Resultat lördag

HBK U19-LFK 3-0 (2-0)

Från L-Å Englunds facebook:

HBKu19-LFK 2-0 i paus. H har dominerat stort, L har stora problem i försvaret. En riktig chans, Green i stolpen, Jonte returen via täck till hörna. Nästanchans i slutet. Bättre spel sista fem av LFK.

‎3-0 slut. Såg bättre ut i andra halvlek, men skapades inga direkta målchanser.

Från HBK:s hemsida:

En lättare träningsvecka med enbart två fotbollsträningar gjorde susen för U-19. Ett piggt, rörligt och aggressivt HBK satte tonen direkt och innan uret nått fem minuter hade U-19 vaskat fram tre frilägen som borde renderat i hemmaledning. Ledningsmålet skulle ändå komma i 10:e minuten då Stefan Stojkovic (bilden) löpte sig fri efter en delikat framspelning av anfallskollegan Patrik Lundemo. Stefan avslutade iskallt med att placera in bollen i målvaktens vänstra kryss. U-19 fortsatte att trumma på och kom allt som oftast förbi på kanterna där Sebastian Möller och Simon Silverholt firade stora triumfer och tog sig igenom i parti och minut. 2-0 skulle dock dröja till 35:e minuten då Kristian Stefaniga (bild på huvudsida) och Sebastian Möller väggspelade sig igenom LFK försvaret och "Krille" distinkt pricksköt in i målvaktens högra gavel. Gästerna från södra Halland skapade bara en målchans värd namnet de första 45 minuterna, och det var efter ett HBK slarv där vi onödigt tappar boll på mitten. 2-0 stod sig till halvtids vilan och det skall nog gästerna vara nöjda med.

I upptakten av andra halvleken är det fortfarande U-19 som bestämmer ute på planen, dock utan att skapa lika mycket som under första halvleken. LFK tillåts ha mer eget spel där duktige inhopparen Beszart Masreku i LFK får i gång sydhallänningarna. 3-0 skall dock komma efter timmen spelad och återigen är det anfallarna i HBK-laget som ligger bakom. Stefan Stojkovic är stark i luftrummet och serverar en delikat passning till anfallskollegan Patrik Lundemo (bilden) som behärskat slår in bollen i mål. Matchen tappar sen lite i tempo ur hemmalagets synpunkt och LFK tillåts komma närmre U-19:s mål och skapar några halvchanser. Kompakt försvarsspel innebär att LFK inte kan spräcka U-19:s och målvakten Malkolm Nilssons nolla. Slutresultatet skrivs därmed till hemmavinst med 3-0.

-Stabilt, kompakt och många bra anfallskombinationer säger nöjde tränaren Mats Jingblad som avslutar med att inte höja någon enskild spelare utan att berömma kollektivet, samt extra kul att mittfältaren Simon Silverholt gjorde sin första match på länge.

HIS-SBK 1-2 (1-0)
Mål HIS: ?
Mål SBK: Olle Günther Hansen, Jonas Håkansson

HIS bäst i första, SBK i andra.

K/HFF-Torp 1-5 (1-1)
Mål K/HFF: Anders Lilja

Från K/HFFF:s sportchef Peter Åbergs facebook:

Enligt norrmännen spelar de i den norska motsvarigheten till svensk div 2. Jag har ingen aning.

"De var jävligt bra!" Citat Henrik Sunesson.

K/HFF B-YBK A/B 2-0 (2-0)
Mål K/HFF: Hampus Markow (straff), Pontus Brantberg (straff)

YBK:s tränare Tomas Karlsson mejlar sin syn på matchen:

Matchen mellan KHFF och YBK slutade med hemmaseger efter att YBK dragit på sig två straffar inom fem minuter i första halvlek. Det var en match i högt tempo som utspelade sig på den ojämna gräsplanen i Kornhult. YBK ställde upp med samtliga spelare som ännu ej matchdebuterat och förstärktes av några spelare från matchen mot Sennan/Sperlingsholm. Spelet i första halvlek var helt jämnt men chansmässigt till YBK:s fördel. Dock var kylan framför målet inte den bästa. Alexander Bengtsson (ny i YBK) hade ett skott som tog stolpens insida och på returen mirakelräddade duktigt KHFF - målvakten Ysbycentern Olle Larssons närskott. Vid flera tillfällen snurrade YBK:anfallarna friskt i motståndarnas straffområde men utan att få dit bollen. 

Istället var det KHFF som spräckte målnollan efter dryga halvtimmen spelad. Mittback Malmström kom fel i en närkamp och tvingades dra ner löpande anfallare med straff som resultat. Straffen förvaltades säkert bakom Anton Hansson i YBK-målet. Bara någon minut senare var det dags igen. Ett inspel träffade en YBK:are på handen och ny straff förvaltades precis lika väl. 

I paus bytte YBK in fyra nya spelare och spelet var likt första halvlek jämt och i hyfsat högt tempo. Olle Larsson visade gång på gång att han blir att räkna med i division sex och hade varit väl värd ett mål men idag kom han bara nära...

Ehab El Ali byttes in och höll på att vrida in bollen efter en soloräd, tidigare nämnde Alexander Bengtsson fortsatte att imponera och var konstant ett hot mot KHFF. Med kvarten kvar att spela krigade duon fram bollen på högerkanten och en dubbelchans räddades till hörna. På denna uppstod kalabalik och bollen damp ner på mållinjen. Framrusade Lasse Hansson sänktes av en spark i huvudet och lämnade blodig planen. Domaren blåste osannolikt nog inte straff. Istället dömdes hörna då Lasse enligt domaren haft huvudet i för låg höjd....

Sista kvarten dominerade YBK och bilden av ett fysiskt starkt lag förstärktes ytterligare. Dock spräcktes ej nollan. Närmst kom debuterande Emil Davidsson som i helt fritt läge lade bollen över motståndets ribba. 
Laget skall ha beröm för inställningen, viljan att spela boll efter marken och det extremt välorganiserade försvarsspelet över hela banan. Mindre bra är bristen på kyla i avgörande lägen. Alltför ofta missas sista passningen, sista dribblingen eller sista inspelet.  Detta blir till att träna på. Allt som allt är vi i YBK ändå nöjda över våra två träningsmatcher. Alla har fått speltid, flera spelare har testats i nya positioner och viljan har överlag varit mycket god. Också skönt att straffar mot YBK är en trend som håller i sig.....är nog på väg mot någon form av rekord. Dock ingen skugga över domarinsatsen. Allt korrekt bedömt...

Idag imponerade Nisse Carlsson på sin nya position som högerback. Även Olle Larsson visar tecken på att komma in i matchtempo och nye Alexander Bengtsson visade att han blir en attraktion om kondisen förbättras. 
KHFF hade flera rutinerade pjäser i laget och deras förmåga att rulla boll även i trängda lägen var imponerande. Målvakten skall också ha extra beröm. Flera fina räddningar kombinerat med bra spel längs marken gav ett gott intryck. 

YBK:s lag

Anton H

Nisse C, Filip N, Martin M, Tobias T - 
Erik M, Albin O, Anton O - 
Alexander B, Olle L, Ahmed E

Avb: Emil D, Lasse H, Ehab E, Kasper E

RGIF-Västra Karup IF 1-1 (0-0)
Mål RGIF: Henrik Olsson

Från RGIF:s hemsida. Skribent Anders Jönsson.

Första halvlekens spel kan delas in i tre 15-minuters delar, där den första delen är jämn med en del halvchanser åt båda hållen. Andra delen har Ränneslöv lite mer boll och i den tredje delen så tar Västra Karup över och är det hetare laget. Första halvlek kan summeras med att vi är alldeles för tafatta och ibland knappt trea på bollen, vilket Coach Uffe lät spelarna veta om i paus... Andra halvlek börjar vi betydligt bättre och har två bra chanser direkt i inledningen. Den första får Henrik Olsson som kommer ensam mot två försvarare som han lyckas ta sig förbi, när skottet väl ska avlossas strax utanför straffområdet så blir det beslutångest vilken fot som ska användas, tyvärr valdes fel... Andra chansen får Johan Nilsson som mitt framför målvakten får bollen från kanten och har egentligen bara att sätta in den i maskorna men får den mitt på målvakten. Med drygt halva andra spelad så vinner Stoffe Holgersson en utspark från Västra Karups målvakt, spelar fram Olsson i mitten som denna gång gör allting rätt och placerar bollen snyggt vid sidan om målvakten, 1-0. Med 4-5 minuter kvar kvitterar sedan Västra Karup på hörna efter att ha haft ett par farliga chanser dessförinnan. Matchen slutar mycket rättvist 1-1 efter två halvlekar med mycket kamp och inte så mycket skönspel. En mindre bra första halvlek (dålig rent av) följs upp av betydligt bättre inställning i andra.

LTIK A/B-IS Örnia 3-1 (1-0)
Mål LTIK: Fredrik Marinovic, Tom Hjälmefjord, Max Martinsson

En dag på jobbet för LTIK.

- Ingen bra match från vår sida, konstaterade LTIK:s tränare Packi efter matchen.

LTIK spelade med ett kombinerat lag och gjorde sex byten i paus. Det var meningen att det skulle varit sju, men ett återbud skedde under förmiddagen.

LTIK skapade omgående en bra möjlighet då Fredrik Marinovic nickade i stolpen. Flera LTIK:are var på väg att börja jubla innan ”klinget” hördes. Efter Marinovic möjlighet avslutade Max Martinsson strax utanför i bra läge. Örnia stack upp och tvingade Jonas Nilsson i LTIK:s mål till ett ingripande. LTIK fortsatte att skapa chanser utan att övertyga spelmässigt. Marinovic sköt över från nära håll, Tom Hjälmefjord nickade mot mål efter en hörna och i kalabaliken efteråt höll bollen på att tryckas i nät, Simon Vedin stod för ett genombrott och avslutade tätt över och LTIK borde även fått straff då Tobias Ewertsson blev upphakad i ISÖ:s straffområde. Ett mål skulle LTIK i varje fall lyckas göra och det av Fredrik Marinovic som tryckte Daniel Hellstens inspel i nät, 1-0. Andra halvlek var segare än den första. LTIK spelade stundtals mer boll, men skapade trots det färre målchanser. Örnia tröttnade och piggnade inte till förrän mot slutet igen. Tom Hjälmefjord gjorde 2-0 till LTIK på nick efter hörna. ISÖ reducerade på straff med tio minuter kvar innan LTIK punkterade matchen då Max Martinsson satte 3-1 efter en perfekt boll från Daniel Hellsten.

Max Martinsson var nära ytterligare en gång då ett lobbavslut tog i ribban. Dessutom kunde Tom Hjälmefjord nickat in ytterligare en hörna och Simon Vedin sköt rakt på ISÖ:s målvakt efter ännu ett genombrott. ISÖ:s bästa möjlighet i andra var ett avslut som tog i utsidan av stolpen sedan LTIK:s duktige målvakt i andra halvlek, Andrée Pettersson, tagit ett felsteg. Som helhet ingen bra match av LTIK, men en vinst. Man borde punkterat matchen i första och gått till halvlek med ett par bollars ledning till. Bäst betyg kvitterar Casper Larsson och Daniel Hellsten ut. Larsson för sin första halvlek som anfallare då han var energisk och företagsam och låg bakom flera av LTIK:s möjligheter. Hellsten för den defensiva insatsen och de två assen. Hellsten höll ihop försvaret på ett föredömligt sätt. Mittbacken valde i sin tur att berömma sin kollega i mittförsvaret: Daniel Huttunen. Hellsten/Huttnen spelade drygt 70 minuter tillsammans då startande Håkan Karlsson tvingades utgå med känning i knäet. ISÖ? Som vanligt fysiskt och som vanligt försökte man rulla. Bäst i laget var stabile mittbacken och lagkaptenen Alex Eriksson, som var en klippa i grönvitt.

- Vi kom inte igång med passningsspelet alls i första. De satte tempot i matchen lika mycket som vi. Visst skapade vi chanser och visst fanns det vissa bra kombinationer, men det kändes inte bra, det fanns ingen glädje i det. I andra halvlek har vi lite bättre passningsspel, men det är ändå inte tillräckligt bra, kommenterar en LTIK-spelare efter matchen.

- Det kändes tungt i benen, huvudet ville, men benen ville inte, vi har kört mycket intervaller och det känns. Jag längtar tills vi släpper upp lite på löpningarna på träningarna så att man får mer pigga ben på matcherna, kommenterade en annan.

VBoIS-Haverdals IF 4-2 (2-2)
Mål: Håkan Pettersson, Jakob Eriksson, Jim Leandersson, Henrik Olsson

VBoIS vann mot seriekollegan Haverdal med 4-2 efter 2-2 i paus.

- Vi mötte ett svagt Haverdal. De saknade många spelare. Jag räknar med betydligt bättre motstånd i serien. De gjorde mål på sina två chanser i första. Vi hade alldeles för dålig inställning, säger VBoIS tränare Jim Leandersson och fortsätter:

- I andra halvlek var det spel mot ett mål, vi brände otroligt mycket och borde gjort minst fyra till utöver de två vi gjorde. Jag är sådär nöjd med insatsen som helhet. Det är okej fram till straffområdet, vi klarade inte studsarna riktigt nu när det var första matchen på gräs, avslutar Leandersson och berömmer inhoppande ynglingarna Simon Johansson och Alex Hansson.

HIF:s assccoach Pontus Johansson kommenterar matchen i ett mejl:

Vi är mkt nöjda med matchen med tanke på förutsättningarna. För ett dygn sen var det aktuellt att lämna wo eftersom vi under fredagen fick fem återbud och sedan tidigare saknade nio spelare. 4 st killar från vårt pojklag (födda 97) kunde dock ställa upp vilket räddade matchen, varav två spelade från start. Våxtorp vann välförtjänt och siffrorna kunde varit större då de missade flera kvalificerade målchanser framförallt i andra halvlek, då de höjer sig och vi orkar inte stå emot deras långbollar. Vill passa på att lyfta fram våra 15-åringar som gjorde bra ifrån sig. I serien lär det bli en helt annan match när vi möts.

Förslövs IF-BKW 4-1 (2-0)
Mål BKW: Arton Behrami

Från BKW:S hemsida. Skribent Pelle Persson.

Walldia söker fortfarande efter formen. De blåa gjorde ingen bra match på det dimmiga Bjärevallen. Men spelmässigt är det mycket missvisande siffror. Förslöv började bäst men Walldia tuggade sig in i matchen efter hand men var inte kalla nog i de lägen som skapades. I andra halvlek fortsatte Walldia att dominera spelmässigt och reducerade till 1-2 genom Arton Behrami. Man väntade nu bara på att kvitteringen och segermålet skulle komma. Men hemmalaget lyckades rida ut anstormningen med en bra defensiv och utnyttjar en del individuella misstag i de vanligtvis så stabila bakre blå linjerna. Man gör både 3-1 och 4-1 de sista 15 minuterna och vinner matchen. Inte nog med förlusten. Walldia drabbades åter av en skada som kan visa sig vara allvarlig. Linus Borg råkade ut för någon form av snedbelastning på sitt knä och tvingades åka akut in till sjukhuset. Verkar vara en tradition snart för Walldianerna. Förra våren bröt Johan Agnvall armen på samma arena i mötet med Grevie som vi möter igen nu på torsdag. Egzon Bajramaj, som hoppade in i andra halvlek, visade än en gång att han blir en stor tillgång i Walldia under kommande säsong.

//P.

Kommentarer
Postat av: Jönsson, RGIF

RGIF - VK, 1-1. Olsson målskytt.

2012-03-24 @ 17:06:02
Postat av: Jim

Våxtorp-Haverdal skall vara 4-2 Plogen

2012-03-24 @ 19:05:14
Postat av: P

Vad står där då? ;) Jim

2012-03-24 @ 19:22:03
Postat av: Jim

Nu har du ändrat, bra!

2012-03-24 @ 20:11:08
Postat av: P

Hehehe, Annars var det rätt?

2012-03-24 @ 20:38:32
Postat av: Jim

Ja annars rätt! Fortsätt fokusera på ölen nu Plog!

2012-03-24 @ 22:15:04
Postat av: Hellsten

Jag gjorde 3 st ass jag slog hörnan med;) fan va spännig ja e men rätt ska vara rätt. Och de e även personligt rekord i ass.

2012-03-25 @ 00:00:47
Postat av: P

Hockey-ass på den Danne. Max fläkte fram bollen till Tom.

2012-03-25 @ 00:19:49
Postat av: håpe

För er som vill ha en internationell touch på matchreferatet från VBoIS-HIF och samtidigt friska upp skolengelskan: kolla in Haverdals IF:s gästbok

2012-03-25 @ 15:39:42
Postat av: Skogslaget

Det var lillebror Markow (Hampus) som gjorde mål för KHFF mot Ysby. För övrigt är Åkesson klar för KHFF...!

2012-03-25 @ 22:13:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0