Inför helgen

Fredag:

Femman:

KIK-RGIF kl 19:00, Lagavallen

RGIF har efter tre omgångar endast skrapat ihop en poäng. Man har inte haft någon flyt med skador, målvakten Henrik Olsson var skadad i premiären, veckan efter var han tillbaka, men då gick skyttekungen Piere Nilssons lår sönder och det håller honom borta från spel i ytterligare ett par veckor, mot Lidhult skadades också mittbacken Sonny Nilsson, han är inte heller tillbaka i spel. Mot KIK saknas dessutom Johan Bergman pga resa och Anders Nilsson pga skada. Visst har RGIF en bred trupp, men den klarar inte hur mycket som helst.

KIK har också haft lite oflyt med skador. Erik Gustavsson fick ont i sitt knä i DM-matchen mot TIF och fick ännu ondare i premiären mot LTIK. Han spelar troligen inte mer i vår. Som Eriks ersättare gick Adam Jönsson in till omgång två. Han bröt benet och spelar med största säkerhet inte mer i år. Trist för KIK, men framförallt för Adam.

Pga av RGIFs manfall och med tanke på hur serien artat sig blir faktiskt KIK favoriter i denna match.

LTIK-KHFF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Förra året utspelades två jämna kamper lagen emellan. I Kornhult vann KHFF med uddamålet (2-1) i den match som eventuellt var den bästa division sex-matchen som spelades under det förra året. På L:a Tjärby IP blev det oavgjort 2-2. LTIK är ungefär lika bra som förra året, KHFF är lite bättre. LTIK siktar på en mittplacering, men det primära målet är att hålla kvar laget i serien. KHFF har en högre målsättning och leder serien efter tre raka vinster. För LTIKs del är den här matchen hur kul som helst, det är inte serieledarna vi ska slå för att hålla oss kvar. Därför kan alla gå ut med inställningen att vi har allt att vinna. Samtidigt vet jag att flera spelare hade valt att få vinna hemmamatchen mot KHFF om de bara fått välja en match till att vinna i år. Det hade så klart varit skoj att få knäppa Jonte, Krille, Ola och Den långe på näsan lite grand.

LTIK är troligen ordinarie, om man bortser från Ola Nilsson som varit borta en tid pga skada, han håller i helgen också. KHFF får göra lite omkastningar i backlinjen då ordinarie Johan Nilsson och Kim Dahlman förmodligen saknas.

Sexan:

Sperlingsholms IF-SBK kl 18:30, Sperlingsholms IP

Jumbomöte! Det laget som förlorar har fyra raka förluster. Ska SBK äntligen komma igång nu?

BKW-YBK kl 19:00, Wallevi

Två lag som överaskat positivt hittills. BKW känner sig förmodligen ganska så segervissa inför den här matchen. Underskattningen kan bli YBKs segervapen.

VBoIS-SIF kl 19:00, Våxtorps IP

Ett hett derby mellan två vana kombatanter. BoIS har startat serien svagt och blir underdogs mot seriefavoriten SIF.

Lördag:

Tvåan:

Höganäs BK-LFK kl 15:00, Julivallen

Höganäs har börjat serien ganska svagt. Troligen är det dags för LFKs första trepoängare nu.

Sexan:

HIS-GIF/VIF kl 13:00, Hasslövs IP

HIS har överaskat väldigt positivt inledningsvis, men det ska mycket till om man ska klara av starka GIF/VIF.

Simlångsdalens IF-IS Örnia, Simlångsdalens IP

Ett intressant Halmstadderby sett med Laholmsögon. Båda lagen ansåg sig rånade på poäng i den förra omgången, båda lagen vill ha revansch och poäng, båda lagen siktar på den absoluta toppen. Det kommer att slå gnistor!





Under lördagen ska jag och några till från LTIK besöka de gamla LTIKarna som numera spelar boll i Balltorps FF i Göteborg. Anders Kallin, Erik Westerlund, Anders Jönsson och Kristoffer Nilsson. Under dagen ska vi spela paintball i skogen utanför Kallins föräldrarhem i Mölndal och på kvällen väntar troligen Götets uteliv. Får se i vilken mån jag uppdaterar under helgen. Kanske blir det på lördagen, troligen blir det dock inte förän sent under söndagen.

//P.

Kommentarer
Postat av: Harven bättre än Plogen

Då får man passa sig på lördag när LFK kommer till Höganäs, har hört att de har en "firma" som kan ställa till det.

2009-05-07 @ 19:32:58
Postat av: Hans

LFK och firma i samma mening? Någon har korkat upp fredagsvirket i förtid! :)

En bil från Malmö rullar upp till Våxtorp för att hålla rullning på SIF´s segertåg.

2009-05-07 @ 22:05:15
Postat av: Nebo-Kungen

Härlig supporter-kultur Hans!!!!

2009-05-08 @ 17:25:16
Postat av: Anonym

Sperlingsholm-SBK 0-2

2009-05-08 @ 21:03:29
Postat av: Anders W

Våxtorps BoIS - Skottorps IF 1 - 3 (1-1)

2009-05-08 @ 21:46:36
Postat av: Pelle

BK Walldia-Ysby BK 2-0 (2-0)

Nderim Peci och Ekrem Bekteshi målskyttar.

2009-05-08 @ 21:53:07
Postat av: Åskådare

Var och kollade på matchen mellan Walldia och Ysby!

Det var en fröjd att se walldianerna när dem fick allt att stämma då och då, många kvicka tekniska lirare finns i laget. Walldia är ett väldigt offensivt lag som kommer göra massor med mål i år, man är lite sämre i defensiven men vad gör det när man gör mål i varje match och vinner för andra gången i sträck!

Det var första gången jag såg Ysby spela detta året, jag minns hur det såg ut förra året och jag måste säga att tränarna i YBK har gjort ett väldigt bra jobb med sina spelare, backlinjen såg stabil ut och Ysby rullade boll väldigt bra stundtals, men laget behöver en eller två målskyttar som sätter dit bollarna.

Walldia ägde första halvlek då man också gör dem båda målen!

Ysby ägde inte men man var faktiskt bättre än Walldia i andra, skapade mer och laget förtjänade ett mål på alla chanser man hade!

Nderim (heter han tror jag) var matchens lirare!



Trevlig helg/Åskådaren

2009-05-08 @ 22:29:03
Postat av: DÄckarm

Blir det något bloggande om paintballen tro? Engångs företeelse?!?!

2009-05-11 @ 18:47:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0