Resultat lördag

Träningsmatcher:

Snöstorp/Nyhem FF-LFK 2-1 (0-1)
Mål LFK: Jonatan Jacobsson (straff)

LFK tappade 1-0-ledning i paus igen mot en seriekollega. Nu var det S/NFF som gjorde två mål i andra och vann med 2-1. Förra helgen var det Alet.

-Orättvist!, tyckte någon i LFK-lägret efter matchen.

Enligt uppgift var matchen jämn. Viss fördel LFK i början och viss fördel S/NFF i slutet.

- Borde inte LFK ha ett bättre tempo i sig än det här, de har ju för bra spelare för elitfyran egentligen, tyckte en Tycho Tyckare efter matchen.

Det var två elitfyra-lag utan flera tilltänkta ordinarie spelare. I LFK:s trupp ingick bl a bara två försvarare. Å andra sidan hade S/NFF enligt uppgift sin måltjuv Inel Arslanovic som mittback...

PS. Borde inte LFK vunnit med tanke på att S/NFF:s målvakt blev frilägsutvisad tidigt i samband med straffsituationen? Nog skulle LFK klarat av att fresta utespelaren i S/NFF-kassen på ett hårdare sätt?

RGIF-GIF/VIF 3-0 (1-0)
Mål RGIF: Oscar Nilsson 2, Patrik Philipsson

En helt okej match... för att vara en grusmatch. Det blir mycket på chans, bollarna studsar och far (man har ju blivit bortskämd med det släta konstgräset. Bävar inför vårplanerna.) och det är svårt för något lag att riktigt få grepp på samma sett som på en konstgräsplan. Båda lagen försökte än dock SPELA fotboll. GIF/VIF började piggast, jag tyckte också att man höll RGIF stången ganska bra i ca 60 minuter. Även om det efter inledningen var viss fördel RGIF. Sista halvtimmen stod Niklas Nilsson i RGIF-målet helt sysslolös och frös. RGIF:s mål kom alla på nick efter fasta. 1-0 tidigt genom Patrik Philipsson. En inövad variant där PPh störtar fram och får en nickkarvad boll mot sig som han själv stöter i nät med pannan. Det resultatet stod sig till paus. I andra gjorde RGIF ytterligare två påsar. 2-0 via Oscar Nilssons panna efter hörna och 3-0 via samma spelares panna efter frispark från "hörnposition". RGIF hade även 4-0 inne efter ytterligare en hörna, men då blåste domaren för ruff på Dan Boson i GIF/VIF:s kasse. Lite kompensation kändes det som eftersom att även 2-0 föregicks av att RGIF:arna gick tufft åt Boson. Men då friade domaren. Rätt eller fel? Tja, det jämnade väl ut sig.

Tror ändå inte att GIF/VIF är alltför nedslagna efter förlusten. RGIF är starka på fasta, troligen starkare än samtliga lag i femman. Å andra sidan är det en svag punkt för GIF/VIF (även om man saknade sin bästa spelare vid just defensiva fasta i Simon Nilsson). Båda lagen spelade förövrigt utan en tre, fyra ordinarie gubbar och båda gängen valde att sätta sina ordinarie "spetsar" på bänken inledningsvis, detta för att testa annat. I RGIF:s fall spelade Markus Johansson istället för Henrik Olsson och i GIF/VIF:s fall Sabri Behrami istället för Robin Möller. I övrigt var det inte särskilt mycket tydliga målchanser åt något håll. GIF/VIF hade en bra frispark från Kewin Hansen tidigt och Sabri Behrami testade Nilo i RGIF:s kasse från håll på halvvolley. Boson i GIF/VIF:s kasse tvingades till någon räddning och ett Visar Demaj-avslut gick tätt utanför. I andra sköt GIF/VIF:s Robin Möller tätt utanför och RGIF var värda ett mål efter en fin upprullning. Henrik Olssons avslut efter Oscar Nilssons tillbakaspel gick dock över. Bäst i lagen? Vet inte. Det fanns en god vilja hos de flesta inblandade på plan. Tycker ändå att båda gängens försvar agerade på ett bra sätt. Bra med tanke på att det var en del ställföredträdare i båda "fyrorna". Tvåmålsskytt Oscar Nilsson i RGIF förtjänar dock ett extra omnämnande.

KIK-IFK Rössjöholm 1-3 (1-2)
Mål KIK: Joel Åkesson

Såg sista 25, typ. Hörde att det stod "3-1". Uppfattade det som att KIK ledde. I regel nämner man ju laget som har hemmaplan först (hemmaplan och hemmaplan, KIK får ändå ses som hemmalag när de möter ett lag utanför länsgränsen). 3-1 till KIK verkade fullt logiskt med tanke på att KIK hade allt spel så länge jag såg. Men tydligen var det Rössjö som ledde med 3-1. Hur gick det till?

- Vi har varit det bättre laget matchen igenom. De får tre skitmål. Två kontringar och en frispark, förklarar KIK:s utbytte vänsterback William Sandberg samtidigt som han ler lite finurligt.

I Rössjö fanns det några spelare som sedan länge passerat bäst före-datum. Å andra sidan var de säkert duktiga på sin tid då det fortfarande fanns en del takter kvar. Förresten, då ska vi inte tala om Rössjös B-lag, som efter A-matchen skulle ställas mot KIK:s dito. Jag kan skriva att varken KIK:s Anders Hultberg eller Bjarne Lindeberg var äldst på plan. Troligen långt därifrån. Jag vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt, kul eller tragiskt. Jag bara skriver det.

Tilläggas till matchen i övrigt, som är värt att notera är att ett KIK utan Jonathan Pettersson på topp känns uddlöst. Bristningen som Jonte strax är tillbaka ifrån är förhoppningsvis (för KIK:s del) den sista skada han drar över sig i år. Målvaktsbiten är ett annat problem. "Holken" kommer vara mycket saknad och jag tycker att det är oerhört tråkigt och synd att denne gigant (i ordets rätta bemärkelse) "tvingas" slänga upp nävarna på hyllan.

Vapnö IF-BKW 0-5 (0-3)
Mål BKW: Robert Andersson 2, Arton Behrami 2, Kenan Ramadani

BKW hade full kontroll på händelserna på plan. 3-0 i halvtid blev till 5-0 vid fulltid. Strålande spel varvades med mindre bra från de blå. De fem målen gör att BKW nu får lite arbetsro efter den försmädliga nollan mot Rössjö. BKW kan göra mål, även utan Grenen i laget.

Haverdals IF-SBK 1-2
Mål SBK: Olle Günther Hansen, Pontus Torstensson

SBK tog en prestigeseger mot ett Haverdal på uppåtgående (?). Bra andra halvlek, sämre första av SBK. SBK saknade ändå flertalet tilltänkta ordinarie spelare och hade faktiskt ännu sämre lag än i förlustmatchen mot GIF/VIF B(/A) förra helgen. Endast Andreas Örjansson var ordinarie i backlinjen och tränare Krister Alexandersson spelade sig själv som libero. Olle Günther Hansen spelade för andra matchen i rad på SBK:s innermittfält (!). Jag skriver som Robert Laul brukar skriva om Zlatan som tia i landslaget: 

Det är resursslöseri att spela Günther Hansen i en central roll på mittfältet.

Denna åsikt må sågas, i synnerhet efter dagens match, och jag erkänner gärna om jag har fel men jag drar inga slutsatser efter 2-1 i en träningsmatch mot ett ointresserat Haverdal. Jag tycker fortfarande att det är ett resursslöseri att spela Günther Hansen så långt från målet och det finns inte en chans att han får sådana ytor och så lång tid med bollen i en tävlingsmatch och framför allt inte i division sex. Olle är SBK:s ende världsspelare som nummer nio, spela honom då på den positionen. Han ska givetvis droppa ner i "hålet" (som han gjort förr om åren) och slå sina passningar, det har jag aldrig haft några synpunkter på, men det är kontraproduktivt att starta honom i ett lägre utgångsläge när det blir allvar, trångt och bättre organiserat motstånd.

Robert Laul:

Det är resursslöseri att spela Zlatan i en släpande anfallsroll.

Denna åsikt har också sågats, i synnerhet efter gårdagens match, och jag erkänner gärna om jag har fel men jag drar inga slutsatser efter 3-1 i en träningsmatch mot ett ointresserat Kroatien. Jag tycker fortfarande att det är ett resursslöseri att spela Zlatan så långt från målet och det finns inte en chans att han får sådana ytor och så lång tid med bollen i en tävlingslandskamp och framför allt inte i ett EM-slutspel. Zlatan är vår ende världsspelare som nummer nio, spela honom då på den positionen. Han ska givetvis droppa ner i "hålet" (som i Milan) och slå sina passningar, det har jag aldrig haft några synpunkter på, men det är kontraproduktivt att starta honom i ett lägre utgångsläge när det blir allvar, trångt och bättre organiserat motstånd.

 

Klippt från Lauls blogg.

Pontus Johansson, spelande asscoach i HIF kommenterar:

Vi siktar absolut högre upp i tabellen i år. Vi har inte tappat någon spelare förutom Lilja men han lämnade ju redan under sommaren. Däremot har vi fått in rutinerade spelare i form av målvakten Staffan Winberg och hans tvillingbror Tomas Karlsson som tidigare spelat i Alet och någon säsong i LFK. Vi har dessutom värvat tre spelare från GAIS, samtliga ordinarie där i flera säsonger bl.a. måltjuven Mats Rosengren. På förhand känns Vapnö, Kurdiska och Våxtorp som hetaste konkurrenter. När det gäller gårdagens match mot SBK var vi besvikna, vi ägde första halvlek men skapade för få konkreta målchanser. I andra halvlek var matchbilden betydligt jämnare och SBK kunde avgöra med ett fint långskott. Vi tycker att vi borde ha kunnat prestera bättre med det manskap vi ställde upp med. Vi är dock inte överdrivet oroliga eftersom vi saknade nämnde Staffan, ordinarie mittbackarna Dan Wallgren och Oskar Herrlin, Mikael Winberg, Magnus Sundqvist samt Mats Rosengren. Utöver det saknades ytterligare 4 spelare som fick mkt speltid förra säsongen. Sen har vi ju vår joker Iztok Pristovnik som gjorde sin första träning ute tidigare i veckan. Vi är dock ett riktigt gubbalag och kommer få räkna med att spelare inte alltid är tillgängliga, många har egna barn.

Tror på samma topp-fyra som Johansson, åtminstone för tillfället.

Ekets GoIF-SIF 5-0

Kommer SIF:s första mål mot LFK U nästa helg? 12-0 på två matcher... Ändå ett steg framåt att släppa in "bara" fem mot division fyra-motstånd då man släppte in sju mot division sex-motstånd förra helgen.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

5-0 till eket

2012-03-10 @ 16:46:37
Postat av: Åldersnoja

Varför hänga upp sig på att Rössjöholm har lite veteraner med. Man står ju upp bra mot ynglingarna från Halland eller hur.

2012-03-10 @ 18:59:06
Postat av: .

SNFF satte in en reservmålvakt i paus. Alltså var det inte en utespelare i mål hela matchen.

2012-03-10 @ 19:44:29
Postat av: P

@"Åldersnoja": la inga värderingar i mitt utlåtande. Bara konstaterade. Hade gärna sett att fler spelare i kommunen höll på över 30, 35 års ålder. Men här har man inte tid öveer för lek med kulan då.Hoppas dock innerligt att gubbarna inte står ivägen för yngre förmågor.

2012-03-10 @ 23:00:48
Postat av: Anonym

Hur Såg Laholm uppställning ut?

2012-03-11 @ 13:56:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0