Resultat 1a Maj

Femman:

KHFF-KIK 2-1 (2-0)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Ola Jönsson
Målskytt KIK: Duka Sumiqi

Första kvarten av matchen är relativt jämn, t o m visst övertag KIK. Efterhand tar KHFF över allt mer och sista halvtimmen i första är dominansen ganska stor från hemmalaget och man lyckas då göra två mål. Första halvtimmen av andra halvlek spelar KHFF mycket bra fotboll med härlig rörlighet i laget, alla verkar hela tiden vart de ska ta vägen i löpningarna med och utan boll, det känns som att KHFF är en man mer hela tiden. KIK har svårt för att få fatt i de skickliga Ola Jönsson och Jonatan Jacobsson, klasspelarna tillåts emellanåt briljera. I det här skedet av matchen är det bara Mikael Holvigsson i KIKs mål som håller laget kvar i matchen bl a genom en snygg TV-räddning samt diverse reflexräddningar. Med ca 20 minuter kvar av matchen byter Klippfors in Duka Sumiqi och snart kommer även William Sandberg och Simon Silvandersson in. De tre, framförallt Duka ska göra skillnad för KIK och sista kvarten är det KIK som är det bättre laget. Med ca fem minuter kvar kommer reduceringen från Duka. Närmre än så kommer inte KIK. Totalt sätt får resultatet ses som rättvist, KHFF bjöd storpubliken i Kornhult på en timmes ypperlig fotbollsunderhållning och borde på den timmen avgjort matchen. Nu bjöd man in KIK sista kvarten och hade det velat sig illa hade KIK inte bara reducerat utan även kvitterat. I KHFF var Ola Jönsson och Jonatan Jacobsson magnifika denna soliga eftermiddag. I KIK får nämnde Holvigsson i kassen samt mittbacken respektive vänsterbacken Pelle Svensson och Kristoffer Olsson högst betyg. Duka står för ett mycket bra inhopp sista 20. Det är han som får igång KIKs anfallsspel och det är han som gör målet. Hade jag varit Klippfors hade Duka spelat från start i nästa omgång mot RGIF.

Böljan-LTIK 1-2 (0-1)
Målskyttar LTIK: Simon Vedin, Henrik Olsson

En skön och rättvis seger för LTIK. LTIK hade ledningen med 2-0. Simon Vedin gjorde 1-0 efter fint förarbete av Conny Strömberg och Sabri Behrami. Henrik Olsson gjorde 2-0 direkt på Jonas Wallins utspark. I 70e minuten gör Böljan 1-2. Dittills hade LTIK varit det bättre laget och skapat ett antal chanser mer än Böljan. Böljans farligheter kom till på fasta när LTIKare inte följde med i markeringen, eller sedan LTIKare slarvat med bollen centralt i banan. Efter 1-2 får Böljan lite ny energi, man jobbar hårt och lyckas vaska fram något halvläge. LTIKarna lyckades dock freda sin kasse och tog hem årets första trepoängare. Bäst i LTIK var Jonas Wallin, inga jätteräddningar men stabil, trygg och väldigt säker, Emil Olsson slet hårt på topp, Fredrik Wersch var mycket duktig som vänsterback och Richard Frankland betyder mycket med sin energi. Det är dock ingen LTIKare som faller ur ramen och samtliga får med beröm godkänt för sina insatser. Böljan var något sämre än KIK och Lidhult, men inte mycket. Serien är väldigt jämn, inget lag känns oslagbart, samtidigt finns det inga dåliga lag. LTIK kommer att få kämpa för varje pinne i år!

Intressant kuriosa för er som gillar statistik är att Simon Vedin för tredje året i rad gör LTIKs första seriemål för säsongen. De två föregående säsongerna har han dock inte behövt vänta till tredje omgången, utan han har då nätat redan i första omgången. Båda gångerna mot YBK på Munkavallen dessutom.

Sexan:

YBK-VBoIS 2-2 (1-1)
Målskytt YBK: Edin Mehmedovic 2
Målskyttar VBoIS: Oscar Andersson (straff), Anders Gustavsson

YBK ledde två gånger om, men man lyckades inte hålla undan för BoIS.

Örnia-BKW 1-2 (0-1)
Målskyttar BKW: Nderim Peci, Kenan Ramadani

BKW tog ledningen i den första halvleken sedan Nderim Peci blivit elegant framspelad av BKWs bäste denna dag: Arlind Halimi. I andra halvlek drabbas man utav en utvisning sedan en Walldian dragit på sig två gula kort. Örnia kvitterar dessutom kort därefter på frispark sedan BKWs målvakt missbedömt en boll. Efter detta trodde man att det skulle bli jobbigt för bortalaget, och visst tog Örnia över, men de heta chanserna uteblev. På matchens sista spark gör Kenan Ramadani 2-1 till BKW sedan han tagit en löpning på djupet ifrån sin högerbacksplats på en boll från Kastriot Svarca. Kenan kom från misstänkt offsideposition vid målet, domaren stod dock väl placerad och jag är ganska så säker på att en domare blåser offside om han är tveksam vid situationen. En domare har ingenting att vinna på att fria en en spelare som kommer från misstänkt offside med endast sekunder kvar att spela om han inte är helt säker på sin sak. Kenan stor matchhjälte för sitt BKW. Supertung förlust för Örnia.

//P.

Kommentarer
Postat av: Ysby

Edin gjorde båda målen för YBK och jag TROR det var Nderim som gjorde målet för Walldia.

2009-05-01 @ 17:35:52
Postat av: Alex

Då vill jag bara tillägga att domaren vid Walldias 2-1 mål var allt annat än välplacerad. En superoffside, och det säger jag inte bara för att jag är grönvit. Mycket märkligt att han kan undvika den, men nöjd var han när han precis därefter blåser av matchen. Utlovad stopptid skiter han i, samt att han strör extra salt i såren genom att inte döma mål till Örnia då vi har en boll halvmetern över mållinjen. Visst får man den domaren man förtjänar i sexan, men så låg nivå?

2009-05-01 @ 22:08:02
Postat av: sabbee

dddu har dina favoriter du plogen ingen snack om saken iallfall när de gäller ltik, så e de skönt med vinst iallfall, mvh

2009-05-01 @ 22:09:49
Postat av: Alex

Domaren var allt annat än välplacerad vid Walldias 2-1 mål då spelaren var superoffside! Dessutom hade Örnia en boll halvmetern över mållinjen, men åter igen står domaren så perfekt felplacerad att han inte ser detta. I övrigt en mycket perfekt domarinsats där utlovad stopptid uteblir, och där dialog mellan spelare och domare inte funkar över huvudtaget. Walldia är alltid svåra att möta, men idag var domaren allt för avgörande.

2009-05-01 @ 22:51:26
Postat av: Grönvit

Blev visst lite dubbelt Alex

2009-05-01 @ 22:54:06
Postat av: Walldia

Du verkar upprörd Alex...Rekommenderar att du tar något lugnande.Det där med halvmeter över mållinjen får du gärna förklara lite närmare.

2009-05-01 @ 23:21:10
Postat av: Den långe...

5 kvar när KIK gör mål......

2009-05-01 @ 23:41:05
Postat av: P

KHFF-KIK-referatet är nu uppdaterat och helt omskrivet, detta efter att jag pratat med mina spioner på plats lite närmre.Det är bra att du går in och kommenterar ISÖ-Alex.Sabbe: Alla i LTIK är mina favoriter.

2009-05-02 @ 00:38:29
Postat av: Alex

Klart som f*n man är upprörd...

Men förhoppningsvis så får vi tillbaka det längre fram.

2009-05-02 @ 02:01:28
Postat av: Johan G

Plogen, kolla upp lite närmare vem som gjorde första målet mot Ysby förra året? Vad jag kan minnas (erkänner nu att jag har ett dåligt minne) att det inte var Simon som gjorde första målet mot Ysby.. Mvh Johan

2009-05-02 @ 12:53:25
Postat av: bengan

simon silva hoppade in när det va en halvtimme kvar och gjorde det bra i hans första a lags match i år sen ´knäskadan

2009-05-03 @ 11:43:45
Postat av: Anonym

simon silva hoppade in när det va en halvtimme kvar och gjorde det bra i hans första a lags match i år sen ´knäskadan

2009-05-03 @ 11:45:12
Postat av: bengan

simon silva hoppade in när det va en halvtimme kvar och gjorde det bra i hans första a lags match i år sen ´knäskadan

2009-05-03 @ 11:45:47
Postat av: Morgan Johansson

Walldias segermål är en offside på 2 meter ! En fullständigt katastrofal insata av domare Bo G Johansson!!! Räkna med ett MYCKET TAGGAT ISÖ mot simlånsdalen .Morgan Johansson

Tränare Örnia

2009-05-03 @ 18:45:58
Postat av: Observer

Hur ska det gå för stackars Örnia om dom eventuellt förlorar en match till i år? Förmodligen får man söka psykologhjälp, när till och med tränare ger sig ut på bloggar och beklagar sig - ojojoj då har man problem, men det tar sig -nu var det bara offside med 2 meter i tidigare inlägg på bl.a Örnias hemsida var det 13 m offside.Stackars Simlångsdalen dom får nog ha dubbla benskydd på sig.

2009-05-04 @ 00:20:48
Postat av: Morgan johansson

Till Observer : Nej, psykologhjälp klarar vi oss utan. vad det handlar om är att bli behandlade rättvist! Och med några av de kommentarer kring vår match som ni säkert ej sett, så undrar man ju vem som behöver hjälp ? observer? heter du inget ?Morgan Johansson

Tränare Örnia

2009-05-04 @ 08:50:04
Postat av: Simon

I en värld där Cassano tjänar mindre än Cristiano Ronaldo är det svårt att ta till begrepp som rättvist.Lycka till i fortsättningen Örnia,

2009-05-04 @ 13:15:24
Postat av: robban

nja en halvmeter inne jag tror inte jag står så långt in på en hörna. bollen va inte inne så klaga hur mkt ni vill. och sen att kenan va offside det vet väl alla att han inte är. kenan är snabb som vinden :P och sen att inte kunna göra bättre ifrån sig när man är en man mer visar väl att vi kämpar in i det sista grabbar gott :) . som alla säger om vi har förmånga problem barn så ja men vi vinner matcher. och sen att få spelar utvisad efter matchen det e ju väldigt lyckat :P kämpa på alla lag

2009-05-04 @ 17:18:40
Postat av: Heja

Heja Bollalt!! Kom igen vi slar alla iar!!! HEJA HEJA BOLLALT!!!! Laholms Stolthet

2009-05-04 @ 21:16:44
Postat av: Morgan johansson

Att Walldia vinner är urstarkt, en RIKTIGT bra kämpainsats och att ni kommer att fajtas itoppen är iaf jag övertygad om !första halvlek är ni Mycket bra ! Jag tycker bara att domaren stjäl föreställningen, Men ett GRATTIS till walldia för en storartad kämpainsats.Kul med din blogg plogen, den förgyller en dag för oss fotbollsgalningar!!!

Morga Johansson

2009-05-05 @ 08:47:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0