår om och Jonas Wallin i LTIK-kassen tvingas göra ett par riktigt bra räddningar i inledningen av andra vid ställningen 0-1. Där räddar Wallin LTIK kvar i matchen. Kristian Åkesson kommer in i LTIK ca 60 minuter in i matchen, redan vid första bollkontakten trycker han in 1-1 med huvudet på en hörna. Krille har då varit inne på plan i ca tio sekunder.

2-1 kommer då Miridon Berisha vinner en boll på högerkanten som Mattias Olofsson tar ner till kortlinjen och spelar snett inåt bakåt, där dyker Emil Olsson upp och sätter behärskat dit bollen. 3-1 kommer strax efter det då Simon Vedin slår en frispark som Patrik Åkesson nickar in över AIKs målvakt. En bra och en dålig halvlek av LTIK. Det räckte denna lördag, det är dock inte säkert att det kommer att göra det i framtiden. 90 minuter är det som gäller i nästa match. Extra plus till Jonas Wallin, som räddar kvar LTIK i matchen, samt till Kristian Åkesson som står för ett mycket starkt inhopp vid 0-1-underläget. Hela laget visar dock fin moral i andra halvlek.

Trönninge-SIF 4-1 (2-1)
Målskytt SIF: Martin Fasth

SIF hade inte mycket att hämta mot starka TIF.

Sexan:

Örnia-VBoIS 2-1 (1-0)
Målskytt VBoIS: Jesper Öhrn

-"Pissmatch!" (Jim Leandersson, tränare i BoIS)

//P.

Resultat fredag

Femman:

KHFF-HÅFF 4-4 (3-2)
Målskyttar KHFF: Mikael Alm 3, Ola Jönsson

Första pinnen för KHFF. Viktigt!

Centern-KIK 3-3 (2-1)
Målskyttar KIK: Christoffer Olsson, Markus Åkesson, Joel Åkesson


KIK låg under med 2-0 och 3-1. Laget vägrar dock ge upp och man visar fin moral då man går ikapp starka Centern till 3-3. KIK blev dock inbjudna i matchen sedan Centerns målvakt hängt tvätt och lekt badrumstvål på ett inlägg han "hade", bollen damp istället ned framför Markus Åkesson som tryckte in bollen i mål till 2-3. Det målet gav KIK det hopp och den energi som behövdes. Centerns första poängtapp i serien, KIKs tredje oavgjorda. Bäst i KIK under matchen var Kalle Svensson på det inre mittfältet. Mycket säker med bollen och konstruktiv i sitt spel under hela matchen. Kul att han är tillbaka i gammalt gott slag.

Sexan:

HIS-YBK 6-0 (3-0)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 4, Lasse Palmgren 2

Detta var HIS match från början till slut, även om YBK var med i början och då lyckades skapa ett par farligheter. 1-0 gör Fredrik Gustavsson i den 15e minuten på en hörna slagen av Emil Hermansson. Efter målet är det HIS för hela slanten och laget bjuder på fin fotboll. 2-0 gör samme Gustavsson, återigen framspelad av Hermansson. 3-0 gör Lasse Palmgren på en hörna. I den 60e minuten gör Fredrik Gustavsson sitt tredje mål i matchen. I den 76e minuten får YBK en spelare målchansutvisad och kort efter det gör Palmgren sitt andra mål, fint framspelad av Gustavsson. 6-0 är ett självmål från YBKs sida, Fredrik Gustavsson är dock sist på bollen och tilldelas målet. Hans fjärde i matchen. En mycket fin insats av HIS, stort plus till hela laget. En eloge även till YBK som kämpar och försöker under hela matchen.

//P.

Vill du ha en Barca-tröja?EXKLUSIVT: Få en Barcelona-tröja gratis! Kort tid kvar!!!

Unibet återkommer nu alltså med sitt unika erbjudande till Plogens.blogg.se alla läsare. Det förra erbjudandet togs snabbt bort för att tröjorna tog slut...
Men nu har Unibet skaffat fram nya tröjor (givetvis den officiella matchtröjan som går att köpa för runt 750 kronor) och därmed är erbjudandet tillbaka. Fast skynda – vi vet inte hur fort tröjorna går åt den här gången!
Här är de GENERÖSA "kraven" för att Barcalona-tröjan ska bli din:
• Som ny kund gör du en insättning på 300 kronor.
• Spela för minst 300 kronor inom 24 timmar. På vad du vill till vilket odds du vill. Räcker alltså om du går "all-in" på en 1,01-match... Eller så gör du mängder med spel för totalt 300 kronor. Hur du spelar, spelar ingen roll.
Inga andra krav finns!

Få en äkta Barcelona-tröja GRATIS! Klicka här!

Inför helgen

Fredag:

Femman:

KHFF-HÅFF kl 19:00, Kornhults IP

Det är dags för poäng för KHFF nu. Hårt jobb kan löna sig i denna match då HÅFF endast orkar i ca en halvlek. KHFF vinner i längden. Men man får passa sig för  skytteligaledaren Ali Kraym. Han kan se till så att matchen är stängd redan i paus om inte KHFF passar sig.

IF Centern-KIK kl 19:00, Kärlekens IP

Toppmöte! Båda lagen är obesegrade. KIK har dock två oavgjorda. Centern har fyra raka och är mogna för en smäll nu.

Sexan:

HIS-YBK kl 19:00, Hasslövs IP

Derby. HIS stora favoriter.

Lördag:

Femman:

LTIK-Andersbergs IK kl 14:00, L:a Tjärby IP

Strömbergarna Conny och Mattias missar matchen. Mattias Olofsson och Johansson åter i truppen. Lite oroligt i övrigt då förkylning härjar i truppen.

Trönninge IF-SIF kl 14:00, Tuvasvallen

Tuff match för SIF. TIF är obesegrade i serien.

Sexan:

IS Örnia-VBoIS kl 14:00, Alevallen

Intressant match och ett på förhand förväntat toppmöte.

Söndag:

Trean:

LFK-Gislaveds IS kl 13:00, Glänningepark

Mycket svår match för LFK. Gislaved ligger tvåa i serien. LFK har dock goda möjligheter mot alla lag om man gör sitt.

//P.

SBK förlorade

Resultat torsdag:

Sexan:

SBK-Haverdal 2-5 (1-3)
Målskyttar SBK: Olle Hansen, Magnus Bergman


Mycket märklig match. SBK hade verkligen inte marginalerna på sin sida och kanske skipades någon form av rättvisa då man i förra omgången slog Örnia, trots att man var det sämre laget rent spelmässigt. I matchen mot Haverdal var det omvända roller. Det var ett ganska svagt Haverdal som SBK ställdes mot under torsdagen. Då var de ändå säkert klasser bättre än förra säsongen då man kom sist och släppte in nära 150 mål i den mellersta sexan. Spelet var förlagt till Haverdals planhalva under hela matchen. 0-1 kom efter en kontring, där välkände Anders Lilja (tidigare VBoIS) var den som var sist på bollen för Haverdals del. 2-0 kom efter hörna, obefintligt markeringsspel från SBKs sida och Haverdalaren kunde ostört och mycket enkelt nicka in bollen i mål utan chans för Cralle i SBK-kassen. Hemmalaget gjorde sedan äntligen sitt första mål då Olle Hansen snappade upp en "idiotpassning" in i mitten från en av Haverdals mittbackar och krutade in 1-2 med högerdojjan (!). Nu var det inte mycket som talade för Haverdal, det kändes som att SBK lyfte och tog över ytterligare efter reduceringen. Haverdal kontrade dock på nytt, Anders Lilja tog en bra löpning och spelade fram en lagkamrat som enkelt rakade in 3-1 till Haverdal. Det resultatet stod sig till paus.

Andra halvlek fortsätter som första, med SBK-press och spel på Haverdals planhalva. Efter en kontring och en tilltrasslad situation i SBKs straffområde når bollen fram till en av Haverdals innermittfältare som från en bit in på SBKs planhalva går på skott, Cralle har inte hunnit in i målet och bollen seglar över honom fram till 4-1. Det var ju för bövelen inte ens någon målchans! 30 sekunder senare kommer 5-1. För första och enda gången på hela matchen lyckas Haverdal slå mer än två passningar inom laget. Klapp, klapp, klapp, SBK totalt överspelat och bollen når fram till Lilja som är säker framför mål. 5-1 till Haverdal och det känns helt overkligt. På tre, eventuellt fyra målchanser lyckas man göra fem mål och matchen är körd för SBKs del trots att det återstår nästan en halvtimme att spela. Uselt och nonchalant försvarsspel från SBKs sida överr hela banan. Resten av matchen ägnar Haverdal (så klart) sig åt att försvara ledningen genom ett ännu mer defensivt spel, där man i princip bara slår ifrån sig.

SBK skapar mängder med hel- och halvchanser. Man får många skottlägen, tyvärr sitter de sällan på mål och de som går på buren kan Haverdals målvakt (som spelade upp sig från en darrig första halvlek till en riktigt bra andra halvlek) ta hand om. SBKs 2-5 kommer då lagets spelande tränare Magnus Bergman stöter in en retur i mål. Men matchen var sedan länge körd. SBK saknade sin målskytt Marcus Sjöström i matchen, han hade gjort ett par mål mot Haverdal. Trots att man släppte in fem mål så kunde man ändå vunnit matchen, så mycket lägen skapade man. Försvarsspelet måste naturligtvis bli bättre till nästa match, annars får man problem. SBK gjorde väl ingen bra match spelmässigt, trycket på Haverdal berodde mest på att bortalaget var svagt. Kan och vill Magnus Bergman spela själv så tycker jag att han ska göra det från start i nästa match. Det var inte förrän han kom in som det blev något riktigt spel från SBKs sida. Bergman erbjuder alternativ och tillför en dimension extra med sitt bollmottagande och lugna, behärskade spel. I övrigt bara att glömma denna match och se framemot nästa.

Kommentar från en Haverdal-spelare efter matchen: -Nu passar vi på att njuta av den här segern gubbar, man vet aldrig när det händer igen.

//P.

Match torsdag

Sexan:

SBK-Haverdals IF kl 13:00, Skogaby IP

Detta ska vara en säker seger för topplaget SBK, som ju inte direkt är kända för att ställa ut skorna. Hoppas att man inte gör det under Kristiflygaredagen heller.

//P.

Resultat onsdag

Fyran:

Sennan-RGIF 2-1 (0-1)
Målskytt RGIF: Daniel Hellsten

RGIF hade ledningen länge sedan Daniel Hellsten givit sitt lag ledningen med 1-0 i första halvlek på ett långskott. Till andra halvlek görs några taktiska förändringar som inte faller så väl ut och Sennan kan göra två mål och vinna matchen. Tung, snöplig och onödig förlust för RGIF som nu återtog jumboplatsen i serien. Trist!

Femman:

BKW-Lidhult 2-0 (2-0)
Målskytt BKW: Manfred Walldén 2

En ganska så död match fram till den 35e minuten då Manfred Walldén gör 1-0 till sitt BKW, en minut senare gör samme man 2-0 till hemmalaget. I andra halvlek händer inte heller mycket. Johan Green missar ett friläge. Lidhult skjuter mycket, men träffar sällan mål. Ett skott på mål under hela matchen. Ingen höjdarmatch från något håll. BKW kämpade dock på bra, tog en säker vinst och hakar på i toppen.

Gullbrandstorp-GIF/VIF 2-1 (0-1)
Målskytt GIF/VIF: Ola Carlsson


GAIS om matchen:

Redan i söderfemmans femte omgången kan årets mål redan ha gjorts. Nicky Andersson smällde in segerbollen till 2-1 (0-1) från 25 meter och bärgade tre friska pinnar i nykomlingsmötet mot Genevad/Veinge på onsdagen.

Krampaktigt spel och kantighet präglade hemmalagets insats under höstlika spelförhållanden. Tidigt i matchen tar GAIS ett grepp om händelserna utan att sätta pricken över i:et. Halvchanser skapades men gästerna försvarade sig med den äran. Trots stort bollinnehav och dominans från hemmalaget så var det ologiskt gästerna som satte in ledningsbollen strax före paus. En fin variant på lagets enda farlighet i första akten betydde missbelåtenhet och frustration över den egna insatsen i hemmalaget när tunga huvuden traskade in till pausvila.

Efter paus fortsatte hemmalagets kvitteringsjakt, utan att vara sylvassa framåt. Ett par byten efter 60 minuter ändrade dock matchbilden och Alexander Francke (bilden) stöter in rättvist in kvitteringen med knappt tio minuter kvar. Ingen i hemmalaget är dock nöjda med en poäng utan går för segern. Trebackslinjen får fortsatt förtroende och när Nicky får kalasträff, där bollen går i en båge över målvakten från 25 meter, vet jublet i hemmalaget inga gränser. Därefter visas lite dåligt humör i samband med slutsignalen men känslorna la sig när publiken lämnat arenan.

På det hela taget var det ingen vidare insats från Gullbrandstorp, där sannolikt inte gästerna heller är nöjda med sin insats. Dock ges överbetyg för kämpaglöden, där det såg mörkt ut med bara tio minuter kvar.

Genevad/Veinge är ett organiserat lag som inte kommer gå poänglöst många omgångar till. En mer offensiv prägel på laget torde ge fler poäng där fasta situationer kan vara vapnet.

Saxat från Gullbrandstorps hemsida.

//P.

Matcher onsdag

Fyran:

Sennans IF-RGIF kl 19:00, Sennans IP

Bottenmöte i fyran. Sennan är det enda lag som RGIF har under sig i tabellen. Viktig match med andra ord.

Nordicbet är det enda bolaget som har spel på fotboll ner till div 4.
1000kr som ny kund. Läs mer här...
   
            
                                                           
Fotboll - Sverige - Div 4 - Halland
 
 
Oskarström IS - Kvibille BK IF Norvalla - Unnaryds GoIF Sennans IF - Ränneslövs GIF Torup/Rydö FF - Lilla Träslövs FF
 SpelstoppMatch - 1x2 1x2     
  12.05 19:002.20 4.00 2.30          
   2.05 4.10 2.45          
   1.80 4.40 2.80          
  13.05 13:301.65 4.60 3.15          
 
 
Dubbla din insättning direkt här... till 2000kr

Femman:

BKW-Lidhults GoIF kl 19:00, Wallevi

Båda lagen står på sju poäng och strävar ännu högre upp i tabellen. Spännande match!

Gullbrandstorps AIS-GIF/VIF kl 18:30, Gullevi

GIF/VIF har fyra raka utan poäng och skulle verkligen behöva någon pinne nu. GAIS har vunnit två och förlorat två.

//P.

Resultat lördag

Trean:

Eskilsminne-LFK 5-1 (3-0)
Målskytt LFK: Henrik Olsson

Storförlust för LFK. Henrik Olsson gjorde 3-1 i den 74e minuten, efter detta tryckte LFK på för ytterligare mål, man tvingades blotta sig bakåt och släppte in två mål i den 89e och 90e minuten.

Femman:

Lidhult-SIF 1-1 (0-0)
Målskytt SIF: Mattias Alm


Första pinnen och första målet för SIF. Matchen var ganska jämn.

HÅFF-LTIK 2-3 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Mattias Strömberg, Simon Vedin

LTIK gjorde ingen bra första halvlek och låg under med 1-0 i paus. Första 20 av andra står LTIK för ren propagandafotboll och går snabbt upp till 3-1, med bud på mer. Utan tvivel säsongens bästa fotboll av LTIK. HÅFF skapar ingenting, men man får en frispark och den nickas in i mål av hemmalaget. Det blev nervöst mot slutet, men det var aldrig någon riktig fara på taket.

Redan efter fem minuters spel tar HÅFF ledningen. På ett inlägg från höger får femmans skytteligaledare Ali Kraym stå helt omarkerad i LTIKs straffområde. Kraym gör en konstspark (någonslags halvbissa) och får en klockren träff med vristen, bollen borrar sig in i LTIKs måls nätmaskor. Ett av de absolut snyggaste mål jag sett live, på alla nivåer. LTIK har svårt att komma in i matchen. Försvaret är faktiskt darrigt, forwards är loja och står ofta på hälarna och mittfältet har svårt för att komma rätt. HÅFF vinner mycket boll och spelar ett enkelt och rakt spel med mycket längre bollar på det skickliga forwardsparet Andreas "Landen" Bengtsson och Kraym. Även HÅFFs försvar är dock darrigt, därför skapar LTIK minst lika mycket chanser som hemmalaget när man väl kommer till några riktiga anfall. Mot slutet av halvleken blir spelet bättre från LTIKs sida, det är inte bara avgörande passningar och en massa svåra saker. Både mittfält och forwards kommer in i det bättre och det löps mer utan boll. Det märks att HÅFF har haft en lite tuff försäsong då laget börjar krokna en aning, det gör att LTIK känner sig starka i pausen.

Bortalaget får en drömöppning på andra halvlek, Simon Vedin kör en soloraid och blir hårt tagen strax utanför HÅFFs straffområde, frispark tilldöms LTIK i bra vänsterfotsläge. Emil Olsson kliver fram och gör inga misstag. Bollen sitter hårt och lågt, otagbart för målvakten. 1-1. Målet ger LTIK luft under vingarna och under de första 20 minuterna av andra halvlek spelar bortalaget mycket fin fotboll. Stor rörelse och gott snack bäddar för ett läckert kortpassningsspel, där så klart trötta HÅFF-spelare bidrar till det hela. 2-1 kommer även det efter frispark, Simon Vedin slår in bollen mot mål där Mattias Strömberg når högst och skarvar in 2-1 till LTIK med huvudet. Trots LTIKs spelövertag kan HÅFF sticka upp i ett anfall och på det nickar "Landen" i stolpen, det hade känts snöpligt med 2-2 där. Istället kommer 3-1 till LTIK, efter en tilltrasslad situation i HÅFFs straffområde får Miridon Berisha fram bollen till Simon som stöter in bollen i mål mellan två HÅFF-spelare. Ytterligare några bra chanser skapas under LTIKs starka period, men det blir inte mer än tre mål. I den 65e matchminuten kommer HÅFFs reducering, efter en frispark kan en HÅFF-spelare nicka in bollen i mål. I och med det målet avslutas LTIKs dominans, HÅFF känner poängvittring och kan flytta fram positionerna. Hemmalaget lyckas dock aldrig skapa någon riktigt bra chans trots ett par hörnor och ytterligare någon frispark. LTIK reder ut situationerna bra och tar välförtjänt hand om alla de tre poängen.

Det är väl inte någon som kommer upp i någon särskild nivå i första halvlek, i andra höjer sig alla och samtliga bidrar till vändningen av matchen. Extra plus till innermittfältsparet i andra halvlek: Pontus Bertilsson och Peter Hedihn. Pontus förlorade inte en närkamp eller nickduell under de sista 45 minuterna. Peter hade stor del i att LTIK fick igång spelet i andra halvlek, mycket duktig på att hålla i och täcka boll och det finns hela tiden en tanke bakom det han gör på plan. Plus också till Simon Vedin som ligger bakom alla LTIKs mål.

Sexan:

Örnia-SBK 1-2 (0-1)
Målskyttar SBK: Marcus Sjöström, Olle Hansen

SBK kom igen efter förlusten senast och gav nu Örnia en smäll på Alevallen. Mycket starkt gjort av SBK, som visar att man verkligen är ett lag för toppen.

VBoIS-Simlångsdalen 2-3 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Jim Leandersson, Anders Gustavsson

Snöplig förlust för VBoIS. Viktig seger för Dalen. Topplagen i sexan tar poäng av varandra, det troliga är att det kommer att bli jämnt mellan många lag längst framme under hela säsongen.

Kurdiska-HIS 5-1 (3-0)
Målskytt HIS: Emil Hermansson

HIS kom inte upp i normal nivå, låter man Kurdiska få flyt är de riktigt bra. Hemmalagets seger var aldrig riktigt hotad.

//P.

Resultat fredag

Femman:

KIK-Trönninge 4-4 (3-2)
Målskyttar KIK: Simon Silvandersson 2, Joel Åkesson, Christoffer Olsson

Händelserik och mycket bra division fem-match. Slutresultatet var rättvist, men KIK ledde med 4-2 fram till den 80e minuten.

Isande kallt på Lagavallen, men spelet värmde

 

Målfest och sprudlande fotboll då Knäreds IK och Trönninge IF spelade 4-4

 

Matchen börjar i högt tempo och det är Trönninge som tar tag i taktpinnen. Redan efter ett par minuter kommer dock 1-0 till Knäred då Simon Silvandersson förvaltar ett friläge på bästa sätt. Trönninges replik kommer snabbt då Andreas Plate stöter in 1-1 efter fem minuters spel. Både Knäred och Trönninge är måna om att rulla boll i den starka vinden, KIK lyckas något bättre och i den 28:e matchminuten kan man på nytt ta ledningen, återigen är det Simon Silvandersson som håller sig framme, han dundrar in bollen i mål på pass från Kalle Svensson fram till 2-1. Tio minuter senare utjämnar Trönninge matchen igen då Kristoffer Romano kastar ett långt inkast som når fram till Calle Stenberg som kan sätta dit 2-2. Precis innan paus tar Knäred rättvist ledningen med 3-2 då Christoffer Olsson hittar Joel Åkesson med en genomskärare, Åkesson sätter säkert dit bollen.

I andra halvlek är det mycket Trönninge från start. Gästerna skapar ett antal chanser som så när resulterar. Efter en misslyckad hörnvariant från Trönninges sida slår Knäred om blixtsnabbt, Christoffer Olsson kommer i en löpduell mot en ensam TIF-försvarare, då är kvicke Olsson nästan alltid snabbast och så även nu, han når fram till TIF:s mål och chippar kallt bollen i mål, 4-2 till KIK. Nu trodde nog de flesta på hemmaseger. Trönninge gav dock inte upp, utan fortsatte sin press. Calle Stenberg avlossar ett mäktigt skott som KIK-målvakten Mikael Holvigsson tvingas göra en riktig kalasräddning på. Trönninges reducering till 3-4 kommer i den 74:e matchminuten och den är vacker. Andreas Plate slår ett inlägg som Daniel Pålsson sätter dit direkt på volley. Kvitteringen fram till 4-4 kommer i den 85:e minuten, det är Daniel Pålsson, som åter håller sig framme, och stöter in bollen i mål med huvudet sedan kulan tagit i både ribban och målvakt Holvigsson. Matchen avslutas med att KIK får ett hyggligt läge, Simon Anderssons volley räddas dock av TIF:s målvakt Jonas Stagh.

-Jag tycker att vi börjar matchen bra, men sedan kommer den långa bollen och omställningen från Knäreds sida som vi är beredda på, men ändå inte klarar att reda ut. Efter deras 1-0 är Knäred det bättre laget i första halvlek, tycker jag, säger Trönninges tränare Ulf-Göran Bengtsson och fortsätter: -I andra halvlek tycker jag att vi är det bättre laget och trots att Knäred leder med 4-2 så tycker jag att 4-4 totalt sätt är rättvist, avslutar Bengtsson. Knäreds tränare Jonas Klippfors håller med om att det oavgjorda resultatet var rättvist. –Killarna är besvikna nu när vi tappat en tvåmålsledning i andra halvlek, men det är ändå rättvist med oavgjort. I andra halvlek ligger vi hela tiden lite efter, vi vet att Trönninge ska gå ner på trebackslinje, men vi klarar ändå inte att stå emot, säger Klippfors och fortsätter: jag är ändå mycket nöjd med vår insats, offensivt gör vi vår klart bästa match, avslutar Klippfors. Mycket bra domare matchen igenom: Ferenc Horvat.


Ingen enkel uppgift att börja med en händelserik och riktigt bra division fem-match, som första uppgift på plats för Laholms Tidning. Jag blev inte nöjd med artikeln, men med tanke på att den fick knopas ihop på en halvtimme och med ett ganska så begränsat antal tecken så blev den väl hygglig i alla fall.

GIF/VIF-Centern 1-3 (1-1)
Målskytt GIF/VIF: Michael Johansson

Lagen hade en halvlek var. GIF/VIF första och Centern den andra.

YBK-Vapnö 2-4 (1-2)
Målskyttar YBK: Ibrahim, Nenad Pavlovic

YBK stod emot bra och lyckades dessutom göra sina första mål i serien. Nu kan man blicka framåt. Kan man störa Vapnö, kan man störa alla andra lag i serien också.

//P.

BONUSGUIDE

Bet365. Visar La Liga

Dubblar din insättning upp till 1000kr

Mer info...
 
Bwin. Vísar Bundesliga

50% bonus upp till 1200kr eller 100% upp till 500kr
Mer info...
 
Nordicbet. Spel till div4a

Dubblar din insättning upp till 1000kr
Mer info...

Betway

Bjuder på ett första-spel på upp till 1000kr
Mer info...

Betsafe

100% i bonus på din insättning, upp till 500kr
Mer info...
 
Unibet Spela i mobilen

150kr att spela för – helt riskfritt
Mer info...
 
Betsson

Pengarna tillbaka på dina tre första förlorade spel
Mer info...
 
Expekt

Bjuder på ett riskfritt spel på upp till 250kr
Mer info...

Inför helgen

Fredag:

Femman:

KIK-Trönninge IF kl 19:00, Lagavallen

Svår match för KIK, TIF ligger tvåa i serien och har gjort mest mål av samtliga lag. Ett prestigemöte för KIKs del då TIF numera tränas av KIK-profilen Ulf-Göran Bengtsson, som varit i klubben länge både som tränare och fotbollsordförande. Jag tror på en jämn fight, KIK är stabila defensivt och släpper inte till mycket målchanser. 

GIF/VIF-IF Centern kl 19:00, Hallaberg

Ny tuff match för GIF/VIFs del. Nu får man ta sig an serieledarna. Det är dags att ta poäng nu om man inte vill komma för långt efter redan så här i början av seriespelet. Någon gång ska väl Centern tappa poäng. Varför inte på Hallaberg?

Sexan:

YBK-Vapnö IF kl 19:00, Munkavallen

Ytterligare en dag på jobbet för YBKarna. Kämpa på!

Lördag:

Trean:

Eskilsminne IF-LFK kl 14:00, Harlyckans IP

Tuff match för LFK. Eskilsminne är obesegrade och ligger tvåa i serien. LFK är säkert revanschsuget efter den försmädliga förlusten i förra omgången.

Femman:

Lidhults GoIF-SIF kl 14:00, Lomövallen

SIF kämpar på och kommer ikapp mer och mer, både när det gäller tempo och träningsmängd. Snart kommer första pinnarna. Det är läge att plocka en eller tre mot Lidhult som börjat serien lite mer svajjigt än väntat. Men, framförallt är det dags att SIF gör första målet i seriespelet. Det måste vara mycket, mycket ovanligt att ett lag går mållös från de tre första omgångarna i de lägre serierna.

HÅFF-LTIK kl 15:00, Hebergs IP

Jag förväntar mig en jämn och tät fight mellan två ganska jämnstarka lag. Förra året plockade LTIK fyra av sex möjliga pinnar mot HÅFF och den första halvleken uppe i Heberg var säsongens bästa. Goda vibbar med andra ord. LTIK får klara sig utan ordinarie innermittfältsparet Mattias Olofsson och Mattias Johansson, ersätter med den äran gör Pontus Bertilsson och Simon Vedin. Ola Nilsson åter i laget, detta medför att han tar hand om sin vänsterbacksplats medan Emil Olsson flyttas upp till sin mer vana vänsterytterposition.

Sexan:

VBoIS-Simlångsdalens IF, kl 14:00, Våxtorps IP

Viktig match för BoIS hemma mot Dalen, lagen har samma poäng och ligger på delad andraplats i serien tillsammans med flera andra lag. Dalen inledde med förlust, men har nu två raka segrar.

IS Örnia-SBK kl 15:00, Alevallen

Ytterligare en viktig match. Även ISÖ och SBK har samma poäng och delar andraplatsen.

Kurdiska IF-HIS kl 15:00, Sannarps IP

Tuff match föt HIS, Kurdiska har tre raka segrar och det är man ensam om i serien. HIS har två vinster på de två senaste och lär ge serieledarna en rejäl match om poängen.

//P.

Resultat torsdag

Fyran:

RGIF-Oskarström 2-1 (2-0)
Målskyttar RGIF: Daniel Hellsten, Johan Bergman

Stabil seger för RGIF som kommer in i fyran bättre och bättre. Det var en gedigen laginsats som ledde fram till segern och trots att man fick Mikael Fransson utvisad i andra halvlek var det aldrig någon riktig fara på taket. Båda RGIFs mål kom i första halvlek, Daniel Hellsten slog en hörna direkt i mål och Johan Bergman satte dit det andra. Skönt att RGIF tog en vinst nu när man fortfarande har möjligheter att hänga på. Nu följer några lite enklare, viktiga matcher för lagets del i de kommande omgångarna.

Femman:

BKW-KHFF 2-0 (0-0)
Målskytt BKW: Johan Green 2

Första halvlek var ganska händelsefattig och dålig från båda sidor. BKW skapade de hetaste chanserna då Manfred Walldén och Johan Green brände ett varsitt friläge. I andra halvlek kunde dock Green sätta dit två mål.

KHFFs tränare om matchen:

Flaggväder i Vallberga, det blåste svinkallt och mycket. BKW inleder med kraftig medvind, detta medför att dom lyckas trycka ner oss i banan och har den inledande halvtimmen. Sista kvarten av första halvlek så tar vi över, främst genom närkampsspel, dels genom att vi börjar hitta varandra bättre i passningsspelet. Den här perioden så blir hemmalaget lite griniga och drar på sig 3-4 gula kort. Vi får matchen dit vi vill. Halvleken har inte någon riktigt vass målchans, lite halvchanser skapas från båda lagen.

Nu är det vår tur med medvind, vi tar tag i matchen direkt och trycker ned hemmalaget med hjälp av vinden. Det är inte lättspelat. Bästa chansen har Arton då han kämpar tillbaka bollen i straffområdet, en hemmaspelare rensar på mållinjen. En kvart in i halvleken så har vi en riktig skit minut. Både Ola (lätt hjärnskakning) och Dallas (bristning/sträckning) tvingas utgå. Istället för att fortsätta pumpa på framåt så tvingas vi slänga om i laget och vi tappar två stöttespelare. Vi löser denna turbulenta period bra och dom som är på planen gör sitt absolut bästa, det är inte lätt eller rättvist mot någon när man tvingas in i dessa akuta förändringar. Med kvarten kvar kommer 1-0 och 5 minuter senare kommer 2-0. Två inviduella prestationer av Johan Green avgör matchen till BKW´s favör. 

Det är inte mycket medgång just nu. Det som gäller nu och i fortsättningen är att fortsätta nöta på träningarna och sprida positiv energi så kommer det att vända! Återväxten tar för sig, vi avslutar matchen med 3 st 92:or i backlinjen.

Saxat från KHFFs hemsida.

Så här sammanfattar BKWs fotbollsordförande matchen:

En svinkall kväll på Wallevi och match mot Kornhult/Hishults FF. KHFF har ju alltid en del supportrar med sig och så även i kväll. Det var nog så att efter första halvlek trodde nog gästerna att det fanns poängchans mot ett tafligt spelande hemmalag. Men som i förra matchen var det ett annat Walldia som kom ut till andra halvlek och precis som då tar man över matchen totalt. Men hemmapubliken får vänta till sista kvarten innan första målet föll genom Johan Green, sen kommer även tvåan med tio minuter kvar och det på ett spektakulärt mål av samme man som bjöd på en cirkuskonst innan han hängde upp bollen i målvaktens vänstra kryss och säkrar därmed en en säker seger med 2-0. Johan Green var så klart kvällens centralgestalt och tillsammans med en hårt arbetande Arlind Halimi var dessa två kvällens bästa aktörer.

Saxat från BKWs hemsida.

//P.

Matcher torsdag

Fyran:

RGIF-Oskarströms IS kl 19:00, Björkvallen

OIS har spelat in fyra poäng på de tre första omgångarna, RGIF noll. Nu senast förlorade dock OIS mot Lilla Träslöv, kanske tappar man poäng även mot RGIF, som gjorde en riktigt skaplig insats mot svårspelade Varberg i förra omgången. För att få bättre balans i försvaret har det fysiska praktexemplaret Jens Strömberg åter fått plats i mittförsvaret jämte Patrik Philipsson, medan Daniel Petoletti får ta steget ut som vänsterback och Daniel Hellsten upp till det vänstermittfält där han gjorde så bra ifrån sig under hösten ifjol.

Femman:

BKW-KHFF kl 19:00, Wallevi

Spännande derby mellan två hungriga lag. BKW vill ha revansch för den försmädliga förlusten mot LTIK senast och KHFF är ute efter de första poängen, man har varit nära nu två matcher i rad. I KHFF gör lämpligt nog anfallsessen Henrik Fridberg och Arton Behrami säsongsdebut i A-laget. Två målfarliga herrar som BKW får se upp med. KHFF är så sugna på poäng nu att man t o m startat en Facebook-grupp till förmån för tre poäng i kvällens kamp. Slagorden är: hårt jobb skall löna sig. Hårt lär även BKW jobba för poängen, därför lär det också bli en hård match. Ska vi säga kryss?

//P.


Wulffen ordinarie

För tredje matchen i rad får Jocke Wulff vakta IF Elfsborgs mål i Allsvenskan. Det hela började då den VM-aktuelle australiensiske målvakten Ante Covic blev målchansutvisad mot IFK Göteborg. Jocke kom in tidigt i matchen och det blev storförlust, men det de allra flesta av oss Laholmare minns från den matchen är den makalösa trippelräddningen (vad fan gjorde försvararna?). I förra matchen blev det en övertygande seger mot Trelleborgs FF och nu väntar då tuffa Malmö FF ikväll onsdag. Då hoppas jag att den gamle GIF/VIF- och LFK-målvakten på nytt gör en bra insats så att han får behålla förstahandskarna. Hade varit hur kul som helst. GIF/VIF är Jockes moderklubb, under Elfsborgs nuvarande tränare Magnus Haglunds sejour i LFK växte Jocke ut till en av tvåans bästa målvakter, via Falkenbergs FF i Superettan hamnade Jocke i Elfsborg, dit han handplockades av sin gamle LFK-tränare. Nu är han förstemålvakt under Haglund igen, men nu pratar vi Allsvenskan. Stort!

Ytterligare en intressant grej med denna Allsvenska omgång är att lagkaptenen och mittbacken Richard Magyar som spelade för HBK U i DM-matchen mot LTIK nu startar i HBKs mittlås tillsammans med Johnny Lundberg mot Kalmar FF. Från L:a Tjärby IP till Fredrikskans på en månad. Starkt jobbat!

//P.

SIF ute ur DM

Astrio-SIF 10-0 (3-0)

Nu är endast LFK kvar i Intersportcup av Laholmslagen. Har man flyt med lottningen och slipper HBK U tror jag att man har hyfsat goda möjligheter att ta sig hela vägen till final. Halmia åkte ut mot Hylte och utgör alltså inte något hot längre.

//P.

DM-match

Tisdag:

Intersportcup:

BK Astrio-SIF kl 18:30, Söndrums IP

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Fjärås 0-1 (0-1)

Tung förlust för LFK. Fjärås tog ledningen i första halvlek sedan en Fjäråsspelare snappat upp en för löst slagen bakåtpass av en LFKare. Snöpligt! Sista 20 minuterna är det LFK för hela slanten och man bränner några riktigt heta lägen. Extra tungt eftersom att man dessutom missar en straff med fyra minuter kvar då Besart Mazreku går på kraft och slår den över mål.

Femman:

LTIK-BKW 3-2 (2-1)
Målskyttar LTIK: Simon Vedin, Mattias Strömberg, Kristian Åkesson
Målskyttar BKW: Manfred Walldén, Robert Andersson

Första halvlek var en ganska jämn historia. LTIKarna var inte nöjda med sitt eget spel i paus, men man var nog det något bättre laget i första halvlek och man hade också ledningen med 2-0 innan BKW reducerade till 1-2. I andra halvlek är BKW klart bättre än LTIK första 30 minuterna av de 45. Efter kvitteringen var det stor fördel bortalaget. Närmre en stolpträff kom BKW dock inte ett ledningsmål. Sista kvarten kommer LTIK in i matchen bättre igen och med bara ett par minuter kvar tar Artan Peci sig ner till kortlinjen och slår ett inlägg från vänster som Kristian Åkesson helt omarkerad kan placera in i mål med huvudet. LTIKs enda riktiga målchans i andra halvlek. Tungt, tungt för BKW som var det klart bättre laget i andra halvlek. Härligt, härligt för LTIK som visar styrka genom att vinna en match där man gör en mindre bra insats spelmässigt, det är sådant som gör att man kan hamna i toppen. Ett topplag känns BKW också som. Verkligen en pigg nykomling. För mig är Johan Green seriens bästa spelare. Det är farligt varje gång han får bollen. Han kommer att göra skillnaden mellan topp- och bottenstrid för BKW i år.

Trönninge-GIF/VIF 4-1 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Michael Johansson (straff)

Första halvlek var hyggligt jämn, i andra tog Trönninge över alltmer och man gjorde fyra raka mål innan GIF/VIFs reducering kom.

KHFF-Lidhult 1-3 (0-0)
Målskytt KHFF: Mikael Alm

Lidhult tog ledningen med 1-0 i den andra halvleken, Mikael Alm kvitterade därefter för KHFFs del innan två raka Lidhultmål följde med tio och fem minuter kvar av matchen.

//P.

RSS 2.0