Resultat lördag

Femman:

Böljan-KIK 2-3 (1-2)
Målskyttar KIK: Henrik Andersson, Pelle Svensson, Kalle Svensson

KIK avslutade en bra säsong på bästa sätt genom att slå jumbon Böljan borta. KIK slutade mitt i tabellen på en sjätte plats.

KHFF-Glommen 3-2 (2-1)
Målskyttar KHFF: Jonatan Jacobsson 2, Calle Bengtsson


KHFF avslutade en medioker säsong på ett fint sätt genom att slå topplaget Glommen. KHFF slutade på plats åtta i tabellen.

RGIF-Torup/Rydö 4-0 (1-0)
Målskyttar RGIF: Johan Bergman 3, Piere Nilsson


Giffen har gjort en stark höst efter den svaga vårsäsongen och nu är man klara för kval till fyran. Roligt!

Tjatige Hellsten om sitt lag: -"Vi e en maskin!"

Vapnö-LTIK 1-3 (1-1)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Simon Vedin

LTIK vann och alla andra lag som skulle förlora i både den egna serien och den norra serien förlorade. Detta gör att LTIK inte ens behöver kvalspela för att stanna kvar i femman då man har samma poäng, men bättre målskillnad än nian i den norra serien, som tvingas till kval. Division fem-platsen är alltså säkrad för LTIKs del. Målet innan säsongen var, med tanke på den något hastiga och oväntade uppflyttningen, att hålla sig kvar i serien. Målet uppnåddes, men ingen hade väl vågat drömma om att det skulle ske på detta sätt. Hela LTIK tackar Centern för att de helt avgörande slog Slöinge, trots att de inte hade något annat än äran att spela för. Tack! Matchen LTIK mot Vapnö var inget att skriva hem om, det usla vädret och den minst lika dåliga planen gjorde att det inte blev någon fotboll, men LTIK var vassare och vann på det, kämpa det gjorde Vapnö minst lika hårt som LTIK. All heder till Vapnö, som redan innan matchen var klara för nedflyttning. Två solomål ala Maradonna av Emil Olsson i andra halvlek avgjorde matchen till LTIKs fördel.

Sexan:

GIF/VIF-BKW 1-0 (1-0)
Målskytt GIF/VIF: Oscar Gustafsson

GIF/VIF tog en nödvändig seger och säkrade därigenom andraplatsen och direktuppflyttning till femman. Matchen var jämn och blev precis så oviss som tippat. Att både BKW och GIF/VIF väljer att hylla hemmalagets målvakt Magnus Ekman efter matchen tyder dock på att BKW hade ett visst övertag, i varje fall målchansmässigt. Hur som, unge Oscar Gustafsson och rutinerade Magnus Ekman matchvinnare för GIF/VIF. Grattis till division fem-platsen GIF/VIF! För BKW väntar nu ett ovisst kval, man kan dock gå in i detta kval med en positiv känsla, då man gjort en bättre säsong än vad någon (utom de själva då kanske) kunde föreställa sig. Lycka till BKW, hoppas att det ordnar sig.

Den fullständigt briljante Pelle Persson som är fotbollsordförande i BKW skriver följande om matchen med stort M:

Det var med stor spänning man åkte upp till gamla Veinge IP för en avgörande match om en direktplats till div 5. Förutsättningarna var sett med Walldiaögon goda eftersom det endast behövdes 1 pinne, hemmalaget däremot var tvungna att vinna för att vara kvalificerade för femman. Walldia hade 2 jobsposter i form av Arlind och Ekrem som båda var avstängda, men även hemmalaget hade skador och avstängningar som ställde till det.

Vädret var inte så illa som befarat, prognoserna talade om regn och stormbyar men det var inte så farligt med det, vinden var inget problem och regnade gjorde det inte mycket under matchen.

Walldia tar direkt kommandot i matchupptakten och pressar tillbaka hemmalaget, hemmaförsvaret får jobba hårt för att freda sig, och det var det som G/V åstadkom i upptakten - man fredade sig och skapade inte något av värde framåt.

Redan efter 7 min var jag beredd att anteckna 0-1 men hade inte räknat med en viss Ekman – jo det hade jag egentligen gjort för jag vet hur ”överstyrd” (småländskt uttryck för väldigt duktig) den mannen kan vara, det var Manne Walldèn som i karakteristisk stil slet sig loss på högerkanten och kommer innanför straffområdet fri med Ekman - Manne avslutar hårt och lågt men Ekman parerar på handbollsvis med en fotparad. Ola Karlsson startade matchen centralt och med sin resoluta spelstil var det tänkt att han skulle ”ta hand om” speluppläggaren Jens Axeldal, Ola gjorde ett bra jobb och var ofta den som störde G/V uppspel, vid ett sådant tillfälle efter knappt 20 min bryts ett uppspel och bollen slås ut på vänsterkanten där Manne når den innan kortlinjen där han sedan spelar inåt mot straffpunkten där Ola möter och försöker placera bollen med vänsterfoten – riktningen är det inget fel på men precis innan mål tar den på benet på en back och bromsas upp så att Ekman lyckas sno bollen precis på mållinjen där var det riktigt nära bortaledning.

Walldia skapade ytterligare några halvchanser men Ekman o co höll rent. Efter ca en halvtimme bytte Walldias lagledning in 3 avbytare på en gång i hopp om att få upp speeden ytterliggare. Men det är nu G/V flyttar fram positionerna något och skapar sin första chans i matchen när Timmy Johansson skjuter utanför Henkes vänsterstolpe i ett bra läge. Nu biter sig hemmalaget fast på Walldias planhalva på ett sätt som man inte förmått tidigare i matchen men man har fortfarande inte haft ett enda avslut på mål. Men nu börjar man skjuta in sig, tror det var Timmy Johansson som får ett läge i min 36 och skjuter över, minuten efter har Axeldal ett ännu bättre läge men träffar inte mål han heller.

Så ska då hemmalaget ta ledningen efter 39 min och på ett väldigt konstigt sätt, Oskar Gustafsson på högerkanten som för övrigt är den som oroar gästförsvaret mest - får ett skottläge till höger han får väl inte någon jätteträff men tillräckligt för bollen ska studsa i Henkes vänstra stolpe och därefter studsar bolluslingen ut mot Jimmie Ivarsson som i princip står på hälarna och kan inte förhindra bollen att studsa på bägge hans ben sen far bollen upp mot Magnus Johnssons axel och vidare mot mållinjen där Henke kastar sig och försöker krafsa ut bollen men domare Kiqiki är välplacerad och blåser för mål - inga större protester så det var säkert riktigt. Mycket snöpligt sett med Walldiaögon - första avslutet på mål går in. Så mycket mer händer inte i första halvlek.

Andra halvlek är ganska jämn spelmässigt i inledningen utan några större målchanser åt något håll, men efter 65 min inleds Walldias slutforcering med matchens prestation i form av Nderim Peci som får ett bra läge innanför straffområdet till höger - avslutet är hårt och lågt mot Ekmans högerhörn men ”ta mig tusan” om inte ”The Wall” hinner ner och med högernäven motar även det skottet – jag sliter mitt hår. Hemmalaget skapar inget som blir till avslut utan det är oftast via högerkanten och Oscar Gustafsson som man försöker - riktigt snabb den killen - så Walldias vänsterförsvar har fullt sjå. Packi har inte kommit till ordentligt tidigare i matchen men efter ca 70 min har han två tillfällen efter varandra när han kommer runt på vänsterkanten ena gången når han Patrik Marku som några meter från höger stolpen avslutar i burgaveln, andra gången vänder Packi på en femöring och skjuter själv i burgaveln. Visar Demaj har även han ett bra avslut som Ekman står i vägen för. Nu har det gått en halvtimme av andra halvlek och som i första sticker G/V upp en aning men det blir som värst två skott som Henke får kasta sig och ta i famnen.

Nu börjar goda råd bli dyra för Walldianerna och man blev mer och mer desperata. I matchminut 77 drar Nderim Peci upp ett anfall till höger men går diagonalt och bryter igenom till vänster, Patrik Marku följer upp till höger och får bollen men Ekman läser det och går ut och gör sig jättestor med följd att Paddes avslut träffar Ekman. Robban Andersson har inte fått utlopp för sina offensiva löpningar i någon större utsträckning tidigare under matchen men följer nu med upp i vart och vartannat anfall, det är han som drar upp anfallet där Kastriot ”Cash” Svarca gör matchens sumpning, Robban spelar in till en framrusande Cash i mitten som får bollen innanför straffpunkten men på något otroligt sätt missar han den stora yta som finns eftersom Ekman står på mållinjen, bollen går någon decimeter utanför högerstolpen – det är tur att man har en kraftig hårväxt annars hade man varit flintis vid det laget. Nu var det inte mer någon minut kvar och Walldia kastar fram vad man har och får till ytterliggare ett par chanser bl.a en nick som Ekman styr ut till hörna. Trots denna formidabla slutspurt av Walldia lyckas Genevad/Veinge hålla undan och står som segrare med 1-0.

Sammanfattning:

Vi har oss själv att skylla - med så många upplagda chanser ska man göra något mål även om det är en vägg i motståndarmålet.

Sett till chanser var ju inte resultatet rättvist men som man har konstaterat så många gånger tidigare så måste man göra mål på sina chanser om man ska kunna vinna en match, det har varit vår alkilleshäl i en del matcher i år att vi har ingen riktig ”striker”.

Nu har hemmalaget den lilla tur man behöver för att eftermiddagen ska sluta lyckligt för deras del. För egen del är det bara att transportera hem skumpan till kylskåpet igen och börja fokusera på en förlängd säsong med ovissa matcher. Det ska bli riktigt spännande men egentligen en spänning man kunnat vara utan. Men jag tror att när vi fått smälta det här några dagar så ser vi bara positivt på de förestående matcherna, nu får vi ju de extra matcherna vi ville ha när det stod klart i våras att det ”bara” blev en 10-lag serie, så upp med hakan grabbar och blicka framåt mot den andra chansen vi fått. Det känns som att vi har stöd från de flesta i Södra Halland eftersom det är de Nordhalländska lagen Långås IF
(Valinge IF, min anmärkning. /P.) IFK Varberg och Väröbacka BK som blir våra kvalmotståndare.

Saxat från BKWs hemsida.

Örnia-YBK 3-2 (1-0)
Målskytt YBK: Andreas Håkansson 2

Surt för YBK som hade 2-2 fram till 93e minuten. Man får titta tillbaka på en fin vårsäsong och en sämre höst. Totalt sätt tycker jag ändå att man gjort en godkänd säsong med tanke på förutsättningarna. Själva är man nog lite besvikna att man inte kunde avsluta på samma sätt som man inledde säsongen.

SBK-Simlångsdalen 3-1 (2-1)
Målskyttar SBK: Olle Hansen 2, Atef Abou-Shakra


SBK avslutade en dyster säsong på bästa möjliga sätt genom att slå Dalen borta. SBK slutade något oväntat på en sjunde plats i serien, detta efter en bedrövlig vår och en något bättre höst.

SIF-HIS 4-2 (3-0)
Målskyttar SIF: Marcus Hultin, Martin Fasth, Pontus Johansson, Oskar Moberg
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson, självmål


Stort grattis till seriesegern SIF! Det var aldrig något snack om saken, redan efter en kvart ledde SIF med 3-0. HIS tog även i år hand om sistaplatsen, man har dock gjort en godkänd säsong med tanke på förutsättningarna, så många poäng som man tagit i år var det länge sedan man tog.

Sperlingsholm-VBoIS 4-3 (1-2)
Målskyttar VBoIS: Christoffer Holgersson, Anders Gustavsson, självmål

BoIS har gjort en svag säsong och man slutar på plats åtta i tabellen.

//P.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ränneslöv är ingen maskin, de har en bra målvakt som räddade dem i första halvlek mot TYR.

sen har de ett gäng fjantar som utespelare med en viss asiat i spetsen som lägger sig och bölar efter varje närkamp. hoppas verkligen inte de klarar kvalet eftersom de inte platsar i div 4.

2009-10-03 @ 21:51:30
Postat av: P

Piere är faktiskt bara halvasiat... Förövrigt är han en mycket duktig fotbollsspelare, sen kan jag hålla med om att han beter sig lite fjantigt på plan i bland. Men det är en jävla trevlig kille vid sidan om. Förövrigt kan ju T/RIF tacka Giffen för seriesegern. Hade de inte löjlat sej hela hösten hade de plockat serien, det har man ju märkt i höst. Förövrigt lyckades ju bara serieledarna plocka en pinne totalt på två matcher av RGIF.Förövrigt uppskattar jag inte en kommentar av ovanstående slag på en glädjens dag som denna. Patetiskt.

2009-10-03 @ 22:13:23
Postat av: Pålle

Vill tacka dig Plogen för denna säsong (såhärlångt). För en utflyttad småklubbstok är din blogg en stor glädjekälla och ett bra sätt att hålla kontakten med småklubbsfotbollen i södrahalland. I mina nuvarande kalla trakter är det bara ishockey och snöscootrar som gäller.. Ett perfekt forum nu när LT är helt off, enlig min mening. Ser fram emot en fyllig ref om säsongen som varit, efter alla kval. Hoppas det går bra för RGIF O WALLDIA. Tack.. Keep up the good work..

2009-10-03 @ 22:50:34
Postat av: W

plockat serien?, alla går väl fullt i alla matcher?, Lidhult 1-2 och Glommen 1-5,, den dippen har inte Torup haft, mot Glommen lipade man stort, men starkt att komma igen, men nej Plogen aldrig att man löjlat sig,

2009-10-03 @ 23:12:25
Postat av: Mr. H

Jag e fan bäst. Ville bara börja med detta. Go fuck a goat. Ville bara andra med detta. Jag säger inte att det är så, men så e det är och det är min åsikt. Ni andra får säga vad ni vill, och jag säger inte att det är så men det jag säger är rätt. Fan va gött att vi klara oss kvar.

2009-10-03 @ 23:23:26
Postat av: P

Bryschaaan. Det är sanningen Sab! 3 matcher 3 segrar. Säger allt. Harven har stor del i LTIKs fortsatta spel i femman att göra. Hoppas att Emsidee låter honom pendla nästa säsong också.Löjlat sig är vad Giffen har gjort. Med den trupp och det lag det man har får det nästan, då säger jag nästan vara en besvikelse att de inte tar sig upp direkt. Inför säsongen slog jag vad med Rande om en hundring, jag satte Giffen som etta och Rande Giffen som tvåa. Hade man bara låtit "vildsvinet" spela också så hade man säkert tagit hand om förstaplatsen i serien. Jag tänker aldrig skriva att T/RIF inte är värda seriesegern, för det är man verkligen. Men 4-0 är alltid 4-0 och T/R har trots allt bara tagit en pinne mot GIF i år, men man har haft förmågan att tända till mot de sämre lagen i serien, vilket GIF ej gjort. Men, men... en serie ljuger väl aldrig så... Jag får väl betala det där jävla vildsvinet de 100-spännen då. Men det känns orättvist.

2009-10-03 @ 23:46:52
Postat av: A

Du längst upp, dom "fjantarna" spelade ut TYR. Kollade man på 4-0 målet så var det klapp-klapp system redan från mittcirklen. TYR han ju knappt med.

Tycker Ränneslöv bevisade idag (genom att vinna med 4-0 över serieledarna) att dom är redo för spel i division 4.

2009-10-04 @ 00:53:53
Postat av: Mr. H

Rande (och Giffen) har gjort minst en läggmatch i år bara på grund av den hundringen min bror. Så är det och jag säger inte att det är så men det är sanningen. Sen får alla tycka vad dom vill. Mvh Harvie

2009-10-04 @ 02:01:05
Postat av: Mr.Hell

Vi är en maskin!!!!! (ps. inte av hellsten, dock av en begrundare)

2009-10-04 @ 02:03:07
Postat av: Anonym

MVH

2009-10-04 @ 03:51:05
Postat av: Anonym

ELLE

2009-10-04 @ 03:51:39
Postat av: sabbe

Glad för din skull plogen vet hur gärna du ville detta. all lycka fortsätt så bara. mvh

2009-10-04 @ 09:53:23
Postat av: Anonym

Nu borde det snart krypa fram vilka tränare alla klubbar har till nästa säsong. En hel del byte verkar det som

2009-10-04 @ 11:55:57
Postat av: Sten-Ole

Oavsett vad en del andra tycker vill jag gratulera Ränneslövs GIF. Hoppas ni fixar kvalet också. Om jag har rätt möter ni Träslövsläge. Rätta mig gärna om jag har fel. En speciell hälsning vill jag ge till mister Petoletti! Du vet varför!!!

Grattis även till Skottorps IF och Genevad/Veinge samt en önskan om att BK Walldia klarar kvalet. Bra av Plogen och hans gäng att hänga kvar i femman.

Jag vill till sist ge en stor eloge till Plogen som ger oss "svikare" senaste nytt från varje arena och förening. Du är ovärderlig, hoppas du orkar fortsätta, om inte, tror jag nog att det finns en hel del som skulle ge pengar för att få den fina servicen även i fortsättningen.

Den förening jag representerar kommer alltid igen, på ett eller annat sätt.

mvh

Chefen

Skogaby BK

2009-10-04 @ 14:34:24
Postat av: Bertil Persson

Till JONTE m fl Herrar i Knäreds IK! Publicerat måndag 05 oktober 2009 12:50 Jonte, Du trodde idag när vi pratades vid att Ni Herrar(?) lätt skulle slå KIKs Damlag om Ni skulle mötas. Ok, men ge tjejerna lite fördelar/handikapp. Låt tjejerna spela utan BH och tröja! BH= Breast Hided eller Behag Här? Då blir Ni killar helt bortkollrade om inte Ni killar spelar utan fotbollsshorts i så fall blir det väl matchen avbruten p g a alla tjejer skrattade så dom inte kunne stå på benen!Kommentera gärna JONTE!!! Det är inte så många som gör det på min BloggHälsar Bertil

2009-10-05 @ 13:22:41
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: sabbe

lägg ner nu bertil om din jävla damfotboll

låter mer som du e en perves gammal gubbe som gillar kolla när tjejer springer utan bh va fan patestiskt oförskämt. lägg ner nu vi bryr oss inte damfotboll her heller trodde du hade hajat de.o han der jonte verkar helelr inte bry sig så mycket tanke på att hjan aldrig svarsr på dins inlägg de får räcka nu .

2009-10-05 @ 14:24:36
Postat av: Bertil Persson

Till SABBE: Jag är en gammal gubbe kanske men inte pervers (vad är det). Slår vad om att Du SABBE skulle titta på tjejer utan BH! Eller blundar Du när sånt händer - händer det Dej nångång? Att Du får se en tjej utan BH. Jag försöker bara provocera och försöka vara rolig(?). Du verkar vara känslig för allt utom Herrfotboll(Herrar?) - hur gammal är Du eller hur ung?Har Du en egen blogg? NU ska jag lägga ner min jävla damfotboll för säsongen är slut!

2009-10-05 @ 16:41:39
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: Trött på dig!

Bra Bertil det bästa du har eller kommer att göra är att lägga ner för säsongen.

2009-10-05 @ 16:55:16
Postat av: Skönt

Gör det fan va skönt bertil:

2009-10-05 @ 17:34:36
Postat av: Bertil Persson

Äntligen har jag kunnat provocera en del killar (är det väl= SABBE, Trött på dig & Skönt!)Vill Ni bli mer förbannade så titta när Sverige förlorar mot Danmark= HERR-match! Är det den 10 oktober?

2009-10-05 @ 19:39:50
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: Oscar

Bertil Persson... tack! Du gör Laholm en tjänst med att sluta tjata om din damfotboll! Varför ska du vara här om du nu gillar damfotboll? Får du inga läsare på din egna blogg? Klart! Ingen som vill läsa en skit blogg :)Ha ett bra liv nu!

2009-10-05 @ 19:51:04
Postat av: Bertil Persson

Fotboll ska ju vara roligt att se på! Halmstads BK vann ju Allsvenskan nångång på 70-talet(?) tack vare sin tränare Bob Lindeman. Han hade ju lite knasiga idéer om träning av laget - men det gav resultat. Ska Halmstad vinna igen så får dom återanställa honom!

2009-10-06 @ 08:56:25
URL: http://grinigagamlagubbar.bloggspace.se
Postat av: mamma-lena

GRATTIS LTIK! HEJA HEJA!!

sänder en hälsning från Peking!

Vi har det jättebra,ca 28 gr. varje dag!

hälsning från Karin Andersson (Peters mamma, KIK), Eva Bergman O Annalena LTIK fan!

2009-10-06 @ 10:57:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0