Resultat lördag

LTIK-Centern 0-4 (0-2)

LTIK är det bättre laget första 20. Det märks mycket tydligare att Centern är ett bottenlag än LTIK. Centern är stora, klumpiga och långsamma. Dessutom stressar man väldigt mycket i varje situation. Detta toppas med en minst sagt frustrerad tränare som gapar, skriker och spyr galla över sitt eget lag. Härligt att lyssna på... Centern kontrar och gör inte det ofarligt. Man är dock stressade även i avslutningsmomenten i början av matchen. Emil Olsson har en mycket bra frispark som Centern-keepern gör en idioträddning på. Det avslutet var värt ett bättre öde. Efter ca 20 minuter skänker LTIK bort 1-0, LTIKs ena mittback går upp och ska nicka bort en boll, men den studsar över honom, övriga LTIK-försvarare är passiva och Centern får göra ologiska och onödiga 0-1.

Det dröjer inte länge innan tvåan kommer för bortalaget. En LTIK-mittback spelar upp bollen på en innermittfältare som är under press och som blir av med bollen, åter igen verkar övriga LTIK-försvarare chockade och hänger inte alls med när en Centern-lirare sätter dit 0-2, otagbart för Jonas Wallin i LTIK-målet. Centern är inte intresserade av att dra upp något tempo i matchen med sina stora spelare, trots att LTIK innan målen var bättre än Centern såg det ganska lojt ut. Hemmalaget satte inte fart på varken ben eller boll, utan kom in i Centerns långsamma trall. Det kändes märkligt att ligga under med 2-0 i paus. Centern hade inte varit bättre än LTIK, men utnyttjade LTIKs misstag väl och var distinkta när lägena dök upp.

Andra halvlek är ingenting att skriva hem om för LTIKs del. Efter ytterligare två individuella försvarstabbar, där övriga lagkamrater är passiva ligger LTIK under med 4-0 och matchen är över. Det blir uppgivet och Centern tillåts göra lite som de vill mot slutet. LTIKs bästa möjligheter i andra halvlek skapar Simon Vedin på ett skott utifrån och Jim Nilsson med huvudet på Miridon Berishas hörna. LTIK har inte mött något sämre lag än Centern i serien i år. Då förlorar man med 4-0, det säger lite om LTIKs insats. Centern ska ha cred för att de utnyttjar sina lägen väl, när LTIKarna gör misstagen är de distinkta och samtliga bollar sitter invid stolparna utan chans för Wallin i hemmakassen. Matchen höll dålig division fem-klass och båda lagen lär tillhöra botten av serien under hela säsongen. Just nu ser LTIK verkligen inte ut som ett division fem-lag. Både bakåt och framåt är det för dåligt. När LTIK har spelövertag i matcherna utnyttjar man det inte och när man sedan gör misstag så blir man straffade direkt. Nu är det tillbaka till grunderna och på med blåstället som gäller.

IF Centern om matchen:

L:a Tjärby - IF Centern 0-4 (0-2)

Lindblom och Bergdahl gjorde varsitt mål i varje halvlek och IF Centern vann tämligen enkelt

Att IF Centern är bättre än tabelläget råder det ingen tvekan om. Trots stora förluster har spelet stundtals varit helt ok. Problemen har i många matcher inte legat på mitten utan planens sista tredjedelar. Framåt har det varit svårt att vaska fram klara målchanser och bakåt har det emellanåt varit öppnare än Lill-Babs blygdläppar.

1st half
L:a Tjärby var det lag som inledde bäst. IFC verkade tagna av det blixtrande vädret. Blixt på i det blå, ej i tanken, så att säga.

Tjärby skapade också de vassaste chanserna. Efter att hemmalaget vunnit en enkel frispark (ett signum genom hela matchen) kunde Mikelovski mirakulöst, med en benparad i världsklass, avvärja.

Ett rött mål låg också i luften efter att en hemmaspelare trocklat sig fram i Centerns straffområde. Försvaret kunde dock slå bort bollen i sista stund.

Efter den röda anstormningen första femton minutrarna kunde dock de randiga rycka upp sig. Lindblom förpassades in som forward, och Gunnarsson gick ut på kanten. Ett genidrag av Ruddi Sakac skulle det visa sig.

Ständigt löpande Bergdahl, skarvade med sig ett inkast och skapade yta. Han spelade bollen snett inåt bakåt och där dök General Bäckström upp. Tyvärr hamnade hans avslut någonstans i Stora Tjärby. Dock ett anfall som lovade mer.

Ledningsmålet kom istället strax efter. En långboll missbedömdes totalt av hemmaförsvaret och vesslan Lindblom avancerade några metrar. Istället för att fortsätta att ta metrar, fri som han var, avslutade han. Skottet kunde varit hårdare, men välplacerat var det. Tjärbys duktige målvakt var chanslös då bollen smet in vid stolproten. 0-1 och Rudolf log för första gången sedan Bibbi åkte på semester.

Med vinden (bildligt talat) i ryggen tryckte IFC på för ytterligare mål. Kristoffersson drog sin gubbe, fann Bergdahl på fötterna som friställde Normark, som dock hamnade i dålig vinkel. Normark avslutade dock distinkt och målvakten var tvungen att lämna retur. Totte Bergdahl, med föräldrarna på läktarna, var sedan hur kylig som helst. Fel fot, men det sjöng i nättaket. 0-2 och IFC hade kopplat ett stadigt grepp om matchen.

2nd half
Tyvärr blev laget ängsligt i början av andra och föll stundtals alltför långt ner i banan. L:a Tjärby skapade dock endast en del farligheter efter hörnor och det blåvita försvaret såg stabilare ut än på länge. Var detta vändningen, månne?

Firma Bergdahl-Lindblom (TT) slog till igen. Bergdahl spelade en kortpassning till Lindblom som tog med sig bollen och klippte till direkt. Målvakten fick några fingrar på bollen men kunde inte hindra den från att gå in, 0-3! Eufori.

0-4 kom också omgående och matchen skulle få ytterligare en tvåmålsskytt. Bergdahl! Dags att han vaknade, tycker Red, då han utlovat hela 20 mål i år! Game, set, match.

Sammanfattning
Att IFC skulle finna formen, och trepoängarna, rådde det inget tvivel om. Även om matchen inte var den bästa så var det de blåvita som skapade de flesta chanserna och vann rättvist. 4-0 var kanske i överkant men det bryr vi oss inte om! Vi gratulerar samtliga spelare till segern och hoppas trenden kan hålla i sig. Nästa match är redan på onsdag, hemma mot HÅFF. Plus till Lindblom och Bergdahl som gjorde två mål var. Hela backlinjen ska också ha hyllningssång, tillsammans med Lovski i holken, då detta var årets första nolla. Jörgen har  vuxit som mittback!

Bollinnehav 48-52%

23' 0-1 T Lindblom
31' 0-2 T Bergdahl
54' 0-3 T Lindblom
65' 0-4 T Bergdahl

Domarbetyg: 1/5 (hands?)

Publik: 43 (Jonas Andersson har återvänt!)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saxat från IF Centerns lite lätt överlägsna hemsida på svenska fans.

Vapnö-KHFF 6-2 (1-2)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg 3, Ola Jönsson, Conni Jensen, Jonatan Jacobsson

KHFF spelade för första gången i serien i år 4-3-3. Man har tillräckligt starka mittfältare för att klara av det. I första halvlek tog man sig tid att spela in det nygamla spelsystemet. I andra halvlek tog man över fullständigt. Fridbergs tre mål imponerar.

HÅFF-RGIF 3-2 (2-0)
Målskytt RGIF: Johan Bergman 2

RGIF har samma problem som LTIK, man släpper in för billiga mål. Säkerligen saknades duktige mittbacken Johan Nilsson mycket. Man skapar tillräckligt med chanser för att vinna matcherna men man sätter inte dit bollarna. RGIF är även fortsatt ett bottenlag.

HIS-YBK 0-1 (0-0)
Målskytt YBK: Lasse Nordström

Första halvlek tillhörde YBK, men man lyckades inte göra mål. I andra halvlek var HIS det bättre laget och då var det extra tungt att YBK fick göra målet. Ett oavgjort resultat hade kanske speglat matchen bäst. Men med tanke på YBKs första havlek var 0-1 inte helt orättvist. HIS saknade två av sina bättre spelare i Edmundas och Anton Andersson, ändå är man fortsatt bra med i matcherna.

Sperlingsholm-Örnia 3-4