Inför helgen

Fredag:

Femman:

RGIF-LTIK kl 19:00, Björkvallen

Ingen förväntar sig LTIK-poäng, därför kan bortalaget precis som mot KHFF spela utan press. Men naturligtvis sätter vi press på oss själva, vi vill ju vinna varje match. LTIK har revansch att utkräva, den klara förlusten i träningsmatchen finns i bakhuvudet och så stora siffror lär det inte bli igen. RGIF hade en hög målsättning inför säsongen, man skulle hamna högt i serien och bjuda på bra fotboll. RGIF brukar inleda starkt, men man klarar inte att punktera matcherna och ofta rinner kampen dem ur händerna. I sina bästa stunder presterar RGIF Laholms bästa fotboll. Nu är det dock ett lag utan självförtroende som troligen kommer att få problem mot LTIK. LTIKs anfallsspel har inte fungerat i inledningen av serien, det såg okej ut mot Böljan, i övrigt har det varit dåligt. Räkna därför med en del omkastningar både i taktik och uppställning från Mats Johanssons sida inför denna match. 

IF Centern-KIK kl 19:00, Kärlekens IP

Centern har bara lyckats skrapa ihop en poäng på fyra matcher, man är inte lika starka som förra året. Men det säger inte att matchen inte kommer att bli mycket tuff för KIK. KIK blir dock knappa favoriter, man har ett stabilt lag och nu verkar spetsen Peter Karlsson ha kommit igång rejält (två baljor mot RGIF) och det betyder jätemycket.

Sexan:

BKW-VBoIS kl 19:00, Wallevi

BoIS gjorde en skaplig insats i förra omgången då man skakade SIF. Man har dock bara lyckats skrapa ihop en enda poäng så här långt så anfallsglada BKW blir helt klart favoriter.

SBK-SIF kl 19:00, Skogaby IP

Tuffaste matchen hittills för SIF. Mot SBK på Skogaby IP lär seriefavoriterna inte få någonting gratis. Kanske är det dags för första poängtappet för de gröna nu. SBK har förvisso börjat serien svagt, men lyckades vinna i förra omgången och är kanske på g.

Lördag:

Femman:

KHFF-HÅFF kl 14:00, Kornhults IP

HÅFF spelade i division fyra förra året, det har inte märkts så här långt i serien. Man hade tre raka förluster innan man bekvämt slog Böljan i förra omgången. Är laget på gång månne? Man har en stark offensiv, där ytterbackarna ofta fyller på framåt. Detta gör att försvarsspelet ibland blir lidande, man har också släppt in mest mål i serien. Samtidigt har man gjort mycket mål för att ligga där man ligger. KHFF får fortsätta att göra omkastningar i backlinjen, Kristian Åkesson är på semester, det innebär att tre av fyra ordinarie försvarare saknas i KHFF (förutom Åkesson även Johan Nilsson och Kim Dahlman). Ola Jönsson får kliva ner som mittback, en roll han inte gillar, men brukar vara i klockren i.

Sexan:

Sperlingsholms IF-GIF/VIF kl 13:00, Sperlingsholms IP

GIF/VIF har ännu inte förlorat och ligger i toppen av serien. Sperlingsholm har ännu inte tagit någon pinne. Det säger sig självt att GIF/VIF blir stora favoriter. Men Sperling är långt ifrån så dåliga att det räcker att ställa ut skorna för GIF/VIF.

YBK-Simlångsdalen IF kl 13:00, Munkavallen

Dalen vill tillhöra toppen, ska man göra det bör man slå YBK. YBK har överaskat förr och lär göra det igen. Det skiljer faktiskt bara två poäng mellan lagen, vinner YBK går de alltså om.

Söndag:

Trean:

Slottsskogen/Godhem IF-LFK kl 15:00, Ruddalen

Viktig match för LFK. Dels för att man bör vilja skaka av sig den pinsamma insatsen i förra omgången och dels för att motståndarna precis som LFK tillhör botten. Det är dags för första segern nu. Det måste det vara!

Sexan:

IS Örnia-HIS kl 14:00, Alevallen

HIS kan säkert överaska ISÖ. Ligger man bara rätt och tätt defensivt och låter bollarna gå genom Edmundas på mittfältet upp på topp till Anton Andersson och Fredrik Gustavsson kan man säkert plocka poäng från Örnia. ISÖ blir dock favoriter.

//P. 

Kommentarer
Postat av: Hans

Äntligen dags för Malmöfalangen att få stå under tak! Tyvärr blir det nog svag uppslutning men banderollen följer iaf med till Skogaby IP.Från förra omgången: http://www.flickr.com/photos/38335317@N08/sets/72157617897426797/

2009-05-14 @ 19:25:36
URL: http://hylliesports.blogg.se/
Postat av: Ysby

Spelar inte IS Örnia-HIS på söndag?

2009-05-14 @ 23:40:59
Postat av: P

Korrekt.

2009-05-14 @ 23:55:53
Postat av: hyddan

SG 97 har jag mött i juniorsammanhang den enda gången jag fått spela forward en hel match det resulterade i 8 strutar av the one and only sledgehammer!

2009-05-15 @ 11:13:10
Postat av: Richard Frankland

Vilken match alltså...Ränneslöv- Lilla tjärby!! en härlig match för dem tusen neutrala supportrarna :) härliga tacklingar o spel. En riktigt god match med hetsiga supportrar. Synd bara att vi förlorade...

2009-05-15 @ 21:35:49
Postat av: Anonym

Hur slutade Ränneslöv- lilla tjärby ??

2009-05-15 @ 21:48:25
Postat av: Stefan

skogaby-skottorp 0-1

2009-05-15 @ 21:54:43
Postat av: Hellsten

Håller med Richard helt, trevlig match ...fötlåt att jag "klippte" dig Richard men jag var tvungen du var så jävla bra ....ser fram emot ett nytt slag på lilla tjärby IP, där kommer det smälla de ska de gör i fotboll, till sist tack Åke Fredriksson för att du finns..stora gögar å lite lemonad..RGIF

2009-05-16 @ 11:15:50
Postat av: Ysby

YBK-Simlångsdalen IF 2-1(2-0)

Båda målen kom av Dennis Ljungberg.

Kanske inte ett rättvist resultat, men när man som Simlångsdalen missar så mycket så får man skylla sig själv, och det man inte missade räddade en suverän Blerim. Och som vanligt kämpade och krigade spelarna i YBK.

2009-05-16 @ 15:26:28
Postat av: HIS

Örnia-Hasslöv 3-3ISÖ ledde 3-1 med 25 minuter kvar att spela. Då skadade sig Anton Andersson såpass illa att ambulans fick anlända. Kanske var det de sista vi fick se av honom i HIS-tröjan, trisst nog. Men efter avbrottet gav HIS-spelarna allt och kämpade verkligen för sin skadade lagkamrat. Fredrik Gustavsson 2 mål och Tobias Nilsson 1.

2009-05-17 @ 18:40:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0