Resultat DM

YBK-KIK 2-4 (1-2)
Målskyttar YBK: Shpetim Hajrullahi, Robin Henriksen
Målskyttar KIK: Duka Sumiqi, Simon Gunnarsson, Markus Åkesson (straff), Simon Silvandersson

Såg bara andra halvlek... Det stod 1-1 väldigt tidigt, redan efter någon minut. YBK tog ledningen efter en målvaktstavla och KIK kvitterade enligt uppgift på en annan. Efter ca 10 minuter tar KIK ledningen med 2-1 och i första halvlek var det enligt de personerna i min närhet mycket KIK. Efter paus är spelet ganska jämnt, KIK byter dock in Peter Karlsson, Joel Åkesson och Kristoffer Olsson efterhand och då tar man över allt mer. 3-1 kommer på straff genom Markus Åkesson, som säkert placerade bollen bredvid en passiv Niklas Nilsson i hemmamålet. Straffen må ha sett billig ut från vissa vinklar, men därifrån jag stod såg man utmärkt hur YBKaren hindrade KIKaren med armen. Helt korrekt dömt således. Resten av halvleken blir en kavalkad i missade målchanser av KIK. Simon Andersson, Kristoffer Olsson och Simon Silvandersson missar alla i princip öppet mål och Silvandersson har även en boll i stolpen. Det blir lite nervigt för KIK mot slutet då YBKs Robin Henriksen med bara fyra minuter kvar av matchen slår något som troligen var menat som ett inlägg rakt i mål över Patrik Börjesson i KIK-kassen. Simon Silvandersson avgör dock med minuten kvar till KIKs fördel. Säkerligen skönt för Silvandersson som är tillbaka efter en lång frånvaro pga av skada att få sätta dit bollen efter alla missade chanser. KIKs bredd imponerar, endast fyra ordinarie spelare startade matchen mot YBK (Mattias Ragnarsson, Pelle Svensson, Markus Åkesson och Jonathan Pettersson) ändå är man det lag som skapar absolut mest och det lag som har mest struktur i spelet. Unga YBK ska dock inte misströsta allt för mycket. Det finns gott om talang i YBK och på sikt har man ett bra lag på g. Kanske borde man täppa till lite bättre bakåt då man släpper till väl mycket klara chanser i matchen mot KIK.

SIF-Halmia 0-5 (0-3)

ISH kom som väntat med starkast möjliga lag till Skottorp. SIF gjorde en bra match, men mot division två-motstånd ska man inte räcka till och det gjorde man inte heller.