LTIK stärker upp

L:a Tjärby IK rustar för att bli ett stabilt division fem-lag 2010. Vi vill etablera oss i serien och gärna ta ett år i mitten, där vi dock snarare ska kunna snegla uppåt än nedåt. Förra året fick vi knappast någon tid att förbereda oss för spel i den högre divisionen då vi blev uppflyttade så sent som i månadsskiftet Februari/Mars. Nu vet vi vad som väntar och förhoppningsvis kan vi skruva upp allting ett snäpp i rättan tid.

Som de flesta läste i tidningen kommer Patrik Packi Åkesson tillbaka till LTIK efter tre framgångsrika år i BK Walldia som spelande tränare. Packi kommer att bli spelande assisterande tränare till Mats Johansson i LTIK. Årets assisterande tränare i LTIK Fredrik Gummi Jacobsson tog ett eget beslut om att gå till sidan och Gummi var också den som föreslog sin kamrat Packi som assisterande tränare. Gummi kommer själv att fortsätta i LTIK som spelare nästa säsong.

Mats och Packi känner varandra ganska väl, båda bor i L:a Tjärby och sönerna är kamrater. De har dessutom en liknande fotbollsfilosofi, vilket både kan vara en fördel och en nackdel. Men att han man har samma värderingar i grunden när det gäller spelet är nog en förutsättning. 35-årige Packi har LFK som moderförening. Där gjorde han första inhoppet i A-laget som 15-åring då han hoppade in i en träningsmatch. LFK spelade på den tiden i gamla division fyra.

Innan Packi som 28-åring tog steget över till LTIK hann han göra 369 matcher i LFK-tröjan och han placerar sig på plats 31 i LFKs maratontabell. En tabell som bröderna Per och Ulf Throneé, tillsammans med pappa Kenneth ligger i toppen av. Pelle leder på 651 LFK-matcher. Packi hann tränas av Frank Marshall, Bosse Mattsson, Per-Olof Olsson, Janne Andersson, Jim Norlander och Magnus Haglund under sin tid i LFK. Packis sista år i LFK präglades av småskador, när han var frisk fanns han alltjämnt med i Haglunds startelva ute på vänsterkanten. Efter säsongen beslutade sig Packi för att lämna LFK pga att kroppen inte längre höll för spel i division två.

LTIK blev det naturliga valet, bl a pga att LTIK i början på 2000 var det bästa laget i kommunen efter Laholm, som oftast fanns LTIK med i toppen av femman. Dessutom fanns Packis yngre bror Henrik Hinken Åkesson redan i LTIK. Ytterligare ett plus var att den gamla LFKaren Andy Marshall tränade LTIK vid tiden. Packi hann vara med om LTIKs bästa år, med toppstrid i femman under två säsonger för att sedan slutligen ta steget upp i fyran år 2003. Säsongen 2003 var Packis bästa i LTIK, ja det var ju överhuvudtaget LTIKs bästa år genom tiderna. Så fort Packi fick bollen på vänsterkanten kändes det som att det var målchans. Så bra var han då.

LTIKs bästa tid blev till sämre år. LTIK tappade spelare inför året i fyran 2004 och med knapp marginal åkte laget ur serien. Flera utav de äldre spelarna lade av med fotbollen efter det året. Trots att de flesta, ja i princip alla av de som Packi kände i föreningen lämnade LTIK inför 2005 så blev Packi kvar. Han tränade absolut inte mest av alla 2005 och 2006, men han fanns ändå kvar och stöttade upp det unga manskapet. Det ska Packi ha all heder av och det är han fortfarande ihågkommen för i föreningen.

Redan inför 2006 hade BK Walldias tränare Zoltan Ilies kommit med förslaget till Packi om att bli spelande andretränare i klubben. Inför 2007, efter 141 matcher och 42 mål i LTIK tog Packi steget över till BKW och resten känner de flesta till. Nu är alltså Packi tillbaka i LTIK och det känns naturligtvis bra att få tillbaka en spelare som bor i byn och som känner för föreningen. Numera ser jag Packi som en ren forward (även om han självklart fortfarande kan spela på sin vänsterkant), han lever inte längre lika mycket på sin snabbhet och styrka i löpningarna, nu fungerar han bäst som target längst fram för att få fatt i och hålla boll. Packi har alltid varit en duktig framspelare med bra spelförståelse. Det är en spelartyp som vi inte haft i LTIK i år, möjligtvis en lightversion i Emil Olsson, förhoppningsvis kan han nu avlastas och eventuellt fokusera på att göra mål nästa säsong. Den centrala mittfältsrollen ska Packi slippa i LTIK, det finns andra som tar defensivt ansvar, det kan jag garantera.

Tillbaka till LTIK har också Packis kusin Kristian Åkesson valt att komma. Krille har LTIK som moderförening och han spelade i klubben fram till att han var 14 år gammal då han tog steget över till LFK för att spela med klubbens P15-lag i Pojkallsvenskan. Krille han göra en B-lagsmatch i LTIK som 14-åring mot Snöstorp/Nyhem i Klass 2 innan han tog steget över till LFK. Så småningom blev Krille uppflyttad i seniortruppen av Magnus Haglund. Efter ett par år i B-laget blev Krille bofast i LFKs startelva som mittback, så småningom blev han en stöttespelare och under de sista säsongerna var han också lagkapten. Inför 2008 och 254 LFK-matcher valde Krille att satsa på sin civila karriär och han tog tillsammans med Jonatan Jacobsson och Ola Jönsson, steget över till KHFF för att bli spelande andretränare till Peter Åberg. Det blev två framgångsrika år med KHFF där Krille bl a var med om att vinna division sex, Vintercupen och den stora inomhusturneringen BILMA-Cup i Ockelbo.

Krilles säsong 2009 blev inte riktigt som han tänkt sig, med ideliga småskador kunde han aldrig riktigt göra sig själv rättvisa på plan. Förhoppningsvis kan nu kroppen läka och tränas ihop under uppehållet så att Krille kan få ett skadefritt 2010. En frisk Krille kommer att kunna tillföra LTIK massor. Det är en ledargestalt som vi saknat. Styrkorna förutom ledaregenskaperna är förmågan att läsa spelet, spelsinnet och två bra fötter. Både Krille och LTIKs tränare Mats har tankar på en inre mittfältspositon för Krilles del. LTIK har ett välfungerande försvar redan och på mitten kan Krille säkert stärka upp laget på ett bra sätt. Hur som helst och var han än spelar på plan är det så klart ett jättebra nyförvärv. Pappa och LTIKs ordföranden Göte Åkesson är troligen inte lite stolt och nöjd över att pojken nu ska dra på sig LTIK-tröjan igen. Vi är många som är lyckliga över att "den förlorade sonen" är återbärgad till fadershuset.

Ett tredje nyförvärv till LTIK är Jonas Jonna Nilsson. Den 37-årige målvakten gick inför förra säsongen över till LFK för att lösa klubbens målvaktskris. Nu har man dock åter löst situationen och Jonna kan komma tillbaka till LTIK som en bättre målvakt än vad han var när han lämnade. Naturligtvis har den hårda kvalitets- och kvantitetsträningen i LFK gjort även en rutinerad herre som Jonna gott. Jonna hade innan han gick till LFK gjort 29 raka säsonger i LTIK, nu får han då också göra sin 30e säsong i föreningen. Inför 2009 års säsong ledde fortfarande Jonna LTIKs maratontabell på 544 matcher, under säsongen gick dock Gummi om och nu är säkert båda sugna på 600 matcher. Tänker man på en målvakt som Cralle i SBK har Jonna många bra år kvar mellan stolparna.

I o m att LTIKs A-lagsmålvakt från i år, Jonas Wallin, kommer att fortsätta kan jag nästan lova att LTIK kommer att ha femmans bästa målvaktspar 2010. Troligen kommer vi inte att ha någon uttalad förstamålvakt nästa säsong. Jonas och Jonas kommer att få stå lite när det passar dem bäst och det kommer aldrig behöva bli panik om den ena inte kan vid något tillfälle. Det kommer så klart att betyda massor, inte minst på träning att ha två så bra målvakter, de kommer att trigga varandra och spelövningarna kommer att bli magiska. Det är få lag förunnat på den nivå vi spelar att ha två så bra målvakter på träning.

LTIK kan också presentera ett helt fräscht namn i föreningen till nästa säsong i Nderim Peci som under de två senaste säsongerna spelat i BKW och innan det tillhörde LFK J. Jag ska börja med att klargöra att jag inte gillar att spelare hoppar mellan grannföreningarna och framförallt inte när lagen spelar i samma serie. Sedan finns det alltid omständigheter som gör att det får finnas undantag. Nderim hade redan innan han valde LTIK bestämt sig för att lämna BKW. När han fick reda på att Packi skulle bli assisterande tränare i LTIK tog Nderim själv kontakt med Packi. Sedan gick allting fort. Självklart tackar man inte nej när en spelare av Nderims klass självmant söker sig till klubben. Nderim har stor potential, 20-åringen har på slutet främst spelat forward i BKW, han fungerar dock på alla offensiva platser i laget. Nderim är en spetsig, snabb och mycket teknisk lirare som kommer att kunna tillföra LTIKs offensiv en extra dimension.

LTIK hälsar de nya spelarna välkomna till klubben.

Som det ser ut nu står LTIK väl rustade inför nästa säsong, i princip hela truppen, förutom ett par spelare, har deklarerat om en fortsättning i föreningen över nästa säsong. Det innebär att konkurrensen kommer att bli hård om platserna, men samtidigt sund för både spelarna och laget. Helt lugn kan man dock aldrig vara, efter frimånaden kan man helt plötsligt stå där utan ett halvt lag. Aldrig kan man slappna av helt som fotbollsledare. Nu tror jag i ofs inte att så mycket kommer att hända, förra årets frimånad var lugn, jag hoppas att den blir det i år också och att de flesta nyförvärven till klubbarna i kommunen är utifrån. Jag kunde självklart väntat till efter frimånaden att presentera de spelare som valt LTIK inför 2010. För att slippa snack, rykten och spekulationer tror jag dock trots allt att det blir bättre så här.

//P.


Kommentarer
Postat av: Teknikens under.

Fi fan då blir ni favoriter till säsongen som kommer med dessa grabbar i laget + att det lär dyka upp några till säkerligen. Men att BKW redan börjar tappa spelare bådar ju inte gott hoppas de kan stoppa flykten och fylla på med nya roliga spelare så att de kan behålla sitt fyndiga kortpassningsspel.

2009-10-30 @ 15:42:18
Postat av: Den långe..

www.kornhult.com... Snyggaste hemsidan!

2009-10-30 @ 18:32:26
Postat av: Tjovve

Åberg, det vinner man inga matcher på!

2009-10-30 @ 18:52:57
Postat av: Krille Åkesson

Det gör man inte men måste medge att den står i en klass för sig just nu......

2009-10-30 @ 18:55:23
Postat av: p

Det är mycket på gång i BKW . Vänta och se !!!!!

2009-10-30 @ 19:27:59
Postat av: P

Sjukt snygg hemsida! Schysst bygge - här finns det resurser!

2009-10-30 @ 20:06:48
Postat av: Den korte..

Hur blir det med Micke J som varit med ch spelat med oss dom sista gångerna??

2009-10-30 @ 22:16:16
Postat av: P

Micke är nog inte särskilt aktuell pga tidsbrist. Kanske han kan komma och stötta upp B-laget i någon match om vi ligger på honom. Hade varit kul.

2009-10-30 @ 22:26:01
Postat av: sabbe

krille kommer verkligen passa i LTIK verkligen.

2009-10-31 @ 22:35:05
Postat av: Hellsten

Håller me Tjovve denna komiker..nu måste pengarna va slut i skogen.

2009-11-02 @ 18:59:54
Postat av: Anonym

pengarna tar aldrig slut i skogen

2009-11-02 @ 21:28:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0