Matcher onsdag & torsdag

Onsdag:

Femman:

KIK-LTIK kl 19:00, Lagavallen

Hett derby i strålande solsken! Det brukar vara jämna fighter mellan lagen. Blir det så under onsdagskvällen också? KIK ligger i mitten och blir favoriter, bottenlaget LTIK är dock i större behov av de där poängen.

Torsdag:

Femman:

Lidhults GoIF-RGIF kl 19:00, Lomövallen

Vinner RGIF går de ikapp Lidhult. Giffen har Daniel Hellsten och Anders Nilsson avstängda, man har dock sådan bredd att man lär klara sig bra ändå. Sonny Nilsson, Erik Lindström och Markus Kjellsson är åter disponibla för spel.

//P.

Resultat måndag

Simlångsdalen-HIS 5-0 (1-0)

//P.

Resultat söndag

Örnia-SBK 5-0 (4-0)

//P.

Resultat lördag

Trean:

LFK-Dalen/Krokslätt 1-0 (1-0)
Målskytt LFK: Petter Gustavsson (straff)

Viktig seger för LFK. Det är inte lätt att möta en motståndare man nyligen slagit ganska så bekvämt. LFK var det bättre laget och kunde gjort fler mål.

Femman:

Glommen-KHFF 5-2 (1-1)
Målskytt KHFF: Henrik Fridberg 2

KHFF hade ledningen med 2-1 fram till den 78e matchminuten. Efter detta föll man samman fullständigt och släppte in fyra raka mål. Helt ofattbart! Detta var KHFFs fjärde raka förlust och den femte totalt. KHFF såg framemot perioden som varit då det var nu man skulle få bekänna färg mot de bättre lagen i serien. KHFF har inte klarat att mäta sig med de här lagen och man kommer troligen att hamna någonstans i mitten av serien när den är färdigspelad. RGIF ser ut att få behålla sin ställning som nästbäst i kommunen.

Man kan inte annat än imponeras av Glommens unga lag. Förra året spelade laget i sexan och inför säsongen har laget föryngrats, trots detta har man lyckats vinna match efter match i tuffa division fem. Laget innehåller många duktiga spelare och lagmoralen är stor då man flera gånger vänt underlägen till segrar. Torup/Rydö och Glommen har nu dragit från lite grand i tabellen, de kommer dock att vara jagade byten, framförallt tror jag att de förra division fyra-lagen RGIF och HÅFF kommer att ta upp kampen rejält med de två topplagen i höst.

Så här skriver Glommens tränare om matchen:

I dagens match gästade Kornhult/Hishult soliga Glommen, och hua mig så bra dom var, men en match varar i 90 minuter och det klarade GIF medans Kornhult/Hishult totalt tog slut i sol gasset. Med största respekt för motståndet satsade GIF på en defensiv taktik under matchens inledning. Scoutning och rykten stämde väl in för ett mer välspelande lag än Ko/Hi får man leta efter på den här nivån av serier. Gästerna startade med mycket boll mot ett passivt spelande GIF, trots att ytorna krymptes kom Ko/Hi till flertalet farliga avslut och hade inte Jonas Jonson i GIF målet agerat vägg kunde ställningen varit 0-3 eller något åt det hållet efter 20 minuter. Målet kom halvtimman in i matchen signerat en man vid namn Henrik Fridberg, en klass spelare som tillsammans med lagkaptenen och en av mittbackarna var ena riktiga lirare. Efter målet chansade GIF med tre anfallare, GIF hade skapat två farligheter innan Ko/Hi ledningsmål, båda gångerna var det Abbe Hersi som orsakade problem för försvaret, ett skott utifrån skulle dock ge ännu större problem för keepern, Savan Bodirozas "projektil" gav 1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut, även om GIF gör en bra sista kvart var resultatet så långt som nämnts innan inte helt rättvist.

GIF satt kvar i omklädningsrummet när Henrik Fridberg på nytt målade för bortalaget enbart sekunder in i halvleken, detta gav bortalaget än mer energi och 1-3 var ytterst nära efter bland annat ett stolpskott, GIF så slaget ut vid det här laget, Kornhult/Hishult trummade på och spelade fin fotboll, en vattenpaus mitt i andra halvlek skulle förändra matchen. Det fanns dock svagheter hos bortalaget och det utnyttjade inhoppande Daniel Karlsson som med 17 minuter kvar av matchen mycket vackert samspelandes med Bodiroza ordnade 2-2. Efter 2-2 var det bara ett lag på plan, gästerna tog totalt slut i värmen, GIF vände 1-2 till 4-2 på åtta minuter, straff i slutsekunderna fastställde slutresultatet till otroliga 5-2. GIF visar i match efter match att man har spelare med oerhörd talang att avgöra matcher. 5 heta anfallare som broderligt delar på speltid vittnar om just detta i skytteligan, (Jönsson 7,Stor Hersi 6, Bodiroza, Karlsson och Svensson 5 vardera) . Plusbetyg till Jonas Jonson i målet som räddar GIF första timman med stort målvaktspel. Men även till dom bägge 17-åriga ytterbackarna Linus och Otto som sannolikt stötte på sina bästa motståndare än så länge i karriären.


Saxat från Glommens hemsida.

Sexan:

YBK-SIF 0-0

YBKs tränare tyckte att resultatet var rättvist och att YBK gjorde en bra insats. Återigen spelade man 0-0 efter flera missade chanser, man hade bl a ett skott i ribban. SIFs tränare var inte alls nöjd med resultatet. Han tyckte att SIF spelade halvokej och skapade en hel del lägen utan att bollen ville in. YBK försvarade sig med tio man matchen igenom och gjorde det trångt för SIF.

Det har gått lite grus i maskineriet för SIF, för tillfället ser BKW och GIF/VIF starkare ut där uppe i toppen. YBK fortsätter att plocka poäng, jag är full av beundran för detta hårt arbetande lag. Inför säsongen hade man troligen sämst förutsättningar av alla lag för att lyckas i serien. Nu ligger man femma och det är verkligen bra. Man jobbar hårt efter sina resurser, alla i laget kämpar verkligen och framåt har man ett par spelare som kan göra det där lilla extra för att hota.

VBoIS-GIF/VIF 0-4 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson 2, Michael Johansson, Johan Stråhle

Väntad storseger för GIF/VIF. BoIS är en flopp i sexan. Jag förstår inte hur man kan gå så dåligt som man gör med så många duktiga spelare i laget.

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-Vapnö 3-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha, Mattias Olofsson (straff), Sabri Behrami

I första halvlek spelar LTIK bra fotboll och man skapar mängder med chanser. Framförallt flera hörnor som är livsfarliga i den starka vinden. Både Emil Olsson och Miridon Berisha visar prov på god känsla när de viftar in bollarna. Flera gånger dansar läderkulan på mållinjen och blotta försynen räddar Vapnö gång på gång. Berisha får till sist göra målet på egen hand då han skruvar in en hörna direkt i mål, det kändes viktigt och förlösande. LTIK fortsatte sin dominans, Vapnö stack upp i någon kontring då och då. Det blir halvfarligt när en boll skickas in och förbi både försvarande och anfallande spelare i LTIKs straffområde. Hade någon fått en tå på en fot på den bollen hade det kunnat bli riktigt farligt. Farligt blir det när Vapnö-Thomas (ni vet den äldre herren med asiatiskt utseende som spelat i Vapnö i ett halvt sekel) drar till avstämt och får iväg en projektil som tvingar Jonas Wallin till en klassräddning. 1-0 står sig till paus. Det borde varit ett par måls ledning till för LTIKs del. I ärlighetens namn var nog inte LTIK jättebra, det var nog Vapnö som var ganska dåliga.

I andra halvlek slappnar flera LTIKare av och det är inte alla som tar jobbet fullt ut. Det håller på att straffa sig, det räcker inte att gå in halvdant mot något lag i femman, så bra är inte LTIK och så dåligt är inget lag i serien att det räcker. Efter hands (tveksam och reflexmässig) på Vapnö-spelare i eget straffområde pekar domaren på straffpunkten. Mattias Olofsson slår som vanligt straffen, målvakten är nära att få fatt på bollen, den är dock för hård och välplacerad. 2-0. Omgående efter målet får Vapnö frispark i hyfsat läge, bollen dräps upp i ribban och på den efterföljande returen är självklart en Vapnö-spelare etta på bollen och han kan enkelt nicka in densamma i mål. Kort därefter byts Sabri Behrami in. Han står för ett starkt inhopp då han jobbar hårt, är duktig i bollmottagningarna och skapar flera avslut på mål. Med bara minuter kvar tar LTIKs högerback Conny Strömberg en lång löpning längs sin kant, de flesta tror att Strömberg ska jobba fram en hörna, men icke, han jobbar istället in bollen mot mål där Behrami i kamp med målvakten behärskat trycker dit matchavgörande 3-1 till LTIK. 

LTIK har spelat bättre i vissa matcher som man förlorat. Trots det borde siffrorna varit större till LTIKs fördel då dominansen emellanåt var stor och målchanserna många, framförallt i första halvlek. Vapnö var nog i ärlighetens namn det sämsta lag LTIK mött i år. Duktig i LTIK var framförallt Miridon Berisha, han tar alltid jobbet och har nu dessutom kommit igång rejält med sitt offensiva spel. Bolltouchen är där och han utgör ständigt ett hot med sin kvickhet. Synd att han försvinner till mötet med KIK (giftemål i familjen) då han som skrivet verkligen är på g. Stort plus också till Sabri Behrami för hans inhopp, han spelade enkelt och gjorde allting rätt på den dryga kvart han fick att jobba med, dessutom avgjorde han ju matchen.

Torup/Rydö-RGIF 2-2 (0-0)
Målskytt RGIF: Piere Nilsson 2 (en straff)

Tungt, tungt för RGIF som var det bättre laget och hade ledningen med 2-1 fram till två minuter kvar av matchen.  RGIF är verkligen på g. Torup/Rydö ser fortsatt starka ut, matchen mot KHFF i onsdags satt i benen hos flera av Toruprydarna.

Sexan:

Sperlingsholm-BKW 2-3 (1-1)
Målskyttar BKW: självmål (två stycken), Patrik Åkesson

Tur för BKW att man stötte på ett utav de sämre lagen i serien då man under fredagkvällen var sällsynt svaga. Många spelare hade en dålig dag och totalt sett var detta BKWs sämsta insats i år. Sperling ska dock ha beröm för sin insats, troligtvis kommer man att börja plocka en del poäng i höst.

Vi får hjälpas åt med resultatrapporteringen från lördagens matcher också. Jag har kanske inte möjlighet att göra någon mer uppdatering under dagen, i sådana fall kommer mera i morgon söndag.

//P.

Inför helgen

Sexan och trean vänder i och med denna omgång. Efter halva serien spelad leder BKW dvision sex södra, VBoIS ligger sist. Kommer det att vara så även när hela serien är spelad?

Fredag:

Femman:

LTIK-Vapnö IF kl 18:45, L:a Tjärby IP

Mycket viktig match för LTIK. Vapnö är ett av de lagen man måste ha bakom sig för att klara sig kvar i femman.

Torup/Rydö FF-RGIF kl 19:00, Torulund

Ligger inte matcherna väl tätt för Torup/Rydö? Jag tror att RGIF har bra möjligheter då man verkligen är på gång. Gör nye duktige målvakten från Rössjöholm möjligen debut i grönvitt?

Sexan:

Sperlingsholm IF-BKW kl 19:00, Sperlingsholms IP

Bottenlaget Sperling bör inte vålla serieledarna några större problem.

Lördag:

Trean:

LFK-Dalen/Krokslätt IF kl 15:00, Glänningepark

LFK möter samma motståndare man slog i veckan, fast nu hemma, då serien vänder. Drabbas man inte av hybris efter den ganska komfortabla segern senast lär man vinna igen.

Femman:

Glommens IF-KHFF kl 13:00 Glommens IP

Ny toppmatch för KHFFs del och denna gången tror jag att man äntligen går segrande ur striden. Jag har sett båda lagen vid ett par tillfällen i år och jag gör bedömningen att KHFF är det bättre laget. Matchen lär dock bli jämn, Glommen har överaskat i serien och ligger för tillfället tvåa.

Sexan:

VBoIS-GIF/VIF kl 13:00, Våxtorps IP

Enkel seger för GIF/VIF lär det bli. BoIS rosar inte marknaden precis.

YBK-SIF kl 13:00, Munkavallen

En match som SIF bör vinna. Jag tror inte att man ger YBK en chans då man är mycket revanschsugna efter poängtappet mot HIS i förra omgången.

Söndag:

Sexan:

IS Örnia-SBK kl 14:00, Alevallen

Hur drabbade är ISÖ av att högskolelirarna har sommarlov? Det lär i vilket fall kvitta för SBK som har det tungt och inte slår något lag, hur försvagat det än må vara.

Hasslöv möter Simlångsdalen på måndag. Fredagens resultat kommer jag inte att ha möjlighet att lägga in under fredagkvällen. Var därför vänlig nog att hjälpa dina medläsare genom att skriva en kommentar om den match du äger information om. Jag kommer sedan att uppdatera under lördagen.

//P.

Resultat onsdag

Femman:

KIK-Böljan 3-0
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 2, Simon Silvandersson

KIK är ett bättre lag än Böljan därför kunde man vinna trots att spelet inte stämde denna dag.

KHFF-Torup/Rydö 0-2

KHFF var inte dåliga, Torup/Rydö var lite bättre och lite tyngre och kunde därför vinna toppmatchen. Jag är ganska säker på att vi i Torup/Rydö har den slutgiltiga seriesegrraren i division fem. Det ser stabilt ut. Tredje raka förlusten för KHFF, det var nu de skulle få börja bekänna färg och mäta sig mot de bättre lagen i serien, det har inte gått som man tänkt sig. I nästa omgång möter man ett nytt topplag i Glommen och då tror jag faktiskt att KHFF vinner, det ska mycket till om unga Glommen ska klara av KHFF.

//P.

Matcher onsdag

Femman:

KIK-Böljan kl 19:00, Lagavallen

Ytterligare ett bottenlag att ta sig an för KIK. Detta är en match KIK ska vinna.

KHFF-Torup/Rydö FF kl 19:00, Hishults IP

Toppmöte i femman, mellan de i mitt tycke två bästa lagen i serien. KHFF har ett bättre spel än Torup/Rydö, det senare laget känns dock starkare rent fysiskt och man är också mer homogena. KHFF har tidigare haft problem att försvara sig mot tunga lag och även i denna match saknas två av lagets bättre huvudspelare i Kim Dahlman och Jonan Nilsson. Kanske fäller det avgörande till Torup/Rydös fördel. Jag ser dem som lite favoriter, men det hade varit skoj om KHFF lyckas rubba dem.

//P.

LFK vann

Dalen/Krokslätt-LFK 1-4 (1-2)
Målskyttar LFK: Ronny Sabo 2, Dennis Nilsson, Johan Green

Viktig vinst för LFK i bottenträsket. Kul att Dennis Nilsson gjorde mål, stod för en assist och var bäst på plan. Vad hade LFK gjort utan Ronny Sabo som kom sent in i laget på försäsongen?

//P.

Midsommar

Jag önskar alla mina läsare en riktigt skön och trevlig midsommar.

/Plogen

LTIKs loppis och jubileum

Söndagen den 12/7 äger LTIKs årliga loppmarknad rum. Tiden är: kl 14:00 och platsen är L:a Tjärby IP.

Lördagen den 15/8 fyller kommunens yngsta fotbollsklubb 30 år. Det kommer att vara aktiviteter under hela dagen på L:a Tjärby IP och på kvällen blir det fest. Kom och fira denna stora dag med oss i LTIK.

Välkomna!

//P.


Skogabys grisfest

Lördagen den 18 Juli äger Skogaby BKs traditionsenliga och årliga grisfest rum. Tiden är: kl 18:00 och platsen är: Skogaby IP. Alla är välkomna!

Anmälan snarast, med tanke på att det skall beställas mat. Ring Kim Håkansson på mobilnummer 0733-810266 eller Fredrik Sillastrybarn Nilsson på mobilnummer 0709-322395.

//P.

Resultat onsdag

Trean:

LFK-Lerkil 2-2 (2-1)
Målskyttar LFK: Daniel Nilsson, Besart Mazreku

LFK lyckades resa sig efter förlusten mot serieledarna i förra omgången. I denna omgång gav man tabelltvåan en rejäl kamp om poängen i en svängig fotbollsmatch. Matchen var ganska jämn och det oavgjorda slutresultatet var inte helt orättvist. LFK hade förvisso lite fler målchanser, ledningen två gånger om och i andra halvlek var man under stora delar bättre än än Lerkil. Å andra sidan var Lerkil kanske lite bättre i första halvlek och dessutom hade man mot slutet bra chanser att avgöra matchen, bl a en frispark i ribban. För att summera skulle man kunna säga att LFK gör en bra match mot starkt motstånd.

Daniel Nilssons mål var en pärla. Ett misslyckat tidigt inlägg blev till ett skott mot mål som seglade över bortamålvakten och in i dennes vänstra kryss.

Femman:

RGIF-Slöinge 5-2 (2-1)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2, Mats Lindström, Johan Bergman, Magnus Nilsson

Slutresultatet var det enda som var bra med den här matchen för RGIFs del. Man var ganska så usla matchen igenom och med lite flyt kunde Slöinge lika gärna vunnit. 2-1 i paus blev till 2-2 efter paus. Inte förän RGIF gjorde tre byten och satte in bröderna Fredrik och Magnus Nilsson samt Erik Lindström fick man lite bättre fart på det hela.

En smårolig grej som hände under matchen var att RGIFs målvakt Tony Andersson tappade rösten. Det är naturligtvis inte optimalt för en fotbollsmålvakt att tappa rösten med allt vad det innebär med att styra laget och komma i utrusningar. Flera gånger då Tonne inte kunde göra sig hörd då han skulle ut och ta hand om bollen krockade han med hemmaspelare och mer än en gång kampade han om samma bollar med intet ont anande RGIF-försvarare. Parodi! Drick något varmt Tonne!

Vapnö-KIK 2-3 (0-3)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Jonathan Pettersson, Kalle Svensson

KIK hade 3-0 i paus och den ledningen kunde varit större. I andra halvlek börjar man inte lika bra, men man skapar fortsatt mycket chanser. Vapnö skapar två målchanser och båda gångerna rasslar det till.

Sexan:

HIS-SIF 1-1 (0-1)
Målskytt HIS: Dennis Larsson
Målskytt SIF: Martin Fasth

SIF ägde första halvlek från början till slut, redan i första minuten hade man ett bra läge att sätta dit bollen. HIS pressades konstant tillbaka och i tionde minuten kunde man inte stå emot längre. Efter ett mycket vackert anfall från höger kunde slutligen Martin Fasth sätta dit 1-0 till SIF. Efter ca 20 minuters spel får SIF en helt korrekt straff tilldömd sig, den SIFare som förärades att bli skytt från elva meter sköt dock straffen över mål. SIF fortsätter att skapa chanser halvleken ut utan att kunna utöka sin ledning. HIS fick inrikta sig på försvarsspel under hela den första halvleken, samtliga i hemmalaget kämpade och slet verkligen, men ingen i HIS hade troligen sagt någonting om SIF haft ledningen med ytterligare ett par kassar i halvlek. SIF fortsätter på inslagen väg i andra halvlek, HIS börjar dock komma mer rätt i positionerna och efterhand jämnas spelet ut. Efter ca en timmes spel tar HIS över matchen och kort efter det tar man också ledningen sedan en HISare slagit en precis djupledsboll på Fredrik Gustavsson (som enligt SIF var offside och HIS onside), Gustavsson lägger i sin tur bollen mot den bortre stolpen där Dennis Larsson är stark och i kamp med två hemmaspelare får in bollen i mål. 1-1.

Efter kvitteringen öser HIS på och man har ett skott i ribban, ett missat friläge samt ett avslut på mål som SIFs målvakt Joel Lovén fick göra en kanonräddning på. SIF vill också vinna och skapar även de en hel del chanser bl a ett stoplskott och ett par frilägen. Båda lagen har dessutom en varsin straffsituation. I ca åttionde minuten tar en SIFare med hand innanför eget straffområde och i nittionde minuten blir en SIFare ruffad i HIS straffområde. Nu valde domaren att fria i båda situationerna, så i just det fallet jämnar det ut sig. SIFarna var av förklarliga själ inte alls nöjda över en poäng mot ärkefienden på sin hemmaplan, man borde avgjort matchen i första halvlek. En trepoängare hade varit så välkommen då de andra tre topplagen också spelade oavgjort, nu gjorde alla fyra det och det är således oförändrat i toppen. Vid vinst hade SIF gått upp i ensam serieledning. HIS var desto nöjdare med poängen och inte bara med den, man var också nöjda med på vilket sätt samtliga HISare genomförde matchen med en härlig glöd och inställning trots att SIF långa stunder dominerade spelet.

Detta är ett av de härligaste derbyna i kommunen. Åter igen lyckades HIS ta poäng mot SIF. Traditionens makt är stor!  

VBoIS-Sperlingsholm 1-2
Målskytt VBoIS: Håkan Pettersson

YBK-Örnia 0-0

En ganska jämn match. ISÖ hade lite svårt att få det att stämma på sista tredjedelen av planen, men hade ett litet spelövertag. Det var dock YBK som skapade de hetaste chanserna och Edin Mehmedpvic hade bl a två bollar i stolpen. YBKs tränare Blerim Rrahmani rapporterar via SMS att han är mycket nöjd med YBKs spel, hela laget förtjänar beröm efter insatsen mot ISÖ.

//P.

PS. Observera att jag själv inte såg någon utav matcherna jag ovan skrivit om. Allt som står om matcherna har jag fått berättat för mig via telefon eller SMS. Vad jag gjorde istället? Jag dömde LTIK-Hasslöv/Skottorp P10. Hur det gick? 8-1 till LTIK. DS.

Resultat tisdag

Femman:

HÅFF-LTIK 1-1 (0-1)
Målskytt LTIK: Simon Vedin

Första halvlek är ganska jämn, LTIK inleder lite starkare och Henrik Olsson är på väg att slita sig loss fri mot mål ett par gånger. Efterhand får HÅFF ett visst tryck på LTIK, man slår mycket långa bollar och så fort man får chansen på fasta situationer flyttar man fram allt man har. Det är sedan man fått ett antal inkast i jämnhöjd med LTIKs straffområde som HÅFFs tryck påbörjas. Det här trycket genererar dock inte i några målchanser då LTIK denna dag var resoluta i försvarsarbetet, det var mycket mer rejält än på länge, bollarna skulle bara bort och oftast var en LTIKare först på läderkulan. Efter en stund jämnas spelet ut och LTIK kan sticka upp med ett par farligheter. Den bästa skapar Håkan Karlsson efter hörna då han är stark och vinner bollen två gånger om, avslutet hamnade dock på täckande HÅFFare. LTIKs mål görs av Simon Vedin sedan han fått bollen arbetad fram till sig av Fredrik Wersch. Snett inåt bakåt av Wersch, Vedin satte allt på ett kort och tryckte in bollen hårt mot mål, bollen letade sig in trots att flera HÅFFare fanns ivägen. Efter målet återstod endast minuter av halvleken. Första halvlek var förhållandevis jämn, både LTIK och HÅFF spelade primitiv fotboll med mycket långbollar, de gånger det spelades fotboll längs marken var det genom LTIK. LTIK var mycket stabila bakåt och släppte bara till en halvchans, ingenting på HÅFFs fasta situationer, där de annars är erkänt duktiga.

Andra halvlek börjar jämnt, HÅFF kan dock ganska tidigt kvittera då en LTIKare misslyckas i en mottagning då mycket folk är på väg fram, HÅFF slår om snabbt, ingen LTIKare kommer upp i press och på det distinkta inspelet från höger kommer ett ännu mera distinkt avslut på mål på ett tillslag. 1-1 och LTIK blir straffade direkt när man gör ett misstag. Spelet böljar nu fram och tillbaka, känslan är ändå att det är lite fördel HÅFF, LTIK skapar förvisso ett par hörnor och ett par hyffsade skott utanför samt ett bra frisparksläge. HÅFF blir tyngre och tyngre för LTIK att stå emot desto mer det går av matchen. De långa bollarna dimper ständigt ner framför LTIKs backlinje. HÅFF skapar också ett par riktigt hyggliga chanser och Jonas Wallin i LTIK-kassen får sträcka på sig lite grand. Både LTIK och HÅFF vill vinna matchen och mot slutet är det inte många spelare som hjälper till i försvarsarbetet åt något håll, målchanserna uteblir trots det. 1-1 känns som ett ganska logiskt och rättvist resultat, HÅFF är trots allt kanske lite mer besvikna över bara en pinne då man var lite bättre än LTIK mot slutet, men LTIK hade ledningen och var nog något bättre än hemmalaget i första halvlek. Samtliga LTIKare gjorde ett gediget jobb mot HÅFF, lite extra beröm till Henrik Olsson som gjorde det bra på topp, han jobbade något kopiöst under sina dryga 75 minuter på plan.

Så här skriver HÅFFs tränare om matchen:

För 3 dagar sedan mötte vi tabellettan, och idag var det dags för tabelljumbon, Lilla Tjärby. När domaren blåste av matchen efter 90 minuters spel så stod det 1-1.

Första halvlek fick vi se ett Håff som inte gick att känna igen från lördagens match. Man kunde redan se efter 5 minuters spel att det skulle bli en tuff match. Går man inte in med rätt inställning och vilja från början så blir det så här. Lilla Tjärby var först på varenda boll, de var mycket hetare än oss, de löpte och krigade om varje yta på plan. Vi såg trötta ut, nonchanlanta, tog inte löpningarna och gick definitivt inte in i situationerna. Frustrationen tog vi ut på varandra och domarn istället, inte bra... Som en följd av den dåliga första halvlek vi gör så släpper vi även in 0-1 strax innan paus. Nu ska sägas att det var inte bara vi som var dåliga, utan Lilla Tjärby var bra, ett under att dom bara har tagit 3 poäng under de 10 matcher de spelat. Man kunde defenitivt inte se vem det var som låg 5:a resp. 12:a i tabellen.

Andra halvlek fick vi en drömstart. Holmen slår ett perfekt inlägg till Ali som på ett sätter den distinkt in i mål. Detta borde kunna höja laget, men det var marginellt. Visserligen tycker jag vi tar över allt mer, men vi kan mycket bättre. Vi har ett antal riktigt bra chanser plus att vi har en boll inne som döms för offside, (mycket tveksamt), men skärpan i spelet och avsluten fanns inte denna kväll.

Sammanfattningsvis så är jag grymt besviken på vår prestation idag. Man kan inte gå in med den inställning vi hade inför den här matchen och tro att det "ordnar sig", så bra är vi inte och det visade ju sig... Att vi sen rycker upp oss i andra är en klen tröst. Det håller inte att spela hyfsat i 30-35 minuter av en match. Vill man vara med och kriga om de två platserna i toppen av tabellen så krävs det mycket mer av samtliga.

Marcus OlssonSaxat från HÅFFs hemsida.

Sexan:

BKW-GIF/VIF 2-2 (1-1)
Målskyttar BKW: Patrik Åkesson, Kenan Ramadani
Målskyttar GIF/VIF: Johan Stråhle, Johan Svensson (straff)

En jämn match som rättvist slutade 2-2. GIF/VIF var bättre än BKW i första halvlek, medan BKW tog över i andra och då var bättre än GIF/VIF. GIF/VIF hade kanske ytterligare en boll inne, i början av matchen träffade en GIF/VIFare hjulet innanför stolpen på BKWs målbur, domaren valde dock att inte döma mål där. Pga av denna situation känner sig säkert några GIF/VIFare blåsta på segern. Nu var det BKW som istället tog ledningen, innan GIF/VIF kvitterade, innan BKW på nytt tog ledningen, innan GIF/VIF på nytt utjämnade. GIF/VIF hade totalt sätt mer boll än BKW, hemmalaget var dock vassa i andra halvlek och då fick GIF/VIFs målvakt Magnus Ekman verkligen fick visa vilken skicklig målvakt han är.

Simlångsdalen-SBK 3-1
Målskytt SBK: Kristian Johansson (straff)

SBK saknade som vanligt flera tongivande spelare, man är fast förankrade i botten. Dalen hade ledningen med 3-0 innan SBK tröstmålade genom Kricke.

//P.

Mitt i veckan-matcher

Tisdag:

Femman:

HÅFF-LTIK kl 19:00, Hebergs IP

HÅFF började serien ganska så svagt, man har dock kommit igång efterhand, nu har man börjat klättra i tabellen och för närvarande ligger man femma i tabellen. HÅFF har vunnit över KHFF och i förra omgången spelade man oavgjort mot serieledarna Torup/Rydö. HÅFF är ett mycket fysiskt tungt lag att möta, man ska absolut inte släppa några billiga frisparkar och hörnor mot dem. Alla HÅFFs tre mål i matchen då man slog KHFF kom till efter fasta situationer (hörna, frispark och inkast). Lagets svaghet är defensiven, backlinjen är trög och man har släppt in ganska mycket mål. LTIK får tillbaka sex spelare gentemot matchen mot Glommen, så mot HÅFF kan man inte skylla på att man har ett svagt lag med sig. Mattias Olofsson är avstängd då han tog sitt tredje gula kort mot Glommen.

Sexan:

BKW-GIF/VIF kl 19:00, Wallevi

Ett hett och viktigt toppmöte i sexan. BKW känns lite hetare för tillfället än GIF/VIF, jag har ju dock tippat GIF/VIF före BKW i serien, så jag får väl stå på mig och tro på GIF/VIF-vinst.

Simlångsdalens IF-SBK kl 19:00, Simlångsdalens IP

Det är omöjligt att skriva något inför SBKs matcher då man aldrig vet med vad för lag man ställer upp med. Kan man ställa upp med alla sina bästa spelare tror jag att man vinner mot Dalen, saknar man tre, fyra stycken förlorar man nog.

Onsdag:

Trean:

LFK-Lerkils IF kl 19:00, Gläningepark

Det ska mycket till om LFK ska resa sig efter förlusten mot serieledarna och ta poäng mot serietvåan.

Femman:

RGIF-Slöinge GoIF kl 19:00, Björkevi

En måstematch för RGIF om man inte vill ha med botten att göra, Slöinge ska bara RGIF slå. Samtidigt har Slöinge förstärkt upp lite grand med ett par rutinerade legender inom föreningen. En är den alltid lika träffsäkre målskytten Johan Träff som RGIF kampat mot ett antal gånger under alla de säsonger RGIF och Slöinge legat i femman tillsammans. Vi får se om 39-årige Träff kan skänka den rutin til det unga manskapet i Slöinge som de så väl behöver. Kommer RGIF upp i närheten av den nivå man visade upp mot KHFF blir Slöinge en munsbit för Giffarna.

Vapnö IF-KIK kl 19:00, Vapnö IP

KIK bör slå Vapnö om man inte vill bli indragna i bottenstriden. Vinner tror jag också att man gör, man är nämligen ett bättre lag än Vapnö.

Sexan:

HIS-SIF kl 18:30, Hasslövs IP

Ett av de allra hetaste derbyna i kommunen. HIS har länge varit det sämre av de båda lagen, det brukar dock inte spela någon roll i mötet mot SIF. Har HIS bara tagit något poäng under en hel säsong så nog har det varit mot SIF. Nu är ju dessutom HIS bättre än på många, många år. För HIS finns det inget roligare än att möta SIF på Hasslövs IP. HIS har allt att vinna, SIF allt att förlora.

VBoIS-Sperlingsholms IF kl 19:00, Våxtorps IP

Jumbomöte i sexan! Båda lagen har endast plockat två pinnar var. Blir det månde en pinne var till i den här matchen?

YBK-IS Örnia kl 19:00, Munkavallen

ÝBK arbetar hårt efter sina resurser och man kommer att göra allt för att försöka få väck Örnia från toppstriden i serien.

//P.


Resultat lördag

Trean:

Assyriska-LFK 5-2
Målskyttar LFK: Besart Mazreku, Ronny Sabo

Femman:

Glommen-LTIK 5-2  (2-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Miridon Berisha

LTIK fick skrapa ihop det man hade och i princip alla spelare som fanns tillgängliga för spel i truppen fick följa med upp. Tränare Mats Johansson försökte ingjuta mod i sitt skadeskjutna manskap, killarna ville nog gärna och man försökte verkligen, men det räckte inte till. Inledningen av matchen var ganska jämn, Glommen spelade ängsligt till en början, medan LTIK hade en defensiv uppställning och taktik, därför hände det inte mycket. När Glommen en bit in i matchen tar ledningen med 1-0 då LTIKarna inte hängt med i en överfyttning släpper nervknutarna i hemmalaget och man kan ta över fullständigt. Man skapar också ett par halvchanser. Logiska 2-0 kom efter en mycket vacker krossboll av Glommens vänsterback till en fristående spelare på högerkanten som enkelt rullade in bollen bredvid Morgan Johnsson i hemmakassen. En sådan boll som vänsterbacken i Glommen slog där är mycket svår att försvara sig mot, det är inte ofta man får se en boll av den kvalién på den här nivån. Glommen skapade ytterligare något bra läge innan paus, men 2-0 stod sig. Glommens ledning kunde varit större, LTIK hade inget anfallsspel överhuvudtaget, två halvchanser skapades efter inlägg.

LTIKarna pratade i pausen om att göra en bra andra halvlek och i varje fall försöka vinna den delen av matchen och inte släppa in fler mål. Redan efter 50 minuter har Glommen ökat på till både 3-0 och 4-0 efter liknande situationer där LTIKarna är tafatta i försvarsagerandet. Efter målen slog Glommen av på takten och efterhand blev hemmalaget riktigt lojt, framförallt i försvarsarbetet. Flera spelare ville nu upp och göra mål istället för att bevaka den fina 4-0-ledningen. Man bjöd först LTIK på ett mål då Emil Olsson kom fri och kunde sätta dit bollen till 1-4 och sedan spelade man också fram till Miridon Berishas 2-4. Både Olsson och Berisha var distinkta när lägena dök upp. Glommens ena mittback och lagkapten skrek i vrede ut mot bänken där tränarparet stod sedan han själv skänkt bort 2-4 till LTIK: -"Nu får det hända något från sidan, det är ju flera i laget som bara går!" Tränarnas replik var snabb: -"Vi kan inte byta ut elva man!" Nästan tio minuter återstod av matchen och nu kändes det som det kunde bli just match av det hela. LTIKs försvar satte sig dock på nytt i en svår situation och man bjöd tillbaka då Glommen mycket enkelt fick sätta dit spiken i kistan genom att göra 5-2.

Det är svårt att utvärdera lagen efter matchen. LTIK kunde inte göra sig själva rättvisa pga ett för svagt lag. Flera av spelarna som var med mot Glommen är i vanliga fall B-lagsspelare och de är ganska så nöjda med att spela där. De försökte verkligen och de ska ha en eloge för att de ställde upp, men det räckte inte riktigt till. Lite extra plus skulle man kunna ge till inhoppande mittfältaren Andreas Persson som kom in och spelade enkelt och rutinerat. Den tid han spelade vann LTIK med 2-1. Glommen fick inte något rejält motstånd, därför blir deras insats också svårbedömd. Man är dock ett spelande lag som emellanåt presterar småtrevlig fotboll, med mycket kortpassningar försöker man att spela sig ur situationer. Man känns dock inte lika fysiskt starka som de andra topplagen KHFF och Torup/Rydö, dessutom är laget mycket ungt. Känslan är att LTIK hade haft goda möjligheter om man hade kunnat mönstra ett lite starkare lag.  

//P.

Giffen vann

RGIF-KHFF 4-1 (2-0)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2, Daniel Hellsten, Jens Strömberg
Målskytt KHFF: Ola Jönsson

Giffarna var heta och heltända från start, redan efter någon minut började man skapa chanser och i tredje minuten kom 1-0 då Daniel Hellsten klippte in en boll mot mål som en KHFF-försvarare styrde in i egen kasse i vätan. RGIF trummade på efter målet och satte ständigt KHFFs backlinje under press, denna backlinje som så sällan blir satt under just press då bollen oftast befinner sig på offensiv planhalva då KHFF spelar. Giffarna hade inga problem att med sina offensiva spelare slå ut KHFFs spelare i backlinjen man man och trycket från RGIFs sida var konstant. KHFF stack endast upp i sporadiska kontringsförsök. Daniel Hellsten drog upp ett anfall längs vänsterkanten som så småningom hamnade hos Johan Bergman, som elegant vände bort sin bevakare och placerade bollen i stolpen. RGIFs mycket rättvisa 2-0 mål skulle istället komma efter hörna. Mats Lindström fick tillbaka bollen ut på kanten sedan han vevat in hörnan, han viftade åter in bollen, mittbacken Jens Strömberg fanns kvar i offensivt straffområde och styrde med pannan in bollen i mål förbi Henric Johannson i KHFF-kassen. Båda lagen fick en del hörnor då bollarna gled ut i det våta och snabba gräset. KHFF hade två halvfarliga hörnor, bollarna kom dock aldrig fram till Tony Andersson i RGIF-kassen då hemmalaget försvarade heroiskt, flera spelare var nere och blockade bollar. RGIFs hörnor blev också halvfarliga, man har flera duktiga huvudspelare. Halvtidsresultatet slutade vid 2-0 till RGIF, det kunde varit något mål till.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade, med RGIF-dominans. Mats Lindström, Henrik Olsson och Piere Nilsson rann alla igenom vid olika tillfällen och hemmalaget fyllde på friskt. Daniel Paulisson hängde bra med upp i en löpning och borde fått bollen på bakre då Henrik Olsson hade jobbat sig ner till kortlinjen med kulan, Olsson valde dock att avsluta själv. Piere Nilsson kom fri med Henric Johansson och då missar Nilson sällan. 3-0 till RGIF. KHFF hade svårt för att få det att stämma, passningsspelet och rörligheten var dålig, Tony Andersson i RGIF-kassen hade verkligen en lugn kväll. Samtidigt jobbade Giffarna verkligen hårt, bra och rätt för varandra, från de båda topparna till sistegubben. I matchminut 79 får KHFF bra frisparksläge från höger, Ola Jönsson trycker in bollen hårt, frisparken styrs på någon i röran framför mål och Tony Andersson i hemmamålet är chanslös. 1-3 och lite nerv i matchen. RGIF har i många matcher under säsongen spelat mycket bra i första halvlek för att sedan rasa i andra och troligen var det flera RGIFare som blev lite darriga. KHFF flyttade fram folk, men man lyckades inte skapa mer än någon halvchans innan RGIF kunde kontra in 4-1 och spiken i kistan då Piere Nilsson slog in en retur i mål. Nu återstod endast några minuters transportsträcka mot slutsignalen.

Detta var RGIFs match från början till i princip slut, man gav i ärlighetens namn aldrig KHFF en chans. Bortalaget gjorde verkligen en slät figur och det var många runt planen som skulle titta på vackra KHFF för första gången som utropade sin besvikelse under och efter matchen. Utropsteckena i hemmalaget var många. Ytterbackarna Oscar Nilsson och Daniel Hellsten var mycket bra, framförallt i första halvlek. De samsades om att ta hand om KHFFs bäste: Jonatan Jacobsson, som precis som vanligt bytte kant. Nilsson var stark i närkampsspelet och duktig i nickduellerna. Hellsten var elegant, spelade smart och tillförde även mycket till offensiven. Hellsten vände bort Jacobsson två gånger så att denne var på väg upp läktaren, vätan bidrog så klart, men det har nog inte hänt alltför många gånger tidigare att kvicke Jacobsson så enkelt blivit bortgjord. Mittbacken Jens Strömberg var urstark i matchen mot KHFF, det fysiska praktexemplaret vann allt i luften och klev verkligen fram på bollarna, han toppade dessutom med ett mål. Anders Nilsson och Mikael Fransson vann kampen på mitten och spelade stabilt matchen igenom. Det är två stycken fysiskt starka spelare som verkligen gör jobbet. Johan Bergman och Piere Nilsson jobbade som ena svin på topp och var verkligen starka i bollmottagningarna och på att täcka bollen för få fast den på offensiv planhalva. Bergman visade dessutom fin spänst då han flera gånger vackert skarvade bollen vidare till sin kvicke forwardspartner Nilsson. I KHFF var det ingen som höjde sig över någon annan, det var slätt överlag. Men man ska inte gräma sig för mycket över förlusten tycker jag. En förlust mot en för dagen mycket bättre motståndare får man helt enkelt ta och svälja någon gång ibland. När RGIF spelar så här är man seriens bästa lag, inte bara på pappret utan också på planen.

KHFFs tränare Peter Åbergs analys av matchen:

Regnet öste ner över Björkvallen, men planen höll bra standard ändå! GIF tog kommandot direkt från avspark och inom några minuter hade man vaskat fram ett par ordentliga farligheter som Henric i målet med nöd och näppe räddade. Att då 1-0 kommer några minuter in i matchen är inte alls ologiskt. Ett skott utifrån som styr på Åkesson sitter bakom Henric. Vi repar oss aldrig efter det målet, det är GIF för hela slanten. Ofta så slår man den långa bollen upp mot sina forwards och tillbakaspel. Vi löser varken pressen på den som slår bollen eller situationerna efter det. Vi är inte alls med och spelar pojkaktigt. Passningsspelet kommer av naturliga skäl inte igång när inte inställningen att vinna bollen, närkamper, dueller finns där. 2-0 kommer efter en hörna, bollen går ut till hörnslagaren igen som måttar in den till en medspelare som skarvar in den i mål.


Andra halvlek börjar med att Fridberg blir skadad. Spelet i sig är inte annorlunda med första halvleken. Vi kommer inte igång mot ett GIF som är klasser bättre än oss för dagen. Dom spelar väldigt fysisk fotboll, gör det enkelt för sig. Vi spelar ängsligt. 3-0 kommer då vi tappar bollen mitt på planen, omställning och mål. Vi ändrar om i laget och byter in samtliga avbytare. Matchen jämnas ut något i och med att GIF också byter en del. Vi är än så länge inte ikapp spelmässigt, snarare så att GIF slår av på takten. 3-1 gör Ola på frispark med kvarten kvar, man kan tro att vi skulle få energi av målet men den uteblir. GIF gör 4-1 med minuten kvar efter en snabb omställning. RGIF spelar kanske inte den mest tekniska fotbollen idag, men man gör allt för att vinna närkamper och andrabollar. Vi var knappt trea på bollarna idag och då blir det sällan en jämn match. 


Saxat från KHFFs hemsida.  

//P.

Inför helgen

Skolavslutningar och student är full gång. Division sex-lagen håller därför fritt denna helgen. På tisdag väntar dock bl a höjdaren BKW-GIF/VIF. Tre av fyra division fem-lag spelar även detta veckoslut.

Fredag:

Femman:

RGIF-KHFF kl 19:00, Björkvallen

Ett spännande derby och förmodat toppmöte. Spännande blir mötet förmodligen trots att RGIF inte gått så bra som förväntat i serien. Det troliga är dock att man efterhand kommer att arbeta sig uppåt i tabellen. Detta är också slaget om vilket lag som är näst bäst i kommunen (KIK får ursäkta). Näst bäst har RGIF allt som oftast varit på senare tid, KHFF har dock varit bäst i kommunen, då laget låg i fyran var faktiskt LFK nere i femman och det är inte alltför många år sedan. Nu är LFK i klass för sig (än så länge) och de andra lagen får kämpa på bakom. LTIK var bättre än RGIF några säsonger i början på 2000-talet, i övrigt är det som skrivet RGIF som länge varit bäst bakom LFK både innan och efter, i år kan det bli tronskifte. RGIFarna lär dock inte släppa KHFFarna förbi sig frivilligt så jag tror på en jämn kamp.

Lördag:

Trean:

Assyriska BK-LFK kl 15:00, Åkeredsvallen

Assyriska ligger tvåa i tabellen och blir verkligen något att bita i för LFK. Hoppas att LFK nu kan gå vidare på inslagen väg och ta två vinster på raken. Man borde komma med råg i ryggen efter 3-0-segern i förra omgången.

Femman:

Glommens IF-LTIK kl 13:00, Glommens IP

Som enda Laholmslag spelar LTIK på lördagen, de andra lagen i kommunen spelar av mycket förståeliga skäl inte på denna dag. Det är dagen efter skolavslutningarna och samtidigt som studenterna springer ut från Osbecksgymnasiets huvudentré drar matchen igång uppe i Glommen. LTIK fick som bekant överta Sperlingsholms plats i serien och även deras spelschema. Flera av matcherna har vi lyckats flytta om det inte passat, bortamatcherna styr man dock inte över och Glommen hade svårt för att spela på något annat datum. LTIK hade faktiskt svårt för att få ihop till ett lag inför lördagen, flera spelare saknas då de antingen tar studenten själva eller har någon i familjen som tar studenten, därför blir LTIKs lag formerat på ett lite annorlunda sätt än vanligt. Det är absolut inget dåligt lag som LTIK åker upp med till Glommen och en fördel är att de som spelar kan göra det helt avslappnat och med inställningen att man har allt att vinna. Glommen har varit en frisk fläkt i årets division fem och det unga laget ligger på tredje plats. Av det jag sett av fiskepöjkarna i år så håller man nog inte riktigt KHFFs och Torup/Rydös klass, men man är helt klart ett bra lag. LTIK mötte Glommen i kvalet till division fem förra året, då slutade mötet oavgjort, fördel LTIK. Nu är det dock två mycket olika lag som möts då båda lagen har haft en hel del spelaromsättning.

//P.

Resultat måndag

Trean:

LFK-Åstorp 3-0
Målskyttar LFK: Besart Mazreku, Ronny Sabo, Andreas Martinsson

Åstorp var helt ofarliga och hade dessutom svagt försvarsspel över hela banan. LFKs seger var rättvis och resultatet speglade matchen. Hade Ronny Sabo inte sprungit offside säkert tio gånger hade LFKs vinst kanske blivit större då Sabo om han legat på rätt sida kommit till flera frilägen. Kommunikationen mellan passningsläggaren och Sabo var ofta inte tillräckligt bra. Samtidigt ska en så snabb och duktig spelare som Sabo inte behöva ligga ens i linje, han springer ifrån försvararna ändå. Mycket viktig seger för LFK då Påarp innan matchen låg en poäng före.

Femman:

Böljan-RGIF 1-1
Målskytt RGIF: Piere Nilsson

RGIF gjorde ingen bra match mot vad de betecknar som det sämsta lag de mött i år i seriespelet. Man missade som vanligt en hel del målchanser. Det går fortsatt tungt för favorittippade RGIF.

//P.

KIK förlorade

KIK-Glommen 0-3 (0-2)

Ett lite missvisande resultat då KIK var väl så bra, om inte bättre spelmässigt. Glommen satte dit i princip alla sina chanser medan KIK har lite svårt med målskyttet för tillfället.

//P.

GIF/VIF hänger på

GIF/VIF-YBK 2-0 (0-0)
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson, Robin Möller

Division sex-fotboll när den är som tråkigast. Första halvlek var bland det sömnigare jag sett i år på alla plan. Hade jag inte redan betalat inträde hade jag bannemig åkt hem i pausen. Det hände ingenting. YBK gjorde väl sitt med många spelare bakom boll, tight försvarsspel, långbollar och en målvakt i Niklas "Nilo" Nilsson som höll i insparken så där lite lagom för länge så att det skulle bli frustrerande för GIFVIF. Hemmalaget drog inte upp något tempo i spelet och det såg faktiskt ganska lojt ut. Flera spelare i GIF/VIF hade grova problem med mottagnings- och passningsspelet och faktiskt så valde även GIF/VIF ofta långa alternativ. Detta var naturligtvis en besvikelse att titta på som åskådare då man gärna vill se GIF/VIF trilla boll så som de kan. Jag kan inte klaga på YBK, de gjorde nog vad de kunde, inte för att bjuda till skönspel, men för att kämpa om poängen. 

I andra halvlek hände det lite mer i varje fall. Till en början var spelet jämnt, sista halvtimmen tillhör dock GIF/VIF. Fortfarande är det lite halvlojt och det kändes faktiskt precis som GIF/VIFs mittfältskämpe Robin Hansen skrek ut i frustration: -"Vi går på halvfart här GIF/VIF, det räcker inte!" Man lyckades trots detta skapa sina lägen, fyra olika spelare får jättechanser, bollen vill dock inte in. Samtidigt är inte YBK ofarliga nu när man mer får inrikta sig på kontring. Edin Mehmedovic har en nick som så när går in, samme spelare kommer också fri, lobben går dock vid sidan av mål. Mehmedovic är nära ytterligare en gång då Mikael "Dallas" Dahlgren slår en väl avvägd frispark som Mehmedovic tar hand om och ifrån dålig vinkel skjuter längs med målet, Shpetim Hajrullahi var så när att peta in bollen, men hann inte riktigt fram. GIF/VIFs Björn Olsson kom fri med dryga tio minuter kvar av matchen och satte dit bollen mellan Nilos ben. Med fem minuter kvar avgjorde Robin Möller till GIF/VIFs fördel då han i kamp med Nilo vann bollen och sedan i kamp med diverse försvarare kunde klippa in kulan i nät.

Det var väl rätt att GIF/VIF vann, man är ett bättre lag än YBK, men under lördagen kom man inte alls upp i någon nivå. Helt klart måste man upp ett par snäpp mot BKW i nästa omgång. Då finns säkert viktiga Jens Axeldahl och Mikael Johansson med på plan igen, självklart märks det när två så bra spelare inte finns med. YBK krigar på bra och kunde med lite flyt fått en pinne mot GIF/VIF. Laget arbetar efter sina resurser och gör det man kan för att ge även de bättre lagen i serien en rejäl match om poängen.

//P.

Resultat fredag

Femman:

LTIK-Torup/Rydö 0-2 (0-2)

Kännner mig helt blank i skallen efter dagens 5-timmars-tenta, gick nog vägen förövrigt. Men jag kan nog inte bidra med så mycket om matchen. LTIK börjar klart bäst, vi är taggade och heta. Torup/Rydö gör dock 1-0 och det genom Adam Wencel, som vackert skruvade in ett skott i mål. Efter målet tog Torup/Rydö över totalt och körde över LTIK sista 20 i första. De är tunga, stora, starka och det finns även lirare som är snabba och rappa. De är mer rutinerade än LTIK och spelar betydligt fulare och smartare. Ganska logiskt kom 2-0 till bortalaget, efter en snabb omställning hade LTIKs backlinje för dåligt djup och en Torup/Rydare kunde rinna igenom och lägga in bollen invid stolproten. LTIK skänkte bort ett par hörnor och någon frispark nära mål. Det ska man inte göra mot Torup/Rydö. LTIK hade inte en chans i luftrummet, men lyckades ändå avvärja. Andra halvlek är förhållandevis jämn. Det känns som att Torup/Rydö slår av lite på takten och försöker bjuda in LTIK i matchen. Flera LTIKare får riktigt hyfsade chanser, men bollarna går inte ens på mål och då gör man ju inte några. Torup/Rydö skapar lite mer än LTIK i andra med bl a en nick i ribban och LTIKs målis Jonas Wallin tvingades till ett par riktiga klassräddningar. Wallin var lite hämmad av ett ömmande knä och det tillsammans med att Håkan Karlsson saknades gjorde att LTIK var lite svagare än vanligt i eget straffområde i luftrummet. I övrigt gjorde LTIKs backlinje en bra match med Richard Frankland och Conny Strömberg som de främsta. Visst var väl Torup/Rydö lite bättre än LTIK, men att det var serieledarna mot jumbon som spelade syntes nog inte. Det är överlag jämnt i femman, det visade den här matchen. Torup/Rydö är inte fantastiska bara för att de leder serien och LTIK är inte usla bara för att man ligger sist. LTIK måste naturligtvis ta med sig det positiva och försöka att se ljusglimtarna. Så långt efter ligger LTIK inte, varken spelmässigt eller i tabellen. Det blir en mycket intressant match när Torup/Rydö och KHFF möts. Det blir säkert jämnt och tight. KHFF har ett bättre spel, men Torup/Rydö känns lite mer homogena och de är väldigt fysiska i sitt spel. 

Sexan:

SIF-Simlångsdalen 1-0 (1-0)
Målskytt SIF: Toni Kamberi

Matchen var ganska jämn och kunde lika gärna slutat oavgjort. SIFs mål kom psykologiskt riktigt i slutet av första halvlek då Toni Kamberi satte dit bollen på pass från Lasse Johansson. SIF är för tillfället skadedrabbat och i matchen mot Dalen hade man dessutom avstängningar. Tur då att man har en bred trupp och ett duktigt B-lag att plocka spelare ifrån till A-laget. Oskar Moberg skadade armbågen och går nu i gips. Tråkigt för SIF, men framförallt för Oskar. Krya på dig!

Sperlingsholm-HIS 3-3
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson, Tobias Nilsson, Emil Hermansson

Sperling utjämnade på en tveksam straff i slutminuten. Tungt för HIS, som enligt uppgift borde vunnit matchen. HIS ser nu framemot favoritmötet mot SIF i nästa omgång.

//P.

Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-Torup/Rydö FF kl 18:45, L:a Tjärby IP

LTIK behöver verkligen poäng, men det får bli en bonus om man lyckas roffa åt sig några från serieledarna. Som vanligt får LTIK inte vara ordinarie, i denna match saknas viktiga mittbacken och lagkaptenen Håkan Karlsson. I hans ställe får Richard Frankland kliva ner och ta det defensiva ansvaret. Även Ola Nilsson och nye Peter Hedihn saknas och det pga skador, båda har sträckningar i låren.

Sexan:

SIF-Simlångsdalens IF kl 19:00, Skottorps IP

SIF är revanschsugna eftter uddamålsförlusten mot Örnia. Den ska Dalen få betala för.

Sperlingsholms IF-HIS kl 19:00, Sperlingsholms IP

Kommer vändningen för Sperling nu? Man har blivit  bättre och bättre match för match. HIS får som vanligt jobba hårt för poängen, som man säkert inte frivilligt släpper ifrån sig.

Lördag:

Sexan:

GIF/VIF-YBK kl 14:00, Veinge IP

Det skulle förvåna om GIF/VIF tappar poäng mot YBK på Veinge IP.

Söndag:

Femman:

KIK-Glommens IF kl 14:00, Lagavallen

Tuff match för KIK mot topplaget Glommen.

Måndag:

Trean:

LFK-Åstorps FF kl 19:00, Glänningepark

LFK möter LTIKs målvakt Jonas Wallins gamla klubb. Åstorp ligger en poäng före LFK. Mycket viktig match således.

Femman:

RGIF-Böljans FF kl 19:00, Björkvallen

En måstematch för RGIF. Man bör vinna om man inte vill vara i botten hela säsongen. Jag tror att RGIF vinner.

//P.

Resultat torsdag

Femman:

Lidhult-KHFF 4-2 (3-0)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Martin Nilsson

I första halvlek spelade KHFF ut Lidhult efter noter, när halvleken var spelad låg man under (!) med 3-0 (!!!). Enligt någon i KHFF var det här det värsta han varit med om, "jävligt jobbigt och onödigt!" I andra halvlek reducerade KHFF till 1-3, men strax efter kom spiken i kistan med 4-1 till hemmalaget. Tung förlust för KHFF som nu får hoppas att grannarna KIK och LTIK tar poäng mot de andra topplagen, Glommen respektive Torup/Rydö.

Analys av matchen från KHFF-håll:

Första 20 minutrarna spelar vi ett spel som inte har setts till på den här nivån. Det var propaganda, spel mot ett mål, vi kommer ständigt igenom centralt och på kanterna. Ola har ett avslut i stolpen, Fridberg ska skjuta dit den men målvakten gör en magisk benparad, Jonatan har en del avslut, Kim kommer igenom på kanten men bollen rullar utanför. Vi gör ALLT rätt men får inte dit bollen. Deras målvakt är någonting som inte har setts till på den här nivån. Han tar allt. Vi missar en crossboll, snabb boll i djupet ger ett friläge som Henric i målet räddar, han får inte grepp på bollen och när Robin ska rensa bort den så tappar han olyckligt balansen och skjuter in den i eget mål. Vi fortsätter framåt, hela tiden är vi farliga. Lidhult rensar och får en del inkast uppe i banan. Två inkast senare inom en 10 minuters period är det 3-0 efter oerhört passivt försvarsspel från oss. Vad som klickar får vi gå igenom på träningen. Vi kommer av oss något efter detta men det är fortsatt spel mot ett mål. Det är en helt obegriplig utdelning sett till matchbilden.


5 minuter in i andra kommer 3-1, Jonatan viker in och avslutar. Skottet räddar såklart målvakten men Nisse trycker in returen. Spelet är fortsatt bar och vi varierar det hela tiden, vi spelar oss igenom deras lagdelar och framförallt Jonatan hotar från sin kant. Det går inte att skriva alla målchanser vi radar upp, det går inte att skriva alla räddningar målvakten gör för det finns inte ord för det. Bollen vill inte in. Lidhult kommer bara längre och ölängre ner med sitt försvar som mer liknar handbollsförsvar. 4-1 kommer efter ett långt inkast som skarvas vidare och en Lidhultare får ostört nicka in bollen. 3 målet vi släpper in efter inkast! Vi ger inte upp utan fortsätter spela mycket bra fotboll. Målvakten har en riktigt svettig räddning då han kastar sig upp mot krysset. 4-2 kommer med 10 minuter kvar, Fridberg skjuter i ribban men bollen studsar in via en hemmaspelare. Ola och Nenad har en varsin nick tätt utanför. Jonatan har ett skott rakt framifrån. Nättan testar utifrån. Ingenting vill in. Det är vi mot Lidhults målvakt. Ingen missar såklart något avslut med flit, det är tungt efteråt. Chockartad känsla blandad med frustation då vi spelar ut LGoIF fullständigt. Lidhult har 3 skott på mål och gör 4.


Avslutningsvis citat från domaren efter matchen:


- Jag har aldrig nånsin sett ett sånt här bra spel på den här nivån det är helt ofattbart att ni förlorar, dom gör sina mål på ingenting.
 


Saxat från KHFFs hemsida.

Sexan:

Örnia-VBoIS 2-0
Målskytt ISÖ: Christian Gustavsson 2

Ingen rolig match. En arbetsseger som var nödvändig för ISÖ som hänger på i toppen.

//P.

Matcher torsdag

Femman:

Lidhults GoIF-KHFF kl 19:00, Lomövallen

Lidhult borta är ingen rolig och lätt match. Men jag tror knappast att KHFF åker så långt utan att fixa poäng med sig hem.

Sexan:

IS Örnia-VBoIS kl 19:00, Alevallen

BoIS fick storstryk mot Dalen i förra omgången. Örnia är klassen bättre än Dalen och lär således inte ha några som helst problem med BoIS.

//P.

BKW vann igen

Sexan:

SBK-BKW 1-3 (0-1)
Målskytt SBK: Patrik Nilsson
Målskyttar BKW: Nderim Peci, Magnus Johnsson, Patrik Åkesson

Jag såg bara sista halvtimmen av matchen och missade alla målen. Någon tyckte att BKW hade varit klart bättre första timmen, någon tyckte att det hade varit ganska jämnt, men att BKW var lite spetsigare. 1-0 gjorde BKW i den förstra halvleken, det tror jag var genom Nderim Peci som kom fri sedan han blivit precist framspelad av Patrik "Packi" Åkesson. SBK kvitterade i andra halvlek genom Patrik "Mini" Nilsson, men kort därefter tog BKW på nytt ledningen då Magnus Johnsson kraftfullt nickade in en hörna i krysset och inte långt efter det utökade Packi BKWs ledning sedan två av SBKs försvare sprungit ihop. Chanser saknades inte sista 30. Atef "Nani" Abou-Shakra kom fri, men Henrik Olsson i BKW-kassen lyckades rädda. BKWs Ekrem Bekteshi gjorde ett fint upplopp längs vänsterkanten och fick in bollen till en fristående Kastriot Svarca som dock inte riktigt kom till bollen. Olle Hansen var ytterst nära att reducera för SBK efter en hörna, en BKWare lyckades dock rädda bollen på mållinjen. SBKs mittback Johan Agnvall tog en löpning på 50 meter med boll och avslutade själv med ett skott strax utanför BKWs målram. SBKs frisparksspecialist Mike Österby testade Henrik Olsson i BKW-målet med en hård frispark. Dessutom var BKW framme i ytterligare anfall, Håkan "Cralle" Johansson tvingades till en bra räddning när Visar Demaj avslutade och BKW blev avblåsta för offside tveksamt vid två tillfällen efter fina upprullningar. Trots alla målchanser blev det inga baljor sista halvtimmen och matchen slutade 3-1 till BKW.

SBK saknade på nytt flera spelare. Jonas Håkansson, Kristian "Kricke" Johansson, Kim Andersson och Magnus Andersson fanns inte med mot BKW, man saknar många viktiga spelare i nästan varje match och då kan man inte räkna med att tilhöra toppen. Man håller hyfsat jämna steg med motståndarna i varje match, men man räcker inte riktigt ända fram och i mötet med BKW var man nog i ärlighetens namn aldrig särskilt nära. Atef Abou-Shakra tillför spets till SBKs anfallsspel och oroade duktigt på egen hand BKWs försvar. BKW fortsätter att vinna och fortsätter att spela gladfotboll. Di gamle i Magnus Johnsson och Jonte Nilsson är viktiga för stabiliteten i BKWs unga och offensivt glada lag. Kenan Ramadani gjorde inga tre mål mot SBK, men han verkar trivas i sin nya roll på det centrala mittfältet och var duktig mot SBK. Lite extra beröm också till Kenans ersättare på högerbacken, Robert Andersson. För BKWs del väntar nu ett härligt toppmöte med GIF/VIF i nästa omgång. En mycket viktig match för båda lagen.

//P.

Match tisdag

Sexan:

SBK-BKW kl 19:00, Skogaby IP

En intressant match mellan ett lag som är duktigt bakåt: SBK och ett lag som är duktigt framåt: BKW. Serieledarna från Vallberga blir självklart favoriter, men de kommer inte att få någonting gratis mot svårspelade SBK i Skogaby.

//P.

En söndag att minnas

Zlatan vann skytteligan, Söderling slog ut Nadal, Svanstedt vann Elitloppet, HBK spelade gladfotboll, jag gjorde fyra mål på "gubbafotbollen" och hann dessutom med att fira min mor och den traditionella filmkvällen med G och Hellsten, trots att jag inte steg upp förrän kl halv två på eftermiddagen. Detta efter en lagom hård lördag med över tre mil på sadeln i Skogaby BKs populära Pingstrally, grille på kvällen hos Conna och Lillis, för att sedan avsluta det hela med nyöppnade Strand 12 i Mellbystrand. Åter till söndagen. Vaknade vid tio, kände mig sliten, ställde om klockan till elva, missade att ställa på ringning och vaknade istället halv två på eftermiddagen. Nytt rekord för mig, men ganska gott då sviterna från gårdagens bravader knappast kändes alls, blev lite orolig över smärtan där bak som var ihållande, innan jag till min stora lycka mindes de tre milen på cykelsadeln under lördagen. Jag hade nu två timmar på mig att fixa något och käka och att fira min mor, samt att uppdatera mig om dagens händelser innan möte med ansvariga för LTIKs fotbollsskola väntade och på det HBK-ÖSK som på något sätt fixats gratis till engagerade i fotbollsskolan.

Lyssnade på radion, hörde att Söderling hade en klar ledning i första set, kommentatorn sade att det kunde vara en sensation på gång, Nadal var på väg att släppa sitt första set på jävligt länge, att Söderling skulle vinna matchen fanns fortfarande inte. Försöken till Elitloppet gick samtidigt och det rapporterades parallellt med tennisen från dem. Efter "frukost", ut och plocka blommor, min mor får alltid liljekonvaljer på mors dag, det hade tydligen varit för varmt, det var ett helvete att hitta till en liten bukett, snabb sång och leverans av blommorna. Miri ringer och vill ha skjuts till IP för mötet med fotbollsskolan, det är kört, jag kommer aldrig att hinna, men hämtar med glädje upp Miri innan mötet på IP, kommer en kvart för sent, -Nä, men titta här kommer ju SENiorerna (skitkul!). Snabbt möte, vidare till Halmstad och Örjans vall, jag har bestämt att jag max ska se en timme, att kolla på HBK live är okej och något jag brukar göra vid ett par tillfällen per år, men krockar det med "gubbafotbollen" går det sistnämnda lätt före. Miri, Simon, Duvit och Tralle-Martin är också nöjda med att se en timme och med att komma hem "i tid" som Simon sade.

Matchen drar igång och jag blir mer och mer förvånad, fattar inte riktigt att det är sant, träffar två klasskamrater, en Landskronait och en Boråsare, en bit in i halvleken frågar jag lite osäkert om det inte är så att HBK faktiskt spelar ganska bra. De förklarar att HBK spelar mycket bra fotboll, Landskronaiten säger avundsjukt att ett mittfält med HBKs kapacitet med spelare som Sparv, Andreas Johansson, Görlitz och Anel är det fan inte många Allsvenska lag som har. Det kanske stämmer, ruskigt bra var de mot ÖSK, i första halvlek i varje fall, Alvbåge var den enda anledningen till att ÖSK var kvar i matchen fram till paus. Att ÖSK dessutom tog ledningen strax innan paus var något fruktansvärt orättvist, men ändå på något sätt logiskt, det brukar ju vara så om man spelar bra och skapar mycket men inte sätter chanserna. Efter knappt en timmes spel och vid ställning 0-1 sticker jag och de fyra som åkte i min bil till Örjans vall från arenan. På radion hör vi att HBK kvitterat under vår resa hemåt. Rättvist. Hör dessutom att Åke Svanstedt vunnit Elitloppet. Kul med en svensk, inte mer än så. Är totalt ointresserad av hästsport, men Elitloppet är stort. Hästar är stora, mäktiga och farliga djur. Jag red en gång när jag var fem, eller jag satt upp i sadeln, blev skitskraj, började gråta och har aldrig suttit på en hästrygg sedan dess. Tycker man att djuren är stora när man ser dem en bit på håll så ska man prova att sitta på en, satan vad högt upp man sitter. Mycket obehagligt! Hör att Söderling har slagit Nadal, fattar att det är stort. Jag gillar tennis, det är skoj att spela och helt klart en underskattad TV-sport.

"Gubbafotbollen" börjar mycket, mycket dåligt för egen del, har inte en siffra rätt, dessutom är lite för många spelare som är lite för bra med och spelar just denna söndag, kvalién är högre än vad den brukar vara och det blir svårare för mig själv. Samtidigt måste man ju ändå kunna ta emot en boll och passa den vidare, det är ju grunden, kan du det kan du i varje fall bidra med något, men inte ens det och springa gjorde jag inte innan min hälseneskada, nu är det ännu mindre, vill inte, vågar inte, fy fan om den går av igen nu, gips hela sommaren. Det blandade laget har en jävla köttmur där bak, Håkan Karlsson gnäller ibland över hur jävla tråkigt det är att spela libero i LTIKs A-lag, vilken roll tror ni att han tar när det är fotboll på lek? Jo han tar ju ett jättedjup och spelar ungefär exakt som han gör i A-laget. Framför honom finns ett koppel av köttare: Andreas Persson, Peter Jönsson, Freddy Pettersson, Ola Wernersson, och i målet är storebror Anders Persson omutlig. Framåt har blandade Johan Gustafsson, som är hemma på tillfälligt besök från "proffslivet" i Österrike.

Trots att röda har kompetenta lirare som Mattias Olofsson, Anders Jönsson, Oscar Gustafsson, Morgan Johnsson och Grytan samt Aspen i mål blir vi krossade i första set (först till sex mål, måste alltid vinna med två). I andra set tar blandade ledningen med 3-0 efter tre individuella prestationer av Johan Gustafsson, det kändes hårt att vara röd då. Sedan lyckades blandat på något sätt vända på steken, efter tre raka mål av mig, där det snyggaste var på nick direkt på hörna ifrån Tralle-Martin kunde vi till sist vinna efter ytterligare ett mål av mig, ett av Tralle-Martin, ett av Mogge och ett av Olofsson, det hjälpte således inte att Johan G gjorde sitt fjärde mål i setet. Utjämnat i set och eftersom att det var så jämnt hade tiden sprungit iväg och något avgörande blev det för en gångs skull inte. I duschen säger någon att Zlatan vunnit skytteligan efter två mål i sista omgången, varav det ena på klack. Det är ju faktiskt en jättegrej att en svensk vinner skytteligan i Serie A. Hem och käka försenad morsdag-middag. Sedan hem till Hellsten för traditionell filmkväll. Yes-man med Jim Carey, man vet vad man får, det får inte vara för tungrott en söndagkväll. Som vanligt förklarade jag, G och Hellsten hur mycket vi ogillar att umgås med varandra innan vi skiljdes åt efter en helg där vi umgåtts alldeles för mycket, nästa helg vet alla tre att vi gör samma sak igen.

En händelserik söndag på väldigt kort tid, med tanke på min sena uppstigning då.

Ska skriva lite om den riktiga fotbollen också. YBK har börjat serien förvånansvärt bra och överraskande har man lite häng på täten. Tränarna Blerim och Dallas har i takt med framgångarna lyckats öka intresset för fotboll i YBK och nu har man tillräckligt med folk för att kunna spela en B-lagsmatch. Därför möter YBKs B-lag under måndagkvällen KHFFs B-lag på Munkavallen i en träningsmatch. Roligt för YBK! Hoppas nu att man har tillräckligt med folk till nästa säsong att man kan ställa upp med ett B-lag i Klass 3. Att lägga ned B-laget i en förening är början till klubbens undergång, det är jag ganska övertygad om, därför är jag glad över det ökade intresset i YBK.

YBK har som skrivet gått över förväntan i serien, att man ska kunna blanda sig i toppstriden verkar dock ganska så otroligt. Jag är ganska övertygad om att de fyra lagen som ligger i topp kommer att ligga där även när serien är slut. I kvartetten längst fram är BKW den största överraskningen, men det är ingen sensation att de ligger där de gör. SBK har inte kommit upp i nivå och har haft problem att ställa bästa laget på benen, bredden har man inte. Simlångsdalen har både överskattat sig själva och underskattat motståndet, trots 6-0 mot BoIS senast tror jag inte på laget. BKW har ett mycket bra lag offensivt, det visste jag redan innan säsongen. Men att laget skulle vara så jämna i sin prestation trodde jag inte. Man fick ett kanonnyförvärv i pingisspelaren och målvakten Henrik Olsson, han har givit laget trygghet, dessutom har Jonte "Tvåfot" Nilsson lekt lite mindre än vad han tidigare gjort när han spelat mittback och det har också givit laget trygghet. Nu väntar två stycken mycket viktiga matcher för BKW mot SBK och GIF/VIF, två tunga och svårspelade lag. Kan BKW plocka fyra poäng i de matcherna tror jag att laget kan vara med och slåss om seriesegern, där fortfarande SIF och GIF/VIF är favoriter, trots att BKW leder just nu.

Vilken söndag IS Örnia hade förresten, först vinner A-laget mot serieledarna och sedan gör B-laget en än större bragd när de vinner mot serieledarna i Klass 3: Leikin, efter en riktig laginsats. Det bevisar att Leikin inte är oslagbara, det ska nog mycket till om de inte vinner serien, men oslagbara är de absolut inte. Det verkar faktiskt som om de slagit av lite grand på takten efter slakterna i inledningen av serien och det kan straffa sig. Samtidigt som jag förstår att det inte kan vara någon höjdare för Elitfyraspelare att spela i Klass 3 är det viktigt att de ändå spelar sitt spel och försöker att hålla ett tempo fullt ut i matcherna, annars ger det ingenting för laget och säsongen blir bortkastad.

Nu är det tentaplugg resten av veckan som gäller. Sista nu på fredag för det här läsåret. Men nu en av de roligare B-lagsmatcherna i år: Skottorp hemma.

 //P.


Resultat söndag

Örnia-SIF 2-1 (0-0)
Målskytt SIF: Toni Kamberi

Viktigt för ISÖ, de visar att de vill haka på i toppen. BKW och GIF/VIF jublar säkerligen åt resultatet. För seriens skull var resultatet bra och roligt. Det tightar till det hela och gör det mer spännande. Matchen var jämn, ISÖ var det något bättre laget för dagen och vann därför kampen. Halmstadlaget spelade något mer defensivt än vad man tidigare gjort och det visade sig vara lyckat mot serieledarna.

//P.

RSS 2.0