KHFF ute

Resultat DM:
 
KHFF-IS Halmia 0-3
 
KHFF åkte som väntat ur DM mot division ett-laget IS Halmia. 0-3 är ett bra resultat av ett division-sex-lag mot så meriterat motstånd. Även om Halmia ställde upp med en andrauppställning.
 
//P.

DM-match ikväll

Måndag:
 
Intersport cup:
 
KHFF-IS Halmia kl 18:00, Hishults IP
 
Division 1-laget ISH lär enligt uppgift ställa upp med starkast möjliga lag. KHFF:s uppställning läser du på föreningens hemsida.
 
//P.

Resultat lördag

Trean:
 
Vinbergs IF-LFK 3-0 (1-0)
 
LFK hade inte mycket att hämta i Vinberg. Hemmalaget var klart bättre och vann välförtjänt med 3-0. Mål i minut 2, 48 och 79. Tung start på båda halvlekarna. Ingen FK:are kom upp i normal nivå.
 
Femman:
 
Trönninge IF-RGIF 2-2 (0-1)
Mål RGIF: Marcus Kjellsson 2 (en straff)
 
RGIF förlorade två pinnar på stopptid. Snöpligt då man varit det bättre laget.
 
Sexan:
 
GIF/VIF-HIS 2-3 (1-1)
Mål GIF/VIF: Daniel Wångsten, Eduard Berisha
Mål HIS: Otto Carlsson 2, Fredrik Johnsson
 
YBK-FF Serbiska 1-3 (1-1)
Mål YBK: Dennis Ljungberg
 
YBK:s Tomas Karlsson:
 

Allting suger!

 

Efter två spelade mot matcher mot motståndare som undertecknad räknat med att besegra, står nu YBK på noll poäng istället för beräknade sex. Matchen mot Serbiska inleddes med att gästerna trillade boll stiligt men också något omständigt. YBK satsade på kontringar och var ack så nära att ta ledningen när Dennis Ljungberg sprang sig fri. Serbiska skapade ett gyllene läge, efter att bollen ramlat ner i kaoset framför Anton Hansson i hemmamålet men tillsammans med heroiska försvarare, hindrades bollen från att slinka in. Ledningsmålet kom efter ett riktigt monsterinkast som den långe centertanken tråcklade in från nära håll. Inte direkt rättvist men inte heller orättvist. Ledningsmålet hade kunnat tillfalla vilket som av lagen. YBK;s båda innermittfältare drog tidigt på sig gula kort i jakten på den fantastiske nummer tio i Serbiska. Hal som en ål, snabb som en vessla och med äcklig precision i vänsterdojan var han ett ständigt hot.

 

YBK lyfte nu upp spelet och skapade ett antal chanser. Anton Olsen kom så när igenom men flaggades tveksamt av för offside. Dennis Ljungberg och Nils Carlsson skaffade halvlägen och på en hörna var det mer än nära att kvitteringen skulle komma. Bästa läget skapades av Dennis Ljungberg som tog emot bollen i närheten av straffområdet och höll ifrån sig motståndarna. Han lämnade med sulan bollen bakåt till undertecknad, som fick tid att både sikta och knorra. Skottet gick över den desperate målvakten men dunkade i ribbans nederkant och studsade oturligt nog ut från målet istället för i det samma. Två minuter senare kom målet. Ett inlägg nådde Nils Carlsson som störtdök mot bollen. En skarv över målvakten och Dennis Ljungberg höll sig framme och petade in kvitteringen som stod sig till paus.

 

I pausen visade den svartklädde domaren prov på härlig ödmjukhet. Vår kapten frågade honom, om vi kunde hålla de 15 minuter som är förordnat eftersom vi inväntade en viktig spelare som först kunde anlända till andra halvan av matchen (Jonte Gunnarsson). Den något maktkåte domherren lät då meddela att HAN bestämmer när halvleken sätts igång och att HAN har rätt att blåsa igång spelet efter sju minuters paus. Dessutom lät han sprida lite osäkerhet när han meddelade att HAN kanske skulle blåsa igång efter sju minuter, kanske efter åtta eller nio men att det var HAN som bestämde. Skön inställning i division sex. Än värre blev det när, i andra halvlek Nils Carlsson solklart revs ner i friläge. Nils som är ärligast i hela världen – vägrade falla och ville nå bollen. Istället för att falla nådde han precis bollen och stötte till den förbi utrusande bortakeeper, klart störd av bristande balans som ett resultat av kapningen. Bollen studsade en decimeter utanför målet. Domaren som månne korrekt gett fördel, gjorde ingenting. Vi trodde på rött kort men förväntade oss i alla fall ett gult. Nils som i vanliga fall inte klagar ens om han får gängstryk i duschen utbrast, ”fan är du blind eller”. Domaren kallade honom till sig för att varna. Smått komiskt att domaren dessutom tog med sig Nils ända ner till hörnflaggan för att dela ut varningen. Så situationen bedömdes helt enkelt som sådan, att det är värre att spontant utbrista en protest – och den är ju verkligen vidrig, full av könsord, hot och smädelser (obs ironi) än att kapa en helt fri motståndare! Domaren klarade i övrigt sin uppgift galant och hade bra koll på spelet men man måste fråga sig om inte Laholms domarklubb borde införa någon form av utbildning, i hur man som domare bemöter spelare. Ett leende är inte fel att bjuda på. Att ibland erkänna ett feldomslut gör att spelarna älskar domaren. Bara ett tips till den machokultur som verkar råda. För döma bra det kan de verkligen och det är beundransvärt hur väl de klarar av matcherna trots bristen på linjemän – förlåt assisterande domare.

 

Spelet i andra halvlek dominerades inledningsvis av Serbiska som också tog ledningen efter ett fint anfall på högerkanten. Dessutom kostade Serbiska på sig att missa en straff som Anton Hansson räddade och borde kanske haft en straff till när den fenomenale nummer tio kapades på eller strax innanför straffområdeslinjen. Frisparken smet utanför. YBK jagade desperat kvitteringen och oj vilka chanser laget brände. Nils Carlsson stötte så när in Ljungbergs inspel men än närmre var det när Jonte Gunnarsson kom fri med målvakten två gånger – ena gången hann en försvarare ikapp och drog till med en glidtackling som Glenn Hysen fått erektion av att beskåda. Dessutom blev Jakob Johlin tokfri med målvakten efter ett fint anfall men lyckades inte sätta dit bollen i mål. Istället kontrade Serbiska in trean med en minut kvar att spela och säsongen hade därmed fått sämsta möjliga start. Resultatet inte orättvist men lika väl kunde matchen slutat med ett kryss. Dock gratis till ett välspelande Serbiska vars bolltrillande håller hög klass.  

 

Nu vet i fan vad vi skall göra. Lägg oss och dö? Sparka tränardjävulen? Parkera bussen framför målet? Låta tärningen avgöra spelarnas positioner? Hur som så är suget efter att träna i veckan i skrivande stund lika stort som suget efter gonorre.

 

Men, på något sätt, vi kommer igen!

 

Ysbys lag

Anton H

Filip N, Emil O, Filip S, Kasper P

Tomas K, Jimmy I, Jakob J

Nils C, Dennis L, Anton O

Avb; Jakob D, Emil D, Jonte G

 

 
IS Örnia-KHFF 3-0 (1-0)
 
Örnia var det bättre laget och tog en logisk 3-0-seger. I ISÖ:s försvar stångades Joel Borgstrand med KHFF:s forward Fredrik Junefalk. På topp i ISÖ härjade Göran Medjed. Han var i vanlig ordning överlägsen och stod för ISÖ:s samtliga mål.
 
//P.

Resultat fredag

Femman:
 
LTIK-KIK 0-1 (0-1)
Mål KIK: Peter Carlsson
 
Tempostark och jämn match där KIK gjorde ett tidigt mål genom Peter Carlsson efter cross från Emanuel Hultberg. Efter KIK:s starka inledning åt sig LTIK in i matchen och man skapade tillräckligt för att kunna nå ett oavgjort resultat. KIK lyckades dock hålla undan och ta sin tredje raka trea.
 
BKW-Vapnö IF 7-1 (2-0)
BKW målskyttar: Jonathan Roslund 2, Miridon Berisha 2, Kenan Ramadani, Petter Gustafsson, Magnus Ericsson
 
Efter en riktigt stark andra halvlek lossnade det ordentligt för BKW som till slut vann med hela 7-1. Läsa om matchen kan man göra på BKW:s hemsida.
 
Sexan:
 
SBK-SIF 5-3 (3-1)
Mål SBK: Fredrik Alexandersson (2, en straff), Lucas Årzen, Kim Andersson, Patrik Nilsson
Mål SIF: Pontus Johansson 2, självmål
 
SBK fortsätter att visa att de kan göra mål utan sin ex-skyttekung. Nu blev det fem mot SIF, som åkte på den ny tung derbyförlust.
 
VBoIS-Lidhults GoIF 1-3 (0-1)
Mål BoIS: Daniel Pålsson
 
Förvånande BoIS-förlust för mig då Lidhult föll så klart mot Örnia i förra omgången.
 
//P.

Inför helgen

Matcher fredag:
 
Femman:
 
LTIK-KIK kl 19:00, Lilla Tjärby IP
 
Kvällens stora begivenhet (efter Lets dance) är extrem-tidig seriefinal i femman. LTIK saknar Håkan Karlsson (i full träning efter skada men väntar en vecka med spel), Magnus Nilsson (bortrest) och Jacob Björk (spelklar till nästa match efter avstängning).
 
KIK har full trupp. Jon Stibe, Kalle Svensson och Matcus Åkesson är åter aktuella för startplatser efter att de av olika anledningar inte varit med i elvan mot Haverdal.
 
KIK har imponerat mest så här långt (segrar mot Getinge och Haverdal) och är favoriter. LTIK (segrar mot Halmstad FF och Unnaryd) har dock favör i form av hemmaplan.
 
BKW-Vapnö IF kl 18:45, Wallevi
 
Vapnö har ännu inte kommit igång med seriespel då deras två första matcher blev inställda pga för dåliga planer. BKW kommer från 0-2-förlust mot Getinge. I BKW gör Peter Björnsson, i Simon Nilssons frånvaro, debut i kassen.
 
Sexan:
 
SBK-SIF kl 18:45, Skogaby IP
 
Derby i sexan. SBK besegrade Serbiska i första omgången medan SIF föll mot VBoIS.
 
VBoIS-Lidhults GoIF kl 18:45, Våxtorps IP
 
BoIS tar sig an ett Lidhult som föll mot Örnia i den första omgången. BoIS vann derbyt mot SIF.
 
Lördag:
 
Trean:
 
Vinbergs IF-LFK kl 14:00, Vinåvallen
 
LFK kan mönstra samma trupp som mot Fjärås (2-2). Mattias Bengtsson och Robert Nilsson saknas fortsatt. Vinberg är starka och har två raka vinster.
 
Femman:
 
Trönninge IF-RGIF kl 14:00, Tuvasvallen
 
Båda lagen kommer från segrar mot Torup/Rydö. RGIF har dock hunnit med att spela 0-0 mot Oskarström emellan. RGIF saknar Patrik Philipsson och Oskar Nilsson (båda bortresta). Marcus Kjellsson gör årsdebut i startelvan.
 
Sexan:
 
IS Örnia-KHFF kl 13:00, Alevallen
 
Ska bli spännande att se vad KHFF kan göra mot ett Örnia som förstärkt så fint. Både Peter Lennartsson och Göran Medjed fanns på plan då ISÖ enkelt  besegrade Ldhult i den förra omgången. De lär vålla KHFF problem. KHFF vann mot GIF/VIF efter sent avgörande.
 
YBK-FF Serbiska kl 13:30, Munkavallen
 
YBK föll mot HIS samtidigt som Serbiska föll mot SBK. Två revanschsugna lag efter premiären.
 
GIF/VIF-HIS kl 14:00, Glänningepark konstgräs
 
Konstgräset lär gynna GIF/VIF. Jag tror på en jämn match. HIS besegrade YBK i den första omgången. GIF/VIF föll då mot KHFF.
 
//P.

Resultat lördag

Trean:
 
LFK-Fjärås 2-2 (1-1)
Mål LFK: Martin Andersson, Besart Mazreku
 
LFK borde vunnit. Man var det bättre laget och ledde 1-0 samt 2-1. Okoncentration bakåt och ineffektivitet framåt gjorde att LFK förlorade två pinnar. Bra vitt spel i övrigt.
 
Femman:
 
LTIK-Unnaryds GoIF 2-1 (1-0)
Mål LTIK: Simon Vedin, Peter Jönsson
 
Såg bara en stund på första. Då var LTIK det spelförande och bättre laget på en förvånansvärt fin matta på L:a Tjärby IP. Ledningen med 1-0 i paus efter mål ifrån Simon Vedin var inte orättvis. 
 
Enligt uppgift ska även andra halvlek gått i LTIK:s favör. Unnaryd kvitterade dock till 1-1 innan Peter Jönsson kunde trycka in en hörna till 2-1.
 
Nervöst mot slutet och Andrée Pettersson i LTIK-kassen tvingades till en bra räddning. Bra start på serien för LTIK med sex inspelade poäng.
 
KIK-Haverdals IF 4-2 (1-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2, Joel Åkesson 2
 
Ingen bra första halvlek från KIK. Haverdal kunde ta en tidig ledning innan KIK kvitterade i den tionde minuten. I paus gjordes en del förändringar i gult och i andra halvlek kontrollerade hemmalaget spelet.
 
KIK gick upp till 4-1 innan HIF tröstmålade fram till 2-4 i slutminuten.
 
Sexan:
 
KHFF-GIF/VIF 1-0 (0-0)
Mål KHFF: Henrik Fridberg
 
Seriepremiär och mycket nerver. Matchen stod och vägde. GIF/VIF krigade bra, men KHFF styrde spelet och var de som skapade flest målchanser. Den rätta timingen i avsluten fans där dock inte från K/HFF:s sida.
 
Med tålamod lyckades hemmalaget dock till sist få dit en boll då inhoppande måltjuven Henrik Fridberg knoppade in Fredrik Junefalks inlägg i mål.
 
Tilläggas ska att GIF/VIF fick ett mål tveksamt bortdömt samt att blott 15-årige (-98) och lille, men kvicke Leo Gustafsson var nära att lobba in ett mål för gästerna. Hade varit stort.
 
SIF-VBoIS 1-3 (0-3)
Mål SIF: Fredrik Gustavsson
Mål VBoIS: Daniel Pålsson 2 (en straff), Anders Stam
 
BoIS klart bättre i första och hade 3-0 i paus. I andra kom SIF tillbaka och vann halvleken med 1-0. Rättvis seger för BoIS.
 
HIS-YBK 3-2 (1-0)
Mål HIS: Mikael Alm, Albin Lundgren, Jimmie Ivarsson
Mål YBK: Nils Carlsson, Jonathan Gunnarsson
 
YBK-tränare Tomas Karlsson:

Sjukt tung premiär

 

Genom åren har undertecknad upplevt ett antal premiärmatcher med olika resultat fast frågan är om någon varit lika tung att titta tillbaka på som derbydrabbningen mot Hasslöv. YBK ställde upp utan Figge Nicklasson, Robin Nicklasson och Olle Larsson och kom till spel med 12 man födda på 90 – talet, en på 80 – talet och en sjuttiotallist. Vinden pinade Hasslövs IP i kliniskt i ena längdriktningen. YBK bestämde sig för medvind om kapten Ivarsson vann slantsinglingen. Det gjorde han. Han valde motvind. Hjärnsläpp var hans förklaring. Detta innebar att Hasslöv fick domdera villkoren under första 45 minuterna. Antons utsparkar stannade i luften och det nickstarka och fysiska hemmalaget tryckte på. Dock var det YBK som skapade chanserna. Jonte Gunnarsson prickade stolpen, sköt från distans och hade dessutom halvt friläge i tre mycket fina målchanser. Nisse Carlsson löpte sig fri och var så när att ur dålig vinkel trä in bollen men Hasslövs duktige målvakt höll tätt. Undertecknad sköt frispark i ett gyllene läge. Målchansen rann ut i sanden då foten träffade marken, vred ledband sönder och samman och bollen for i lös fart rakt ut till inkast. Förmodligen tidernas sämsta frispark.

 

Istället tog Hasslöv ledningen. En lång lyra från backlinjen landade framför den flinke anfallaren som fint la upp för en anstormande mittfältare. Långskottet satt otagbart i Antons borte hörna. Ett riktigt klassavslut. Halvleken var full av kamp, tacklingar, intensivt spel och klassisk derbyanda. När domaren blåste av så vandrade mycket trötta Ysbyspelare in i omklädningsrummet med tillförsikt. Nu var det medvind i andra och det kändes som om pilsnabba Nils Carlsson och Jonte Gunnarsson på topp hade ett oerhört övertag på Hasslövs backlinje. Mycket riktigt kvitterade också bortalaget efter fem minuters spel. Jonte Gunnarsson sprang i djupled, störde närmsta back som missade sin passning och helt fri med Hasslövskeepern gjorde Jonte inget misstag denna gång. YBK förberedde sig för tokoffensiv. Nu skulle pågarna från åsens kant få veta att de levde. Av dessa planer blev det intet. Istället drabbades YBK av en två minuters lång kollapps som kostade dem matchen.


Först kom Anton Hansson i YBK;s mål fel på en frispark från mittplan och bollen seglade in mot det tomma målet. En försvarare hann upp bollen på mållinjen och skulle rensa men slog hål i luften på sämsta möjliga sätt på sämsta möjliga ställe på planen. Hasslöv i ledning. Bjudningarna var dock inte slut. En minut senare seglar en långboll in i YBK;s straffområde. Till synes helt harmlös men alla tittar på bollen och ingen gör något åt den. Den landade hos Jimmie Ivarsson i HIS som på volley, helt omarkerad – det såg ut som om han var smittad av pesten eftersom alla vägrade gå nära honom – kunde slå in 3-1. På två minuter hade ledningsjagande YBK förvandlats till ett lag i tvåmålsunderläge. Helt på eget bevåg. Inget att skylla på. Inte hade Hasslöv heller spelat bra. De hade inte tjänat ihop till målen. De hade inte trixat sig fram till lägena. De fick dem och de tog dem. Ridå.

 

YBK hämtade sig dock och började efter några minuters sorg jakten på reducering. Jakten blev desperat och våldsam men nu kunde Hasslöv sjunka ner i banan och något enklare stoppa YBK vars bästa chanser kom efter en nick av Nisse och en skarv av undertecknad Båda gångerna stod målvakten i vägen.  Jonte Gunnarsson konstant ett hot och Nisse Carlsson hela tiden farlig men reduceringen lät vänta på sig. Den skulle dock komma på en hörna i matchminut 81. Nisse nådde högst och knoppade in bollen i bortre hörnet. YBK satsade nu allt framåt och pressade på. Det ordnade spelet lyste dock med sin frånvaro och ytterligare heta chanser saknades. Istället var Hasslöv nära att öka ledningen på en farlig kontring. När domaren blåste av matchen stod Hasslöv som segrare och det kändes ack så tungt och ack så självförvållat.

 

Tränare är alltid ute i eget ärende men jag tycker helt ärligt att YBK var värda poäng. Vi var bättre än Hasslöv sett över 90 minuter. Dock gjorde vi två fatala misstag under två hemska minuter och det straffade sig oerhört. I övrigt var vi hårda, bestämda, modiga och offensiva. Spelet var inte det bästa men det var premiär, derby och såklart många nervösa ben. Matchen som sådan måste varit underhållande att titta på med oerhört mycket kamp och fysiskt spel men utan gnäll och efterslängar. Hasslöv är härliga att möta på det sättet. Det ges och det tas, rejält och hårt men utan sura miner. Domaren var också fantastisk. Han blåste inte i onödan och tillät hårt spel men ständigt och jämt med auktoritet och noggrannhet i bedömningarna. Av honom (ny bekanstskap för oss i YBK så jag vet ej hans namn) borde många andra domare ta lektioner. Dels i hur man förstår spelet men också i hur man har autkoritet utan att vara en dryg översittare (ingen särskild alls nämnd…).

 

Vill berömma hela YBK men särskilt nykomlingen Jakob Johlin vars insats var strålande. Att markera den fenomenale lagkaptenen i Hasslöv i 90 minuter och ändå hinna med att delta i anfallsspelet är imponerande värre. Målvakt Anton Hansson hade för en gångs skull ett misslyckat ingripande men spred för övrigt som vanligt trygghet i bakre leden. Jonte Gunnarsson satte ett men kunde lika gärna gjort hattrick och Nils Carlsson andas i klass i allt han gör. Det trista med förluster som dessa är att det inte går att ändra på så mycket för att komma tillrätta med något. Inte är det så att vi gör misstagen med vilje och inte är det så att vi brukar slå hål i luften på mållinjen. I skrivande stund är det fruktansvärt tungt. Det såg ju så bra ut men vem fan bryr sig nu. Hasslöv har tre poäng. Vi har inga. Jävla skit!

 

Till sist, en stor eloge till Hasslövs spelare som i desperationen drog bollen stenhårt mot läktaren och träffade en dam i publiken. Att efter matchen söka upp denne för att be om ursäkt var oerhört schysst gjort och bevisar ytterligare en gång vilket rejält och bra lag Hasslöv är att möta. Men nästa gång, då jävlar ska vi vinna!   

 

YBK;

Anton H

Filip N, Filip S, Emil O, Kasper P

Jimmy I, Tomas K, Jakob J

Nisse C, Jonte G, Anton O

Avb; Dorlind Z, Emil D, Robban B

 
//P.

Resultat fredag

Femman:
 
BKW-Getinge IF 0-2 (0-2)
 
Man såg att det var två bra lag som hade mer att ge än vad som visades. En hårt sandad plan och mycket vind ställde dock till det och publiken fick bara se sekevenser av bra spel. Dessutom var det målchansfattigt.
 
Getinge inledde något bättre medan BKW avslutade något bättre innan paus. BKW var fortsatt det bättre laget efter paus. Det kryddades med Arlind Halimis ribbträff.
 
Efter det tog dock Getinge över. 1-0 till grönt kring den 70:e minuten var inte oförtjänt. Efter Getinges ledningsmål var det bekvämt för dem att bevaka ledningen.
 
BKW hade svårt att få igång passningsspelet i sanden och långa bollar kunde man inte slå i motvinden. Getinge avgjorde med cirka fem kvar.
 
Sett till hela matchen var Getinge det lag som hanterade de yttre förutsättningarna och därmed också matchen på ett bättre sätt än BKW.
 
Oskarström IS-RGIF 0-0
 
RGIF stod för en dålig match och man var sämre än ett svagt OIS. Det var en målchansfattig och kvalitetslös tillställning.
 
RGIF stod för en uppryckning mot slutet och skapade då någon målchans. Även OIS hade då sin bästa möjlighet. Men Nilo i kassen klarade.
 
Just Nilo tillsammans med mittbacksparet Patrik Philipsson och Jens Strömberg var de som var godkända av Giffarna. Även unge inhopparen Noak Nilsson var duktig då han kom in mot slutet efter att Oskar Nilsson vridit knäet. 
 
Sexan:
 
FF Serbiska-SBK 3-4 (1-4)
Mål SBK: Fredrik Alexandersson 2, Mårten Torstensson, Kim Andersson
 
SBK gjorde en bra första halvlek och borde stängt densamma innan paus. Istället blev det en nervös andra halvlek då Serbiska reducerade till 2-4 tio in och till 3-4 med tio kvar. SBK lyckades dock hålla undan och ta en trea i premiären.
 
//P.

Inför helgen

Fredag:
 
Femman:
 
BKW-Getinge IF kl 18:45, Wallevi
 
Ett toppmöte på förhand. Getinge inledde med förlust mot KIK med 3-1 i en match med högt tempo. BKW besegrade Unnaryd med samma siffror i första omgången. Kika på BKW:s hemsida för att se truppen.
 
Oskarström IS-RGIF kl 19:00, Halmstad Arena
 
En match där RGIF är favoriter. OIS har försvagats successivt under de senaste säsongerna och genomgår en generationsväxling. I första omgången föll man överraskande klart mot rutinerade nykomlingen Haverdal med 4-1. RGIF vann mot Torup/Rydö med 4-3. Titta in på RGIF:s hemsida för att se elvan och truppen som helhet.
 
Sexan:
 
FF Serbiska-SBK kl 18:30, Halmstad Arena
 
Premiär i sexan och SBK inleder. Man gör det mot Serbiska och jag tror att SBK har goda möjligheter här.
 
Lördag:
 
Trean:
 
LFK-IFK Fjärås kl 15:00, Glänningepark
 
Femman:
 
KIK-Haverdals IF kl 14:00, Lagavallen
 
LTIK-Unnaryds GoIF kl 14:00, L:a Tjärby IP
 
Sexan:
 
HIS-YBK kl 14:00, Hasslövs IP
 
K/HFF-GIF/VIF kl 14:00, Hishults IP
 
SIF-VBoIS kl 14:00, Gröningen
 
//P.

Resultat lördag

Trean:
 
Höganäs BK-LFK 3-2 (1-0)
Mål LFK: Perparim Beqaj, André Josefsson
 
Väldigt stark andra halvlek av LFK där man trots det hamnar i underläge 3-0. Peppi reducerade strax efter HBK:s trea och André reducerade ytterligare en gång i den 90:e minuten.
 
Femman:
 
Unnaryds GoIF-BKW 1-3 (1-1)
Mål BKW: Petter Gustafsson, Miridon Berisha (straff), Kenan Ramadani
 
När det väl gällde tog sig BKW:arna i kragen och vann fullt rättvist bortamatchen mot Unnaryd med 3-1.
 
Getinge IF-KIK 1-3 (0-1)
Mål KIK: Joel Åkesson, Jonathan Petersson, Kalle Svensson
 
KIK förstärkte intrycket kring att man kommer att vara med högt uppe i tabellen då favorittippade Getinge betvingades med 3-1 i en division fem-match med högt tempo. 
 
RGIF-Torup/Rydö FF 4-3 (1-1)
Mål RGIF: Artan Peci, Patrik Philipsson, Johan Stråhle, Oskar Nilsson
 
Väldigt svårt att dra några slutsatser efter denna match som spelades på en väldigt ojämn A-plan på Björkvallen. RGIF var ändå det lag som gav stabilast intryck och segern var välförtjänt. RGIF hade 3-1 efter 1-1 i paus. Sedan gick T/R ikapp via två billiga mål innan Oskar Nilsson kunde skotta in 4-3 längs marken.
 
1-0 skruvade Artan Peci in direkt på hörna.
2-1 nickade Patrik Philippsson in på Visar Demajs hörna.
3-1 kunde Johan Stråhle slå in efter två luftsparkar. Serveringen snett-inåt-bakåt stod Visar för. 
 
Träningsmatcher:
 

K/HFF–Råstorp/Timsfors 7-2 (2-0)

K/HFF: Kristian Åkesson 2, Mattias Nätterqvist, Roy Karlsson, Daniel Alexandersson, Martin Jönsson, Henrik Fridberg

 

VBoIS-Löddöse/Nygård 6-0

Mål VBoiS: Anders Stam 2, Daniel Pålsson, Jim Leandersson, André Larsson, Håkan Pettersson

 

YBK–Skuggan BoIS 2-2 (1-1)

Målskyttar: Anton Olsen, Olle Larsson

 

YBK fick åter ställa upp med ett något sargat lag då flera spelare saknades. Jonte Gunnarsson och Jakob Davidsson var bortresta, minsta broder Olsen lider av sträckning, Ahmed har fått kronisk förkylning och tyngst av allt – lagets tryggaste spelare Figge Nicklasson är alltjämt långtidsskadad. Dessutom är Robin Hansson ännu inte spelklar och undertecknad stod med influensasviter huttrandes vid sidan. Med andra ord – åter ett halvt lag borta. Icke desto mindre så var det ett taggat YBK som äntrade planen mot nykomlingarna Skuggan – vars matchställs färg röstats fram av spelartruppen. Något försiktigt kan man konstatera att killarna i Skuggan förmodligen inte läste estetprogrammet på gymnasiet…

 

Matchen inleddes med ett snabbt YBK – mål. Anton Olsen och Nils Carlsson sågade sig framåt i banan och den förstnämnde drog iväg ett skott på vinst och förlust som borrade sig in i målvaktens bortre hörn. Den snabba ledningen var nog till YBK;s nackdel sett till vad som skedde därefter. Laget uppträdde allt mer passivt och avstånden mellan lagdelarna var på tok för långa för att det skulle kännas bekvämt. Just denna taktiska oförmåga straffade också YBK då en snabb omställning från bollskickliga Skuggan ledde till att flera spelare i gult kom ”på mellis” och när även målvakten Anton Hansson missuppfattade situationen så vart kvitteringen ett faktum. Därefter tog Skuggan över och första halvtimmen var det YBK som bara fick försvara sig.

 

Därefter tog däremot hemmalaget över tillställningen. Anförda av kapten Ivarsson på mitten som slet förtjänstfullt , trycktes Skuggan allt längre ner i banan. Några klara chanser skapades dock ej. I paus – som domare Mattsson gjorde rekordkort, ca 3 minuter – pratade vi om att minska avstånden inom laget och att försöka hålla i bollen lite bättre. För en gångs skull blev orden och verklighet och hela andra halvlek var sett till spelet i YBK;s favör. Därför var det såklart extra tungt att se Skuggan tråckla sig fram till ett fint skottläge som förvaltades på ett kliniskt maner. Målet var urtjusigt. Vanligtvis stabile Filip Svensson tunnlades av den skicklige anfallaren och avslutet satt som en kniv i en bonnjävel – dvs. helt perfekt.

 

YBK flyttade fram allt mer folk och blev allt mer desperata. Bästa chanserna skapades på fasta situationer och såväl Nils Carlsson som Anton Olsen var ständigt på hugget i djupled men fick alltför sällan bollen på rätt sida om sig. Det skulle dröja ända till matchminut 88 innan kvitteringen kom. Anton Olsen sprang sig fri på vänsterkanten och gick modigt in framför jagande backen som inte kunde göra annat än att springa ner flinke Olsen. Domare Mattsson tvekade aldrig och pekade på straffpunkten. Jävligt typiskt! Under två år som tränare har jag upplevt ca 2000 straffar (alla feldömda) MOT YBK (hade nog rekordet för två år sen med straff i nio matcher i rad mot oss…) och tre (3) med oss. Vid inget av dessa tre tillfällen har undertecknad funnits på planen för att kunna slå straffjäveln. Likaså nu. Olle Larsson tog straffen och missade – men kunde enkelt raka in målvaktens retur. 2-2 ett faktum!

 

Som genrep var detta en ok tillställning. Aggressiviteten i spelet, kämpaandan och ambitionen fanns där till 100%. Filip Nilsson outstanding som högerback, Anton Hansson gjorde en räddning av högsta klass och Anton Olsen slet frenetiskt. Dessutom var kapten Ivarsson tillbaka i gammalt gott slag. Motståndet var bollskickligt och trevligt att möta och krysset fullt rättvist. Men än återstår flera frågetecken för YBK. Hur mittfältet skall formeras diskuterade vi direkt efter matchen men frågan är om vi blev klokare. Dessutom är det såklart ett stort aber att så många spelare saknats i så många matcher. Den positive tränaren kläcker ur sig att ”det är bra att alla få speltid” medan den negative menar att ”det är svårt att spela samman ett lag”. Hur det är med den saken lär väl visa sig. En sak är dock säker; Oavsett hur mittfältet formeras och oavsett vilka som kommer till match på lördag mot Hasslöv – så kommer vi vara redo att stå upp mot de blåa. Försäsongen är officiellt över och nu börjar det roliga!

 

YBK;s lag

 

Anton H

Filip N Filip S Emil O Kasper P

Robban B, Jimmy I, Jakob J, Olle L

Nisse C, Anton O

 

Avb; Dorlind Z, Shpetim H, Tobias T

 

//P.


Matcher lördag

Trean:
 
Höganäs BK-LFK kl 15:00, Lerbergets IP
 
Femman:
 
RGIF-Torup/Rydö FF kl 14:00, Björkvallen
 
Unnaryds GoIF-BKW kl 11:00, Örnvallens konstgräs (Hylte)
 
Getinge IF-KIK kl 12:00, Tranvallens konstgräs (Harplinge)
 
//P.

LTIK vann

Femman:
 
Halmstad FF-Lilla Tjärby IK 0-2 (0-2)
Mål LTIK: Daniel Hellsten 2 (två straffar)
 
Typisk premiärmatch. Lite stelt från båda håll. Inget lag imponerade spelmässigt.
 
LTIK gav ändå ett stabilare intryck och skapade fler målchanser ä HFF. Segern för rödblått var inte oförtjänt.
 
HFF indivuduellt skickliga och luriga. Inte lika väloljade som lag, än.
 
Två straffmål sedan först Simon Vedin blivit upphakad efter en fin individuell prestation i mitten av första halvlek. LTIK:s lagkapten Daniel Hellsten säker från straffpunkten.
 
Mot slutet av första var det Emil Olsson som blev upphakad och gick omkull. Domaren pekade åter straffpunkten och den här gången var Hellsten om möjligt ännu säkrare.
 
2-0, vilket stod sig tiden ut sedan LTIK kontrollerat andra halvlek. Kurdiska farligast på bra hörnor. Men LTIK skapade möjligheter även i andra och kunde avgjort matchen med ett 3-0-mål.
 
//P.
 

Match fredag

Seriepremiär
 
Femman:
 
Halmstad FF-Lilla Tjärby IK kl 19:00, Halmstad Arena (konstgräs)
 
Läs inför här.
 
//P.

Inför säsongen

Ganska trött på analyser och tips efter arbetet med LT:s fotbollsbilaga. Men här kommer lite grand.
 
För ytterligare reflektioner ber jag er att fixa en bilaga eller att kolla dagens LT där jag har förhands på femman med snack med samtliga Laholmstränare inför seriepremiären.
 
Femman kommer att bli jämn och den är svårtippad. Samtliga Laholmslag har tillräckligt bra trupper för att kunna blanda sig i toppstriden.
 
BK Walldia är förstås det laget som vi här nere först får på skallen när vi tänker favoriter. Laget var bra redan ifjol. Utvisningar och avstängningar ställde till det då. I år har man förstärkt bra. Petter Gustafsson är enligt mig kommunens bästa centrale fältare. I Emil Axelsson har man fått in en riktigt stark försvarare och kommer Peter Björnsson att stå har man dessutom en av seriens bästa målvakter. Gör han inte det håller Simon Nilsson god division fem-nivå.
 
Med Manfred Walldén (korsbandsskadad) i laget hade det sett komplett ut. Nu saknas spelaren som gör 15-20 mål. Miridon Berisha, Kenan Ramadani, Robert Andersson och Petter får tillsammans med övriga offensiva krafter försöka att lösa det dilemmat genom att fördela målen över varandra.
 
Ränneslövs GIF får stå ut med lite favvoritstämpel då man kommer uppifrån. Laget är stabilt, rutinerat och fysiskt starkt.
 
Frågetecken finns främst offensivt. Visar Demaj är ganska ensam just nu. Hur mycket kommer Mats Lindström, Marcus Kjellsson och Henrik Olsson vara med? Laget kommer att variera i slagkraft beroende på tillgängliga spelare.
 
Lilla Tjärby IK fick tillbaka Simon från LFK redan under försäsongen och med honom fick man ett antal mer mål. Vedin gjorde 17 förra året. Ska dessutom bli spännande att se vad Olle Günther Hanssen kan uträtta ett snäpp högre upp.
 
Knäreds IK blir outsidern. Uffe Bengtsson har fått tillbaka lite av det gamla KIK. Laget kommer inte att bli lätt att möta och nyfövärv som Jon Stibe, Peter Carlsson, Mikael Holvigsson och Jonathan Pihl (de två sistnämnda femmans bästa målvaktspar?) är bra.
 
Torup/Rydö IF kommer uppifrån med RGIF och lär inte bli lätta att tas med trots att de tappat en del folk efter degraderingen. Magnus Björnsson är väldigt vass på topp. 
 
Annars är det väl Getinge IF som ska kunna vara med längst framme. Kompetenta nyförvärv i målvakten Jonas Björqvist, mittfältaren Bengt Arman (som får tävla med BKW:s Petter om att vara bäste mittfältare i serien) och vindsnabbe Emil "Lövet" Lövestedt.
 
Nykomlingarna Haverdals IF och Kurdiska IF får slå lite ur underläge. Inget av gängen lär dock bli några slagpåsar. Vapnö IF är väl den nykomling som står bäst rustad för division fem-spel. Man var ju dessutom uppe så sent som 2011. 
 
Unnaryd kan få det lite tungt men LFK-legendaren Mats Lundgren vurmar för sitt Unnaryd och brukar se till att laget håller hygglig klass. Oskarström IS och Trönninge IF hoppas båda säkert på bättre placeringar än ifjol. Jag tror ungefär som ifjol (båda gängen lär dock i vanlig ordning plocka sex pinnar var mot LTIK. Det brukar vara så.)
 
Det som kan gynna lagen utanför Laholm är att de slipper de där riktigt heta derbyna. Laholmslagen kommer att plocka poäng från varandra och då är det inte omöjligt att ett lag som Getinge kommer loss lite längst upp i tabellen.
 
I sexan har jag bestämt mig för att tro på Kornhult/Hishult FF. Dels är jag ett fan av tränare Mattias Berggren (vi är båda United-fans) och dels så har man ett bra lag.
 
Anton Karlsson, Mattias Nätterqvist och Samuel Markow där bak. Seriens bästa innermittfältspar i Ola Sandberg (Jönsson) och Kristian Åkesson. Längst framme satsar Fredrik Junefalk på att komma upp mot 30 mål i år. Det kan mycket väl gå.
 
Våxtorp BoIS nämns som vanligt bland topplagen. De håller sällan men det känns som att grundförutsättningarna finns i år. Det finns både bredd och spets. Kan Kalle Samuelsson hålla sin nivå i mål och Daniel Pålsson göra sina kassar framåt så ska det nog lösa sig däremellan också.
 
Med "Pålle", Anders Stam (Gustavsson) och Jim Leandersson (i år bara spelare) ser laget väldigt vasst ut framåt. Där bak håller Eric Lindberg ihop det.
 
Hasslövs IS är inget bottenlag längre. Nu siktar man på toppen. Kan bli tufft i en bättre serie. Men man har bra nyförvärv i Mikael Alm och Christopher Holgersson och en av seriens bästa i Fredik Johnsson. HIS kan mycket väl hota längst upp i tabellen.
 
Genevad/Veinge IF har tapat slagstyrka till i år. På pappret i alla fall. Värdefullt nyförvärv i rutinerade Daniel Wångsten. Dessutom sägs MIchael Johansson satsa lite mer på nytt. De blir viktiga i ett ungt lag. GIFVIF får sikta på övre halvan och se hur långt det räcker trots att man kommer uppifrån.
 
Skogaby BK har tappat den spelare som många tycker har varit SBK under de senaste säsongerna i Olle Günther Hanssen. Starka nyförvärv i Stefan Mårtensson, Daniel Nilsson och Fredrik Alexandersson.
 
SBK kommer att vara ett mer spelande lag i år än vad vi varit vana vid. Med i princip fullt lag kommer man att kunna störa de allra flesta gängen i serien.
 
Ysby BK har ett ungt lag. Målsättningen är inte så inrktad på resultat. Det handlar mer om att lära sig spela boll, alltså SPELA bollen. Innebandyspelaren Jonathan Gunnarsson är blixtsnabb och sylvass. Med honom på topp i YBK får motståndarförsvaren se upp.
 
Skottorps IF har nytt tränarpar i Tobias och Lennart Dock. Nygammalt i försvaret med stabile Niklas Hallgren och nytt på topp i form av grannen HIS tanks, Fredrik Gustavsson. Laget byggs kring talangerna Oscar Cronqvist och Andersson.
 
I och med att SIF har gemensamt B-lag med HIS i år kommer det att slita mindre på truppen. Det blir roligare om A-lagsspelarna inte är tvugna att spela i B-laget varje vecka också. Att dubblera ibland är okej men inte alltid. Dessutom kommer man slippa kämpa för att få ihop det. Jag tror att SIF kommer att bli trevligare att titta på i år. Sedan får vi se hr långt det räcker i tabellen då serien ser något vassare ut i år.
 
Örnia har förstärkt namnstarkt med spelare som Peter Lennartsson, Joel Borgstrand, Nils Bäckström, Memo Han och Göran Medjed. Jättefina nyförvärv som gör att intresset för Örnia och sexan som helhet höjs.
 
Frågan är dock hur mycket de kommer att spela? Hattas det för mycket kommer det bli liv. Ska de återfå sina platser i laget när de varit borta på bekostnad av någon yngling eller någon som kanske tränat mer? Några bänkspelare är det ju knappast.
 
De eventuella problemen lämnar jag över till Örnias tränare. I vilket fall är det kul för serien och får man ihop det på ett vettigt sätt kommer man naturligtvis att blanda sig i toppstriden.
 
I övrigt finns FF Serbiska och Lidhults GoIF i serien. Jag har dålig koll. Vet bara att Jacob Söderblom gått tillbaka till Lidhult från Hylte. Han var god för närmre 30 baljor i femman när Lidhult låg där. Så han lär ju göra några mål i sexan också. 
 
Laholms FK kan få ett tungt år. Truppen är ung och tunn. En bra start och väldigt få bortfall (spelare skadade, avstängda osv.) kan göra att det blir ett hyfsat år. Men allt annat än bottenstrid skulle förvåna. Det passar nog LFK bäst att slå ur underläge i år.
 
Jag kan väldigt lite om serien. Höganäs i premiären blir dock något att bita i. De satsar uppåt, har ett starkt lag och har gått väldigt bra i träningsmatcherna.
 
Ska bli kul att se hur Bujar Mazreku och David Pinot kompletterar varandra på mitten. Jag är också nyfiken på hur Rasmus Liedman, som  var så duktig i elitfyran i höstas klarar trean och dessutom tror jag att Perparim Beqaj kan bli ett utropstecken. Men han måste få hjälp med målskyttet för att LFK ska överleva trean.
 
Kul derby mot Snöstorp/Nyhem FF med Laholmskillar i Dennis och Alex Nilsson, Charlie Boson och Isak Pettersson.
 
Kolla in samtliga lags silly i inlägget under.
 
//P.

Silly season 2012/2013

LFK:
 
In: Peter Åberg, tränare HBK U17, Simon Vedin, f, LTIK, Simon Nilsson, b, GIF/VIF, Martin Andersson, b, Alets IK, Dennis Nilsson, mv, HBK U19, Patrik Pavlovic, mf, HBK U19, Tobias Ewertson, b, LTIK, Bujar Mazreku, mf, IS Halmia, Romario Hulea, f, HBK U19.
 
Ut: Petter Gustafsson, mf, BKW, Emil Axelsson, b, BKW, Peter Björnsson, mv, BKW, Peter Carlsson, f, KIK, Simon Vedin f, LTIK.
 
RGIF:
 
In: Tony Andersson, mv, KIK, Johan Stråhle, hm, GIF/VIF, Alexander Eliasson, b, VBoIS, Erik Moberg, mf, SIF, Artan Peci, mf, uppehåll (senast LTIK).
 
Ut: Christopher Holgersson, mf, HIS, Matthieu Kerleroux, mf, PSG, Pierre Nilsson, f, Getinge IF, Vedad Karupovic, mf, Munka Ljungby IF, Dino Karupvic, mf, Munka Ljungby IF.
 
LTIK:
 
In: Olle Günther Hanssen, f, SBK, Lucas Alsbjer, mf, LFK U, Robin Nilsson, b, GIF/VIF, Jacob Björk, mf, GIF/VIF, Kristoffer Nilsson, b, Balltorps FF, Simon Vedin, mf, LFK.
 
Ut: Simon Vedin, mf, LFK, Jacob Carlmalm, mf, flyttar till Göteborg, Tobias Ewertsson, b, LFK.
 
BKW:
 
In: Petter Gustafsson, mf, LFK, Emil Axelsson, b, LFK, Peter Björnsson, mv, LFK, Alexander Knudsen, mf, SIF, Simon Axelsson, mf, LFK U, Kalle Karlsson, f, LFK U, Otto Nilsson, mf, LFK U, Arton Ajvaci, f, Andersbergs IK, Rasmus Collin, mv, Torup/Rydö FF.
 
Ut: Daniel Nilsson, mf, SBK, Stefan Mårtensson, b, SBK.
 
KIK:
 
In: Ulf-Göran Bengtsson, tränare, Trönninge IF, Mikael Holvigsson, mv, comeback, Peter Carlsson, f, LFK, Daniel Karlsson, mf, Traryds IF, Jon Stibe, b, comeback, Jonathan Pihl, mv, Trönninge IF, Diyar Tasar, mf, Trönninge IF.
 
Ut: Tony Andersson, mv/tränare, RGIF, Jeton Kamberi, mf, GIF/VIF, David Wittenström, mf, SBK.
 
Christopher Olsson och Joakim Larsson arbetar i Norge under året.
 
K/HFF:
 
In: Mattias Berggren, tränare, Harplinge IK, Ola Sandberg, b, Alets IK, Roy Carlsson, b, Markaryds IF, Tobias Johansson, mf, YBK, Jonatan Lundqvist, mf, Skånes Fagerhult IF.
 
Ut: Ruslan Tetroyev, mf, Markaryds IF, Andreas Johansson, b, Markaryds IF, Dan Olsson, b, Råstorp/Timsfors IF, Ratmir Tetroyev, mf, Råstorp/Timsfors IF, Christian Karlsson, b, Råstorp/Timsfors IF, Jesper Svensson, f, Råstorp/Timsfors IF, Mikael Alm, mf, HIS.
 
GIF/VIF:
 
In: Daniel Wångsten, mf, Kvibille BK, Arton Ginovci, mf, SIF, Jeton Kamberi, mf, KIK, Eduard Berisha, BK Astrio.
 
Ut: Simon Nilson, b, LFK, Johan Stråhle, allround, RGIF, Charlie Boson, mf, Snöstorp/Nyhem FF, Andreas Hansen, mf, Råstorp/Timsfors IF, Oliwer Hansen, b, Råstorp/Timsfors IF, Robin Hansen, mf,  Råstorp/Timsfors IF, Robin Nilsson, b, LTIK, Jacob Björk, mf, LTIK.
 
HIS:
 
In: Christopher Holgersson, mf, RGIF, Mikael Alm, mf, K/HFF, Emil Johansson, mf, comeback.
 
Ut: Kalle Samuelsson, mf, VBoIS, Fredrik Gustafsson, f, SIF, Fredrik Johansson, b, Vapnö IF.
 
VBoIS:
 
In: Daniel Pålsson, f/tränare, Getinge IF, Kalle Samuelsson, mv, HIS, Nicholas Eliasson, mf, LFK U, Albin Lundin, mf, LFK U. 
 
Ut: Alexander Eliasson, b, RGIF, Christoffer Fasth, mv, IFK Rössjöholm, Henrik Olsson, f, flyttar.
 
SBK:
 
In: Fredrik Alexandersson, mf, Alets IK, Peter Svensson, comeback, senast VBoIS, Daniel Nilsson, mf, BK Walldia, Stefan Mårttensson, b, BK Walldia, Lucas Årzén, mf, IF Leikin, David Wittenström, mf, Knäreds IK.
 
Ut: Olle Günther Hanssen, f, LTIK, Magnus Bergman, f, Markaryds IF.
 
YBK:
 
In: Jakob Johlin, mf, LFK U, Filp Svensson, mf, LFK U, Fredrik Andreasson, mf, comeback, Jacob Davidsson, mf, LFK U, Jonathan Gunnarsson, f, LFK U, Robin Nicklasson, mf, LFK U.
 
Ut: Tobias Johansson, mf, K/HFF, Marcus Gustafsson, mf, SIF.
 
SIF:
 
In: Tobias Dock, tränare/spelare, Båstads GIF, Lennart Dock, tränare, Båstads GIF, Fredrik Gustafsson, f, HIS, Marcus Gustafsson, mf, YBK, Niklas Hallgren, b, comeback.
 
Ut: Alexander Knudsen, mf, BKW, Arton Ginovci, mf, GIF/VIF, Erik Moberg, mf, RGIF.
 
//P.

Fotbollsprenumeration

Fotbollsprenumerationen är tillbaka på Laholms Tidning.
 
Sex månader för 549 kronor.
 
Beställ på LT:s kundtjänst 0774 41 00 41, kundtjanst@laholmstidning.se
 
Genom bloggen och LT får man bäst koll på Laholmsfotbollen.
 
I morgon onsdag kommer Fotbollsbilagan 2013. Ett roligt och tidskrävande arbete har lagts ner av framförallt Lars-Åke Englund, men även undertecknad och Olle Johnsson på LT-sporten. Missa inte denna kompletta överblick av den Laholmska fotbollen och dess föreningar.
 
/Plogen

Resultat tisdag

Intersport cup (DM):
 
Lilla Tjärby IK-Trönninge IF 0-3 (0-2)
Mål TIF: Jonatan Eriksson 3
 
Tempo- och målchansfattig tillställning där TIF och främst Laholmaren Jonatan Eriksson (TIF:s alla mål!) var effektiva och vassare än LTIK framåt. LTIK gjorde en dålig match. Få spelare visade rätt engagemang och attityd på plan. LTIK får hoppas att ett dåligt genrep ger bra premiär. Men då måste det mesta bli bättre.
 
TIF är ett spöke för LTIK. Trots att matcherna är jämna eller till och med väger över till LTIK:s fördel spelmässigt är det ofta TIF som vinner klart. DM-matchen var LTIK sjätte förlust på sju matcher under de tre senaste säsongerna mot TIF.
 
LTIK:s lag:
 
Andrée Pettersson,
Tom Hjälmefjord, Henrik Nilsson, Daniel Hellsten (K), Kristoffer Nilsson,
Anton Hemhagen, Conny Strömberg, Lucas Alsbjer, Alexander Ekstrand,
Simon Vedin, Patrik Åkesson
 
Linus Jerkesten, Emil Olsson, Peter Jönsson, Pontus Pettersson, Lucas Pettersson
 
Olle Günther Hanssen har känning i ett knä. Det har även Håkan Karlsson. Båda kommer dock att testas inför fredag på träningen i morgon onsdag. Jacob Björk är avstängd under april månad. Och även Mattias Johansson (jobb) var indisponibel mot TIF.
 
//P.

DM-match ikväll

Intersport cup:
 
Lilla Tjärby IK-Trönninge IF kl 19:10, Glänningeparks konstgräs
 
//P.

Resultat lördag & söndag

DM:
 
IF Leikin-LFK 3-1 (2-1)
Mål LFK: Perparim Beqaj
 
LFK det bättre laget spelmässigt. Leikin väldigt defensivt och med en oerhört skicklig forward i Kristoffer Karlsson. Han blev tvåmålskytt i första. Både kvitterade och gav Leikin ledningen innan pausvilan. Utvisning på "Peppi" efter två gula i 58:e hjälpte inte direkt LFK. Leikin avgorde i 83:e. Tungt uttåg ur DM för LFK:s del.
 
Träningsmatcher:
 
RGIF-Balingslövs GoIF 3-2 (1-2)
Mål RGIF: Johan Nilsson 2, Johan Stråhle
 
Grevie IK-BKW 4-3 (2-1)
Mål BKW: Arlind Halimi, Magnus Eriksson, Petter Gustafsson
 
VBoIS-IFK Rössjöholm 0-2 (0-0)
 
Söndag:
 
KIK-Ekets GoIF 0-2 (0-2)
 
//P.

Helgens matcher

Lördag:
 
Träningsmatcher:
 
Grevie IK-BKW kl 08:45, Förslövs konstgräs
  
RGIF-Balingslövs GoIF kl 12:00, Björkvallen
  
VBoIS-IFK Rössjöholm kl 13:00, Våxtorps IP
 
DM-match:
 
IF Leikin-LFK kl 14:00, Skedalaheds IP
 
Söndag:
 
Träningsmatch:
 
Knäreds IK-Ekets GoIF kl 10:00, Markaryd
 
//P.
 
 

LTIK vann

Träningsmatch:
 
Laholms FK B-Lilla Tjärby IK 1-3 (1-2)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Emil Olsson
Mål LFK: Romario Hulea
 
LFK:s unga lag, förstärkt med Jonatan Jacobsson, hade mycket boll. LTIK försvarade sig dock väl och i rödblåtts kasse gjorde Andrée Pettersson en bra insats. LTIK:s fysik och rutin vägde över och gav laget segern.
 
//P.
 

Match fredag

Träningsmatch:
 
LFK B-LTIK kl 18:30, Glänningeparks konstgräs
 
//P.

SBK vann

Träningsmatch:
 
YBK-SBK 2-3 (2-1)
Mål YBK: Nils Carlsson, Robin Nicklasson
Mål SBK: Stefan Mårtensson, Lucas Årzén, Mårten Torstensson
 
//P.

KIK vidare i DM

Intersport cup:
 
KIK-IF Centern 4-0 (2-0)
Mål KIK: Emanuel Hultberg, Kalle Svensson, Simon Andersson, Joel Åkesson
 
KIK stod för en charmant insats i DM då man inte gav division fyra-laget IF Centern en chans och vann med klara 4-0. KIK slog verkligen fast att man är ett bätre lag än IFC då man tidigare under försäsongen vunnit med 3-1 mot samma lag.
 
Främst första halvlek var mycket bra från gults sida. I andra kontrollerade man skeendet på plan. IFC skapade ytterst lite av värde.
 
KIK:s lag:
 
Jonathan Pihl (ny målvakt från TIF),
Viktor Svensson, Marcus Åkesson (K), Johan Jönsson, Mattias Ragnarsson,
Simon Andersson, Kalle Svensson, Jon Stibe, Emanuel Hultberg,
Joel Åkesson, Jonathan Petersson
 
Dan Karlsson, Martin Andersson, Adam Jönsson, Daniel Karlsson
 
KIK saknade bl a Peter Carlsson (knäont), Pelle Svensson (sjuk) och Alfred Karlsson.
 
Christoffer Olsson och Joakim Larsson har flyttat till Norge för att arbeta.
 
//P.

DM-match onsdag

Intersport cup onsdag:
 
Knäreds IK-IF Centern kl 19:00, Gläningeparks konstgräs
 
//P.

Motstånd sökes

Lilla Tjärby IK:s B-lagsmotståndare har dragit sig ur genrepet i helgen. Nu söker LTIK lämpligt motstånd. Konstgräsplanen på Glänninge är bokad kl 9 på lördag. Intressenmälan till jojje_plogen@hotmail.com.
 
//P.

LTIK segrare i cupen

Sparbanken cup:
 
Semi 1:
 
Laholms FK-Lilla Tjärby IK 1-1 (1-0) 11-12 efter straffar
Mål LFK: Romario Hulea
Mål LTIK: Simon Vedin
 
En relativt jämn match. LFK ställde upp med ett mixat lag. LTIK hade stor respekt för Jonatan Jacobsson, som från sin centrala mittfältsposition hade dominerat gruppspelsmatchen mot LTIK fullständigt. Nu var Jonte tacksamt nog placerad till höger på mittfältet, där han blev avskärmad och isolerad.
 
LTIK var faktiskt det något bättre laget spelmässigt. Främst kantspelet fungerade väldigt bra där både Linus Jerkesten till höger och Emil Olsson till vänster firade triumfer. LTIK fick dock slita hårt för att hålla jämna steg med vältränade LFK och när väl misstagen kom var LFK duktiga på att ställa om på ett vasst anfallspar i form av Perparim Beqaj och Romario Hulea.
 
Det var på ett sådant misstag som Hulea fick sin möjlighet. Tappad boll på mitten, bra passning på djupet och sedan var Romario stark i närkampen och säker när läget dök upp. 1-0 till LFK i den 25:e matchminuten. Det resultatet stod sig halvleken ut (matchen spelades 2*30).
 
I andra halvlek kunde LTIK kvittera. Emil Olsson stod för en fin prestation till vänster och spelade fram bollen till Simon Vedin, som letade läge och avslutade med vänstran i mål mot sitt gamla lag. Detta hände efter cirka 35 minuter.
 
Mot slutet av matchen var det främst LFK som verkligen gick för seger, men LTIK:arna låg bra i positionerna och jobbade hårt för varndra. Fler mål föll inte och straffsparksläggning följde. En evighetsstraffsparksläggning.
 
Markus Johansson räddade LTIK:s femte straff, men då räddade Andrée Pettersson LFK:s femte straff. Sedan satte ytterligare sex gubbar i vardera lag sina straffar. Känslosammast LFK:s Tobias Ewertssons (tidigare i LTIK) tama straff som LTIK:s målvakt Pettersson tycktes släppa in av ren sympati. ((;).
 
Daniel Hellsten dundrade in sin andra och LTIK:s totalt elfte straff. Sedan räddade Pettersson LFK:s tolfte elvametare och saken var klar. LTIK, som halkat in i slutspelet på ett bananskal, hade skrällt och tagit sig vidare till final i träningscupen. Målvakt Pettersson stor hjälte i LTIK.
 
Semi 2:
 
Våxtorps BoIS-BK Walldia 1-0 (0-0)
Mål VBoIS: Daniel Pålsson
 
Favorittyngda BKW började semifinal två bäst. Man skapade möjligheter mot BoIS. Lägena trycktes dock inte dit.
 
Efter hand tuggade sig BoIS in i matchen. Som vanligt hade de vittröjade käkat taggtråd till frulle. Det var ett superladdat lag som Daniel Pålsson, själv på topp, ställde på benen och även BoIS lyckades skapa ett par farligheter. 0-0 stod sig dock till paus.
 
I halvtid gjorde BKW ett antal byten. Några av lagets bättre spelare byttes ut och det blev lite mer B-betonat. Enligt undertecknad kom man med en för stor trupp till semin. Matchen spelades bara 2*30 och mer än två, högst tre avbytare med speltid hade knappast behövts. Å andra sidan handlade det ju dock "bara" om en träningsmatch.
 
Andra halvlek blev jämnare. Tuffa och hårt kämpande BoIS var väl så bra som BKW, som inte  skapade lika mycket längre. Tränare "Pålle" gav sitt lag ledningen med ett markskott. Säkert avslut.
 
Det resultatet stod sig de 60 minuterna ut och vild glädje i BoIS-lägret utbröt. Naturligtvis var det  en skräll av stora mått. Men hade BKW inte haft Robert Andersson, Emil Gustafssonn och Moridon Berisha (t ex) på bänken i andra hade BoIS naturligtvis fått svårare.
 
Våxtorp ska dock inte alls be om ursäkt för vinsten. Laget gjorde en bra insats. "Walldiadödaren" Pålle vet hur man ska vinna mot Vallbergagänget (två serievinster plus DM-seger över BKW med Getinge ifjol).
 
Final:
 
Våxtorps BoIS-Lilla Tjärby IK 1-2
Mål VBoiS: Robin Leandersson (?)
Mål LTIK: Linus Jerkesten, Henrik Nilsson
 
Det blev LTIK som fick göra en Danmark från EM -92 (är Hasslöv Jugoslavien då?).
 
LTIK fick med kort varsel hoppa in i cupens slutspel sedan HIS dragit sig ur. Så klart var det diverse spelare som redan planerat annat och inte kunde vara med. Men i ett helt koppel av kompetenta lirares frånvaro (Conny Strömberg, Håkan Karlsson, Jacob Björk, Kristoffer Nilsson, Olle Günther Hanssen bl a), stärkte övriga spelare sina kort genom att stå för storstilade kämpainsatser.
 
LTIK gjorde en bra match mot LFK i semin och var där under långa stunder minst lika bra som de vittröjade, som dock tryckte på för ett ledningsmål mot slutet av matchen. Men 1-1 stod sig till full tid. 
 
Efter evighetsstraffsparksläggning kunde LTIK slutligen vinna med 12-11.
 
I finalen stod överraskningen VBoIS för motståndet. I sin semi hade man via en imponerande krigarinsats lyckats betvinga ett normalt sett skickligt BKW med 1-0.
 
BoIS har ett jättefint lag i år. Där bak håller Erik Lindberg ihop det och Jim Leandersson, Daniel Pålsson och Anders Gustavsson där framme är tunga att stå emot. Jag ser BoIS som den främsta utmanaren till KHFF i sexan i år.
 
BoIS var också det bättre laget rent spelmässigt i finalen. LTIK kämpade dock på och via ett bra försvarsspel och bra utdelning framåt lyckades man ta ledningen med både 1 och 2-0 och sedan klara 2-1 tiden ut. Starkt!
 
Därmed får man som första lag klubbnamnet på vandringspriset Sparbanken cup-bucklan.
_________________________________________________________________________
 
LTIK verkade mest tagna av att ha spelat en match tidigare under dagen. Som tränaren Patrik Åkesson uttryckte i tidningen:
 
- Vi fick slita hårt under matchen mot LFK.
 
BoIS var piggare och det något bättre laget under stora delar. Våxborna var verkligen supertända och riktigt sugna på att skrälla ordentligt och ta hem cupen.
 
LTIK kämpade dock på och via fin inställning och bra försvarsspel kunde man hindra BoIS skickliga offensiva trio från att skapa de riktigt tydliga målchanserna.
 
LTIK tog ledningen mot slutet av den första perioden då Simon Vedin hittade fram med en verkligt fin djupledsboll mot Linus Jerkesten, som kom emellan BoIS målvakt Claes Svensson och försvararen Jesper Mårtensson och sedan kunde traska in med bollen i öppet mål.
 
I den andra perioden var BoIS nära att kvittera. LTIK:s lagkapten Daniel Hellsten räddade dock bollen på mållinjen.
 
Istället kunde LTIK utöka till 2-0. Hellsten slog en frispark mot mål. Flipperspel innan Hellstens mittbackskollega Henrik Nilsson dök upp som gubben i lådan och bredsidade in bollen i mål. Direkt på BoIS avspark blåste domare J-O Jacobsson till den andra pausvilan.
 
LTIK hade 2-0 att gå på och ett slitet lag skulle nu ägna sig åt att försvara sin ledning. BoIS tryckte naturligtvis på i tredje. Man hade inget att förlora och fyllde på med mycket folk. Då blottade man sig samtidigt bakåt och Simon Vedin var nära att avgöra matchen.
 
BoIS skulle dock få utdelning då man på en lyra mot mål störde Andrée Pettersson i LTIK:s mål tillräckligt för att denne inte skulle få rejält grepp om bollen. Sedan var Robin Leandersson påpassligt framme och tryckte kulan i nät fram till 1-2.
 
Mot slutet av matchen var BoIS nära en utjämning men Henrik Nilsson lyckades störa "Pålle" tillräckligt så att dennes nick gick strax utanför Petterssons vänstra kryss.
 
2-1 stod sig tiden ut och LTIK blev träningscupsmästare. All heder till BoIs dock, som mycket väl både kunde vunnit eller kryssat och tagit finalen till en oviss straffsparksläggning. Ett disciplinerat LTIK blev dock de som fick ta emot bucklan. Ett LTIK som egentligen inte skulle varit i slutspel överhuvudtaget. 
 
//P.

RSS 2.0