LFKs testmatch

Lördag:

Testmatch:

LFK-HBK U kl 12:00, Glänningepark

LFK får tufft motstånd i en intressant testmatch med många kända ansikten, och några nya bekantskaper. Mattias Bengtsson, David Eriksson och Jonatan Jacobsson är välkända profiler som varit i Laholmsfotbollen länge, och även tidigare i LFK. Mattias Bengtsson är klar med sina studier i Växjö i vår och är högaktuell för LFK. Mattias har spelat med Rydaholm i trean under de senaste säsongerna och har där hållit en ordinarie plats. Rydaholm kvalade upp till tvåan i år, men klarade det inte. David Eriksson kommer troligen inte att spela i SIF nu sedan han tackat för sig som tränare i samma klubb, även David är högaktuell för spel i LFK. Jonatan Jacobsson har spelat i sin moderklubb KHFF nu i två säsonger, han känner starkt för föreningen och även för sin tränare Peter Åberg. Jonte är dock en klasspelare som har mycket ogjort fotbollsmässigt och division fem är egentligen för långt ner i seriesystemet för en spelare av hans klass. LFK vill så klart gärna att han kommer tillbaka till föreningen, Jonte har dock långt ifrån bestämt sig. Man undrar ju självklart hur han klarar tempot i LFK efter två år i sexan och femman. Enligt LFKs nya tränare Andreas Thedeby är det inga problem. Jonte har varit mycket duktig på träningarna och tycks dessutom höja sig i omgivningen. Inte alls oväntat om du frågar mig. 

En ny bekantskap i testmatchen blir Berat Sylejmani, 20-åring som i år spelat i Rinia. Berat är en bollsäker och passningsskicklig innermittfältare, han har imponerat på träningarna, det ska nu bli intressant att se vad han kan göra i matchsituation. En annan ny spelare som LFK ska titta lite närmre på är Gabi Mourad, 21-åringen har meriter i form av spel med Motala i ettan, han har dock pga studier varit utlånad till Göteborgsklubben LSW i division tre. Gabi är en anfallare som det också ska bli intressant att se, spel i ettan vittnar om klass. Med på testmatchen kommer också Torup/Rydös skyttekung Magnus Björnsson att vara. Den gänglige, snabbe och hårt arbetande forwarden gjorde i år 33 mål för Torup/Rydö i femman, 21-åringen är säkert mogen för spel i högre sammanhang.

HIS målvakt Rasmus Lundgren kommer också att finnas med i truppen mot HBK U, Markus Johansson kommer dock att vakta målet från start. Lundgren är en stor talang och målvakt i Hallandslaget, trots att han bara är 15 år så är LFK mycket intresserade. Det är en riktig målvaktstyp som verkligen tagit för sig ordentligt på träningspassen. Björnsson och Lundgren kommer att börja på bänken mot HBK U. LFK kommer dock att spela ytterligare en testmatch och det mot Ytterbys Junior Elitlag nästa fredag och då kommer både Lundgren och Björnsson att starta. LFK kommer att ställa upp med ett mer ungdomligt lag i den matchen och då kommer också ytterligare en spelare att testas, 20-årige Massih Najafi, som liksom Gabi har meriter i form av spel i ettan, men med Norrby, han har dock varit utlånad till division fyra-klubben Bergdalen nu senast. Både Massih och Gabi läser förövrigt till lärare på Högskolan i Halmstad.

Att rapportera från träningarna i övrigt är att de är välbesökta, nu senast 28 man, kvalitén är bra och tempot högt. Flera juniorer är med och känner på seniorträningarna och klarar sig bra. Egzon Behramaj har klarat sig så bra att han får sitta med på bänken i testmatchen mot HBK U. 

LFKs startelva:

Markus Johansson,
Henrik Nilsson, Mattias Bengtsson, Andreas Martinsson, David Eriksson,
Jonatan Jacobsson, Robert Nilsson, Berat Sylejmani, Anton Tideman,
Ronny Sabo, Gabi Morad

Magnus Björnsson, Fredrik Johnsson, Filip Josefsson, Emil Gustavsson, Egzon Behramaj, Rasmus Lundgren

Besart Mazreku är i Stockholm i helgen men kommer att vara med mot Ytterby nästa vecka. Petter Gustavsson, Christer Johansson och Dennis Nilsson är skadade.

KIK-spelaren Peter Karlsson och RGIF-spelarna Mats Lindström och Henrik Olsson är aktuella för LFK och alla tre kommer att träna med klubben i höst och vinter.

//P.

PS. Redan nu känner jag positiva vibbar från LFK-håll. Det känns som att det här kommer bli bra. DS.

Kommentarer
Postat av: Hultin

Jasså det är klart nu att David inte ska lira i skottorp? Jag pratade med David i veckan och då hade han inte bestämt sig.

2009-10-16 @ 19:02:43
Postat av: P

Det är absolut så jag har uppfattat det. Men eftersom att jag inte hört det från David själv ska jag låta det vara oskrivet att det verkligen är så. Förövrigt hoppas jag verkligen att David väljer SIF före KHFF, om det nu inte blir LFK. Hade känts mycket märkligt att se David spela mot den förening han förde upp en division.

2009-10-16 @ 20:05:05
Postat av: Robin

Oj, Mkt man fick veta här! Ska själv se matchen och tror det kommer ble mkt intressant. Ska ble extra kul att se min kompis lundgren i sin första A-lags match. Nu om det kanske blir ett inhopp.

2009-10-16 @ 23:25:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0