Resultat lördag

Träningsmatcher:

LFK-Alet IK 1-2 (1-0)
Mål LFK: Johan Green

LFK gjorde en bra första halvlek mot blivande seriekonkurrenten Alet. Målet var vackert och signerat Johan Green. LFK borde haft ledningen med ytterligare någon pyts i paus.

- Då agerar vi som vi ska och spelar bra. Jag är främst nöjd med de tre innermittfältarna (Petter Gustafsson, Tobias Lundgren, David Pinot) och deras rörelsemönster, säger LFK:s tränare Mats Gustavsson.

I andra kunde Alet ta över och trycka tillbaka LFK. Spelet var förlagt till LFK:s planhalva. 1-1 kom tidigt och 2-1 kom med ca fem minuter kvar av matchen. En delikatess från Alets sida. ”Rasse-fint”, inspel och sedan klack i mål. Snyggt! Målet var inte alls ologiskt sett till matchbilden i andra.

- Alet pressar oss hårdare i andra, men hemåtjobbet är för dåligt överlag från vår sida och det trots att vi pratade om just det i paus. Jag var positiv i halvlek. Får sluta berömma för mycket då, fortsatte en något besviken Gustavsson.

Kanske bättre att få stryk nu, istället för att vinna med en 5-0 och dabbas av hybris inför mötet i serien?

- Jag hade gärna tagit en vinst med 5-0. Det hade varit gött med en seger, säger Mats Gustavsson innan han berömmer mittback Eric Lindberg för dennes insats.

- Bra inställning, bra fysik, en riktig tävlingsmänniska.

Även Johan Green gjorde en bra match och lade ner en imponerande arbetsinsats, även om han borde gjort något mål till då han hade ett friläge även i andra halvlek.

RGIF-LTIK 3-2 (1-2)
Mål RGIF: Dino Karupovic 2, Henrik Olsson
Mål LTIK: Tom Hjälmefjord, Simon Vedin

RGIF fick revansch efter 3-0-förlusten mot KIK förra helgen då man nu slog KIK:s blivande seriemotsåndare LTIK. Matchen slutade 3-2 till RGIF efter att LTIK haft ledningen med 2-1 i paus. Det var en relativt jämn tillställning som böljade fram och tillbaka. Undertecknad anser ändå att RGIF vinner rättvist. De grönvita var stabilare och oftast starkast på mitten, dessutom var man det lag som hade flest sekvenser med ett bra passningsspel.

LTIK började bäst men det var RGIF som var det bättre laget i första halvlek, åtminstone fram till man gjorde 1-0 genom Dino Karupovic. Ett vackert mål via skott. RGIF:s etta hängde i luften då man haft ett par farliga skott. Något tätt utanför och något som Jonas Nilsson i LTIK:s mål fick avstyra. Efter RGIF:s 1-0 kunde LTIK ta över och göra två raka mål. Tom Hjälmefjords nick i mål efter Simon Vedins hörna var fint. 2-1 gjorde Simon Vedin själv på ett genombrott. Mot slutet av halvleken tog RGIF över igen utan att skapa något nämnvärt. I inledningen på andra kunde RGIF utnyttja två LTIK-misstag och både kvittera och ta ledningen. 2-2 på omställning efter hörna. Henrik Olsson kunde enkelt manövrera ut LTIK:s ”stannande” spelare och kruta bollen i mål från nära håll. Vid 3-2 agerade LTIK:s försvar plottrigt och skänkte bort bollen till Dino Karupovic, som tackade, tog emot och satte dit kulan. Resten av matchen böljade spelet fram och tillbaka med småchanser åt båda håll. LTIK kunde mycket väl kvitterat på något av Fredrik Marinovic lägen. Nick efter inlägg samt avslut nära mål efter hörna.

- Jag borde gjort två mål idag, sade en besviken Marinovic efter matchen. Fredrik gjorde annars en bra match i LTIK som forward, även om orken tröt mot slutet.

Även Tom Hjälmefjord kunde satt dit en boll. Konstskottet med yttersidan gick dock strax över mål. Också RGIF hade chanser, de kunde lika gärna utökat som LTIK kunde kvitterat.

- Du kan inte jämföra den här insatsen mot den mot Knäred. Förra helgen experimenterade jag med den offensiva uppställningen. Idag var det andra förutsättningar, säger RGIF:s coach Ulf Wernersson och fortsätter:

- Spelet böljade fram och tillbaka mellan lagen. Jag är nöjd med vårt spel fram till vi gör 1-0, sen blir vi bekväma. Det var stabilt, men det sista lilla saknades. Vi slarvade ofta med den avgörande passningen, men det har vi tid på oss att jobba med. Det var en bra genomkörare, avslutar Wernersson.

Johan Nilsson är alltid suverän i RGIF. Otroligt nyttig på lagets innermittfält. Står alltid rätt, stark i kroppen och är mycket svårpasserad. Även tvåmålsskytt Dino Karupovic var duktig i RGIF.

I LTIK gjorde Henrik Nilsson sin första match sedan testmatchen i november med gamla klubben LFK. Nilsson agerade stabilt i LTIK:s mittförsvar i 90 minuter.

- Nja, det kan jag väl inte riktigt hålla med om. Det är en bit kvar. Jag hade faktiskt krampkänningar i vaderna mot slutet, det har jag aldrig fått på konstgräs tidigare, sade en något besviken, men ändå skrattande Nilsson efter matchen.

- Det var en okej match från vår sida. Det är bra att vi orkar i 90 minuter och att vi håller tempot uppe. Mindre bra var det vid deras mål i andra. Det är misstag från vår sida. Vi löser inte deras omställning vid 2-2 och vid 3-2 spelar vi för smått, säger LTIK:s tränare Freddy Pettersson och fortsätter:

- Det som är positivt är att det är enkla saker att rätta till. I mitten av första spelar vi ganska bra och försöker hela tiden, men vi får aldrig något riktigt tryck på dem. Vi skapar våra chanser på hörnor och inlägg. Ingen i laget gör någon jätteinsats, samtidigt faller ingen ur ramen, avslutar Pettersson.

Emil Olsson saknades mycket i LTIK. Hans fysik hade behövts för att få ordentligt tryck på RGIF:s rutinerade backlinje.

Duktig domare: Mattias Theander, Hyltebruk.

SIF-Sperlingsholm/Sennan IF 0-7

SIF hade inget att hämta mot SIF. SIF var det bättre laget matchen igenom, även om det fanns sekvenser då SIF spelade ok. SIF saknade ett antal spelare till matchen, som var den första för säsongen. För SIF var det den tredje.

SBK-GIF/VIF (A/B) 0-2 (0-2)
Mål GIF/VIF: Sabri Behrami, självmål

HIS-Snöstorp/Nyhem IF P17 2-3
Mål HIS: Fredrik Gustavsson, Albin Lundgren

//P.


Kommentarer
Postat av: P

Rassefinten är den fint då du slår bollen på en sida av din motståndare och sedan går själv på den andra.

2012-03-03 @ 15:39:07
Postat av: Dennis Lundh

Helt korrekt Plogen!

2012-03-03 @ 16:33:14
Postat av: Anonym

Själv har man alltid hört att den finten kallas "Marockokanen"?

Kanske är fel..

2012-03-03 @ 16:48:03
Postat av: P

Lite interngrej i LTIK. Vår ex-tränare Dennis Lundh kallade den för Rasse-finten.

2012-03-03 @ 16:59:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0