Silly season är här

KHFF spelar precis som ifjol testmatch med ett antal inbjudna spelare. Idag onsdag kl 18:45 spelas matchen på Kornhults IP. Förra året höll denna match högre klass än LFKs. Låt oss hoppas att fallet inte blir så i år. Precis som förra året har man bjudit in några från Laholm, men lika många spelare ifrån det andra hållet (framförallt Markaryd). Även om jag tycker att det känns som lite hybris att köra en testmatch när man ligger i division fem så verkar det funka och man får ju ihop hyfsade lag varje år (Själv föredrar jag dock den lite blygsammare varianten med gåsafotboll). Den långe håller hur som helst koll från Italien. Det är uppenbart att man behöver förstärka. Försvaret har det varit lite si och så med. Dessutom står det frågetecken efter klubbens fyra bästa spelare i Henrik Fridberg (slutar?), Jonatan Jacobsson, Ola Jönsson och Kristian Åkesson (LFK ryktas försöka locka tillbaka sina "gamla" spelare). Där lär dock inte vara någonting klart och kanske stannar allihopa kvar i skogen. De spelare som kommer att delta i testmatchen från Laholm är följande: Mikael Dahlgren (YBK), David Eriksson (SIF), Robert Nilsson (LFK), Petter Gustavsson (LFK), Emil Gustavsson (LFK) och Sabri Behrami (LTIK). Ifrån det andra hållet är det följande: Calle Jonsson (Hinneryd), Jon Nordahl (Strömsnäsbruk), Kristian Persson (Markaryd), Damir Skoko (Råstorp/Timsfors) och Daniel Ahlberg (klubblös).

När det gäller spelarna från Laholm sägs Dallas redan vara klar för KHFF. Han blir isåfall en mycket bra förstärkning och kan säkert bidra med stabilitet till det darriga försvaret. Dallas och Den långe känner varandra väl sedan tiden då YBK tränades av Den långe. Då spelade Dallas mycket på kanten, med framgång, nu tror jag dock att han är tänkt som försvarare. David Eriksson slutar ju som tränare i SIF och väljer även att inte spela med laget nästa år. Det står tydligen mellan LFK och KHFF för Davids del. Han har som bekant varit i LFK tidigare och han har säkerligen fortfarande mycket bidra med. David är trots allt bara 25 år gammal. Energin, viljan och den fina vänsterfoten gör att han i allra högsta grad skulle vara med om platserna i LFKs startuppställning. Vill han inte satsa på samma sätt med fotbollen är KHFF ett bra alternativ. Tid sparar han dock inte. Timmen han får lägga ner att köra till skogen kan han lika gärna ägna åt en träning i Laholm.

Robert Nilsson har KHFF som moderklubb och ryktades redan förra året vara på gång. Robert är dock enligt rykten en av de få spelare som har kontrakt med LFK över nästa år. Jag tycker att Robert har för mycket ogjort i LFK för att redan varva ner. Han har i år gjort en ganska så svag säsong och är förhoppningsvis sugen på revansch. Det är en klasspelare som ska hålla mycket bra division tre-nivå som vi pratar om. Petter Gustavsson har hört sägas att han skulle tycka att det var förbannat kul att få spela på en lägre nivå för att i en fri roll på mittfältet få dominera. Då är KHFF ett bra alternativ. Jag tror dock inte att ur-LFKaren vågar lämna sin moderklubb nu. LFK går mot ljusare tider med Andreas Thedeby som tränare och det hade säkert varit försmädligt för en sådan som Petter att inte få vara med om ett LFK-lyft. Petters yngre bror Emil tror jag skulle må bra av ett år ute i skogen (det lät roligt). Jag förutsätter att LFK kommer att få ett starkare lag nästa år och då kommer Emil ännu längre ifrån startelvan än vad han är nu. Han är bara 19 år och har råd att ta ett år på lägre nivå för att hitta sitt spel och självförtroendet. Men går han utan brorsan? Sabri Behrami har meddelat LTIK att han inte kommer att spela för klubben nästa år. Det finns inga hard feelings mellan Sabri och LTIK och jag önskar honom lycka till i vad han nu än företar sig. KHFF ligger så klart bra till eftersom att båda Sabris yngre bröder spelar i föreningen, dessutom är Den långe Sabris absoluta favorittränare i kommunen. De övriga namnen kan jag inte kommentera av den enkla anledningen att jag inte vet något om dem.

LFKs testmatch spelas lördagen den 17 oktober kl 12:00. Mer om den matchen kommer närmre det datumet. När det gäller övriga föreningar kan vi börja uppifrån och ner och ta dem en efter en. Väldigt få klubbar har så klart gjort klart med nyförvärv nu, det lär det bli mer av under frimånaden. Flera lags tränare har dock deklarerat att de slutar och då är det så klart spännande att spekulera i vilka som kommer att ta vid. RGIFs Per-Anders Andersson sägs i den ena stunden vara klar till nästa år och i den andra stunden sluta. Ingen vet riktigt verkar det som. Klart är att det råder delade meningar om tränaren i föreningen. Det är en duktig tränare med stor fotbollskunskap. Men A-laget prioriteras ovanligt mycket. B-laget tycks tränaren inte bry sig mycket om och lagledarna får lägga ner ett stort merarbete pga detta. Det återstår att se vad som händer med Perra, troligen får vi inte veta något innan kvalet är färdigspelat.

Klart är det att målvakten Peter Björnsson, mittfältaren Mats Lindström och forwarden Henrik Olsson kommer att testa i LFK. Alla har stor kapacitet, det är dock ett ganska stort steg från att provspela till att skriva kontrakt. Johan Bergman och Piere Nilsson sägs fundera på att sluta efter säsongen. Det hade varit mycket tråkigt tycker jag då det är två väldigt duktiga spelare. Bergman har dessutom gjort sin bästa säsong på ett par år och har absolut varit en av de viktigaste spelarna i RGIF under året. LTIKs Henrik Olsson sades vara på väg in i RGIF, framförallt pga av att han bor i byn. Nu har Henrik dock meddelat LTIK att han blir kvar i klubben. LTIK kommer så klart, precis som vanligt, att göra allt för att få hem den förlorade sonen Daniel Hellsten till moderföreningen. Han kommer förr eller senare att komma tillbaka. Får jag gissa lär det dock tyvärr inte bli till nästa år.

I KIK är det som vanligt lugnt och skönt. Tränaren Jonas Klippfors, som enligt KIK-spelarna är som gjord för att träna Knäred kommer att stanna kvar i ytterligare ett år. Man har i år bevisat att man har ett lag som håller för femman, lite förstärkning skulle trots det säkert inte skada. Framförallt med tanke på att Joel Åkesson flyttat till Norge (kommer han tillbaka till April?) och då LFK säkert kommer att försöka få över Peter Karlsson, vilket redan var aktuellt förra säsongen, då stoppade dock KIK övergången då LFK hörde av sig efter frimånaden.

Även i LTIK fortsätter tränaren. Mats Johansson kör på trots erbjudande från andra klubbar. Han har bara ett par hundra meter till L:a Tjärby IP och det passar bra då han har tre småungar där hemma som inte frun Linda ska behöva ta hand om helt på egen hand. Stämningen i laget är så klart på topp sedan vi fixat division fem-kontraktet. Nästa år kommer vi att få tid på oss att förbereda oss inför det tuffa spelet i division fem på ett annat sätt än i år då vi så sent som i februari fick reda på att vi blivit uppflyttade. Målet var att hålla kvar laget i serien och på sikt att bli ett stabilt division fem-lag. Förutsättningarna till att knyta till oss några bra spelare är säkert bättre nu när vi stannat kvar i femman. Vi hoppas mycket på att de rutinerade trotjänarna Patrik Packi Åkesson och Jonas Jonna Nilsson kommer tillbaka till oss. Packi ska ju sluta som tränare i BKW, medan Jonna troligen hoppar av LFK-tåget. Ingenting är dock klart när det gäller någon av de två spelarna. Vi hoppas dessutom på ytterligare något eller några nyförvärv. Angående dessa vill jag dock inte skriva någonting i dagsläget. 

I övrigt tycks truppen bli i princip intakt, tveksamma kort som Jonas Wallin (målvakten), Peter Hedihn och Richard Frankland deklarerade redan innan det blev klart med spel i femman att de kör ett år till i LTIK. Sabri Behrami lämnar som skrivet och troligen kommer Kim Andersson att gå tillbaka till moderklubben SBK. Kim kom inte överens med tränaren i SBK och spelade därför nu i slutet av höstsäsongen med LTIK. Kim hann bidra med ett mycket viktigt mål i bortamatchen mot Torup/Rydö. Det är dock inte helt klart att Kim går tillbaka, han tvekar fortfarande då han har trivs mycket bra i LTIK. Kompisarna finns dock i SBK och när dessutom pappa är lagledare och mamma står i kiosken är det så klart svårt att spela någon annanstans. Sabri hann bidra med tre stycken mycket viktiga mål under säsongen för LTIK, förhoppningsvis blir det många fler nästa säsong i någon annan klubb. Fredrik Wersch kommer att göra lumpen nästa år och kommer därför av förklarliga skäl inte kunna vara med i så stor utsträckning och spela med LTIK.

SIF gjorde tidigt klart med en ny tränare i Larry Brady och troligen njuter man fortfarande och en stund till av seriesegern. SIF kändes redan på förhand som det lag som hade bäst förutsättningar för att klara sig i femman av division sex-lagen. Man har en stabil backlinje och många duktiga spelare framåt. Kanske skulle man behöva förstärka upp lite grand på mitten då både David Eriksson och Jim Gunnarsson försvinner. Redan under säsongen gjorde man klart med den duktige Edmundas Kulvinskas från HIS. Jag tror att han kan bli riktigt bra till nästa säsong. I övrigt får vi se vad SIF kan locka till sig. Man kör av tradition gärna hemvävt, de flesta spelarna i truppen är från Skottorp och det är självklart jättekul.

I GIF/VIF gick tränaren Mattias Berggren och föreningen skilda vägar omedelbart efter slutsignalen i lördagens viktiga match där det blev klart att GIF/VIF gick upp. Det pga olika anledningar som jag inte tänker gå in på här på bloggen. Det finns dock inga hard feelings mellan Berggren och föreningen och då tycker jag att vi kan lämna det därvid. Jag ska dock skriva att jag tycker att det är mycket tråkigt att Berggren slutar som tränare i GIF/VIF. Han fick spelarna med sig och skapade ett härligt go i laget. Med engagemang, passion och kunnande brann han för uppgiften som tränare i sin hemby (Veinge). Jag vet att han var omtyckt bland spelarna. Att det är en duktig tränare förstår man när han enligt uppgift redan nu är klar för att ta vid som tränare i division fyra-laget Harplinge. Där efterträder han i så fall den förre LTIK-tränaren Lars "Lillis" Klasson.

Då GIF/VIF fått klart med ny tränare så snabbt efter att de gått skilda vägar med Berggren tror jag att det handlar om en intern lösning. Jag gissar att GIF/VIF-profilerna och de goda vännerna Lars Tudde Pettersson och Kim Gustavsson tillsammans tar över föreningen de båda redan representerar. När man nu går skilda vägar med Berggren känns den här lösningen så klart helt kanon för föreningen. Tudde behöver knappast någon större presentation, han har ju varit tränare i GIF/VIF tidigare, men då tillsammans med Ulf Wernersson. Kim har med mycket stor framgång tränat VGLTs P94a-lag, detta lag får betecknas som det bästa VGLT-laget genom tiderna. Kim är en passionerad och modern tränare som det ska bli mycket intressant att få följa i seniorsammanhang.
Om det nu blir de här två herrarna som tar över?

Jag kan aldrig tänka mig att någon spelare lämnar GIF/VIF om de här två omtyckta profilerna tar vid, vilket det först var tal om efter Berggrens slut. Jag kommer dock att göra vad jag kan för att locka över en av mina personliga favoritspelare i Oscar Gustafsson till LTIK igen. GIF/VIF behöver förstärka i backlinjen något inför division fem-spelet. Johan Svensson och Alexander Johansson håller en hög jämn nivå, Ola Andersson har en hög högsta nivå, men måste bli bättre tränad till nästa säsong och man har en fin påläggskalv i 16-årige Tom Hjälmefjord. I övrigt ser det dock tunt ut, man skulle behöva få in en rutinerad försvarare till. Förövrigt hoppas jag att föreningen gör allt för att få lagledarna Mikael Andersson och Göran Andersson att fortsätta. De har tydligen slutat. Det är två profiler som Laholmsfotbollen skulle vara fattigare utan. Hoppas att GIF/VIF förstår hur viktigt det arbete de har lagt ner är.

I BKW är det sedan en tid klart att Zoltan Illies pch Patrik Åkesson slutar som tränare efter säsongen. Vem som tar vid är fortfarande inte klart. Det har surrats om interna lösningar som Patrik Marku och Peter Walldén, dessutom har det ryktats om att KHFF-spelaren Nijazi Behrami skulle vara den som tar över. Hur mycket som är rent skitsnack och hur mycket som är sanning lär vi inte få reda på. En ultimat lösning på BKWs tränarproblem hade jag tyckt varit att låta YBKs tränarduo Mikael Dahlgren och Blehrim Rrahmani ta över. Dallas hade kunnat styra upp försvaret och Blerim den Balkan-dominerade offensiven. Spelare in och ut i BKW kan vi knappast diskutera innan kvalet är färdigspelat.

I SBK slutar tränaren Mikael Karlsson. Det 4-3-3-system som han försökte införa fungerade inte alls och nu får han alltså gå. In hoppas jag att nygamle Magnus Bergman kommer. Han har slutat i TIF då han ska starta eget inom fastighetsskötarbranschen och då kunde väl SBK vara på en lagom nivå. Bergman var mycket omtyckt när han var i SBK senast och han skulle säkert göra ett gott jobb igen. När det gäller spelare in och ut händer säkert som vanligt inte mycket. Patrik Mini Nilsson har gjort comeback i år och han hoppas man säkert på till nästa år också. Dessutom tror man säkerligen på både Kim Håkansson (uppehåll) och Andersson (LTIK) till nästa säsong. Man skulle behöva fylla på ytterligare, spelare som Magnus Andersson och Kristian Kricke Johansson blir inte yngre, kropparna tar allt mer stryk, framförallt med tanke på de båda herrarnas spelstil. Lagkaptenen Johan Agnvall ryktas prova i RGIF till nästa säsong.

I YBK slutar som skrivet Blerim Rrahmani och Mikael Dahlgren. Föreningen sägs leta efter en annan förening som kan tänka sig att slå ihop sig med YBK. Man har brist på folk och redan inför årets säsong fick man lägga ner B-laget. En dröm hade ju varit att få tillbaka Patrik Philipsson och Stojan Janos som tränare. Sedan att de kunde få korpspelare och kamrater som Andreas Håkansson, Henrik Karlsson, Mikael Johansson, Henrik Åkesson, Daniel Eriksson och Per Throné att komma och spela igen bara för att hålla igång lite i den lägsta serien istället för att hålla igång lite i korpen. Kanske kunde man då också locka tillbaka Johan Bergman till moderföreningen, samt få Lasse Nordström och Patrik Dahlgren att börja spela igen. Snoddas är väl ändå för gammal nu va? Eller? Det skulle kanske vara konstgjord andning, men bättre det än att lägga sig ner och dö.

VBoIS har anställt min jämnårige kamrat Jim Leandersson som tränare. Han har tidigare varit tränare i Sjöalt och där visade han prov på fina ledaregenskaper. Jag tror att Jim blir ett lyft efter Ants pärna. Ett stort plus är klart att Jim själv är en mycket duktig spelare. Kanske kan BoIS göra en lite bättte säsong igen -10. I HIS slutar Carlos Fragoso och den meriterade och rutinerade Carl-Erik Frohm sägs vara den som ska ta över. Fredrik Ljungbergs gamle tränare kan säkert göra gott i HIS och förhoppningsvis ska man inte bara ta fler poäng, utan även slippa jumboplatsen nästa säsong. Det jag vet om HIS i spelarväg är att den unge, duktige målvakten Rasmus Lundgren har tränat med LFK.

Som skrivet, hur mycket som är sant och hur mycket som är rent skitsnack vet vi inte i dagsläget. Några sanningar har jag säkert fått med. Visst är det kul att få spekulera lite. Silly season är igång!

//P. 


Kommentarer
Postat av: Pelle

Riktigt intressant läsning. Speciellt nu när LT inte längre verkar ha koll på någonting i de lokala serierna.

2009-10-07 @ 10:30:40
Postat av: Oskar

Ja är väl helt och hållet inne på Pelle´s spår.

Aldrig att ja skulle kunna öppna dagens tidning och läsa om detta i LT.

Sjukt kul att det är någon som tar tag i det här med fotbollen i Laholm på riktigt nu när inte LT gör det.

2009-10-07 @ 11:11:29
Postat av: Den långe..Välkommen till Kornhult i kväll der Plogjävel!F.ö är Sabri i Kosovo, precis som Besart som även han var inbjuden.Ciao tutti från Firenze!2009-10-07 @ 13:36:31
Postat av: P

Jag är sugen! Tyvärr har vi styrelsemöte i LTIK ikväll, så jag kommer inte att kunna köra ut i skogen för egen del. Eventuellt skickar jag ut några spioner.

2009-10-07 @ 14:44:31
Postat av: ???

E inte LTIK ute efter Krille Åkesson i år?

2009-10-07 @ 15:22:16
Postat av: P

Som skrivet. Det finns vissa spelare utöver de jag nämnt som är av intresse. Jag vill dock inte skriva något om de här spelarna i dagsläget. Det står klart och tydligt i texten ovan.Krille vet att han alltid är varmt välkommen tillbaka till moderklubben, när han vill.

2009-10-07 @ 16:18:58
Postat av: Joel Åkesson

Jag kan lova plogen jag är tebax till april. kommer hem om en månad, sen får det vara klart här uppe i Norge ;)

2009-10-07 @ 18:11:46
URL: http://hajdan.blogg.se/
Postat av: Anonym

Intressant läsning,Ett tips är att Mattias Strömberg inte har spelat många matcher i år och skulle vara intressant att se någonstans.p.s starkt av er att stanna kvar i femman.

2009-10-08 @ 13:23:31
Postat av: Päran

Mycket trevlig läsning, hoppas att grabbarna i giffen fortsätter så att rgif blir ett etablerat div4 gäng

2009-10-08 @ 21:22:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0