FC Astrio-VBoIS 9-0 (3-0)

Vapnö IF-SIF 5-2 (2-0)
Mål SIF: Pontus Johansson, Erik Lindberg

Inter FC Halmstad-LTIK 1-6 (1-2)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Emil Jönsson, Abdi Ali, Simon Cronberg, Felix Pettersson

Mål GIF/VIF: Leo Gustafsson, Jacob Björk

Välförtjänt seger för ett bra GIF/VIF, som nu klättrade till tredje plats i en haltande tabell.

Väröbacka GIF-HIS 2-1 (1-1)
Mål HIS: Jens Larsson

Tung förlust för HIS i en match som lika gärna kunde slutat kryss eller till och med seger för åslaget.

K/HFF-IS Halmia Academy 0-1 (0-0)

Sur förlust för K/HFF som spelade med en man mer i nästan 40 minuter. K/HFF borde gjort något mål i andra halvlek. ISH:s mål kom med en man mindre och var riktigt snyggt. Ett skott som fick en perfekt båge. Tack vare Dalens kryss mot Trönninge leder K/HFF fortfarande sexan.

Sjuan:

Gullbrandstorps AIS-YBK 2-2 (0-1)

Jobbigt poängtapp för YBK som hade 2-0 men släppte in två sena mål till 2-2.

Trönninge IF-K/HFF 4-0 (2-0)

*K/HFF tre spelare utvisade i första halvlek (en målchans och två dubbegult)

Sjuan:

VBoIS-IS Örnia 3-3 (2-2)

*ISÖ en spelare utvisad i första, BoIS två i andra (BoIS borde avgjort innan paus sett till målchanser. Som matchen artade sig var man dock ganska nöjda med en pinne.)

LTIK-FC Astrio 3-1 (2-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Pontus Larsson

Välförtjänt seger för ett välorganiserat LTIK. Astrios mål på straff.

YBK-Halmstad Inter FC 3-0 (2-0)
Mål YBK: Otto Nilsson 2, Oscar Färe

YBK borde avgjort redan innan paus när man var överlägsna. I andra tappade man men kunde göra 3-0 på kontring.

Mål KIK: Leo Axelsson, Filip Silvandersson

Snöpligt poängtapp för KIK som åkte på ett sent 3-2-mål i baken. Dessutom var det tveksamt om bollen var inne då den tog i hjulet och studsade ut. I regel brukar det inte vara mål då. KIK nära kryss alltså, men skulle något lag vinna var det Dalen.

Lidhults GoIF-RGIF 3-2 (2-1)
Mål RGIF: Jonathan Gunnarsson, Calle Genberg

Tung förlust för RGIF som startade bra och tidigt gjorde 1-0 innan Lidhult kom tillbaka med två mål innan paus. Hemmalaget utökade också till 3-1 efter paus. Men andra halvlek tillhörde RGIF, som borde gjort fler mål än det Calle Genberg gjorde. Giffen värda minst en poäng. Andra halvlek är det bästa grönvitt presterat i år.

Simlångsdalens IF-KIK kl 18:30, Simlångsdalens IP

Lidhults GoIF-RGIF kl 19:00, Lomövallen

Sjuan:

SIF-Halmstad FF kl 18:30, Gröningen (Inställd!)

HFF drar sig som väntat ur serien efter alla stora siffror och WO redan i första matchen mot Våxtorps BoIS, som nu inte behöver tänka på de ca 15 missade baljorna gällande målskillnad.

GIF/VIF vann

IF Böljan-Genevad/Veinge IF 3-4 (2-1)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson 2, Michael Johansson, Jacob Björk

Stark seger av GIF/VIF som kom tillbaka efter både 1-2 och 2-3. Stor matchhjälte blev Jacob Björk som skarvade Robin Möllers frispark i mål med fem minuter kvar att spela. Efter en knackig start har GIF/VIF kommit in i det och är nu obesegrade i fyra matcher (tre segrar och ett kryss). Häng på toppen har man också i en haltande tabell där BKW och AIK på första- och andraplats spelat färre matcher.

Tvåan:

LFK-Sävedalens IF 4-0 (1-0)
Mål LFK: Hannes Persson 3, Jonatan Eriksson

Ett chockerande resultat. Efter en poäng och ett mål fram till matchen mot tabelltrean vinner man plötsligt med 4-0. Imponerande. Det visar att kapaciteten för den här nivån finns i laget om allt klaffar. Smolk i glädjebägarn var att Alfred Karlsson fastnade i gräset och fick en fraktur ovanför foten. LFK:s nyckelspelare blir borta i fyra till sex veckor.

GIF/VIF-Derome/Åskloster 2-0 (1-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson, Leo Gustafsson

GIF/VIF stod för säsongens hittills bästa insats och tog en rättvis seger mot nordhallänningarna. GIF/VIF har börjat acklimatisera sig till division 5 och gör färre misstag bakåt. Man borde avgjort matchen redan i början av andra.

Sjuan:

FC Astrio-YBK 2-2 (1-1)
Mål YBK: Emil Axelsson, Dorlind Zogaj

Surt poängtapp för ett decimerat YBK, som sent i matchen släppte in 2-2. Det var dock inte var särskilt orättvist i en totalt sett jämn match.

Karlssons reflektioner från matchen.

SBK-VBoIS 0-5 (0-3)
Mål VBoIS: Lucas Persson 2, Malte Croon, Jesper Nilsson Öhrn, Nicholas Eliasson

Som väntat klar seger för VBoIS. SBK hade hyddat till sig ordentligt sedan den tvåsiffriga förlusten mot LTIK och föll nu endast med hälften trots att man från tränarsidan ser BoIS som ett bättre lag än LTIK.

BKW-HIS 6-0 (4-0)
Mål BKW: Bujar Mazreku (straff), Johan Green, Petter Gustafsson, Arlind Halimi, Besart Mazreku, Nderim Peci

Stark seger av BKW, som befäster serieledningen i femman. Siffrorna talar om att det inte var något snack (HIS en spelare målchansutvisad vid 1-0).

K/HFF-Simlångsdalens IF 2-1 (1-1)
Mål K/HFF: Jonatan Jacobsson 2 (en straff)

K/HFF befäste även de serieledningen via en uddamålsseger i seriefinalen mot Dalen. Enligt rapportera var Dalen något bättre i första medan K/HFF var lite bättre i andra. Denna gång var det Jonte Jacobsson som klev fram för skogslaget.

KIK-Oskarström IS 0-1 (0-0)

RGIF-IS Halmia Academy 1-3 (0-1)
Mål RGIF: Artan Peci

Sjuan:

IS Örnia-LTIK 3-0 (1-0)

Örnia rättvist 1-0 i paus trots LTIK-straff i ribban. I andra tar LTIK över. 2-0 kommer från ingenstans. LTIK går ner på treback. Örnia kontrar och får en mycket tveksam straff där de gör 3-0. Sedan konrollerar örnarna hem matchen mot ett LTIK som inte alls kom upp i nivå trots att ingenting i Örnias spel egentligen var överraskande för rödblått.

SIF-Skuggan BoIS 4-1 (2-1)
Mål SIF: Oskar Moberg 2, Oskar Gustafsson, Fredrik Gustafsson

SIF vände underläge 0-1 till stabil seger med 4-1.

LTIK-SBK 10-0 (5-0)
Mål LTIK: Simon Vedin 3, Emil Olsson 2, Simon Cronberg 2, Pontus Pettersson 2, Emil Jönsson

VBoIS-Vapnö IF 3-3 (1-1)
Mål VBoIS: Lucas Persson, Johan Bengtsson, André Larsen

Sennans IF-SIF 4-1 (1-0)
Mål SIF: Pontus Johansson

IS Örnia-YBK 4-1 (1-1)
Mål YBK: Oscar Färe

På LT:s hemsida (länkat från bloggen) finns artiklar att läsa om matcherna i Våxtorp och Lilla Tjärby.

Resultat tisdag:

Knäreds IK-Kornhult/Hishult FF 1-3 (1-1)

Kungsbacka IF-BKW 1-6 (1-4)
Mål BKW: Johan Green 2, Arlind Halimi, Robert Andersson, Bujar Mazreku, Besart Mazreku

LFK-IS Halmia 0-0

Efter en första halvlek där LFK fick försvara sig mycket och gjorde det bra, ISH skapade bara en farlig möjlighet - frispark från Max Eggertsson som Rasmus Lundgren styrde i ribban, kunde LFK jämna ut spelet efter paus. Anton Jonsson kom in och gjorde årsdebut och tillförde LFK:s offensiv kraft och finess. Jonatan Eriksson fick LFK:s bästa möjlighet när bollen damp ner och han drog till på chans och fick se avslutet gå över ribban.

Mot slutet skapade Halmia två bra möjligheter genom Patrik Ingelsten. Rasmus Lundgren i hemmamålet klarade dock och blev poängräddare för LFK. Bäst i svartvitt sett till hela matchen var dock Alfred Karlsson som var en gigant på LFK:s mittfält. Tillbaka från start var också mittbacken Erik Pålsson och det kändes tryggt.

K/HFF-Alets IK 4-1 (1-0)
Mål K/HFF: Andeas Johansson, Fredrik Junefalk (straff), Jonatan Jacobsson, Samuel Markow

Lite stora siffror med tanke på att spelet var jämnt och bollen var mer hos Aleiter än hos K/HFF:are. Skogslaget har dock mycket spets och var vassare när lägena dök upp. Förra säsongen hade K/HFF svårt för Alets typ av fotboll (läs: två förluster mot ISH Academy). Till i år verkar man dock ha lärt sig läxan och K/HFF ser svårtstoppat ut i division 6. Just nu är det bara Simlångsdalen som utmanar.

Harplinge K-KIK 1-2 (1-1)
Mål KIK: Jonathan Petersson 2 (en straff)

Jämn och tät match där spelet böljade. Harplinge inledde bäst innan KIK tog över mot paus. Jonathan Petersson kvitterade till 1-1 i mitten av första och gjorde 2-1 i andra halvlek. I samband med det målet fick HIK en spelare utvisad efter två gula kort och med en man mer tappade KIK sista halvtimmen, men man lyckades hålla undan. Det kunde blivit fler mål åt båda håll.

Torsdag:

Löftadalens IF-GIF/VIF 2-2 (1-0)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson, Oskar Hemhagen

Löftadalen tog ledningen på straff innan GIF/VIF vände med två mål. Löftadalen kvitterade med ett sent och billigt mål.

Matcher onsdag & torsdag

Onsdag:

Tvåan:

LFK-IS Halmia kl 19:00, Glänninge Park

LFK är för första gången i år skadefritt. Det gör att Erik Pålsson gör årsdebut från start. Anton Jonsson inleder på bänken, men lär komma in i andra halvlek. Halmia har Joe Sise avstängd efter två gula i den senaste matchen. Förre LFK:aren Ervin Ribic är långtidsskadad och Malthe Pålsson är på landslagsuppdrag. Patrik Ingelsten är tillbaka från start och Egzon Maholli i truppen efter skador. I ISH:s trupp återfinns också LTIK:s förre målvakt Andrée Pettersson.

LFK:s startelva mot ISH: