Resultat fredag

Femman:

KIK-RGIf 3-3 (1-1)
Målskyttar KIK: Jonatan Pettersson, Peter Karlsson 2
Målskyttar RGIF: Daniel Hellsten 2, Mats Lindström

Jämn match där RGIF om möjligt är lite bättre spelmässigt, men där KIKarna som vanligt är sylvassa på att slå om. KIK hade ledningen tre gånger om och bör kanske vara mest missnöjda med resultatet. Publiken på Lagavallen fick beskåda två stycken mycket vackra mål. Daniel Hellstens 1-1 från ca 30 meter upp i krysset gick inte av för hackor. Inte heller Peter Karlssons ena mål, som han likt Henrik Larsson mot Bulgarien vackert nickar upp i krysset på en slängnick. Två stycken nummer av yppersta klass.

LTIK-KHFF 0-2 (0-1)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Ulrik Persson

Första 20 minuterna är spelet ganska så avvaktande från båda håll, lagen känner på varandra och tar ut varandra. LTIK skapar ett par halvlägen bl a när Richard Frankland skjuter från håll. KHFF skapar också några halvlägen, men ifrån alldeles för dåliga vinklar. KHFF tar ledningen i matchminut 21, Jonatan Jacobsson har tur när han tar ner en boll med axeln, den studsar ifrån honom men han är med lätthet etta på bollen, tar några snabba kliv mot LTIKs mål och serverar Henrik Fridberg med en macka mellan LTIKs mittbackar. Fridbergs avslut är säkert. Ett vackert fotbollsmål. Sista 25 i första är KHFF klart hetare än LTIK. LTIKs yttermittfältare kommer inte in i banan och hjälper till när KHFF har boll och hemmalaget får svårt att försvara sig, hela tiden är KHFF en gubbe mer på mitten, man rör sig mycket och spelar med känsliga fötter säkert på ett och två tillslag. LTIKs högerback lämnades flera gånger helt ensam en mot en mot Jonatan Jacobsson och Jacobsson fick ett jätteövertag på LTIK-spelaren, det kändes inte alls bra och inte alls schysst, var fanns understödet från övriga LTIKare? KHFFs bästa chans efter målet skapar Jonatan Jacobsson, som på frispark drar till direkt och får se bollen träffa både ribba och stolpe innan den far ut. LTIKs målvakt Jonas Wallin hävdar med bestämdhet att bollen aldrig var över mållinjen samt att han faktiskt räddar frisparken från att gå i mål då han får det ena långfingret på bollen.

Efter paus är det LTIK som är betydligt hetare än KHFF. Spelet är mestadels förlagt till KHFFs planhalva under de första 25 minuterna i andra halvlek. De där heta chanserna uteblir dock. Kristian Åkesson är en jätte i KHFFs försvar i matchen mot moderföreningen, han finns hela tiden ivägen för LTIKs inspel och han nickar bort i princip allt som kommer in i straffområdet i luften. Medan LTIK trycker tillbaka KHFF kontrar bortalaget förtjänstfullt. Henrik Fridberg får tre jättelägen, men bränner alla, närmast kommer måltjuven på en lobb, som dock LTIKs mittback Håkan Karlsson hinner upp och rensar bort strax innan mållinjen. Med 20 minuter kvar jämnas spelet ut, KHFF skapar ett par hörnor, på den andra kan till slut Ulrik Persson stöta in 2-0 till KHFF med pannan. Det återstod då endast ca 10 minuter av matchen och det kändes tungt för LTIKarna, som försökte att flytta fram positionerna utan att lyckas testa Henric Johansson i KHFFs mål något särskilt.

I LTIK är det inte många som kommer upp i någon vidare nivå. Emil Olsson är ganska så ensam framåt och gör det hyfsat, Conny Strömberg håller alltid en hög lägsta nivå, men blandar och ger lite för mycket i perioder, Richard Frankland försöker att driva på, men kan också bättre, Henrik Olsson gör ett okej inhopp. Å andra sidan är det ingen som faller ur ramen och är direkt dålig heller. Men man förväntar ju sig mer av vissa, så är det. I KHFF var Jonatan Jacobsson och Kristian Åkesson bäst. Jacobsson framförallt i första och Åkesson framförallt i andra.

LTIKs tränare Mats Johansson tyckte inte att det var så mycket att snacka om. KHFF vann rättvist för att de var lite bättre och har ett par spelare av en kaliber som inte LTIK har. Samtidigt imponerade inte KHFF jättemycket och LTIK är helt klart med i matchen. Men har mycket att jobba på i alla fall. Spelet som LTIK presterar nu hade enligt Johansson räckt till segrar med två, tre mål mot i princip samtliga division sex lag. I femman räcker det dock inte riktigt och LTIK måste upp ett par snäpp till. Samtidigt är det inte serieledarna LTIK ska slå för att hålla sig kvar i serien.

KHFFs tränare Peter Åberg tyckte inte att matchen var något vidare, men att segern var stabil, det var en sådan match som serieledare brukar ha en tendens att vinna.

Sexan:

Sperlingsholm-SBK 0-2 (0-0)
Målskyttar SBK: Johan Agnvall, Patrik Nilsson

Härlig och viktig vinst för SBK.

BKW-YBK 2-0 (2-0)
Målskyttar BKW: Nderim Peci, Ekrem Bekteshi

Stabil seger för BKW som borde varit större. Niklas Nilsson i YBKs mål var mycket bra och räddade YBK vid ett flertal tillfällen i andra halvlek. BKW ledde med 2-0 redan efter tio minuter.

VBoIS-SIF 1-3
Målskytt VBoIS: Kristoffer Holgersson
Målskyttar SIF: Pontus Johansson, Jim Gunnarsson (straff), David Eriksson

SIF fortsätter att plocka hem trepoängare och ser som väntat starka ut. Holgerssons mål var mycket vackert, skottet från 30 meter kan mycket väl bli det snyggaste som görs på Våxtorps IP i år.

//P.

Kommentarer
Postat av: Ysby

Johan Agnvall och Patrik Nilsson gjorde målen för Skogaby.

2009-05-08 @ 22:38:40
Postat av: Hellsten

hellsten 2 balljor det ena årets!!!!!!!!!m.lindströmkik.p.karlsson 2. ?fy fan va bra ja e...

2009-05-08 @ 22:43:28
Postat av: Skottorp

Skottorps mål: Pontus Johansson Jim Gunnarsson,(straff) David Eriksson

2009-05-08 @ 22:45:24
Postat av: Åskådare

Var och kollade på matchen mellan Walldia och Ysby!

Det var en fröjd att se walldianerna när dem fick allt att stämma då och då, många kvicka tekniska lirare finns i laget. Walldia är ett väldigt offensivt lag som kommer göra massor med mål i år, man är lite sämre i defensiven men vad gör det när man gör mål i varje match och vinner för andra gången i sträck!

Det var första gången jag såg Ysby spela detta året, jag minns hur det såg ut förra året och jag måste säga att tränarna i YBK har gjort ett väldigt bra jobb med sina spelare, backlinjen såg stabil ut och Ysby rullade boll väldigt bra stundtals, men laget behöver en eller två målskyttar som sätter dit bollarna.

Walldia ägde första halvlek då man också gör dem båda målen!

Ysby ägde inte men man var faktiskt bättre än Walldia i andra, skapade mer och laget förtjänade ett mål på alla chanser man hade!

Nderim (heter han tror jag) var matchens lirare!Trevlig helg/Åskådaren2009-05-08 @ 23:50:40
Postat av: Richard Frankland

Orsaken til att vi inte kom upp på något vidare nivå i matchen har väl att göra med KHFF, de släppte ingenting att jobbade för varandra matchen i genom, dem hade spelövertag o en lugnhet inom laget som vi i LTIK inte hade. Många bra o scyssta närkamper utan gnäll från spelarna o domaren höll en bra nivå. Det e bara att gratulera KHFF..härligt att se ett Laholms lag på toppen istället för ett Halmstads lag.

Hoppas LFK kan ta tre poäng idag!

2009-05-09 @ 07:28:40
Postat av: David

Hade du stannat hela matchen eller bara till den 88:de minuten hade du sett ett ännu snyggare mål allà David (Från halv planen) visst e fotboll underbart :)

2009-05-09 @ 08:13:04
Postat av: KIK suporter

2 av Peter Karlsson 1 av Joel Åkesson.

Inte Jonatan.

I mina ögon så ville verkligen inte domaren att KIK skulle ha tre poäng. de sista 20 min så till lät han allt för Ränneslöv. Farliga tacklingar, alla fifty fifty chanser fick dom, av blåsningar på offside på Jonatan nog 3 gånger när han ahde haft friläge annars som han hade 3 M kvar på.

Domar skandal!

2009-05-09 @ 10:43:19
Postat av: Åskådare

Jag tyckte att LTIK gjorde en bra insats, tråkigt bara att många av deras spelare såg ut att inte riktigt orka en hel match. synd för annars hade LTIK kunnat vara ett stabilt div 5 lag. Men detta kanske är resultatet av den påståda dåliga träningsstatistiken blend många spelare.

2009-05-09 @ 11:33:15
Postat av: walldia

lägg ner KHFF är mkt bättre än lilla tjärby. KHFF är ett topplag i feman och lilla tjärby kommer åka ut.

2009-05-09 @ 13:52:51
Postat av: Olofsson

ändå så slår vi Walldia med 7-1 i träningsmatch. Tydligen skiljer det sig lite på divisionerna ändå. Sen är khff riktigt bra och inget lag i div 5 har de toppspelarna med riktigt fina kvaliteér som de har så det är ju inte dom matcherna som måste vinnas! Första 20min i andra halvlek visar vi ändå att vi kan spela!

2009-05-09 @ 15:06:03
Postat av: walldia

Även solen har sina fläckar.

ni är för dåliga offensivt annars har ni ett bra lag. Jag har sett två matcher när ni har spelat det känns som det inte händer så mkt den sista 3 delen.

hoppas ni klarar er i 5an så möts vi nästa år.

Lycka till

2009-05-09 @ 16:54:21
Postat av: Hans

Sjukt nervöst på Våxtorps IP fram tills straffen var i nätmaskorna. Bra drag på Skottorps-anhängarna och härlig segerfest efteråt!

2009-05-09 @ 17:23:00
Postat av: Hans

Bilder ifrån Våxtorps IP i fredags finnes på länk: http://www.flickr.com/photos/38335317@N08/sets/72157617897426797/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0