Resultat söndag

Träningsmatcher:

Sperlingsholm/Sennan IF-YBK 1-1 (0-0)
Mål YBK: Tobias Johansson

YBK:s spelande tränare Tomas Karlsson ger sin syn på matchen i ett mejl:

YBK premiärpselade mot Sperlingsholm/Sennan på konstgräset i Sannarp mot seriekollegorna som krossat Skottorp och GAIS. Ysby ställde upp med ett lag uttaget utifrån träningsfliten på försäsongen och ett antal a - lagsaktuella spelare saknades i matchtruppen. Många nya spelare fanns med i truppen och flera av de gamla spelarna fick prova på nya positioner. Bland annat var förra årets mittfältsmotor Nisse Carlsson duktig som högerback och fjolårets center Felix Bolmgren spelade på innermittfältet. Dessutom var Tobias Johansson (ny från LFK) placerad i en fri roll på vänsterkanten. På topp spelade Olle Larsson som gjorde sin första fotbollsmatch på tre år.
 
Matchen var tämligen jämn och förvånansvärt välspelad. SIF hade mer boll än YBK men YBK skapade flera farliga chanser på kontringar då vindsnabbe Robert Beckström (ny från Veinge) rann igenom. Kylan i den sista passningen eller kvaliteten i avsluten höll dock inte tillräckligt hög klass från YBK:arna för att kunna spräcka målnollan. Försvarsmässigt och taktiskt sett spelade dock YBK lysande. Enligt tränaren för SIF var Ysby det mest välorganiserade motståndet de stött på än så länge.
 
SIF skapade en riktig målchans men då räddade Anton Hansson i YBK - målet på ett lysande sätt. I övrigt var första halvlek helt jämn.
 
I paus bytte YBK ut fem spelare och det märktes direkt att de många bytena fick laget något ur balans. SIF skrapade fram ett antal chanser och till sist lyckades Halmstadgänget överlista Anton i målet. 1 - 0 tämligen välförtjänt efter ca 55 spelade minuter. Därefter kom dock YBK åter in i matchen och började ta över spelet mer och mer. Zed Ibrahim stod för en dribblingsräd av Maradonaklass men fälldes i det avgörande skottögonblicket. Domaren friade och YBK:arna protesterade. YBK och straffar är tydligen ingen bra kombination (straff mot sig i 8 raka matcher hade YBK ifjol).
 
Modet avtog dock inte hos YBK:arna som pressade på allt mer. Fakirträningen i Båstad hos MMA - mästaren Mauro Salamou har tydligen skapat ett lag med järnkondition. Sista tio minuterna var det SIF som fick slå ifrån sig och mycket rättvist sköt Tobias Johansson in kvitteringen med fem minuter kvar att spela. Målet föranleddes av ett anfall där bollen fem gånger gick mellan YBK:arna. Ett riktigt fint fotbollsmål! Att just Tobias, i sin nya position, fick kvittera var extra skönt då han genom hela matchen slet föredömligt men även vårdade bollen ömmare än vad Carema vårdar åldringar...
 
Slutresultatet var rättvisa 1 - 1. Bäst i YBK var nye Ehab El Ali som styrde mittfältet föredömligt. Tyvärr blev Ehab, helt korrekt, utvisad med 10 minuter kvar att spela. Stämplingen i ansiktet var inte medveten men tog väldigt illa på SIF:aren och vi från YBK hoppas att denne repar sig snabbt. Otäckt såg det i alla fall ut. Tack också till SIF:arna som undvek hämndaktioner och fortsatt uppträdde väl.
 
Samtliga YBK:are förtjänar beröm för insatsen och skönast av allt är att mål gjordes i redan första matchen. Förra året spelade laget nämligen sex matcher (träningsmatcher inkluderat) utan mål innan nollan spräcktes i den härliga 4 - 1 förlusten mot Haverdal...
 
Laguppställning:

Anton Hansson
Nils Carlsson, Tomas Karlsson, Emil Olsen, Fredrik Nicklasson
Ehab El Ali (c), Jimmy Ivarsson, Felix Bolmgren
Robert Beckström, Olle Larsson, Tobias Johansson

Avbytare: Erik Mattsson, Drillon Behrami, Anton Olsen, Filip Nilsson, Zed Ibrahim
 
HBK U17-RGIF 3-1 (1-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson

RGIF fick Visar Demaj utvisad för grov förseelse i mitten av första halvlek och fick spela resterande match med tio man. Dimman låg tät över Sannarp, man såg inte över hela plan.

Noak Pettersson gjorde ett av HBK:s mål.

Arvidstorps IK-SBK 3-3
Mål SBK: Håkan Johansson (straff), Patrik Nilsson, Pontus Torstensson

SBK stod för en bra prestation då man vände underläge 3-0 till oavgjort 3-3.

VBoIS-IS Örnia 3-0 (1-0)

Mål VBoIS: Håkan Pettersson (straff), Jakob Eriksson, Robin Johansson

BoIS tränare delger sin syn på matchen i ett mejl:

Fjärde raka vinsten för i år kom mot Örnia idag. Vi börjar i bra tempo och äger mkt boll, Örnia satt ingen press på vår backlinje så vi kunde helt ostört rulla bollen mellan varandra. Efter hand som tiden gick så tappade vi bolltempo och det offensiva spelet blev  lidande. Örnia blev kompakta och vi spelade stundtals väldigt omständigt. Jakob som för dagen var mkt duktig tog sig igenom på sin kant och avslutade och gjorde 1-0 (trodde vi) men domaren tyckte inte att bollen var över linjen. Det var den, men inte lätt för den duktige domaren att se det från dennes position. Strax därefter blev Jim nersparkad i straffområdet med straff som följd. Håkan Pettersson satte säkert dit straffen till 1-0. I halvlek gör vi tre byten, Micke, Slangen och Jesper M kom in. Den stora skillnaden i andra halvlek är just bolltempot. Vi hittar även mkt passningar till Slangen som i sin tur serverade våra forwards. Slangen gör en mkt bra halvlek och tar hand om mycket boll vilket stärkte oss offensivt. Efter kvarten spelad bryter Jakob in från kanten och dunkar in 2-0 med ett välplacerat hårt skott. I andra halvlek är det i stort sett bara spel på Örnias planhalva. 3-0 gör nyss inbytta Robin J efter att bollen letat sig fram till honom i straffområdet. Det var bud på fler mål men det stannade vid 3-0. En godkänd insats från våran sida, dock borde vi vunnit med något större siffror. Jag tror definitivt att vi får möta ett bättre Örnia i serien än vad vi fick idag. Lite extra beröm till redan nämnda Jakob & Slangen men även till lagkapten Håkan P som gör ett jättejobb på centrala mittfältet. Även hela backlinjen gör en stabil insats matchen igenom.

//P.

Kommentarer
Postat av: afragola

Sbk vände tydligen 0-3 till 3-3

2012-03-18 @ 17:46:44
Postat av: LarsGocke

Våxtorp-Örnia 3-0 (1-0)

Håkan Pettersson (str), Jakob Eriksson, Robin Johansson

2012-03-18 @ 20:14:52
URL: http://laholmstidning.se
Postat av: Anonym

SBK!!!

2012-03-18 @ 20:25:59
Postat av: Anonym

YBK referat:

http://www.laget.se/YSBYBK/22655-nyhetsarkiv-item-2139304.html

2012-03-18 @ 21:29:06
Postat av: Anonym

Lilla Tjärby IK (B)-Våxtorps BoIS ?

2012-03-19 @ 13:38:13
Postat av: Anonym

Från BOIS blogg."Första matchen är då avklarad för oss i B-laget. Vi mötte ett duktigt L:a Tjärby, som man såg hade spelat fler matcher ihop i år än vad vi har. I första hänger vi med dem och spelar bra defensivt, offensivt hade vi några halvchanser men inte mkt mer än så. I andra orkar vi inte hålla jämna steg med dem utan kommer på efterkälken i de flesta situationerna. Vi fick en bra genomkörare och förlorade rättvist mot ett bättre samspelt och vältränat lag. Nu är det bara att besöka träningarna så vi får upp flåset, det behövs det märkte vi idag!"

2012-03-19 @ 18:21:39
Postat av: P

Skriver i regel inte om B-lag på bloggen. Har nock ändå. LTIK:s B-resultat brukar dock oftast hittas snabbt och lätt en stund efter avslutad match på LTIK:s hemsida.

2012-03-19 @ 19:00:37
Postat av: Anonym

Dennis förslag på div 5 södra.IF Böljan

Lidhults GOIF

Kornhult/ Hishult FF

Oskarström IS

Trönninge IF

Lilla Tjärby IK

Unnaryds GoIF

BK Walldia

Simlångsdalens IF

Getinge IF

Genevad/ Veinge IF

Knäreds IKPostat av: Anonym

Dennis förslag div 4.Onsala BK

Andersbergs IK

IF Leikin

Torup/ Rydö FF

Åsa IF

Rinia IF

Harplinge IK

IF Norvalla

Lilla Träslövs FF

Skrea IF

Ränneslövs GIF

IF Centern

Postat av: Anonym

Vapnö IF

Kurdiska IF Halmstad

Sennan/ Sperlingsholm

FF Serbiska Halmstad

Hasslövs IS

Skogaby BK

Våxtorps BoIS

Skottorps IF

Gullbrandstorp AIS

Haverdal IF

IS Örnia

Ysby BK

Postat av: Anonym

Dennis förslag 4 elit.Snöstorp Nyhem FF

Varbergs GIF FK

Laholms FK

Lerkils IF

Hyltebruks IF

Alets IK

Ullareds IK

Kvibille BK

Trönninge BK

Kungsbacka IF

GoIF Ginsten

BK Astrio

2012-03-20 @ 16:15:42
Postat av: P

Tror Dennis ligger rätt med Böljan som etta i femman. De blir absolut favoriter till förstaplatsen. Därefter blir det mycket svårtippat. Det känns ovisst då det inte finns någon tydlig slagpåse och inget lag som sticker ut. Knäred kommer inte sist i alla fall. Det är jag rätt säker på.RGIF är bättre och stabilare än ifjol. Dålig koll på motståndet gör att jag är osäker när det gäller tippning av fyran. RGIF lär dock klara sig kvar även i år. Det bör också Centern göra. Tror Skrea får svårt och även Norvalla och Träslöv. Andersberg är placerat för högt. Hade Fidan Jashari och Vildan Raskaj varit kvar hade jag köpt placeringen. AIK blir ett av de mer spelskickliga lagen i serien, men hamnar nog inte topp-tre.I sexan är VBoIS garanterat placerat för lågt. De kommer att kunna ge Vapnö och Kurdiska en match i toppen. Om Havrerdal slipper skador lär de också komma högre. Serbiska är placerat för högt. De är alldeles för ojämna, men visst, i de bästa stunderna kan de slå topplagen. Det är bara en tomte som i nuläget inte placerar Skottorp och Gullbrandstorp på de två nedersta placeringarna. Ska mycket till om de två lagen kommer högre upp i tabellen, som det ser ut nu.Elitfyra-tabellen ser bra ut tycker jag. Man kan knappast tippa LFK högre efter de träningsmatcher som hittills spelats. Även om man då har det bästa laget i serien, på pappret.

2012-03-20 @ 16:28:19
Postat av: J

Ysby kommer definitivt inte placera sig sist iår. De har alltid varit ett lag som krigar och med manskapet man fått ihop iår kommer man, är min tanke, hamna i mitten av serien! :) Kul att ysby r med ordentligt på banan iår! :D

2012-03-22 @ 13:25:10
Postat av: Andersbergs ik

Hej Plogen!

Vildan,Rijad Raskaj är tillbaka i Andersberg,Abe Erikson från Halmia har skrivit på,Ferdijan Kurtic från Kurdiska och Dusko Maksutovic från Snöstorp är med i år.

2012-03-22 @ 17:24:30
Postat av: P

Kan kanske bli en topplacering ändå!

2012-03-22 @ 17:59:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0