Resultat fredag

LTIKbFyran:

RGIF-IF Centern 2-1 (1-0)
Mål RGIF: Oskar Nilsson, Christopher Holgersson

En ganska jämn match med mycket målchanser åt båda håll. RGIF visade god inställning under matchen och tog en skön trepoängare. RGIF tog alltså pinnar för tredje matchen i rad. Klättringen uppåt har börjat. Mycket av RGIF:s uppryckning beror på att Henrik Olsson ryckt upp sig och nu på slutet visat god form. Även om det inte blev några mål mot Centern var Olsson ändå oerhört nyttig och förlorade i princip inte en närkamp på hela matchen. 1-0 gjordes av Oskar Nilsson i i den 12:e minuten. 1-1 kom en bit in i andra.  I den 73:e matchminuten dunkade Christopher Holgersson bollen i nät på Olssons inspel från vänster, 2-1.

BKW-Unnaryds GoIF 2-2 (2-2)
Mål BKW: Nderim Peci, Daniel Nilsson

Det blev en poäng även i returen mot Unnaryd. BKW tog ledningen, Unnaryd kvitterade, innan samma procedur upprepade sig innan paus. I den 80:e minuten blev BKW:s 1-0-skytt Nderim Peci utvisad.

Oskarström IS-GIF/VIF 3-3 (2-1)
Mål GIF/VIF: Charlie Boson, Armin Darban, Lucas Andersson

GIF/VIF tog en stark pinne borta mot Oskarström. OIS utökade sin 2-1-ledning från paus till 3-1 fem minuter efter paus. GIF/VIF reducerade och kvitterade i minut 63 och 71.

Geinge IF-LTIK 0-3 (0-0)
Mål LTIK: Simon Vedin 3

LTIK befäste sin andraplats i serien via en 3-0-victoria borta mot Getinge. Matchen kan återberättas ganska enkelt. Trevande inledning där lagen kände på varandra. Sedan relativt jämnt spel under den första halvleken. Det syntes inte vilket lag som låg i botten respektive toppen. Det gör det dock inte i femman i år då samtliga lag är så pass jämna. De klara målchanserna lös med sin frånvaro inledningsvis. Getinge hade några hyggliga skott strax utanför. LTIK:s första möjlighet hade Conny Strömberg, som nöp till direkt på ett inspel, bollen gick strax över. LTIK skapade sedan halvlekens två mest tydliga chanser då Simon Vedin missade ett friläge och sedan även kom loss fint och nickade i ribban på Emil Olssons inlägg.

I inledningen av andra avgjorde Vedin och LTIK matchen via två snabba mål. Magnus Nilsson serverade Vedin, som behärskat placerade bollen i mål. Mål nummer två låg Emil Olsson bakom via ett upplopp på vänsterkanten. Olsson spelade in bollen till Magnus Nilsson, som skarvade vidare till Vedin, som på uppstuds drämde bollen i nät. Mycket vackert. Getinge hade i pausen tvingats till ett målvaktsbyte. Ingen tacksam start som den nye keepern fick. Efter målen slog LTIK vakt om sin ledning och Getinge tryckte på för en reducering. Trots en del hörnor och frisparkar lyckades man inte skapa mer än ett par möjligheter. LTIK:s backlinje med Mattias Johansson, Henrik Nillson, Daniel Hellsten och Linus Jerkesten (Tom Hjälmefjord nackspärr och Tobias Ewertsson fortsatt på semester)  fredade det egna målet väl.

Getinges bästa möjlighet hade en av femmans bättre forwards, Daniel Pålsson, då han kunde vända upp i straffområdet, men avslutade över mål. LTIK stack upp med bl a ett halvt friläge för Magnus Nilsson samt med ett skott tätt utanför av Simon Vedin. Getinge testade Jonas Nilsson med ett vobblande skott. Med kvarten kvar fick Getinge en försvarare utvisad efter två gula. Med fem minuter kvar satte Simon Vedin den defenitiva spiken i Getinge-kistan då han via Getinge-spelare tryckte bollen i mål igen, 0-3. Därmed var ett äkta hattrick fakta. Domaren blåste dock Vedin på målet och anteckande självmål med motiveringen "om inte Getingespelaren varit ivägen hade skottet gått utanför." På den här bloggen finns dock inga självmål, så för mig är Simon tremålsskytt. Hade Simon inte tagit avslut hade det inte heller blivit mål. Simple as...

LTIK:s främsta i matchen var mittback Henrik Nilsson och innermittfältare Conny Strömberg. Sedan gjorde Simon en hyfsad andra halvlek också. Det var dock ingen LTIK:are som föll ur ramen under matchen. Även om passningsspelet stundtals lämnade en del i övrigt att önska så kämpade samtliga på ett förtjänstfullt sätt i 90 minuter. Positivt med matchen för LTIK:s del var också Emil Olssons start samt Björn Öbergs comeback.

HIS-VBoIS 0-1 (0-1)
Mål VBoIS: Henrik Olsson

I första halvlek dominerade BoIS med bra fotboll. I andra halvlek kunde HIS ta över första 20. Efter det böljade spelet fram och tillbaka med chanser åt båda håll.