Serierna 2010

Man är naturligtvis lite intresserad av att redan nu titta på vilka lag som kommer att spela i den södra femman och sexan nästa säsong. Än så länge kan man bara spekulera eftersom att HFF är glada för att ändra om och flytta runt. Men i dagsläget borde följande 12 lag spela i division fem södra nästa säsong: BKW, GIF/VIF, SIF, LTIK, KHFF, KIK, Trönninge IF, IF Centern, Heberg/Årstad FF, Lidhults GoIF, Andersbergs IK och Gullbrandstorps AIS. En intressant serie som innehåller hela sex Laholmsderbyn (om man räknar TIF som ett Laholmslag). De längsta resorna blir till Lidhult och Heberg, övriga lag är ifrån Halmstad. I o m att BKW tog steget upp så flyttas troligen Glommens IF över till den mellersta serien. Det är säkert både de och vi nöjda med. Lite synd om HÅFF som blir av med båda derbyna de hade denna säsongen i Slöinge och Glommen. Hade RGIF stannat kvar i femman hade förmodligen även HÅFF flyttats över till den mellersta serien.

Halva serien byts ut och det är egentligen ganska svårt att säga något om kvalitén på på lagen om man jämför med årets serie. Klart är dock att inför årets serie kom fyra lag från fyran ner till den södra femman (RGIF, HÅFF, Lidhult och Slöinge), nu kommer endast ett lag från fyran (TIF) och fem nerifrån sexan. Möjligen blir serien av den anledningen något svagare nästa säsong. Förhoppningsvis ger det de nya Laholmslagen en hyfsad chans att klara det tuffa förstaåret bättre än vad t ex LTIK gjorde i år. Man kan dock fastslå redan nu att det inte kommer att bli en enda enkel match i femman 2010. Varje möte kommer minst att vara av kvalién ett toppmöte i årets division sex. Det kommer att bli en stenhård kamp om att undvika de tre sista platserna som innebär direkt nedflyttning. Redan nu kan man också utse en favorit i Trönninge IF, man kommer från fyran och truppen innehåller många yngre duktiga spelare och man har dessutom några mer rutinerade klasspelare i bl a Daniel Pålsson, Ivar Andersson, Joseph Wahlund och Kristoffer Romano. Det ska bli intressant att se vad Ulf-Göran Bengtsson kan göra med det laget.

I nuläget borde följande tio lag spela i division sex södra nästa säsong: HIS, YBK, VBoIS, SBK, Sperlingsholms IF, Simlångsdalens IF, IS Örnia, Vapnö IF, FF Serbiska och Haverdals IF. Det kan dock bli ändringar pga att det ryktas om nya föreningar i både Halmstad och Laholm. Startas en ny förening på något av ställena kommer i förstahand Haverdal att flyttas över till den mellersta serien där de spelat i år. Serien blir inte lika spännande som under de två senaste säsongerna sett ur en Laholmsvinkel. Däremot tror jag säkert att Halmstadlagen tycker att serien ser betydligt trevligare ut än vad den gjort under -08 och -09. Om serien blir bättre eller sämre än i år är omöjligt att säga. Vapnö får nog i dagsläget ses som knappa favoriter. Man hade inget dåligt lag i femman i år, träningsfliten var dock alldeles för dålig. Dessutom har man ett mycket duktigt P17-lag som man kommer att kunna lyfta in spelare ifrån till A-laget nästa säsong.

Ett spännande 2010 väntar. Tråkigt nog blir det i princip omöjligt för mig att tippa någon av serierna från första till sista lag då jag omöjligtvis kan hålla koll på alla de Halmstadlag som det ska kämpas mot i matcherna.

//P.  

Kommentarer
Postat av: ?

Vad är det för nytt lag från Laholm som det ryktas om i div 6?

2009-10-29 @ 22:39:52
Postat av: Anonym

BK Stäme

2009-10-29 @ 23:07:48
Postat av: P

Hahaha! BK Stäme!Vet inte så mycket egentligen. Det har kommit in en ansökan till kommunen och HFF, där man är positivt inställda. Vet ej mer än så.

2009-10-29 @ 23:14:24
Postat av: Simon

De är väl ett lag från laholm, med många spelare som har utländskt påbrå. De är de ryktet vad jag hört...

2009-10-30 @ 08:20:44
Postat av: Anonym

Nytt lag på G med utlänsk påbrå i Laholm? Kommer det ett nytt assyriska lr?

2009-10-30 @ 11:02:40
Postat av: Anonym

LHC?

2009-10-30 @ 11:19:10
Postat av: Bertil Persson

Kom till Knäreds fotbollsplan ( Lagavallen?) Lörd 7 nov kl 11 och se killar & tjejer & gamla gubbar & gamla tanter(?) möta varandra i mixade lag! Blir säkert skitroligt om man får säga så!!!

2009-10-30 @ 12:04:38
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: Anonym

amen förfan.. inte du igen...

2009-10-30 @ 12:07:27
Postat av: Lägg ner....

De ska nog tänka sig för både en och två gånger innan de startar en klubb. Spelare? kommer de att få spelare som stannar en hel säsong och inte bara i början när det är roligt. Var ska de spela? Ansvar? sköta allt runt omkring en klubb. Kläder, material ska köpas in. Domare ska betalas efter varje match. Planhyra?

Ca 15.000-20000 tror jag det kostar att spela i en serie. Och vilka vill lämna en fungerande klubb där det bara är att betala medlemsavgiften och sedan spela?

Lägg ner om ni ens funderar på att starta en klubb till. Kommer aldrig fungera.

Lär bli stryklaget i 6an.

2009-10-30 @ 13:47:25
Postat av: .

Kollade för ett par år sedan det kostar runt 50 lakan första året . Då skulle vi spela på Sparbanksvallen . Det ska det nya laget göra . En liten "vink" tror att dom bjuder både domare och publik samt motståndarlag på läsk (men kanske inte i flaska eller burk).

2009-10-30 @ 19:25:53
Postat av: P

Hahahaha. Jättekul!

2009-10-30 @ 20:08:16
Postat av: Förbundet

Bra med initiativ men som flera skriver här, tänk er för, det är inte som att starta ett korpgäng. Ska man ha en tränare som jobbar gratis???. Vad kostar inte all material, planhyra osv, spelarna får nog vara beredda på att betala en medlemsavgift på minst 3000:- för att få det att gå runt, hur många är beredda att göra det,men man kanske har hittat en sponsor då är det bara att gratulera.

2009-10-31 @ 15:12:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0