Resultat träningsmatch:

Laholms FK-L:a Tjärby IK 3-0 (3-0)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson, Johan Green, Petter Gustafsson

LFK rivstartade och gjorde 1-0 redan efter två minuter genom Jonatan Jacobsson.

- Som vanligt inleder vi nonchalant jävlen anamma, säger LTIK:s tränare Freddy Pettersson, som dock var mer nöjd med resten av matchen, främst då LTIK:s defensiv.

LFK spelade helt okej i första halvlek, 2-0 var dock en bjudning från LTIK, ett par dåliga beslut gjorde att Johan Green kunde trycka dit LFK:s tvåa. LFK gjorde även 3-0 innan paus via ett vackert avslut ifrån Petter Gustafsson. LFK hade som väntat mycket boll matchen igenom, men LTIK försvarade sig väl, positionsspelet och överförflyttningarna fungerade bra. I mitten av andra skapade LTIK också några möjligheter framåt. Närmst var man då ett avslut tog i ribban efter en hörna. Mot slutet av matchen kunde LFK ta över igen. LTIK orkade dock stå emot bra under hela matchen och man gjorde det svårt för LFK, som inte skapade tillräckligt med konkreta målchanser för att göra ytterligare mål.

LTIK bytade sex man i paus för att ge samtliga 17 i matchtruppen minst 45 minuter. LFK var mer försiktiga, åtminstone när det gällde de tidiga bytena.

Nyförvärvet från Skrea IF, Linus Jerkesten, var bäste LTIK:are på plan. Vänsterback i första och högerback i andra. Mot HBK testades Jerkesten även som ytter med gott resultat. Troligen kommer den allrounde spelaren också att provas som forward längre fram. Plus även till övriga LTIK:are. Samtliga var lojala uppgiften och stod för goda arbetsinsatser.

- En stabil insats, jag är nöjd med hela laget och ser det som väldigt positivt att vi orkar så bra i 90 minuter, summerar en nöjd LTIK-tränare i Patrik Åkesson.

Det lär bli fler möten lagen emellan under säsongen. Nyttigt för båda lagen av olika anledningar.

LFK:s lag: