Resultat lördag

Trean:

LFK-Väster 1-1 (1-1)
Målskytt LFK: Ronny Sabo

Väster har lite mer boll och spelet är ofta förlagt till Laholms planhalva under den första halvleken. Trots detta tar LFK ledningen genom Ronny Sabo innan Väster kvitterar till 1-1. Andra halvlek börjar ungefär på samma vis, men LFK spelar upp sig efter hand och sista 20 är det LFK som trycker på och går för vinst. Man lyckas dock inte få in bollen och matchen slutar 1-1. Ett resultat som troligen båda tränarna är relativt nöjda med. Väster ledde serien inför matchen och man går för serieseger, därför var det bra av LFK att man kunde stå upp som man gjorde. Extra imponerande blir LFKs insats med tanke på att rutinerade Mats Gustavsson fick utgå redan efter en halvtimme med en sträckning i ljumsken. Henrik Nilsson ersatte i mittlåset och löste det på ett godkänt sätt tillsammans med Daniel Nilsson. Bäst i LFK var målvakten Markus Johansson. Trygg och väldigt säker, ett par klassräddningar. Plus också till Ronny Sabo som hela tiden oroar motståndarförsvaren med sin teknik och snabbhet.

Femman:

RGIF-Glommen 2-3 (2-1)
Målskyttar RGIF: Stefan Rådlund, Johan Bergman

Vad händer RGIF? Första halvtimmen spelar man ut Glommen i högt tempo med en och två touch. Inget lag i femman kan prestera den fotboll i lika högt tempo som RGIF gör där. Efter knappt 20 minuter gör man två mål inom loppet av en minut. Stefan Rådlund placerar känsligt in en frispark till 1-0 och i anfallet efter gör Johan Bergman 2-0 till RGIF. Framförallt RGIFs vänstersida är riktigt stark. Daniel Hellsten på vänsterbacken är enormt driven i sin spelstil och går hela tiden framför sin gubbe och vinner bollarna. I vänsterdojjan finns både känsla och kraft, därför kan han variera sina uppspel. Framför Hellsten spelar Mats Lindström, han toppar hårt jobb med fin teknik och en härlig speed. Hellsten och Lindström växelspelade sig gång på gång genom Glommen, de kompletterar verkligen varandra väl. Det är få lag förunnat att ha två så bra vänsterfötter på sin vänsterkant. Med bara sekunder kvar av halvleken lyfter en Glommenspelare in en boll mot straffområdet som trycks in i mål bakom Henrik Olsson i hemmakassen. I andra halvlek kommer RGIF aldrig igång på samma vis, medan Glommen har tänt på sin viktiga reducering och spelar upp sig. Matchen är nu jämn och fotbollsmässigt håller det fortfarande hög klass. I mitten på halvleken trycker Glommen in 2-2 och efter detta tillåts man även att göra 3-2. RGIF trycker i slutet på för en kvittering medan Glommen inriktar sig på att kontra. RGIF lyckas vaska fram en del bra chanser bl a när Hellsten väggspelar sig igenom Glommens försvar för att sedan inte få en rejäl träff på bollen och genom Johan Bergman som från högerläge skjuter i burgaveln. Glommen vinner matchen efter en fin vändning genom tre raka mål. RGIF tål inte motgångar, 1-2-målet kom ytterst olägligt och onödigt med bara sekunder kvar av första och flera av RGIfarna gick säkert in med negativa tankar i omklädningsrummet i paus trots att man hade gjort en mycket bra halvlek och hade ledningen med ett mål. Spelet blev ängsligare i andra halvlek från RGIFs sida och det blev mer längre bollar. Matchen såg totalt sätt verkligen ut som ett toppmöte och ett topplag är Glommen efter tre raka segrar, vilket man har tillsammans med KHFF och Torup/Rydö. RGIF spelar stundtals troligen femmans bästa fotboll, men man har bara tagit en pinne, man ligger alltså i botten och är för tillfället sämst av de fyra Laholmslagen i femman. Jag trodde att de skulle vara bäst.

Sexan:

SBK-HIS 0-1 (0-1)
Målskytt HIS: Fredrik Gustavsson

SBK var det bättre laget matchen igenom, men man har otroligt svårt för att förvalta sina lägen och göra mål. Samtidigt spelar HIS väldigt bra efter sina resurser. Fredrik Gustavsson och Anton Andersson på topp är tunga att möta för motståndarförsvaren, de oroar ständigt på egen hand. Bakåt ser mittlåset med Calle Sundin och Marcus Hedström ramstarkt ut och släpper man igenom något finns klassmålvakten Carlos Fragoso bakom och tar det mesta. Det måste vara underbart kul för spelarna i HIS att känna att man kan vara med i matcherna och t o m vinna. Inget lag går säkert för HIS i år. Det är blytungt för SBK efter tre raka förluster. I de två inledande omgångarna saknade man mycket folk, till mötet mot HIS var man dock i stort sätt ordinarie, någon spelare saknar man alltid, därför kan man knappast skylla på det. Martin Agnvall har varit borta sedan de första träningsmatcherna, nu är han dock åter på hemmaplan och kanske är han med i SBK till nästa match. Han satte dit en del baljor i träningsmatcherna och är en riktig målskytt. Kanske kan han lösa SBKs problem med att göra mål. Just nu är SBK kommunens sämsta lag. Jag såg första halvlek av matchen och lade då märke till att Magnus "Jordfräsen" Andersson satt på bänken i SBK. Varför? Småskadad, krasslig, tränat för lite? Ett SBK utan Mange är inget SBK. Man har inte råd att ha en spelare av den kalibern på bänken, han tillför långt mycket mer än det spelmässiga med sin inställning och energi.

SIF-Sperlingsholm 3-1 (1-0)
Målskyttar SIF: David Eriksson, Pontus Johansson, Oskar Moberg

SIF fick en del återbud till matchen, bl a saknades Robert Cerwinski, Jim Gunnarsson och Martin Fasth, dessutom bjöd Sperlingsholm på oväntat hårt motstånd. Detta gjorde att segern aldrig kändes självklar och att SIF verkligen fick kämpa för det, någon gladfotboll bjöd man inte på. Sperlingsholm kommer att bli bättre vad det lider och man har sedan de två första omgångarna förstärkt laget med en del duktiga spelare som säkert tillför en hel del till det decimerade laget.

GIF/VIF-Simlångsdalen 3-0 (3-0)
Målskyttar GIF/VIF: Björn Olsson 2, Johan Stråhle

Väntad seger för GIF/VIF som befäste sin plats i toppen av tabellen. Dalen hade aldrig något att sätta emot, GIF/VIF ägde stora delar av matchen och vann synnerligen rättvist.

//P.

Kommentarer
Postat av: Real fantast

ser fram emot el classico ikväll, blir en spännande drabbning, såg RGIF idag, borde dödat matchen i första, men vilket motstånd man mötte, Glommens ungdomar var verkligen en sevärdhet att minnas, även om RGIF var värda segern tycker jag att motståndarna var något för framtiden, RGIFs kantspel var en fröjd att se under första halvlek, jäkligt synd att det inte höll bara, Forza Real

2009-05-02 @ 18:48:07
Postat av: fabregas

Anton Tideman gjord een kanon match och visade att han hör hemma i LFKs a lag. Inte många 16åringar som är så säkra på huvudet och så lugn och säker i ovana situationer. Kul att se!

2009-05-02 @ 18:49:56
Postat av: Hans

Skottarnas segertåg rullar vidare! Förbannat skönt att vara med i vagnen efter ett par tunga säsonger. Nu ser det ljust ut! Matchen mot Genevad/Veinge om två omgångar blir högintressant. Fram tills dess tror jag vi är obesegrade!

2009-05-02 @ 20:09:44
Postat av: Hallo??

Vem gjorde LTIK:s första mål i serien förra året Mr Plog?

Vill veta mer om statestiken!2009-05-02 @ 20:54:34
Postat av: Ralle

Antar att du inte såg matchen mellan simlångsdalen och genevad veinge. Två pissmål och ett offside. Simöångsdalen kunde haft 6-0 i paus. Ska du skriva så skriv rätt. Värdelös blogg!!!!!!!! Sista gången jag läste den hahahaha

2009-05-02 @ 20:58:10
Postat av: P

Simöongsdalen... Ska du skriva så skriv rätt! Hahaha.Jag kollar med min kamrat Swederman i morgon söndag. Men 3-0 i paus snackar man inte bort så lätt...Den här bloggen är av princip alltid på Laholmslagens sida. Men rätt ska naturligtvis vara rätt. Spelar ett Laholmslag mot ett lag utifrån blir ibland speglingen ensidig. Därför finns kommentarerna, där är det fritt att komma med de åsikter man har om allt. Det som skrivs här är mina åsikter, ibland genom mina kamrater i de olika Laholmsklubbarna. Och så måste det få vara.Att läsa bloggen är förövrigt helt frivilligt.

2009-05-02 @ 23:09:01
Postat av: "geniet"

Ralle, ralle, ralle...det är på det viset en dålig eller snarare USEL förlorare presenterar sig!!!

Ditt "hahahaha" på slutet får mig att tro att du är runt 12-13 år gammal och att det måste varit tungt att se farsan förlora idag :D

Keep it up plog, du gör ett riktigt bra jobb!

2009-05-02 @ 23:15:26
Postat av: Viking

Tycker faktiskt att HIS var värda segern idag. Även om SBK hade mycket av spelet så skapade HIS betydligt fler klara målchanser. Hade ju ett rungande skott i virket, samt en 2-3 frilägen i andra halvlek. SBK å sin sida var väldigt starka och skapade i princip alla sina chanser på fasta eller inlägg. Men trots allt en rättvis seger!

2009-05-02 @ 23:36:05
Postat av: Nebo-Kungen

Den där Ralle måste varit full eller någe i den stilen,visst hade Dalen tryck på Veingegrabbarna den första kvarten men så fruktansvärt ineffektiva kan man inte vara ens i div sex.Sen mattades Dalen ganska kraftigt,och målen som kom var INTE några pissmål.För övrigt ska du inte hacka på denna förträffliga fotbollsblogg!!

2009-05-03 @ 12:41:39
Postat av: Sandra

Ny förlust för "laholms nästa bästa lag" det får nog bli lite skumpa för min del ikväll hehehe... Det kommer bli tronskifte iår KHFF kommer att knäppa er på näsan, skål på er RGIF!

2009-05-03 @ 13:41:16
Postat av: Anonym

Vem är det som sagt att RGIF är laholms näst bästa lag ?

2009-05-03 @ 14:08:17
Postat av: P

Det är jag, förra året. Det kunde man säga att de var då pga att de sett ur seriesammanhang var det laget som var högst placerat efter LFK. Just nu är RGIF bara femte bästa lag i kommunen. 1. LFK 2. KHFF 3. KIK 4. LTIK 5. RGIF osv.

2009-05-03 @ 16:28:56
Postat av: Anonym

Vem gjorde LTIK:s första mål i serien förra året Mr Plog?

Vill veta mer om statestiken!

2009-05-03 @ 16:40:54
Postat av: Dogge

Såg gif/vif mot simlångsdalen i lördags, dalen skapar en del men saknar skärpa medan veinge är ruskigt effektiva. Visst är det 3-6 i lägen i första men veinge gör mål på sina chanser det gör inte dalen. I andra var dalen väldigt bleka och gif/vif såg stabila ut.

2009-05-03 @ 21:07:24
Postat av: Anonym

http://mathildawinje.blogg.se/

2009-05-03 @ 21:41:58
Postat av: Ysby

Plogen, glöm inte att det är DM på tisdag, hoppas man får se dig i Ysby!

2009-05-03 @ 22:10:33
Postat av: Jr agnvall

Åter på hemmaplan, någon match blir det inte tills skottorp.Jädra mög med, back in score bussnies nu jue! 5 veckors rehab utoamland, får en å vilja spela!

2009-05-07 @ 02:13:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0