Inför helgen med stort H

Lördag:

Femman:

IF-Böljan-KIK kl 14:00, Falkenbergs IP

Mittenlaget KIK blir favoriter mot ett Böljan som redan är klara för sistaplatsen i serien.

KHFF-Glommens IF kl 14:00, Kornhults IP

Glommen måste ta poäng för att ha chans på kvalplatsen uppåt, helst ska de vinna stort. Man lär satsa offensivt och förhoppningsvis kan detta utnyttjas av ett KHFF som säkert vill avsluta en medioker säsong på bästa sätt.

RGIF-Torup/Rydö FF kl 14:00, Björkvallen

Seriens två bästa lag möts i en sereiefinal i sista matchen. Kul! RGIF har visat bättre form än Torup/Rydö nu på slutet då man slaktat allt motstånd. Man blir också lite av favoriter mot ett Torup/Rydö som redan säkrat seriesegern. RGIF behöver vinna för att säkra kvalplatsen uppåt då Glommen har samma poäng, men lite sämre målskillnad.

Vapnö IF-LTIK kl 14:00, Vapnö IP

LTIK har gjort en ganska bra höst och man blir för en gångs skull favoriter i en match. Vapnö är redan klara för nedflyttning och har således ingenting att spela för, förutom äran då. LTIK måste vinna för att ha chans på kvaplatsen, samtidigt måste Slöinge tappa poäng borta mot Centern.

Sexan:

GIF/VIF-BKW kl 14:00, Veinge IP

Helgens match utan tvivel! Förutsättningarna är enkla, tar BKW poäng så tar man hand om andraplatsen i serien och går direkt upp, skulle man vinna samtidigt som SIF inte kammar hem full pott mot HIS så vinner man serien. Skulle däremot GIF/VIF vinna matchen så tar istället de hand om andraplasen då de har bättre målskillnad än BKW, tappar man poäng tvingas man kvala för att nå division fem, vilket även gäller för BKW om GIF/VIF skulle vinna. GIF/VIF saknar sin bäste målskytt i avstängde Björn Olsson mot BKW, BKW saknar mittfältseleganten Arlind Halimi, som även han är avstängd. I övrigt är båda lagen ordinarie och det är aningen förvånande med tanke på att avstängningar och skador brukar göra att en tre, fyra man är borta till varje match så här mot slutet. Matchen lär bli jämn, den känns helt öppen på förhand. Det lag som arbetar hårdast och gör minst misstag lär vinna.

Troliga startuppställningar:

GIF/VIF:

Magnus Ekman,
Ola Andersson, Johan Svensson, Johan Stråhle, Alexander Johansson,
Oscar Gustafsson, Robin Hansen, Jens Axeldahl, Kewin Hansen,
Timmy Johansson, Michael Johansson

Edwin Fagerholm, Tom Hjälmefjord, Andreas Hansen, Simon Nilsson, Armin Darban

BKW:

Henrik Olsson,
Robert Andersson, Magnus Johnsson, Jonas Nilsson, Kenan Rahmadani,
Kastriot Svarca, Manfred Walldén, Jimmie Ivarsson, Visar Demaj,
Nderim Peci, Patrik Åkesson

Ola Karlsson, Andreas Persson, Alexander Ekstrand, Christan Andersson, Patrik Marku

IS Örnia-YBK kl 14:00, Alevallen

Örnia har en minimal chans att nå kvalspel om man lyckas krossa YBK med tvåsiffrigt samtidigt som BKW slår GIF/VIF. Det ska mycket till, men man lär köra full fart framåt från början och kanske kan YBK utnyttja detta genom att vända spelet. Det visade man att man är bra på i våras.

SBK-Simlångsdalens IF kl 14:00, Skogaby IP

SBK har inte gjort någon bra säsong och troligen slutar man på plats sju i tabellen. Förhoppningsvis avslutar man snyggt mot ett Dalen som just nu befinner sig på plats fem i tabellen. Sperling kan gå om om de slår BoIS samtidigt som Dalen tappar poäng.

SIF-HIS kl 14:00, Skottorps IP

SIF, som redan är klara för uppflyttning till femman, spelar i sista omgången för att vinna serien. För att man ska vara säkra på att klara av det måste man vinna mot HIS. HIS är betydligt svagare nu om man jämför med i våras, men alla vet att HIS kämpar till sista blodsdroppen mot ärkefienden SIF och ofta lyckas man mot alla odds kämpa till sig en pinne. Lördagen är en stor dag för SIF då man förutom matchen har uppflyttningsbankett på kvällen och dessutom så kommer Skottorps IP att döpas om till något annat lite mer orginellt namn än just IP under eftermiddagen.

Sperlingsholms IF-VBoIS kl 14:00, Sperlingsholms IP

VBoIS behöver ta poäng för att undvika jumboplatsen. Vinner man kan man ta sig upp till plats åtta, men då måste YBK tappa poäng mot ISÖ. Sperling spelar för att ta sig förbi Dalen upp på plats fem. Matchen känns ganska öppen, viss fördel Sperling som har hemmaplan. BoIS har hur sista matchen än slutar gjort en väldigt svag säsong. Förhoppningsvis kommer man tillbaka starkare nästa säsong med min gamle parallellklasskamrat och förre Sjöaltstränaren Jim Leandersson som tränare. Ants Pärna tackar för sig.

//P. 

Kommentarer
Postat av: Olofsson

Vart är Petter och möller nånstans då? eller de har inte varit med innan?

2009-10-02 @ 16:03:42
Postat av: Nebo-Kungen

Heja Gif/Vif på lördag!!!!!!!!!!!!

2009-10-02 @ 16:57:19
Postat av: Hellsten

Jag håller på Nebo-Kungen....

2009-10-02 @ 17:14:01
Postat av: P

Vet ej... Har inte varit med på ett tag. Verkar inte som att de är saknade då det på GIF/VIFs hemsida stod att Björn var den enda som saknades ifrån en A-trupp.

2009-10-02 @ 19:24:28
Postat av: Oscar

Möller skadad, Petter slutat...

2009-10-02 @ 20:23:45
Postat av: Ekan

Lycka till idag LTIK hoppas ni klarar er kvar i femman,å att vi möts nästa år där!

2009-10-03 @ 11:29:50
Postat av: Fred

Giv/Vif vinst med 1-0, Oscar Gustafsson gjorde målet.

Lilla Tjärby vann och Slöinge förlorade så LTIK är klara för minst kval.

2009-10-03 @ 15:59:59
Postat av: Johan Gustafsson

Gustafsson <3 Gustafsson <3 LANGE LEBEN GUSTAFSSON <3

2009-10-03 @ 16:09:41
Postat av: Richard Frankland

hmmmm...möter vi Walldia nästa säsong?? ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha VA ROLIGT!!!

2009-10-03 @ 18:23:17
Postat av: Olofsson

Med andra ord ska du inte lägga skorna på hyllan nästa år heller Ekman :) eftersom du får möta oss nästa år. Hörde du hade varit "väggen" mot walldia.

2009-10-04 @ 22:09:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0