BKW och RGIF kvalar

Ränneslövs GIF kommer i sitt kval till division fyra att möta Träslövsläge IF och IF Norvalla i en trelagsserie där de två bästa lagen går upp. RGIF börjar kvalspela i Läjet (Träslövsläge) på söndag. Läjet har spelat i division fem norra under säsongen och lika överlägsna som Varbergs GIF FK blev som seriesegrare, blev Läjet som tabelltvåa. Man har gjort en stark säsong, trots detta har man inte direkt sprutat in mål, samtidigt som man släpper in ganska mycket mål bakåt. Flera av segrarna som tagits har man plockat med uddamålet. Det vittnar naturligtvis om en viss styrka, samtidigt blir marginalerna då väldigt små. Skyttekungen i Läjet heter Alexander Kux och har stått för 16 mål under säsongen. 

IF Norvalla har i år spelat i division fyra, man har tagit 24 poäng och har faktiskt plus två när det gäller målskillnaden, att ett lag under strecket har plus där är mycket, mycket ovanligt. Vad säger detta om Norvalla då? Förmodligen är man ett ganska stabilt lag trots att man hamnade på nedflyttningsplats, man har spelat sex oavgjorda matcher, vilket troligen är det som gjort att de hamnat där de gjort. De kommer från en högre serie och har säkert ett bra tempo i sitt spel, men man kommer att möta två lag som har positiva säsonger bakom sig och som kommer med gott självförtroende. RGIF får se upp med den vasse forwarden Marcus Åsgärde, som trots lagets placering hamnade på tredje plats i skytteligan med sina 17 mål.

BK Walldia kommer i sitt kval till division fem att möta tre stycken andra lag på V i IFK Varberg, Vessigebro BK och Valinge IF. BKW börjar hemma mot Valinge på söndag. Laget har tillsammans med Bua (tvåa) och Derome/Åskloster (etta) varit i en klass för sig i division sex norra. Man har gjort 67 mål och bara släppt in 24. Vittnar detta om en svag serie eller om ett bra Valinge? Omöjligt för oss som inte är insatta att svara på. BKW får se upp med skytteligatvåan Erik Larsson som stått för hela 24 mål under säsongen.

I den andra matchen möter man IFK Varberg borta. Laget har spelat i division sex mellersta under säsongen. En överlag usel serie som dominerats av Gullbrandstorp, Andersberg och Varberg. De två sista lagen i serien har släppt in en bra bit över 100 mål och det tredje sista laget närmare 90. I jämnhet och kvalité går det inte att jämföra den södra sexan med den mellersta. När det gäller de tre topplagen i respektive serie så är det svårt att jämföra. Varberg har naturligtvis öst in mål under säsongen (84 st). Den interna skytteligan vann Christer Andreasson med sina 18 mål. Det kan vi jämföra med BKWs "skyttekung" Packi, som mäktade med sex mål. Förhoppningsvis är dock målskyttet mer fördelat på fler i BKW än i Varberg.

I den tredje och sista matchen möter man Niklas Alexanderssons moderförening Vessigebro BK från division fem norra. Hemma- eller bortaplan är beroende av hur det gått i de andra två matcherna. Vessige hamnade på kvalplatsen efter en hel del dramatik i en mycket, mycket tät och jämn bottenstrid i serien. Man hamnade på samma poäng som LTIK, men man har sämre målskillnad och får därför kvalspela för att hänga kvar i division fem då man blev sämsta nia istället för min klubb (skönt!). Vessigebros problem under säsongen har varit att man inte gjort tillräckligt mycket mål (näst minst i serien). Utav dessa mål har dock Niklas Pettersson gjort 13 och det placerar honom på plats sex i skytteligan.

Samtliga matcher känns på förhand väldigt ovissa. Det råder inga tvivel om att RGIF får två svåra motståndare i sina bägge matcher. RGIF har dock sett mycket starka ut nu i höst och vi vet att det finns massor av kvalité i laget. Dessutom går som skrivet två av tre lag upp. Att bedöma BKWs motståndare i jämförelse med Laholmslaget är omöjligt. BKW har ett tekniskt lag med mycket speed och många som kan avgöra matcherna. Dessutom har man massor av rutin i Jonte och Johnsson där bak samt Packi där fram. Det ska bli mycket spännande att se hur det går, för båda lagen.

Att kvalspela är något som jag har mycket rutin från, inte som spelare, men som ledare. LTIK har aldrig vunnit en serie, men har ofta kommit tvåa. Under tidigt 2000-tal kvalspelade LTIK två gånger för att ta sig upp i gamla fyran. Första gången misslyckades man, den andra gången lyckades man dock. Dessutom kvalade vi ju som bekant föra året och kom då på plats tre av fyra lag och klarade oss först inte upp i femman. Tredjeplatsen i kvalet skulle dock visa sig bli mycket viktig då frågan när det gällde att gå upp gick till LTIK först då Sperling ville hoppa ner ett pinnhål.

Matcherna i kvalspel är ofta tuffa och inte sällan vinner det laget som har rutin, tyngd, moral och kämpaanda. Det är inte ofta finliret står i centrum. Det tillåter oftast varken vädret, planerna eller motståndarna. I förra årets kval till femman var det laget som var sämst spelmässigt som blev klara för femman först. Man hade dock tyngd, man satte sina målchanser och hade det där extra lilla flytet. LTIK spelade bäst fotboll i kvalet förra året (det var de andra lagen överens om), men vi hade förtvivlat svårt att förvalta chanserna, vi gjorde för lite mål och då spelade det ingen roll att vi spelade hyfsat. Kämpa hårt och sätt chanserna RGIF och BKW, då kommer det här att fixa sig. Fler Laholmslag så högt upp som möjligt i seriesystemet!

Stort lycka till Ränneslövs GIF och BK Walldia. Jag kommer naturligtvis att följa er hela vägen in i mål.

//P.   

PS. Skrålla ner och läs BKWs Pelle Perssons matchreferat från GIF/VIF-BKW. Det ligger nu under min egen lilla kommentar om matchen. Den mannen kan skriva referat! DS. 


Kommentarer
Postat av: BKW

Du skriver jätte bra plogen, keep it up!Vi hoppas i walldia att det kommer mycket folk till wallevi på söndag eftersom alla andra lagen har spelat klart och Ränneslöv spelar bort! :)

För vi alla vill väll ha fler lag i högre serier här i laholms lilla kommun.Tack för mig hoppas vi får erat stöd på wallevi!

2009-10-06 @ 08:59:25
Postat av: Undrande

Vad hände med GIF/VIF tränare? Läste bara på deras hemsida att ny tränare klar? Men inget om att den dom hade slutat eller en avtackning! Någon som vet?

Han slutade iallafall som mister 100%, uppflyttning 1:a året som tränare i den klubben.

Tippar på att Tudde och Kim blir de nya tränarna där.

2009-10-06 @ 14:28:24
Postat av: SABBE

LYCKA TILL SAMTLIGA LAG FRÅN LAHOLM.....

2009-10-06 @ 19:07:37
Postat av: Ekan

Man får tacka å buga Pelle,se nu till å fixa kvalet så ses vi i femman!!

2009-10-06 @ 21:32:59
Postat av: Anders Walldén, ordf. Skottorps IF

Läser med förvåning uttalanden som högste chefen för Hallands-fotbollen Björn Andersson gör i HP ang.kommunträffarna. Kan man inte kräva ett något elegantare språkbruk. För Laholmsklubbarna var mötets datum satt till den 20 oktober i Vallberga. Anmälan senast fem dagar innan. Nu talar han trots detta om ointresse från klubbarna. Vill Björn Andersson citat HP: "ut på någon djävla Eriksgata" får han nog hålla sig väl med undersåtarna dvs. hårt arbetsbelastade klubbledare och alla andra i fotbollsfamiljen! Vi i SIF hade tänkt skicka folk till Vallberga, men inte anmält oss med tanke på att det var gott om tid.

2009-10-07 @ 19:59:15
Postat av: P

HFF har ingen annan än sig själva att skylla i det här fallet. Att ordföranden i HFF har mage att säga att föreningarna inte bryr sig och att tystnaden står för att vi är nöjda med det sätt det är på är så urbota...

2009-10-07 @ 23:45:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0