Resultat lördag

Sexan:

SIF-GIF/VIF 3-1 (1-0)
Målskyttar SIF: Daniel Bergman, Martin Fasth, Robert Cerwinski
Målskytt GIF/VIF: Johan Stråhle

SIF tog en tidig ledning i matchen, den första kvarten var inte riktigt GIF/VIFarna vakna och SIF kunde faktiskt avgjort kampen redan då. Efterhand jobbade sig GIF/VIFarna in i matchen och halvtimmen innan paus är det GIF/VIF som håller i taktpinnen och för spelet. I inledningen av andra halvlek är spelet ganska jämnt och lagen samsas om att föra spelet. GIF/VIF kan inte helt oförtjänt kvittera till 1-1. Efter målet tar SIF över matchen igen och man kan till slut vinna med 3-1 efter att Robert Cerwinski avgjort mot slutet av de 90 minuterna.

Jag såg inte matchen själv, men hade som vanligt kamrater på plats som inte sympatiserar något särskilt med något av lagen. Slutsatserna av deras resonemang kan sammanfattas ungefär så här: Man kan inte låta bli att imponeras över SIF. Laget har ännu inte tappat något poäng i serien och dominansen börjar likna den vi såg i fjolårets sexa av KHFF. Ska man vara lite kritisk mot SIF så är det väl på det viset att man önskar att laget inte hade spelat så rak och enkel fotboll, man lever mycket på att man har många spelare som håller hög nivå, men gör inte spelet detsamma kommer man få det mycket svårt när man tar klivet upp i femman. Man kanske ska börja nöta in ett spel som håller även när man möter bra motstånd varje vecka.

Trots att det återstår väldigt mycket av serien råder knappast några tvivel om att SIF kommer att plocka hem förstaplatsen. GIF/VIF, BKW och Örnia får slåss om andra- och kvalplatsen. GIF/VIF har en tydlig linje i sitt spel och man försöker verkligen att följa den konstant, det kommer man att vinna på i längden. Det är viktigt att lagen i toppen av serien håller fokus varje match och försöker att prestera hela tiden trots att motståndet ibland inte är av yppersta klass. Sexan är sämre i år än förra året (de fyra bästa lagen har försvunnit i KHFF, KIK, LTIK och AIK) samtidigt är den något jämnare då de sämre lagen blivit bättre. Det gynnar inte lagen som kommer att få ta klivet upp en division. Därför hoppas jag att topplagen redan nu förbereder sig för nästa säsong genom att följa en spelplan i matcherna som håller även när man möter bra motstånd i varje match.

Så här skriver GIF/VIFs sympatiska och kunniga tränare Mattias Berggren om matchen:

Vaknade av att det regnade på lördags morgon innan seriefinalen mot SIF. Men innan matchen skulle börja så klarnade vädret upp till att bli en fin dag, fin plan men matchen slutade ju inte som man ville... Tyvärr!


Vi hade en bra genomgång om hur vi skulle spela. Det var en grym fokus redan på uppvärmningen med många laddade ögon...


Första halvlek

GIF/VIF inledde matchen nervöst. Så redan efter 1 minut så gör SIF 1-0 efter slarv i straffområdet. GIF/VIF är inte med i matchens första kvart, men när GIF/VIF kommer fram så är det med fint spel runt kanterna. GIF/VIF slarvar med de sista avgörande passningarna som är så viktiga i en sådan här match. De sista återstående 20 minuterna så är det GIF/VIF som spelar och har taktpinnen. Det känns som SIF är lite trötta, så pausen kom rätt välbehövligt för SIF.

I omklädningsrummet i halvtid snackar vi om att fortsätta på det som vi bestämt och att vi skulle fortsätta att ha hög press för att inte ge dem någon inspiration i matchen. Vi gör inga byten i halvtid men vi hade planerat 2 efter cirka en kvart för att hålla tempot uppe.


Andra halvlek

Helt otroligt men andra halvlek höll på att börja som den första med ett baklänges mål efter 1 minut, men denna gången klarade vi oss. Nu böljar spelet fram och tillbaka och det är en tuff kamp över hela banan. Men jag tycker att det ändå är vi som spelar boll. Så efter 59 minuter så kvitterar vi helt välförtjänt till 1-1 genom Stråhle. Men den glädjen varade inte så länge för med lite dålig fokus i försvaret så trycker SIF in 2-1 och vi i GIF/VIF har en tung uppförsbacke igen. GIF/VIF trycker på med allt vi har men som oftast i sådana  lägen blir det en kontring som SIF dödar matchen med och gör 3-1.


Sammanfattningsvis måste jag säga att jag inte tycker vi kommer upp på någon hög nivå i GIF/VIF idag. Trots detta tycker jag att vi spelmässigt är det bättre laget, för vi har en spelidé och försöker lira boll. Med detta vill jag säga att jag tycker SIF tjongar mycket boll, men de har ju två bra forwards som kan underhålla ett helt försvar och det gör SIF bra. Det är bara till att ta revansch när SIF kommer till Veinge IP i höst.


Det har gått exakt 8 timmar efter att domaren blåst av matchen på Skottorps IP Efter söndagen den 24/5 så är den tråkiga och tunga förlusten mot SIF borta från våra huvud. Som sagt det är bara att bryta ihop och komma tillbaka starkare än någonsin. Från och med måndag så börjar vi fokusera på våra nya uppgifter under vecka 22 med 2 träningar och 2 matcher under 5 dagar.


Full fart framåt håll tätt bakåt... (Tommy Söderberg)


Under vecka 22 & 23 så får vi stanna på Veinge IP för både matcher och träningar. GÖTT!


Vi ses på Veinge IP


Man hade önskat att någon i SIF tog sig tid att skriva lite om det gröna lagets syn på matcherna. Det är ganska lätt och roligt att skriva när det går bra för laget, knappast betungande i alla fall.

Simlångsdalen-BKW 1-3 (1-1)
Målskyttar BKW: Patrik Åkesson 2, Manfred Walldén

BKW låg under med 1-0 redan efter fem minuter. Man lyckades sedan samla krafterna och vända på steken, utjämna i första halvlek, för att sedan ta ledningen och utöka densamma i andra. BKWs tränare Packi var inte alls nöjd med insatsen "Ingen bra match av oss, men vi vinner ändå". BKWs fotbollsordförande Pelle Persson var mer nöjd med lagets prestation mot Dalen:  "...en väl genomförd insats".

//P.

Kommentarer
Postat av: J.

Släpper det för packi nu? =D

2009-05-23 @ 20:01:43
Postat av: Olofsson

Vi kanske skulle värva tillbaka "träbenet" han kan tydligen göra mål han :)

2009-05-23 @ 20:01:47
Postat av: Packi

Japp vänster träbenet har talat. Än kan den gamle. Nebo here I come.

2009-05-23 @ 20:42:46
Postat av: Nebo-Kungen

Två baljor av Packi e fasiken imponerande,helt klart imponerande!Synd att inte Veinge kämparna imponerade mot Skottorp,men men...

2009-05-24 @ 10:09:22
Postat av: Hultin

Håller med dig plogen, ska se om det inte finns någon som kan skriva sin syn om skottorps matcher vore trevligt! Jag ger mig på ett försök idag och min analys är garanterat något färgad!!! Matchen igår fullföljde vi nästa till punkt och pricka efter vår matchplan och därför vann vi också enligt mig rättvist med 3-1. GIF/VIF vet vi om har ett mycket bollskickligt lag, men deras spel är ganska lättläst och det uttnytjas genom stängda ytor och att ta bort spelare som vi vet om vill ha mycket boll och som är duktiga när de får tid med bollen. Enligt mig är Skottorps styrka möjligheten att byta matchplan beroende på motstånd. Denna matchen valde vi att backa hem för att stänga deras uppspel på forwards och samtidigt skapa ytor för oss själva bakom deras baklinje. Detta lyckades vi bra med och kunde skapa många chanser på våra omställningar. Att vi byter spelide är bara att titta tillbaka på tidigare matcher som mot t.ex Skogaby och Våxtorp där vi har varit det spelförande laget. GIF/VIF är också starka på fasta situationer och det var också så som de gjorde sitt mål. De är hetare än oss och vi får inte undan bollen och dom kan inte helt orättvist med tanke på att de haft något mer bollinehav kvittera till 1-1. Det som enligt mig avgör matchen är att utöver deras mål så skapar GIF/VIF betydligt färre målchanser än skottorp, dessutom väljer domaren som förövrigt gör en bra insatts att fria två solklara straffsparkar i andra halvlek. Tycker också att det märks att överlag så orkar Skottorp mer än vad GIF/VIF gör. Naturligtvis har vi lite flyt när vi får 2-1 ganska snabbt efter deras kvittering och då blottar de sig lite bakåt när de flyttar fram sina positioner vilket ger oss stora ytor att kontra vilket också resulterar i 3-1. Som jag skrev i början är detta min syn, säkert andra som sett det på ett helt annat sätt.

2009-05-24 @ 17:04:17
Postat av: Svennis

Det Hultin försöker säga är att SIF visste om att GIF/VIF är det bättre laget och att dem valde att spela fegt, backa hem och satsa på kontringar!

Nu vann SIF och fick 3 nya poäng, så man kan inte säga annat än att det lönar sig att spela fegt ibland!

Det där med att SIFs styrka skulle vara att dem byter matchplan beroende på motståndet dem möter, det är väl självklart att man satsar mer framåt när man möter sämre motstånd, och mer fegt när man möter bättre lag, kan tänka mig att alla lag har den taktiken, jag ser inte det som en styrka!

SIFs styrka är självklart att dem fått bästa nyförvärven i år och då är det inte så konstigt att man ligger där man gör, allt annat än seriesegrare vore en skandal!

2009-05-24 @ 20:36:19
Postat av: Hultin

Fegt? Vad är det som är fegt med att spela en taktik som mot det motståndet ger 3 poäng? Sedan tycker jag att du ska skriva vem du är "svennis" är det något som är fegt så är det att inte våga stå för sina åsikter!!!

2009-05-24 @ 21:27:47
Postat av: Olofsson

Vinnande taktik är alltid bra, vi skulle behöva en sån :) men det kommer nog.

2009-05-24 @ 21:58:51
Postat av: Walldia

Plogen du har fel. Walldia kommer vinna 6:an inte skottorp!

2009-05-24 @ 23:01:46
Postat av: Johan

En intressant match i helgen kan nog bli

SIF-IS Örnia. Örnia har hög kapacitet när det stämmer. Tyvärr har det inte verkat stämma allt för väl i säsongsinledingen, men jag tror nog att Örnia kan störa. Hade vart kul om Örnia kunde sno poäng så att inte serien "dör".

2009-05-25 @ 00:35:32
Postat av: Åskådare

Tycker att det är synd att SIF inte har ett etablerat spel i laget. Med tanke på vilka spelare man har så skulle man kunna dominer matcher i sexan. Det ser inte ut som att det fionns någon intränad idé i laget utan man förlitar sig på sina skickliga spelare, detta kommer gå jätte bra i sexan och man kommer helt säkert ta hem den divitionen med men jag tror att SIF hade fått enorma problem i högre divition om de hade fortsatt att spela på samma sätt som de gör nu. Synd tycker jag.

2009-05-25 @ 12:37:05
Postat av: åskådare

division menar jag för de som e småpetiga

2009-05-25 @ 12:38:26
Postat av: Anonym

knäred spelar Dm imorgon va?

2009-05-25 @ 20:33:45
Postat av: Svennis

Hultin...känner jag för att skriva vem jag är så gör jag det utan din uppmaning, men jag känner för att inte göra det!!

SIF mot GIF/VIF var en "seriefinal-match" och man förväntar sig att serieledarna ska bjuda på bra fotboll, istället bevisade ni bara att det blir 6an om 2 år igen, tyvärr!! Du kallar det för taktik som ger 3 poäng, jag säger FEGT, på hemmaplan dessutom!

Vi glömmer det!!

2009-05-26 @ 01:16:39
Postat av: Chefen

Ang matchen Sif-Gif/Vif.Fast jag är part i målet är det väl bara att erkänna att Sif matchplan/taktik funkade bra. En del spelare i vårt lag som vill ha mycket boll fick inte det. Att sedan Skottorp har några vinthundar utnyttjar de ofta och bra. Jag ser inget konstigt i det. Man använder det mtrl man förfogar över. Vi kan alltid prata om bra/dålig, rolig/tråkig fotboll. Så länge det ger resultat är säkert laget tillfreds. Samtidigt ser jag det som respekt mot vårt relativt ungdomliga lag, när man rättar sig efter hur Gif/Vif spelar. Kanske både lite respekt och bra taktiskt kunnande.

2009-05-26 @ 06:37:14
Postat av: Den långe...

Finns inget taktiskt i att kötta. Alla kan förstöra spel. Få kan lära ut ett spel..Kul att nån annan tar upp kvaliteten, enligt mig suger den fortfarande hårt i hela Laholm, förutom ute i K/H då, men vi räknas knappt som laholmare...Känner dock att just det ämnet är väldigt möcke 2008 för en annan!2009-05-26 @ 09:47:31
Postat av: SABBE

HÅLLER MED DIG FULLSTÄNDIGT LAHOLMSLAG SUGER FETT SPELAR SÅ JÄVLA TRÅKIG O DÅLIG FOTBOLL SYND E DE.

2009-05-27 @ 13:47:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0