Fotbollen rättvis?

Fy fan, mår psykiskt dåligt, nästan så psykiskt dåligt att jag mår fysiskt dåligt. Fotboll måste vara den mest avskyvärda sporten av alla. Innan CL-semin mellan Chelsea och Barca hoppades jag jättemycket på Barca. Jag föreställde mig redan drömfinalen mellan världens bästa Barca och "mitt" Man Utd. Vilken match!

Efter semin, när nu faktiskt drömfinalen blev sann känner jag bara besvikelse. Världens bästa Barca var inte världens bästa Barca när de fick möta lite rejält motstånd. Chelsea var som vanligt stabilt och välorganiserat, man gjorde det svårt för Barca, men samtidigt handlade det inte bara om det.

Det handlade om att Barca var ganska så mediokra i matchen, det var inte många löpningar utan boll, inte många löpningar för varandra, inte många löpningar för att öppna upp, hela tiden spelades bollen in i gröten centralt, där vet man ju att Chelsea är starka, försvarsspelet var uselt, Chelsea tilläts komma till mängder med billiga lägen och under nittio minuter hade man inte ett enda skott på mål. I nittioandra fick man ett på mål och då satt bollen.

De som hävdar att fotbollen alltid är rättvis är för evigt motbevisade nu. Jag har alltid hävdat att fotbollen inte alltid är rättvis. Chelsea skulle haft minst två straffar, minst två. Att domaren friar varje gång är sanslöst. Det får inte finnas att domaren spelar en så avgörande roll i en CL-semi.

Jag gillar ju inte ens Chelsea... och vem kan inte gilla Barca med det spel de tidigare visat upp under säsongen? Inför semin tänkte jag: Bara inte Chelsea vinner, palla en 0-0-final till. Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att köpa det nu. För spelar Barca som de gjorde mot Chelsea blir de uppätna av Utd, det kommer att bli pinsamt och förnedring. Då hade jag föredragit en jämn match mot en värdig motståndare.

Det var vidrigt att se hur Dani Alves firade efter slutsignalen. Han som inte hade haft en siffra rätt fram till Iniestas mål, han som inte får spela finalen pga en tredje varning. Undrar hur Barca löser ytterbackspositionerna utan Alves och Abidal? Fast är Alves så dålig som han var mot Chelsea kan det ju kvitta, en junior löser det säkert bättre.

Fotbollen är inte alltid rättvis! Fotbollen är den grymaste och vidrigaste sporten av dem alla. Och den bästa!

//P. 

Kommentarer
Postat av: Burwa

Det spelar väl ingen roll hur man har spelat i matchen när man firar? Det är väl för fan det som visar hur mycket känsla man har för sitt lag? Sett över 180 minuter var det ändå rättvist, sen aatt Chelsea skulle haft en straff kan jag köpa, men inte fan ska Abidal visas ut? Men men, alla har rätt till sina åsikter...

2009-05-06 @ 23:52:48
Postat av: Simon

Sportjournalistik är alltid bäst subjektiv ifall det finns hjärta i texten. Därför mycket mer intressant att läsa det här än när kvällstidnings-krönikörer säljer ut sig.

Ingen som reagerat på rubrikerna i dagens tidning eller internet-rubrikerna ikväll.

"Manchester Utd utklassar Arsenal". "Barcelonas mirakelvändning".

Hur rolig är en fotbollskrönika att läsa om den bara går ut på att stryka så många som möjligt medhårs. Barcelona och Man Utd är bra men inte i närheten av så bra som haussen kring klubbarna är.2009-05-06 @ 23:58:16
Postat av: Torbjörn

Bara att instämma i vad Burwa säger.

Fy fan för Chelsea. I grunden levde de bara på Barcelonas misstag och inte på sin egen skicklighet. Barca kommer bli Champions League-mästare. Tror faktiskt dem slår United i finalen.

2009-05-07 @ 01:59:11
Postat av: Johan

Men hur roligt är det för barca när Chelsea tar en tidig ledning sen går ner på en 9-mannar backlinje. Äckligt och se hur fega chelsea blev efter målet. Det va det sämsta som kunde hända den matchen. Inte konstigt att barca inte kom frm till några okey lägen när man möter ett fegt äckligt lag som chelsea. Död åt chelsea!

2009-05-07 @ 09:38:44
Postat av: kalle

Fan vad sur man blir på chelsea. Dom är precis som örnia, blir sura på domaren och besvikna att man förlorar en match.....

2009-05-07 @ 10:31:35
Postat av: Anonym

Men lägg av nu för fan, klart som fan chelsea har anledning att reragera så som dom gjorde, visst barca e så jävla mycket roligare att titta på men denna matchen skulle chelsea vinna då dom inte tillät barca att skapa ett skit plus att de hade flera chanser att göra mål på, Ingen kan heller säga något emot att Chelsea blev bestulna på 2 straffar varav den sista handsen stod dommaren 2 meter från händelsen och med perfekt vinkel, jag tror helt ärligt att dommaren var mutat.

2009-05-07 @ 10:42:12
Postat av: Anonym

"domaren" menar jag, ursäkta stavfelen.

2009-05-07 @ 10:43:49
Postat av: M

Eftersom jag absolut inte ville se Chelsea som vinnare är det fantastiskt att se Iniesta avgöra med Barcas enda skott på mål, på övertid. Då svider det extra mkt, underbart!

Det är vid de här ögonblicken vi inser hur mkt vi älskar fotboll.

2009-05-07 @ 13:01:42
Postat av: Anonym

Mutad? Utvisningen tydde inte direkt på det...

Jävla filmning. Äckliga jävla Anelka.

2009-05-07 @ 15:15:17
Postat av: "geniet"

Jag är bara tvungen att reagera på "Johans" inlägg :D

Det är väl fan inte meningen att man ska få motståndarna ha roligt på plan!!

Chelsea är inget fegt lag i vanliga fall, men när man möter världens bästa lag för tillfället så blir det automatiskt att man spelar mer defensivt!

Man lyckades göra det där extremt värdefulla målet, ett mål som skulle kunna tagit Chelsea till FINAL i självaste CL, jag är 100% säker på att även Barca skulle försvara en så viktig ledning!!

Chelsea jobbade så hårt att Barca som utklassade Real med 6-2 inte äns hade ett endaste skott på mål förutom självaste målet då, kalla det fegt, kalla det fult, kalla det skit fotboll, men håll med om att det är jävligttttt starkt gjort!

Att Chelsea blev blåsta på i alla fall en solklar straff och att Barcas mål kom på övertid gjorde att jag led med Chelsea faktiskt!!

Men hur som helst, grande finale kommer bjuda på mycket bättre fotboll med Barca-Man.U

2009-05-07 @ 15:58:37
Postat av: KG

Alves är ett svin! Han tackade inte motståndarna innan han började fira utav bara helvete. Han borde vara ödmjuk, och framförallt visa respekt för en mycket värdig motståndare man egentligen inte var värda att slå. Barca är helt tydligt inte världens bästa lag. Deras spel duger i Spanien, men inte när de får möta motstånd utav rang som har någon taktik och defensiv att tala om. Guardiola verkar tro att Barca är ett självspelande piano, han tackade och gratulerade Hiddink till segern när fem minuter återstod av matchen. Varför byttes inte Bojan och Gudhjohnsen in tidigare? Utvisningen på Abidal var horibel, men det var knappast det som var anledningen till Barcas usla insats. United kommer att slakta Barca i finalen.

2009-05-07 @ 16:09:02
Postat av: Slakta?

KG! Slakta Barca? Du måste ha legat död och vaknat upp i onsdes kväll innan matchen!! Barcelona slår "självaste real madrid" med 6-2. Man slår Bayern Munchen med 4-0.. Vilket lag har gjort detta dem senast 5 åren? Fan sluta kommentera om du nu inte kan fotboll!! Sen kommer det bli en sån jävla bra final som barcelona vinner.. Längtar redan till den 27 Maj!

2009-05-07 @ 18:42:18
Postat av: GeKå

Spelar Barca som mot Chelsea mot Utd kommer de att bli slaktade, det är nog en sanning det. Att Barca slår lag som Bayern och Real med så stora siffror beror på att de lagen försökte spela Barcas spel mot Barca själva, det funkar inte, för det är Barca bättre på än något annat lag. Men möter de ett taktiskt slipat lag som både kan anfalla och försvara får de problem. United kommer käka upp Barca till kvällsmat den 27e.

2009-05-07 @ 21:47:42
Postat av: Oscar

Barca 3-1 Man Utd.

Den 27de.

2009-05-07 @ 22:06:16
Postat av: Barca

Har Barca med alla spelare som man kan ha med. Dvs att Henry blir frisk och Puyol tillbaka, så kommer Barca krossa United. Leo Messi vs John O´Shea....

2009-05-08 @ 14:46:32
Postat av: Anonym

hoppas Man utd vinner.....men det blir kul att se både Ronaldo o Messi filmer till sig frisparkar..undrar vilken av dem rullar av planen först!!! ha ha ha

2009-05-11 @ 21:48:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0