Resultat Vintercupen lördag två

Grupp 4:

HIS-BKW 1 1-3
SBK 1-SIF 0-2
KHFF 2-HIS 4-0
BKW 1-SBK 1 0-1
SIF-KHFF 2 0-2
HIS-SBK 1 0-1
BKW 1-SIF 2-1
SBK 1-KHFF 2 0-4
SIF-HIS 4-0
KHFF 2-BKW 1 1-1

1. KHFF 10 poäng +10
2. BKW 7 +2
3. SIF 6 +3
4. SBK 6 -4
5. HIS 0 -11

Bästa målgörare i lagen:

3 mål Johan Green, BKW
3 mål Sabri Behrami och Jeton Kamberi, SIF
3 mål Jonatan Jacobsson och Nijazi Behrami, KHFF
1 mål Jonas Håkansson och Tim Olsen, SBK
1 mål Erik Olofsson, HIS

Som väntat blev gruppen tuff och tät efter överlägsna KHFF. Tufft för SIF och SBK som vann två matcher var och ändå inte tog sig vidare. BKW lyckades arbeta till sig en poäng mot KHFF i sista matchen och det gav dem platsen i slutspelet som vid en förlust hade varit SIFs pga bättre målskillnad. KHFF spelade mycket fin futsal i de tre första gruppspelsmatcherna, 11 mål gjorda och bara ett insläppt säger det mesta.

Kvartsfinaler:

TIF-YBK 0-7
LTIK 1-BKW 2 0-1
LTIK 2-BKW 1 1-0
KHFF 2-KIK 2-1

I kvarten mellan TIF och YBK var TIF minst lika överlägsna som resultatet visar på, det kunde blivit fler mål. YBK hade ingenting att sätta emot. I kvarten mellan LTIK 1 och BKW 2 var BKW det klart bättre laget inledningsvis och LTIKs målvakt Jonas Nilsson fick göra flera klassräddningar, efterhand jämnade spelet ut sig, då gjorde BKW 1-0 och trots flera klara LTIK-chanser mot slutet, bl a en stolpträff och ett friläge så kunde BKW hålla ut och ta hand om semifinalplatsen. Kvarten mellan LTIK 2 och BKW 1 var en jämn historia som egentligen kunde slutat hur som helst. LTIK lyckades dock lägga upp matchen på ett bra sätt mot det redan uppvärmda BKW-laget som spelat gruppspel under morgonen och man kan väl inte direkt säga att det var orättvist när LTIK gjorde 1-0 då Mattias Olofsson lobbade in bollen mot mål där Miridon Berisha tog kampen med BKWs målvakt och fick se bollen hamna i nät bakom densamme. Kvarten mellan KHFF och KIK blev också en jämn historia. Matchen böljade framåt tillbaka, trots att KIK var det något bättre laget inledningsvis så kunde KHFF ändå ta ledningen med 1-0, KIK kunde sedan kvittera innan avgörandet till KHFFs fördel kom med bara minuten kvar.

Semifinaler:

KHFF 2-TIF 1-4
LTIK 2-BKW 2 2-1

Semin mellan KHFF och TIF vann TIF ganska bekvämt. Det märktes att KHFF-spelarna varit igång och spelat hela dagen, de verkade trötta i både ben och huvud. Man hängde inte med när TIF skruvade upp tempot och man hjälpte t o m de spelskickliga motståndarna då man gav bort betydligt mer än vad man gjort i de andra matcherna. Detta troligen pga en kombination av skickliga motståndare och trötthet i det egna laget. Enligt vissa var detta den moraliska finalen mellan cupens två bästa lag. KHFF och LTIK möttes aldrig, lite tråkigt eftersom att det hade varit kul att se hur lagen stått i förhållande till varandra. I semin mellan LTIK och BKW började LTIK bäst och man tog ganska snabbt ledningen med 2-0 genom ett kanonskott av Mattias Olofsson (årets mål?) och Miridon Berisha. LTIK slappnade av efter det som kändes som en trygg tvåmålsledning och BKW kom in i matchen. BKW kvitterade också på frispark genom Emil Gustavsson och mot slutet hade man även chanser för att kvittera. LTIK lyckades dock behålla sin ledning och man tog sig därför till final.

Bronsmatch:

KHFF 2-BKW 2 3-0

Matcher om tredjepris brukar ha en tendens att kunna bli lite avslagna, det blir svårt att ladda om efter en förlorad semifinal. KHFF var det laget som bäst lyckades ladda batterierna och man vann matchen klart. Laget visade under cupens gång att man var väl värda sin tredjeplats.

Final:

TIF-LTIK 2 2-1 (sudden death)

Finalen inleds avvaktande från båda håll, LTIK har mycket boll, men det blir mycket rull i backlinjen pga att TIF inte sätter någon press. Detta passar LTIK bra och man arbetar sig metodiskt fram till ett par riktigt bra lägen genom kvicka och tekniska forwards. Det rättvisa 1-0 målet kommer också en stund in i matchen efter mycket vackert samspel mellan Nderim Peci och Miridon Berisha, den sistnämnda blir den som sätter dit LTIKs ledningsmål. För första gången i cupen hamnar TIF i underläge. Efter LTIKs mål måste TIF gå framåt och nu går allting snabbare, innan TIFs utjämning kommer har dock LTIK ytterligare en mycket fin chans att utöka sin ledning sedan TIF blottat sig bakåt då man var tvugna att gå framåt. TIFs utjämning är väl inte direkt orättvis, men den känns slumpartad. TIFs och hela cupens skyttekung Markus Hulander får dock på en bra träff och bollen borrar sig in i mål bakom LTIKs duktige målvakt Jonas Wallin. Med bara 30 sekunder kvar kontrar LTIK blixtsnabbt och det är mycket nära ett tre mot en läge, LTIKs bollförare Mattias Olofsson blir då fult klippt över den ena hälsenan med frispark och gult kort till TIF-spelaren som utförde "dådet" som påföljd. Rutinerat av TIF-spelaren, samtidigt mycket, mycket tufft för LTIK som där hade haft ett gyllene läge att avgöra finalen. Vissa ville ha utvisning på TIF-spelaren. Men jag vet inte... Förlängningen hinner knappt börja innan matchen bryskt och plötsligt (för LTIKs del) tar slut då TIF avgör det hela direkt efter avspark efter fint samspel mellan tre TIF-spelare. Vild segeryra i TIF-lägret naturligtvis, besvikna miner i LTIKs dito. Sett över hela cupen var det rättvist att TIF stod som slutsegrare. Men LTIK var ju så nära i finalen och sett till bara den matchen så gjorde nog LTIK just där det lite bättre än TIF egentligen. Men detta var Trönninge IFs cup!

Vintercupens skyttekung 2009 blev TIFs Markus Hulander med sina 10 mål. Undrar hur längesedan det var någon gjorde tio mål i cupen? Har det hänt?

Skytteligan:

1. 10 mål Markus Hulander, TIF
2. 6 mål Besart Mazreku, KHFF
3. 5 mål Andreas Plate, TIF
3. 5 mål Fredrik Johnsson, RGIF (bäste målgörare i gruppspelet)
5. 4 mål Miridon Berisha, LTIK
5. 4 mål Mikael Ahlm, KHFF
5. 4 mål Arton Ajvazi, BKW

Bästa målvakt i Vintercupen 2009 (enligt mig) var LTIKs Jonas Nilsson. Släppte bara in två mål på hela turneringen. De som såg kvartsfinalen som han stod i kan knappast ifrågasätta mitt val.

Årets andremålvakt: Michael Johansson, GIF/VIF. Utespelaren är en multitalang som kan ta sig för vad som helst och göra det bra.

Bästa försvarare i Vintercupen 2009 (enligt mig) var LTIKs Kenan Ramadani. Väldigt positiv överraskning. Stark i kroppen, smart och teknisk. Gick aldrig bort sig och avvägde de offensiva räderna perfekt.

Årets forward i Vintercupen 2009 (enligt mig) var TIFs Markus Hulander. 10 mål säger allt. 

Jag skrev i ett inlägg om serierna 2010 att TIF hade fyra klasspelare på division fem-nivå. Det var fel, förutom de nämnda bör även Hulander, Andreas Plate, Thomas Aldén och den unge Mattias Johansson läggas till. Håller Aldéns kropp ihop bättre under 2010 än den gjorde 2009, Hulander kan vara med från start och Mattias Johansson inte nöjer sig med endast B-lagsspel nästa säsong blir laget mycket, mycket svårstoppat i division fem 2010. Oberoende av vad de andra lagen i serien förstärker med.

Årets tränare i Vintercupen 2009 (enligt mig) var Jonas Klippfors, KIK (igen). Coachningen är i en klass för sig, men det som gör att han får titeln i år igen är pga det han säger till mig direkt efter att KIK blivit utslagna. -Det blir ni (LTIK) eller TIF som tar det!

Årets andretränare: "Erik" i kommentarerna om det förra inlägget angående LTIKs spel: "LTIK slänger bara upp bollen mot Miri eller Nderim". Plogens kommentar: Även om det bara delvis är sant så räckte tydligen för att bli bäst i Laholm.

Årets assisterande: Jonte i KHFF om den för honom positiva överaskningen LTIK. "Tyckte ni (LTIK) spelade bra, stabilt bakåt och roligt framåt. Men det var Trönninges turnering, bra lottning, enklaste kvarten och flyt med domslut!"

Absolut inte årets coach: Plogen. "KHFF är det bästa laget och kommer att ta hem cupen. Man har de bästa spelarna och är samspelta". Min kommentar: Man kan inte alltid ha rätt och de blev ju ändå trea.

Vintercupens mest värdefulla spelare 2009 (enligt mig) var Nderim Peci, LTIK. Var den som överlägset betydde mest för sitt lags anfallsspel.

Vintercupens lirare 2009 (enligt mig) var Toni Kamberi, SIF. Bjöd på störst underhållning av alla. Även om han ibland kanske skulle släppa bollen lite mer och trots att det kanske inte alltid är så effektivt så är det häftigt att se en man med sådan bollteknik spela.

Årets lirare två var Albin Halimi, BKW. Såg ni finten han gjorde mot LTIK i kvartsfinalen? Vet inte om jag sett någon göra en fint i så hög fart på den här nivån, någonsin. Håll ögonen på den unge spelaren under 2010.

Årets lir: KHFFs spel i gruppspelet. Det är en fröjd att se KHFF spela futsal med full kontroll och stor rörlighet. De långa diagonalpassningarna som oftast resulterar i öppet mål är sagolika och kräver sina spelare. Det måste vara kul att spela futsal i KHFF!

Årets vad var det jag sa: Kristian "Krille/Åke" Åkesson. I fredags: -Det blir LTIK och Trönninge i finalen.

Tack Skogaby BK för en trevlig och välorganiserad cup, ett extra tack till Jonas Håkansson som varit behjälplig med resultat och tabeller.

//P.


TIF vann Vintercupen 2009

Trönninge IF lyckades efter en hård final mot LTIK 2 vinna SBKs Vintercup 2009. Sett till hela turneringen var det rättvist att TIF vann.  Man har spelar bra futsal hela vägen och tog sig enkelt till den final där LTIK 2 bjöd på hårt motstånd. LTIK hade ledningen med 1-0 innan TIF kvitterade och sedan vann matchen med 2-1 i sudden death. KHFF 2 blev trea sedan man slagit BKW 2 i bronsmatchen. Skyttekung blev TIFs Markus Hulander med sina 10 (!) mål.

//P.

PS. Nu ska jag på julbord, mer om cupen i morgon söndag, resultat, tabeller och tankar. PS. 

Grupp 4 & slutspel

Den sista gruppen i Vintercupen känns som ett litet getingbo. Eftersom att jag redan utsett KHFF till favoriter till att ta hem hela skiten får jag väl också tro på dem som gruppsegrare. Jonte och Bes kommer att leverera framåt och bakåt har man det stabilt ställt med tex Ola Jönsson, men också nye Dallas från YBK kan det här med inomhusfotboll, han har ju redan vunnit två gånger under 2000-talet med YBK. KHFF har ju som skrivet haft tid att spela ihop sig med seriespel i Markaryd under de senaste veckorna. Andraplatsen känns ganska öppen. Jag tror att det kommer att bli jämnt mellan BKW och SIF, med marginalerna på sin sida kan något av dessa två lagen också lika gärna vinna gruppen. BKW-laget i den här gruppen känns något starkare än det andra BKW-laget, mycket beroende på de duktiga LFKarna Johan Green och Andreas Martinsson. Framförallt Green är ju mycket skicklig inomhus. Man har drabbats av ett återbud då målvakten Magnus Johnsson blivit sjuk, Fatmir Bekteshi ersätter. Han har stått i mål en del i B-laget under säsongen och har helt klart viss talang för arbetet mellan stolparna, så det kommer säkert att gå bra.

SIF har också ett starkt lag med många tekniska spelare, laget blir lite annorlunda mot förra årets. De duktiga backarna David Eriksson och Lasse Johansson finns inte med och dessutom kommer inte Joel Lovén att stå. Den sistnämnda är troligen den som kommer att saknas mest, jag har ingen aning om hur B-lagsmålvakten Oskar Bengtsson är som inomhusmålvakt, men jag vet att Lovén var turneringens bäste förra året. Sabri Behrami och Arton Gjinovci kommer att fixa mål framåt för SIF, hoppas att man kan hålla tätt bakåt. Det ska bli kul att se den tekniske Edmundas Kulvinskas i SIF, en teknisk herre med mycket fotboll i sig. SBK blir en liten outsider i gruppen, man har det lite starkare laget av två i den här gruppen, trots att deras bäste spelare i Olle Hansen spelade i det andra laget. Man har delat upp lagen åldersmässigt och det är det rutinerade laget som återfinns i grupp fyra. Ett stabilt lag utan några svaga kort. De kommer att kunna störa de tre favoriterna. Det ska bli kul att se om HIS även i år kan plocka några pinnar, hade varit skoj med en positiv överaskning från deras sida.

Den första kvartsfinalen mellan BKW 2 och LTIK 1 känns öppen, BKW får dock bli knappa favoriter mot LTIKs nästbästa lag. I kvarten mellan TIF och YBK blir TIF solklara favoriter. Man var det lag som imponerade mest under cupens förstadag. YBK kan överaska, men man blir underdogs. I de andra två kvartarna möter LTIK 2 och KIK lagen som tar sig vidare från grupp fyra. Vilka lag det än blir får nog de utses som favoriter mot LTIK och KIK. Enligt mig har lagen som spelar gruppspel på morgonen fördel gentemot de andra lagen då de är igång spelmässigt. Förra året var det dock tvärtom, men det pga att grupp fyra då var en sexlagsgrupp. Då hade lagen från den sista gruppen redan 75 minuter i benen och bägge lagen var chanslösa i slutspelet. I år när sistagruppen är en femlagsgrupp tror jag helt klart att lagen ifrån den har en viss fördel. Ytterligare något som bör tala för KHFF som slutsegrare. Samtidigt är naturligtvis LTIK 2 och KIK bra lag som även de kan gå hela vägen.

Det krävs hårt jobb och en gnutta tur för att få lyfta pokalen. Vilket lag vinner Vintercupen 2009? Svaret på frågan får vi i morgon lördag. Spännande!

//P.

PS. Får se hur det blir med uppdatering under lördagskvällen. Har nämligen lite brått iväg på ett julbord efter cupen. Hinner jag inte uppdatera får ni hålla ut till söndag eftermiddag. DS. 

Nya länkar

Jag har uppdaterat länkarna. Skrålla igenom dem och leta upp dina favoriter. Det finns hur mycket intressant läsning som helst "här ute". Jag gläds åt att Ränneslövs GIF äntligen skaffat en hemsida. Enligt den nya tränaren ska det mesta också skötas genom den när det gäller laguttagningar, träningstider och återbud till dessa. Perfekt!

//P.

Pangarn kung i Plogen Poker Open

Magnus Pangarn Jönsson, Veinge lyckades i hård kamp med ett gäng Rumäner vinna Plogen Poker Open. Trots att Jönsson inte spelar boll så var det skönt att en person från Laholm/Halmstad -området vann. Stort grattis Magnus!

Det var absolut inte meningen att spelare från utlandet (förutom Johan G i Österrike då) skulle vara med och spela. Vi kommer att göra ett nytt försök längre fram där vi kommer att gå mer varsamt fram med lösenordet. Det är ju meningen att turneringen ska vara mellan spelare ifrån närområdet. Som det var nu deltog 73 stycken spelare och ca hälften hade inte där och göra. Lite tråkigt, vi hoppas på bättre lycka nästa gång för de andra deltagarna.

Tack för er medverkan.

//P.


Resultat Vintercupen lördag ett

Grupp 1:

VBoIS-LTIK 0-3
YBK-SBK 2 1-1
LTIK 1-YBK 1-1
SBK 2-VBoIS 2 3-0
VBoIS 2-YBK 1-3
LTIK 1-SBK 2 1-0

1. LTIK 7 poäng +4
2. YBK 5 poäng +2
3. SBK 4 poäng +2
4. VBoIS 0 poäng -8

Bästa målgörare i lagen:

3 mål Olle Hansen, SBK
2 mål Fredrik Persson, LTIK
1 mål Mikael Svensson, VBoIS
1 mål fem olika spelare i YBK

(SBKs Olle Hansen var svårstoppad för de andra lagen, stark i kroppen och med ett tungt vänsterskott, tyvärr var laget i övrigt lite ojämnt. YBKs lag var lite mer jämnstarkt och tog sig därför vidare med LTIK. LTIKs lag var tight bakåt, man släppte bara in ett mål och det får, den i övrigt duktige, Jonas Nilsson i kassen ta på sig. LTIKs 15-åring Jacob Björk imponerade med ett fint futsal-spel. Det märks att han ingår i VGLTs P94-lag som är ett mycket starkt futsallag.)

Grupp 2:

TIF-BKW 2 1-0
VBoIS 1-RGIF 2 2-0
BKW 2-VBoIS 1 4-0
RGIF 2-TIF 2-4
TIF-VBoIS 1 4-1
BKW 2-RGIF 2 3-5

1. TIF 9 poäng +6
2. BKW 3 poäng +1
3. RGIF 3 poäng -2
4. VBoIS 3 poäng -5

Bästa målgörare i lagen:

4 mål Markus Hulander, TIF
3 mål Daniel Pettoletti, RGIF
3 mål Arton Ajvaci, BKW
2 mål Jesper Öhrn, VBoIS

(Grupp två blev rena rama vilda västern efter grupp ett. Mycket Hawaii-spel och alla lag förutom TIF plockade poäng av varandra. Det var nog trots allt rättvist att BKW tog sig vidare som tvåor. Man var det lag som var jämnast med TIF i matchen lagen emellan och man bjöd också på fint spel då och då. Visar Demaj briljerade stundtals i BKWs lag med fina tekniska nummer och BKW gjorde även ett av gruppens snyggare mål på en långstraff då Arlind Halimi lade upp bollen för att skjuta med sin vänsterfot och sedan Patrik Marku kom i full fart från andra hållet och istället sköt in bollen med sin högerfot. I övrigt var TIF gruppens dominanter och man lär bli svårstoppade i slutspelet.)

Grupp 3:

LTIK 2-GIF/VIF 1-1
KIK-RGIF 1 2-1
KHFF 1-LTIK 2 1-2
GIF/VIF-KIK 2-1
RGIF 1-KHFF 1 2-0
LTIK 2-KIK 2-0
GIF/VIF-RGIF 1 2-2
KIK-KHFF 1 1-0
RGIF-LTIK 2 1-3
KHFF 1-GIF/VIF 3-0

1. LTIK 10 poäng +5
2. KIK 6 poäng -1
3. GIF/VIF 5 poäng -2
4. RGIF 4 poäng -1
5. KHFF 3 poäng -1 

Bästa målgörare i lagen:

5 mål Fredrik Johnsson, RGIF
4 mål Mikael Ahlm, KHFF (stod för sitt lags samtliga mål)
3 mål Nderim Peci, LTIK
2 mål Christoffer Olsson, KIK
2 mål Robin Hansen och Timmy Johansson, GIF/VIF

(LTIK var kanske inte så överlägset som tabellen säger, men visst var man det bättre laget i gruppen. I de första matcherna tycktes dock flera i laget vara övertända och det jagades friskt på varje boll, det blev för hetsigt och nästan panikslaget. Efterhand blev det dock bättre och mot KIK och RGIF spelade LTIK bra. En av gruppens snyggare mål gjorde LTIKs Nderim Peci i mötet med KIK då han gjorde några rejält långa sulfinter innnan han placerade in bollen i tom kasse. Bland övriga lag kunde i princip vilket som helst tagit sig vidare som tvåa, det blev KIK, trots att GIF/VIF hade förarsäte in till sista omgången. Jag trodde på RGIF inför cupen, det var dock för många spelare som var ur slag. Tyvärr använde man Mats Lindström som back. En offensiv med Fredrik Johnsson, Markus Kjellsson och Lindström hade varit riktigt vass. Föreningen borde, med det spelarmaterial man har, ha goda förutsättningar att komma långt i af med ett lag. Troligen är det en inställningsfråga. Man verkar vara ganska så nöjda med att vara bäst när det gäller utomhusfotboll, och det ska man naturligtvis vara också.) 

//P.

PS. LTIKs tränare Mats Johansson lyckades med sin gambling då han fick med båda LTIKs lag till slutspelet. Dessutom vann båda lagen sina respektive grupper. Taktisk triumf? Undrar när det hände sist i Vintercupens historia att samma klubbs lag vann en varsin grupp? Har det hänt? DS.

SBK och resten av klubbarna kan andas ut

Saxat ur mail från SBKs ordförande:

Vi är många som varit oroliga för ett eventuellt straff från Hallands fotbollsförbund (HFF) på grund av incidenten i matchen mellan SBK och Genevad/Veinge IF. I fredags kväll avslöjade ordföranden i HFF, Björn Andersson, att ärendet är nedlagt. Anledningen till beslutet kan vi hitta i rapporten som domaren, Åke Fredriksson, lämnat till förbundet. En rapport där domaren tycker att Skogaby BK gjorde vad man kan kräva av en arrangör.
Således kan vi lämna det bakom oss och se framåt mot ljusare tider (om ett halvår då alltså när solen tittar fram i vettig tid).

Sten-Ole Olsen
ordförande

På något sätt har rättvisa skipats. Domaren Åke Fredriksson ses ofta som en hård och nitisk man, här tycker jag dock att han resonerat sunt och friskt, då han anser att SBK gjort vad man kunnat när det gäller ärendet. Alternativet hade varit att ha säkerhetsvakter på de lokala matcherna. Det hade ingen av föreningarna i kommunen, förutom KHFF, haft råd med.

//P.


Kort om Vintercupens första lördag

Grupp ett blev precis som väntat den svagaste gruppen (hittills). Inget lag var särskilt bra, LTIK var dock bäst och var det något lag som hade något spel att tala om så var det just LTIK och gruppen vann man rättvist. YBK lyckades gneta sig till en andra plats i gruppen efter två oavgjorda matcher och en vinst. SBK 2 kom trea i gruppen efter en vinst, en oavgjord och en förlust. VBoIS var gruppens svagaste lag och förlorade sina samtliga matcher. Imponerade gjorde dock BoIS lille målvakt Jonas Svantesson. Han hade mycket att göra och han gjorde det bra. SBKs Olle Hansen blev bästa målskytt i gruppen med sina tre mål. Han var också gruppens bästa spelare, han höll ihop SBKs unga lag. 

Grupp två var bättre. Trönninge IF imponerade och vann sina samtliga matcher på ett övertygande sätt. Man hade lärt av förra årets misstag, då trodde man att Vintercupen skulle spelas hem lätt (man tog sig inte ens vidare från gruppspelet då). Nu tog man det hela på större allvar och det gav resultat. I övrigt var gruppen jämn. BKW 2 lyckades ta sig vidare precis före RGIF 2. VBoIS 1 imponerade i första matchen då man slog RGIF, efter det blev det dock idel förluster för BoIS bättre lag. Trönninges Markus Hulander blev gruppens främsta målskytt med fyra mål. Anmärkningsvärt är att RGIFs målvakt - den egentliga utespelaren Daniel Pettoletti (Paulisson) gjorde hela tre mål trots att han stod i mål i samtliga matcher.

LTIK möter BKW i kvarten, medan YBK får ta sig an Trönninge IF.

Grupp tre - dödens grupp vanns knappt av LTIK 2 sedan man kryssat mot GIF/VIF och sedan vunnit resterande matcher. Det var dock jämnt och tufft i varje kamp. LTIKs bästa målskytt blev Nderim Peci med sina tre kassar. KIK lyckades komma tvåa utan att imponera. Man hade faktiskt en gnutta tur då GIF/VIF hade andraplatsen i gruppen i egna händer inför sista matchen. Men då förlorade man mot gruppens jumbo KHFF 1 med hela tre noll. KHFF fick sina första poäng och GIF/VIF skänkte bort kvartsfinalplatsen till KIK. GIF/VIF kom trea, RGIF fyra och KHFF femma. RGIFs Fredrik Johnsson gjorde med sina fem mål flest mål i gruppen.

LTIK möter tvåan i grupp fyra i kvarten, medan KIK möter ettan i samma grupp.

Mycket blev som väntat, det riktigt fina futsalsspelet visade dock inget lag upp, jag tyckte att det var bättre förra året. Kanske kan grupp fyra och slutspelet bli bättre. Reflektioner i övrigt är att RGIF på nytt floppade i Vintercupen, trots att man är det lag som spelar högst upp av de deltagande lagen. Man tycks inte ta turneringen på allvar, mer som en kul grej, visst ska det vara kul, men intalar man sig själv att det bara ska vara en kul grej så blir det just det och då tar man sig inte vidare från något gruppspel. Typ alla andra lag tar det här med Vintercupen mer seriöst än RGIF.

KIK imponerade som vanligt inte i gruppspelet och coach Klippfors trodde att det var kört inför sista omgången, nu lyckades man dock med en rejäl portion flyt ta sig vidare. Man gjorde något liknande förra året och sedan imponerade man i slutspelet. Blir det likadant i år? GIF/VIF ledde dödens grupp längst, om sanningen ska fram berodde det dock inte på att man var så värst bra. Laget var stabilt rakt igenom, men det var för få spelare som stack ut och kunde göra det där lilla extra och många av GIF/VIFs mål var turmål av karraktären skott, styrning, mål. Jag lider trots det med GIF/VIF som kämpade på bra och snöpligt blev berövade på en slutspelsplats av ett redan utslaget KHFF som kunde slappna av och spela ut i sista matchen. I GIF/VIF imponerade utespelaren Michael Johansson som målvakt. Vilka räddningar han gjorde. En multitalang av sällan skådat slag den mannen!

Mot slutspelet! /P.

Plogen Poker Open

Vilket lag har bäst pokerspelare hos sina spelare/supporters?

Finns de i Laholm eller i Halmstad, i div 3, 4, 5, 6?

Söndagen den 22/11 kl 20:00 spelar vi Plogen Poker Open.

Plogens Blogg sponsrar med en prispott på 500$ och det kostar absolut ingenting att anmäla sig till mästerskapet. 500 dollar går till de främst placerade. Som skrivet, det kostar ingenting att anmäla sig.

Hur gör man?

1) Vi kommer att spela Här

2) Du hittar turneringen under fliken turneringar/freerolls ett par veckor innan det är dags och sedan heter bordet "Plogen Poker Open".

3) Har du inte spelat här innan så är det bara att registrera sig. Helt gratis!
Surfa gärna runt redan nu för att bekanta dig med klienten om du inte är van pokerspelare.

4) Lösenordet får du genom att skicka ett mail till Plogenpokeropen@gmail.com där du svarar på frågan: vilket herrlag vann sin serie i Laholms kommun i år? Är svaret på frågan rätt kommer du att få lösenordet till turneringen. Lösenordet LTIK fungerar alltså inte längre och det pga att personer från utlandet som inte har med fotbollen i Halmstad och Laholm och göra hade registrerat sig.

5) Skriv sedan i kommentarerna på bloggen ditt pokeralias och klubb. Pokeralias/klubb så vi ser vilken klubb segraren tillhör.
 
Plogen Poker Open
Datum: 22/11
När 20.00
Prispott 500 dollar
Anmälningsavgift:0kr

//P.

PS. Pallar du inte maila så kan du fråga mig efter lösenordet på t ex Vintercupen. Ska du maila så gör det i god tid innan söndag så att ditt mail blir besvarat i tid. DS.

Vintercupen 2009

Grupp ett är den svagaste gruppen på pappret. Det känns som att den kan sluta hur som helst. VBoIS har med två lag i år, jag tror att coach Leandersson delar upp två stycken jämna lag nu när han är helt grön som tränare i BoIS. SBK har som vanligt också med två lag i sin egen cup, man brukar alltid dela upp två stycken jämna lag och det gör man säkert i år också. Robin Einarsson är ny i SBK från YBK, den lille och rappe liraren lär dyka upp i något av SBKs lag. Just YBK återfinner vi också i grupp ett, i år har man bara ett lag med, ett ganska jämnt lag utan några direkt svaga kort. Azem Peci och Andreas Håkansson är duktiga inomhusspelare och Niklas Nilsson brukar kunna spika igen mellan stolparna. Även lagets nye tränare Nenad Pavlovic kommer att vara med och spela. 

Även ett LTIK-lag finns i grupp ett. LTIKs tränare Mats Johansson är enligt egen utsago en gambler och genom att placera LTIKs nästbästa lag i den lite lättare grupp ett ska han försöka få med båda LTIKs lag till slutspel. Att det sedan kan sluta med att inget lag kommer dit får vi väl ta. LTIK-laget som spelar på morgonen saknar precis som YBKs lag direkt svaga kort, dessutom finns spets i bröderna Emil och Henrik Olsson, som båda vunnit Vintercupen med VBoIS tidigare, Emil har dessutom vunnit hela cupens skytteliga. Även den lille och tekniske Veki Demirovic finns med i LTIK-laget som spelar i grupp ett. Han kan göra häftiga saker med en futsal-boll. Dessutom återfinns rutinerade Jonas Nilsson i kassen, han har täppt till ett handbollsmål förr.

Grupp två känns något vassare än grupp ett. VBoIS får det troligen svårt i den här gruppen. Trönninge IF är ett bra inomhuslag och man deltog förra helgen i Futsal-DM. Förra året lyckades man inte ta sig vidare från en svår grupp, det känns dock som att man kommer att göra det i år. BKWs nye tränare Mikael Gustavsson väljer att dela upp två stycken jämna lag nu när han ska coacha BKW för första gången. Naturligtvis helt rätt melodi då det knappast blivit rättvist att favorisera spelare redan nu innan han lärt känna killarna i laget varken som människor eller som fotbollsspelare. Dessutom finns det så många väl lämpade spelare för futsal i BKW att man får två så bra lag att de mycket väl kan mötas i final. Samtidigt blir inget av lagen så bra eller så favorittippat som det BKW-lag som vann cupen förra året. I BKWs lag i grupp två hittar vi bl a inomhusguden Jonas Nilsson, Arlind Halimi och Emil Gustavsson. Den sistnämnde har även skrivit på för BKW inför utomhussäsongen. Ett bra nyförvärv.

Vi återfinner även ett av RGIFs två lag i den här gruppen. RGIF kommer att spela med sitt lite mer toppade lag i grupp tre, men som kommunens nästbästa lag så finns det naturligtvis gott om bra spelare att fylla ut med i två lag. Att Henrik Olsson återfinns i laget i grupp två säger lite om kvalitén på RGIF-lagen. Även den skicklige inomhusbacken Sonny Nilsson och de duktiga Mikael Fransson och Erik Lindström spelar med i laget i grupp två. Också Albert Bengtsson, ny från LFK J, kommer att spela med i detta RGIF-lag.

Grupp tre är den svåraste gruppen på pappret - dödens grupp. Två av fyra favoriter kommer att vara borta redan efter gruppspelet efter att den här gruppen är slutspelad. KIK var framme i semifinal förra året och i o m att de bara har med ett lag kan man räkna ut att det kommer att bli bra med tanke på hur många kompetenta inomhuslirare det finns i laget, t ex Peter Karlsson, Jonathan Pettersson och Kalle Svensson. Även GIF/VIF har med endast ett lag, också de kan gå långt. Man har ett stabilt lag utan svaga kort. De andra lagen får se upp för den blixtsnabbe Oscar Gustafsson. Intressant med rutinerade utespelaren Michael Johansson som GIF/VIF-målvakt. Det kan vara av fördel att ha en utespelare som målvakt inomhus. 

KHFF ställer upp med sitt svagare lag i den här gruppen, det endast pga att det var för många av spelarna i det tilltänkta förstalaget som endast kunde den andra lördagen. Hade även KHFF ställt upp med sitt bättre lag i denna gruppen hade dödens grupp varit komplett. Man får dock inte glömma att även KHFFs andralag innehåller kompetenta lirare som Martin Nilsson, Mikael Ahlm och Simon Nilsson. Man kan säkert ställa till problem för de andra lagen i gruppen trots att man på förhand är nederlagstippat. LTIK ställer alltså upp med sitt spetsade lag i grupp tre. Det känns schysst med tanke på att det andra LTIK-laget får en rimlig chans att ta sig vidare från sin grupp, medan LTIK-laget i dödens grupp inte har sämre chans än något av de andra skickliga lagen att ta sig vidare. LTIK tog hand om bronspengen i förra årets cup, självklart hoppas man gå långt även i år. 

Även RGIFs andra lag återfinns i grupp tre, också RGIF väljer att spela med sitt lite toppade lag i den här gruppen med bl a Daniel Hellsten, Mats Lindström, Markus Kjellsson och den från LFK inlånade Fredrik Johnsson. RGIF har haft det tufft i Vintercupen under de senaste åren, kanske kan man gå långt i år. Carlos Fragoso skulle varit målvakt för ett av RGIF-lagen, nu är han dock iväg under helgen och kommer därför inte att kunna vara med. Fragoso som i princip var klar för BKW, innan han ångrade sig och skrev på för RGIF, delvis pga att klubbens nye tränare Sven-Bertil Bergström och Fragoso känner varandra sedan deras gemensamma tid i Båstads GIF. Ett bra nyförvärv för RGIF med tanke på Peter Björnssons tveksamheter angående en fortsättning i RGIF-kassen. Tråkigt för BKW som är i behov av en bra målvakt.

Grupp fyra ser nästan lika tuff ut som grupp tre. För ett riktigt bra lag kommer det att vara slutspelat redan efter gruppspelet. Jag tror att HIS och SBK får det tufft att ta sig vidare med tanke på motståndet. Det lär dock passa de två lagen ganska bra att få slå ur underläge. SIF var framme i final förra året och man har förutsättningar för att gå långt även i år. Man har en av de bättre inomhusmålvakterna i Joel Lovén och nu när Sabri Behrami finns med i laget även i år har man också någon som gör målen. Sabri var mycket viktig för SIFs offensiv förra året. Behrami har även skrivit på för SIF inför utomhussäsongen, han lämnar alltså LTIK för klubben som han kom ifrån. Två andra duktiga inomhusspelare har man i Arton Gjinovci och Toni Kamberi. Dessutom har man lyckats knyta till sig den lille, rappe och tekniske Atef Abou-Shakra från SBK. Abou-Shakra imponerade inte minst i LIBKs turnering förra året då laget han spelade i tog sig hela vägen till final. Det återstår att se om Abou-Shakra finns med SIF även ute nästa säsong. SIF kan komma att bli aningen hemmade av att de har hela tolv spelare med i laget, det kommer att bli svårt att få rytm för lirarna i laget. Samtidigt hade man många spelare förra året också och då tog man ju sig ända till final. 

Det andra BKW-laget hittar vi också i denna gruppen, ett minst lika bra lag som det andra laget från samma klubb. I detta laget återfinns bl a LFKarna Andreas Martinsson och Johan Green samt Manfred Walldén. Även Johan Agnvall hittar vi i detta BKW-lag. Johan som först skrev på för RGIF både ute och inne och sedan ändrade sig och skrev på för BKW ute och inne (fotboll och futsal, ja, ni fattar...). Också Mohamed Abou-Shakra kommer att spela med BKW-laget i den här gruppen. Han har varit BKWs spelare i stort sätt hela säsongen, men inte gjort mer än ett par matcher i serien. De som minns Mohammeds tid i LFK vet vad vad han kan uträtta med en boll. KHFFs andralag är det femte laget i den här gruppen. Enligt mig blir man favoriter till att ta hem cupen i år med följande lag: Henric Johansson, Ola Jönsson, Kim Dahlman, Mikael Dahlgren, Mattias Nätterqvist, Andreas Johansson, Nijazi Behrami, Jonatan Jacobsson och Besart Mazreku. Laget känns starkt rakt igenom. Stabilt med spets liksom.

Dessutom har KHFF, tillskillnad från alla andra lag, haft möjlighet att spela ihop laget då man deltar i seriespel för futsal i Markaryd. Nu krävs det förvisso att man har marginalerna på sin sida samt en hel del flyt för att ro hem hela skiten. Men visst ska det laget kunna gå långt. Kul att Andreas Johansson är tillbaka efter ett par års problem med ryggen. Den unge spelaren var given i KHFFs A-lag innan han blev skadad. Den observante ser att vi kommer att få två stycken intressanta brödrardueller i den här gruppen. Jag tänker på bröderna Behrami i storebror Sabri i SIF och lillebror Nijazi i KHFF och bröderna Abou-Shakra i storebror Mohammed i BKW och lillebror Atef i SIF. Sådant skänker alltid en liten extra krydda.

Må det spelskickligaste laget vinna! /P.

PS. Vem blir Vintercupens skyttekung 2009? Jag sätter mina kulor på KHFFs Jonatan Jacobsson. Vem tror du på? DS.


Utan domare - ingen fotboll

Givetvis utbildas det domare i Laholm, nu söker Laholms Domar-Klubb nya rättsskipare. Ta ansvar - bli domare. Domaren, den 23e och viktigaste personen på plan.

Ny domarkurs kommer att dra igång i Januari. Anmäl ditt intresse till Kalle Mattsson på kalle58@telia.com.

//P.


Olsson årets spelare

Henrik Olsson blev årets spelare i division fem och sex enligt de som bestämmer på den Hallländska fotbollsgalan. Stort!

Jag ska erkänna att jag aldrig trodde på det. Och det trots att jag sett Olsson kicka på smalbenen med Jonas Knutsson på stranden för ett par år sedan. (Jag frågade aldrig om jag fick vara med...)

Jag är glad och nöjd över att jag lärde känna Olsson innan denna blogg fick något större fotfäste. Jag vet att Olsson kommer att bära titeln med den största vördnad och respekt för sina medmänniskor, och att han delar den med Björnsson i T/RFF i sinnet.

Därför ett stort grattis till Henrik Olsson och till Ränneslövs GIF!

//P.

PS. Var inte den sista gången någon fotbollsspelare fick pris från kommunen när LTIKs Emil Nieroth fick priset som Hallands roligaste fotbollsspelare? DS.


Lottningen klar

Här finner du lottningen till 2009 års Vintercup.

Här läser du om höstens spelare i kommunen.

//P.

Inför Vintercupen

Förra året gjorde jag ett inför Vintercupen inlägg där bl a skickliga inomhusspelare genom tiderna nämndes. Det inlägget läser du här. Jag tippade dessutom utgången i cupen i ett annat inlägg. Gå gärna in och läs vad jag skrev om Vintercupen förra året. Klicka på November 2008 under arkivet. Jag kommer inte att tippa Vintercupen i år. Dels pga tidsbrist och dels pga att jag inte känner att jag har tillräcklig koll. Vem kan förresten tippa hur grupp tre kommer att sluta? Lite införsnack och några spekulationer och tips kan jag dock såklart komma med.

Grupp ett ser på pappret ut som en lite svagare grupp, ställer mitt LTIK upp med bästa laget i den gruppen blir man ganska stora favoriter. Motståndet är dock lurigt. SBK, som anordnar cupen, har en stark tradition av spel inomhus. Det var dock några år sedan man lyckades komma riktigt långt i sin egen cup. Ofta faller man på att man brukar köra med två jämnstarka lag istället för att toppa. Ganska trevligt tycker jag, men man vinner knappast cupen om man inte spetsar till det lite. Kim Håkansson var lagets bästa spelare inomhus i förra årets cup. VBoIS har vunnit cupen två gånger under tidigt 2000-tal. Nu är man åter med två lag, kul. Det återstår att se vad nye tränaren Jim Leandersson kan göra, själv är han en duktig inomhusspelare, men kanske väljer han att stå vid sidan? YBK ställer upp med sitt enda lag i grupp ett. Även YBK har två inteckningar under 2000-talet och förra året var man det enda laget som hade med två lag till slutspelet, det tog dock stopp för båda lagen i kvartsfinalen. Ska bli kul att se hur nye YBK-tränaren Nenad Pavlovic formerar sitt lag.

Grupp två känns öppen. Trönninge spelar DM i futsal, trots det brukar man inte gå särskilt bra i Vintercupen. Troligen låter man de spelare i truppen som inte deltar i DM vara med i Laholmsturneringen istället. BKW vann ju cupen förra året. Man har sitt andralag i grupp två, det finns så många tekniska och rappa spelare att tillgå i BKW att de lär få ihop två stycken bra lag. VBoIS förstalag hittar vi också i den här gruppen, vi får se hur långt kämpaandan tar dem i år, den har ju tagit dem långt förr. RGIF två är det fjärde laget i grupp två. Det finns inga dåliga spelare i RGIF, man lär dock toppa förstalaget, men man kommer att få ett bra andralag också.

Grupp tre är på förhand dödens grupp. Jag vet ännu inte om LTIK kommer att spela med det bästa eller nästbästa laget i denna gruppen. Skulle LTIK ställa upp med det bästa laget i denna gruppen är dödens grupp fullbordad. KHFFs förstalag gick inte som förväntat förra året, man åkte ut med buller och bång redan i kvartsfinalen. Det känns dock trots allt som att man blir lite av favoriter även i år. Man deltar i seriespel i futsal och det måste man bara ha fördel av. År 2007 vann man både Vintercupen och den stora inomhuscupen BILMA-cup i Ockelbo. Tränaren Peter Åberg förde dessutom YBK till slutsegrare i Vintercupen året innan det. Han kan därför ses som lite av en specialist på det här med inomhusfotboll. KHFF har många duktiga spelare, triumfkortet har man dock i Jonatan Jacobsson som är en mycket skicklig inomhusspelare. I år lär dessutom en av LFKs bästa spelare, Besart Mazreku förstärka KHFF i Vintercupen, Mazreku är mycket duktig på det här med inomhusspel.

Konkurrens som bäste coach inomhus har Åberg fått i GIF/VIFs nye tränare Kim Gustavsson. GIF/VIF-tränaren har gjort VGLTs P94-lag till ett av Sveriges (!) bästa futsallag. Gustavsson vet hur man drillar ett lag inomhus och det kan säkert hjälpa GIF/VIFs enda lag till framgång i Vintercupen. Anledningen till att GIF/VIF bara ställer upp med ett lag beror troligen på att klubbens P93or spelar en annan cup samma dag. Även KIKs enda lag finns i grupp tre. KIK gick till semifinal förra året och man har en hel del skickliga inomhusspelare. Det femte laget i grupp tre är RGIFs förstalag. Troligen ett lag med bl a Daniel Hellsten, Markus Kjellsson och bröderna Mats och Erik Lindström, alla fyra inomhusspelare av yttersta märke. Man lär också låna in sin gamle spelare i LFKs Fredrik Johnsson. RGIF har, trots att man varit kommunens andralag utomhus länge, inte riktigt gått som förväntat inomhus. Nu har man dock för första gången på ett tag med två lag och det känns som att det kan bli RGIFs år i år.

Grupp fyra har två favoriter i BKWs förstalag och SIFs enda lag. BKW vann ju som bekant cupen förra säsongen med ett stjärnspäckat lag innehållande flera LFKare. Man kommer inte att kunna ha samma lag i år då både Daniel Nilsson och Rasmus Larsson studerar i USA, dessutom har Nderim Peci gått över till LTIK. Andreas Martinsson och Johan Green kommer dock troligen att finnas med även i år och de andra i förra årets lag lär man inte ta bort, Arlind Halimi, Jonas Nilsson och Manfred Walldén. Dessutom lär Ekrem Bekteshi, Kastriot Svarca, Robert Andersson, Patrik Marku och Visar Demaj vilja ha en plats i laget, tekniska spelare allihop. Trots att Petter Gustavsson skrivit på för LFK utomhus är det inte omöjligt att han kommer att spela futsal för BKW. Som synes kommer BKW att få ihop två mycket bra lag.

SIF ställer bara upp med ett lag, lite märkligt tycker jag eftersom att intresset för fotboll är stort i föreningen efter seriesegern, max antal spelare i ett lag är tolv, det optimala är dock nio. Många SIF-spelare lär bli besvikna över att de inte får vara med och lira. Förra året gick det riktigt bra för SIF, man tog sig hela vägen till final. Bäst i SIF då var målvakten Joel Lovén, Arton Ginovci och framförallt Sabri Behrami, den sistnämnda stod för flera av lagets mål. SBK ett finns också med i grupp fyra, man kommer förmodligen att vara med och hota BKW och SIF om kvartsfinalplatsen. Det fjärde och sista laget i gruppen är HIS, som ställer upp med sitt enda lag. HIS lyckades vinna någon match förra året och året innan det plockade man också någon pinne, tidigare har man sällan lyckats plocka några poäng, men nu har man alltså gjort framsteg varje år och kanske kan nye tränaren Carl-Erik Frohm ingjuta så pass mycket mod i HIS-laget att de kan fortsätta att ta lite poäng från de andra lagen. 

Det finns många favoriter i årets Vintercup. Det är svårt att säga vilket lag som kommer att få lyfta pokalen, man vet inte på förhand vilket av föreningarnas två lag som är det spetsade och man vet heller inte vilka spelare utifrån lagen tar in. Spelar Besart Mazreku med KHFF tillför det naturligtvis något alldeles extra till laget, Jonatan Jacobsson får en perfekt lekkamrat. LFKs Johan Green har inte bestämt huruvida det blir LFK eller BKW nästa säsong utomhus, inomhus lär han dock inte missa med BKW. Green var förra årets största profil i Vintercupen, med sin snabbhet, balans och teknik är han oerhört svårstoppad, han vann skytteligan 2008. I BKW finner vi också Laholms bästa inomhusspelare genom tiderna i evigt unge Jonas Nilsson. Kanske inte riktigt lika bra som för några år sedan, men fortfarande väldigt bra, det visade han förra året då han bl a gjorde hattrick mot Trönninge i en gruppspelsmatch.

RGIF har en riktig lirare i Mats Lindström, jag är barnsligt förtjust i honom som inomhusspelare. Markus Kjellsson missade förra årets Vintercup, nu kommer han säkert att vara med. 2007 vann han Vintercupens skytteliga, då med sin förra klubb GIF/VIF. Daniel Hellsten är också oväntat bra, i vänsterfoten finns både kraft och precision som gör att han skjuter in ett antal bollar i mål från sin backplats varje år. GIF/VIF kommer säkert med ett bra lag, kanoniären Robin Möller var lagets bästa inomhusspelare 2008. Triumfkortet har man dock vid sidan av i tränaren Kim Gustavssons kunskaper kring futsal-spelet (det är möjligt att han finns i Halmstad på en cup med VGLTs P93or och P95or, seniorspelarna har dock säkert blivit drillade i futsals ädla konst så det räcker under träningspassen). KIK är också favoriter, man tog sig till semifinal förra året. Man har duktiga offensiva inomhusspelare i Peter Karlsson, Jonathan Pettersson, Kalle Svensson, Joel Åkesson och den hårdskjutande Simon Silvandersson. Dessutom spelskickliga backar i Pelle Svensson, William Sandberg, Mattias Ragnarsson, Kristoffer Olsson, Simon Andersson och Markus Åkesson. Problemet brukar vara målvakten då Mikael Holvigsson inte gillar inomhusspel. Men med de killarna jag nämnt kan KIK inte bli något annat än favoriter.

SIF kom som skrivet tvåa förra året, mycket beroende på ett disciplinerat defensivt spel, dessutom var Joel Lovén i SIF-målet turneringens bäste burväktare. SIF kan gå långt i år också. Slutligen då mitt LTIK som kom trea förra året, det vimlar av duktiga spelare i LTIK också, så jag ska absolut inte ta bort något favoritskap från mitt eget lag. Mattias Olofsson är alltid bra inomhus och förra året växte Miridon Berisha fram som en absolut favorit bland publiken på läktaren med sitt läckra spel. Berisha gjorde flest mål för oss 2008 och var vår bäste spelare. Nu kommer han dessutom troligen att få en ny playmate i nyförvärvet Nderim Peci. Även det en mycket duktig inomhusspelare. Vi får heller inte räkna bort Trönninge som favoriter. Övriga lag får slå ur underläge och överraska. Jag tror att det passar icke nämnda gäng bra. Det blir nästan alltid någon skräll och positiv överraskning i Vintercupen. Tack Skogaby BK för att den här turneringen finns!

//P. 


Grupperna i Vintercupen

Skogaby BK har lottat grupperna till Vintercupen. Det blev som följer:

Lördagen den 21e November:

Grupp 1 med start kl 08:00:

VBoIS 2
LTIK 1
YBK
SBK 2

Grupp 2 med start kl 10:00:

Trönninge IF
BKW 2
VBoIS 1
RGIF 2

Grupp 3 med start kl 12:00:

LTIK 2
GIF/VIF
KIK
RGIF 1
KHFF 1

Lördagen den 28e November:

Grupp 4 med start kl 08:00:

HIS
BKW 1
SBK 1
SIF
KHFF 2

Spelschema kommer inom några dagar.

Det är nästan omöjligt att säga någonting om utfallen i grupperna så här på förhand. Flera lag kommer att förstärka med spelare som inte spelar för klubben under utomhussäsongen. Dessutom är det inte alls säkert att klubbarna ställer upp med det starkaste laget som förstalag. Men jag erkänner att det vattnas i munnen när man ser grupp 3. Efter att den gruppen är slutspelad kommer flera av favoriterna redan att vara ute. Det kommer att bli en underbar utmaning för mitt LTIKs andralag att få ta sig an så bra lag i varje match där man får slå ur underläge och förhoppningsvis överaska positivt.

Jag vill att det ska börja nu!

//P. 

Tack för i år

Utan kamrater till mig som SMSar och ringer in resultat  och kommentarer vore den här bloggen totalt värdelös, därför tack till Daniel Hellsten (RGIF), Jonas Klippfors och Simon Andersson (KIK), Jonatan Jacobsson (KHFF), David Eriksson och Lasse Johansson (SIF), Edvin Fagerholm och Oscar Gustafsson (GIF/VIF), Patrik Åkesson (BKW), Håkan Cralle Johansson (SBK), Blerim Rrahmani (YBK), Magnus Pettersson (VBoIS), Kim Wester (HIS) och Daniel Nilsson samt Jonas Nilsson (LFK).

Minst lika viktiga är de personer som ser till att föreningarna i kommunen har ett liv även här på Internet. Pelle Persson i BKW håller klubbens hemsida i ständig rörelse och är med sina målande referat i en klass för sig. Peter Åberg är KHFFs motsvarighet i KHFF, hela tiden uppdateras hemsidan med diverse saker som kretsar kring föreningen och analyserna efter varje match är både objektiva och mycket läsvärda. GIF/VIFs hemsida har Mattias Berggren varit flitig att uppdatera med trupper, kommentarer och referat ifrån både A- och B-lag. Alltid trevlig läsning. På andra håll kan det definitivt bli bättre. RGIF och KIK kan börja med att starta en varsin hemsida.

Fotbollshälsningar, Johan Plogen Jönsson

PS. Nu ser vi framemot den alltid lika spännande Vintercupen. DS.

 


RSS 2.0