Resultat lördag

Fyran:

Onsala BK-RGIF 2-1 (2-0)
Mål RGIF: Johan Nilsson

Ny uddamålsförlust för RGIF. Det är så att varje Giffare skulle kunna gråta. Nu ligger man dessutom under strecket då Skrea lyckades vinna i den här omgången. Johan Nilsson reducerade Onsalas 2-0-ledning efter paus då han satte dit bollen assisterad av Mats Lindström.

KIK-LTIK 1-2 (1-1)
Mål KIK: Pelle Svensson
Mål LTIK: Max Martinsson, Simon Vedin

Första halvlek var det sämsta LTIK presterat i år. LTIK:arna stod och tittade när ett betydligt hetare KIK fick vinna första, andra, tredje och fjärdebollarna. KIK dominerade inte, men var betydligt mer med i matchen och de var tydligare i sitt agerande såväl framåt som bakåt. Något passningsspel att tala om hade inte hemmalaget, även om man försökte mer än ett paralyserat LTIK, som stod fel och kom in fel hela tiden. KIK:s längre passningar hade adress. Jonathan Petersson, Joel Åkesson och Christoffer Olsson är duktiga fotbollsspelare och alla tre är dessutom begåvade med hjärta och lungor, de har alltså alltid rätt inställning. De fick bollar på fötterna och de fick bollar på djupet. Utan att skapa jättemycket så sysselsatte de änfå LTIK:s försvar. KIK hade tagit ledningen med 1-0 redan i den tredje matchminuten. Flera olyckliga LTIK-sekvenser ledde fram till att Pelle Svensson omarkerad kunde nicka in bollen efter en hörnsituation. LTIK fick en gratischans sedan KIK:s målvakt Joachim Bondesson varit tvungen att ta med händer på ett märkligt hemåtspel från en KIK-försvarare. LTIK:s Daniel Hellsten dundrade den indirekta frisparken via ribban över mål.

Utöver målen skapade KIK första halvleks bästa möjlighet då Joel Åkeson helt ren ändå tvingades hasta iväg ett avslut mitt på LTIK:s målvakt Jonas Nilsson. Förspelet stod duktige Christoffer Olsson för. I övrigt skapade KIK ett par halvchanser och LTIK en halvchans. Linus Jerkesten hann inte riktigt till djupledsbollen och petade den utanför Bondessons vänstra stolpe. Fem minuter innan paus kvitterade LTIK helt ologiskt. Ett inkast skarvades vidare av Håkan Karlsson och Max Martinsson kunde nicka bollen i mål. 1-1 i paus får defenitivt LTIK vara mest nöjda med. Att få gå in i omklädningsrummet och få vila med 1-1 efter årets sämsta halvlek är få lag förunnat. KIK klart bättre i första, åtminstone inställningsmässigt. Tränare Tony Andersson hade säkert önskat att man skapat fler tydliga målchanser med sitt övertag. Andra halvlek blev ett sömnpiller. Efter att båda LTIK-tränarna höjt rösten i paus kom LTIK ut med bättre inställning i andra. Något spel att tala om hade man dock inte. KIK inledde något bättre efter paus. Efterhand tappade även de konceptet, bl a pga trötthet och lagen tog i princip ut varandra. Inte en målchans skapades på hela halvleken. Gäsp!

Med sex minuter kvar fick LTIK frispark. Max Martinsson slog den mot mål. Patrik Åkesson kampade och Simon Vedin drog till. 2-1 till LTIK. Mer av värde hände inte. Matchen avslutades med att Mattias Ragnarsson troligen slet av hälsenan då han vad det såg ut som fastnade olyckligt i gräset efter en situation där KIK fick frispark. Det är bara hoppas att det inte för allvarligt så att KIK:s duktige högerback snart kan vara i spel igen. Är hela hälsenan av pratar vi ett halvår innan spel är aktuellt igen. Resultat var inte rättvist. Efter andra halvlek kändes 1-1 som det logiska slutresultatet. Hade KIK haft sin välförtjänta ledning i paus så hade man förmodligen vunnit. Starkt av LTIK att vinna trots att man inte spelar bra. I sådana lägen är skyttekung Vedin (nio mål) en utmärkt tillgång. Han har självförtroende och gör mål på det mesta nuförtiden. Var annars relativt blek och osynlig pga en ihållande förkylning. Men det räcker gott med det han gjorde. LTIK:s försvar får plus för andra, det får även närkampsstarke mittfältare Håkan Karlsson. Inhoppande Linus Jerkesten och Hisham Gassim får också klart godkänt. De fick hoppa in tidigt för att förändra och tillförde vad de skulle. Godkänt får även ständigt löpande Max Martinsson och bollmottagare Patrik Åkesson. De flesta har dock i ärlighetens namn setts betydligt bättre. I KIK presterade fler på en jämnare och bättre nivå, framförallt i första. Forwardstrion Olsson, Åkesson och Petersson är nämnd. Simon Andersson var som vanligt bra, så länge han orkade.

K/HFF-Trönninge IF 2-1 (2-0)
Mål K/HFF: Martin  Jönsson, Fredrik Junefalk

Äntligen K/HFF! Efter fem matcher utan vinst blev det äntligen seger mot formsvaga TIF, som inlett säsongen under all kritik. Det är naturligtvis alldeles för dåligt av ett lag som TIF att vara inblandat i bottenstriden.

YBK-SIF 4-1 (1-1)
Mål YBK: Erik Mattsson, Nils Carlsson, Zed Ibrahim, Ehab El-Ali
Mål SIF: Andreas Jönsson

Då var det klart, Skottorps IF är sämst i södra Halland på planen i vår. SIF hängde med hyfsat i första och kvitterade YBK:s 1-0 innan paus. I andra föll SIF ihop som ett korthus och släppte in tre raka bollar. Kul för YBK att få göra fyra mål. Undrar när det hände sist? SIF får komma tillbaka och försöka att klättra något pinhål innan säsongen är till ända. Just nu ser det mycket tungt ut.

YBK:s Tomas Karlsson:

Efter många tunga matcher, många tunga förluster och många besvikna stunder så vände äntligen vinden för YBK! I derbyt mot Skottorp besegrades de grönklädda med klara 4-1 efter en total islossning sista kvarten av matchen.

YBK saknade fyra givna startspelare i matchen och tvingades till flera ommöbleringar. Bland annat spelade Nisse Carlsson mittback och Erik Mattsson vänsterforward. Vinden var kraftig på Munkavallen och gästerna valde att börja i medvind. Dock var det YBK som styrde och ställde. Gång efter annan stormade de svartgula mot Lassagård i Skottorpskassen. Spelövertaget var markant men längst bak i Skottorps backlinje fanns giganten Kenneth Einarsson. Den gamle måltjuven har gått och blivit mittback på gamla dar och glidtacklade, hopptacklade, nickade, bröt, täckte och fjöste bort i stort sett varje boll. Ett tag kändes det som om det var YBK mot Einarsson likt hela Vietnam mot Rambo! Till sist skulle dock ledningsmålet komma. Ett inlägg från höger nickades i mål av Erik Mattsson. Mycket snyggt och mycket viktigt!

Efter detta föll YBK in i gamla synder. Tvångsmässigt skänktes bollen bort till tacksamma SIF:are som gick till anfall. Anden knorrade en frispark som Anton i YBK:kassen klarade och Pontus Johansson stoppades i sista stund av brytande YBK:are. Kvitteringen kom på hörna. En hörna som tillkom efter att YBK mycket givmilt skänkt bort bollen till motståndarna flera gånger i rad på egen sista tredjedel. Spänstfenomenet Andreas Anden Jönsson knoppade in 1-1 vilket också var halvtidsresultatet.

Efter en mindre utskällning i paus, ett löfte om bättre spel i andra halvlek och några byten tog YBK över totalt. Spel mot ett mål! YBK;arna kom gång på gång - påhejade av såväl vinden som publiken - mot Skottorps mål. Einarsson såg tröttare ut än Jörgen Brink i backen men lyckades ändå freda sitt mål. De gånger han missade så stod utmärkte Lassagård ivägen. Alexander Bengtsson kom fri, Zed Ibrahim kom fri, Olle och Felix var halvfria men bollen ville inte in. Desperationen spred sig i YBK och undertecknad slogs av en obehaglig känsla att YBK snart skulle straffas av vindsnabbe Pontus Johansson på en kontring. Denna känsla visade sig dock vara obefogad. Istället knoppade YBK;s gigant Nisse Carlsson in en hörna med kvarten kvar och då lossnade det fullständigt för YBK. Äldre broder Moberg fick kramp, Mats Johansson fick byta och nämnde Einarsson såg ut som en döende schäfer när YBK;s Olle Larsson kom farande. Trean chippade Zed Ibrahim in efter tre tappra räddningar från Lassagård. Fyran slank in på en frispark från Ehab El Ali och när domaren blåste av matchen firades de tre poängen med klassisk kullerbytta. Mycket rättvist, mycket skönt, mycket viktigt och fantastiskt välbehövligt! En förlust i matchen mot SIF och undertecknad hade förmodligen hittats i bollhavet på McDonalds med napp i munnen.

SIF var inte alls dåliga. Flinke Cronquist är en riktig talang, Einarsson heroisk på mittbacken och Pontus Johansson hal som en ål där framme. Dock verkar laget sakna modet att spela bollen efter backen och istället tjongas bollen i stort sett varje gång iväg från egna planhalvan utan vare sig mening eller mål. YBK gjorde inte sin bästa match men försökte verkligen spela efter backen och var totalt sett dominanta i stort sett i hela matchen. Resultatet var som sagt mycket rättvist och vi i YBK skrålade likt berusade bönder på kasedans inne i det mysiga omklädningsrummet. Dagar som denna är livet bara gött. 10 grader plus är varmt, storm är mysigt, Dora utforskaren är mitt favoritprogram, domarkåren är underbar och hamburgaren från YBK;kiosken smakar bättre än oxfile! Vi har vunnit, vi har hybris, vi svävar på moln och vi tänker inte landa ännu....