Träningsmatch:

VBoIS-Sperlingsholm/Sennan IF 4-2 (3-0)
Mål VBoIS: Henrik Olsson 2, Håkan Pettersson, Johan Andersson

Tog på mig min bävernylonoverall (med LTIK-emblem på bröstet) och gick ut i den kyliga fredagkvällen för att titta på "mina" gamla spelare Henke Olsson och Johan "Baggio" Andersson.

Jag blev glad. Jag fick se två spelare med gott självfötroende som verkade trivas alldeles utmärkt i sin nya omgivning (nygamla för Henke). Båda bidrog i allra högsta grad till BoIS seger över SIF. Baggio via stabilt vänsterbackspel i andra och ett vackert 4-0-mål, då han på frispark, med sin fina inläggsfot, slog bollen mot mål (precis som man ska) och fick se den gå förbi samtliga och i nät. Henke var rent av planbäst som spets i BoIS. Det blixtrade om forwarden som stod för två mål och en ass samt hårt jobb och bra spel genom hela matchen.

BoIS i övrigt då? Mycket bra första halvlek. Man kunde lett med mer än 3-0 i paus. Spelet var förlaggt till SIF:s planhalva. Hård press, gott snack, god rörelse och ett varierat (med tyngd på kortpassningar) och bra passningsspel. I andra gick BoIS ned sig något. Baggios 4-0 på frispark skulle visa sig värdefullt för sedan spelade SIF upp sig och tog över matchen med två raka mål som följd (ett på straff). SIF kunde gjort ytterligare något mål. BoIS nye målvakt, välkände Carlos Fragoso, stod bl a för en sinnesjuk dubbelräddning och flera andra SIF-avslut gick strax utanför. Närmst att göra BoIS femma var Henke Olsson med en ribbträff.

Kan BoIS få spelet från första halvlek att vara lite längre finns det gott hopp inför framtiden (serien). Jag tror på BoIS i år. Henke passar perfekt in i coach Leanderssons spelsätt och med det självförtroende han för tillfället utsrålar kommer Olsson att vara med i toppen av sexans skytteliga. Laget har tidigare saknat någon som gör de där enkla målen i straffområdet. Fragoso i mål ersätter, kan man säga, på något sätt den tunga förlusten av mittback Erik Lindberg. Med Carlos rutin och förmåga att styra skänker han främst backlinjen, men även övriga i laget ett lugn och en stabilitet som tidigare saknats (inget ont om BoIS i övrigt unga och talangfulla målvaktsbesättning). Vi måste också ha i åtanke att BoIS saknade ordinarie och tongivande spelare som Anders Gustafsson, Albert Bengtsson, Robin Leandersson, Filip Eriksson och Rasmus Larsson. I övrigt kul att se Håkan Pettersson in action igen efter den tråkiga knäskadan. Kan det äntligen vara BoIS år?