RGIF & BKW vann enkelt

Kval till fyran:

Träslövsläge-RGIF 3-8 (1-4)
Henrik Olsson 3, Piere Nilsson 2, Daniel Hellsten, Mats Lindström, Anders Nilsson

RGIF trummar på! Läjet höll inte så bra klass som lagen på den övre halvan i den södra division fem-serien, detta gjorde att RGIF redan från start kunde dominera ganska så kraftigt och sedan bibehålla övertaget matchen igenom. Läjet-spelarna var stora och krafiga bitar, som försökte spela fysisk fotboll, detta fysiska spel föll dock inte väl ut, snarare sänkte det dem själva då de inte hann med och bl a tog två stycken utvisningar under den andra halvleken. Henrik Olssons målform håller i sig, mannen har gjort otroliga 13 mål på tre matcher. Det är ju nästan vad en hyfsad forward i femman är nöjd med att göra på en hel säsong. Hyfsad är inte vad Olsson är för tillfället. Han är jättebra!

Förövrigt kan jag nu nästan garantera att RGIF spelar i fyran till nästa säsong. I o m att två lag av tre går upp och att RGIF nu har den målskillnaden man har så är man i praktiken klara. Vet inte om jag ska gratulera eller beklaga... Det står dock klart att det här RGIF-laget håller division-fyraklass. RGIF står nu över nästa omgång och spelar sedan om två veckor igen.

Kval till femman:

BKW-Valinge 6-3 (3-2)
Målskyttar BKW: Manfred Walldén 2, Patrik Marku, Ekrem Bekteshi, Kenan Rahmadani, Robert Andersson

BKW vann tillslut bekvämt mot ett slitet Valinge. Redan efter ett par minuter kunde hemmalaget ta ledningen. Efter en vacker upprullning avslutade Manfred Walldén med sitt första mål av två för dagen. BKW är bättre än sina motståndare inledningsvis, det tycktes då vara klassskillnad. Valinge kan dock kvittera på ett skott utifrån, troligen var det en felträff från en Valingespelare som nog försökte slå ett inlägg. BKWs målvakt Alexander Ekstrand blev ställd, men borde tagit bollen. Efter kvitteringen svänger matchen över lite till Valinges fördel. Det började kännas lite oroligt i BKW och många trodde nog att Valinge skulle ta över alltmer. Då kan BKW på nytt ta ledningen, nu genom Patrik Marku, som via stolpen krutade in 2-1 till BKW. Marku fick välförtjänt starta matchen och tackade för förtoendet. Kort därefter kan Valinge på nytt utjämna, efter taffligt försvarsspel och en halv målvaktstavla kan en Valinge-spelare ta sig förbi på högerkanten och lägga in bollen mellan målvakt Ekstrand och förstastolpen.

I det här läget kändes det dock inte som någon större fara att Valinge kvitterade då det alltmer började utkristalliseras att BKW var det bättre laget av de två. Även om marginalerna stundtals är små och spelet är väl naivt ibland så är BKW trots allt ett lag som verkligen vill rulla boll och med god rörlighet i laget blir man riktigt underhållande att titta på. Som tränare hade jag dock förmodligen slitit mitt hår mer än en gång då indianare, dribblingar och klackar inte alls är ovanliga på egen planhalva och som sisteman när laget är på väg framåt. Jag får nästan rysningar när jag tänker på det! (Håller defintivt inte att hålla på så i femman.) Hur som helst kan den blixtinkallade (och helade?) Ekrem Bekteshi rättvist ge BKW ledningen med 3-2 genom ett kanonskott utifrån. Vilken högerfot den mannen har! Ekrem hoppade in direkt efter BKWs 2-1-mål och hade fram till sitt eget mål varit mycket pigg, med flera fina aktioner. Någon skada kunde man inte se något av.

Efter paus är det i stort sätt BKW för hela slanten. Patrik Åkesson har gått ned till att spela mittfältslibero från sin forwardsposition, han ger stadga åt försvaret, vilket också generar i ett bättre offensivt spel. BKW gör ganska snabbt både 4 och 5-2, matchen känns klar då Valinge inte orkar på samma sätt som i första halvlek. BKW kan spela ut och då är man mycket trevliga at titta på. 4-2 gör Kenan Rahmadani påpassligt sedan han fullföljt en löpning och hållit sig framme efter en av de returer som den tafatte Valinge-keepern släppte. 5-2 gör Manfred Walldén mycket vackert på volley efter ett fint inlägg ifrån Visar Demaj. Valinge sticker mellan och gör 3-5 på ett av de få avsluten man har mot mål i andra halvlek och detta på ett kanonskott, som dock tycktes gå igenom stackars Ekstrand i hemmakassen. 6-3 gör den duktige och hårt arbetande Robert Andersson efter en snabb spelvändning. Offensivlustan hos BKW sprudlade i andra halvlek, man kände att Valinge inte riktigt orkade och detta gjorde att BKWarna bara fick ännu mer spring i benen, dessutom roterade man som vanligt friskt och höll sig på så sätt fräschare än motståndarna.

Den efterföljande straffläggningen vann BKW med 5-4. Det efter att följande BKW-spelare satt dit sina bollar: Visar Demaj, Kenan Rahmadani, Magnus Johnsson, Robert Andersson och Jonas Nilsson. Straffmålvakt Jonte räddade en Valinge-straff.

BKW har genom den klara vinsten fått en mycket bra start på kvalet. Det var tillsist klasskillnad lagen emellan. BKW kan nu njuta av den här segern en stund, men snart måste man börja fokusera på nästa match. Jag kan nästan lova att Valinge är kvalets sämsta lag, jag kan aldrig tänka mig att Varberg, som ledde mellersta sexan under nästan hela säsongen och bara förlorde en match i serien och Vessigebro, från den så jämna och tighta norrfemman är sämre än Valinge. Att de båda lagen spelade oavgjort var bra för BKW, men det vittnar också om att det är tvåstycken jämnstarka lag. BKW har fått en smakstart, men får inte slå sig själva för bröstet alltför hårt, tuffare utmaningar väntar definitivt runt hörnet.

Som helhet var matchen underhållande att titta på, nio mål vittnar dock om att kvalitén bakåt var sådär i båda lagen. Matchen höll absolut inte division fem-klass. Men den tunga och mycket svårspelade planen hade förmodligen en ganska stor inverkan på det.

//P.


Kommentarer
Postat av: Olsson

Ledsen plogen men det blev bara 3 idag. Piere gjorde 2 om det ska vara rätt. Annars en stabil genomförd match från vår sida.

2009-10-11 @ 18:21:53
Postat av: P

Hellsten sa fyra. Men vill du ge bort ett så.. ;)

2009-10-11 @ 18:37:14
Postat av: Till Plogen

Vem var matchens lirare i BKW matchen? :p

2009-10-11 @ 19:34:00
Postat av: päran

Härligt giffen!!!

2009-10-11 @ 19:44:56
Postat av: Anonym

Plog du har skrivit fel i refferatet det var Visar inte Kastriot som satte första straffen!

2009-10-11 @ 20:59:25
Postat av: P

Jag ändrar, inte så lätt att hålla reda på allt.När man är såpass överlägsna som BKW va idag så e det ju många som är duktiga. Di gamle gjorde det bra bakåt i Johnsson, Jonte och Packi. Jag gillade Eks insats framåt. Han har skön stil och är elegant.

2009-10-12 @ 00:42:56
Postat av: P

Blir nu i efterhand imponerad av Kastriots fyra ass. Inte dåligt...

2009-10-12 @ 21:04:33
Postat av: Peter Walldén

Tänkte klippa in en länk till vår eminente skribent Pär-Åke P:s referat till kvalmatchen .http://www.laget.se/BKW/3723-template-p2-54098.html

2009-10-12 @ 22:17:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0