LFK vann

Resultat testmatch:

LFK-Ytterby IS 3-1 (2-0)
Målskyttar LFK: Magnus Björnsson 2, Markus Pettersson

LFKs lag:

Rasmus Lundgren,
Linus Borg, Filip Josefsson, Joakim Larsson, Andreas Martinsson,
Nijazi Behrami, Emil Gustavsson, Egzon Behramaj, Maasih Najafi,
Magnus Björnsson, Fredrik Johnsson (K)

Besart Mazreku, Anton Tideman, Johan Green, Markus Pettersson, Carlos Fragoso (målvaktsreserv/-tränare)

Jag såg ungefär en timme på mitten av matchen och hann se samtliga LFKs mål. I den klara och helt vindstilla höstkvällen fick jag se en ganska underhållande match. Matchen var betydligt mer öppen än den testmatch LFK spelade i lördags. Motståndet var också beskedligare, även om Ytterby var ett bra juniorlag med flera välväxta och duktiga fotbollsspelare. Ytterbys A-lag vann som bekant Halmias division två-serie i år och tog alltså steget upp till ettan. LFK var bäst i den första halvleken, Emil Gustavsson och Egzon Behramaj var bra på mitten och höll ihop det fint, från kanten oroade hela tiden den mycket intressante Maasih Najafi motsåndarförsvaret. Najafi verkar vara en spelartyp som LFK inte har särskilt gott om, det är en snabb yttermittfältare som kan slå ut sin gubbe på kanten. Najafi var också säker med bollen, han täckte den väl och var mycket rädd om kulan när han fick tag på den.

Magnus Björnsson startade matchen på topp tillsammans med Fredrik Johnsson. Björnsson var duktig i matchen och kom flera gånger mycket fint i djupet. Samarbetet mellan den snabbe djupledslöparen Björnsson och den fysiskt starke targetplayern Johnsson kan bli mycket intressant i framtiden om de får möjlighet att spela ihop sig. Björnsson sprang sig vid ett tillfälle fri och spelade bollen till en omarkerad Johnsson som i princip bara hade att lägga in bollen i mål. Johnsson fick dock bollen på sin svagare fot, han valde också att avsluta med högran och bollen gick strax utanför målvaktens högra stolpe. Strax efter sprang sig kvicke Björnsson åter fri och nu valde han att avsluta själv och då rullade han också in bollen till 1-0 för LFK. Björnsson skulle också uttöka LFKs ledning till 2-0 då han likt den måltjuv han är höll sig framme på en fifty-fifty-boll och precis fick tåspetsen på bollen så att den gick i en perfekt båge över den utrusande Ytterby-målvakten.

Ytterby var inte ofarliga. Farligheterna de skapade var dock oftast på skott utifrån, som LFKs målvakt Rasmus Lundgren ganska enkelt kunde ta hand om, eller också på slarv från det unga LFK-försvaret som emellanåt spelade lite för plottrigt och inte var tillräckligt resolut, ett par gånger fick unge Lundgren sträcka på sig rejält och verkligen visa att han är en duktig målvakt som har framtiden för sig. 2-0 blev paussiffror. Efter paus byttes Markus Pettersson, Johan Green och Besart Mazreku in i LFK. Pettersson gjorde ganska omgående 3-0 till LFK, då han ganska långt ifrån mål i högerläge nästan glidtacklade iväg bollen över en för långt utestående borta-keeper. Ett märkligt och vackert mål. Pettersson spelade mycket i BKWs A-lag under säsongen 2007 då laget vann sjuan. Under 2008 platsade han inte riktigt och tog steget över till LFKs J-lag. Pettersson har hela tiden haft mycket boll i sig och han har fin teknik, fysiskt räckte han kanske inte riktigt till för något år sedan i seniorsammanhang. Av det jag såg tycker jag dock att det verkar som att han tuffat till sig. Det ska bli spännande att se vad han kan göra i LFK till nästa säsong.

Johan Green och Besart Mazreku han visa prov på en del av sina kvalitéer i inledningen av den andra halvleken. Besart fortsätter säkert i LFK och han blir så klart en av nyckelfigurerna i det nya LFK som nu ska byggas upp. Green har ryktats vara på väg bort från klubben, jag hoppas dock att han gör en seriös satsning i sin moderklubb, det finns så mycket potential i i honom att det vore synd att han gick ner och spelade i femman eller sexan. Efterhand tappade LFK något under den andra halvleken, bl a så kunde Ytterby reducera till 3-1. Då hade jag dock redan åkt vidare. På nytt ett spännande LFK-test, där det precis som mot HBK blev vinst med 3-1. Utropstecken mot Ytterby var provspelarna Maasih Najafi och Magnus Björnsson. 

//P.


Kommentarer
Postat av: Anonym

kan du inte skriva lite mer om matchen? om de nya spelarna och så?

2009-10-24 @ 10:38:44
Postat av: Anonym

spelade inte Anton Tideman?

2009-10-24 @ 17:23:16
Postat av: P

Jo, det gjorde han...

2009-10-24 @ 19:09:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0