Resultat lördag

Träningsmatcher:

SIF-SBK 0-2 (0-1)
Mål SBK: Magnus Bergman, Olle Güther Hanssen

SBK vann välförtjänt. Man var under stora delar det spelförande laget, även om man på intet sätt var överlägsna. SBK skapade också flest chanser. 1-0 kom efter hörna i första halvlek. Magnus Bergman nickade tillbaka bollen mot mål där den stöttes i mål av grön spelare som blev störd av Andreas Strömberg. 2-0 gjordes mot slutet av matchen. Azem Peci och Magnus Bergman kombinerade och Peci fick fram bollen mot mål där Olle Günther Hanssen fläkte sig fram och fick kulan i nät. Utöver målen hade SBK ett par bra chanser i inledningen i första. Hade Bergman gjort ett par träningar hade han satt dit en boll. Dessutom kostade SBK på sig att missa en straff som Håkan "Cralle" Johansson slog över. Båda lagen var tunna, det saknades en hel del folk. SBK fick ringa in ett par gubbar som inte tränat alls. Bl a Bergman då. Han visade att han håller än och han betyder fortfarande mycket för SBK när han är med. I SIF utgjorde Pontus Johansson det största hotet framåt. Pontus Andersson borde dessutom gjort ett mål på ett friläge.

GIF/VIF-Kurdiska IF 3-2 (0-0)
Mål GIF/VIF: Jacob Björk, Sabri Behrami, Charlie Boson

En ganska jämn match där GIF/VIF var något bättre spelmässigt och dessutom skapade lite mer. Efter en mållös första halvlek blev det fem kassar i andra. GIF/VIF hade första halvleks bästa chans via en frispark i ribban från Nijazi Behrami. GIF/VIF tog ledningen på just frispark, denna gång från Jacob Björk. Frisparken slogs mot mål och gick in i detsamma trots att det nog var menat som ett inlägg. Frisparken var lös och i rätt höjd för Kurdiskas målvakt, som ändå inte lyckades nypa kulan. Bra av Björk att slå bollen mot mål, det är ju då större risk att den hamnar i nät. Så klart. GIF/VIF gjorde även 2-0. Sabri Behrami fick en perfekt boll av Armin Darban på fötterna i en löpning mellan Kurdiskas mittbackar. Behrami hade missat ett bra läge redan och två i rad missar han sällan. Bollen säkert i nät. GIF/VIF gjorde även 3-0. Provspelande Charlie Boson, som så långt varit anonym i matchen, klackade bollen i nät ala Maradona. Elegant. 3-0 till GIF/VIF var i det läget i överkant sett till matchbilden. Kurdiska reducerade till 1-3 på frispark. Liknande den Björk slog i nät för GIF/VIF. Denna gång var det Dan Boson i GIF/VIF:s kasse som nog borde fått fatt i bollen. Boson gjorde i övrigt en stabil match med några bra ingripanden och räddningar. 2-3 gjorde Kurdiska på straff. Upp i nättaket, otagbart för Boson. Bara minuter efter blåste domaren av matchen. Å gött va det för oss som tittade på, för det var nåt djävulskt kallt på Glänningepark denna "vårdag".

YBK-Össjö IS 2-0
Mål YBK: Robert Bäckström, Tobias Johansson (straff)

Så här mejlar YBK:s tränare Tomas Karlsson om matchen:

År 2009 blev Asuncion i Paraguay kulturhuvudstad i världen, Uganda tog plats i säkerhetsrådet i FN, Svininfluensafall rapporteras i Mexiko med massvaccinering i Sverige som konsekvens, Honduras president störtas i militärkupp, Samoa övergår till vänstertrafik, AIK vinner allsvenskan och Ysby BK noteras för en vinst.
 
Nu två och ett halvt år senare har det äntligen hänt igen, dvs YBK har vunnit en fotbollsmatch!
 
Össjö IS stod för motståndet på Munkavallen när Ysby tog emot. Hemmalaget saknade Figge Nicklasson, Nisse Carlsson, Zed Ibrahim och Olle Larsson av olika skäl. Fyra spelare som alla konkurrerar om en startplats. Detta till trots bärgades första segern mot det Skånska divisionsjulaget. Första halvlek präglades av ett evgt blåsande (vinden då alltså...) och det var YBK som hade medvind. I anfall efter anfall stormade de svartklädda mot Össjös mål men sista passningen eller avslutet höll inte klassen. Alexander Bengtsson som med bravur ersatte Olle som striker hade ett och ett halvt friläge, duktige Tobias Johansson hade flera fräsande skott och tränare Karlsson lyckades att missa öppet mål på en frispark samtidigt som bortamålvakten hade fullt sjå med att organisera en mur. YBK var uteslutande det spelförande laget och imponerade med snabbt passningsspel och finurlighet. Felix Bolmgren trivdes i sin nya roll på mittfältet och serverade flera gånger yttrarna Johannson och Beckström fina mackor. Försvarsspelet var även det klanderfritt. Med kvarten kvar hade dock hemmalaget problem. Det var fortfarande mållöst och stärkta av detta började Össjö ta över matchen i slutet av halvleken. Dock utan att skapa några målchanser. Istället var det YBK som med retroaktiv rättvisa tog ledningen. Kortast på plan, Robban Beckström, höll sig framme efter en hörna och skyfflade in ledningsmålet.
 
I paus ersatte Erik Mattsson mittfältsankaret Ehab El Ali och Marcus Gustavsson fick göra debut för YBK (ny från SIF) på topp istället för Alexander Bengtsson. Nu var vinden i Össjös rygg och laget började pressa mot et YBK som fick ägna första kvarten åt att slå ifrån sig. När lägena väl kom stod dock säkre Anton Hansson i vägen för tämligen lama avslut som avlossades. Men vana trogen så drog såklart YBK på sig en straff även denna gång (detta är i sig helt sjukt, det händer verkligen VARJE gång...) och det var gamnackade hemmaspelare som såg Össjöcentern lägga bollen på straffpunkten. Straffen slogs dock i stolpen och efter detta kändes det som om YBK fick ny luft under vingarna. Det började smälla i närkamperna, mittfältet började vinna mer boll och backlinjen lyckades gräva sig ur skyttegraven framför eget straffområde. Efter en halvtimmes spel var det återigen YBK som styrde och ställde. Ahemd El Ali kom in på kanten och spelade flera gång på Sedinvis sig igenom med hjälp av brorsan Ehab som åter kommit in på plan. Den sistnämnde drogs strax efteråt ner innanför straffområdet och den efterföljande straffen stänkte Tobias Johansson in 2-0 till YBK.
 
Därefter var det kattens lek med råttan. Össjöspelarna visade dåligt humör och YBK:arna rann igenom gång efter annan. Bland annat nickade Marcus Gustavsson bollen över ribban i helt fritt läge. Össjös spel kan rakt igenom matchen (men främst sista kvarten) kallas för teatraliskt och våldsamt. Spelarna föll som käglor vildsint vrålandes men mirakulöst nog så lyckades de självläka och återkomma till spel bara minuter senare. Vid flera tillfällen var det något komiskt att se vuxna män vrida sig i plågor efter att t.ex. fått bollen på foten eller blivit lätt knuffade i bröstet. Det våldsamma spelet personfierades av en back vars ambition var att till varje pris undvika bollen i tacklingar och att med samma besatthet kapa YBK:are. Utmärkte domaren höll en låg profil matchen igenom men andades säkert ut, när 90 minuter (inte en sekund mer...) hade gått och han kunde blåsa av den tickande bomben...
 
Rakt igenom en bra match av YBK. Trots dåliga väderförhållanden och trots många saknade spelare så höll laget spelet väl uppe, försvarade sig med bravur och visade en kondition som vida överglänste Össjös. Bortalaget skall ha beröm för sin ambition att vilja rulla boll i alla lägen men helhetsintrycket drogs ner av ovan beskrivna Italienska filmningar kombinerat med tv-spelstacklingar...
 
Bäst i YBK var Tobias Johansson som i sin fria roll gång på gång skapade massor av oreda i Össjöförsvaret. Stort plus också till Alexander Bengtsson som likt en joker i leken blir allt viktigare för YBK. Summa sumarum, ett gott dagsverket OCH en seger för YBK. Det var minsann inte igår.... Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till nästa tillfälle....
 
YBK:s lag
Anton Hansson -
Anton O, Tomas K, Emil O, Filip N -
Jimmy I (c), Ehab El Ali, Felix B-
Robert B, Alexander B, Tobias J
 
Avb: Kasper P, Ahmed E, Marcus G, Erik M

HIS-Sperlingsholm/Sennan IF 2-2 (1-1)
Mål HIS: Fredrik Johnsson, Fredrik Gustavsson

Jämn match där Sperlingsholm/Sennan började bäst och turligt kunde göra 1-0 på frispark från lagets specielle målskytt Daniel Brorsson. HIS var inte med inledningsvis men jobbade sig in i det efterhand och tog så småningom även över. Fredrik Johnsson kunde kvittera till 1-1 via ett vackert distansskott. Andra halvlek hann knappt börja innan Fredrik Gustavsson gjorde 2-1 till HIS och sedan fortsatte HIS att bara mala på. Man var det bättre laget i andra halvlek, men SIF kunde ändå kvittera efter en retur från HIS duktige målvakt Henrik Tillberg.

VBoIS-Fjälkinge IF 0-6 (0-2)

BoIS förlorade stort mot ett bra Fjälkinge. Skåningarna vann hur rättvist som helst men siffrorna blev väl stora. Tre av Fjälkinges mål var direkt individuella misstag från BoIS sida. Bortser man från resultatet gjorde BoIS ändå en okej insats. Samtliga spelare i truppen som fanns tillgängliga fick speltid. Man fick klara sig utan några av sina startspelare pga av skador.

- Bra inställning av samtliga spelare, tråkigt att det rann iväg med målen, kommenterade BoIS tränare Jim Leandersson.

Detta var lagets sista träningsmatch innan seriestarten. Nästa helg spelar man internmatch.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Simlångdalen sticker ut hakan.

Hämtat från deras sida.Sånt gillar man.Säsongstips 2012 Division 5 södra

31 mars, 2012Här är mitt tips för hur tabellskikten i femman kommer att se ut vid slutet av denna säsongen.Givetvis SIF i topp som har spelare tillbaka efter skada samt ett par nyförvärv som spetsar till laget lite extra. Förra säsongen blev det otroligt många oavgjorda matcher, och med förhoppningsvis mindre otur 2o12 så ska Simlångsdalen absolut finnas med i toppen av årets tabell.Andra lag som bör placera uppe bland molnen är Böljan och Kornhult/Hishult. Böljan byter femma men hade inte alls dåliga resultat 2011. De kom fyra i sin serie och jag tror inte de är sämre denna säsongen. Kornhult/Hishult var giftiga i division 6 Södra och gick upp som etta.Mittenskiktet tror jag blir brett och jämnt. Det finns många lag som är ojämna och blandar högt och lågt matcherna efter varandra. Typexempel är Oskarström, Trönninge och Walldia. Jag skulle vilja peka ut Unnaryd som seriens dark horse tillsammans med Lilla Tjärby. Dessa lag kan överraska positivt.I botten placerar jag Knäred, Lidhult, Getinge och Genevad/Veinge. Inget av nämnda lag framkallar några vibbar för att kunna prestera högre resultat och övertygande inte heller tillräckligt förra säsongen. Magkänslan säger nedflyttning för dessa lag.Topplag plats 1-3

Simlångsdalens IF

IF Böljan

Kornhult/Hishult FFMittenlag plats 4-8

Lilla Tjärby IK

Unnaryds GoIF

Trönninge IF

Walldia

Oskarström ISBottenlag plats 9-12

Getinge IF

Knäreds IK

Genevad/ Veinge IF

Lidhults GOIF

2012-03-31 @ 23:27:32
URL: http://alltomdalen.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Hahahaha

2012-04-01 @ 01:51:59
Postat av: Rögle

undrar om vi verkligen var på samma match!!!

Skottorp var helt överlägsna i första halvlek. i andra dock. SIF borde gjort åtminstone två strutar i första å nåt i andra. I andra så var skogaby de mer spelförande laget dock.

Vet i fan om de verkligen var en rättvis seger för skogaby som du skriver!

2012-04-01 @ 10:34:23
Postat av: P

Missade tyvärr det mesta av första halvlek. Enligt uppgift var, precis som du skriver, Skottorp det bättre laget då. Sett till matchbilden i andra var det en mycket rättvis SBK-seger, som dessutom kunde varit större med tanke på de klara chanser man missade direkt efter paus samt då straffmissen.

2012-04-01 @ 11:55:31
Postat av: Anonym

HÄRLIGT YSBY!

2012-04-01 @ 23:36:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0