PINSAMT LT!!!

Måndagen efter att Skottorp vann serien, GIF/VIF gick upp i femman, Walldia nådde en kvalplats till femman, L:a Tjärby närmast med hjälp av högre makter klarade sig kvar i femman och Giffen tog hand om kvalplatsen till till division fyra så är det enda som finns att läsa angående den överlägset mest populära sporten i Laholms kommun några fattiga notiser samt, en förvisso vacker bild från Gröningen (tidigare Skottorps IP), men utan namn under bilden som förklarade vilka personerna var. Det var nog många som undrade vem den äldre gentlemannen som klippte snöret var. Det var Carl-Johan Bernadotte, farbror till Sveriges nuvarande kung.

På LTs förstasida fanns en lite notis om handbollklubben Höks seriepremiär och om den stod det även på förstasidan på sporten, den andra sidan var fylld av volleyboll. Först på sida fyra i sporten hittade man om "helgens lokala fotbollsmatcher i korthet". När LTs största dragplåster (den lokala fotbollen) avgörs måste den ges betydligt mer utrymme än så. Jag är ingen konkurrent till LT-sporten, endast ett komplement. Jag lusläser varje bokstav som handlar om fotbollen i kommunen i tidningen. Under måndagen tog det sannerligen inte många minuter. Som skrivet PINSAMT!

Nu kan man ägna sig åt hockey, bandy, innebandy, handboll och volleyboll fram till mars månad. Jag säger upp min LT-prenumeration idag och händer det inte något radikalt tänker jag inte, trots fotbollen, börja prenumerera igen i mars. HP är vida överlägsen när det gäller övriga nyheter och de har blivit duktiga på Laholm. LT var duktiga på den lokala fotbollen en gång i tiden. Det man läser nu kan dock nästan jämföras med HP-sportens skriverier om fotbollen i Laholm (förutom LFK då). Det står ingenting. LT-sporten hade inte behövt skriva någonting om fotbollen i kommunen till måndagens nummer. Det lilla där stod var, för tredje gången, PINSAMT!

När ska LT förstå att Laholmarna älskar sin fotboll? Det enorma intresset är den här bloggen ett livs levande bevis på. Per capita är Laholm Hallands fotbollstätaste kommun. Det finns en klubb i nästan varje by, engagemanget och intresset kring föreningarna är mycket stort.

//P.

PS. Fy fan vad besviken jag blev! Jag kan ju inte, som alla andra, läsa om den lokala fotbollen på någon blogg heller... DS.

Kommentarer
Postat av: SABBE BABBE

TUR ATT VI HAR DIG PLOGEN INTE NOG ATT DU KAN SKRIVA BRA DU KAN FOTBOLL MED. SLUTA FY FAN INTE SKRIV.

2009-10-05 @ 21:25:52
Postat av: Fred

Kör på Plogen! Laholm behöver dig nu när LT inte längre vill skriva om fotboll...

2009-10-05 @ 21:30:10
Postat av: CA

Håller med dig plogen till fullo. LT går nu förtiden bara igång på voltige och annat skit...

2009-10-05 @ 21:31:43
Postat av: Nebo-Kungen

För djävla bra skrivet Plogen,din kritik mot Lt sporten e helt befogad!!

2009-10-05 @ 22:03:55
Postat av: Peter Walldén

Vi småklubbsalliansens styrelse kommer inom kort att ha kontakt med LT . Vi hoppas att dom tar åt sig vad vi kommer att säga . Tror för egen att blir dom inte bättre på detta har vi ingen LT kvar om ett år .

2009-10-05 @ 22:23:46
Postat av: Tonne

TACK

2009-10-06 @ 08:02:01
Postat av: Duva

Vill bara säga att det är jag som står för din prenumeration. Men den är också uppsagd nu. LT gräver sin egen grav.

2009-10-06 @ 08:05:02
Postat av: Hans

Väl rutet P. Vem är det man ska maila på LT för att klaga?

2009-10-06 @ 10:26:56
Postat av: Peter Walldén

Du skall maila Stellan Sturesson

2009-10-06 @ 10:36:44
Postat av: Henrik

Helt rätt plogen! LT har blvit ruggigt dåliga på den lokala fotbollen. Allt försvann när paulison slutade, visserligen följde han bara sina söner men de var alltid nåt =) Kör på plogen! Din blogg är guldvärd ska du veta!!

2009-10-06 @ 17:20:25
Postat av: Toni

Instämmer helt och hållet. Pinsamt LT!Länge leve plogensblogg! =)

2009-10-06 @ 18:36:54
Postat av: Pelle i Walldia

Helt makalöst, jag kan inte mer än instämma till fullo Plogen, LT har med de nya reportrarna på "sporten" inte det minsta koll på vad som händer på arenorna. Man skulle naturligtvis anställt de nya i god tid så de kunde "gått bredvid" de rutinerade rävarna Paulisson och Axelsson. Raset började redan för några år sedan när man slutade med "Fotbollsbilagan". Det här med att "mailklaga" till Stellan S är något alla fotbollsintresserade i Laholms kommun borde anamma, jag själv gör det omgående.

2009-10-06 @ 19:59:55
Postat av: persa

Håller med dig ploggen,blev väldigt besviken när man öppnar LT o ska läsa om alla viktiga matcher, kommer också säga upp tidningen.Persa

2009-10-07 @ 10:19:14
Postat av: Stellan Sturesson

Vänner och kamrater fotbollsintresserade och

-engagerade!

Jag måste be er om aningens tålamod. Båda våra erfarna och rutinerade sporträvar har slutat. Det innebär en omställning som är märkbar, så klart. Men jag måste understryka att våra nya medarbetare på sporten är inspirerade och hängivna och vill göra allt för att skapa kontakter och ge er en nyhets- och reportageservice som ni efterlyser. Hjälp dem genom att tipsa om saker som är på gång. Vi tjänar inget på att gräva ner oss i skyttegropar, när vårt mål är ett och samma.

Sen är jag inte beredd att ställa den ena sporten mot den andra. Tvärtom tycker jag det är rätt trevligt att vi har laholmare som är både svenska och nordiska mästare.Till exempel.

Vet i alla fall är vi på LT är öppna för åsikter och tar till oss i den omfattning vi kan.

Så låt oss talas vid!

Stellan Sturesson, tidningschef

2009-10-07 @ 16:54:46
Postat av: KG

Den största sporten som engagerar flest måste få mest uppmärksamhet.Att det inte ens fanns en lagbild på SIF: s seriesegrande lag i LT är snudd på skandal. Hur tänkte man? Det sunda förnuftet måste få råda. Den största sporten i kommunen avgjordes och LT ignorerade det. Det spelar ingen roll om man är ny på jobbet, orutin väger man upp med ett stort intresse och nyfikenhet. Det tycker jag inte att de nya reportrarna visat att de har.

2009-10-07 @ 18:07:58
Postat av: Kalle

Varför tar LT inte hjälp av Plogen? Han har aldrig ens blivit omnämnd på sportdelen trots att uppgifter flera gånger tagits från bloggen. Jag vet att Plogen läser till lärare och vill bli klar med utbildningen innan han tar sig för något annat. Men man skulle kunna ta hjälp av honom. När det gäller bredd på kunskap kring den lokala fotbollen finns det ingen som har ett större kunskapsfält. Bara ett tips till Stellan Sturesson och Laholms Tidning.

2009-10-07 @ 18:22:34
Postat av: Rick

Herregud.... hjälpa reportrarna med tips.... Att ingen tänkte på att ringa LT och säga att det var sista omgången av fotbollsserierna som spelades. Man får väl ta och ringa LT och säga att det kommer att spelas kvalfotboll de kommande helgerna.

2009-10-07 @ 18:53:10
Postat av: Oscar

Det ska inte behövas.. vi ska inte ge dom massa nyheter. Det är ju trots allt därför vi läser en tidining, för att få reda på vad som händer omkring... (dock menar jag inte att vi ska sluta tipsa, ifall någon gör det men ja)!

2009-10-08 @ 21:48:37
Postat av: Johan Gustafsson

Stellan, alla visste att det var sista veckan i fotbollen, framförallt när det varit så "jävla" spännade för flera lag med otroliga möten, Gif/vif- Walldia ( en liten final med vinst direktuppflyttning) sen har vi Skottorp som kunde vinna serien och till sist om Lilla tjärby skulle på något underbart sett hålla sig kvar i div 5? Och detta menar du att dem nya journalisterna inte kände till? Har du då verkligen anställt rätt personer? Vi som har LT vill läsa om det som händer här och det som varit en nyhet och då inte får det i tidningen, Varför ska vi då lägga pengar på er?

Dessa sista matcher har alltså varit en stor "snackis" senaste tre veckorna.. Finns ingen bort förklaring från er!! SÄG UPP LT!! Ger hellre plogen dem pengarna för han kan iaf uppdatera oss om fotbollen i Laholm!!

2009-10-09 @ 14:31:43
Postat av: Fasth

LT är skit dåliga eller sämst är ett bättre ord.

Plogen leder med 100-0

2009-10-11 @ 15:01:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0