Resultat söndag

Elitfyran:
 
Snöstorp/Nyhem FF-LFK 4-2 (3-1)
Mål LFK: Emil Axelsson, David Pinot
 
Det blev tyvärr ingen serieseger för LFK. SNFF blev för svåra och vann med 4-2. Med tanke på att oavgjort inte räckt för LFK var man inte riktigt nära. Det trots att man stundtals spelade ut SNFF, som fick jobba oerhört  hårt. Hemmalagets mål kom till efter olyckliga misstag från LFK:are. Nu väntar ett ovisst kval. Fördelen nu jämfört med förra säsongen (då det gick kasst) är att LFK kommer från en bra säsong med många vinster i ryggen. I SNFF spelar Laholmarna och bröderna Dennis och Alexander Nilsson (tidigare GIF/VIF (och LFK, Dennis). De båda gratuleras till seriesegern.
 
Femman:
 
LTIK-BKW 1-0 (0-0)
Mål LTIK: Conny Strömberg
 
I första halvlek var det som väntat BKW som var det mer spelförande laget. LTIK kom med en defensiv uppställning och inställning. Tungt återbud från lagets offensiva ess Simon Vedin under helgen pga sjukdom gjorde att LTIK i princip ställde upp med en målvakt, en ytter och nio backar (spelare som normalt spelar eller har spelat försvarare). Redan några minuter in i matchen ansåg domare Åke Frediksson att LTIK:s målvakt Andrée Pettersson hållit i bollen för länge inför en utspark. Resultatet blev att BKW kunde slå en snabb indirekt frispark som sedan hamnade i stolpen. BKW hade ett visst tryck, men LTIK var samlade. Farligast blev det på omställningar sedan LTIK fått med folk i anfallen. Flera BKW:are dröjde sig kvar och kunde komma med i kontringarna. LTIK skapade halvchanser efter inlägg. I mitten stängde dock far och son "korv" på ett bra sätt. BKW åberopade straff då Emil Gustafsson kom i en fin löpning från sin tillbakadragna mittfältspositon och hamnade i duell med LTIK:s mittback Daniel Hellsten. Fredriksson friade dock och viftade bestämt avvärjande med armarna.
 
Med fem minuter kvar blev BKW:s Nderim Peci utvisad efter en onödig eftersläng på Hellsten. De båda kom i duell, Hellsten gled ut bollen till hörna och båda blev liggande, då sparkade Peci till och träffade Hellsten olyckligt mellan benen. Domare Fredriksson var som vanligt välplacerad och tvekade så klart inte när det gällde att hala upp det röda. "Jag trodde först att något gick sönder", sade Hellsten efter matchen. "Hade det varit videogranskning hade BKW:s spelare fått fängelse för den sparken", sade en annan. Inte så mycket att snacka om således och mycket olyckligt för BKW att tvingas spela med en man mindre i 50 minuter. Att spelskicklige högerback Magnus Eriksson fått utgå med skada redan innan var inte bra för en redan något tunn BKW-trupp. Första halvlek på poäng till BKW.
 
Andra halvlek blev jämnare spelmässigt. LTIK kunde utnyttja att man var en man mer samt att Eriksson tvingats utgå. LTIK skapade betydligt mer i andra än i första. Inbytte Emil Olsson fick ett utmärkt läge efter en fin prestation av Conny Strömberg, en något ovan Olsson, som varit sjuk hela veckan, fick dock inte riktigt ordning på avslutet, som gick över. BKW var nära att göra självmål två gånger om, men medspelare hann upp i sista stund och fick bort bollen. Linus Jerkesten blev fri till höger, Jonte Nilsson fläkte sig dock och fick bollen till hörna. Det var på hörna som LTIK gjorde sitt mål. Jerkesten fick in den på bakre och Conny Strömberg kunde trycka kulan i nät med pannan, 1-0 i minut 76. Strömberg har blivit något av en nickspecialist med tre mål på huvudet under säsongen. "Ja, va fan, jag har ju inte fått möjlighet att nicka tidigare. Det handlar bara om timing." , sade Strömberg, som tidigare i princip alltid spelat ytterback och oftast varit den som stannat hemma på hörnor. 
 
BKW åberopade på nytt straff då Egzon Behramaj gick omkull i straffområdet. Fredriksson stod väl till och valde att ge Behramaj gult för filmning samt LTIK frispark. Från avbytarbåsen såg det ut som att det lika gärna kunde varit straff. Men Åke stod närmre. Bästa kvitteringsmöjligheten fick BKW på frispark. Behramajs boll dök fint och träffade ovansidan på ribban. En bra frispark. Mot slutet var det ganska tacksamt för LTIK:s mittbbackspar Daniel Hellsten och Henrik Nilsson att stöta bort bollarna då BKW försökte hitta långt på en framflyttad Jonte. Långbollar är inte BKW:s starkaste gren. Jonte fick dock en möjlighet, men Andrée Pettersson klarade. Matchen slutade 1-0. Hade BKW fått ha kvar Eriksson och Peci på plan hade vi förmodligen fått se en annan andra halvlek, men BKW fick aldrig riktigt spelet att lossna.
 
LTIK hade läst sin läxa. Spelmässigt fanns det en del i övrigt att önska, men det var många matcher sedan LTIK var så bra i positionsspelet mot BKW. Knappast någon gång fick blått sin kära yta mellan målvakt och backlinje. Dessutom arbetade samtliga spelare lojalt för varandra. Det får hela LTIK:s lag plus för. Bäst i BKW var mittback Jonathan Roslund och innermittfältare Emil Gustafsson. I och med resultatet slutar LTIK trea i serien. Målsättningen inför säsongen var topp-tre. En vågad målsättning med tanke på spelaromsättningen där sex ordinarie spelare försvunnit inför säsongen. Starkt att den infriades. Som vanligt har marginalerna ibland varit med och ibland emot. BKW hade som målsättning att spela i fyran nästa år.Den infriades inte och det hänger mycket ihop med alla utvisningar och avstängningar, samt till viss del skador. BKW slutar fyra i årets femma.  
 
Övriga toppmatcher:
 
Oskarström-Böljan 2-6
Simlångsdalen-Getinge 5-1
 
Väntade segerar för Böljan och Dalen. Böljan vinner serien, Dalen tvåa. Getinge slutar femma. (Det hade alltså kvittat om BKW vunnit mot LTIK, en liten tröst för blått.)
 
KIK-KHFF 5-1 (3-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Emanuel Hultberg, Joel Åkesson Simon Andersson
Mål KHFF: Daniel Alexandersson
 
Skön avslutning för KIK. Gult slutar åtta. KHFF avslutade en dyster höst dystert och slutar tia. Laget är egentligen för bra för att åka ur.
 
GIF/VIF-Trönninge IF 2-3 (1-2)
Mål GIF/VIF: Sabri Behrami, Arnon Khamphuak
 
GIF/VIF gav TIF en match i sista matchen, det trots att man kom till spel med en ganska tunn trupp. GIF/VIF slutar som bekant tolva. Det har ju varit klart en tid.
 
Sexan:
 
SIF-HIS 0-4 (0-2)
Mål HIS Tobias Nilsson 2, Fredrik Johansson, Robert Persson
 
HIS avslutade vackert och tar hand om prestigefyllda titeln bästa kommunlag i sexan. Nästa år hoppas jag att man är ett topplag. SIF har gjort en helt okej höst, det finns förutsättningar för en bättre säsong nästa år. SIF slutar elva i serien. HIS slutade på en femteplats. Ett steg tillbaka om man jämför med ifjol då man kom fyra. Samtidigt tog man tre poäng mer i år och placeringen är fullt godkänd.
 
VBoIS-YBK 5-1 (2-0)
Mål VBoIS: Henrik Olsson, Anders Stam, Håkan Petersson, Jim Leandersson, Simon Johansson
Mål YBK: Tobias Johansson (straff)
 
Väntad BoIS-vinst och e skön avslutning för Leandersson som coach. YBK har svårt för BoIS. Blåvitt fick Alexander Leandersson utvisad efter en timmes spel. Då stod det 2-0. Ändå kunde BoIS göra 3-0 i minuten efter. BoIS slutar sjua i serien. YBK tia.
 
BoIS Leandersson:
 
Skönt att avsluta säsongen med en seger. I sista matchen passade vi på att lufta våra yngre duktiga spelare, samtliga gjorde det bra och Simon Johansson fick göra sitt första mål i A-tröjan. I övrigt var det en ganska avslagen match, Ola Ström försökte få igång den när han dömde om Ysbys straff men samtliga höll sig lugna. Stundtals blixtrade något av lagen till och spelade bra fotboll men skärpan offensivt var sådär. Vi vinner fullt rättvist!
 
YBK:s Karlsson:
 
Säsongsavslutningen mot Våxtorp väckte goda minnen till liv hos YBK då senaste årets avslutningskamp mot just Våxtorp innebar härliga 0-0 och YBK:s sjätte poäng för året. Då som nu dömde Ola ström matchen men där slutar likheterna. Våxtorp satte full fart från start och YBK hade svårt att hänga med i matchupptakten. Målchans på målchans avvärjdes av den fenomenale Anton Hansson i bortakassen. YBK som möblerat om i laget hade problem med att stänga Våxtorps kantspel och då coach Leandersson i synnerhet. De två första målen kom inom en kvart och undertecknad (avstängd) funderade på att smita iväg till bilen och dra hemåt. Kvar vid sidlinjen fick jag dock se ett YBK som började flytta upp spelet successivt. Nya mittfältsduon Olle Larsson och Fredrik Niklasson kombinerade fram till två heta lägen och bortalaget borde reducerat innan paus. 
 
I andra halvlek böljade spelet fram och tillbaka och målchanserna avlöste varandra. Våxtorp skapade flera fina chanser och närmast kom man att utöka ledningen vid ett friläge som Slangen dribblade bort mot utrusande Anton Hansson. YBK hade också ett antal fina chanser, främst via Nils Carlsson och Olle Larsson som båda hamnade ensamma med Våxtorpmålvakten men missade. Trean sattes såsmåningom efter att YBK slarvat på en hörna och gett Våxtorps anfallare fri gata mot bortamålet. YBK gav dock inte tappt utan fortsatte att mala på framåt. Man belönades med en straff! En våxtorpförsvarare drog ner friställde Nils Carlsson och straff plus rött kort tog YBK in i matchen igen. Straffen var YBK:s andra straff på två hela säsonger! Vad som hände sen var dock inte lika sällsynt. Ola Ström som förmodligen blivit lite uttråkad under matchen hittade att någonting stört straffen och efter att Tobias Johansson placerat in reduceringen beslutade den gode Ström att straffen skulle gå om. Lyckligtvis varnades ingen för det hemska brottet att gått två tiondelar för tidigt i straffområdet och lika lyckligtvis gjorde Tobias om proceduren och satte bortalagets första mål. Ström hittade inget fel och YBK hade fått vittring på poäng. 
 
Nu satsade YBK allt framåt men det var ändock Våxtorp som höll i taktpinnen. Våxtorp pressade på trots det numerära underläget samtidigt som YBK kastade fram allt man hade. Albin var å så nära att göra matchen än mer jämn men istället var det Våxtorp som dödade matchen när Jim Leandersson rann igenom efter en snabb frispark signerad Slangen som till mångt och mycket påminde om Håkan Milds mål mot Bulgarien 94. 
 
Ytterligare ett ögonblick av magi inträffade då Ola Ström erkände ett misstag och beordrade nedsläpp pga felaktigt domslut. Ett ögonblick som klassificerats som "plötsligt händer det" om nu Svenska Spel varit på plats med kamera
 
När matchen blåstes av så jublade Våxtorp. Publiken hade fått se många mål och YBK hade fått en straff. Säsongen var slut. Tolv poäng inhämtade på en säsong. Inte sist! Åkesson packade väskan för sista gången och undertecknad tröstade för sista gången besvikna spelare med orden "bra "jobbat". Ingen läsk bjöds vi på och orden "vi kommer igen" ekade lika tomt som Khadaffis löften om kärnvapen. Mörkret sänkte sig och alla begav sig hemåt. Åkesson tröstade med att vi blir bättre nästa år när alla blivit ett år äldre. Ett år äldre låter för undertecknad som ett hot och en påminnelse om att gränsen mellan rutinerad och gubbjävel är hårfin. Det blir inte roligare att springa i skogen och tanken på kalla mörka konstgrästräningar känns i dagsläget lika lockande som diarré på ett flygplan. Festen är över, skorna används som fågelskrämma på dotterns koja och förmodligen hör inte allsvenskans sportchefer av sig i år heller. 
 
Vi har gjort vårt bästa men det brukar inte räcka för att ta med baldrottningen hem. Nu skiter vi i det här och släcker ljuset! 
 
Tack för i år ! 
 
YBK
Anton H
Filip Emil Robin Kasper
Jimmy Olle Fredrik 
Robban Nils Tobias 
Àvb: Ahmed , Anton O , Albin O 
 
SBK-FF Serbiska 4-3 (0-3)
Mål SBK: Mattis Kindblom 3, Andreas Örjansson (straff)
 
SBK fick avsluta säsongen på bästa vis - genom att vända 0-3 i paus till seger 4-3. Mycket starkt! Mittback Andreas Örjansson slog in 4-3 på straff i minut 93 (!). Mycket starkt gjort. Att det var Örjans första seniormål gör så klart inte saken sämre. SBK slutar åtta i tabellen.
 
//P.

Giffen kryssade

Resultat lördag:
 
Fyran:
 
Torup/Rydö FF-RGIF 3-3 (1-2)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2, Pierre Nilsson
 
I lagets sista match i fyran för den här sejouren blev det kryss för RGIF sedan man åter tappat ledningen, nu två gånger om. Pierre Nilsson gav Giffen ledningen och Henrik Olsson utökade till 2-0. TRFF reducerade innan paus och kvitterade efter. Olsson gav sedan RGIF ledningen på nytt innan TRFF åter kvitterade. Nästa år spelar grönvitt i femman. Det gör även TRFF och Åsa. Jag har inte hört något annat än att Ulf Wernersson fortsätter som tränare. Jag förutsätter att han blir kvar över nästa år, om han själv vill, då han är kompetent och omtyckt.
 
//P.

Inför helgen

Lördag:
 
Fyran:
 
Torup/Rydö FF-RGIF kl 14:00, Torulund
 
Betydelselös bottenmatch i fyran. Båda lagen är ute och båda lagen spelar för äran. Avsluta nu snyggt Giffen!
 
Söndag:
 
Elitfyran:
 
Snöstorp/Nyhem FF-LFK kl 14:00, Snöstorps IP
 
Fantastisk match som tyvärr krockar med sista omgångarna i femman och sexan. Oerhört tråkigt. En match av denna dignitet hade man helst inte missat. Seriens två bästa lag möts i en helt avgörande seriefinal. Vinner LFK vinner de serien. Slutar det med kryss eller hemmaseger går SNFF direkt upp och LFK får kvala. Ge oss en serieseger nu svart! Lagkapten David Pinot åter efter avstängning.
 
Femman:
 
LTIK-BKW kl 14:00, L:a Tjärby IP
 
Toppmatch i femman. Segrande lag blir bästa Laholmslag i femman. Vinner BKW och Dalen tappar poäng (mot Getinge) och Böljan (mot ett klart Oskarström) förlorar tar BKW en av två direktplatser till fyran. LTIK har samtliga spelare tillgängliga förutom Björn Öberg (semester) och Magnus Nilsson (som sedan en tid satsar fullt på innebandyn i ettan igen). Finns en del frågetecken i truppen pga sjukdom. Emil Olsson och Tom Hjälmefjord är åter efter sjuka, men båda börjar troligen vid sidan. I BKW är bröderna Halimi avstängda (Arlind och Albin) samt Manfred Walldén sedan tidigare skadad. LTIK har haft svårt mot BKW i de senaste matcherna lagen emellan och av den anledningen får marinblått betecknas som favoriter trots att LTIK har hemmaplan. Ett inte oväntat scenario är att BKW vinner men att både Böljan och Dalen tar väntade segrar i sina matcher och därigenom tar de båda direktplatserna.
 
KIK-KHFF kl 14:00, Lagavallen
 
Skogsderby. KHFF är ute, KIK har säkrat kontraktet.
 
Tony Andersson gör sin sista match som tränare i KIK (för den hår gången åtminstone) och aviserar följande lag:
 
Joachim Bondesson
Viktor Svensson, Pelle Svensson, Marcus Åkesson, Mattias Ragnarsson,
Alfred Karlsson
Kalle Svensson, Emanuel Hultberg,
Joel Åkesson, Jonathan Petersson, Simon Andersson

Johan Jönsson, Adam Jönsson, Ismail Kurt, Joakim Larsson
 
Andersson vet ännu inte om han tränar något lag nästa säsong. Det kan bli ett sabbatsår från fotbollen, men dyker det upp något intressant kan det bli fotboll även under 2013.
 
GIF/VIF-Trönninge IF kl 14:00, Veinge IP
 
GIF/VIF:s sista match i femman för den här sejouren. Hemma på IP kämpar stretar man emot väl och TIF lär inte få någon seger gratis.
 
Sexan:
 
SIF-HIS kl 13:00, Gröningen
 
Ett av kommunens hetare derbyn. SIF nallade HIS poäng från HIS i Hasslöv trots en i övrigt mörk höst. Nu känns det mer öppet än vad det gjorde då. HIS är favoriter, men ett varningens finger sätts upp för SIF, som spelar sin sista match med Klippfors vid rodret.
 
VBoIS-YBK kl 13:00, Våxtorps IP
 
I våras var YBK chanslösa. BoIS lär vinna även denna gång. Troligen med Leandersson vid rodret i sista matchen för den här gången.
 
Jim Leandersson, BoIS:
 
Vi ska först och främst vinna matchen men även försöka göra mkt mål för att ha chansen att knipa femteplatsen i serien. Vi är beroende av att Örnia och Hasslöv förlorar för att det ska lyckas. Det blir min sista match som spelande tränare för BoIS så det känns lite speciellt. Det har varit tre fantastiskt roliga år, de bästa jag gjort inom fotbollen. Nu känner jag dels att det är dags att lämna över till nästa plus att det är tufft att kombinera med mitt jobb där jag reser mycket. Jag kommer vara kvar i föreningen som spelare och finnas som hjälp till den nya tränaren om han så vill.
 
SBK-Serbiska FF kl 13:00, Skogaby IP
 
SBK avslutar en medioker säsong och en usel höst med en seger? Mycket möjligt! Sist mot Serbiska gjorde OGH hattrick. Ett nytt under söndagen hade inte smakat så illa!
 
//P.

SIF förlorade

Resultat tisdag:
 
Sexan:
 
Kurdiska IF-SIF 6-0 (3-0)
 
Den uppskjutna matchen från helgen spelades under tisdagskvällen istället. SIF kom med en tunn trupp (13 man) till Halmstad och Kurdiska vann klart och rättvist med 6-0. Målen var jämnt fördelade över de båda halvlekarna. Ett blött konstgräs hjälpte så klart inte SIF mot det tekniska och kvicka motståndet.
 
//P.

Resultat söndag

Fyran:
 
RGIF-Åsa IF 3-3 (2-0)
Mål RGIF: Johan Nilsson 3
 
RGIF hade 3-0 i bottenmötet mot Åsa. Johan Nilsson gjorde tre raka mål. Två på nick efter hörna och ett på en läcker chipp. När Nilsson gjort RGIF:s trea fem minuter in i andra dog dock laget och Åsa kunde göra tre raka mål och få med sig ett oavgjort resultat. Båda lagen var klara för degradering redan innan matchstart. Förutom RGIF och Åsa åker även Torup/Rydö ur fyran.
 
Femman:
 
BKW-GIF/VIF 6-1 (4-1)
Mål BKW: Miridon Berisha 3, Nderim Peci, Kenan Ramadani, Robert Andersson
Mål GIF/VIF: Jacob Björk 
 
GIF/VIF hade som väntat ingenting alls att hämta på Wallevi. BKW var överlagsna i inledningen mot ett GIF/VIF som inte visade alls samma glöd som i derbyt förra helgen. GIF/VIF spelade sedan upp sig i andra, men matchen var då redan avgjord. Stor segerorganisatör för BKW var Miridon Berisha med sina tre mål.
 
Trönninge IF-KIK 2-0 (1-0)
 
KIK var det bättre laget spelmässigt, men TIF gjorde målen och det är ju som bekant de som räknas. Matchen fick spelas i Knäred pga branden i Halmstad. Det var spelförbud på Tuvan i Trönninge pga den giftiga röken, som vi ju även känt av i Laholm. Båda lagen hade redan innan matchen säkrat kontraktet då Lidhult och KHFF förlorade igår. Det blir alltså de båda sistnämnda lagen som lämnar femman tillsammans med GIF/VIF.
 
Sexan:
 
YBK-IS Örnia 0-4 (0-0)
 
Inför 200 personer på Munkavallen orkade YBK stå emot Örnia i en halvlek. I den andra delen av matchen kunde dock det gröna laget rättvist vinna matchen, om än med lite för stor marginal.
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 
Det var en vacker höstdag när kampen mellan YBK och Örnia ägde rum på gemytliga Munkavallen. Ingenting såg på förhand ut som om att spelplatsen var hemmaplan för ett av seriens bottengäng. Tvärtom så påminde atmosfären mer om en toppklubb i division två än ett bottengäng i sexan. Fiskedammen var öppen, speakern presenterade spelarna, musiken dånade och den ca 200 personer stora publiken bänkade sig för att se sitt hemmalag ge Örnarna från Halmstad en match. 
 
Första halvlek inleddes med ett böljande spel. Örnia tog kommandot men YBK försvarade sig med den äran. Närmast kom man när ett svepande inlägg från högerkanten sånär nådde den framstörtande anfallaren. YBK stångades och kampades, klart inspirerade av den stora hemmapubliken, men hade generellt svårt att hitta rätt adress på passningarna. Örnia å andra sidan broderade fint på mitten men avväpnades tämligen enkelt av en för dagen mycket säker hemmabacklinje. Emellanåt hettade det till. Ahmed drog en karatespark mot en framrusande Örnian och fick vittna det gula kortet. Sekunderna efter tvingades coach Karlsson att våldföra sig på en anfallande ytter vars väg mot målet var spikrak. Även Karlsson fick se det gula. Målvakten Anton Hansson testades vid ett fåtal tillfällen, bland annat på ett närskott från kanten, men i det stora hela så var Örnias övertag synnerligen ineffektivt. Örnia gjorde ett byte och satte in en avbytare vars entre kom att betyda att bortalaget fick extra tyngd i anfallen och dessutom en spelare med ett magiskt tillslag. 
 
Precis innan paus fick YBK drömläge. Nisse Carlsson, matchotränad men ack så viktig, snodde åt sig bollen från ett sovande Örniaförsvar och fick helt öppen gata att lägga ut bollen till en sopren Erik Mattsson. Tyvärr för Nisse, Ysby och den stora publiken så missades passningen och guldet blev till sand...
 
Pausen innebar vila och chans till taktiska dispositioner. Vi talade främst om att vårda bollen bättre. Det sägs ju att bollen skall smekas som en kvinna men YBK tenderade att snarare behandla bollen lika illa som Jozef Fritzl behandlar kvinnor. Detta skulle det ändras på och sen skulle båten vara i land! 
 
Andra halvlek inleddes med ett blixtrande YBK som direkt tog initiativ. Robban Beckström, snabbast i södra Halland, utmanade på kanten, Nisse vann bollar och YBK;s backlinje flyttade fram. Chansen med stort C dök också upp när Robbans inlägg nådde en helt fri Erik Mattsson som tyvärr skickade nicken för hårt i backen och fick se bollen studsa över det i det närmaste öppna målet. Ett klassiskt sus gick genom publiken och tillförsikten tilltog hos de svartklädda hemmaspelarna. Tyvärr skulle det inte vara länge. Örnia började komma in i matchen på nytt och efter ca en kvart var YBK illa ute. Coach Karlsson täckte undan ett skott i friläge, Emil lekte räddande ängel inne i boxen och Anton Hansson tippade en lobb till hörna. Till sist bröt Örnia igenom och satte dit ledningsmålet. Emil Olsen förlorade en närkamp med en Örnian och denne kunde ur snäv vinkel placera in bortaledningen. 
 
Frustrationen växte i YBK som också började lida av tröttnande spelare. Nisse gick på knäna, Jimmy på reserverna (magsjuka hemma...) och Robban Beckströms pingislunga gjorde sig påmind. Trots det så var matchen på intet sätt ojämn. Örnia förde spelet och YBK stack upp i kontringar. Farligaste chansen för bortalaget blev det när ett inspel från Örnias högerkant fick rensas bort av ett desperat YBK precis bakom den heroiske Anton Hansson. Hemmalaget fick en riktigt bra chans när Nils Carlsson drev sig igenom på vänsterkanten efter ett fint inspel av stabile vänsterbacken Fredrik Nicklasson. Glidtacklingen från Örnias mittback var kanske på bollen, kanske på Nisses fot. Hemmapubliken vrålade efter straff. Avbytarna for upp som om de blivit rånade och YBK;s lagledning gick upp i falsett. Domaren som friade var dock tvärsäker och hade faktiskt en bra position. Domaren (Stojan) är för övrigt utan tvekan seriens bäste! 
 
Med tio minuter kvar hade YBK flyttat fram allt man hade att erbjuda men det där riktiga trycket uteblev. Örnias anfall var fortsatt långa och hemmalaget saknade såväl kreativiteten som styrkan att på allvar hota. Istället bestämde sig YBK kollektivt för att bjuda Örnia på ett mål. Inte mindre än fem gånger hamnade bollen hos en hemmaspelare och inte mindre än fem gånger spelade hemmaspelaren till en Örnian. Till sist gjorde bortalagets anfallare mål och målet var minst sagt en gigantisk bjudning från slarvande YBK. 
 
I det ögonblicket dog matchen. YBK;s kamplusta försvann. Hoppet dog. Alla längtade tills matchen var över. Publiken tystnade och livet tappade sin mening. Två bollar till droppade in under de sista tre minuterna och slutresultatet skrevs till 0-4. Rättvis bortaseger men med något för stora siffror. YBK gav allt man hade och störde emellanåt det duktiga bortalaget men saknade helt enkelt klassen och kompetensen för att kunna skapa de där riktigt vassa lägena. Man kan likna YBK med tolfteplacerad löpare på 5000 meter i OS. Vi hänger med helt okej. Ibland är vi framme och oroar lite men när det väl gäller så hänger vi inte riktigt med kanonerna där framme. 
 
Publiken lämnade arenan. Speakern lade till att undertecknad skall sluta böla och YBK - spelarna skyndade sig in i omklädningsrummet med en känsla av att en gyllene chans till glädje just missats. Allt var ju så uppdukat. Fint väder, massor med folk, nederlagstippade, sista hemmamatchen och allt att vinna. Det är då underdogen brukar vinna (i alla fall i filmer). Men inte denna gång. Fyra insläppta. Avstängd mot Våxtorp. Jobb imorgon. Alla kommer prata om matchen. Eleverna kommer hånas. En frågade om jag inte är för gammal för att spela fotboll. Min dotter frågade mig; "varför ramlade du hela tiden"? En gammal lagkamrat från Båstad GIF totalsågade oss och Örnianerna sjöng om segrar och vackra flickor. Och till råga på allt så låg återigen handdukshelvetet kvar där hemma på hyllan. Torkade mig med en överdragströja. Stinker skit. Snart är det över! 
 
Vi kommer igen! 
 
YBK;s lag
 
Anton H
Robin H, Tomas K, Emil O, Figge N
Jimmy I, Tobbe J, Nisse C
Filip N, Robban B, Anton O
Avb; Erik M, Kasper P, Ahmed E 
   
Gullbrandstorps AIS-VBoIS 2-8 (1-2)
Henrik Olsson 3, Anders Stam 2, Håkan Petersson (straff), Emil Nordblom, Jacob Eriksson
 
GAIS hängde med BoIS i en halvlek och man gjorde faktiskt även 2-2 fem minuter in i andra. Efter det kunde dock BoIS göra sex raka mål och ta en storseger med 8-2.
 
//P.

Resultat lördag

Elitfyran:
 
LFK-BK Astrio 3-2 (0-0)
Mål LFK: Johan Green 2, Rasmus Liedman
 
Onödigt spännande, LFK har egentligen kontroll på matchen, som explodrar mot slutet. Astrio fick en spelare billigt utvisad i de 54:e minuten. Johan Green gjorde 1-0 till LFK i minut 62 och Rasmus Liedman 2-0 i 75:e efter eminent förarbete av Petter Gustafsson (två ass). En man mer, 2-0, full kontroll. Nej, Astrio tvingade Markus Johansson till en dubbelräddning innan Eddie Andersson tåade bollen i mål. LFK fick straff efter ruff på Perparim Beqaj, men den skickade Besart Mazreku till konstgräsplanen. Mazreku revanscherade sig då han serverade Johan Green öppet mål till 3-1. Astrio gav inte upp och Knäredsbördige Isak Petersson kunde elegant chippa in Astrios tvåa. Fler mål blev det inte och LFK tog en rättvis seger. Nu väntar den härliga helt avgörande seriefinalen i Snöstorp på söndag.
 
Femman:
 
K/HFF-Unnaryds GoIF 2-4 (1-2)
Mål KHFF: Kristian Åkesson 2
 
Getinge-Oskarström 1-2
Lidhult-Simlångsdalen 0-1
 
De resultaten gör att KHFF åker ur femman. Oerhört dystert. LTIK:s möjligheter att nå andraplatsen är borta. BKW måste ta sex poäng och dessutom hoppas att Getinge slår Simlångsdalen i sista med få mål eller att det blir kryss. Vid Dalen-seger tar de andraplatsen. De har det alltså i egna händer och har sett starka ut på slutet. Mitt tips är att det blir Böljan och Dalen. Men BKW får naturligtvis försöka göra sitt och se hur långt det räcker.
 
Sexan:
 
HIS-SBK 1-0 (1-0)
Mål HIS: Tobias Nilsson
 
HIS vann i Skogaby och förbättrade möjligheterna till att bli bästa Laholmslag i sexan. Nu krävs "bara" seger i ärkederbyt mot SIF i sista omgången. För SBK var målet ett stort fall framåt. Bara ett mål insläppt...
 
IF Kurdiska-SIF INSTÄLLD
 
På grund av branden i Halmstads hamn ställs flera av matcherna som skulle spelats i staden in. Enligt rapportering på radion har vinden vänt och röken börjat dra in över Halmstads centrala delar. Röken bör undvikas då den kan vara giftig pga kemikaler.
 
Kurdiska-SIF, plus en rad andra matcher kommer istället att spelas inom fem dagar.
 
Det har sedan en tid varit klart att Jonas Klippfors lämnar tränarsysslan i SIF efter två år vid rodret. Detta på egen begäran. Klippfors söker nu nya utmaningar som tränare medan SIF letar ny coach.
 
//P.
 
PS. Skrea slog idag Centern med 2-0. Ränneslöv är alltså ute ur fyran redan innan man spelar näst sista matchen. Mycket tråkigt. DS.

Resultat fredag

Femman:
 
IF Böljan-LTIK 6-3 (2-2)
Mål LTIK: Daniel Hellsten, Simon Vedin, Patrik Åkesson
 
LTIK klarade inte av Böljan på ett regntungt Falkenbergs IP. Det var fruktansvärt fotbollsväder med hårt regn och vind. Sett över hela matchen kontrollerade Böljan förutsättningarna på ett bättre sätt. LTIK gjorde på tok för mycket individuella misstag på den blöta planen medan Böljan förvaltade sina chanser i högre utsträckning och därför vann rättvist. LTIK tog ledningen redan efter fem minuter då Daniel Hellstens inlägg styrdes i egen kasse av Böljanspelare.LTIK var bra i inledningen i motvinden. Linus Jerkesten missade friläge och LTIK hade även två farliga hörnor. Det var dock seriens skyttekung Adam Brosved som sedan gjorde två enkla mål på frispark efter misstag från LTIK. Den andra är en indirekt frispark, som dundras i mål via LTIK:are efter pet. Simon Vedin kvitterade innan paus med ett pressat markskott.
 
Böljan utökade direkt till 3-2 efter paus. Sedan var det LTIK med Vedin i ribban och Alexander Ekstrand i stolpen. LTIK hade Böljan under visst tryck, men istället för LTIK-mål kunde Böljan trycka in 4-2 efter omställning på högerkanten. Matchen exploderade runt den 70:e minuten. Böljan gjorde 5-2 då LTIK:are gick bort sig allt för lätt. Patrik Åkesson rerducerade till 3-5 efter inspel från Linus Jerkesten. Sedan gjorde Böljan vackert 6-3. Det var inget kontrollerat spel, båda lagen kom i kontringar och Böljan gjorde det bäst. Förutsättnmingarna gjorde att det blev väldigt chansartat. Matchen slutade 6-3 och man måste ändå skriva att Böljans seger var rättvis, trots att LTIK var bättre innan paus. Sex mål kan man naturligtvis inte släppa in. 
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
IF Böljan-LTIK kl 19:00, Falkenbergs IP
 
Matchen spelas i elljus.
 
Ny toppmatch i femman. Lagen har samma poäng och en poäng mindre än serieledande Getinge. LTIK kommer från förlust 4-3 i derbyt mot GIF/VIF. Böljan förlorade 5-3 mot Unnaryd. Vårmötet mellan LTIK och Böljan slutade 3-0 i LTIK:s favör. Rivige Hisham Gassim åter i LTIK:s trupp efter avstängning.
 
Lördag:
 
Elitfyran:
 
LFK-BK Astrio kl 15:00, Glänningepark
 
LFK besegrade Kungsbacka med 4-2 i sin senaste med. Astrio föll mot Kvibille med 5-2. På Söndrum vann LFK med 1-0. Tuff uppgift för LFK eftersom att Astrio spelar för sin existens i serien.
 
K/HFF-Unnaryds GoIF kl 14:00, Kornhults IP
 
Viktig, viktig match för KHFF, som spelar för kontrakret. Vid seger kan man gå upp på säker mark och samtidigt näma sig Unnaryd inför sista omgången då smålänningarna spelar derby mot Lidhult. KHFF föll snöpligt med 3-2 mot Getinge i förra omgången. Unnaryd går bra och tog fjärde raka segern nu i höst då man betvingade Böljan med 5-3. I Unnaryd spelade KHFF och Unnaryd 1-1.
 
Sexan:
 
HIS-SBK kl 13:00, Hasslövs IP
 
HIS slog Gullbrandstorp med 6-2 i förra matchen. SBK förlorade med 6-0 mot Örnia. I Skogaby vann HIS med 5-2. HIS favoriter.
 
Kurdiska IF-SIF kl 14:00, Halmstadarena
 
Svår match för SIF. Kurdiska spelar för andraplatsen. PåGröningen vann Kurderna med 6-2. SIF kommer från 9-2-förlust mot Vapnö. Kurdiska slog VBoIS med 3-1 i förra omgången.
 
Söndag:
 
Fyran:
 
RGIF-Åsa IF kl 14:00, Björkvallen
 
RGIF kommer från 5-3-förlust mot Skrea. Jumbon Åsa från 2-0-förlust mot Lilla Träslöv. Allt annat än seger för RGIF innebär degradering till femman. Dessutom måste Skrea tappa poäng, och det återstår en omgång. I Åsa vann RGIF med 3-2.
 
Femman:
 
BKW-GIF/VIF kl 13:00, Wallevi
 
Allt annat än BKW-seger överraskar enormt. GIF/VIF har inget att spela för och man kan inte kräva en ny insats som den i grannderbyt mot LTIK i förra veckan, där GIF/VIF vann med 4-3. BKW spelade 2-2 mot Simlångsdalen i sin förra match. I Veinge vann BKW enkelt med 5-1.
 
Trönninge IF-KIK kl 14:00, Tuvasvallen
 
Mittenmöte i femman, även om inget av lagen säkrat kontraktet. Trönninge kommer från förlust med 3-1 mot Lidhult. KIK från seger med 5-2 mot Oskarström. I våras spelade TIF och KIK 1-1. En oviss match där TIF har mest att spela för.
 
Sexan:
 
YBK-IS Örnia kl 13:30, Munkavallen
 
Jippo kring matchen i Ysby. Läs under tidigare inlägg.
 
YBK kommer från 2-1-förlust mot Serbiska. Örnia från 6-0-seger mot SBK. I Halmstad vann Örnia med 3-0. Man är favoriter även nu.
 
Gullbrandstorps AIS-VBoIS kl 14:00, Gullevi
 
På pappret en lätt match för BoIS. Man ska klara av en större seger än vad HIS mäktade med förra veckan (6-2). BoIS komer från 3-1-förlust mot Kurdiska. I Våxtorp slutade mötet mellan BoIS och GAIS 9-0. 
 
//P.
 

Jippo på söndag

Söndag:
 
Sexan:
 
Ysby BK-IS Örnia kl 13:30, Munkavallen

Fjolårets publikrekord skall slås!

Det utlovas lekar och fiskdamm för barnen. Tävlingar i halvlek, lotterier med fina priser från Tant grön och Heberleins. Musik, underhållning och ett tappert YBK som skall försöka plocka tre poäng i säsongens sista hemmamatch.

Tränarkurser i Laholm

Under hösten, vintern och våren kommer det att genomföras tränarutbildningar i Svenska fotbollsförbundet regi på Parkgården (Vandrarhemmet) i Laholm, kurserna består av både praktiska och teoretiska moment. 
Följande kurser är inbokade:
 

29 september – kl 9-14 Avspark

13 oktober – kl 9-15 - Ledarskap Bas 1

4 november – kl 9-15 - Teknik Bas 1

 
Första kursen är Avspark som man måste gå för att få gå Bas 1-kurser.
Mer info och anmälan hittar ni på: 
 
http://www.laget.se/footballacademy/
 
Vid frågor så kontakta Freddy Pettersson på 073-0865917

Resultat söndag

Fyran:
 
Skrea IF-RGIF 5-3 (3-1)
Mål RGIF: Visar Demaj, Marcus Kjellsson, Henrik Olsson
 
Nu är degraderingen dessvärre mycket nära för RGIF. Tråkigt. I år har man ett lag som borde klarat en mittplacering. De två senaste säsongerna har kontraktet räddats med minsta möjliga marginal. Men då har man haft ett svagare lag och en tunnare trupp, framförallt ifjol.
 
Skrea, ovanför strecket, har nu fem poängs försprång och dessutom bättre målskillnad. Två matcher återstår. Det ska alltså väldigt mycket till om det inte blir femman för RGIF nästa säsong.
 
RGIF:s Anders Jönsson:
 
"För att citera Per Gessle, 'Det är över nu', ja vi har det iallafall inte i egna fötter längre. Förlust med 5-3 efter en bedrövlig start, 3-0 i röven efter 34 minuter. Ställning 3-1 i paus efter mål precis innan pausvilan. Skrea gör mål direkt i andra men vi reducerar i minuten efter. I den 60:e minuten utökar Skrea ledningen till 5-2 och luften går ur oss. Olsson reducerar med 10 minuter kvar till 5-3 men närmare kommer vi inte. Matchen förloras helt klart i första när vi inte är på tårna. Riktigt jävla pisstungt nu.
 
Plus idag för Vedad (mittback Karupovic) som är riktigt bra, som vanligt på senare tid och Kjellsson (Marcus) som kommer in efter en halvtimme och är mycket bra. Pelle (Pettersson) i mål får också ett plus i kanten."
 
Sexan:
 
SBK-IS Örnia 0-6 (0-3)
 
SBK är helt ur slag och gick mållösa från plan för tredje matchen i rad. Det trots att Olle Günther Hanssens favoritpartner på topp, rutinerade Magnus Bergman kallats in. 
 
Gullbrandstorps AIS-HIS 2-6 (1-1)
Mål HIS: Kalle Samuelsson 2 (en straff), Fredrik Johnsson, Tobias Nilsson, Emil Hermansson, Albin Lundgren
 
Väntad HIS-vinst. Det mest anmärkningsvärda är att GAIS gör två mål i en match, att det står 1-1 i paus ocbh att HIS inte avgör förrän efter minut 85 då man gör tre snabba mål.
 
//P.

Resultat lördag

Elitfyran:
 
Kungsbacka IF-LFK 2-4 (1-2)
Mål LFK: David Pinot, Besart Mazreku, Fredrik Johnsson, Johan Green
 
Starkt av LFK att vinna med en man mindre i 35 minuter.
 
Varberg tog ledningen efter åtta minuter. David Pinot utjämnade tio minuter senare och Besart Mazreku gav LFK det psykologiskt viktiga 2-1-målet i första halvleks sista minut. Fredrik Johnsson och Johan Green utökade till 3-1 respektive 4-1 i minut 72 och 74 innan Kungsbacka reducerade i matchens sista minut.
 
Snöstorp/Nyhem vann, men bara med uddamålet mot Trönninge BK. Det innebär att SNFF fortfarande leder serien en pinne före LFK. Bakom är det ett glapp på fyra poäng ned till tabelltrean Ullared. Bara två matcher återstår. För LFK:s del är det Astrio hemma på lördag kl 15 och SNFF borta helgen därpå. Det blir en spännande avslutning. 
 
Femman:
 
GIF/VIF-LTIK 4-3 (3-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2, Jacob Björk 2
Mål LTIK: Daniel Hellsten (straff), Linus Jerkesten, Conny Strömberg
 
Inför matchen var LTIK:arna förvarnade. ”Svåraste matchen vi har kvar” , hade det sagts. Då har ändå LTIK Böljan och BKW kvar att möta. Svår eftersom att GIF/VIF kan spela helt avslappnat, de har absolut ingenting att förlora. Att degraderingen var klar redan innan matchen spelade ingen roll mot LTIK och att vinna i Veinge mot samarbetesklubben skulle dessutom vara ett riktigt gott plåster på såren för GIF/VIF:arna.

 

Svår, det blev matchen för LTIK.

 

Förutsättningarna var blåsiga och något leriga (planen). Inget man kan påverka, bara anpassa sig till. Det gjorde inte LTIK under de första 18 minuterna. Efter de stod det nämligen 3-0 till hemmalaget. GIF/VIF började i medvinden och kunde pressa tillbaka LTIK. Inte genom något ordnat spel, men LTIK fick inte bort bollen och de egna anfallen var lätträknade och försöken mest pinsamma. Det tog inte många minuter innan Charlie Boson satte fram benet i kamp med sin bevakare och styrde bollen förbi Jonas Nilsson i LTIK-buren. Inspelet var någonslags lyra som dansade i vinden. Ett märkligt mål.

 

2-0 kort därefter. Jacob Björk slog en frispark från långt håll mot mål som Jonna i LTIK:s kasse missbedömde fullständigt. Vinden tog tag i bollen och det hela blev mycket genant för Jonna, då han skrek, kom ut och fick se bollen gå en bra bit över sig själv och i nät. Vi skyller på vinden för sådana tabbar gör Jonna inte längre annars. Det var mycket länge sedan.

 

3-0 till GIF/VIF gjorde samma Björk. Hemmalaget fick inkast på LTIK:s planhalva och bollen gick fram till Jacob Björk, som nöp till direkt och fick drömträff. Pang! Bollen högt i nät. Ett vackert mål och 3-0 till GIF/VIF. Matchuret stod på 17:30. Äntligen fick GIF/VIF den utdelning man i tidigare matcher saknat. Men faktum är att man hade ytterligare två bra möjligheter utöver målen. LTIK hade ingenting i motvinden under de första 20.

 

Efter 3-0 samlade LTIK:arna ihop sig och man skapade en del möjligheter. Främst efter inlägg. Men även på genombrott från Linus Jerkesten. LTIK fick dock aldrig det där 1-3-målet innan paus. Tuffa ord från tränare Freddy Pettersson i paus så klart. Rannsakan var det som gällde inför andra halvlek. Efter paus spelade LTIK i medvind.

 

LTIK:s lagkapten Emil Olsson gör en fantastisk prestation när han jobbar sig in framför sin försvarare efter en fin löpning med bollen, han känner kontakt och faller. Domaren pekar på straffpunkten till protester från GIF/VIF:arna. Emil gör det oerhört rutinerat och domaren känner sig nödgad att blåsa. Jag förstår dock GIF/VIF:s protester. Daniel Hellsten förvaltade straffen på bästa sätt fram till 1-3.

 

Det var bud på 2-3 ett par gånger om innan målet kom genom Linus Jerkesten efter ett genombrott till höger och lågt avslut. LTIK:s tvåa kunde dock snabbt replikeras av GIF/VIF och Charlie Boson, som på något sätt, i kamp med två LTIK:are lyckades få fördel och dundra in ett lågt avslut förbi Jonna från vänsterkanten. En stark prestation från Boson, men ett väldigt plötsligt mål för GIF/VIF. För nu hade verkligen LTIK allt. 4-2 och lite luft under vingarna för hemmalaget igen. Det hade bara gått sju minuter av andra halvlek.

 

LTIK var dock starkast i medvinden och Conny Strömberg kunde nicka in 3-4 efter ett långt inkast av Linus Jerkesten. Resten av matchen blev en pina för alla GIF/VIF-anhängare. LTIK gick för en kvittering och skapade chanser, fler chanser än vad GIF/VIF skapade i första. Bl a två frilägen från Linus Jerkesten, avslut från Emil Olsson och Simon Vedin. Stod inte Boson ivägen gjorde Nijazi Behrami det på mållinjen och nickade bort. Denna gång fanns inte marginalerna på LTIK:s sida och ytterligare en vändning, det blev det inte. Ett heroiskt kämpande GIF/VIF lyckades hålla undan och man tog en riktigt skön seger.

 

LTIK förlorade så klart matchen första 20. Motvinden verkade vara en överraskning. Ingen i rödblått tycktes någonsin ha spelat i motvind tidigare. Ingen tog tag i det, även om Tom Hjälmefjord gjorde ett ärligt försök. GIF/VIF gjorde det bra med hög press och mycket folk framåt. I andra halvlek visade LTIK kvalitet och normalt sett räcker det med tre mål för att vinna, inledningen sänkte dock LTIK, som ändå kunde fått både en och tre pinnar med tanke på vad man skapade i andra halvlek.

 

Mycket imponerande av GIF/VIF att göra en kämpainsats av det snittet när man inte har något att spela för, även om då grannderbyt så klart kittlar lite extra. Bäst i GIF/VIF var gamla LTIK:arna Oscar Gustafsson och Jacob Björk. De ville visa sina gamla lagkamrater att de kan även i ny omgivning. Gustafssons första halvlek som vänsterback var av yttersta märke. Björk visade vem som är bäst i laget. På gränsen till övertänd är han som bäst. Han slet som ett djur så länge han orkade och kryddade med två fina mål.

 

Även Bosons tål att lyftas fram. Äntligen fick Charlie målskyttet att lossna lite grand. Målvakt Dan hade problem med vinden och underlaget men stod för några riktigt fina ingripanden. I LTIK kan vi knappast nämna någon. Linus Jerkesten försökte verkligen, men han borde gjort ytterligare något mål på de chanser han skapade åt sig själv.

 

En av planens bättre var domaren Åke Fredriksson. Han tillät tufft spel åt båda håll och delade bara ut en varning på hela matchen. Den gick till Charlie Boson i minut 82.

 

B-mötet vann LTIK med 1-0 efter mål av Anders Thid. Den matchen, kunde precis som A-diton, slutat hur fan som helst.  

 

Att notera ifrån toppstriden i övrigt är att Getinge tar över förstaplatsen efter ytterligare en seger nu i höst. Riktigt starkt gjort. Undrar vad coach Hulander forat sina gubbar med? Böljan förlorade mot Unnaryd, som går bra nu sedan Mats Lundgren tog över som tränare igen. Simlångsdalen och BKW spelade 2-2. I toppstriden tätnade det ytterligare. LTIK halkade ned till tredjeplats, med samma poäng som tvåan Böljan. LTIK är en poäng bakom ledande Getinge och man har, som skrivet, toppkonkurrenterna Böljan och BKW kvar att möta. Det blir en mycket spännande avslutning.

 

Jag är dock beredd att hålla med Tippar-Dennis. Ett tillräckligt bra lag hade redan varit klara seriesegrare. Det har varit svackor för samtliga topplag och det finns inget riktigt starkt lag i serien. Det märks om man tittar på den norra femman, där poängskörden hos topplagen är betydligt större. Å andra sidan står söderfemman utan något riktigt dåligt lag. GIF/VIF har under säsongen ofta haft ett fungerande spel, det sista lilla har dock saknats. Kanske lite rutin och någon som klev fram och gjorde några mål hade gjort susen. Mot LTIK hade GIF/VIF det där lilla extra och det var ingen slump att man hade det mot just LTIK. Även när man åkte ur femman 2010 vann man en av två matcher mot LTIK. Då på Hallaberg.

 
KIK-Oskarström IS 5-2 (2-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 3, Kalle Svensson, Joakim Larsson
 
KIK säkrade troligen kontraktet under lördagseftermiddagen då man åter tvingade ned Oskarström med klara siffror. OIS drabbades av två utvisningar och det i minut 17 och 78. OIS tog faktiskt ledningen i matchen redan i minut fem. Sedan gjorde KIK fyra raka mål, Jonte Petersson tre av dem.
 
Simlångsdalens IF-BKW 2-2 (2-1)
Mål BKW: Nderim Peci 2
 
Toppmatchen i Dalen slutade oavgjort. Ett rättvist resultat då BKW var något bättre i första halvlek och Dalen lite bättre i andra.
 
Getinge IF-K/HFF 3-2 (3-1)
Mål KHFF: Martin Jönsson, Kristian Åkesson
 
Tråkig förlust för KHFF. Man är fortfarande under strecket, men har bara en pinne upp till Oskarström. Kvar att möta har man Unnaryd och KIK i skogsderbyt. Inga omöjliga uppgifter för KHFF.
 
Kristian Åkesson, KHFF:
 
"3-0 efter 30! Kraftig motvind i första. De straffar oss hårt med långt spel. I andra tar vi över och skapar en hel del i vinden. Reducerar till 3-2 och sedan har vi en del chanser. Minst tre och ett där bollen dansar på mållinjen. Surt som fan! Vi var värda minst en poäng!"
 
Sexan:
 
YBK-FF Serbiska 1-2 (1-0)
Mål YBK: Dennis Ljungberg
 
YBK lyckades inte rå på Serbiska
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 
Pga mycket åsikter om gnällande i referaten så är detta ett mycket positivt dito. Ibland är det ironi i texten. För säkerhets skull så kommer jag då skriva ut detta så att även EPA - gänget och andra ur begåvningsreserven kan följa med i texten.
 
Matchen inleddes med storm! Det var full blåst i planens längdriktning och ybk valde att börja med medvind. Positivt! Ybk gjorde efter 10 minuter ett noll genom centern Dennis Ljungberg . Positivt! Efter målet tog Serbiska över allt mer men ybk hade ett antal giftiga kontringar. Bästa chansen fick Nisse Carlsson som i fritt läge lade bollen utanför bortakeeperns stolpe. Matchbilden skulle dock ändras drastiskt på några röda minuter. Först fick nämnde Nisse gult kort för en tackling och dessutom en tillsägelse att han vid nästa frispark skulle dra på sig det röda kortet. Nisse förpassades ut på en kant med ordern "inga närkamper".  Minuten senare drog Dennis Ljungberg på sig två gula kort efter två tacklingar mot målvakten. Inte lika positivt kanske men vi bet ihop och kämpade på. I samband med utvisningen rusade hela Serbiskas bänk in på planen (inklusive ledarna) och vrålade härliga svordomar och skällsord. Centralt i ropandet var den förnedrande termen för kvinnligt könsorgan som emellanåt används i erotiska filmer men som främst används i aggressiva tillmälen. Detta var såklart inget brott mot reglerna och när de ropat färdigt, hotat Dennis och begett sig tillbaka till bänken igen så rullade matchen igång igen. Vi förstår såklart att det är ett värre brott att hålla bollen i fem sekunder som målvakt (hej Ola ström) än att slänga ut avbytarna på planen jagandes och svärandes. Detta är positivt! (nu var det ironi....)
 
Serbiskas duktige anfallare triggade igång sig själv med orden "fan vi slåss istället och så låter vi den som står sist utan att bäras ut vara vinnare". Halvleken Dominerades nu av serberna men fick ett lustigt slut. I en kontring blev Nisse helt ren med målvakten och skulle precis till att avsluta när domaren blåste av halvleken. Istället för två noll fick Nisse spela bollen till domaren som lite förläget joggade in till kaffet. Det var ju såklart lite småsurt men tider skall ju hållas, alltså i grunden mycket positivt! (nu var det alltså ironi igen) 
 
En kille i publiken som förmodligen inte hade 2.0 på högskoleprovet ropade ; "döda dem i andra, döda dem". En kanske något opassande ramsa med tanke på att barnoch andra satt i närheten....
 
Andra halvlek var en enda press mot ybkmålet. Ribban räddade, Anton räddade och ybk försvarade sig med bravur. Nisse fick ett nytt friläge men denna gång blåste den annars eminente domaren felaktigt för offside. En serbisk back låg nämligen tre meter närmre eget mål än Nisse. Vi klagar dock inte. Kanske bedömdes det att backen kanske inte påverkade spelet....och då är det ju rätt att blåsa....eller nåt ( ironi igen )
 
Istället kom kvitteringen som ett brev på posten. Jimmy Ivarsson orsakade en liten touch i straffområdet och den serbiske anfallaren stöp i backen som om han blivit skjuten. Vi hoppas att han inte blev allvarligt skadad och att den sjukt hårda tacklingen inte orsakat några men för livet (se där...ironi igen) 
 
Straffen stänktes in med bravur och det var kvitterat. Minuterna senare var det dags igen. Tränare Karlsson kom helt fel i eget straffområde och tvingades till ett klassiskt fälleben för att förhindra mål. Straffen var solklar och två ett resultatet av detta. (för tydlighetens skull, inte ironi) 
 
Efter detta försökte ybk lyfta upp spelet de få minuter som var kvar. Den redan varnade högerbacken i serbiska drog på Sig tre frisparkar i rad men visades inte ut. Anledningen oklar men självklart köper vi beslutet att Nisse blev tillsagd efter två frisparkar medan nämnde högerback  Inte visades ut. Detta är positivt i sig då alla i serbiska fick vara med. Könsordsvrålarna såväl som kaparen på backen (ironi)
 
När domaren blåste av var matchen slut. Det friskade i litegrann men att spela fotboll i hård vind är ju positivt. Vi förlorade men vi gnäller inte. Serbiska vann rättvist. Två straffar, storm, två avblåsta frilägen och en man mindre i över en timme är tungt som attan men tyvärr sånt som händer. 
 
Till sist, bra match av tappert ybk. Spelskickligt serbiska som rättvist tog tre poäng. Utmärkt domare och ett jävla skitväder (inte ironi). Det var ganska kul att spela och vi hoppas i ybk att ingen uppfattat oss som sura eller gnälliga. 
 
 
Ps: ironi = budskap vars motsats är det som avses. T.ex
Fröken Sverige är rätt ful
Isvaken är varm
 
 
Vi kommer igen
 
VBoIS-Kurdiska FF 1-3 (1-3)
Mål VBoIS: Anders Stam
 
En jämn match där Kurdiska förvaltade sina chanser på ett bättre sätt än vad BoIS gjorde med sina.
 
SIF-Vapnö IF 2-9 (1-8)
Mål SIF: Pontus Johansson, Oskar Moberg
 
SIF spelade i kraftig motvind i första och låg under med hela 8-1 i paus. Att Kenneth Einarsson blev utvisad i minut 38 hjälpte så klart inte till. I medvinden i andra lyckades SIF ändå samla ihop sig och halvlek två slutade 1-1.
 
//P. 

Inför helgen

Lördag:
 
Elitfyran:
 
Kungsbacka IF-LFK kl 14:00, Tingbergsvallen
 
Dags för toppmöte igen. LFK har troligen inte råd med fler poängtapp nu. Vinst krävs mot Kungsbacka eftersom att Snöstorp/Nyhem förmodligen enkelt besegrar Trönninge BK (även om man hoppas på under). I sin förra match spelade Kungsbacka 1-1 mot Varberg. LFK spelade 2-2 mot Alet. Lite mer fantasi, lite mer rörelse och lite bättre tempo krävs för att knäcka Kungsbacka, som dock lär bjuda till lite mer än Alet. Vårmötet mellan LFK och Kungsbacka slutade mållöst.
 
Femman:
 
GIF/VIF-LTIK kl 13:00, Veinge IP
 
Grannderby mellan samarbetesklubbarna. I vanlig ordning speciellt eftersom att flera av spelarna känner varandra väl och både mötts flera gånger och spelat tillsammans med varandra i VGLT-lagen. Vårmötet vann LTIK med 3-2. En tät historia som kunde slutat hur som helst. Redan då var det toppen mot botten. Det syntes inte i den matchen och tabellen spelar inte så stor roll i ett sådant här derby. Möjligen lite mer nu än i våras då GIF/VIF denna gång inte har mer än äran äran att spela för, medan LTIK spelar för att behålla sin plats i toppstriden.
 
Undertecknad missade båda träningarna i veckan pga skada och jobb. Tittade dock en stund på måndagens träning och det var länge sedan jag var på plats utan att delta i övningarna. Jag blev förvånad över intensiteten och den ovanligt goda stämningen, som verkligen var på topp efter 3-2-segern mot KIK med A-laget och 4-1-segern mot samma klubbs bilaga. LTIK säkrade i och med den segern andraplatsen i Klass 3 (AIK lär bli för svåra att rå på längst uppe). A-matchen mot GIF/VIF kryddas, precis som mötet i Lilla Tjärby, med B-möte direkt efteråt. B-matchen blir, till skillnad frå A-matchen, ett rent toppmöte (LTIK vann 3-2 i våras).
 
GIF/VIF förlorade sin senaste match med 4-0 mot Getinge. LTIK vann som skrivet mot KIK med 3-2 efter stark vändning på slutet. Vårmötet mellan LTIK och GIF/VIF slutade 3-2 till LTIK. Rödblått får i matchen mot GIF/VIF klara sig utan Tobias Ewertsson (semester), Hisham Gassim (avstängd) och Björn Öberg (semester). Åter i laget är Conny Strömberg och Henrik Nilsson. I truppen tar även Alexander Ekstrand och skyttekungen i Klass 3, Pontus Pettersson, plats.
 
KIK-Oskarströms IS kl 14:00, Lagavallen
 
Jobbig match för KIK. Vid förlust ligger man farligt nära det där strecket, som just nu OIS ligger precis ovan, två pinnar bakom KIK. I sin senaste match förlorade KIK med 3-2 mot LTIK. OIS  förlorade mot Unnaryd med 4-3. Ifjol hade KIK en go match mot Oskarström, det var någonstans där det vände och laget lyckades sedan rädda ett minst sagt utgående kontrakt. Goa vibbar alltså! Vårmötet slutade 5-1 till KIK. Goa vibbar! Förhoppningsvis vet KIK:arna hur de ska bete sig mot OIS:arna.
 
Simlångsdalens IF-BKW kl 14:00, Simlångsdalens IP
 
Toppmöte i femman och tung bortamatch för BKW. Dalen är inte roliga i sin gryta. BKW spelade 1-1 mot Lidhult i sin förra match. Nu få man tillbaka viktige Robert Andersson, som var avstängd då. Simlångsdalen slog Böljan med 3-2. Vårmötet på Wallevi mellan BKW och Dalen slutade 5-1 till Dalen. Nu är det revansch som gäller för BKW:arna. 
 
Getinge IF-KHFF kl 14:00, Getinge IP
 
KHFF:arna är segervissa inför matchen mot Getinge efter den klara segern med 6-1 mot Trönninge förra helgen. KHFF kan äntligen spela med ordinarie lag igen och dessutom har sylvasse Henrik Fridberg förstärkt. Det har i sin tur givit Fredrik Junefalk den omgivning han tydligen behöver. Fem mål mot TIF från "June" är naturligtvis imponerande. Kristian Åkesson och Martin Berntsson på mitten är rutinerade krafter som KHFF behöver nu när kontraktet ska räddas. Getinge blir dock ingen lätt nöt att knäcka. Sex raka segrar imponerar och ett lag som innan uppehållet låg under strecket är nu med och nosar i toppen. Undrar vad coach Markus Hulander gjorde med sitt lag i somras? 4-0 vann man med senast och det var mot GIF/VIF. Våmötet mellan KHFF och Getinge slutde 1-0 till KHFF. 
 
Sexan:
 
YBK-FF Serbiska kl 13:30, Munkavallen
 
Intressant match i sexan som borde kunna bli jämn och spännande. Just nu ligger YBK på placeringen före pga bättre målskillnad. Det trots att Serbiska gjort mer än dubbelt så många mål som YBK. De har dock släppt in betydligt mer... Åtta av sina mål gjorde man i sin senaste match då Gullbrandstorp besegrades med 8-0. Det finns alltså spets hos Serberna, spets som YBK emellanåt saknar. YBK förlorade med 4-0 mot SIF i sin förra match. Årets bottennapp och lagets sämsta insats under tränaren  och komikern Tomas Karlssons tid som tränare i laget. Vårmötet vann YBK med 3-1.
 
VBoIS-Kurdiska IF kl 14:00, Våxtorps IP
 
Tätt matchande för BoIS, som ju i onsdags besegrade Sperling/Sennan efter en härlig kämpainsats. Det gör nog inget att denna matchen kommer så tätt inpå med tanke på insatsen och resultatet. Kurdiska matchar ännu tätare. Så sent som i torsdags åkte man på en 4-2-förlust mot serieledande Vapnö. Vårmötet mellan Kurdiska och VBoIS vann Kurderna med 3-1.
 
SIF-Vapnö IP kl 14:00, Gröningen
 
Trots att Vapnö spelade match så sent som i torsdags (4-2-seger mot Kudiska) blir man en övermäktig uppgift för SIF. Kan de gröna spela på topp kommer man dock att kunna stå upp och en förlust som i våras (16-1) måste kunna undvikas. Det var bara genant och den största förlust ett lag i en A-lagsserie åkt på under mina år som intressserad. I sin senaste match slog SIF YBK med 4-0.
 
Söndag:
 
Fyran:
 
Skrea IF-RGIF kl 14:00, Skrea IP
 
RGIF har tre matcher kvar. Man lär behöva åtminstone sju poäng för att rädda kontraktet och vinst mot Skrea är nästan ett måste. Annars behöver de bara en poäng på de två sista matcherna för att få ett ointagligt försprång. RGIF har kapacitet att ta tre raka. Dags att visa den kapaciteten nu. Laget ska egentligen inte behöva trilla ner i femman. I den senaste matchen blev det 3-0-förlust mot Onsala. RGIF gorde en bra match men mötte enligt sig själva seriens bästa lag. Vårmötet vann Skrea med 3-1. Den matchen såg jag och det var en onödig förlust mot ett inte allt för märkvärdigt lag. Skrea kommer från tre oavgjorda matcher. Senast 1-1 mot Norvalla.
 
Sexan:
 
SBK-IS Örnia kl 15:00, Skogaby IP
 
Dags för SBK-uppryckning! 0-18 under de två senaste matcherna är naturligtvis under all kritik, även om man mött två topplag (Kurdiska och Vapnö). Örnia har spelat upp sig nu i höst och har en plats på övre halvan. Nu senast spelade man 2-2 mot tabelltvåan Haverdal. Vårmötet inne på Alevallen vann SBK med 1-0.
 
Gullbrandstorps AIS-HIS kl 16:00, Gullevi
 
Frågan är hur stor HIS seger blir. Ska bli spännande att se vilket lag av HIS och VBoIS, som möter GAIS i nästa omgång, som vinner med flest mål. Det är också en viktig fråga eftersom att det kan bli en målskillnadshistoria lagen emellan kring bästa Lahomslag i sexan-fighten. I sin senaste match slog HIS Serbiska med 3-0. GAIS föll mot Kurdiska med 5-0. I våras vann HIS med 5-1 mot GAIS.
 
//P.

BoIS vann

Resultat onsdag:
 
Sexan:
 
Sennan/Sperlingsholm IF-VBoIS 2-3 (1-1)
Mål VBoIS: Jim Leandersson 2, Henrik Olsson
 
BoIS spelade troligen bort Sperlingsholm/Sennan från den absoluta toppstriden genom att vinna med 3-2 under onsdagskvällen.
 
Ett ett i paus efter BoIS-mål av Henrik Olsson. I andra gjorde BoIS 2-1 genom spelande tränaren Jim Leandersson. Jesper Mårtensson blev utvisad efter sitt andra gula kort och Sperling/Sennan gjorde mål på den efterföljande frisparken. Trots det var det BoIS som lyckades kämpa in  3-2 då Leandersson gjorde sitt andra mål för kvällen.
 
Även om insatsen lämnade en del i övrigt att önska när det gällde spelet så var det en riktigt stark uppvisning i inställning från BoIS:arnas sida. Nu har man tagit sex poäng från Sperling/Sennan under säsongen (6-1 hemma).
 
- En fantastisk laginsats av killarna. Jag är jäkligt stolt över samtliga, från forwards till Jonas (Svantesson) i mål. Han är riktigt snabb och räddade oss mot slutet med några bra räddningar. Egentligen har vi inget att spela för mer än att bli bästa Laholmslag. Jag hade kunnat förstå om vi gjort en sådan här insats om vi varit med om platserna däruppe, säger Jim Leandersson.
 
//P.

Match onsdag

Sexan:
 
Sennan/Sperlingsholm IF-VBoIS kl 19:00, Sannarps konstgräs
 
Match på övre halvan i sexan mellan två riktigt hyfsade lag. Sperling/Sennan har inte spelat på tio dagar. I sin senaste match slog man Gulbrandstorps AIS med 8-1. VBoIS har två raka förluster och föll senast med 2-0 mot Örnia.
 
- Viktig match med tanke på att vi vill ha de andra kommunlagen bakom oss. Vårmötet slutade 6-1 till oss, tror det blir en tuffare fight om poängen nu.... , kommenterar BoIS tränare Jim Leandersson.
 
//P.

Maxi Cup

Nyhet: Tjejserie Maxi Ladies Cup

Spelplan "Rabbit ground", Glänninge
 
När: Börjar 7:e oktober - slutar november/december
 
Speldag: Söndagar 11.00-14.00
 
Spelregler: Laget består av en målvakt, sex utespelare + avbytare. Laget för innehålla licenspelare från div 4 (tjejer div 3).
 
Alla lag måste ha ett engelsk liganamn.
 
Sista anmälan: 1:a oktober
 
Vi har fått idrottslyftsbidrag för åldern 16-20 år, Korpen sponsrar medlemsavgiften för dem.

Mer information och anmälan:
Peter Johnsson
Tel: 0430-221 30 el. 070-4957439
peter.m.johnsson@telia.com
 
 

SIF vann

Resultat söndag:
 
Sexan:
 
SIF-YBK 4-0 (1-0)
Mål SIF: Oskar Andersson 2, Kenneth Einarsson (straff), Erik Moberg
 
Blev väntad vinst för SIF i Laholmsderbyt i de nedre regionerna av sexan. Därmed fick SIF revansch för förlusten i våras. Nu har man bara ett poäng upp till YBK och man passerade Serbiska i tabellen.
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 
Sant eller falskt?
 
Ysby spelade bra? Falskt
Ysby spelade som en påse torktumlade nötter? Sant
Kenneth Einarsson är en sportslig spelare? Falskt
Kenneth Einarsson är den osportsligaste idrottaren sen ben Johnsons dagar? Sant
Undertecknad är en god förlorare? Falskt
Undertecknad är världens sämste förlorare? Sant
Skottorps tre första mål var klassmål? Falskt
Skottorps tre första mål var helt sjuka bajsmål? Sant
Skottorps straff var korrekt dömd? Lika korrekt som förutsägelsen att jorden skulle gå under år 2000.
Ysby berövades en solklar straff? Lika solklar som Högerregeln. Alla såg den, till och med min mor, hon är död sen 7 år tillbaka.
Ysby sköt hejvilt mot Joel i hemmakassen? Inte ett skott avlossades
Ysby var nöjda med insatsen? Kul...
Alexander knudsen är en hal jävel som dribblade bort ybk? Sant
Tränare Karlsson försökte sparka ner honom? Sant
Einarssons tackling mot Eriks huvud var helt schysst? Lika schysst som Mike Tyson och hans öronbett
Erik filmade? Erik fick ledas av med hjärnskakning !
Domaren visade såklart ut Einarsson? Det blev inte ens frispark och även svartenbrandt är såklart oskyldig....
Segern var odiskutabel? Sant
Kan vi skylla på något? Inte ett skit
Kan vi försöka skylla på något? Nej inte ens det...
Gjorde Einarsson mål? Är påven religiös?
Unnade jag honom det? Är påven sexmissbrukare?
Var det här en trevlig söndagseftermiddag? Lika trevlig som en undersökning av prostatan genomförd av en blind jätte med Parkinson 
Finns det något positivt att ta med sig från matchen? Ingen dog
Barnen hemma är lugna och förstår att pappa är ledsen? Falskt
Barnen vill leka doktor eller björnen sover med pappa? Sant
Det skall bli stimulerande att jobba imorgon? Falskt
Det är ångest upp över öronen att det redan är söndag? Sant
Som före detta tränare för Skottorps så betydde matchen inget extra för tränare Karlsson? Nej då, inte alls prestige i det, bara en match som alla andra. Dolly Parton sover på mage och Jimmy Åkesson är gift med en albansk kvinna
Fy fan va tråkigt!
Skottorp vann rättvist och detta var årets värsta upplevelse ! 
 
Ybk
Anton 
Filip Tomas Robin fredrik
Jimmy Tobbe Emil
Ahmed Olle Robban 
Àvb: Anton, Erik, Kasper 
 
//P.

Resultat lördag

Elitfyran:
 
LFK-Alets IK 2-2 (1-1)
Mål LFK: Besart Mazreku, David Pinot
 
En dålig match av LFK. Man hade inget motmedel mot Alets uppaställda lag och skapade trots ett ganska stort bollinnehav inte jättemycket möjligheter. Trots att Alet ledde med 2-1 var det Alet som var mest glada för poängen efter matchen. Tobias Lundgren hade en boll i utsida stolpe efter David Pinots 2-2-mål. Med lite flyt kunde man fått alla tre poäng, nu förlorade man två och halkade ned till andraplats då Snöstorp/Nyhem slog Ullared med klara 5-1. LFK har dock seriesegern i egna händer då man möter SNFF i sista matchen, men uppryckning krävs för att slå topplaget Kungbsbacka samt nedflyttningshotade Astrio däremellan. Besart Mazreku var bäste LFK:are mot Alet.
 
Fyran:
 
RGIF-Onsala BK 0-3 (0-1)
 
Väntad förlust för RGIF mot topplaget Onsala. Giffen föll trots en bra insats. Nu krävs det segrar i de avslutande omgångarna mot bottenkollegorna. Annars blir det femman för RGIF nästa säsong. Laget har kapacitet för att tillhöra division fyra, därför vore det mycket synd om Giffen åkte ur.
 
Femman:
 
BKW-Lidhults GoIF 1-1 (0-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani
 
BKW tappade viktiga poäng i toppstriden och släppte förbi både Getinge och Simlångsdalen i tabellen. BKW har problem med skador, avstängningar och avhopp. Det har gjort att truppen just nu är väldigt tunn. Förhoppningsvis kan man samla kraft till den mycket viktiga matchen i Dalen nästa helg.
 
Matchen mot ett svagt Lidhult borde man i alla fall vunnit trots att man inte spelade bra. BKW hade möjligheter, fler möjligheter än Lidhult. Smålänningarna kunde dock med lite flyt vunnit om man satt dit bollen mot slutet då man skapade någon möjlighet.
 
GIF/VIF-Getinge IF 0-4 (0-2)
 
GIF/VIF gav trots resultatet Getinge motstånd. De gröna blev dock för svåra i nuvarande for och tog sjätte raka victorian efter uppehållet.
 
Trönninge IF-K/HFF 1-6 (0-2)
Mål K/HFF: Fredrik Junefalk 5 (en straff), Henrik Fridberg
 
K/HFF hade tillbaka en komplett centrallinje för första gången i höst och då gav man inte Trönninge någon chans. 6-1 imponerar och Fredrik Junefalks fem mål än mer. Han verkar trivas bättre då han nu fått en ny lekkamrat där framme i form av skicklige Henrik Fridberg. 
 
Sexan:
 
HIS- FF Serbiska 3-0 (2-0)
Mål HIS: Emil Hermansson, Otto Carlsson, Jimmie Ivarsson
 
Det blev väntad HIS-vinst mot Serbiska. Det blev dock inte mer än de där 3-0 som HIS:arna var besvikna över at få med sig efter WO-segern i våras.
 
Är det verkligen sant att det bara var tio personer i publiken eller har domaren dyskalkyli?
 
Vapnö IF-SBK 10-0 (5-0)
 
Kommentar överflödig.SBK-coach Kitte Alexandersson hade all rätt att vara orolig inför matchen. 0-18 i målskillnad på två matcher är naturligtvis bara pinsamt.
 
Anmärkningsvärt ifrån matchen är att Vapnö spelade med en man mindre (!) i 52 minuter.
 
//P.
 

Inför helgen

Lördag:
 
Elitfyran:
 
LFK-Alets IK kl 15:00, Glänningepark
 
För en gångs skull inte toppmatch för LFK, men ändå viktig match. Det är bara vinst som gäller och ett LFK med fokus är bättre än Alet. Halmstadlaget är dock i stort behov av poäng då de ligger på kvalplats. I förra omgången förlorade man med hela 6-0 mot Varberg. Ett Varberg som i omgången innan blivit utspelade av LFK. LFK vann mot Ullared med 2-1 i förra omgången. Det är revansch som gäller för LFK mot Alet. Vårmötet var ett av säsongens absoluta bottennapp. Förlust 4-1.
 
- Såga oss längs fotknölarna, kommenterade Jonatan Jacobsson till mig efter matchen.
 
Fyran:
 
RGIF-Onsla BK kl 14:00, Björkvallen
 
Onsala är tillsammans med Andersberg det bästa lag RGIF mött i fyran i år. En tuff uppgift för grönvitt således. I våras blev det förlust med 2-1. I sin senaste match vann Onsala mot Norvalla med 4-2. RGIF förlorade med 3-1 mot Leikin. RGIF behöver vinna där nere i botten. Problemet är väl att OBK också behöver vinna, fast däruppe. Man är tre poäng bakom serieledande Lilla Träslöv.
 
Femman:
 
GIF/VIF-Getinge IF kl 13:00, Veinge IP
 
GIF/VIF har inte längre något mer att spela för än äran. Laget är klart för degradering efter förra helgens förlust mot KIK med 1-0. Getinge har smugit med nu i höst och i och med vinsten mot Trönninge med 5-1 i förra omgången så kan man om resultaten går lagets väg blanda sig i toppstriden så här på slutet. Vårmötet vann GIF/VIF med hela 5-1. Segern är en av GIF/VIF:s två under säsongen.
 
BKW-Lidhults GoIF kl 14:00, Wallevi
 
På pappret en mycket lätt seger för BKW. Lidhult ska inte ha något att hämta på Wallevi. BKW:s spelande legendar, Jonas Nilsson, höjde dock ett varningens finger då jag träffade honom under torsdagskvällen på dammatchen mellan WRY och LFK 2.
 
- Lidhult spelar för kontraktet och vi har en massa avstängningar och skit. Robban (Andersson) missar matchen och Manne (Walldén) spelar nog inte mer i år på grund av den knäskada han ådrog sig mot Kornhult/Hishult. Det positiva är att Emil (Gustafsson) är tillbaka efter två veckor i Grekland, sade Jonte.
 
BKW hämtade upp 3-0-underläge till 3-3 mot KHFF i sin senaste match. Lidhult förlorade med 3-6 mot Böljan. Vårmötet mellan Lidhult och BKW slutade 3-0 till BKW.
 
Trönninge IF-KHFF kl 14:00, Tuvasvallen
 
KHFF ligger under strecket och behöver poäng. Nu vill vi inte att fler Laholmslag ryker ur serien. I sin senaste match hade KHFF 3-0 mot BKW, matchen slutade dock 3-3. Med Henrik Fridberg i anfallet blir man giftigare framåt. Trönninge förlorade med 5-1 mot Getinge i förra omgången. Vårmötet vann KHFF med 2-1.
 
Sexan:
 
HIS-FF Serbiska 13:00, Hasslövs IP
 
Enkel seger för HIS. Serbiska får knappt ihop lag och föll med 7-0 mot Kurdiska i sin senaste match. HIS slog YBK med 3-0. Vårmötet vann ett mycket besviket HIS på WO.
 
Vapnö IF-SBK kl 15:00, Vapnö IP
 
SBK fasar inför matchen mot seriefavoriten Vapnö. Man har haft lite gubbar borta och behöver verkligen full kraft för att kunna stå upp mot mjölkalaget. I sin senaste match föll SBK med 8-0 mot Kurdiska. Vapnö föll med 2-1 mot Haverdal i seriefinalen. I våras vann Vapnö med 3-0 på Skogaby IP.
 
Söndag:
 
Sexan:
 
SIF-YBK kl 14:00, Gröningen
 
Bottenmöte i sexan. Vårmötet vann YBK med klara 4-1. Denna gång tror jag att SIF vinner. I sin senaste match slog grönt SBK med 3-2. YBK föll med 3-0 mot HIS.
 
//P.

LTIK vann

Resultat onsdag:
 
Femman:
 
LTIK-KIK 3-2 (0-1)
Mål LTIK: Emil Olsson 2, Max Martinsson
Mål KIK: Emanuel Hultberg, Jonathan Petersson
 
LTIK vände underläge 0-2 i andra till seger 3-2 igen. I första halvlek var KIK det bättre laget. Man inledde klart starkast och fick LTIK under press i den kraftiga sidvinden. Kanske borde Joel Åkesson fått straff då han blev hårt åtgången av LTIK:are nära mål, men domare Jan-Olof Jacobsson friade till gula protester. Möjligheterna man minns är annars Emanuel Hultbergs två distansskott tätt över. LTIK:s bästa möjlighet hade spelande tränaren Patrik Åkesson, hans avslut på uppstuds med högerfoten gick dock strax utanför. KIK tog ledningen med 1-0 efter 25 minuters spel. LTIK tappade boll på mittplan, Daniel Hellsten jobbade som ett svin för att få tillbaka kulan men lyckades inte. Patrik Åkesson var nära att glida bort den, men Joel Åkesson fick tag på bollen och höll den starkt till Emanuel Hultberg, som från nära håll nu höll bollen under ribban. 0-1, inte särskilt orättvist. Efter KIK:s mål kunde LTIK komma mer in i matchen. Det var ändå KIK som hade den bästa chansen då Jonatahan Petersson träffade Jonas Nilssons högerstolpes utsida. LTIK fick halvlekens sista möjlighet då Max Martinsson så när fick in en boll från nära håll efter ett inlägg på bakre stolpen. Första halvlek på poäng och resultat till KIK. LTIK blandade högt och lågt och var inte tillräckligt noggranna.
 
I andra halvlek blev det mesta bättre för LTIK:s del. Spelet fungerade mer tillfredsställande och man hade ett grepp om KIK. Gulsvart var hyperfarliga i omställningar och på kontringar med sina snabba offensiva spelare med Jonathan Petersson i spetsen. LTIK:s lagkapten Emil Olsson testade skott i steget, avslutet träffade hjulet på utsidan av målet. Flera gånger dansade bollen i KIK:s straffområde, men KIK:arna lyckades få bort kulan. 0-2 kom plötsligt efter dryga timmen spelad. LTIK tappade på nytt bollen på mittplan och sedan var Petersson stark då han i kamp med två LTIK-försvarare fick en tå på bollen som i maklig takt rullade över mållinjen. LTIK trummade på trots underläge med två bollar. Fler tillgängliga spelare till matchen än tidigare skulle visa sig avgörande. Tom Hjälmefjord hade kommit in på LTIK:s högerback efter paus och han stod för ett piggt inhopp. Det var också Hjälmefjord som i den 65:e matchminuten slog det utmärkta inlägget till Emil Olsson, som säkert tryckte in bollen med pannan från nära håll efter fint LTIK-spel, 1-2.
 
Simon Vedin var sedan mycket nära att nicka in 2-2 efter bra inlägg från Linus Jerkesten. 2-2 kom istället efter Emil Olsson-inlägg från vänster. KIK-försvararen är olycklig då han gör en luftsving och sedan får bollen på stödjebenet och i mål. KIK:s spelande tränare, tillika målvakt, Tony Andersson var nära att klara, men bollen gick över mållinjen fram till 2-2 i minut 74. Nu hade LTIK momentum och verkligen luft under vingarna. KIK fortsatte att vara giftiga trots att man var under tryck. Plötsligt blev Jonathan Petersson helt ren efter ett gult inkast. Han rullade bollen förbi "Jonna" i hemmakassen, men Daniel Hellsten hann upp och rensade bollen på mållinjen upp i ribban (!) och ut. LTIK kom runt bra på kanterna och matade in bollar snett inåt. Avsluten blockerades dock ofta av gula spelare. Simon Vedin löpte sig fri til vänster och träffade Tony Anderssons ribba. I den 89:e matchminuten kunde dock Vedins inspel från samma kant fläkas i mål av Max Martinsson fram till 3-2. Bara minuten efter målet blåste Jacobsson av matchen och LTIK hade på nytt vänt underläge 0-2 till seger 3-2 hemma på IP.
 
LTIK var det bättre laget i andra halvkek. Med moral, tålamod, skicklighet och en gnutta tur lyckades man vända tillställningen till sin fördel i andra. All heder till KIK, som har oflyt. De gula jobbade i vanlig ordning hårt och de gick precis som LTIK för seger. Med lite tur kunde det lika gärna varit 2-3 på resultattavlan. Det är alltid oroligt när Simon Andersson, Emanuel Hultberg, Joel Åkesson och framförallt Jonathan Petersson sätter fart. Den sistnämnde håller jag som en av femmans absolut bästa spelare. Tillsammans med mittback Mattias Ragnarsson var han också bäste KIK:are mot LTIK. LTIK hade fått tillbaka fyra spelare sedan senaste matchen. Det gjorde att det fanns möjligheter att förändra, vilket också gjordes och det föll verkligen väl ut. Redan i paus kom rivige Hisham Gassim in på mitten och Linus Jerkesten flyttades ut på kanten. Sedan byttes båda ytterbackarna ut, Tom Hjälmefjord kom in som högerback och Henrik Nilsson som mittback medan Daniel Hellsten tog klivet ut på vänsterbacken, där hans vänsterfot kunde nyttjas på ett bättre sätt. När Gassim sprungit sig trött och dragit på sig ett gult kort kom en fräsch Martinsson in i spel igen och det var sedan han som avgjorde tillställningen. Det är en kollektiv insats i andra där samtliga rödblåa förtjänar beröm. Inhopparna gör det verkligen bra och det är rimligt att anta att det premieras med startplatser i nästa match. Får jag bara lyfta fram tre kämpar väljer jag mittback Daniel Hellsten, innermittfältare Björn Öberg och ytter Emil Olsson.  
 
//P.

Match onsdag

Femman:
 
Lilla Tjärby IK-Knäreds IK kl 18:00, L:a Tjärby IP
 
Derbydags i femman igen. KIK vann md 1-0 mot GIF/VIF i sin senaste match. LTIK förlorade mot Unnaryd med 2-0. Vårmötet mellan KIK och LTIK slutade 2-1 till LTIK. LTIK får tillbaka Emil Olsson, Hisham Gassim, Simon Vedin och Henrik Nilsson i truppen sedan senaste matchen. Återstår att se hur många av dem som tar plats i elvan. Samtliga har tidigare varit mer eller minde ordinarie och de som deltog mot Unnaryd stärkte inte direkt sina möjligheter att behålla sina platser. Rutinerade Conny Strömberg missar matchen pga den vadskada han ådrog sig tidigt i matchen mot Unnaryd.
 
//P.
  

SBK förlorade

Resultat tisdag:
 
Sexan:
 
SBK-Kurdiska IF 0-8 (0-6)
 
SBK var helt chanslösa mot tekniska Kurdiska. Första kvarten var bra i första halvlek, resten kan lika väl SBK:arna glömma. 0-1 kom i den fjärde minuten. Sedan dröjde det till minut 22 och 23 innan 0-2 och 0-3 kom. Efter kvicke och bollskicklige Agim Shalas konstmål hämtade sig aldrig SBK och Kurderna kunde göra ytterligare tre mål innan paus. I andra stod SBK upp bättre och man skapade några möjligheter genom Olle Günther Hanssen och Mattis Kindblom där framme. Man hade bland annat en nick från Mattis i mål, men det blåstes tveksamt av för offside. I minut 85 och 90 kom sjuan och åttan. Båda såg mycket billiga ut och hade undviktis med lite bättre geist hos rött. Bäst i SBK var mittback Andreas Örjansson. Han tog bort mycket.
 
//P.

Match tisdag

Sexan:
 
SBK-Kurdiska IF kl 18:00, Skogaby IP
 
//P.

Resultat lördag

Ska först ut i de småländska skogarna på eftermiddagen och sedan på 25-årsgille på kvällen. Kan troligen bli tight med uppdaterandet. Ska göra vad jag kan. Annars blir det söndag. Hjälp gärna till med resultat (halvtid, fulltid) samt målskyttar i kommenterna. På så vis förenklas mitt arbete något. Tack. 
 
Fyran:
 
IF Leikin-RGIF 3-1 (0-1)
Mål RGIF: Patrik Philipsson
 
GIF inledde matchen tamt trots tränare Ulf Wernerssons snack kring att sätta hög press från start. Därför var Patrik Philipssons 1-0 till RGIF på nick efter hörna inte särskilt logiskt sett till spelet. Efter målet kunde dock RGIF ta över tillställningen och vara det bättre laget fram till paus. RGIF fortsatt bättre efter paus, men då Leikin gjorde 1-1 i minut 62 vek grönvitt ned sig fullständigt. 2-1 bara minuten efter 1-1 och sedan 3-1 i minut 72. Båda målen kom till efter RGIF-slarv med bollen i anfallsläge. RGIF var helt harmlösa framåt, inget hände. Tråkigt eftersom att Leikin, precis som Norvalla, är lag som RGIF ska vara bättre än, framförallt när man är ordinarie, som man var mot Leikin.
 
Bäst i RGIF mot Leikin var Johan Nilsson och Dino Karupovic samt mittbacksparet Patrik Philipsson och Jens Strömberg.
 
Femman:
 
KIK-GIF/VIF 1-0 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Petersson 
 
KIK vann mot GIF/VIF och kan blicka uppåt. GIF/VIF är i och med förlusten defenitivt ute ur femman. Sejouren blev, likt 2008 och 2010, ettårig även nu. 
 
KHFF-BKW 3-3 (1-0)
Mål KHFF: Fredrik Junefalk 2, Henrik Fridberg
Mål BKW: Robert Andersson, Arlind Halimi, Miridon Berisha
 
Spännande match där KHFF i kraft av ett nytt och tyngre anfallspar i Fredrik Junefalk och Henrik Fridberg kunde gå upp i en 3-0-ledning innan BKW bragdartat hämtade upp till 3-3. Mycket speciellt i och med att BKW i sin förra match tappade just 3-0-ledning till 3-3 mot Trönninge.
 
Unnaryds GoIF-LTIK 2-0 (2-0)
 
Årets bottennapp gav säsongens onödigaste förlust. En dålig fotbollsmatch mellan två dåliga lag vanns av Unnared sedan domaren tyvärr skänkt smålänningarna segern. Till att börja med, LTIK gjorde ingen bra match. Redan efter fem minuter fick Unnared en mycket billig frispark som Unnaryds frisparksspecialist Victor Gunberg elegant skruvade över muren och i mål. Jonas Nilsson i LTIK-kassen var på bollen, men kunde inte styra den utanför. Bara minuten senare fick Unnaryd frispark i ännu bättre läge, och nu ännu billigare! Daniel Hellsten gick upp och vann bollen klockent utan att använda sig av några som helst ojustheter, ändå blåste domherren. Jag tänkte: "Jaha, det är en sån dag idag." Sinnet rann över och jag fick en tillsägelse av mannen i svart, som naturligtvis var helt ointresserad av att förklara sitt felaktiga domslut. Frisparken dundrade Gunberg i ribban. Casper Larsson fick ett jätteläge efter en fin löpning, tyvärr smet avslutet strax utanför. Max Martinsson nickade så när in bollen två gånger om, Patrik Åkesson hade en nick tätt utanför efter bra LTIK-spel och Magnus Nilsson en bra möjlighet centralt i strafområdet efter framnick från Packi. Unnaryd skapade också möjligheter av ungefär samma karat. Med en minut kvar av första halvlek gör Unnaryd 2-0 efter solklar offside. Ett horribelt beslut att låta spelet fortgå. Jonna chanslös på avslutet från nära håll.
 
En dålig första halvlek. LTIK:s spel var ryckigt och möjligheterna förbättrades inte då rutinerade Conny Strömberg tvingades kliva av med vadsmärta redan efter 20 minuters spel. I och med Tom Hjälmefjords återbud innan match hade en något tunn trupp tunnats ut ytterligare. Även Tobias Ewertsson tvingades till byte med andnöd. Andra halvlek blev mållös. LTIK-lägena man minns är främst Patrik Åkessons vändning i straffområdet, avslut tätt utanför och Ola Wernerssons skottläge, en bit utanför mål. Dessutom två bra frisparkar av Linus Jerkesten och Daniel Hellsten, hårt och tätt utanför respektive hårt och tätt över. Dessutom borde LTIK fått straff då Magnus Nilsson blev upphakad. Unnarydspelarna blev själva förvånade då den fege domaren lät bli att föra pipan till mun. Även Unnaryd hade möjligheter i andra. Inget av lagen lyckades tvinga respektive målvakt till någon räddning, det blev endast ingripanden. Det säger lite om kvaliteten på det hela. Unnaryd är inte bra för tillfället och man kommer verkligen att få kämpa för att förnya kontraktet. Det säger en hel del om LTIK:s insats. Unnaryd kämpade hårt och hade marginalerna (domaren) på sin sida. Det var oerhört jobbigt för LTIK i längden att hela tiden få alla fifty, fifty situationer blåsta emot sig. Som helhet en jämn match mellan två dåliga lag som logiskt borde slutat oavgjort. LTIK saknade sina offensiva ess Emil Olsson (semester) och Simon Vedin (avstängd) väldigt mycket så klart. Det hade inte skadat om i varje fall en av dem varit med mot Unnaryd. Samtidigt måste det lag som ställdes på benen kunna prestera bättre. Resan hem från idylliska Unnaryd blev ännu tråkigare än den astråkiga ditresan.
 
Domherren gav ett mycket oseriöst intryck från start. Han dök upp fem minuter innan matchstart. Och även om själva matchen inte höll särskilt mycket högre kvalitet än en korpdito så borde man naturligtvis kunna kräva lite mer professonalism från domaren, som självklart inte var beredd, varken mentalt eller fysiskt då han något försent blåste igång matchen.
 
Sexan:
 
VBoIS-IS Örnia 0-2 (0-1)
 
BoIS åkte på en något oväntad förlust mot Örnia. Kampen om att vara bästa laget i kommunen i sexan går vidare eftersom att HIS nu vann i den här omgången.
 
//P.

Resultat fredag

Elitfyran:
 
Ullareds IK-LFK 1-2 (0-1)
Mål LFK: Perparim Beqaj, Fredrik Johnsson (straff)
 
LFK öser på. Ny vinst i ny seriefinal. Nu var det Ullared som besegrades. 1-0 i första genom Perpaim Beqaj, som tryckte Jonatan Jacobssons volleyretur efter i hörna i mål mycket tidigt i matchen. Resultatet stod sig första halvlek ut. LFK ägde i vanlig ordning mycket boll. Andra halvlek var jänmare. Tryggt när Fredrik Johnsson satte dit en straff som betydde 2-0 till LFK. Ullared reducerade med knappt fem minuter kvar att spela. Lite nervöst, men det gick vägen och LFK inkasserade en ny trea.
 
Sexan:
 
SBK-SIF 2-3 (1-1)
Mål SBK: Håkan Johansson (straff), Olle Günther Hanssen
Mål SIF: Oskar Moberg 2, Alexander Knudsen
 
SIF är bättre än tidigare och precis som väntat gav man SBK en rejäl fight om poängen. Man gjorde det så pass bra att man fick med sig en trea hem från Skogabyn, och det är starkt gjort.
 
YBK-HIS 0-3 (0-1)
Mål HIS: Jimmie Ivarsson, Philip Trollér, Emil Hermansson
 
YBK fick tillbaka några spelare jämfört med senaste matchen. Bl a viktige spelande tränaren Tomas Karlsson. HIS blev ända för svåra och YBK förlorade på nytt med 3-0 efter 1-0 i paus.
 
YBK saknade som vanligt mer än en handfull ordinarie spelare men nu väntade derby mot Hasslöv och i sådana matcher betyder inställning och offervilja allt varav laguppställningen är av mindre betydelse. YBK tvingades till en del ommöbleringar. Anton Olsen vikarierade på topp istället för Olle Larsson, Emil Davidsson debuterade som mittback och tränare Karlsson placerades på innermittfältet tillsammans med Jimmy Ivarsson. 
 
Matchen varade i 90 minuter.
I 90 minuter sprang YBK;s mittfält som galningar jagandes bollen
I 90 minuter pågick jakten
I 90 minuter pågick jakten utan att lyckas
I 90 minuter spelade Hasslövs nummer tre mittback
I 90 minuter spelade Hasslöv med två anfallare
I 90 minuter sparkade Hasslövs nummer tre bolldjävulen över hela planen fram mot de två anfallarna
I 90 minuter lyckades det
I 90 minuter spelade Hasslöv aldrig bollen bakåt
I 90 minuter spelade YBK sällan bollen framåt
I 89.5 minuter var Anton Hansson bäst i världen
I sju sekunder misslyckades han.
Då gjorde Jimmie Ivarsson i Hasslöv "sitt livs fulaste mål". 
I 90 minuter kämpade YBK
I 90 minuter ledde det till ingenting
I 90 minuter bjöd Hasslöv på ett långbollsspel som fått Drillo Olsen att komma i brallan om han skådat matchen
I 90 minuter bjöd Hasslöv på ett långbollsspel som fått Pep Guardiola att gråta om han  skådat matchen
I 90 minuter sprang Jimmy Ivarsson på mittfältet i YBK
I 90 minuter sprang Jimmie Ivarsson på mittfältet i Hasslöv
I ett ögonblick av förvirring fick YBK en gyllene chans men såklart gick Albins skott tätt utanför det av målvakten övergivna målet
I 90 minuter gav Hasslövs högerytter YBK;s backlinje ett mindre helvete
I 90 minuter pågick matchen
Om matchen TV - sänts och höjdpunkterna skulle visas - så hade inslaget blivit 7 sekunder långt. 
Efter matchen frågade LT:s reporter "hur känns det"? 
Jag svarade "Inte så bra. Det här var ett bottennapp".
Jag tänkte "vafan tror du? Muckar du eller"?
En i publiken klappade uppmuntrande efter matchen 
Jag tackade.
En i publiken ropade efter matchen "ni får väl för fan skjuta lite"
Jag nickade och tänkte att jag helst av allt ville skjuta honom...
Efter matchen satt vi tysta i omklädningsrummet
Hasslöv sjöng
I det läget hatade jag alla Hasslövsbor. 
Efter matchen stannade vi på Fyrkanten. Snuset var slut där hemma.
Snuset var slut på Fyrkanten också
Det var fredag kväll. Helgen hade inletts. Bristningen från GAIS - matchen värkte. Jag snusade använd General. Vi hade förlorat igen. Hasslöv var bättre. Vi var sämre. På TV visades Paralympics. Jag vet att jag kommer träffa HasslövsIvarsson på dagis. Funderar på att fälla hans barn. 
 
Kämpa Ysby!
 
YBK;s lag
Anton 
Kasper Emil D, Emil O, Filip
Tomas, Jimmy I, Tobbe J
Ahmed Anton O Erik M
Avb; Andreas H, Albin O, Lasse H, Dennis L
 
Anmärkningsvärt i övrigt från fredagskvällen var att Haverdal slog Vapnö med 2-1 i sexans seriefinal. Rutinerade HIF har därför fortfarande möjlighet att vinna serien. Man leder nu, trots tre förluster, före VIF på andra plats. Dock med en match mer spelad. Tack för att det skapas lite spänning! Detta var Vapnös första förlust i år.
 
//P.

RSS 2.0